|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
u moniki za 17 dni będzie trzęsienie ziemi
|
|
|
|
#2882 |
|
Rozeznanie
|
Aga ja Ci kupię- najwyżej zeskanuje i mailem prześlę.
|
|
|
|
#2883 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana na lubartowskiej rodziłam córcie i drugie też tam chce ja tam byłam zadowolona z opieki a jaki lekarz Cię prowadzi??
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
WRÓCIŁAM
Ae dzień zakręcony, wszystko w pośpiech u tyle na głowie, że nie wiem już jak się nazywam. Zdjęć zakupów oczywiście jeszcze nie zrobiłam, bo napraawdę zdążyłam wejść, umyć ręce i na chwilę sobie usiadłam na kanapie. Po raz pierwszy dziś spokojnie usiadłam ![]() Na SR fajnie dziś było. Mieliśmy fizjologię porodu. Położna w pewnym momencie podchodziłam do każdej z nas, kładła rękę na brzuchu i mówiła, żeby siłą mięśni brzucha tę jej rękę odepchnąć. Jeśli się uda, tzn. że dobrze ukierunkowujemy energię i tak właśnie trzeba będzie przeć przy porodzie. No i w końcu doszła do mnie, położyła tę łapę i ... oniemiała na chwilę Spojrzała się na mnie, na brzuch, znowu na mnie... I poszła dalej jakaś taka zdziwiona chyba wielkością ![]() Cytat:
|
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
Okropnie sie nademna znecasz
Cytat:
no to kochana opowiadaj jak tam jest i co trzeba ze soba do szpitala wziac mow co wiesz
|
|
#2886 | |||
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
[QUOTE=blondynkapoznan;273 69677]Shira a kaska moja wpłyneła? jasne dzięks wielki [QUOTE=aania_20;27369809]dzień dobry ![]() Witaj Shira_83 ![]() To ja podziękuję, jako ciężarną przepuszczę Cię w kolejce ojjjj to za duża uprzejmość z twojej strony ![]() [QUOTE=youyou;27370479]dzień dobry mamusie ![]() My dziś zaczynamy 35tc ![]() ![]() Cytat:
nie ja nie ubieram niech sobie dynadają na wolności a jak co to przepieram rano koszulkę i git ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale myszko ja lubie czytać twoje posty pisz pisz i nie smutaj ![]() hmmm nie nie wcale nie wielorybiasto ja bym się waleniem nie nazwałą co najwyżej krową morską [QUOTE=iustyna1;27378827]A może by tu jakoś kolejkę ustawić np. Marina, Dziubek , Zmalowana ... Którejś z początku też coś się dzieje? Shira, aania, Kajool? Któraś chętna w kolejkę? nie mi nic nie jest czuję się super no któa chętna na moje miejsce zapraszam zapraszam oddam za darmo!!! kumpellllll???
|
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorkiem!
Sprawdzam czy Marina nie urodziłaś, widzę, że dzielnie się trzymasz ![]() W sprawie ZZO - to ja jestem jak najbardziej za. Jak się uda, to mam nadzieję skorzystać, choć przyznam się boję się trochę, ale uważam, że to dobrodziejstwo dla kobiet. W "cywilizowanych" krajach to jest standard. U nas jeszcze ciężko dostępne głównie z powodu NFZu, więc personel szpitala opowiada ciężkie historie, raz żeby zniechęcić, a dwa że nie wszędzie mają w tym doświadczenie. Co do e-coli: żyję jak dawniej, jem wszystkie owoce i warzywa, myje normalnie, a także jak zwykle pamiętam o myciu rąk. Nie ma co wpadać w histerię. Środek sezonu na najlepsze dary natury u nas i mam sobie tego odmówić, teraz kiedy tak bardzo potrzebuję witamin?? Mam gdzieś nagonkę medialną, zresztą jeżeli od tego spadną trochę ceny to i może dobrze... Wczoraj zwiedzałam jedną porodówkę z SR. Szału nie ma, ale tragedii też nie. Ot tak jak to w szpitalu. Z anegdot to położna opowiadała, jak ona rodziła to w jej czasach lewatywę robiono z 1 litra wody z mydlinami, a jej po znajomości, żeby lepiej ją wyczyściło to zrobili z 1,5 litra.... Mówiła, że sam poród był niczym w porównaniu do tej lewatywy . Tak na marginesie, teraz to używają specjalnych zestawów wielkości tak na oko szklanki - więc nie ma co się stresować.
|
|
|
|
#2888 |
|
Wtajemniczenie
|
shira- dziękuję za miłe słowa
od razu przechodzimoniczka-nie znam tego lekarza a co do wyprawki szpitalnej to to co pamiętam to dla dziecka bierzesz ubranka tylko na wypis a tak to pieluszki chusteczki i kremik jakiś do pupci można smoczek ale z tego co pamiętam to pielegniarki nie pozwalały dawać dzieciaczkom smoczków no i dla sziebie przybory toaletowe podkłady ginekologiczne ze 2 ręczniki koszulę ze 2-3 okres letni to może sie kobita pocić nie zapomnij o dokumentach karta ciąży ubezpieczenie itp. kubeczek sztućce ręcznik papierowy termometr możesz mieć wodę mineralną np. z dziubkiem a jak mąż przyjedzie po Was to niech nie zapomni fotelika samochodowego bo mogą dziecka nie wydać koleżanka rodziła w lutym i fotelik musi być nie wiem może cos pominęłam |
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypisałam się od nich na własne rządnie ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2890 |
|
Zadomowienie
|
Kobitki, ja jutro lecę, bardzo proszę o kciuki, żebym w jednym kawałku dotarła do rodziców
. Trochę się obawiam lotu, bo ostatnio dzidzia strasznie się wiercił/a przy lądowaniu, chyba nie lubi zmian ciśnienia. Odezwę się jak dojadę do rodziców.
|
|
|
|
#2891 | ||
|
Zadomowienie
|
ślicznie
Jakaś niezdecydowana w ciąży się zrobiłam. Wiem że na pewno farbuję, bo zauważyłam parę siwków Cytat:
![]() Cytat:
![]() Któraś pytała też o wyparzanie laktatorów, butelek i smoczków. Ponieważ u teściów nie mamy mikrofali, a do moich nie chciało mi się tego wieść, więc wzięłam instrukcję i postąpiłam zgodnie z nią - wszystko (laktator, butelki, smoczki) wrzuciłam do garnka z zimną wodą, dodałam kwasku cytrynowego i poczekałam do zagotowania, a później zostawiłam jeszcze w gotującej się wodzie na 5 minut. Z niczym nic się nie stało, tylko smoczek z nuka z lateksu zrobił się taki jakby już był używany - nieprzejrzysty ![]() A mnie znowu zgaga męczy Ale przynajmniej pogoda się super zrobiła - popadało i jest chłodniej Aż chce się oddychać
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I nie dźwigaj tylko za dużo bagaży
|
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2894 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jakoś nie pamiętam i który wzór wzięłaś ???
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymaj sie cieplo
|
|
#2897 |
|
Wtajemniczenie
|
kiedyś też byłam na patologii i tam jest jeszcze nie wyremontowany dział ale sale poporodowe i tam gdzie dzieciaczki leżą jest już nowy wyremontowany czyściutki a na patologii jak pamiętam to byłajeszcze podłoga z gumolitu ale to było 7 lat temu a moja koleżakna była w lutym na patologii bo miała skurcze w 35 tc i mówiła że już odnowili ja tam byłam zadowolona z porodu i opieki poporodowej nawet jak chciała po porodzie odpocząć to wzieły mała pod opiekę na parę godzin żebym sił nabrała
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to luzik a ty w pierwszej ciazy na szkole rodzenia chodzilas?? albo teraz chodzisz??
|
|
#2900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze jest Kubuś z miodkiem, ale tego nigdzie nie przyklejamy Nam chodziło o Kłapoucha nad łóżeczko ![]() Tylko łóżeczka ani widu ani słychu
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-06-08 o 22:43 |
|
|
|
|
#2901 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jak przy porodzię będą jacyś studenci to ich odpowiednio potraktuję bo słyszałam że w którymś szpitalu w lublinie lubia byc studenci a co do lewatywy to organizm kobiety tak jest juz nastawiony do porodu że kilka dni przed no nazwę to po imieniu kupa jest luźniejsza u mnie przynajmniej tak było i tak gdzies wyczytałam ale nie wyobrażam sobie lewatywy a jakby mi się zachciało do wc to jak tu z łóżka wstać żeby nie popuścić fuj
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- do szkoły rodzenia ?? coś Ty nie chodziłam w ogóle jakoś nie czułam potrzeby wszystko wyczytałam a jak coś nie wiedziałam to i tak położna przychodziła ale to przychodzi jakoś samo z siebie po porodzie to jest chyba instynkt
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie żałuje wyboru. Poza tym wcale tanie te naklejki nie są |
|
|
|
|
#2903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to żebyście w jednym kawałku dotarli do rodziców.agadus ja też byłam nawiedzona z oddechem małego, z główka itd. I przez tę moją nadopiekuńczość pierwszą noc po powrocie do domu poszedł mi jeden szew (byłam nacinana). Praktycznie co synek głośniej odetchnął, to ja już stałam nad łóżeczkiem i patrzyłam czy żyje . Dlatego dziewczyny jak będziecie nacinane i miały szwy to uważajcie! Jak się da to niech Tż na początku wstaje podać dziecko a jak nie da się tak, to na spokojnie wstawajcie bo może się skończyć jak u mnie. Ja już swojemu powiedziałam, że tym razem go będę budzić w nocy i będzie małą podawał aż mi się szwy wygoją
|
|
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak to moj ukochany mezulek mowi ze ja wiem tyle o porodzie i dziecku ze nie jeden doktor moglby sie odemnie uczyc
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
iustynka- to widze że nie tylko ja tak miałam ja też byłam nacicana ale u mnie to były jaja jak berety jak byłam juz w domu i którys raz z kolei poszłam sie myć to jak sie podmywałam to zauważyłam że cos mi tam wisi i jak to mówią "ja tylko pociągnął " i szew sie rozszedł luuudzie ja od razu do szpitala zadzwoniłam nic mnie nie bolało tylko szew rozszedł się i jak tu babie wytłumaczyć że pociągnełam sznureczek i sie rozprułam cos tam poweidziałam ale babka w szpitalu mówiła żebym się nie bała to się zrośnie i dziękować Bogu wszystko się równo zrosło nic nie odstaje i mąż zadowolony
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w lecznej nie chcesz rodzic??
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nawet nie wiem czy u nas jest porodówka ale nieeee wolę tam gdzie znam i gdzie mój lekarz jest
|
|
|
|
#2908 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy Wy nie macie litości. Tyle stron od rana???
No tylko pałą przez łeb ![]() Ja właśnie piszę z Naszego Nowego Gniazdka (nowe, ale w rynku wtórnym Cytat:
Zawsze mieszkaliśmy w domu, a tu nagle przeprowadzka do bloku... no ale dziś już nie miał wyjścia, nie dało się dłużej zwlekać ![]() Cytat:
Ty wyglądasz zatem jak foczka, a ja jak wieloryb ![]() Cytat:
Jak coś to pałą Nas i zaraz się poprawimy ![]() Cytat:
Uuuuuwielbiam Twoją bezpośredniość ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kumpel??? Coś Ty? ![]() Cytat:
|
|
#2909 |
|
Wtajemniczenie
|
oki kończę bo już chce mi się spać i ziewam odezwę się jutro życzę wszystkim mamusią spokojnej nocy
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Ładniusio wyszło
![]() My kupiliśmy dziś farbę do pomalowania sypialni. Wcześniej w planach było odnowienia tylko pokoju dla Tymka, ale jak już go pomalowaliśmy, zrobili nam tę nową szafę, to tak się zakochałam w niej, że zamówiliśmy sobie drugą do sypialni. Ta już całkowicie i tylko i wyłącznie pode mnie będzie robiona No a jak już szafa, to i malowanko ![]() Więc w ten weekend znowu spędzimy skacząc po drabinach z wałkami ![]() Co do ZZO, to w moim szpitalu dają za darmo i ZAWSZE na żądanie. Tzn. nie wydziwiają, anestezjolog jest zawsze na miejscu. Jedyne kiedy nie dadzą, to gdy są przeciwwskazania medyczne. Ja na razie nie nastawiam się ani na tak, ani na nie. Zobaczę. Jak będzie bolało nie do wytrzymania, tak, że zacznę o nie prosić., to ok. A jak nie będę czuła takiej potrzeby, to nie. Trudno tak z góry zakładać, kiedy sie nigdy nie rodziło i nie wie, jak Twój organizm zareaguje na poród.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

Ja też chcę ten ręcznik z moothehood'a, ale u nas akurat nie było, mają przyjść w tym tygodniu
mow co wiesz 

Wypisałam się od nich na własne rządnie 
. Trochę się obawiam lotu, bo ostatnio dzidzia strasznie się wiercił/a przy lądowaniu, chyba nie lubi zmian ciśnienia. Odezwę się jak dojadę do rodziców.

Jakaś niezdecydowana w ciąży się zrobiłam. Wiem że na pewno farbuję, bo zauważyłam parę siwków 

. 
a tu jeszcze cała szafa z ubraniami na wieszakach, wszytskie ciuchy tż-ta , bibeloty, i częśc mojej ubraniówki..