|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Gratulacje!!! I jeszcze wielu wspólnych szczęśliwych lat Aha i zapomniałam poprzednio - Jacieee gratuluję przeprowadzki
|
|
#3032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamawiam kocyk, podkładkę pod materacyk i ręcznik z tej strony którą mi podałaś ![]() Vaniliova mnie jak sobie teraz przypomnę, to na samą myśl juz mnie brzuch boli Ale głupia wcześniej nie pomyślalam nawet o skutkach...Kajool wszystkiego najlepszego z okacji 4 rocznicy ślubu Cytat:
![]() My naszą pierwszą też w październiku, ale 31 ![]() Cytat:
Kupilismy tą, bo czytaliśmy sporo opini innych rodziców i ma naprawdę bardzo dobre. My kupilismy nową koszt coś 400zł, ale wiem, że na allegro można wyłapać fajne okazje jak np. Nerolka i Dziubek. Także warto poszukać. A wydaje mi się, że dla naszego psychicznego spokoju warto cos takiego mieć ![]() Zobaczcie jaki fajny komplecik kupiłam Małemu )czapeczka, body i spodenki)
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-06-09 o 12:54 |
|||
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Czytam na bieżąco, ale nie nadążam z odpisywaniem.
Jacie ja też ze wsi i przyszło mi w bloku mieszkać i to w Krakowie. Idzie się przyzwyczaić, choć nie ma to jak własne podwórko... Teraz dopiero widzę różnicę. Może kiedyś pomyślimy o domku, ale mój mąż z miasta i nie wiem, czy na dłuższą metę on by się przyzwyczaił do wsi... Dziś mija pół roku odkąd zobaczyłam dwie kreski na teście Ale to szybko minęło.Pisałyście o twardnieniu brzuszka. U mnie też to się pojawia i zauważyłam, że częstotliwość wzrasta przy zmianie pogody. Ratuję się nospą, bo tak zalecił lekarz, chyba żeby nie pomagało, to mam jechać na IP. Na szczęście na razie nie musiałam. Do tej pory szyjka się trzymała i oby tak dalej. A czasem mi twardnieje pod wpływem ruchów dziecka. A moje maleństwo to czasem nie ma litości dla mamusi ![]() My mamy 7 sierpnia rocznicę ślubu, a termin na 15 sierpnia. Więc prezent będzie jak znalazł (mojemu bratu córka urodziła się dzień przed rocznicą ślubu). W temacie śmierci łóżeczkowej też pewnie panikować, ale chyba taki los matki. Najpierw martwisz się, że nie możesz zajść w ciążę, potem że poronisz, urodzisz za wcześnie, czy urodzi się zdrowe itd. Niekończące się zmartwienia, które pewnie nigdy już się nie skończą, a już na pewno nie po urodzeniu... (Teraz dopiero wypatrzyłam, że powtórzyłam się za Nerolką, ale jako doświadczona matka może więcej na ten temat powiedzieć. Ja tylko z obserwacji.) Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-06-09 o 12:56 |
|
|
|
#3034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zaraz coś poszperam sobie na all. Cytat:
Moniczko, a takie głupie pytanie, nie boisz się troszkę z powodu tych Niemiec i wywożonej z tamtąd bakterii ( bo mąż w Niemczech był, prawda?) No zobaczymy, kiedy mały zdecyduje się na wyjście hehe, na razie leżę sobie i nogi siłą rzeczy zaciśnięte ![]() i własnie jacieee z okazji przeprowadzki!Ja też baba ze wsi, jak jestem w rzeszowie, to ciężko mi się przyzwyczaić do tych mksów i ich rozkładów jazd, ale jakoś daję radę
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-06-09 o 12:58 |
|||
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
natka - ale fajny komplecik znalazłaś!!!! fajna żaba!
ja dzis w lumpku kupilam sobie koszulke nocna (bo jakos sie nie mieszcze) na ramiączkach, jedna sukienko-tunike że mogę w lato w domu sobie śmigać, dwie koszulki dla małego (z mega pająkiem i druga niebieska tylko) oraz mini-sukienke dla Kingusi czerwona (68 rozm) nigdzie nie moge dostac dobrej wołowiny na gulasz a na obiad chyba dzis fasolowa...nic mi sie nie chce, czekam na kuriera bo do męża cos ma przyjsc niby. chyba sie przespie bo w koncu normalna pogoda a nie 33 stopnie! śmierć pupila - dzis widzialam przejechanego (chyba ktos cofał) małego kotka. akurat prawie ktos drugi raz (moze to ten sam koles?) by w niego cofnął wiec go przystopowalam. jak wracalam ze sklepu (to na deptaku bylo...) to juz go ktos sprzatnal (wszystkie wnetrznosci wyszly, pewnie gdyby nie ciaza to sama bym sie zajela utylizzacja, ja niebrzydzaca jestem). żal mi sie zorbilo maluszka... jak bylam mlodsza to nasz kot dostal taka maszyna rolnicza do przewracania słomy i siana, dowlekł sie do płotu i zdechł... a taki byl fajny... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-09 o 13:05 |
|
|
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
tylko ja jestem nisko-zawieszona - całe 160cm
więc każdy kg widać![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nerolka, mamad zgadzam się strach o dziecko będzie nam towarzyszył już zawsze.. najpierw martwimy się żeby urodziło się zdrowe a potem strach przed chorobami, wypadkami itd.. W ogóle jak mam swoje dziecko to zaczęłam rozumieć moich rodziców, jak oni się o nas martwią.
|
|
#3037 | ||||||
|
Rozeznanie
|
no to dżem się już wekuje, obiad też wymyśliłam, jeszcze tylko kosz ubrań do prasowania został
Cytat:
![]() nam pod koniec czerwca stuknie 3 lata po ślubie a razem bujamy się od 10 lat ![]() kochana, nie wmawiaj sobie tylko szybciutko męzowe spodnie do pralki żeby zdążyły wyschnąc zanim na serio Cię złapie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zobaczymy, zobaczymy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mój mały chce mi chyba zrobić dziurę w brzuchu kolanem a ja mam dziś ostatnie zajęcia ze SR, już 3 babki z mojej SR się w międzyczasie rozpakowały dobrze, że jakoś tak mi ten termin podpasował, że jestem do końca
|
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
Sygine, Marina dziękuję
Mamad1 mam taką nadzieję, że się przyzwyczaję Natka piękny zestaw. Gdzie kupiłaś?
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
Ja też należę do tych dziwnych, co będą chciały lewatywę przed porodem
Tym bardziej że u nas ostatnio na SR położna właśnie o tym mówiła i dość obrazowo wytłumaczyła - dziecko prawidłowo rodzi się z buzią w stronę odbytu mamy, więc jakby mama jeszcze jakąś niespodziankę w tym czasie zrobiła, to brzydko powiedziawszy "nas*a dzieciątku prosto w twarz"
|
#3040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3041 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mysle ze juz raczej sie zdecydowal ze do nas wroci ![]() A bateri sie nie boje bo mezus o tym wie wszystko myje parzy gotuje nawet wody z kranu nie pije warzyw wogole nie je i jakos nie mysle o tym ![]() Cytat:
Trzymajcie jutro i dzis kciuki bo jutro wiadomo bedzie czy maja na bank opuszczac niemcy czy daja im wybor ja chce zeby ich wygonili
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Mam tyle samo
![]() Wklejam fotki tych przedwczorajszych nabytków (+ jaszcze jakieś trzy starsze rzeczy). I wracam do roboty bo się coś szef dziwnie patrzy na mój monitor
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Lewatywy nie ma się co bać, lepsze przecież to niż niespodzianka na sali porodowej
Ja sprzeciwiać się nie będę, choć napewno do przyjemnych to spraw nie należy ![]() Komplecik kupiłam w H&M, jeszcze jest beżowo-brązowa małpka i dla dziewczynki żółta chyba pszczoła?
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
jak mnie biegunka nie wezmie (poprzednio wziela) to też lewatywe sobie życzę
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek śliczne zakupki
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko że ja to się obawiam tego typu ciuszków (bluzeczki + spodenki), że niewygodne do wkładania i dziecko też nie lubi... Mało mam takie ciuszki lubi. No ale na wizyty gości mógłby włożyć od czasu do czasu
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to dopiero jestem nisko zawieszona mam cale 155 a moze i mniej ![]() Mężulek pieszczotliwie mówi na mnie żabka albo sarenka
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec smiesznie to wygladalo... w spiochach to w sumie tylko w domu - jak wychodzilismy na spacer to mialam body plus jakies spodnie i ew bluze/bluzke
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja w suyacjach stresowych dostaje biegunki wiec inaczej bez lewatywy moglo by byc smiesznie
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też super temperaturka!
Cytat:
ale w lipcu kupie, b nie chce zeby teraz gwarancja leciała, a przy sprzedaniu fajnie jak gwarancja jak najdłuższa. Też mam tego płaskiego mopa, super zbiera wszystko, łącznie z psimi włosami, co u nas bardzo ważne ![]() Przyszedł mi dzis zestaw pościeli z baby-raju, u mnie jakosc OK, nie jest twarde jak materiał żeglarski, normalnie jak pościel nowa bez prania. Faktycznie jest różnica miedzy kolorami, mam żyrafki i zielone pieski - całkiem miekkie i kolor zielona krakta ciut twardsze, ale tragedii nie ma. Jestem zadowolona. Już na sucho ubrałam łóżeczko zeby zobaczyc jak bedzie sie prezentowało |
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
Za równo miesiąc jest termin mojego porodu
policzyłam jestem 13 w kolejce tak myśle że fajnie by było urodzić 12 .7 bo to rocznica naszych zareczyn Też sie zastanawiam nad monitorem oddechu razem z nianią
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Body! A to bosko. Lecę zaszaleć dziasiaj po pracy
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zostawiamy, jakby miało się pojawić drugie dziecko, albo dla dzieci siostry... Zresztą ja nie mam zamiaru nic sprzedawać z moich rzeczy ani dawać, za dużo serca wkładam w tą całą wyprawkę i pieniążków, bo kupuję wszystko nowe więc będą czekać na wykorzystanie dla kolejnego dziecka albo siostrzeńca czy siostreznicy
|
|
|
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
Jacieee kolega to jakiś hardcore
W życiu nie miałam lewatywy, ale może mi się spodoba I zamiast godziny aerobiku lewatywkę raz poproszę Muszę się pożalić Bo u mojego P. kiepsko się w pracy dzieje... Nie jest to problem z kasą, tylko z traktowaniem pracowników Dla mnie to mobbing! Zastraszają, że jak się coś nie podoba, to można sobie szukać innej pracy, dookoła pełno kapusiów, którzy tylko donoszą kto co robi źle
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
Natka Brumek śliczne zakupki
Gotuje Tżowi golonko na obiad a dla siebie pierogi ruskie |
|
|
|
#3058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wracając jeszcze do tych dzieci. To mi ich szkoda bo wydaje mi sie ze im zimno. Anglia to bardzo dziwny kraj
|
|
|
|
|
#3059 |
|
Rozeznanie
|
mój mówi na mnie w ciąży "margaryna na nóżkach" a wziął to z reklamy tych rogali, no jak im tam, 7 Days, tam chodziła taka margaryna na cienkich nóżkacj i ja niby tak samo teraz wyglądam
|
#3060 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i pięknie Ci wielocytowanie idzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w końcu się doczekasz swoją drogą.... biedak.... chyba nie do końca świadom co go czeka jak wróci Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kalinka my też 9 października mamy pierwszą rocznice Zjadłam szybki obiad i wracam do pracy, tylko muszę się zaraz przejśc do sklepu po pędzle bo nie mam takiego całkiem cienkiego i po coś do picia bo padam....... |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

Gratulacje!!! I jeszcze wielu wspólnych szczęśliwych lat 

a na obiad chyba dzis fasolowa...
a ty podjęłąś decyzję?

zębole
policzyłam jestem 13 w kolejce
Dla mnie to mobbing! Zastraszają, że jak się coś nie podoba, to można sobie szukać innej pracy, dookoła pełno kapusiów, którzy tylko donoszą kto co robi źle 

Zakończone: 2