|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Zmalowana bardzo ładnie
|
|
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana, pokaż się po fryzjerze i szamponetce!!!
O widzę że już jesteś Baaardzo ładnie!![]() Marinko, widac że masz duużo lepszy humorek, aż miło! Brumek, nie leń się kobietko - przecież wiesz jak lubimy oglądać zakupki ![]() Monia, a co potem z takim lwygotowanym aktatorem zrobić? W sensie takim, że po wygotowaniu do pudełka znowu go wrzucić? Ja chciałam do szpitala zabrac i przecież nie będę go w ostatniej chwili przed wyjściem gotować.... Może głupie to pytanie, ale nie wiem... A ja właśnie zastanawiałam się jaki zrobić - dja przepis, koro taki dobry ![]() Ja widziałam w kilku Smykach A my już po obiadku - dziś tesciowa serwowała, a potem wtrąciliśmy lody miętowe z kawałkami czekolady Teraz małż kosi trawniki, a ja chyba też na dwór wylegnę, bo słońca ubyło wreszcie ![]() tak tak, u nas się kiedys mówiło "srali muchy, będzie wiosna, będzie trawa lepiej rosła..." zboczuchu!
|
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
nie przejmuj się - ja już po dzisiejszych fast foodach pewnie tez dobiłam do 80kg bo jak wazyłam się w niedzielę to było 79,2kg
![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua, ale to ten..wina hormonów
więc jakby nie moja
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem jeszcze farbę kupić do malowania sypialni, więc pewnie sporo po 22 wrócimy.
|
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam Tisane bo kupowałam chyba w zimie jeszcze i płaciłam coś koło 7zł z groszami ale żeby aż tak podrożał? ale w sumie używam rzadko bo mi usta teraz nie pierchną tylko w zimie bardziej.---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
nie zabijaj bo jutro mam egzamin i kto go za mnie napisze
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka dla mnie Tisane to uzależnienie. Jak nie mam pod ręką to od razu mnie usta pieką
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczcie co się dzisiaj u nas działo
![]() http://www.kurierlubelski.pl/stronag...tml#material_1 Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-08 o 17:55 |
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak słyszę grad to już mam zawał, 3 lata temu rodzicom tak autko zniszczył że szok , tylko moje się uchowało bo na imprezie byłam
|
|
|
|
|
#2801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I lody miętowe z kawałkami czekolady... A u nas coś burzowo się zrobiło. Cytat:
A co tam! Potem się będziemy martwiły. Beatko ale naprawdę, bez słodzenia, wyglądasz na max 70-72 kg...Naprawdę rewelacyjnie wyglądasz No racja i z tymi potówkami, juz zmieniłam te pajace na lżejsze, z bawełny Cytat:
Czesław straciłby głowę, jestem tego pewna Ja też uwielbiam Tisane, i kupowałam jakiś czas temu po 8 zł. Nie wiedziałam, ze tak zdrożał. Lubię też carmex Laseczki zmienił mi się status(?) z raczkowanie na rozeznanie hehe
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-06-08 o 18:08 |
|||
|
|
|
#2802 |
|
Rozeznanie
|
kupilam dzis pochwale sie
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
a cycki bedziesz wyparzac? nie. odrobina bakterii domowych jest ok, bakterie szpitalne są bleeee. ja nie kumam po co (no chyba ze dziecko wczesniak albo z mega drazliwymi jelitami sie trafi...) wszystko ciagle wyparzać... mój laktator wyparzalam kilka razy (a 3 mies nim odciagalam regularnie!). butelki tez (a karmilam ponad rok z nich), smoczki dopiero jak pleśniawke w złobku zalapal od kogoś... przeciez z brudu sie nie bedzie lepil... ale ja sie nie znam, ja nie potrzebowalam sterylizatora itd. ...
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tylko lekko pokropiło..
|
|
|
|
|
#2805 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I zaczniemy od nowa Czyżby? ![]() Cytat:
w zyciu bym na to nie wpadła dzięki ![]() Cytat:
Śliczne No i znowu przylazłam.... do 19.00 miałam narysować całe drzewo.... a jestem w połowie...... Oglądam kątem oka pierwsza miłość bo babcia ogląda.... Ciężarówka sie pakowała do porodu
|
||||
|
|
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
Wokół szpitala była fajna zlewa, ale już znowu jest duszno... Mój mąż stał w korkach w centrum :/
|
|
#2807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
znowu się monia z Tobą zgodzę ![]() ja laktatora nie miałam i musiałam zakupić jak mi się w szpitalu nawał pojawił. Kupiliśmy laktator w szpitalnym kiosku i nie myślałam nawet o wyparzeniu, od razu do roboty poszedł ![]() potem wyparzyłam go ze 2-3razy może
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuje za komplementy ale waga nie kłamie a ja po Tobie też tych kilogramów nie widze jak Ty nadal szczuplutka a nóżki jak patyczki gratulacje z pokonania granicy 500 postów ![]() Ja się trochę popakowałam na przeprowadzkę na razie gdzieś mam spakowaną może 1/3 całości... wszystkie torby podróżne jakie znalazłam to załadowane na full - tż będzie miał co dźwigać resztę będę pakowac w piątek jak sobie torby przywiozę i to co już spakowałam powywozimy ![]() nawet nie przypuszczałam że tyle tego mamy a tu jeszcze cała szafa z ubraniami na wieszakach, wszytskie ciuchy tż-ta , bibeloty, i częśc mojej ubraniówki..aaaa.... ![]() ale uwielbiam pakowanie
|
|
|
#2809 |
|
BAN stały
|
Czy Was pogięło dzisiaj???!!!
No durne-tyle naprodukować ![]() W zwiazku z tym,ze nie umiem wielocytować walę z pamięci: Zmalowana moja Ty ślicznotko!!!Piknie ![]() Zanetko niestety ale istnieje takie choróbsko i nie życzę nikomu. Stapelko i ja się poddaję.Wracam do ok. 25 30 granulek bo nie podołam (apropo:czekam na przesyłkę od kolezanki i idzie do Ciebie)Co Wy tak dziś do rodzenia sie pchacie? Czopy bóle @-dobra,tel. mam naładowany i daję błogosławieństwo i kopniaka w tyłek. Iustynko dziś noc ok. ale za to jak miałąm jechać do Gorzowa,to osłabłam.Nic w aucie nie widziałam ale jakbym sie zatrzymałą,to po mnie. Dojechałam do gina(po zaświadczenie do gminy),do stomatologa(znajoma-lekarze tez na to chorują i ponarzekałyśmy sobie),do Castoramy(tam już ok),Nilago(po nocnik dla Krystka bo połamał),Biedronki(po żarło bo dla bydła domowego prowiant się skończył). I jestem i żyję. Babonik ja też w trakcie nauki(po raz 3-ci). Musi przyjsć ten moment bo inaczej nici z nauki i robienia. Cierpliwosć i ścierki to Twoi przyjaciele ![]() Aga czekamy na wieści z wizyty. Carmelko super,ze wizyta udana(choć nie do końca) ale wiem,ze będzie ok z nereczkami. Zobaczysz ![]() Agula sen super Patik ma co to za doły?Zakop je!!!Albo Ci pomogę ![]() Marinko weź bawełniane ![]() Można chwilę gotować plastykowe rzeczy od laktatora. Ale fajną babkę widziałam na plaży ![]() Brunetko melduję się.I dawaj do mnie bo ja kocham burze,gradobicie,ulewy,wi chury,trąby powietrzne ![]() Fajne zakupki zrobiłyście!!! Ubranka śliczniutkie.Ten podkład do przewijania też piękniusi!!! Aaniu kuruj sie bidulko.Biedne żeberka ![]() Brumku i jak sie już nauczysz(pouczysz),to daj fotki ![]() Agadus bo to czasem trzeba się pchać i co chwilę upominać o odpowiedzi bo takie są babole tutaj. Nikt Ci ę nie lekceważy broń Boże ![]() Tyle na razie spamiętałam.
|
|
|
|
#2810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana ładnie wyglądasz
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też chcę ten ręcznik z moothehood'a, ale u nas akurat nie było, mają przyjść w tym tygodniu Mam już pieluszki z tej firmy. Chcę jeszcze ręcznik i kocyk, bo mi sie strasznie podobają! ![]() Ja mam w niedzielę. Trzymam za jutrzejszy egzamin
|
||
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam prośbę zna się któraś na usg tzn na tych symbolach?
co oznacza: -EFW( Brenner) -EFW(Hadlock) -EFW(Williams) -AFI( Moore) ja mam nogi jak baniaki drugi dzień biorę te tabsy na puchnięcie ciekawe kiedy zadziałają? ![]() |
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Agula co to za drzewo malujesz? to ty masz jakiś talent do rysowania? pochwal się jak zakończysz.
youyou to mnie uspokoiłaś, ale mimo wszystko nie czaje jak możliwe jest tak szybki poród, bez wstępu, od razu bóle parte?? Nerola dużo zapamiętałaś tak bez wielocytowania ![]() Tz zabiera mnie na pizze |
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
a ja własnie mam w planie zrobić pizzę
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
To ja zapraszam do mnie
Będzie z szynką, ananasem i pieczarkami i sosem czosnkowym ![]() Lecę po drożdże
|
#2817 | ||
|
Rozeznanie
|
o dzizas,ale szalejecie
![]() ja po zakupach, i po angielskim..teraz relax ![]() odebralam moje wyniki moczu i masakra jakas no ale tak w razie co,wiecie moze co oznaczaja cialka ketonowe w moczu?? tak samo erytrocyty 2+ i leukocyty 3+? dodam jeszcze ze wyszly liczne bakterie, nabłonki pł-liczne w.p.w., erytrocyty swieze 2-5 w.p.w. ... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas tez troszke popadalo ale szalu nie ma.a tak liczylam na dlluuugi deszcz.. monia super wygladasz! i gdzie ten wieloryb? ![]() ![]() agula jakie drzewko? zmalowana b.ladnie wygladasz
|
||
|
|
|
#2818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() składniki: 2-3 buraki, 3 jajka, 1 ogórek, 1 pęczek szczypiorku, 4 ziemniaki 1 szklanka kwaśnej smietany, 3 szklanki kefiru lub zsiadłego mleka, 2 łyżki soku z cytryny, sól i pieprz Buraki i ziemniaki wyszorowac i ugotowac w mundurkach w osobnym garnku aby ziemniaki nie nabraly kolorku. Ostudzic. Najlepiej jest ugotować wszystko dzień wcześniej. Ogórka umyć pokroić w kostkę, tak samo buraczki. Wymieszać śmietanę z kefirem, przypraw solą i pieprzem i sokiem z cytryny. Dodaj posiekany szcypior, buraczki posiekane w kostke i ogórek. Wymieszaj. Podawaj z ugotowanymi ziemniakami i z cząstkami jajek na twardo/
|
|
|
#2819 |
|
Rozeznanie
|
witajcie, sporo czasu znowu nie zaglądałam ale to przez wakacje. Byliśmy 10 dni nad morzem i było super. Wróciłam opalona jak z basenu morza śródziemnego a to tylko bałtyk
pogoda o dziwo super tylko 2 dni padało reszta to sama plaża. Wróciłam wypoczęta i zaczynam przygotowania bo zostawiłam je na ostatnią chwilę (większość rzeczy mam po starszym synku)Pewnie o tym pisałyście ale nie mam jak nadrobić zaległości. Chciałam Was zapytać o bakterię coli. Czy coś robicie w tym kierunku, tzn nie jecie czegoś? Ja mam kompletnie mieszane uczuciea. Nie wiem co robic idę jutro do gina więc zapytam go o zdanie, ale zastanawia mnie to "milczenie" że iby problem nas nie dotyczy tylko Niemiec, ale są przecież u nas przypadki zachorowań. Jak dla mnie to w grę wchodzi wielka polityka kraju międzynarodowa i co za tym idzie wielkie pieniądze i pewnie nasi boją się jakieś obostrzenia wprowadzac. Dziś słyszałąm o jakims chłopcu 7 letnim który zachorował i ani słowa co jadł, czy był za granica etc ...... zastanawia mnie to wszystko. Co robicie kobitki? Przepraszam jeżeli się powtarzam. Pozdrawiam |
|
|
|
#2820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze mną na czele.Cytat:
Cytat:
A pakowanie idzie pełną parą ![]() Nim się obejrzysz Wasz pokój będzie stał puściutki hehe Kajool a Ty musisz leżeć z tym rozwarciem? Tak z ciekawości pytam, czy kazał Ci lekarz. Napewno pisałaś, ale moja zakuta głowa nie pamięta...
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

Baaardzo ładnie!

to ja niedowidzę chyba..

ale w sumie używam rzadko bo mi usta teraz nie pierchną tylko w zimie bardziej.

ja jak słyszę grad to już mam zawał, 3 lata temu rodzicom tak autko zniszczył że szok , tylko moje się uchowało bo na imprezie byłam

u mnie tylko lekko pokropiło..

Zakończone: 2

za jutrzejszy egzamin