Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-08, 18:34   #271
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)

Cytat:
Napisane przez justka3107 Pokaż wiadomość
ehh, dobrze, że ja nie mam takich problemów z moim Kochanym Mężem chyba bym tego nie zniosła tak dzielnie jak Wy

..tyle, że nam jednak brakuje dzidziusia, ehh.. nigdy chyba nie może być tak dobrze, jakby się chciało

czekam niecierpliwie do jutrzejszego ranka
Trzymam mocno kciuki, zebys zobaczyla jutro II na tescie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Męczyły mnie zanim jeszcze wiedziłam ,że jestem w ciąży. Narazie nie jest tak źle, jakoś poważnych objawów ciąży nie mam .Chociaż piersi bolą strasznie, najbardziej prawa, mam wrazenie, ze gruczoły w niej czy cos strasznie stwardniały. Lekko dotkne i boli strasznie.
Bol piersi to moze ci jeszcze dluzszy czas towarzyszyc, mozesz spac w staniku, jesli jest bardzo dokuczliwy. Teraz masz taki poziom hormonow, ze wszystko wariuje, wiec chyba nic nie jest dziwne

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 18:39   #272
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

Bol piersi to moze ci jeszcze dluzszy czas towarzyszyc, mozesz spac w staniku, jesli jest bardzo dokuczliwy. Teraz masz taki poziom hormonow, ze wszystko wariuje, wiec chyba nic nie jest dziwne
Własnie wole spac bez stanika i na boku. Tak jest lepiej. Próbowałam spac na brzuszku, tak jak zawsze lubiłam ,ale juz sie nie da. Czuję taki ucisk na ten brzuch i jest niewygodnie, jakby mnie dusiło.

No i mam straszne duszności, ale to też ta pogoda.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:33   #273
aguu00
Zadomowienie

zoskasamoska : och bolące piersi.. ;x ja nawet nie zauważyłam kiedy przestały mnie boleć. ojć ja też cały czas spałam na brzuchu a teraz się jakoś męczę...najważniejsze żebym miała coś pod nogami./
Stary 2011-06-08, 19:46   #274
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
ehh, dobrze, że ja nie mam takich problemów z moim Kochanym Mężem chyba bym tego nie zniosła tak dzielnie jak Wy

..tyle, że nam jednak brakuje dzidziusia, ehh.. nigdy chyba nie może być tak dobrze, jakby się chciało

Czekamy niecierpliwie razem z Tobą mamy nadzieję, że dołączysz do grona przeszczęśliwych młodych mam któraś z Was pisała, że robiła test o 10 rano, ja też robiłam jakoś ok. 10, a drugi ok.14 i na tym drugim wyszły mi jeszcze wyraźniejsze kreski niż z tego pierwszego chociaż przy tak wczesnej ciąży może lepiej faktycznie wstrzymać się do rana, gdzie poziom hormonu będzie najwyższy no nic, ściskamy kciuki !

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:53   #275
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymam kciuki za 2 kreseczki Napisz od razu wynik, gdy już będziesz wiedzieć
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:17   #276
zlosnica22m
Raczkowanie

Cytat:

No to mialas przeboje, ale wazne, ze juz ok i zaraz bedziesz niunie sciskac zazdroszcze mam nadzieje, ze mi moj synio nie zrobi numeru i mu jajka z kolei nie odpadna. Nie mialam dzis usg wiec jak cos to na polowkowym mam nadzieje potwierdzic (chociaz lekarz byl pewien).

Adas bedzie chodzil w rozach? czy nie kupowalas duzo dziewczecych ciuszkow?

I jeszcze jedno, jak tam waga? Jestem ciekawa do ilu ja dobije na koniec
Aha, pytalas o tydzien: 19tc

19 tydzień - jak to dawno było :P
no ja własnei kupowałam ciuszki uniwersalne, ale mój tż za to jak się dowiedział, że będzie miał córeczkę ukochaną to zaczął w szał wpadać i same różowe....
no ale- najwyżej zostanie dla następnej dzidźki

a co do wagi to adas dobił wedlug usg do 2900 teraz.
a ja przytyłam prawie 20 kg :P
ale że strasznie chudziutka byłam i drobna przed ciążą - ważyłam 44 kilo, to teraz te 63 nie wygląda tak źle, zwłaszcza, że tylko na brzuszek mi się zwaliło wszytsko...

za to dziewczynki smarujcie brzuszki całą ciążę czymkolwiek, chociażby zwykłą oliwka bo rozstępy straszna rzecz :/
mnie tż całą ciąże smarował- ani jednego rozstępu nie miałam, a jak terazdo spzitala trafiłam, i Adaśko przybrał szybko na objętości, to wyglądam jakby mi ktoś brzuch przeorał...
że się tak wyrażę- rozstępy mi do gardła podchodzą...
jak któras z was będzie miała taki problem to polecam krem Evolet z masy perłowej i wyciągu z olejku różanego.. jest rewelacyjny, juz po tygodniu widac różnicę- małą ale widać, że blednie wszystko.
w aptece kosztuje jakieś 80 zł z tego co pamiętam, ale na allgro można dużo taniej kupić
około 27 plus przesylka...

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Własnie wole spac bez stanika i na boku. Tak jest lepiej. Próbowałam spac na brzuszku, tak jak zawsze lubiłam ,ale juz sie nie da. Czuję taki ucisk na ten brzuch i jest niewygodnie, jakby mnie dusiło.

No i mam straszne duszności, ale to też ta pogoda.

hej

ja miałam tak samo ze spaniem, weź sobie jakąś małą miękką poduszkę i podłuż pod brzuch do spania jak śpisz na boku- duszności mijają bo brzusiu nie ciągnie tak w dół....
a no i najlepiej na lewym boku spać , bo tak jest najzdrowiej i dla dzidzi i dla przyszłej mamy- w tej pozycji, jest najmniejszy nacisk na macicę- czyli i mamy komfort my i dzidzia
Stary 2011-06-08, 20:34   #277
KarlaNobody
Zadomowienie

Hej dziewczeta

Wreszcie mam chwile, zeby wejsc do internetu...

Postaram sie nadrobic jak najwiecej

Nie wiem czy mowilam ale my z TŻ remontujemy pietro u niego w domu i przywiezli okna ostatnio i trzeba bylo wstawic i ogarnac to wszystko... ogolnie sporo zamieszania ale jestem szczelsiwa ze prace ida do przodu i pod koniec lipca bedziemy mogli tam juz zamieszkac na spokojnie

KarlaNobody jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-08, 20:36   #278
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zlosnica22m Pokaż wiadomość
19 tydzień - jak to dawno było :P
no ja własnei kupowałam ciuszki uniwersalne, ale mój tż za to jak się dowiedział, że będzie miał córeczkę ukochaną to zaczął w szał wpadać i same różowe....
no ale- najwyżej zostanie dla następnej dzidźki

a co do wagi to adas dobił wedlug usg do 2900 teraz.
a ja przytyłam prawie 20 kg :P
ale że strasznie chudziutka byłam i drobna przed ciążą - ważyłam 44 kilo, to teraz te 63 nie wygląda tak źle, zwłaszcza, że tylko na brzuszek mi się zwaliło wszytsko...

za to dziewczynki smarujcie brzuszki całą ciążę czymkolwiek, chociażby zwykłą oliwka bo rozstępy straszna rzecz :/
mnie tż całą ciąże smarował- ani jednego rozstępu nie miałam, a jak terazdo spzitala trafiłam, i Adaśko przybrał szybko na objętości, to wyglądam jakby mi ktoś brzuch przeorał...
że się tak wyrażę- rozstępy mi do gardła podchodzą...
jak któras z was będzie miała taki problem to polecam krem Evolet z masy perłowej i wyciągu z olejku różanego.. jest rewelacyjny, juz po tygodniu widac różnicę- małą ale widać, że blednie wszystko.
w aptece kosztuje jakieś 80 zł z tego co pamiętam, ale na allgro można dużo taniej kupić
około 27 plus przesylka...
Dziękujemy za radę Ciekawa jestem ile ja utyję, przed ciążą ważyłam 48kg Jak na razie jestem jakieś 5-6kg na plusie.
Stary 2011-06-08, 20:39   #279
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Cytat:
Agnesuk dobrze, ze zanim sie wczoraj wzielismy za swietowanie to padlam spac, bo dzis bylam u gina i zabronil narazie, buuu... w ogole to powiedzial, ze najlepiej jakbym nie chodzila juz na zajecia, ale zostalo mi tylko pare dni zeby wpisy dostac i potem tylko egzaminy, wiec laskawie zezwolil
dlaczego zabronili??

Cytat:
od razu po zrobieniu testu daj znać!

Cytat:
Napisane przez aguu00 Pokaż wiadomość
zoskasamoska : och bolące piersi.. ;x ja nawet nie zauważyłam kiedy przestały mnie boleć. ojć ja też cały czas spałam na brzuchu a teraz się jakoś męczę...najważniejsze żebym miała coś pod nogami./
ooj jak sobie przypomnę te bolące piersi... ajj
na szczęście teraz jest ok
ja kupilam sobie poduszkę w kształcie litery C i spie z nia miedzy nogami. uwielbiam ją
u mnie dzisiaj w koncu burza

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2011-06-08 o 20:47
agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:43   #280
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
u mnie dzisiaj w koncu burza
U mnie też, ale ja się z tego powodu za bardzo nie cieszę.. Jutro i w piątek czekają mnie 3km w deszczu, pieszo Mam nadzieję że te 2 dni szybko zlecą, bo chcę już siedzieć sobie w domku na zwolnieniu i zająć się w końcu sobą i maleństwem. Będę mogła pozwolić sobie na wieczorne czytanie bajek, dłuższe spanie, spacerki w ciągu dnia itp.
Stary 2011-06-08, 20:49   #281
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarlaNobody Pokaż wiadomość
Hej dziewczeta

Wreszcie mam chwile, zeby wejsc do internetu...

Postaram sie nadrobic jak najwiecej

Nie wiem czy mowilam ale my z TŻ remontujemy pietro u niego w domu i przywiezli okna ostatnio i trzeba bylo wstawic i ogarnac to wszystko... ogolnie sporo zamieszania ale jestem szczelsiwa ze prace ida do przodu i pod koniec lipca bedziemy mogli tam juz zamieszkac na spokojnie
No to grtuluje wlasnego gniazdka fajne takie urzadzanie, prawda? Nawet glupia scierka do kuchni czy puszka na herbate cieszy (oj, pamietam te zakupy jak sie wyprowadzalam... )

Cytat:
dlaczego zabronili??
A od piataku mialam ten brzuch twardy i gin dzis mowil, zeby na wszelki wypadek jeszcze jakis czas sie wstrzymac, az sie wszystko unormuje, no i narazie szyjki lepiej nie draznic.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-06-08, 20:49   #282
aguu00
Zadomowienie

zlosnica22m : ja smarowałam, potem mi się znudziło.. i tak mam rozstępy więc nowe to mi tam.. miałam problemy z wagą więc mam na całym ciele więc jeden wiecej jeden mniej nic nie zmieni..
Stary 2011-06-08, 20:51   #283
agnesuk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Będę mogła pozwolić sobie na wieczorne czytanie bajek, dłuższe spanie, spacerki w ciągu dnia itp.
masz jakąś ulubioną bajkę? ja nie wiem na jaką się zdecydować

Cytat:
No to grtuluje wlasnego gniazdka fajne takie urzadzanie, prawda? Nawet glupia scierka do kuchni czy puszka na herbate cieszy (oj, pamietam te zakupy jak sie wyprowadzalam... )

A od piataku mialam ten brzuch twardy i gin dzis mowil, zeby na wszelki wypadek jeszcze jakis czas sie wstrzymac, az sie wszystko unormuje, no i narazie szyjki lepiej nie draznic.
zazdroszczę tych zakupów do domu i urządzania.. marzę już o swoim mieszkanku
no to uważaj na brzuszek teraz

Stary 2011-06-08, 21:11   #284
muffinka90
Zakorzenienie

Uwazam TZ troche niepocieszony, ale czego on dla dzidzi nie zrobi, tatus zakochany

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-06-08, 21:21   #285
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
masz jakąś ulubioną bajkę? ja nie wiem na jaką się zdecydować
Hm no właśnie nie bardzo mam ulubioną Ale mam taką jakby teczkę z książeczkami w których jest po 1 bajce na książeczkę (których jest chyba 6) i są one w rozmiarze a3 chyba Tam mam bajkę o piotrusiu panie, coś o jakiejś dziewczynce która przyjechała do gór w odwiedziny cioci i nauczyła chłopca jeżdżącego na wózku inwalidzkim chodzić, i jeszcze coś tam było ale już nie pamiętam Fajne takie te bajki, pamiętam jak lubiłam je czytać gdy byłam jeszcze młodsza.. Poza tym może jakieś wiersze Jana Brzechwy by się dziecku spodobały? Kurcze nie wiem sama

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Uwazam TZ troche niepocieszony, ale czego on dla dzidzi nie zrobi, tatus zakochany
U mnie za to jest tak że zakazu nie mamy, ale tż mimo wszystko się boi o naszego synka, mimo iż wiele razy mu tłumaczyłam że to nie zaszkodzi No i nie jest to wszystko tak często jakbym chciała Ale tż już powoli się przekonuje, także jest ok

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Znalazłam na necie te książeczki http://aukro.myauction.com.ua/cztero...570750266.html , jest ich jednak 4 Nie mogłam się powstrzymać i wyjęłam je zza szafy Poczytam zaraz maluszkowi Heidi (zawsze to była moja ulubiona bajka) i idę spać, dobranoc Wam

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-06-08 o 21:24
Stary 2011-06-09, 07:26   #286
justka3107
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)

..no i co?! i znowu duuupa!

...jedna kreska....

i jak tu się nie załamać

justka3107 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:49   #287
zlosnica22m
Raczkowanie

Cytat:

...jedna kreska....

i jak tu się nie załamać

nie łam się- następnym razem się uda wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie
Stary 2011-06-09, 11:29   #288
muffinka90
Zakorzenienie

justka wiem, ze ci teraz przykro, ale nie mozna sie zalamywac uda sie zobaczysz

a @ przyszla?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-06-09, 11:52   #289
aguu00
Zadomowienie

justka3107
spokojnie, jak nie ma @ to może za wcześnie.. Ja jak już straciłam nadzieje pojawiły się 2 kreski :P

o wczoraj pod wieczór liczyłam ruchy dziecka i ni jak wiem jak to się robi.. ;x bo tak wyszło mi że wciągu 20 minut kopło mnie jakieś 30 razy ( no jadłam lody to może były dobre..) i przestałam bo stwierdziłam że jest ruchliwe.. ehh. ale tak czy siak nie wiem jak to robić. ;d

w ogóle jak pisałam nie mam apetytu ale doszłam do wniosku ze nie mam apetytu na to co jest w lodówce.. zjadłabym sobie czekoladę, majonez, kapuste kiszoną i pierogi z serem.. ;> zaczynam się bać. ;> - Najgorszę jest to że nie wszystko idzie tak łatwo dostać .__.'

KarlaNobody: Gratuluje. ;P Tobie to fajnie :P ja uwielbiam robić remonty, kupować rzeczy itp. No jeszcze nie miałam do swojego własnego mieszkanka czy cos.. ale to napewno cieszy bardziej

Edytowane przez aguu00
Czas edycji: 2011-06-09 o 11:55
aguu00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:06   #290
muffinka90
Zakorzenienie

aguu niezly zestaw, tego wszystkiego naraz cie sie chce

jeszcze niedawno myslalam, ze nie mam jakichs dziwnych zachcianek, ale ze 3dni temu zgryzalam pierogi z miesem gruszka, wiec zmienilam zdanie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-06-09, 12:18   #291
zlosnica22m
Raczkowanie

a mnie tak między 3 a 4 miesiącem ciągnęło strasznie do kapusty zasmażanej z.... lodami truskawkowymi.... i zapychałam się jednym na przemian z drugim a Tż na mnie patrzył jak na wariatkę
Stary 2011-06-09, 12:29   #292
aguu00
Zadomowienie

No, właśnie aż mnie dziwi że naraz. ;d Ale sobie tak myślę że chociaż raz mogę się porzygać. ;d Nie miałam jakiś zachcianek czy mdłości na początku w sumie to teraz mam 3 miesiące na nadrobienie..
czekam do jutra to pojadę sobie z tatusiem do polskiego sklepu i kupie kapustę *.* ha

agnesuk ja tez cchciałam sobie kupić tą poduszkę ale zawsze było nie po drodze.. ;D Ale caly czas sie nad nią zastanawiam ;d i może jak tu gdzies dostane to sobie kupie
Stary 2011-06-09, 13:07   #293
zlosnica22m
Raczkowanie

Cytat:
No, właśnie aż mnie dziwi że naraz. ;d Ale sobie tak myślę że chociaż raz mogę się porzygać. ;d Nie miałam jakiś zachcianek czy mdłości na początku w sumie to teraz mam 3 miesiące na nadrobienie..
czekam do jutra to pojadę sobie z tatusiem do polskiego sklepu i kupie kapustę *.* ha

agnesuk ja tez cchciałam sobie kupić tą poduszkę ale zawsze było nie po drodze.. ;D Ale caly czas sie nad nią zastanawiam ;d i może jak tu gdzies dostane to sobie kupie
a ja poszłam na łatwizne i tanioche i taką miękką długą poduchę wygrzebałam z szafy... min 50 zł w kieszeni zostało a komfort ten sam
Stary 2011-06-09, 13:08   #294
agnesuk
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój TŻ codziennie próbuje się do mnie dorwać, ale ja zawsze znajdę jakąś wymówkę
dzisiaj jedziemy nad jezioro, więc może tam nadrobimy stracony czas
ciężko cieszyć się sobą jak za ścianą rodzice Tża
a wszystko miało być zupełnie inaczej...ehhh
rozsądnego masz Tża!
Cytat:

...jedna kreska....

i jak tu się nie załamać

spokojnie, jeszcze nie wszystko stracone! jeśli @ jeszcze nie przyszła, to zawsze jest szansa.

Cytat:
kup, naprawdę warto!

Patisia - ja znalazłam jakieś bajki pozniej je poprzeglądam i napisze Wam tytuły

a teraz uciekam kończyć pakowanie , zjeść truskawki ze śmietaną i o 15:30 jedziemy nad jeziorko
wracam w niedzielei wtedy na spokojnie Was nadrobię!
miłego weekendu, paaaa :hej:

Stary 2011-06-09, 14:28   #295
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:

...jedna kreska....

i jak tu się nie załamać

No właśnie, a przyszła @? Nie chcę Ci robić nadziei, ale poczekaj jeszcze ostatecznie na krwawienie, nie raz testy zmylały na -

Stary 2011-06-09, 14:45   #296
aguu00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zlosnica22m Pokaż wiadomość
a ja poszłam na łatwizne i tanioche i taką miękką długą poduchę wygrzebałam z szafy... min 50 zł w kieszeni zostało a komfort ten sam
ja na razie używam kołdry ale poduszka mi się marzy. Oglądałam je na allegro tylko że na allegro to mi się nie opłaca zamawiać.. ehh. szukam i nie mogę znaleźć ;c

agnesuk : miłej zabawy
Stary 2011-06-09, 14:58   #297
agaaga89
Zakorzenienie

Polecam tą poduchę, przydatna do spania w końcówce ciąży a co najważniejsze - po naturalnym porodzie naprawdę może zbawić

Stary 2011-06-09, 15:52   #298
aguu00
Zadomowienie

ta, właśnie znalazłam na ebay, więc sobie kupię. ;D
Stary 2011-06-09, 17:46   #299
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:

...jedna kreska....

i jak tu się nie załamać

Moze za bardzo sie nakrecasz, niektore kobiety maja przez to problemy z zajsciem w ciaze bo blokuja sie psychicznie. Radze wyluzowac.

Dziewczyny co do tych poduszek to radze kupowac dopiero jak faktycznie bedzie wam sie niewygodnie spalo. Mi juz leci 38 tydzien i ciesze sie, ze nie skusilam sie na poduche bo wydatek nie maly a w cale nie jest mi potrzebna. Spie na boku bez problemu.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 17:49   #300
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Jejku dziewczyny ale ja się opycham Od rana jem straszne ilości.

Dziś sie dowiedziałam ,ze moja bardzo bliska kolezanka moze byc w ciazy Haha , ale niespodzianka Razem bedziemy wozki pchały, haha
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości