Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-09, 11:09   #3001
sygine
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Ja też chwilowo znikam, bo muszę się przejść do sklepu po ziemniaczki i jakiś obiadek upitrasić A w taką pogodę to aż się chce na spacerek wyjść
Stary 2011-06-09, 11:09   #3002
Kajool
Zadomowienie

Marinko odpoczywaj dzisiaj. Kurcze to moze niedlugo Igorek juz bedzie na swiecie

A ja chcialam sie pochwalic ale nieciazowo. Dzisiaj z moim TZ swietujemy 4 latka od zawarcia zwiazku malzenskiego. Ale to nam zlecialo
Stary 2011-06-09, 11:10   #3003
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Witajcie wieczorkiem!
Sprawdzam czy Marina nie urodziłaś, widzę, że dzielnie się trzymasz

Co do e-coli: żyję jak dawniej, jem wszystkie owoce i warzywa, myje normalnie, a także jak zwykle pamiętam o myciu rąk. Nie ma co wpadać w histerię. Środek sezonu na najlepsze dary natury u nas i mam sobie tego odmówić, teraz kiedy tak bardzo potrzebuję witamin?? Mam gdzieś nagonkę medialną, zresztą jeżeli od tego spadną trochę ceny to i może dobrze...
Crazy, no tak, ale chyba niedługo się posypię już

I mam takie samo zdanie jak Ty co do śmiercionośnej bakterii.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Kobitki, ja jutro lecę, bardzo proszę o kciuki, żebym w jednym kawałku dotarła do rodziców. Trochę się obawiam lotu, bo ostatnio dzidzia strasznie się wiercił/a przy lądowaniu, chyba nie lubi zmian ciśnienia. Odezwę się jak dojadę do rodziców.
Trzymaj się i nie denerwuj

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ja miałam 3 szwy i rozszedł się ten zewnętrzny. U mnie i widać i czuć różnicę i się nie zrosło. Ma to fachową nazwę ale nie chce dziewczyn straszyć. Opisywać co przeszłam zanim się zagoiło też nie będę. Jak chcę to naprawić to tylko plastyka prywatnie. Szkoda słów. Teraz będę ostrożniejsza .
Ojj to moja kuzynka miała bardzo podobny przypadek. I też tylko plastyka wchodzi w grę, jeśli chciałaby to poprawić.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ha a my wczoraj wracaliśmy od moich rodziców i wstapiliśmy do pizzerri po pizze - ale telepatia bo nie miałam pojęcia że wczoraj panowała masowa chcica na pizze w naszym wątku
Marinko - po pizze byliśmy tam gdzie my wczoraj

pizza marzenie [COLOR=Silver]
I jaką zamówiliście?
My może dzisiaj sobie pofolgujemy, jak tylko nie zacznę rodzić

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja z dumą nosze swoje 80kg bo wczoraj Marinka napisała mi że wyglądam na max 72kg - więc może nie jest tak źle no chyba że to przez grzeczność tylko był taki komplemencior
Beatko nie z grzeczności, aż tak dobrze wychowana to nie jestem
Szczera prawda, zresztą przyjrzałam się wczoraj

I TRZYMAM ZA EGZAMIN MOCNE

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Marina

ja to bym zadzwoniła do lekarza może Ci się szyjka skraca kurcze czyzby sie juz powoli dziewczyny rozpakowywały?? kurcze...

Marina

dopiero dojżałam że u Ciebie juz 38 tydzień a po takiej akcji w nocy wcale bym sie nie zdziwiła jakbys urodziła juz niebawem może w tym tygodniu
Własnie agadus, prawie 4 cm rozwarta już jestem ( Beatko pamietałaś)
I leci 39 tydzień, więc już na wylocie.

Już nie mogę się doczekać, jak napiszę Wam mega opis porodu ( z każdym szczególikiem ) i będę już PO...ahhhh
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:18   #3004
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Marinko odpoczywaj dzisiaj. Kurcze to moze niedlugo Igorek juz bedzie na swiecie

A ja chcialam sie pochwalic ale nieciazowo. Dzisiaj z moim TZ swietujemy 4 latka od zawarcia zwiazku malzenskiego. Ale to nam zlecialo
gratulacje

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
ja widzę, że Marina, Zmalowana i Dziubek ścigają się, która pierwsza się teraz rozpakuje

dziewczyny, może jakieś zakłady porobimy?
ja się tam nie ścigam poczekam grzecznie na moją kolej ale serio na majowo-czerwcowym wątku wiele takich było co bez kolejki się rozpakowało
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:20   #3005
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dzień dobry

jak przyjemnie dzisiaj - chłodno, deszczowo i bezsłonecznie od razu się żyć chce Nerola tak mi wczoraj na ambicję wjechała tym myciem podłóg 3 x dziennie, że jeszcze przed śniadaniem obleciałam mopem całe mieszkanie
Ale ja już brzucha nie mam.
Ja muszę bo nie cierpię jak do stóp mi się piasek i okruchy przyklejają.
W ogóle mam fioła.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

te wszytskie znaczki
Cytat:
musisz pozostawiać to Ci tekst każdej z nas w takich ładnych ramkach wyróżni razem opisem kto to napisał - kogo cytujesz
[QUOTE=agulaaabar;27394711]Nie dziwie się, że jeździsz 3 razy dziennie na mopie mam taki sam - genialnie sie na nim "fruwa"

A co do wielocytowania, to tak jak Beatka juz pisała, nie możesz usuwać z postów tego -> " "

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Wieczorem zaczęłam się dziwnie czuć, mój brzuch napinał się na kilka sekund a potem przestawał. Za chwilę ból miesiączkowy, dość mocny. Potem przerwa. I tak w kółko. Bolało, oj bolało.
Myślę sobie - oho mały chyba puka na świat...a tż nie ma żadnych czystych spodni, żeby jechać ze mną na porodówkę, bo wszystkie uwalił w robocie

Ale spróbowałam zachować w miarę spokój, pomyślałam, że zobaczę, co ile są te skurcze, wyszło tak co 10 min. Potem jakoś zasnęłam, ale w nocy obudził mnie znów ból miesiączkowy. Potem znów zasnęłam... I obudziłam się rano. Więc okazał się to fałszywy alarm. Ale mało brakowało, bym pojechała do szpitala.
Teraz mam taki ciężki brzuch, pachwiny, łono i wszystko do okola jest takie sztywne...

A i jeszcze pamiętacie, jak pisałam, że mój mały brat kupił sobie terierka? ( nawet miałam wrzucić zdjęcie) Już nie wrzucę, bo wczoraj go potrącił na miejscu samochód, strasznie mi bylo go szkoda, no i mojego Kamila, widział to, myślałam, że się zajdzie z płaczu
Ojojoj będzie niebawem Igorek na forum
Ja jak dzwoniłam do T. to też spytrałąm czy ma czyste spodnie

Nerolko bo musisz pozostawić te nawiasy przed i po: [ QUOTE=nerola;27394389 ] [ / QUOTE ] - wrzuciłam spacje żeby mi się nie zmieniło..

Dziekuję,próbuję .Jeszcze 2-3 próby i się poddaję.

Cytat:
Własnie miałam to zrobić !
A więc dziewczynki: przy każdym poście jest znaczek -wielo-cytuj ten post (taki środkowy, mała książeczka, czy co tam jest narysowane)
Przy poście na który chcemy odpowiedzieć, naciskamy właśnie ten znaczek (on się wtedy robi na pomarańczowo) i gdy czytamy dalej wątek, możemy sobie zaznaczać tak kolejne posty.
Na koniec, gdy mamy już zaznaczone, to co nas interesowało, wciskamy przy ostatnim poście ,,cytuj".
Ja wciskałam ,,odpowiedz" i za nic mi sie nie udawało.
Wtedy, w oknie odpowiedzi wyskakują nam nasze zaznaczone posty, i między nimi piszemy swoje przemyślenia.
Mam nadzieje, że jakoś udało mi się wytłumaczyć. I sorki, że tak pózno
Dziękuję!!!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a dla mnie lewatywa to normalna sprawa i na bank będę o nią prosić,żeby nie zafajdać łóżka porodowego i obecnych przy porodzie

Ja chciałąm i nie żałuję.Nie ma to jak komfort.
A w domu i tak spytałąm T. czy nie poleciało.Ale nie na szczęscie

ja też na pewno będę pierwsze noce czuwać mimo monitora oddeechu!!

Ja też czuwam mimo niego.
no nareszcie dobre wiadomości oby tak juz zostało

Dziś też fajnie mi

nerola żeby dobrze wychodziło wielocytowanie nie można usuwać z początku i końca wypowiedzi :
Staram się ale już to kiepsko widzę

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
wygońcie mnie bo muszę sie wydepilować a tak mi się nie che ale juz sobie obiecałam że dzisiaj muszę
A sio!!!
Cytat:

dziękuję za kciuki za małego- tętno było idealne 130-140
i jestem dziś po krwiopijcach, muszę zaraz zjeść coś konkretnego bo wracając z lab kupiłam tylko jakaś drożdżówkę
Super!!!

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-06-09 o 11:22
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:26   #3006
agni82
Zadomowienie

Cytat:

no to gratulacje!!!

udało sie zacytowanie huuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrr rrraaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! !!!!!!
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:29   #3007
Marina1
Zakorzenienie

nerolka coraz lepiej Ci idzie wielo-cytowanie

dziubek 38 tydzień

Kajool , 4 lata -

A mnie lekko boli już miesiączkowo. Ale lekko.

agni82
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-06-09 o 11:30
Stary 2011-06-09, 11:33   #3008
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
wg tygodni ciąży tak ale czy mój synek ma takie same plany tego już nie wiem
Ja to do swojego synalka mowie ze jak ma w planach wczesniejsze wyjscie to ok tylko zeby poczekał na tatusia do 25 czerwca a pozniej niech robi jak mu pasuje

[QUOTE=agadus;27396219]
Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość

Cytat:

cudny

ja widzę, że Marina, Zmalowana i Dziubek ścigają się, która pierwsza się teraz rozpakuje

dziewczyny, może jakieś zakłady porobimy?

Ha ha moze zaklady to nie glupi pomysl

Cytat:

U nas 31 lipca rok po slubie bedzie a 1 sierpnia termin mam wiec pomysl na prezent jest
A 11 listopada bedzie 8 lat jak jestesmy razem

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:33   #3009
dziubek79
Zakorzenienie

[QUOTE=nerola;27396829]Ale ja już brzucha nie mam.
Ja muszę bo nie cierpię jak do stóp mi się piasek i okruchy przyklejają.
W ogóle mam fioła.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

te wszytskie znaczki
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Nie dziwie się, że jeździsz 3 razy dziennie na mopie mam taki sam - genialnie sie na nim "fruwa"

A co do wielocytowania, to tak jak Beatka juz pisała, nie możesz usuwać z postów tego -> " "

Ojojoj będzie niebawem Igorek na forum
Ja jak dzwoniłam do T. to też spytrałąm czy ma czyste spodnie

Nerolko bo musisz pozostawić te nawiasy przed i po: [ QUOTE=nerola;27394389 ] [ / QUOTE ] - wrzuciłam spacje żeby mi się nie zmieniło..

Dziekuję,próbuję .Jeszcze 2-3 próby i się poddaję.

Dziękuję!!!

Staram się ale już to kiepsko widzę

A sio!!!

Super!!!
za niedługo będziesz mistrzem wielocytowania
Stary 2011-06-09, 11:34   #3010
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Czesc wszystkim.

Chciałam napisac kilka słów o ZZO. W chwili obecnej przebywam w Anglii i z racji tego bede tu rodzic. W przeciwieństwie do Polski tutaj ZZO przysługuje każdej rodzacej kobiecie za darmo (o ile nie ma przeciwskazan). Zanim jeszcze zaszlam w ciążę byłam na 1000% zdecydowanana na ZZO. Zaczęłam przeglądać internet w celu znalezienia info na ten temat i własnie sie okazało ze to wcale nie jest takie fantastyczne jak mówią. Po pierwsze ryzyko porazenia podczas podawania (podobno nie duże ale występuje), po porodzie 12 godzin lezenia plackiem, No i szereg skutków ubocznych ktore wychodzą z czasem. Moja znajoma od czasu porodu ma napady migreny (twierdzi ze to po ZZO). Zmartwilo mnie to troche, bo naprawdę zależało mi na ZZO. Także mam teraz dylemat co zrobić. Chciałabym a boje sie jak to mówią.

Agni82 kilka stron wczesniej pisałam ze od 26 czerwca ide na zajęcia w SR. U mnie w szpitalu jest Polska grupa. A Ty chodzisz do angielskiej??? Podejście pań położnych na to wskazuje

Beata trzymam kciuki za egzamin. Pamietam swój egzamin z ekonometrii. Był to chyba najcięższy egzamin przez całe 5 lat studiów. I to nie dlatego ze był trudny czy tez ja sie nie przykladalam, ale to była loteria. Nasz profesor miał gotowe szablony odpowiedzi. Przykladal do kartki z testem i odznaczal. Czesto sie zdazalo ze przyłożył zły szablon i dobre Odp szlag trafiał. Takim to sposobem mając dobrze rozwiązany test mogłeś nie zdać. Ja miałam dwie poprawki. Ale przynajmniej jest o czym opowiadać teraz.

Ja warzyw tez nie kupuje. Bałam sie, ale chyba Dzis sie odwaze bo juz mam taka ochotę na pomidorka, albo mizerie. Poszukam w Tesco tyle ze angielskich.

Cos jeszcze chciałam napisac ale zapomnialam....
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:35   #3011
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dzień dobry

jak przyjemnie dzisiaj - chłodno, deszczowo i bezsłonecznie od razu się żyć chce Nerola tak mi wczoraj na ambicję wjechała tym myciem podłóg 3 x dziennie, że jeszcze przed śniadaniem obleciałam mopem całe mieszkanie

no mi też, i rano mop w robocie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki.
Wczoraj poszłam spać koło 1-wszej w nocy, a dziś wstała po 7-mej i koniec spania O dziwo się wyspałam. Za to TŻ wrócił po nocce, położył się do łóżka... i zaczęły się stuki, puki i wiercenia, bo sąsiedzi z góry okna wymieniają To go przywitali Już widzę jaki wkurzony wstaje.

Ja nastawiłam zmywarkę, ale chyba mam za niskie ciśnienie wody, bo nie chce chodzić. Musi małż zajrzeć później. Zabrałam się zatem za ręcznie zmywanie i przy okazji potłukłam już 1 szklankę

Teraz muszę wybrać się po cebulę i jakieś przyprawy, a nawet nie wiem gdzie to tu dostać
to tak na szczęście w nowym lokum ta szklanka

Cytat:
DZIEŃ DOBRY!

I tak jak wczoraj obiecałam, więc pisze.....

Zaczynamy dzisiaj 32 t.c. czyli 8 miesiąc!
(taaak, taaak wiem... dla niektórych to 33 t.c. )
który by nie był i tak

Cytat:
Cześć kobietki!

Nie nadrobiłam Was jeszcze z wczoraj, ale muszę pierw podzielić się moimi przeżyciami.
Myślałam, że już dziś nie napiszę, tylko będę tuliła brzdąca w ramionach.

Wieczorem zaczęłam się dziwnie czuć, mój brzuch napinał się na kilka sekund a potem przestawał. Za chwilę ból miesiączkowy, dość mocny. Potem przerwa. I tak w kółko. Bolało, oj bolało.
Myślę sobie - oho mały chyba puka na świat...a tż nie ma żadnych czystych spodni, żeby jechać ze mną na porodówkę, bo wszystkie uwalił w robocie

Ale spróbowałam zachować w miarę spokój, pomyślałam, że zobaczę, co ile są te skurcze, wyszło tak co 10 min. Potem jakoś zasnęłam, ale w nocy obudził mnie znów ból miesiączkowy. Potem znów zasnęłam... I obudziłam się rano. Więc okazał się to fałszywy alarm. Ale mało brakowało, bym pojechała do szpitala.
Teraz mam taki ciężki brzuch, pachwiny, łono i wszystko do okola jest takie sztywne...

A i jeszcze pamiętacie, jak pisałam, że mój mały brat kupił sobie terierka? ( nawet miałam wrzucić zdjęcie) Już nie wrzucę, bo wczoraj go potrącił na miejscu samochód, strasznie mi bylo go szkoda, no i mojego Kamila, widział to, myślałam, że się zajdzie z płaczu
o jej ciekawe ile teraz masz rozwarcia, może więcej jak 4? zacznie się chyba lada dzień, ale spodnie mężowi zdążysz wyprać jeszcze
Trzymam kciuki za opis porodu ZE SZCZEGÓŁAMI

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Patik jak Ci idzie nauka ? Bo u mnie to jakaś masakra :/ W sobotę mam 3 egzaminy (2 oralne )
.
Dupa blada, nic nie idzie, śpiąca jestem, duchota mnie wykończy, ściag nie wycięłam nawet, obiad zaczełam robić. nie wiem jak to będzie..

Cytat:
aaaa zapomniałam napisać:

zaczęliśmy dziś 38 TYDZIEŃ
maleńka dajesz niedługo na porodówę

Cytat:

jakoś specjalnie świętujecie? jakie plany?

Beata ja jutro mam taki maraton- wizyta- wymaz zawieźć do labka (gin mam mi pobrać)- egzamin. Oj będzie gorąco i stresująco..

Nerola mop tez mam z viledy, ale Twój jest taki konkretny, jedziesz jak na miotle na nim, mój jest trochę innego typu.

Chyba kupię ten monitor oddechu, muszę skonsultować z tz ( on pewnie nie wie ze coś takiego istanieje), bo naczytałam się waszych historii i mam paranoje.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:42   #3012
Zmalowana
Zakorzenienie

Ja się nie wybijam poza kolejkę, grzecznie czekam do tp

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:46   #3013
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Chyba kupię ten monitor oddechu, muszę skonsultować z tz ( on pewnie nie wie ze coś takiego istanieje), bo naczytałam się waszych historii i mam paranoje.
Właśnie też się od niedawna zaczęłam nad tym zastanawiać. Ale jaki jest dobry ? ( i cenowo przystępny...) Ja nic a nic na tym się nie znam.
Stary 2011-06-09, 11:47   #3014
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam
Marina ale miałaś akcje tak myśle że trzeba przygotować torbe do szpitala ciuszki dla dziecka no i czyste gacie dla Tża mój to już próbe miał w sobote ubrał sie dosłownie w 10 sekund żal mi Twojego brata i pieska
Jacieee za nowe lokum
Dakaro za szczęśliwy lot
Kajool wszystkiego najlepszego z okazjii rocznicy dla Ciebie i męża mój dzieć gdzieś od 4dni siedzi pod żebrami
Beata za egzaminy za wizyte i usg jak dla mnie to Ty nawet na 70kg nie wyglądasz
Dziubek ja też należe do zwolenniczek lewatywy przed porodem u nas w szpitalu to standardowy zabieg
Natka ale namieszałaś z jedzeniem ja bym pękła po takiej mieszance
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:48   #3015
Kajool
Zadomowienie

dziekujemy dziewczyny. My razem jestesmy juz od 7 lat ale slub bralismy 4 lata temu
Cytat:

jakoś specjalnie świętujecie? jakie plany?
hehe ja w domu, maz w pracy do 20 wiec takie swietowanie. Ale co zrobic. Moze jutro uda nam sie gdzies wybrac.
Stary 2011-06-09, 12:01   #3016
moniczka2123
Zadomowienie

popłakałam sie z radości

Stary 2011-06-09, 12:03   #3017
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

Dziubek to Ty tez już jedną noga na porodówce

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Nooo to już możesz rodzić

Youyou napisz mi jeszcze proszę (bo z tego co pamiętam masz tą podkładke pod materacyk z moothehood) jaki rozmiar jej kupić? Bo też chcę odrazu zamówić
tak mam i mam tę 60x90cm - ona pasuje na łóżeczko 120x60, druga jest 90x140 i ta byłaby za duża, ona jest dla tych większych łóżek dla starszych dzieci
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:06   #3018
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa Mam nadzieję, że ta szklanka to faktycznie na szczęście Tylko mi jej szkoda, bo taka ładna od kompletu

Ja pospacerowałam po mieście, już wiem jak dojść na targ po warzywa, na dworzec na minibus (jutro muszę na badania jechać), czy do minimarketu. Ech baba ze wsi, do miasta się wyrwała Dobrze, że chłodno jest to aż miło się chodzi.
No i obiad już wstawiony.
Rezultat: nogi jak baniaki mimo chłodów, w kuchni już ustać nie mogę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:13   #3019
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Agni82 kilka stron wczesniej pisałam ze od 26 czerwca ide na zajęcia w SR. U mnie w szpitalu jest Polska grupa. A Ty chodzisz do angielskiej??? Podejście pań położnych na to wskazuje

.
u mnie nie ma polskiej grupy, za mała społecznośc polska mieszka w tej dzielnicy. więc tak to jest angielska grupa, ale jest spoko.jestem jedyną Polką (nie pierwszy i nie ostatni raz), ale są też dziewczyny z innych krajów. No podejście do sprawy jest iście angielskie, ale z drugiej strony, te dzieci tutaj nie są tak chorowite. one od małego są hartowane, więc jakieś + są, aczkolwiek ja ostrożnie podchodze do tego co mówią. Mam sój rozum i intuicję i tym przede wszystkim zamierzam się kierowac

Cytat:

agni82
Dziekuję

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Właśnie też się od niedawna zaczęłam nad tym zastanawiać. Ale jaki jest dobry ? ( i cenowo przystępny...) Ja nic a nic na tym się nie znam.
ja mam z angelcare. bardzo polecany przez moje znajome. jej córka miała bezdech i w sumie ratowało to ją. bo alarm jest dośc głośny i dziecko się samo wybudzało. myśmy na razie sprawdzali i włącza się po 15 sekundach, jak nie czuje oddechu.trochę mnie to uspokoi, bo ja to z tych panikar.
Stary 2011-06-09, 12:14   #3020
kalinkap13
Rozeznanie

witam

litosci nie macie tyle stron do nadrabiania od wcz wieczoraale postaram sie chociaz troche nadrobic

ja juz dzis rano bylam zawiesc mocz do lab. teraz czekam z niecierpliwoscia na wyniki, oby te wczorajsze okazaly sie bledne

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
U mnie sporadycznie... A jak u Ciebie z szyjka? Bo jak sie skraca, to niefajnie.
ide do lekarza we wt i sie wtedy dowiem..
a to twardnienie - kiedys to tylko wieczorem a teraz to czesto. w nocy to mam twardy jak kamien

trzymam kciuki za wizyte!

DaKaro odezwij sie jak dotrzesz

Cytat:
Drzewo wiśni jak skończe to wrzucę fotkę, mam nadzieję, że dzisiaj skończę....

To faktycznie lepiej jeszcze raz sprawdzić
Pochwale sie wieczorem - o ile coś z tego wyjdzie najwyżej będę ścianę naciągać gipsem, żeby to zakryć
czekamy na fotke
czekam na wyniki..musialam ponownie sprawdzic bo chyba spac bym nie mogla

youyou waga marzenie prawie tyle samo to ja mialam przed ciaza

Cytat:

Marinko aaa!!! to lada dzien mozesz miec Malenstwo u swego boku!

Cytat:
gratulacje
my dopiero 9.10 bedziemy mieli pierwsza rocznice

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:15   #3021
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

nie mam pojęcia, może dzewczyny które mają monitory niech coś od siebie powiedzą
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:18   #3022
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

wszystkiego najlepszego

Cytat:
Czesc wszystkim.

Chciałam napisac kilka słów o ZZO. W chwili obecnej przebywam w Anglii i z racji tego bede tu rodzic. W przeciwieństwie do Polski tutaj ZZO przysługuje każdej rodzacej kobiecie za darmo (o ile nie ma przeciwskazan). Zanim jeszcze zaszlam w ciążę byłam na 1000% zdecydowanana na ZZO. Zaczęłam przeglądać internet w celu znalezienia info na ten temat i własnie sie okazało ze to wcale nie jest takie fantastyczne jak mówią. Po pierwsze ryzyko porazenia podczas podawania (podobno nie duże ale występuje), po porodzie 12 godzin lezenia plackiem, No i szereg skutków ubocznych ktore wychodzą z czasem. Moja znajoma od czasu porodu ma napady migreny (twierdzi ze to po ZZO). Zmartwilo mnie to troche, bo naprawdę zależało mi na ZZO. Także mam teraz dylemat co zrobić. Chciałabym a boje sie jak to mówią.

oj coś Ci się pomieszało... po ZZO nie ma leżenia plackiem, plackiem trzeba leżeć po CC, a po znieczuleniu od razu po porodzie można śmigać (jak krocze pozwoli )

Aga znalazłam moje porównanie brzuszkowe z ciąży z Filipem, wklejam do Klubu
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:24   #3023
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego

oj coś Ci się pomieszało... po ZZO nie ma leżenia plackiem, plackiem trzeba leżeć po CC, a po znieczuleniu od razu po porodzie można śmigać (jak krocze pozwoli )
Moze faktycznie cos zle zrozumiałam. Tak mówiła mi znajoma. Jak pójdę na zajęcia z SR to sie wypytam. Mimo to te kłócie mnie przeraża.

Agni82 te angielskie podejście nie jest takie złe. Fakt dzieci bardziej zahartowane są, Moze pozniej przez to mniej chorują, ale jak patrzę na te
malenstwa bez czapek albo w krótkim rekawku podczas gdy matka w kurtce to mi sie nóż w kieszeni otwiera.
Decydujesz sie na ZZO??
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:26   #3024
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęcia, może dzewczyny które mają monitory niech coś od siebie powiedzą
my też kupiliśmy ten Angel care ale na razie wypróbowany "na sucho" ale to fakt, że jest czuły bo wkładaliśmy go pod materacyk i działa.
A cenowo to różnie, nam się udało kupić za 200zł niby jako używany ale był oryginalnie zapakowany i był raz sprawdzony bo koleś miał 2 ,ale można kupić jeszcze taniej, chyba nawet nasza Nerolka kupiła poniżej 100zł jeśli dobrze kojarzę

Cytat:
dokładnie bo do CC dają znieczulenie nie zewnątrzoponowe tylko podpajęczynówkowe i ono powoduje całkowity brak czucia w nogach i to po nim nie można nawet głowy podnosić bo kończy się to strasznymi bólami głowy i tym, że jest mamom niedobrze. Tak nam to na SR anestezjolog tłumaczył.
Stary 2011-06-09, 12:30   #3025
nerola
BAN stały

Marinko ja mam Angelcare i jestem bardzo zadowolona.
Nie wariuję już tak.
Mogę zjeść,wys***ć się,sprzątnąć.
T. już nauczyłam,że ma go włączać za każdym razem jak kładzie Izunię do łóżeczka.
Gorzej z wyłączaniem bo on zapomina a wtedy alarma ten w panice.
Dopiero po chwili uświadamia sobie,ze ma małą na rękach.

Mój Skarbuś śpi na brzusiu pierwszy raz
A tak nie lubiła.
Ale śpi koło mnie i jestem uziemiona.Nie zostawię Jej.
A robota czeka.

Po CC leży sie 12 godzin bez ruszania głową.
Koleżanka teraz nie przestrzegała tego i ból głowy miała nieziemski.Zastrzyki jej nie pomogły przeciwbólowe.

Agni ja też panikara.
Do dziś wszystkich oglądam podczas snu.
Jak chłodne któreś,to pod nos im się ładuję albo szturcham a ci patrzą jak na wariatkę co stoi na łóżkiem z przerazeniem w oczach.

My się nigdy nie przestaniemy martwić o swoje dzieci.
Taki już nasz los.

Dziubku tak,to ja tak tanio kupiłam monitor.
Nie pamiętam dokładnie ale coś koło 70 zł. z wysyłką wyszło.
Nie dokopię się do archiwum.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-06-09 o 12:32
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:36   #3026
moniczka2123
Zadomowienie

Teraz wam cos powiem

Mezulek dzwonil wyganiaja ich do domu bo duzo ludzi jest a tylko kalafior schodzi i chca zeby stary kalafior( brygady ktore sa od paczatku na kalafiorze) wracal w poniedzialek do polski ja mu powiedzialam ze rzadzic mu nie bede ale niech pakuje sie i wraca wiec najpozniej w srode bylby w domku
i w ruch

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:

A mnie lekko boli już miesiączkowo. Ale lekko.

Ja cosik czuje ze mimo zaciskania nóg to niedlugo malenstwo bedzie z toba

Edytowane przez moniczka2123
Czas edycji: 2011-06-09 o 12:38
Stary 2011-06-09, 12:39   #3027
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wczoraj szybko uciekłam, bo miałam kryzys. Najadłam się popołudniu czereśni, wypiłam 3 szklanki coca coli, potem loda, jogurcik i parę truskawek z cukrem i tak mnie brzuch rozbolał, myślałam że pęknę... Normalnie zwijałam się z bólu, w pewnym momencie już mąż chciał mnie do lekarza zawieźć, ale przeszło trochę i zasnęłam. Teraz boję się cokolwiek zjeść
Oj biedulko. Ja też obstawiam te czereśnie. One potrafią dac w kość, jak się przesadzi z ilością

Cytat:
Oj dziewczyny kusicie tym kocykiem z Motherhood chyba zakupię taki dla Lilki

Cytat:
Żaden fałszywy alarm, tylko tak wyglądają początki!

Cytat:
a dla mnie lewatywa to normalna sprawa i na bank będę o nią prosić,żeby nie zafajdać łóżka porodowego i obecnych przy porodzie
To witaj w gronie dziwnych ludzi, bo ja też będę chciała mieć lewatywę
Ponoć ona jest dobra nie tylko zapobiegawczo, żeby nie mieć kłopotliwej niespodzianki w trakcie porodu, ale także może sam poród przyspieszyć i wspomóc! Bo lewatywa siłą rzeczy powoduje ruchy jelit intensywne, a te ruchy z kolei masują macicę. Pobudzają ją przez to w naturalny sposób to lepszego kurczenia się, więc szybciej zaczyna się "dziać"

Cytat:
Och, nie wierz w takie zabobony. To -chociaż brzmi poważniej- to prawie takie samo ludowe gadanie, jak to że gdy nosisz w ciąży korale, to dziecko się pępowiną owinie i udusi Masakra. Ludzie powtarzają takie bzdury, dorabiają filozofię do czegoś na czym się nie znają, bo każdy Polak uważa że jest najlepszym lekarzem
Koleżanka nie ma ŻADNYCH podstaw żeby wnioskowac, skąd wzięły się jej bóle głowy.
Więc nie tylko brak lekarzy jest powodem, że Polska jest w tej kwestii daleko za cywilizowanymi krajami, ale i samo społeczeństwo, które z uporem powtarza stare, dawno obalone, mity i straszy, straszy, straszy.
Stary 2011-06-09, 12:40   #3028
Zmalowana
Zakorzenienie

A ja chodzę rozdrażniona jakbym miała PMS

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:45   #3029
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A ja chodzę rozdrażniona jakbym miała PMS
a kolega był ?????
Stary 2011-06-09, 12:45   #3030
agni82
Zadomowienie

Cytat:

Agni82 te angielskie podejście nie jest takie złe. Fakt dzieci bardziej zahartowane są, Moze pozniej przez to mniej chorują, ale jak patrzę na te
malenstwa bez czapek albo w krótkim rekawku podczas gdy matka w kurtce to mi sie nóż w kieszeni otwiera.
Decydujesz sie na ZZO??
no niby tak, ale te dzieci mimo,że bez czapek nie chorują. ja osobiście widziałam 7latka w szortach późną jesienią (częśc mundurku), któremu w ogóle zimno nie było. Zresztą popatrz też na listonoszów - wielu z nich w szortach pomyka cały rok.
Co do ZZO na początku ciąży byłam na 100% pewna że tak, ale teraz nie wiem. Widziałam jak robiony jest ten zastrzyk i jakoś słabo mi się zrobiło. nie jestem zbyt odporna na ból, wiec nie wiem sama a ty podjęłąś decyzję?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości