Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-08, 20:59   #2851
nerola
BAN stały

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nerolka ale jakoś naprawdę ciężko mi w to uwierzyć. Dobrze, że jest CI fajnie i niech tak zostanie już na zawsze
Sweet coś pisała dzisiaj, że ma dużo załatwiania na mieście i że raczej decyduje się na SN a nie na CC - chyba że będzie miała jakieś wskazania.
A jak mop sie sprawuje ?!

Zmalowana rano? nie lepiej wieczorem
Tak pięknie to nie ma ale dzięki

No tak,doczytałam o Sweet.

Mop super!!!Myję podłogi 3X dziennie.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:03   #2852
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Agadus mi znowu mało się chce słodyczy, mało mi się w ogóle chce jeść.Mam ochotę wiecznie na owoce

Kurczę Ja muszę się dowiedzieć czy u mnie jest za darmo czy trzeba zapłacić za znieczulenie ?
to jak owoce to dobrze ja to się musze powstrzymywać i zapijam się wodą a co do znieczulenia to zewnątzoponowe tak to się chyba nazywa to najlepiej zadzwonic do szpitala gdzie chcesz rodzić to Ci powiedzą ale głupi jaś to jest bezpłatny ale to da Ci ulgę tylko na chwilkę a między skurczami będziesz czuła się jak na haju leciutko w głowie się kręci i w ogóle dziwnie mało co pomaga

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:04   #2853
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
dziubek- ja córcie rodziłam bez znieczulenia bo się naczytałam w necie że dziecko później ma problem z oddychaniem, wymęczyłam sie okropnie i nie ma co czytać relacji z porodu innych dziewczyn bo każda inaczej to przechodzi ale w sumie to jak pierwszy poród wytrzymałam bez znieczulenia to drugi też wytrzymam

No właśnie, każda z nas ma inny próg bólu i inaczej wygląda poród więc teraz nie ma co decydować...

Wiele kobiet rodzi bez znieczulenia bo po prostu w szpitalu nie ma takiej opcji i jakoś dają radę..... - ale dla mnie najgorsze jest to że w XXI wieku kobiety musza się tak męczyć i nie mają możliwości wyboru
Ja też ambitnie podchodziłam do tematu że może się uda bez ale miałam ten komfort że wiedziałam że jak będzie ciężko to mam tę opcję..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:05   #2854
Zmalowana
Zakorzenienie

A kolega to kolega i rano przyjeżdża bo w nocy by go moja mama pogoniła

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:08   #2855
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Ale brakuje tu Zanki(wracaj szybciutko),Meszsares,Shirki,Scio(buziak i wytrwałości życzę),Belli
I Sweet nie ma od wczoraj
melduje sie i dziekuje za pamiec Kochana
dziekuje rowniez wszystkiem kolezankom za gratki odnosnie wczorajszej wizyty
ostatnio mam malo czasu na wizaz, bo organizuje przeprowadzke-dzisiaj np narobilam sie jak osiol na nowym mieszkaniu-sprzatalam znaczy sie, jutro powtorka z rozrywki... no nie da sie szanowac, mimo tej skracajacej sie szyjki
kmat - wczoraj jakis pan w tv tlumaczyl, ze w PL nie ma powodow do paniki, bo nie ma tu zrodla zakazenia, a w tym lezy najwiekszy problem innych krajow. Takze mozna spokojnie wszystko jesc. Ja mu chce wierzyc
Monia - bylam kiedys w Kanadzie i tam widzialam prawdziwe wieloryby na kazdym kroku uwierz mi, ze Ty kochana wygladasz przy tamtych ludziach jak hmm.. konik morski
ZZO - czytalam kiedys bardoz madry artykul, taki naukowy na ten temat. Okazuje sie, ze ZZO wcale nie przedluza porodu, wrecz przeciwnie moze go skrocic, bo przestaje sie wydzielac adrenalina (wydzielana pod wplywem stresu spowodowanego bolem). Generalnie sa same plusy podawania tego znieczulenia, tylko szkopul lezy w tym co napisala wyzej youyou - odpowiednim czasie jego zastosowania. No i w glowach lekarzy i poloznych - na tzw Zachodzie to standard (i wcale wiecej CC nie ma), a u nas "widzimisie" rodzacej, bo przeciez w PL ignoruje sie bol na calego ("porod musi bolec" i inne takie hasla). Wiec lekarze i polozne powtarzaja jak mantre, ze ZZO jest "takie sobie" bo to bo tamto. A to sa stare nieaktualne bzdury.
ZZO pomaga w bolu i tylko szkoda, ze jak rodzaca o nie prosi to w wiekszosci szpitali slyszy wykrety typu "och, wlasnie anestezjolog ma operacje/pojechal do domu", ech...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:10   #2856
agadus
Wtajemniczenie

youyou
ja byłam taka przeciwna znieczuleniu że od razu powiedzialam polożnej że nie chcę tak się naczytałam a co do progu bólu to jak idę do stomatologa to zawsze ze znieczuleniem no chyba że idę na sprawdzenie a to też siedzę jak na szpilkach

Stary 2011-06-08, 21:12   #2857
brunetka2000
Zakorzenienie

I zrobiona druga ściana tylko tapczanu jeszcze brakuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04256.jpg (61,0 KB, 55 załadowań)
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:18   #2858
Zmalowana
Zakorzenienie

A co do warzyw i ich mycia. To ja np. pomidorów nigdy, ale to nigdy nie myłam przed jedzeniem. Poza tym teraz wypowiadała się jakaś babka z sanepidu i mówiła, że żeby tę bakterię wytępić z warzywka to trzeba ją trzymać około 40 min w wodzie o temp 60st, we wrzącej krócej. Więc co niby takie mycie da ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:19   #2859
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
witajcie, sporo czasu znowu nie zaglądałam ale to przez wakacje. Byliśmy 10 dni nad morzem i było super. Wróciłam opalona jak z basenu morza śródziemnego a to tylko bałtyk pogoda o dziwo super tylko 2 dni padało reszta to sama plaża. Wróciłam wypoczęta i zaczynam przygotowania bo zostawiłam je na ostatnią chwilę (większość rzeczy mam po starszym synku)

Pewnie o tym pisałyście ale nie mam jak nadrobić zaległości. Chciałam Was zapytać o bakterię coli. Czy coś robicie w tym kierunku, tzn nie jecie czegoś? Ja mam kompletnie mieszane uczuciea. Nie wiem co robic idę jutro do gina więc zapytam go o zdanie, ale zastanawia mnie to "milczenie" że iby problem nas nie dotyczy tylko Niemiec, ale są przecież u nas przypadki zachorowań. Jak dla mnie to w grę wchodzi wielka polityka kraju międzynarodowa i co za tym idzie wielkie pieniądze i pewnie nasi boją się jakieś obostrzenia wprowadzac. Dziś słyszałąm o jakims chłopcu 7 letnim który zachorował i ani słowa co jadł, czy był za granica etc ...... zastanawia mnie to wszystko. Co robicie kobitki? Przepraszam jeżeli się powtarzam.

Pozdrawiam
po pierwsze : pala: za to że na kawe sie nie udalo nam umówić!!!

ten chłopiec to jego ojciec z objawami zatrucia z Niemiec przyjechał. wieć sie zaraził.

ja nie jem czegoś czego nie wiem skąd jest (czyli nie od znajomych czy rodziny) - ogórkow, sałaty czy pomidorów. ale jakby się zastanowić to jem codziennie truskawki i nic mi nie jest...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:19   #2860
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Tak pięknie to nie ma ale dzięki

No tak,doczytałam o Sweet.

Przypomniała mi się moja siostra,
która myła podłogi 5x dziennie bo mama kupiła mop,
ona taki szkrab mały latała z mopem po domu i wiecznie mówiła " ja śpiątam"

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
No no no

ZZO to jaki skrót w ogóle?
wydawało mi się że są znieczulenia wewnątrz oponowe ale ten skrót mi do tego nie pasuje w ogóle...
Ja nawet nie myślałam, czy ja chce czy nie chce...

Agadus
pamietam jak dali mi glupiego jasia na operacje to czekalam az bede miala gupawke ale niestety nic... tylko jak sie obudzilam po operacji ktora trwala nie cale 30 min pytałam lekarzy : dlaczego tylko 4 h spałam bo tak fajnie mi się spi

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:20   #2861
agadus
Wtajemniczenie

a ciekawa jestem czy dziewczyny które dopiero rodza swoje pierwsze dzieci to będą miały to co ja a mianowicie po porodzie to miałam jakąś manie i też się naczytałam sprawdzałam co godzinę czy Oliwka oddycha bo się naczytałam o smierci łóżeczkowej i miałam obsesję na punkcie głowy i uszu przekręcałam małą co godzine lub dwie żeby jej się głowa nie spłaszczyła i żeby uszy nie odstawały ale za to teraz ma ładna kształtną główkę

Stary 2011-06-08, 21:20   #2862
moniczka2123
Zadomowienie

Mój bebzolek
W odzianku i bez
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (80,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (85,8 KB, 29 załadowań)

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:24   #2863
agadus
Wtajemniczenie

brunetka ale ładnie to zrobiłaś a naklejka nie odchodzi od ściany bo ja się kiedyś też zastanawiałam zeby takie kupić ale bałam się że będzie odchodzić od ściany

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Mój bebzolek
W odzianku i bez

no proszę jaki ładny

Stary 2011-06-08, 21:25   #2864
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

ZZO to jaki skrót w ogóle?
wydawało mi się że są znieczulenia wewnątrz oponowe ale ten skrót mi do tego nie pasuje w ogóle...
Prawie dobrze znieczulenie zewnątrzoponowe
Zmykam do spania bo jutro cały dzień poza domem... dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:26   #2865
BABONIK
Zadomowienie

dobry wieczoór

Zapomniałam napisac...Nerolka Izunia piękna,ciekawe czy jj sie włoski utrzymają??

Monia- ja też 80kg.... dla mnie to straszne,chociaż w poprzedniej ciąży skończyłam na 97kg...może tym razem nie będzie tak źle,tylko,że u mnie dopiero 31tc

Co do znieczulenia przy porodzie,to po moim porodzie wiem,że gdybym tylko miała okazję to skorzystałabym ze znieczulenia.po co się męczyc,jak można potem wspominac o wiele milej ten czas.tam gdzie ja rodziłam nie było nawet opcji znieczulenia a tera zbędę miec znieczulonko napewno

ela_84,a możesz mi pokazac linka do takich pieluch,o których pisałaś?

youyou- no właśnie też mi sie wydaje,że nie jest gotowa...ale ona już taka duża... kurde znam 1,5 roczniaki,które wołają siusiu...a córki rówieśnicy w nocy śpią bez pieluch... ale by to była dla mnie oszczędnosc jak by przestała siusiac w pieluchy...

Monia- jak leżysz na boku to wogóle nie widac,że jesteś w ciąży...gdzie tenwieloryb?

życzę miłego wieczoru

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:27   #2866
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Aga ja też czekam z niecierpliwością na Twoje usg, dawaj znać

U mnie w szpitalu ZZO płatne było 700pln i jadąc do porodu nie nastawiałam się na to, ale kasę mieliśmy przygotowaną "w razie co". Stwierdziłam że jak nie dam rady to poproszę o nie. No i w czasie porodu błagałam żeby mi dali cokolwiek co pomoże
powtarzali mi dawkę 3 razy (bo ona wystarcza na jakieś 2,5h), bo poród się ciągnął..
Po znieczuleniu ulga była nieziemska, skurcze które wcześniej były nie do wytrzymania (takie 80-90%) to po ZZO czułam tylko jako lekkie twardnienie brzucha.

Na parte jednak i tak trzeba mieć czucie więc jak komuś akcja będzie przebiegała szybko to nie warto.
Dam, damjak bedzie oczywiscie o czym informowac

Co do znieczulenia ja mialam tak samo, w szpitalu, w ktorym rodzilam jest za darmo, ale szkopul w tym, ze nie zawsze anastezjolog jest dostepny. Rodzilam w nocy, wiec planowych operacji nie bylo i mi sie udalo. Dostalam przy 5 cm rozwarcia, mialam tylko jedna dawke, bo puscilo jak mialam 9 cm i wtedy juz mi nie powtarzali, zebym czula parte. Wiec mi tam zzo nic nie przedluzylo, a troche odpoczelam od tych skurczy.

Teraz nie wiem jak to bedzie: gdzies slyszalam, ze jak sie mialo cc, to potem w razie nastepnego porodu sn znieczulenie odpada, bo wtedy podaje sie oksytocyne, wlasnie, zeby sie porod nie zatrzymal. A w porodzie sn po cc indukowanie porodu jest niebezpieczne.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Macie odświeżone włoski ;p.
Ales Ty dziewczeca! Slicznie!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ale uwielbiam pakowanie

Oj a ja strasznie nie lubie, nawet na takie przyjemnosci jak wakacje pakuje sie w ostatniej chwili...

Cytat:
Czy Was pogięło dzisiaj???!!!
No durne-tyle naprodukować
Nerolka alez Ty masz pamiec! Tyle zapamietac bez wielocytowania? Zdolniacha!

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
witajcie, sporo czasu znowu nie zaglądałam ale to przez wakacje. Byliśmy 10 dni nad morzem i było super. Wróciłam opalona jak z basenu morza śródziemnego a to tylko bałtyk pogoda o dziwo super tylko 2 dni padało reszta to sama plaża. Wróciłam wypoczęta i zaczynam przygotowania bo zostawiłam je na ostatnią chwilę (większość rzeczy mam po starszym synku)

Pewnie o tym pisałyście ale nie mam jak nadrobić zaległości. Chciałam Was zapytać o bakterię coli. Czy coś robicie w tym kierunku, tzn nie jecie czegoś? Ja mam kompletnie mieszane uczuciea. Nie wiem co robic idę jutro do gina więc zapytam go o zdanie, ale zastanawia mnie to "milczenie" że iby problem nas nie dotyczy tylko Niemiec, ale są przecież u nas przypadki zachorowań. Jak dla mnie to w grę wchodzi wielka polityka kraju międzynarodowa i co za tym idzie wielkie pieniądze i pewnie nasi boją się jakieś obostrzenia wprowadzac. Dziś słyszałąm o jakims chłopcu 7 letnim który zachorował i ani słowa co jadł, czy był za granica etc ...... zastanawia mnie to wszystko. Co robicie kobitki? Przepraszam jeżeli się powtarzam.

Pozdrawiam
Super, ze odpoczelas! My wrocilismy tydzien temu i tez wszyscy zdziwieni, ze tacy opaleni znad Baltyku w maju wracamy.

Co do epidemii... ja nie szaleje, zwracam jedynie uwage, zeby warzywa byly polskie i je myje przed zjedzeniem. Pomidorow nie sparzam.
ten chlopczyk, to zarazil sie od ojca, ktory przyjechal z Niemiec.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Ania ja wlasnie widze u nas reklamy na slupach o tym dodatku, ale kurde jak na zlosc nie bedzie mnie w Karowie w sobote i mam zagwozdke kogo poprosic o kupno?

Cytat:
Bo właśnie cała sztuka polega na tym żeby w odpowiednim czasie podać ZZO i przestać dawać kolejne dawki.
żeby je dać rozwarcie musi już być powyżej 5-6cm, i przed pełnym rozwarciem już się nie daje żeby mieć czucie na fazę partych.
Zgadzam sie! Dokladnie mialam tak podane zzo jak piszesz i nic a nic porod sie nie przedluzyl.

Cytat:
Nerolka to zapraszam do mnie z tym mopem... nie mam wygorowanych zyczen, wystarczy jak raz przelecisz podlogi, a nie 3

Mam karmi w lodowce i ochote na nie, ale boje sie, ze bede latac do kibla w nocy czesciej niz zwykle, moze ktoras reflektuje?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:28   #2867
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
brunetka ale ładnie to zrobiłaś a naklejka nie odchodzi od ściany bo ja się kiedyś też zastanawiałam zeby takie kupić ale bałam się że będzie odchodzić od ściany[COLOR="Silver"]
Dziękuję bardzo Póki co wczorajsze naklejki nie odpadły to może te też nie odpadną One nie są na takim śliskim papierze, tylko bardziej na matowym i rozciągliwym, nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam
Stary 2011-06-08, 21:32   #2868
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
ostatnio mam malo czasu na wizaz, bo organizuje przeprowadzke-dzisiaj np narobilam sie jak osiol na nowym mieszkaniu-sprzatalam znaczy sie, jutro powtorka z rozrywki... no nie da sie szanowac, mimo tej skracajacej sie szyjki
\

ZZO - czytalam kiedys bardoz madry artykul, taki naukowy na ten temat. Okazuje sie, ze ZZO wcale nie przedluza porodu, wrecz przeciwnie moze go skrocic, bo przestaje sie wydzielac adrenalina (wydzielana pod wplywem stresu spowodowanego bolem). Generalnie sa same plusy podawania tego znieczulenia, tylko szkopul lezy w tym co napisala wyzej youyou - odpowiednim czasie jego zastosowania. No i w glowach lekarzy i poloznych - na tzw Zachodzie to standard (i wcale wiecej CC nie ma), a u nas "widzimisie" rodzacej, bo przeciez w PL ignoruje sie bol na calego ("porod musi bolec" i inne takie hasla). Wiec lekarze i polozne powtarzaja jak mantre, ze ZZO jest "takie sobie" bo to bo tamto. A to sa stare nieaktualne bzdury.
ZZO pomaga w bolu i tylko szkoda, ze jak rodzaca o nie prosi to w wiekszosci szpitali slyszy wykrety typu "och, wlasnie anestezjolog ma operacje/pojechal do domu", ech...
uważaj żabko na siebie z tym sprzątaniem a kiedy parapetówka?

a o ZZO bardzo dobrze piszesz.... uważam ,że nasz kraj to straszne zadupie, jesteśmy 1000lat za murzynami,kobiety są straszone znieczuleniem,które w wielu krajach wykonuje się standardowo. zadupie i tyle. ja jestem zwolennikiem ZZO, a przeciwnikiem cierpienia i poniżania podczas porodu... typu ;"czemu się Pani drze,poród musi bolec"!!!!

Nikoś już z nami

Edytowane przez BABONIK
Czas edycji: 2011-06-08 o 21:34
Stary 2011-06-08, 21:32   #2869
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
bo ona pierwszą fazę musiała sporo w domu przeczekać
Ale mi zawsze położne powtarzały że takie szybkie porody jak na filmach to tylko u wieloródek, choć to chyba najczęstsza obawa kobiet że "się nie zdąży" do szpitala
ja też tak miałam, ale każda z nas zdązy, przeważnie jedzie się za wcześnie i odsyłają bo do końca dalekooooo
a ja mam kolezanke ktorej kazali wrecz przy pierwszych bólach jechac do szpitala - bo ma tak wysoki próg bólu że nawet nazwali to syndromem porodu chodnikowego/ulicowego (chodzi o to ze rodzisz zanim wejdziesz na oddzial - na chodniku). nie wiem czy to istnieje ale mimo naprawd ciezkiego porodu byla calkiem wyluzowana (12 szwow miala, cala szyjka popękana)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:36   #2870
BABONIK
Zadomowienie

AgaGuernsey-dobrze,że świecisz dobrym przykladem w sprawie ZZO uważam,ze to bardzo pomaga kobietom.Teraz nawet u mnie w Bochni robią znieczulenie za darmo i jesli sobie tylko pacjentka życzy

Brunetka- bardzo bardzo bardzo śliczne te naklejki i pdoba mi się to niskie okno,zawsze mi się takie marzyły

Nikoś już z nami
Stary 2011-06-08, 21:37   #2871
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Slicznie sie one prezentuja na bialej scianie!

Cytat:
Mój bebzolek
W odzianku i bez
Faaaajnyyyy!

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Monia- ja też 80kg.... dla mnie to straszne,chociaż w poprzedniej ciąży skończyłam na 97kg...może tym razem nie będzie tak źle,tylko,że u mnie dopiero 31tc

youyou- no właśnie też mi sie wydaje,że nie jest gotowa...ale ona już taka duża... kurde znam 1,5 roczniaki,które wołają siusiu...a córki rówieśnicy w nocy śpią bez pieluch... ale by to była dla mnie oszczędnosc jak by przestała siusiac w pieluchy...
W ktorym miejscu ty masz 80 kg, bo ja na zdjeciu tego nie widze?

A co do sikania... nie patrz na inne dzieci, Twoja pewnie co innego robila predzej...
aczkolwiek teraz jak jest cieplo to jest dobra pora na nauke nocnikowania, bo maluch sie nie przeziebi jak bedzie latal mokry, no i ciuchy zesikane szybko schna.
A jak ja sadzasz na nocnik, to siada, czy nie ma mowy? Jak nie chce nawet, to widocznie niegotowa. A jak siada, to ja bym pilnowala jej sikania i np co jakis czas (u nas jak zaczynalismy to bylo co pol godz., ale dziewczyny byly mlodsze) sama ja sadzala. Nie pytalam, czy chce, bo nawet jak chciala, to mowila nie, po czym niemal w tym samym czasie sikala.
Stary 2011-06-08, 21:39   #2872
kalinkap13
Rozeznanie

czy Wam tez tak czesto twardnieje brzuch?Bo nie wiem czy sie tym martwic..

Cytat:
Pochwal się chlebkiem
Trzymam kciuki aby okazało się że źle zbadali
przepisik na chlebek juz kiedys podawalam, wychodzi pyszny dokladnie taki: http://mojewypieki.blox.pl/2008/10/P...b-pszenny.html jutro znowu ten sam przepis a moze w przyszlym tygodniu cos nowego wyprobuje
kciuki sie przydadza..wiec dziekuje

Cytat:
Mój bebzolek
W odzianku i bez
no piekny!

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:40   #2873
agadus
Wtajemniczenie

brunetka to chyba i ja sobie kupię a Ty to w sklepie kupiłaś czy na allegro?? bo widziałam podobne w baby fancie ale nie macałam ich ale jak mówisz że matowe to lepsze niż te śliskie

Stary 2011-06-08, 21:42   #2874
Natka_
Zakorzenienie

No widzicie, a ja usłyszałam takie informacje o zzo, dlatego z niego zrezygnowałam I nie wiadomo komu wierzyć... Jeszcze porozmawiam z moją położną, która będzie ze mną przy porodzie co ona o tym sądzi.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Moniczka aaale brzuchol
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:48   #2875
moniczka2123
Zadomowienie

kalinkap13
AgaGuernsey
agadus

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
No widzicie, a ja usłyszałam takie informacje o zzo, dlatego z niego zrezygnowałam I nie wiadomo komu wierzyć... Jeszcze porozmawiam z moją położną, która będzie ze mną przy porodzie co ona o tym sądzi.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Moniczka aaale brzuchol

Stary 2011-06-08, 21:48   #2876
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

Brunetka- bardzo bardzo bardzo śliczne te naklejki i pdoba mi się to niskie okno,zawsze mi się takie marzyły
Powiem ci szczerze, że nie lubię tych okienek na dole I z dworu wszystko widać co się dzieje w pokoju. Ale już mamy pomysł jak to zasłonić

Cytat:
brunetka to chyba i ja sobie kupię a Ty to w sklepie kupiłaś czy na allegro?? bo widziałam podobne w baby fancie ale nie macałam ich ale jak mówisz że matowe to lepsze niż te śliskie
Carmela pierwsza kupowała te naklejki na allegro, ale z tego względu, że aukcji narazie nie wystawili, zamówiłam je przez telefon, a mąż pojechał odebrać bo ich firma mieści się w Lublinie. A wybierałam na podstawie ich starszej aukcji http://allegro.pl/naklejki-scienne-k...602947900.html
Stary 2011-06-08, 21:50   #2877
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
czy Wam tez tak czesto twardnieje brzuch?Bo nie wiem czy sie tym martwic..

U mnie sporadycznie... A jak u Ciebie z szyjka? Bo jak sie skraca, to niefajnie.
Stary 2011-06-08, 21:56   #2878
moniczka2123
Zadomowienie

Ciekawa jestem jak tam oliweczka po szkole rodzenia ??
Dzis mialo byc o torbie do szpitala a ze bedziemy rodzily w tym szpitalu jesli zdazymy dojechac to moja ciekawosc jes podwojna

Stary 2011-06-08, 22:00   #2879
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawa jestem jak tam oliweczka po szkole rodzenia ??
Dzis mialo byc o torbie do szpitala a ze bedziemy rodzily w tym szpitalu jesli zdazymy dojechac to moja ciekawosc jes podwojna
a w którym szpitalu chcesz rodzić ??

Stary 2011-06-08, 22:05   #2880
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
a w którym szpitalu chcesz rodzić ??
Na lubartowskiej bo z tamtad mam lekarza a moze cos slyszalas o tym szpitalu??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości