Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-08, 22:06   #2881
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

u moniki za 17 dni będzie trzęsienie ziemi

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:09   #2882
Stapelka
Rozeznanie

Aga ja Ci kupię- najwyżej zeskanuje i mailem prześlę.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:09   #2883
agadus
Wtajemniczenie

kochana na lubartowskiej rodziłam córcie i drugie też tam chce ja tam byłam zadowolona z opieki a jaki lekarz Cię prowadzi??

Stary 2011-06-08, 22:16   #2884
brumek
Zakorzenienie

WRÓCIŁAM

Ae dzień zakręcony, wszystko w pośpiech u tyle na głowie, że nie wiem już jak się nazywam. Zdjęć zakupów oczywiście jeszcze nie zrobiłam, bo napraawdę zdążyłam wejść, umyć ręce i na chwilę sobie usiadłam na kanapie. Po raz pierwszy dziś spokojnie usiadłam

Na SR fajnie dziś było. Mieliśmy fizjologię porodu. Położna w pewnym momencie podchodziłam do każdej z nas, kładła rękę na brzuchu i mówiła, żeby siłą mięśni brzucha tę jej rękę odepchnąć. Jeśli się uda, tzn. że dobrze ukierunkowujemy energię i tak właśnie trzeba będzie przeć przy porodzie. No i w końcu doszła do mnie, położyła tę łapę i ... oniemiała na chwilę Spojrzała się na mnie, na brzuch, znowu na mnie... I poszła dalej jakaś taka zdziwiona chyba wielkością

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja też chcę ten ręcznik z moothehood'a, ale u nas akurat nie było, mają przyjść w tym tygodniu Mam już pieluszki z tej firmy. Chcę jeszcze ręcznik i kocyk, bo mi sie strasznie podobają!
Pieluch tetrowe i flanelowe też od nich mam. No i kocyk - jest boski. Tak jak i ręczniczek. Tymi dwiema rzeczami jestem najbardziej zachwycona
Stary 2011-06-08, 22:17   #2885
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
u moniki za 17 dni będzie trzęsienie ziemi
Okropnie sie nademna znecasz
Cytat:
kochana na lubartowskiej rodziłam córcie i drugie też tam chce ja tam byłam zadowolona z opieki a jaki lekarz Cię prowadzi??
Dr łyszcz no to kochana opowiadaj jak tam jest i co trzeba ze soba do szpitala wziac mow co wiesz

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:17   #2886
Shira_83
Zadomowienie

dobry wieczór
[QUOTE=blondynkapoznan;273 69677]Shira a kaska moja wpłyneła?

jasne dzięks wielki
[QUOTE=aania_20;27369809]dzień dobry

Witaj Shira_83

To ja podziękuję, jako ciężarną przepuszczę Cię w kolejce

ojjjj to za duża uprzejmość z twojej strony

[QUOTE=youyou;27370479]dzień dobry mamusie

My dziś zaczynamy 35tc

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do tych dziewczyn, którym leci siara. Czy wy śpicie w nocy w biustonoszu i wkładkach??? Bo wstałam dzisiaj, a na koszulce (dodam, że koszulka jest męża) takie kropki i jedna większa plamka

nie ja nie ubieram niech sobie dynadają na wolności a jak co to przepieram rano koszulkę i git
Cytat:
A ja przez to wszystko zapomniałam się pochwalić, że wczoraj zaczęłyśmy z Alicją 34 tydzień

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
A my dziś zaczynamy 9 MIESIAC!!!

Cytat:
iustynka

mało sie odzywam ostatnio bo jak cos piszę czy o cos pytam to nie ma żadnego odzewu i taka troszke zlekceważona się poczułam to wchodzę żeby troszkę poczytać i dziękuję za troskę i pamięć

ale myszko ja lubie czytać twoje posty pisz pisz i nie smutaj

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
w morzu nie ma bo leży na plaży waże 80 kg, to nie wielorybiasto?
hmmm nie nie wcale nie wielorybiasto ja bym się waleniem nie nazwałą co najwyżej krową morską

[QUOTE=iustyna1;27378827]A może by tu jakoś kolejkę ustawić np. Marina, Dziubek , Zmalowana ...

Którejś z początku też coś się dzieje? Shira, aania, Kajool? Któraś chętna w kolejkę?

nie mi nic nie jest czuję się super no któa chętna na moje miejsce zapraszam zapraszam oddam za darmo!!!
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
W piątek rano do mnie kumpel wpada
kumpellllll???
Stary 2011-06-08, 22:28   #2887
CrazyMachine
Zadomowienie

Witajcie wieczorkiem!
Sprawdzam czy Marina nie urodziłaś, widzę, że dzielnie się trzymasz

W sprawie ZZO - to ja jestem jak najbardziej za. Jak się uda, to mam nadzieję skorzystać, choć przyznam się boję się trochę, ale uważam, że to dobrodziejstwo dla kobiet. W "cywilizowanych" krajach to jest standard. U nas jeszcze ciężko dostępne głównie z powodu NFZu, więc personel szpitala opowiada ciężkie historie, raz żeby zniechęcić, a dwa że nie wszędzie mają w tym doświadczenie.

Co do e-coli: żyję jak dawniej, jem wszystkie owoce i warzywa, myje normalnie, a także jak zwykle pamiętam o myciu rąk. Nie ma co wpadać w histerię. Środek sezonu na najlepsze dary natury u nas i mam sobie tego odmówić, teraz kiedy tak bardzo potrzebuję witamin?? Mam gdzieś nagonkę medialną, zresztą jeżeli od tego spadną trochę ceny to i może dobrze...

Wczoraj zwiedzałam jedną porodówkę z SR. Szału nie ma, ale tragedii też nie. Ot tak jak to w szpitalu. Z anegdot to położna opowiadała, jak ona rodziła to w jej czasach lewatywę robiono z 1 litra wody z mydlinami, a jej po znajomości, żeby lepiej ją wyczyściło to zrobili z 1,5 litra.... Mówiła, że sam poród był niczym w porównaniu do tej lewatywy. Tak na marginesie, teraz to używają specjalnych zestawów wielkości tak na oko szklanki - więc nie ma co się stresować.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:31   #2888
agadus
Wtajemniczenie

shira- dziękuję za miłe słowa jak to dobrze wdepnąć do Was jak się ma doła od razu przechodzi
moniczka-nie znam tego lekarza a co do wyprawki szpitalnej to to co pamiętam to dla dziecka bierzesz ubranka tylko na wypis a tak to pieluszki chusteczki i kremik jakiś do pupci można smoczek ale z tego co pamiętam to pielegniarki nie pozwalały dawać dzieciaczkom smoczków no i dla sziebie przybory toaletowe podkłady ginekologiczne ze 2 ręczniki koszulę ze 2-3 okres letni to może sie kobita pocić nie zapomnij o dokumentach karta ciąży ubezpieczenie itp. kubeczek sztućce ręcznik papierowy termometr możesz mieć wodę mineralną np. z dziubkiem a jak mąż przyjedzie po Was to niech nie zapomni fotelika samochodowego bo mogą dziecka nie wydać koleżanka rodziła w lutym i fotelik musi być nie wiem może cos pominęłam

Stary 2011-06-08, 22:32   #2889
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Okropnie sie nademna znecasz

Dr łyszcz no to kochana opowiadaj jak tam jest i co trzeba ze soba do szpitala wziac mow co wiesz
Ja leżałam na Lubartowskiej na patologii i stwierdzam, że jak dla mnie nie ma gorszego szpitala Wypisałam się od nich na własne rządnie I powiedziałam sobie, że moja noga nigdy tam nie stanie!!!!!!! Moją koleżankę przy badaniu zarazili gronkowcem
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:32   #2890
DaKaro
Zadomowienie

Kobitki, ja jutro lecę, bardzo proszę o kciuki, żebym w jednym kawałku dotarła do rodziców. Trochę się obawiam lotu, bo ostatnio dzidzia strasznie się wiercił/a przy lądowaniu, chyba nie lubi zmian ciśnienia. Odezwę się jak dojadę do rodziców.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:35   #2891
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Macie odświeżone włoski ;p
ślicznie ja się wybieram w piątek do fryzjera, ale jeszcze nie mam pojęcia co zrobię Jakaś niezdecydowana w ciąży się zrobiłam. Wiem że na pewno farbuję, bo zauważyłam parę siwków Tylko nie wiem czy wezmę ciemny czy jasny brąz. Poza tym nie wiem czy podciąć czy sobie darować, bo chcę w końcu mieć znowu długie włosy a teraz mam boba i czuję się strasznie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
czy Wam tez tak czesto twardnieje brzuch?Bo nie wiem czy sie tym martwic..
Mi twardnieje ostatnio bardzo często. Co prawda nie jest to na szczęście bolesne, ale wystarczy że zejdę po schodach do kuchni i już się stawia. Jakoś się tym szczególnie nie martwię, bo myślę że do porodu jeszcze trochę czasu mi zostało. Za tydzień będę u mojego gina i wtedy się dowiem co i jak :

Cytat:
Carmela pierwsza kupowała te naklejki na allegro, ale z tego względu, że aukcji narazie nie wystawili, zamówiłam je przez telefon, a mąż pojechał odebrać bo ich firma mieści się w Lublinie. A wybierałam na podstawie ich starszej aukcji http://allegro.pl/naklejki-scienne-k...602947900.html
Ja podobnie jak ty kupowałam poza aukcją na all, bo już nie wystawiał. Z all wzięłam cenę za naklejki i za przesyłkę, oraz ich nr konta. Pieniądze przelałam, a w mailu wysłałam link starej aukcji z wybranym przez nas zestawem. Chyba dwa dni później już miałam naklejki w domu

Któraś pytała też o wyparzanie laktatorów, butelek i smoczków. Ponieważ u teściów nie mamy mikrofali, a do moich nie chciało mi się tego wieść, więc wzięłam instrukcję i postąpiłam zgodnie z nią - wszystko (laktator, butelki, smoczki) wrzuciłam do garnka z zimną wodą, dodałam kwasku cytrynowego i poczekałam do zagotowania, a później zostawiłam jeszcze w gotującej się wodzie na 5 minut. Z niczym nic się nie stało, tylko smoczek z nuka z lateksu zrobił się taki jakby już był używany - nieprzejrzysty

A mnie znowu zgaga męczy
Ale przynajmniej pogoda się super zrobiła - popadało i jest chłodniej Aż chce się oddychać
Stary 2011-06-08, 22:35   #2892
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Kobitki, ja jutro lecę, bardzo proszę o kciuki, żebym w jednym kawałku dotarła do rodziców. Trochę się obawiam lotu, bo ostatnio dzidzia strasznie się wiercił/a przy lądowaniu, chyba nie lubi zmian ciśnienia. Odezwę się jak dojadę do rodziców.
Wszystko będzie dobrze Kciuki oczywiście zaciśnięte I nie dźwigaj tylko za dużo bagaży
Stary 2011-06-08, 22:36   #2893
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Jasne. Czekamy na wieści od Ciebie juz z PL
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:36   #2894
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
shira- dziękuję za miłe słowa jak to dobrze wdepnąć do Was jak się ma doła od razu przechodzi
moniczka-nie znam tego lekarza a co do wyprawki szpitalnej to to co pamiętam to dla dziecka bierzesz ubranka tylko na wypis a tak to pieluszki chusteczki i kremik jakiś do pupci można smoczek ale z tego co pamiętam to pielegniarki nie pozwalały dawać dzieciaczkom smoczków no i dla sziebie przybory toaletowe podkłady ginekologiczne ze 2 ręczniki koszulę ze 2-3 okres letni to może sie kobita pocić nie zapomnij o dokumentach karta ciąży ubezpieczenie itp. kubeczek sztućce ręcznik papierowy termometr możesz mieć wodę mineralną np. z dziubkiem a jak mąż przyjedzie po Was to niech nie zapomni fotelika samochodowego bo mogą dziecka nie wydać koleżanka rodziła w lutym i fotelik musi być nie wiem może cos pominęłam
a jak ogolnie opieka??
Cytat:
Ja leżałam na Lubartowskiej na patologii i stwierdzam, że jak dla mnie nie ma gorszego szpitala Wypisałam się od nich na własne rządnie I powiedziałam sobie, że moja noga nigdy tam nie stanie!!!!!!! Moją koleżankę przy badaniu zarazili gronkowcem
wiesz co czlowiek i ile ludzi to opini

Stary 2011-06-08, 22:37   #2895
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Ja podobnie jak ty kupowałam poza aukcją na all, bo już nie wystawiał. Z all wzięłam cenę za naklejki i za przesyłkę, oraz ich nr konta. Pieniądze przelałam, a w mailu wysłałam link starej aukcji z wybranym przez nas zestawem. Chyba dwa dni później już miałam naklejki w domu
A pokazywałaś już pokój bo jakoś nie pamiętam i który wzór wzięłaś ???
Stary 2011-06-08, 22:37   #2896
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:

trzymaj sie cieplo

Stary 2011-06-08, 22:38   #2897
agadus
Wtajemniczenie

kiedyś też byłam na patologii i tam jest jeszcze nie wyremontowany dział ale sale poporodowe i tam gdzie dzieciaczki leżą jest już nowy wyremontowany czyściutki a na patologii jak pamiętam to byłajeszcze podłoga z gumolitu ale to było 7 lat temu a moja koleżakna była w lutym na patologii bo miała skurcze w 35 tc i mówiła że już odnowili ja tam byłam zadowolona z porodu i opieki poporodowej nawet jak chciała po porodzie odpocząć to wzieły mała pod opiekę na parę godzin żebym sił nabrała

Stary 2011-06-08, 22:39   #2898
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Mocno zaciśnięte
Stary 2011-06-08, 22:40   #2899
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
kiedyś też byłam na patologii i tam jest jeszcze nie wyremontowany dział ale sale poporodowe i tam gdzie dzieciaczki leżą jest już nowy wyremontowany czyściutki a na patologii jak pamiętam to byłajeszcze podłoga z gumolitu ale to było 7 lat temu a moja koleżakna była w lutym na patologii bo miała skurcze w 35 tc i mówiła że już odnowili ja tam byłam zadowolona z porodu i opieki poporodowej nawet jak chciała po porodzie odpocząć to wzieły mała pod opiekę na parę godzin żebym sił nabrała

no to luzik a ty w pierwszej ciazy na szkole rodzenia chodzilas?? albo teraz chodzisz??

Stary 2011-06-08, 22:42   #2900
sygine
Zadomowienie

Cytat:
A pokazywałaś już pokój bo jakoś nie pamiętam i który wzór wzięłaś ???
Pokazywałam, ale mogę jeszcze raz
Jeszcze jest Kubuś z miodkiem, ale tego nigdzie nie przyklejamy Nam chodziło o Kłapoucha nad łóżeczko
Tylko łóżeczka ani widu ani słychu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0287.jpg (26,9 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-06-08 o 22:43
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:45   #2901
agadus
Wtajemniczenie

ale jak przy porodzię będą jacyś studenci to ich odpowiednio potraktuję bo słyszałam że w którymś szpitalu w lublinie lubia byc studenci a co do lewatywy to organizm kobiety tak jest juz nastawiony do porodu że kilka dni przed no nazwę to po imieniu kupa jest luźniejsza u mnie przynajmniej tak było i tak gdzies wyczytałam ale nie wyobrażam sobie lewatywy a jakby mi się zachciało do wc to jak tu z łóżka wstać żeby nie popuścić fuj

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

do szkoły rodzenia ?? coś Ty nie chodziłam w ogóle jakoś nie czułam potrzeby wszystko wyczytałam a jak coś nie wiedziałam to i tak położna przychodziła ale to przychodzi jakoś samo z siebie po porodzie to jest chyba instynkt

Stary 2011-06-08, 22:46   #2902
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Pokazywałam, ale mogę jeszcze raz
Jeszcze jest Kubuś z miodkiem, ale tego nigdzie nie przyklejamy Nam chodziło o Kłapoucha nad łóżeczko
Tylko łóżeczka ani widu ani słychu
Suuuuuuper też o tym zestawie myślałam ale wygrał ten co teraz jest i nie żałuje wyboru. Poza tym wcale tanie te naklejki nie są
Stary 2011-06-08, 22:46   #2903
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam wielkie kciuki za to żebyście w jednym kawałku dotarli do rodziców.

agadus ja też byłam nawiedzona z oddechem małego, z główka itd.

I przez tę moją nadopiekuńczość pierwszą noc po powrocie do domu poszedł mi jeden szew (byłam nacinana). Praktycznie co synek głośniej odetchnął, to ja już stałam nad łóżeczkiem i patrzyłam czy żyje .

Dlatego dziewczyny jak będziecie nacinane i miały szwy to uważajcie! Jak się da to niech Tż na początku wstaje podać dziecko a jak nie da się tak, to na spokojnie wstawajcie bo może się skończyć jak u mnie.

Ja już swojemu powiedziałam, że tym razem go będę budzić w nocy i będzie małą podawał aż mi się szwy wygoją.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:47   #2904
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
ale jak przy porodzię będą jacyś studenci to ich odpowiednio potraktuję bo słyszałam że w którymś szpitalu w lublinie lubia byc studenci a co do lewatywy to organizm kobiety tak jest juz nastawiony do porodu że kilka dni przed no nazwę to po imieniu kupa jest luźniejsza u mnie przynajmniej tak było i tak gdzies wyczytałam ale nie wyobrażam sobie lewatywy a jakby mi się zachciało do wc to jak tu z łóżka wstać żeby nie popuścić fuj

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

do szkoły rodzenia ?? coś Ty nie chodziłam w ogóle jakoś nie czułam potrzeby wszystko wyczytałam a jak coś nie wiedziałam to i tak położna przychodziła ale to przychodzi jakoś samo z siebie po porodzie to jest chyba instynkt
no to mnie uspokiolas bo ja tez potrzeby na szkole nie widze jak to moj ukochany mezulek mowi ze ja wiem tyle o porodzie i dziecku ze nie jeden doktor moglby sie odemnie uczyc jego zaskakuje ze ja tyle o tym wszystkim wiem

Stary 2011-06-08, 22:52   #2905
agadus
Wtajemniczenie

iustynka- to widze że nie tylko ja tak miałam ja też byłam nacicana ale u mnie to były jaja jak berety jak byłam juz w domu i którys raz z kolei poszłam sie myć to jak sie podmywałam to zauważyłam że cos mi tam wisi i jak to mówią "ja tylko pociągnął " i szew sie rozszedł luuudzie ja od razu do szpitala zadzwoniłam nic mnie nie bolało tylko szew rozszedł się i jak tu babie wytłumaczyć że pociągnełam sznureczek i sie rozprułam cos tam poweidziałam ale babka w szpitalu mówiła żebym się nie bała to się zrośnie i dziękować Bogu wszystko się równo zrosło nic nie odstaje i mąż zadowolony

Stary 2011-06-08, 23:00   #2906
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
iustynka- to widze że nie tylko ja tak miałam ja też byłam nacicana ale u mnie to były jaja jak berety jak byłam juz w domu i którys raz z kolei poszłam sie myć to jak sie podmywałam to zauważyłam że cos mi tam wisi i jak to mówią "ja tylko pociągnął " i szew sie rozszedł luuudzie ja od razu do szpitala zadzwoniłam nic mnie nie bolało tylko szew rozszedł się i jak tu babie wytłumaczyć że pociągnełam sznureczek i sie rozprułam cos tam poweidziałam ale babka w szpitalu mówiła żebym się nie bała to się zrośnie i dziękować Bogu wszystko się równo zrosło nic nie odstaje i mąż zadowolony
faktycznie niezly cyrk a w lecznej nie chcesz rodzic??

Stary 2011-06-08, 23:01   #2907
agadus
Wtajemniczenie

a ja nawet nie wiem czy u nas jest porodówka ale nieeee wolę tam gdzie znam i gdzie mój lekarz jest

Stary 2011-06-08, 23:02   #2908
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy Wy nie macie litości. Tyle stron od rana??? No tylko pałą przez łeb

Ja właśnie piszę z Naszego Nowego Gniazdka (nowe, ale w rynku wtórnym ). Nawet nie wiecie jak się cieszę Co prawda nie mam jeszcze wielu rzeczy, ale i tak jest cudnie. Rano jak dam radę to porobię zdjęć i coś zarzucę na wizaż. Szkoda tylko, że sama jestem bo TŻ ma nocki.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Też bym kupiła parasolkę. My mamy 18 się przeprowadzać. Najchętniej to już dzisiaj byśmy się przenieśli tylko wanny nie ma (no i odbioru budowlanego)... Czego Twój mąż się boi?
Wydaje mi się, że boi się że mu się tu nie spodoba Zawsze mieszkaliśmy w domu, a tu nagle przeprowadzka do bloku... no ale dziś już nie miał wyjścia, nie dało się dłużej zwlekać Liczę na to, że będzie ok i baaaardzo się o to modlę

Cytat:
dobra - obiecałam wieloryba w Mielnie, to macie (prosze pamietac ze brzuch mi troche opadł na piasek, wiec jak stoje to wiekszy jest)
Bardzo ładnie wyglądasz. A ja mam już ponad 80 kg Ty wyglądasz zatem jak foczka, a ja jak wieloryb

Cytat:
iustynka

mało sie odzywam ostatnio bo jak cos piszę czy o cos pytam to nie ma żadnego odzewu i taka troszke zlekceważona się poczułam to wchodzę żeby troszkę poczytać i dziękuję za troskę i pamięć
Aj tam aj tam Ja to czasami piszę, żeby sobie popisać i się nie smucę jak moje posty zostają niezauważone Jak coś to pałą Nas i zaraz się poprawimy

Cytat:
Jestem i nie rodzę :P Byłam u fryzjera co by się przygotować przed porodem A egzaminy jeszcze mam więc nogi zaciskam :P

83monia
b. ładnie wyglądasz i że niby gdzie ten wieloryb ? Bo ja słyszałam ze u nas w morzu ich nie ma :P
Kurde też się koniecznie muszę przed porodem do fryzjera wybrać, bo potem będzie ciężko. Odczekam tylko jeszcze ze 2-3 tygodnie.

Cytat:
a cycki bedziesz wyparzac?
Uuuuuwielbiam Twoją bezpośredniość

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Ja się trochę popakowałam na przeprowadzkę na razie gdzieś mam spakowaną może 1/3 całości... wszystkie torby podróżne jakie znalazłam to załadowane na full - tż będzie miał co dźwigać resztę będę pakowac w piątek jak sobie torby przywiozę i to co już spakowałam powywozimy

nawet nie przypuszczałam że tyle tego mamy a tu jeszcze cała szafa z ubraniami na wieszakach, wszytskie ciuchy tż-ta , bibeloty, i częśc mojej ubraniówki..
aaaa....

ale uwielbiam pakowanie
Uwierz mi, wiem co przechodzisz, a z brzuchem wcale nie jest tak łatwo

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
Pewnie o tym pisałyście ale nie mam jak nadrobić zaległości. Chciałam Was zapytać o bakterię coli. Czy coś robicie w tym kierunku, tzn nie jecie czegoś? Ja mam kompletnie mieszane uczuciea. Nie wiem co robic idę jutro do gina więc zapytam go o zdanie, ale zastanawia mnie to "milczenie" że iby problem nas nie dotyczy tylko Niemiec, ale są przecież u nas przypadki zachorowań. Jak dla mnie to w grę wchodzi wielka polityka kraju międzynarodowa i co za tym idzie wielkie pieniądze i pewnie nasi boją się jakieś obostrzenia wprowadzac. Dziś słyszałąm o jakims chłopcu 7 letnim który zachorował i ani słowa co jadł, czy był za granica etc ...... zastanawia mnie to wszystko. Co robicie kobitki? Przepraszam jeżeli się powtarzam.

Pozdrawiam
Ja jestem z tych co z dystansem podchodzą do takich informacji, może teraz bardziej przestrzegam higieny (nie żebym wcześniej była brudasem), za to mój mąż najchętniej zakazałby mi jeść

Cytat:
W piątek rano do mnie kumpel wpada
Kumpel??? Coś Ty?

Cytat:

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 23:04   #2909
agadus
Wtajemniczenie

oki kończę bo już chce mi się spać i ziewam odezwę się jutro życzę wszystkim mamusią spokojnej nocy

Stary 2011-06-08, 23:04   #2910
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
I zrobiona druga ściana tylko tapczanu jeszcze brakuje
Ładniusio wyszło Śmieszne macie to okienko na dole, tak blisko podłogi

My kupiliśmy dziś farbę do pomalowania sypialni. Wcześniej w planach było odnowienia tylko pokoju dla Tymka, ale jak już go pomalowaliśmy, zrobili nam tę nową szafę, to tak się zakochałam w niej, że zamówiliśmy sobie drugą do sypialni. Ta już całkowicie i tylko i wyłącznie pode mnie będzie robiona No a jak już szafa, to i malowanko
Więc w ten weekend znowu spędzimy skacząc po drabinach z wałkami

Co do ZZO, to w moim szpitalu dają za darmo i ZAWSZE na żądanie. Tzn. nie wydziwiają, anestezjolog jest zawsze na miejscu. Jedyne kiedy nie dadzą, to gdy są przeciwwskazania medyczne. Ja na razie nie nastawiam się ani na tak, ani na nie. Zobaczę. Jak będzie bolało nie do wytrzymania, tak, że zacznę o nie prosić., to ok. A jak nie będę czuła takiej potrzeby, to nie. Trudno tak z góry zakładać, kiedy sie nigdy nie rodziło i nie wie, jak Twój organizm zareaguje na poród.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości