|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Boszesz ale słodki
A moja robi jakieś 10 kup na dobę, pryka a i tak brzuszek boli , wrecz jest tak, że po zrobieniu kupki zaczyna płakac a nie uspokaja sie
|
|
#1952 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje wam kochane za tyle ciepłych słów,komplementów i gratulacji !!!! i ma juz pytanie ? ![]() podejrzewam, ze odpowiedź juz gdzies może była, ale nie ma czasu preszukać wątku... bo lekarka na wyjściu powiedziła, ze mam uważac na upały i dopajac małego miedzy karmieniami, zeby sie nie odwodnił... i tu pojawia sie wątpliwość.. bo słysząam, że nie trzeba dopajac jak dzidzia jest karmiona piersia? ![]() a nawet jesli nawet to co mam mu dać do picia?herbatkę? wodę? jak go nauczyć ciumkac butelkę? wybudzac go jak śpi, żeby się napił?
|
#1953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
Wpadam na chwileczkę póki malutki jeszcze śpi (to już prawie 2 godziny, szok jak na niego ). Noc mieliśmy znośną, były 3 pobudki na karmienie ale obudził się na dobre o godz. 5 i było koniec spania, buszował do ósmej chyba. Od jutra kończy się mojemu mężowi urlop więc zostanę sama na placu boju i trochę panikuję, że nie dam rady Niby dzieci na piersi nie muszą być dopajane ale ja czasami podaję Tymciowi wodę jak są mega upały i duchota. Prześliczne są te wasze dzieciaczki
|
#1955 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to dobrze, możesz mieć racje, że Szymonek za dużo zjada ... łakomczuchy te nasze dzieciaczki Cytat:
![]() a paste można, przecież jej nie łykasz |
|||
|
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
Skapitulowałam i podałam mojemu dziecku drugą dzisiaj butlę MM, ja już naprawdę nie mam siły, ona non stop na UU wisi - dzisiaj kończy 3 tygodnie a ja cały czas biust na wierzchu
.Ale jest sukces po jedzeniu położyłam ją do spania na brzuszku i śpi )
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja juz nie daje rady
![]() siedze i rycze sebek caly czas sie wydziera boli go czopek dałam nie pomogl do tego ulewa caly czas prezy sie ![]() nasza pediatra nie odbiera chyba jej nie ma cos mowila o urlopie ja na prawde za chwile do głowy kota dostane kupilismy infacol ale nie lucze na jakies super efekty do tego nie spi juz nawet przy suszarce na rekach w pozycji ktora go koiła nie spi w ogole nie spi ![]() a ja bede gryzła ściany za chwile ![]() o 21 tż do pracy i znowu sama ![]() oszaleje
|
#1958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo siły Ci życzę I jeszcze te piersi mi dokuczają.
|
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
My od kilku dni podajemy Lefax na kolki - niemiecki specyfik - dziala poki co rewelacyjnie, kolek zadnych, bąki leca, kupka regularnie. Sprobujcie go gdzies zdobyc, moze na allegro jest?
Dzisiaj dziecko aniol, ja latam po chalupie i ogarniam, nie mam czasu na nic dzis. |
|
|
|
#1960 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
My bylysmy dzisiaj w pracy u tatusia, jednak bylo tam tak goraco, mala zaczela plakac wiec poszlysmy, ze mnie sie lalo
![]() ale odbebniona wizyta, potem mialysmy isc na spacer po sklepach ale ja dostalam jakiegos takiego dola znowu... ta depresja poporodowa powinna juz minac prawda? juz 4 tygodnie ponad ma Zosia no. a ja siedzialam w metrze i wylam jak bobr, ludzie na mnie patrzyli dziwnie ze w metrze okulary sloneczne mialam. chyba musze sie lekarza zapytac czy to normalne ![]() poza tym TZ z mala na spacerze a leje jak z cebra... a ja ogarnelam wszystko, obiad byl, kurcze nie umiem wrzucic na luz no i np pospac zamiast latac jak glupia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
badz dzielna, jestes dzielna.u nas tak bylo pierwsze 2-3 dni po przyjsciu ze szpitala, potem jakos spokojniej to przyjmowalismy plus pomoc mamy byla nieoceniona. kochana trzymamy kciuki zeby bylo lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i wam nie odpisze bo wrocili..ehhhh postaram sie odpisac po karmieniu ![]() a w ogole to martwi mnie ten moj dol bo TZ ma jutro impreze i caly dzien go nie bedzie- biurowa.... i wyc mi sie chce, ze ja nie mam zadnego zycia takiego teraz
|
||||||
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin słońce, współczuję
Dużo siły dla Ciebie Anula, mnie też dobija fakt że teraz nigdzie nie mogę wyjść (co najwyżej po zakupy do sklepu ) no ale cóż zrobić Wiesz co, gdyby ten Twój nastrój się utrzymywał dłużej to koniecznie odwiedź lekarza. Baby blues powinien utrzymywać się krótko po porodzie a depresja poporodowa to już poważna sprawa. Też się zastanawiam kiedy miną mi te płaczki i dobijający nastrój
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-06-08 o 18:24 |
|
|
|
#1962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezla jestes ![]() ![]() andziot;no wiem, ze twardej nie zrobi, ale taką lejąca jak ciasto nalesnikowe ? chodziło mi o to, żeby ją nie czysciło ;/ Cytat:
antropia; mnie mowili, zeby nie dopajac.. anulko Kochana, ale dlaczego płaczesz.. Dzidzia jest zdrowa, rosnie, przybiera na wadze - tym się ciesze Skarbuś ![]() mimbi, ten specyfik w niemczech bezposrednio kupowałas? Mozna bez recepty? Grazin a moze ten biały szum czy jak sie to zwie?
|
|
#1963 |
|
Rozeznanie
|
Od kilku dni doczytuję watek i nim dotrę do ostatniej strony Julinek mnie wzywa albo kipiące gary wołają
albo pranie krzyczy o rozwieszenie i tak dopiero dziś udało mi się nadrobić zaległości. U nas chyba skok rozwojowy, Mały więcej płacze, mniej śpi, najlepiej spałby na mnie, dla mnie to cudowne i rozkoszne ale w ten upał mimo tetry między nami przyklejamy się do siebie o jedzenie też woła częściej, w dzień teraz co 2h.Jeśli chodzi o spotkanie, to my z Julinkiem jesteśmy baaardzo chętni. Tylko pewnie z TŻtem będziemy bo my sami nie mobilni jesteśmy. A może jakieś mini spotkanko łodzianek za jakiś czas? Co Wy na to? Na buzi mamy coraz więcej krostek, ja nie wiem: jak odróżnić potówki od trądziku młodzieńczego? ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- no i nie dam rady Wam odpisac, Maly Glod sie obudzil, zawisl na ramieniu i czeka na UU i kapiel
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest jakiś cud - moje dziecię na brzuszku śpi już 2,5 godz.
Tylko cały czas prostuje jedną nóżkę, a czasami i dwie - może tak spac? chyba nie?
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas straszna burza...mała śpi ale w pewnym momencie jak grzmotło to aż biedna podskoczyła ze strachu i zaczęła tak żałośnie płakać że aż ja zaczęłam płakać nad nią
biedactwo moje.
|
|
#1966 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też burza przeszła...ale małej nie ruszyło
Śpi już ponad 3 godz., pora kąpania mija - a ona pokwęka i dalej spańsko
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Lilki pora kąpieli też już minęła ale już się budzi, śpi w sumie już 4 godziny. Zwykła burza też jej nie rusza ale tak grzmotnęło jakby przy samym oknie aż my się przestraszyliśmy...
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie burzy jeszcze nie ma ale się zbiera. Ja mam teorię, że te burzowe pogody wpływają bardzo usypiająco na dzieci, bo ostatnio jak była podobna pogoda to mój Tymek również kimał aż miło. Jestem w szoku bo dzisiaj tak ładnie śpi, że aż się boję co będzie w nocy. Niedawno go wykąpałam, pojadł trochę i znów usnął. Chyba ktoś mi podmienił dziecko
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
a my chyba mamy kolki - stękacze
mała nie płacze ale strasznie się pręży, zasypia błogo i za chwile się zrywa i zwija, potem znów zasypia i tak w kółko ... no i ziewa straszecznie ![]() szkoda tylko że to w godzinach kiedy mogę mieć jedyną w całym dniu chwilę dla siebie
|
|
|
|
#1970 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój dzisiaj spał pierwszy raz ponad 4 godziny, aż nie wiedziałam co mam robić z nudów Zrobiłam brwi i pazury ![]() Cytat:
Cytat:
Ja już myślałam, że sobie odpocznę a starszy przyszedł i marudzi... Jestem padnięta po tych wieczornych maratonach łazienkowych wannowych... Tż w pracy, cały tydzień popołudniami sama z chłopakami jestem. Przygotuje, umyje dwójeczkę, przy okazji sama jestem jak po prysznicu mokra...i czasem nie mam siły już posprzątać Dzisiaj ogarnęłam ale nie wiem czy dam radę kolacje sobie zrobić.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-06-08 o 21:03 |
|||
|
|
|
#1971 |
|
Wtajemniczenie
|
Pospałam ponad półtorej godziny ( razem z Pepe, bo polubił spanie na naszym łóżku ) i od razu czuję się lepiej.
Dziewczyny, mam pytanie. Do kiedy ( mniej więcej ) używa się pampersów 2?? Wiem, że tak długo, jak dziecko robi rzadką kupkę, ale no właśnie, jak długo ją robi?? Pytam, ze względów logistycznych. Wczoraj kupiłam paczkę 2 ( wzięłam tylko jedną ), mamy już dwie paczki 3. A dzisiaj ( jak prawdziwa księgowa ) wyliczyłam, że do tej pory Pepe zużywał 7,85 pampersa na dobę
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ku przestrodze mogę Ci fotkę zapodać jak z łóżka rodziców robi się łóżko "jak się zmieścisz to sobie pośpisz".A co do pampersów, czemu 2ki jak jest rzadka kupa? jak się dzieciak już nie mieści to większe kupujesz. Masz 3ki to załóż czy nie za duży i wtedy będziesz wiedziała wszystko.
|
|
#1973 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że wątek się rozkręca. Wczoraj mnie nie było i trochę nadrabiania miałam.
Piękne zdjęcia maluszków powklejałyście Moria ja mam takie wałki w łóżeczku i dzięki nim Antoś się nie układa w poprzek łóżeczka, bo raz też mi się zdarzyło zastać go śpiącego w poprzek z nogą poza łóżeczkiem ![]() Jeśli chodzi o gondole, to też jestem wściekła, bo nie potrafię jej sama zakładać/ściągać ze stelaża, a fotelik potrafię założyć, ale z demontażem mam problem, czasem już cały wózek mam w powietrzu, a fotelik dalej się trzyma .... jestem wściekła na X-landera muszę męża ciągle wołać, a on się ze mnie śmieje, że z wózkiem jest wszystko ok, tylko ja siły nie mam Ddaaiissyy oczywiście, że czesanie szczotką to nic złego ... a wręcz zaleca się to robić, żeby malutka nie miała ciemieniuchy Anulinka też się nad tymi pampersami 2 zastanawiam, bo jak były promocje, to mnóstwo ich nakupiliśmy i jeszcze mi zostały 2 paczki po 108 sztuk i 1 chyba 96 sztuk ... martwię się, że mały z nich wyrośnie i nie zdążę ich zużyć. Wstawiam mojego słodkiego tygryska
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka, mamy identyczny kocyk
śliczny tygrysek
|
|
#1976 |
|
Zadomowienie
|
Tygrysek faktycznie słodziutki
![]() I tych włosów ma mnóstwo ![]() Nie no, ja zawsze u siebie ![]() Mały śpi w łóżeczku w nocy ale jak ma ciężko zasnąć to wtedy pozwalam mu u nas Starszy już robi tacie dym jak chce go teleportować do jego pokoju i "małżeńskiego łoża" (2x220). Czasem Tz się poddaje
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek bosko !!!!!!!!!
![]() Agnieszka.M słodziaszek ! jestem padnięta !!!!
|
|
|
|
#1978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
( bierzemy Pepe do nas nad ranem po karmieniu i czasami w ciągu dnia kładziemy się koło niego na naszym wyrku, aby szybciej zasnął ).A co do pampersów słyszałam, że 1 i 2 wchłaniają rzadką kupę lepiej niż inne. Moja mama w tym tygodniu z rozpędu założyła Pepe 3 i za duży jeszcze jest ( na szczęście tylko siku było, bo gdyby coś więcej to byłaby pewnie mała katastrofa ).
|
|
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ma dużo włosków Co do pieluch to my używamy jeszcze jedynek. Co ma gęstość kup do rozmiaru pieluszki? Chyba trzeba patrzeć na rozmiar dziecka i wtedy przypasować czy zakładać większe.Spadam zjeść jakąś małą kanapkę i czekam na męża, bo zaraz powinien być w domu. Dobrej nocy dziewczyny, aby maluszki spały dzisiaj grzecznie i dały nam pospać
|
|
#1980 |
|
Rozeznanie
|
dzis wrocilismy ze szpitala w Szczecinie, przeszlimy wiele od tego czasu kiedy zniknelam z forum,ale teraz nie mam czasu na opowiadanie Stas dzis pierwszy raz pi w swoim lozeczku,slodko wyglada
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

, wrecz jest tak, że po zrobieniu kupki zaczyna płakac a nie uspokaja sie
Czekamy na Ciebie fasolko

). Noc mieliśmy znośną, były 3 pobudki na karmienie ale obudził się na dobre o godz. 5 i było koniec spania, buszował do ósmej chyba.

.
)

, od U odpada nieprzytomna i śpi po tym 2 min. i znowu U i znowu jest bezwładna i 5 min. snu. Też mi się wydawało, że jak puszcza piers to najedzona ale jednak nie
badz dzielna, jestes dzielna.
) no ale cóż zrobić 

muszę męża ciągle wołać, a on się ze mnie śmieje, że z wózkiem jest wszystko ok, tylko ja siły nie mam