|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Pędzle trzeba myc codziennie? dziewczyny, litości, ja taki leń jestem... No jakbym wiedziała, że tyle roboty będe miała przez minerały to bym się za nie brała
![]() Ja swojego czasu wrzucałam zdjęcie szamponu loreala z serii profesjonalnej z ecocertem ![]() ![]() ![]() ![]()
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważny też jest krem na który kładziesz minerały.Ja czasem jestem obklejona(łeeeee)jak krem się dobrze nie wchłonie ![]() ![]()
![]() |
#2134 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spa na całego ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A w ogóle ja tu gadam, gadam, a nie wklejam... no to wkleję swoje początki ![]() 1. i 2. Lawendowo ![]() ![]() 3. Olejki eteryczne - wpadłam kiedyś w temat i jak widać szajba nie mija... do kąpieli, maseczek, na niespodzianki, a czasem nawet do kominka 4. Polowanie w ZSK - olej z nasion czarnej porzeczki, olej makadamia, kwas hialuronowy i spirulina (śmierdziel ![]() 5. Mazidłowo - hydrolaty z głogu i oczarowy, próbeczki: hydrolaty cytrynowy, z zielonej herbaty i olej jeżynowy, po lewej zestaw do własnej produkcji ukochanego olejku myjącego ![]() 6. Glinki - Multani Mitti, końcówka białej porcelanowej, maseczka z BU z Neem i zaplątane tutaj masło Shea 7. Olejowo - olejek myjący BU "drzewko różane" ![]() 8. Sklepowo - kremy do rąk Naturderm - rokitnik x2 (drugi schowany za pierwszym ![]() ![]() Na zdjęciach nie ma pudru bambusowego ponieważ odsypka jest w opakowaniu po pudrze Clarins i mało naturalnie wygląda ![]() Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2011-06-09 o 08:29 Powód: Interpunkcja i ortografia ;) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzisiaj nawet przetestowała sposób z wacikiem (faktycznie wacik był czysty!), ale wypróbuje inne, bo strasznie sie teraz świecę. Primer to u mnie puder bambusowy z jedwabiem i owsem, kładę go też na wykończenie. No i przez ta lekturę to chyba sobie kupię puder perłowy, tak jakbym za mało miała już tego wszystkiego ![]() dziewczyny, używałyście pudru perłowego? wygląda tak jakoś fajnie... i obiecująco... i jakos tak - nie wiem, znajomo? No tak, jakby już był mój.... ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Vea!!!!! ![]() Czekaj, sie ogarnąć muszę, bo normalnie mnie rozwaliły Twoje zakupy.... Jak się pozbieram to podpytam o parę rzeczy....
![]() |
#2136 |
Organizatorka
|
Ja pędzle myje raz w tygodniu. Ale mam ich kilka. Jeśli nie masz super wrażliwej skóry to możesz spróbować je myć np. 2 razy w tygodniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak to jest, jak zamiast wklejać, się człowiek tajniaczy... i potem wrzuca hurtem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |||
Zakorzeniona Zmorah
|
Ja czekam, az więcej polskich producentów się ocknie i po kolei wprowadzą serie ekologiczne, np Ziaja, Bielenda, Joanna, Barwa itp A najbardziej czekam na Ziaję i chyba do nich napiszę e-mail, żeby się wzięli za to.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U mnie też ta emulsja Alterry sie nie sprawdzila. Powiem więcej, to totalny niewypal jak dla mnie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, wiem, czytałam, że też nie podpasowała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A te Twoje mydełka kuszą, oj kuszą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tutaj są opisane podstawy dotyczące minerałów, może komuś się przyda http://mineralnekosmetyki.pl/2009/12...yki-od-postaw/ Polecam całego bloga, w liście po prawej jest spis różnych firm mineralnych, a tam dużo swatchy. Są pomocne w doborze kolorów ![]() Ja też mogę dołączyć do klubu nieumiejących posługiwać się różem ? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
Dostałam paczkę od biolandera i jestem zaskoczona wielkością tej glinki zielonej
![]() ![]() Trochę mi smutno,bo tonik african earth ma tylko 4 miechy ważności po otwarciu-jak dla mnie masakara,bo ja strasznie wolno zużywam kosmetyki.Będę musiała się nim chyba polewać ![]() ![]() A gratis dostałam jakieś mydełko zielone w kształcie serca-ale nie wiem co to ![]() ![]()
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-06-09 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Rozeznanie
|
uwaga na puder perlowy, nakladany w duzej ilosci moze zapychac, jest tez dosc hmm "ciezki" jak na prochy
Pedzelki myje codziennie, mam caly stos na szafce ![]() acha i po umyciu suszcie je wlosiem do dolu tak aby resztki wody nie splywaly w srodek pedzla a na filtr dalej bede polecac duo fiberka - skunksa ![]() achh i sory,ze sie tak wcielam w watek, pozdrawiam Edytowane przez AliMa5 Czas edycji: 2011-06-09 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kostek, to na razie użyłam rozmarynowej i jest ok ![]() Włosy ładne, błyszczą się (jak zwykle), jak na razie nie ma "spektakularnego" efektu, ale myślę, ze trzeba dać im po prostu czas na przyzwyczajenie. Zapach bardzo fajny ![]() Sporo zabawy jest tylko ze spłukiwaniem, ale jakiś patent wymyślę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Zobaczcie, co znalazlam w piwnicy!!!
![]() To książka z biblioteczki mojej mamy wydana w 1987 roku, ale jest to czwarty naklad, wiec napisana dużo wczesniej ![]() Są w niej przepisy na domowe maseczki, podzial na rodzaje cery i zauważylam duży nacisk autorki na mycie twarzy naturalnym, przetluszczonym mydlem, które nazywa mydlem wysokiej jakości ![]() ![]() Co do nakladania różu, to ja robię dokladnie tak jak jest opisane w tej ksiażce. Zaznaczam najbardziej wystajace partie twarzy, na zasadzie muśnięcia i potem delikatnego roztarcia, wszystko pędzlem. Czyli kości policzkowe, a także linia boczna twarzy na granicy twarzy i szyi oraz boczna strona czola, czy jak kto woli część skroniowa, ale nadal powyżej oczu. Mam twarz owalno-okrąglą. Osoby o ksztalcie twarzy trójkątnym powinny unikać różu na dolnych partiach twarzy, a podkreślać je powinny osoby o ksztalcie twarzy gruszkowym. Anakazar, gratuluję zakupów. Jestem ciekawa AE ![]() Edytowane przez Korah Czas edycji: 2011-06-09 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Planowałam zakupic go własnie jako primer, bo boje się że bambus mi wysuszy cerę. Tak więc po tym, co piszecie, tak własnie zrobię ![]() ![]() Klolcia - Klub Różowych Ciap wita ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, ża paczka doszła wreszcie! Faktycznie krótki termin ma tonik, kremy maja dłuższy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No tak, kobiety w erze kamienia łupanego umiały uzywać różu, a ja nie potrafię ![]() ps. Korah, lubię Cię strasznie i szanuję (wiesz przecież)...ale do klubu Różowych Ciap Cię nie przyjmiemy nawet jakbyś bardzo chciała - nie kwalifikujesz się!! Dziewczyny, wieeelkie podziękowania za Wasze cenne i mądre porady co do pędzli - napewno z nich skorzystam ![]()
![]() |
#2148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wkleisz coś o włoskach? Najbardziej interesują mnie cienkie, suche, kręcone, puszące się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Zdam relacje
![]() A tego typu(starą) książke to sama mam gdzieś po mamie.Muszę wygrzebać. A wiesz jaki termin mają kremy? Cytat:
![]() ![]() A próbowała któraś z was tej maseczki,bo fajnie się zapowiada-tak fajnie,że chyba muszę ją mieć ![]() http://biolander.com/produkty/katego...hassoul-380gr/ ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- anula dzięki za uświadomienie mnie jak to mydło ![]()
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-06-09 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak chcecie to poszukam tego wywiadu jeszcze raz i wkleję Wam linka. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- A jeszcze tak zapytam prywatnie: czy któraś z Was ma może bronzer Waikiki z Lily Lolo? ![]()
![]() |
#2151 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
1. Trójkatna 2. Owalna ( ponoć idealna i nie potrzebuje korygowania) 3. Gruszka 4. Prostokątna 5. Okrągla 6. Serce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Glinki rhassoul nie mam, ale czaję się na nią juz chyba z 8 miesięcy (jeszcze miesiąc i donoszę ![]() Po tych mydełkach prestiż cała łazienka pachnie i to dośc długo! Jeśłi podoba Ci się ich zapach (ja go uwielbiam ![]() ![]() Cytat:
Jak nie powiesz nikomu to je zużyję.... z góry ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Kotwilka bronzera tej firmy, o którą pytasz, niestety nie mam. Bronzerów innych firm również nie posiadam. W ogóle nigdy w życiu nie uzywałam bronzera...... Proszę Cię , tylko nie mów, że powinnam i że bronzery sa super, bo będa musiała następny klub zakładać.....
![]() |
#2153 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Co do wlosów cienkich, to jest wzmianka, że lubią krótkie uczesania i cieniowanie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzę w lustro i nie jestem w stanie wpasować swojej w paszczy w którąś z tych formatek ![]() Mam po prostu głupi ryj! A na potrzeby używania różu uznam, ze mam twarz owalną, idealna ![]()
![]() |
#2155 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faaajne ![]() ![]() Cytat:
![]() A róż, jak kazała pani makijażystka nakładam jak na 6 tylko tak bardziej skośnie. A jak chcę "odświeżyć" twarz to muśnięte lekko wystające części, czyli broda, nos i czoło. Na same kości policzkowe odrobina pudru rozświetlającego (mam taki z drobinkami) i voila! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A różu nie używam do korygowania, tylko tak w celu odjęcia sobie lat i dodania świeżości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Przepraszam ze tak partiami wrzucam informacje. Co do wlosów tlustych to jeszcze jest napisane, żeby je na kilka godzin przed umyciem posmarować startą czarną rzodkwią. Unikać należy w żywieniu ostrych przypraw, alkoholu, slodyczy i smażenia w tluszczu.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Bardzo prosze o link, jesli to nie duzy klopot. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Linię włosów jak na tym rysunku z kształcem serca, środkowa część taka jakby z tej okrągłej, ale dolna z bardziej zarysowaną brodą i trochę bardziej kwadratową linią.....porażka!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.