Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-08, 14:46   #3331
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Agnieszka mi się Natan bardzo podoba.
A kołyska strasznie mi się podoba-w twarz sobie plułam,że Ninie takiej nie kupiłam.

Darusia i jak się czujesz bez tż?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:52   #3332
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
http://www.mamasandpapas.com/product...z02700/type-i/

chcemy taka ze wzgeldu takiego,ze mamy strasznie mala sypialnie i lozeczko moze sie nie zmiescic
jak kotoras miala to prosze o opinie
Podoba mi się bardzo. Sama chciałam takie cudo kupić ale Tż wybił mi to z głowy. Takie urządzenie nadaje się wyłącznie do momentu kiedy maluch nie zacznie wstawać a to trochę za krótko jak na koszty. Dlatego u nas zwyciężyło normalne łóżeczko.

Jesli chodzi o imię to z podanych mi się podoba Szymon
Stary 2011-06-08, 14:57   #3333
agnieszka09
Wtajemniczenie

a zaskocze Was bo to pomysl tz z ta kolyska

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:59   #3334
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Podoba mi się bardzo. Sama chciałam takie cudo kupić ale Tż wybił mi to z głowy. Takie urządzenie nadaje się wyłącznie do momentu kiedy maluch nie zacznie wstawać a to trochę za krótko jak na koszty. Dlatego u nas zwyciężyło normalne łóżeczko.

U nas po pseudo burzy,pogrzmiało,popadało z 10 minut i dalej słońce niemiłosiernie praży,a duchota w gardło piecze

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

U mnie ciotka miała taką kołyskę-tylko z jeszcze większymi bajerami,kołysała sama dziecko,leciały kołysanki,wibrowała.Jedna k maluch w ogóle spać w niej nie chciał i śpi cały czas z mamą w łóżku.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-06-08, 15:38   #3335
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje dziewczyny za gratulacje
hehe jeszcze nie dowierzam,ze synek bedzie...troche mi dziwnie,bo do coreczki przyzwyczajona jestem i ten siusiak mnie przeraza lekko
tz sie smieje,ze moge na nim cwiczyc mycie
co do imienia to mamy trzy opcje: Adrian Dorian i Szymon ewentualnie Natan...

u nas pogoda do dupy,niby cieplo a wieje strasznie...

tak tak juz mi sie szal zakupowy wlaczy juz mam upatrzona kolyske(ale to takie mini lozeczko,zaraz wstawie Wam linka i wyrazicie swoje opinie

chcemy taka ze wzgeldu takiego,ze mamy strasznie mala sypialnie i lozeczko moze sie nie zmiescic
śliczna kołyska, mi też mieliśmy kupić ale w końcu zamiast kołyski kupiliśmy http://allegro.pl/fisher-price-husta...641532345.html super jest, leży na strychu zostawiona dla drugiego brzdąca

mi się najbardziej Natan podoba, Szymon też ładne

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 18:37   #3336
mloda1989
Zakorzenienie

dziewczyny kupowalyscie te kaszki nestle gotowe do picia w kartonikach?? jak wrażenia??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:03   #3337
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny kupowalyscie te kaszki nestle gotowe do picia w kartonikach?? jak wrażenia??
Kupiła raz aż dwie, i jedną otworzyłam, a druga wyrzuciłamtakie brązowawe, i płynne blee.

Agnieszka ja też obstawiam Natana Choć możesz jak u mnie nawiązywać do waszych imion
Kołyska śliczna, tez mi się podobna marzyła, ale kupilam łóżeczko z funkcją kołyski, no i niepotrzebnie, bo mój synek nienawidził bujania

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:19   #3338
mloda1989
Zakorzenienie

ja zostalam ambasadorka dzisiaj przyszla do mnie paka z tymi kaszkami do testowania i do rozdawania innym zeby wyprobowali... i tak pytam czy moze wy to kupywalyscie, bo jak dla one sa swietne, juz wczesniej je kupowalam i dawalam jak gdzies w drodze bylismy a akurat byla pora karmienia...

a mlody nie chcial tego wogole pic??
Stary 2011-06-08, 20:35   #3339
evitka21
Zakorzenienie

lindsley, to się namęczyliście w drodze, ja to jak sobie pomyślę, że z lenką gdzieś daleko mielibyśmy jechać, to mnie zimny pot oblewa

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
biedna mała....mam nadzieję, że szybko zapomni i będzie jak dawniej to ty przed 5 wstajesz???matko a ja pewna byłam, że jednak ja jestem najwcześniej wstająca na forum
.
testujemy nową porę snu dziennego-zamiast dwóch jedna w środku dnia i zobaczymy jak to na dłuższą metę zda egzamin

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Misiek dziś zaszalał... Wstał po 3 i do tej pory nie spał. Ja przysnęłam na może pół godz jak tz go zabrał z pokoju... Poszłam spać po północy... Buuuu...
współczuję nocki,
to ja "lepiej" miałam-wylegiwałam się do 5.00
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia wczoraj zjadła czekolade i nie wiem czy nie ma uczulenia na kakao bo nic innego nie jadła. Jej od razu tyłek się robi czerwony, tak samo od pomarańczy.
może mieć, znam kilkoro dzieci co na kakao właśnie mają okropne uczulenie

Cytat:
tak tak juz mi sie szal zakupowy wlaczy juz mam upatrzona kolyske(ale to takie mini lozeczko,zaraz wstawie Wam linka i wyrazicie swoje opinie

EVITKA a jak malutka przeszla chorobe...
kołyska śliczna
A są tez takie podobne ale mają opuszczany (czy odpinany) cały bok i wtedy można dosunąć do łóżka rodziców i łatwiej mamie brać na karmienie, wg mnie fajny patent

aga, lenka nadzwyczaj dobrze przeszła, była najweselsza z dzieci i już po przyjęciu do szpitala więcej nie wymiotowała. W szpitalu wiadomo ciężko było i jej i teściowej, ale bardziej ze względu na te zabiegi, kłucia, ciągłe badania, kroplówki, to że ciągle tam głośno było i lenka nie mogła biegać po sali i oddziale (ale był tam fajny park i plac zabaw to wychodziła z M. i babcią). Od pon. w domku, wyglądała lekko słabo, ale pogodna była i już całkiem do siebie wróciła. Tylko z tym spaniem mamy problem, ale może się unormuje.

Mi się z tych imion podoba szymon

popik, jak oliwcia?są jakieś nowe wyniki? ja cały czas o was bidulkach myślę, mam nadzieję, że już jest poprawa . I tak mi przykro, że w tym szpitalu musicie być....
Oby już z górki
---
A lenka jak wam pisałam cały dzień u babci była. Obie zachwycone, ta starsza do tego umęczona. Mała uwielbia tam być z babcią i dziadkiem się bawi, demolkę im robi i szczęśliwa jak nigdy.
A ja co prawda na tyłku nie usiadłam, ale psychicznie bardzo odpoczęłam

i dałam wystawiłam dziś wózek na gumtree i jedna babka przyjechała i kupiła
A miałam upatrzoną parasolkę na all i ktoś mi sprzątnął z przed nosa, bo się za długo wahałam....

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:43   #3340
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Pogody Wam zyczę i dobrek zabawy.

Ja właśnie dzisiaj dostała zestaw do pobrania wymazu i rejestracji Dawców. Już wszystko zrobiłam, zakleiłam i jutro wrzucam do skrzynki
Ta dzieci poszły na zabawki na dwór poskakały 2 min i zaczęło lać
także była zabawa ale w salach

Cytat:
dziekuje dziewczyny za gratulacje
hehe jeszcze nie dowierzam,ze synek bedzie...troche mi dziwnie,bo do coreczki przyzwyczajona jestem i ten siusiak mnie przeraza lekko
tz sie smieje,ze moge na nim cwiczyc mycie
co do imienia to mamy trzy opcje: Adrian Dorian i Szymon ewentualnie Natan...

u nas pogoda do dupy,niby cieplo a wieje strasznie...

POP duzo zdrowka dla Oliwki,dla Was...kurcze mam nadzieje,ze to nic powaznego

dla wszystkich chorowitkow duzo zdrowka

EVITKA a jak malutka przeszla chorobe...

ANIAP napisz koniecznie jak Szymkowi sie podobalo...

APRIL o jej straszne...duuuuzooo zdroweczka

CAROLAJKA truskawki podziel sie

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Ja miałam kołyskę ale mi się bardziej podobają materiałowe a nie drewniane ale to już rezc gustu .
Ja miałam taką
http://allegro.pl/lozeczko-kolyska-s...649008907.html
tylko kolor miałam inny .
ogólnie rzecz bardzo fajna szczególnie na lato bo Ola w niej spała na tarasie .
Stary 2011-06-08, 20:43   #3341
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
ja zostalam ambasadorka dzisiaj przyszla do mnie paka z tymi kaszkami do testowania i do rozdawania innym zeby wyprobowali... i tak pytam czy moze wy to kupywalyscie, bo jak dla one sa swietne, juz wczesniej je kupowalam i dawalam jak gdzies w drodze bylismy a akurat byla pora karmienia...

a mlody nie chcial tego wogole pic??
u mnie jest problem że mały nie pije z butelki, mleka też nie ruszy, tylko gęstą kachę, i pewnie temu, one fajne do butelki, właśnie na drogę, albo w gościne

Stary 2011-06-08, 22:01   #3342
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cześć laski.

To się porobiło... dzieciaki chore - dobrze że Lanusia już w domu i że z Oliweczką lepiej (przepraszam jeśli o kimś zapomniałam ...) a na to co się dzieje w klubie to słów nie mam

Daria jak tam się trzymasz bez tżta??

Aguś
bardzo Ci gratuluję synusia!! Parki są wspaniałe (zresztą każdy układ jest wspaniały ) Z imion które podałaś najbardziej podoba mi się Szymek Natan to mi się z alkanami kojarzy - wiesz metan, etan, propan, butan itp itd (teraz widzę/słyszę dużo Alanów, ale to imię to już totalnie z jednym mi się kojarzy wystarczy dwie literki zamienić hehehe)

yoonka gratulacje Ty wiesz czego!!

U nas w sumie nic nowego prócz odrzucenia mleka modyfikowanego. We wtorek idziemy na szczepienie - odra, świnka, różyczka. ciekawe czy młodego zważą, bom ciekawa ile tak dokładnie waży Oprócz tego pracuje sobie dzielnie i tak jestem po pracy komputerowo i intelektualnie wyeksploatowana że kompa omijam szerokim łukiem i pozostaje mi tęsknić za Wami ...

Bao a Ty tak tu marzysz i marzysz o córuni, że wróżę Ci już wkrótce fasolkę w brzuchu

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-06-08 o 22:02
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:05   #3343
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Właśnie gdzie jest Mrowak
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
mrówcia napisz co u Ciebie?trzymasz się jakoś?
chcecie prawdę? nie trzymam się, nie daję rady-ze sobą, z opieką nad małą, z absolutnym brakiem czasu na cokolwiek, z frustracją, zmęczeniem, brakiem pomocy poza tz który podobnie do mnie ma w tej chwili najgorszy okres w pracy (koniec roku na uczelniach i szkołach), tym, że żremy się z tz codziennie,brakiem opiekunki oraz brakiem czasu na jej szukanie, oraz tym, ze jak slysze od babci ze Gabrysia taka fajna, wesola i pogodna i mało absorbujaca to mam ochote wyć. Poza tym dzień bez przeryczenia wieczory dniem straconym. Nie mam ochoty czytać forum, w ogóle nie mam ochoty...nawet boję się napisać na co...

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-06-08 o 22:06
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:15   #3344
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
chcecie prawdę? nie trzymam się, nie daję rady-ze sobą, z opieką nad małą, z absolutnym brakiem czasu na cokolwiek, z frustracją, zmęczeniem, brakiem pomocy poza tz który podobnie do mnie ma w tej chwili najgorszy okres w pracy (koniec roku na uczelniach i szkołach), tym, że żremy się z tz codziennie,brakiem opiekunki oraz brakiem czasu na jej szukanie, oraz tym, ze jak slysze od babci ze Gabrysia taka fajna, wesola i pogodna i mało absorbujaca to mam ochote wyć. Poza tym dzień bez przeryczenia wieczory dniem straconym. Nie mam ochoty czytać forum, w ogóle nie mam ochoty...nawet boję się napisać na co...
szkoda że nie mieszkamy w jednym mieście bo ja bym chętnie jeszcze jedno przysposobila

Stary 2011-06-08, 22:16   #3345
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Asiulek no pewnie że Wercia jest "taaaka mądra" i śliczna jak zawsze
Fajny wypad nad morze. My też wyskoczymy kiedyś ale póki co nie mogę dojść do ładu w domu.
W koncu Cię zaproszę (pod koniec czerwca mam trochę luźniej w domu) to jak będzie upał możesz sobie leżeć u nas w ogródku a ja w cieniu na hamaku... Tylko kto będzie ganiał za dzieciakami żeby Michaś Werci za włosy nie ciągnął
Zajrzałam dziś do Ciebie do pracy bo mnie ulewa uziemiła w galerii ale chyba CIę nie było
Wczoraj miałam wolne wiec w pracy mnie nie mogłaś zastać
A z zaproszenia na pewno skorzystam

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Daniel mi się co raz wcześniej budzi dzisiaj o 5 a przeważnie spał do 7

Właśnie gdzie jest Mrowak
Witaj w klubie, moja ostatnio wstaje punkt 5.15 dziś byl wyjatek bo godzine później... ciekawe jak sie jutro obudzi

A mrowak pewnie bidula zapracowana, bez pomocy. Jak mi Jej szkoda...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:40   #3346
agnieszka09
Wtajemniczenie

zaraz Was nadrobie...

ANIAP PILNE
zamawiam wlasnie ciuszki...dla dziewczynek sa na stanie a dla Szymka bluzy dopiero beda za dwa tyg na stanie....wiec zamawiac.prosze szybko odpisz

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-06-08, 22:48   #3347
P0P70
Zakorzenienie

A u nas bez zmian. Kupki, wymioty, temperatura, kroplówki, lekarstwa. Nic się nie zmienia. Lekarze twierdza że czasami tak po prostu jest. Jedne dzieci 1-2 dni a inne 10 - mam nadzieję że tyle to nie będzie. teraz Oliwka już śpi. W ciągu dnia była babcia coby mnie zmienić abym mogła pojechać do domu i się wykapać. Bo wczoraj to prosto z pociągu do szpitala pojechałam. Dobrze że czasami Oliwka coś zje to ma co wydalać.
No i w końcu czegoś a właściwie kogoś się boi. Zawsze lubiła lekarzy a teraz na ich widok dostaje histerii to samo jeżeli chodzi o pielęgniarki. NAwet pani salowej nie lubi. Już ma całe rączki pokutę. Mnie w tym wszystkim tylko cieszy jedno że jak ja wychodzę np. do WC to ona wpada w czarną rozpacz. Aż mam ochotę jej zdjęcie zrobić bo ona zwykle za mną nie tęskni.
Wszystkie pielęgniarki i lekarze są tu mili i uczynni. Siedzimy jak na razie same ale pokój jest dla dwójki dzieci. Jest tu łóżeczko dla dziecka i łóżko dla rodzica. Więc spokojnie sie wysypiam i Oliwka także. Chciałaby aby nastąpił w końcu jakiś przełom i zaczęło się poprawiać.
Ale wiecie tak naprawdę to jak na razie ten pobyt w szpitalu jest niczym w stosunku do tego co było po jej urodzeniu.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 23:00   #3348
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz Was nadrobie...

ANIAP PILNE
zamawiam wlasnie ciuszki...dla dziewczynek sa na stanie a dla Szymka bluzy dopiero beda za dwa tyg na stanie....wiec zamawiac.prosze szybko odpisz
zamawiaj mi to na wrzesnień do przedszkola potrzebne

Pop biedna Oliwka niech juz się poprawi .

mrowak nie masz tam jakiegoś klubu malucha żeby młoda mogła chodzic kiedy wam potrzeba .

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2011-06-08 o 23:02
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 23:06   #3349
mloda1989
Zakorzenienie

mrowak

dziewczyny ma ktoras konto na niemieckim ebayu?? moze carolajka ??
Stary 2011-06-08, 23:17   #3350
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANIAP zamowione wyszlo 63.99 f
i bardzo Cie przepraszam,ze tak dlugo mi to zajelo

GMYRELKA witaj teskno za Toba ale wiadomo praca i obowiazki...malo czasu na wizaz...trzymam kciuki za szczepienie.
my jak na razie swiata poza mlekiem nie iwdzimy.mala mogla by pic i pic mleczko

MROWCIA ja mam nadzieje cicha i trzymam kciuki za Was.oby sie poukladalo,abys budzila sie z usmiechem na twarzy a nie z mysla ,,✂✂✂✂... i znow dzien...,,

POP oby sie poprawilo...

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

BAOBABKU to kiedy zaczynacie staranka o corcie

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-06-09, 00:07   #3351
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P mam nadzieję ze jutro będzie już ok. A tak wogle to przy pierwszej kupce robia badanie na rotawirusy, i jak wam wyszło pozytywnie
Mój po rotawirusie prawie 3 mc a jak dzisiaj byłam w szpitalu z nim, to ryczał jak tylko pielegniarkę zobaczył taki ma uraz, a ja tylko z nim bylam w szpitalu na jednej kroplówce. Mojego bez szczepionki na rotawirusy trzymało 7dni , a twojej małej już tez długo sie to gówno trzyma. Pewnie masz wrażenie że już tak zostanie, ale minieto jakoś puszcza z dnia na dzień.

Stary 2011-06-09, 05:37   #3352
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Cześć laski.

To się porobiło... dzieciaki chore - dobrze że Lanusia już w domu i że z Oliweczką lepiej (przepraszam jeśli o kimś zapomniałam ...) a na to co się dzieje w klubie to słów nie mam

Daria jak tam się trzymasz bez tżta??

Aguś
bardzo Ci gratuluję synusia!! Parki są wspaniałe (zresztą każdy układ jest wspaniały ) Z imion które podałaś najbardziej podoba mi się Szymek Natan to mi się z alkanami kojarzy - wiesz metan, etan, propan, butan itp itd (teraz widzę/słyszę dużo Alanów, ale to imię to już totalnie z jednym mi się kojarzy wystarczy dwie literki zamienić hehehe)

yoonka gratulacje Ty wiesz czego!!

U nas w sumie nic nowego prócz odrzucenia mleka modyfikowanego. We wtorek idziemy na szczepienie - odra, świnka, różyczka. ciekawe czy młodego zważą, bom ciekawa ile tak dokładnie waży Oprócz tego pracuje sobie dzielnie i tak jestem po pracy komputerowo i intelektualnie wyeksploatowana że kompa omijam szerokim łukiem i pozostaje mi tęsknić za Wami ...

Bao a Ty tak tu marzysz i marzysz o córuni, że wróżę Ci już wkrótce fasolkę w brzuchu
oooo wreszcie się odezwałaś a forki jakieś, to gdzie?? nie lubię tej twojej pracy nie wróż wcześniej niż w styczniu co??

Cytat:
moja ty biedulko a rodzice tżta by nie mogli Cię trochę odciążyć??

Cytat:
ANIAP zamowione wyszlo 63.99 f
i bardzo Cie przepraszam,ze tak dlugo mi to zajelo

GMYRELKA witaj teskno za Toba ale wiadomo praca i obowiazki...malo czasu na wizaz...trzymam kciuki za szczepienie.
my jak na razie swiata poza mlekiem nie iwdzimy.mala mogla by pic i pic mleczko

MROWCIA ja mam nadzieje cicha i trzymam kciuki za Was.oby sie poukladalo,abys budzila sie z usmiechem na twarzy a nie z mysla ,,✂✂✂✂... i znow dzien...,,

POP oby sie poprawilo...

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

BAOBABKU to kiedy zaczynacie staranka o corcie
jak dostanę umowę na stałe we wrześniu to od stycznia

---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ----------

u nas dzisiaj noc moich marzeń była Kubuś najedzony zasnął od razu po o 20.30 i śpi nadal, a ja nawet raz do niego nie wstałam nie mruczał, nie stękał, nie obudził się jezuuuuu jak mi dobrze po tych kilku godzinach nieprzerwanego snu wychodząc o 5ej dałam mu flachę na śpiochu i wciągnął całe 210 ml obrócił na boczek i śpi dalej
a wczoraj wieczorem zjadłam pół arbuza i kopę ziemniaków z koprem, skwarkami i maślanką i z wc przez 2 godziny nie wychodziłam tż miał ubaw

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 08:13   #3353
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
A lenka jak wam pisałam cały dzień u babci była. Obie zachwycone, ta starsza do tego umęczona. Mała uwielbia tam być z babcią i dziadkiem się bawi, demolkę im robi i szczęśliwa jak nigdy.
A ja co prawda na tyłku nie usiadłam, ale psychicznie bardzo odpoczęłam

i dałam wystawiłam dziś wózek na gumtree i jedna babka przyjechała i kupiła
A miałam upatrzoną parasolkę na all i ktoś mi sprzątnął z przed nosa, bo się za długo wahałam....
Najważniejsze,że wypoczęłaś
A jak parasolka nieużywana to napisz do sprzedawcy,żeby wystawił-chyba,że to jedna jedyna była.Poluj dalej
Cytat:
Tak mi przykro mrówciagdybyście z tż jeden,przyjazny front trzymali to było by o wiele lepiej-we dwoje razniej ze wszystkim.
Niedługo wakacje to może wtedy odpoczniesz?tż będzie mniej zajęty niż teraz to niech Gabusią się zajmuję,a Ty śpij ile wlezie i nie martw się tak może wszystkim,co?ułoży się zobaczysz.Może to teraz taki jakś Twój ciężki okres,który przecież minie i na pewno będzie lepiej,bo być musi.Nie ma w życiu ciągle pod górkęTrzymaj się kochana
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A u nas bez zmian. Kupki, wymioty, temperatura, kroplówki, lekarstwa. Nic się nie zmienia. Lekarze twierdza że czasami tak po prostu jest. Jedne dzieci 1-2 dni a inne 10 - mam nadzieję że tyle to nie będzie. teraz Oliwka już śpi. W ciągu dnia była babcia coby mnie zmienić abym mogła pojechać do domu i się wykapać. Bo wczoraj to prosto z pociągu do szpitala pojechałam. Dobrze że czasami Oliwka coś zje to ma co wydalać.
No i w końcu czegoś a właściwie kogoś się boi. Zawsze lubiła lekarzy a teraz na ich widok dostaje histerii to samo jeżeli chodzi o pielęgniarki. NAwet pani salowej nie lubi. Już ma całe rączki pokutę. Mnie w tym wszystkim tylko cieszy jedno że jak ja wychodzę np. do WC to ona wpada w czarną rozpacz. Aż mam ochotę jej zdjęcie zrobić bo ona zwykle za mną nie tęskni.
Wszystkie pielęgniarki i lekarze są tu mili i uczynni. Siedzimy jak na razie same ale pokój jest dla dwójki dzieci. Jest tu łóżeczko dla dziecka i łóżko dla rodzica. Więc spokojnie sie wysypiam i Oliwka także. Chciałaby aby nastąpił w końcu jakiś przełom i zaczęło się poprawiać.
Ale wiecie tak naprawdę to jak na razie ten pobyt w szpitalu jest niczym w stosunku do tego co było po jej urodzeniu.
A myślałam,że już lepiejBiedna malutka kruszynka się niepotrzebnie nacierpi.Całuję was i życzę,żebyś jak najszybciej Oliwkę ze szpitala zabrała

Moje dziecko jeszcze smacznie śpi,a ja od 4.30 już 3 dzień nie śpię.Budzi mnie darcie mord kogutów i kur sąsiadów i za nic już zasnąć nie mogęJak wezmę wiatrówkę to im z dupy sito zrobię

Stary 2011-06-09, 08:13   #3354
P0P70
Zakorzenienie

Mrowka - oby do wakacji. Niedługo to Wy wszyscy tam psychicznie wysiądziecie.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
P0P mam nadzieję ze jutro będzie już ok. A tak wogle to przy pierwszej kupce robia badanie na rotawirusy, i jak wam wyszło pozytywnie
Mój po rotawirusie prawie 3 mc a jak dzisiaj byłam w szpitalu z nim, to ryczał jak tylko pielegniarkę zobaczył taki ma uraz, a ja tylko z nim bylam w szpitalu na jednej kroplówce. Mojego bez szczepionki na rotawirusy trzymało 7dni , a twojej małej już tez długo sie to gówno trzyma. Pewnie masz wrażenie że już tak zostanie, ale minieto jakoś puszcza z dnia na dzień.
Oczywiście że od razu jej zrobili i wyszedł negatywny. Ale to może jakiś nowy szczep rota. No i ona była szczepiona. Ona chyba ma brzuszek po mamusi. JA także wszystko łapię i często mam problemy z żołądkiem. A jak jestem w jakiś krajach egzotycznych to już kompletna masakra. Nikt nie choruje tylko ja. Tatuś je wszystko co podleci i nic mu nie jest.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 08:56   #3355
CAROLAJKA
Raczkowanie

Cytat:
mrowak

dziewczyny ma ktoras konto na niemieckim ebayu?? moze carolajka ??
a mam mam coś potrzebujesz ?

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Pop a może to coli jeśli są wymioty i biegunka
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 08:58   #3356
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Oczywiście że od razu jej zrobili i wyszedł negatywny. Ale to może jakiś nowy szczep rota. No i ona była szczepiona. Ona chyba ma brzuszek po mamusi. JA także wszystko łapię i często mam problemy z żołądkiem. A jak jestem w jakiś krajach egzotycznych to już kompletna masakra. Nikt nie choruje tylko ja. Tatuś je wszystko co podleci i nic mu nie jest.
ale wiedzą czy wirusowe? U mnie w domu to Eryk ma taki delikatny żołądek, a jego tatuś razem z nim, jak coś ich łapie to razem, my z małym się najczęściej trzymamy bez perypeti, raz jeden nam się zdarzyło, a starsze chłopaki to co pare mc coś mają, taki ich urok
No to trzymamy kciuki za poprawę

Stary 2011-06-09, 09:41   #3357
anakazar
Zakorzenienie

Ania Ty masz to łożko z ikea rsnące razem z dzieckiem,tak?i ja też miałam zamiar je kupić,ale tak wczoraj zgadałam się na ten temat z tż i zwrócił mi uwagę,że jesli wydłużymy łóżko o parę cm to trzeba zaraz lecieć kupować nowy materac i tak za każdym razembo to raczej bez sensu wywalać za każdym razem po 300-400zł na materac.Już lepiej kupić 2 łóżka jedno na teraz póki mała,a potem jak będzie większa.

A te mamuty różowe i niebieskie są z tych nierosnących?bo chyba to kupię.Będę w ikea to jeszcze wymacam,zobaczę i wtedy zdecyduję.

Stary 2011-06-09, 10:02   #3358
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ania Ty masz to łożko z ikea rsnące razem z dzieckiem,tak?i ja też miałam zamiar je kupić,ale tak wczoraj zgadałam się na ten temat z tż i zwrócił mi uwagę,że jesli wydłużymy łóżko o parę cm to trzeba zaraz lecieć kupować nowy materac i tak za każdym razembo to raczej bez sensu wywalać za każdym razem po 300-400zł na materac.Już lepiej kupić 2 łóżka jedno na teraz póki mała,a potem jak będzie większa.

A te mamuty różowe i niebieskie są z tych nierosnących?bo chyba to kupię.Będę w ikea to jeszcze wymacam,zobaczę i wtedy zdecyduję.
Jak kupujesz materac do łóżka co rośnie to on m a trzy kawałki i jak rozsuwasz wyrko to dokładasz kawałek i w ten sposób przedłużasz ten materac także nie kupujuesz za każdym razem nowego . ja mam sprężynowy one są po 269 i super jest . Ola i SZymek mają takie same . mamut się nie powiększa

Cytat:
Mrowka - oby do wakacji. Niedługo to Wy wszyscy tam psychicznie wysiądziecie.

A może to te coli , bo było ostatnio o zachorowaniach w kieleckim a wy chyba byliście ??

SZymek w przedszkolu Ola śpi

Agnieszka napisz mi na PW numer konta i po jakim kursie mam te funty przeliczyć żeby Ci się na kocie zgadzało
Stary 2011-06-09, 10:20   #3359
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Hej
Ja dzisiaj pobudka o 6 ale chociaż nie o 5

Agnieszka śliczna ta kołyska jest tylko jak dla mnie też zbędny wydatek bo dziecko pewnie do 3 m-cy będzie korzystac max 4
a później lipa

PoP smutno,ze z Oliwką nie jest lepiej

Aniap super fotki z farbami
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:21   #3360
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Jak kupujesz materac do łóżka co rośnie to on m a trzy kawałki i jak rozsuwasz wyrko to dokładasz kawałek i w ten sposób przedłużasz ten materac także nie kupujuesz za każdym razem nowego . ja mam sprężynowy one są po 269 i super jest . Ola i SZymek mają takie same . mamut się nie powiększa

Ok to super.Dzięki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości