|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#35971 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Wiem Rybiorku ale myślałam, że jak po pierwszym myciu był taki skok to będzie tak dalej, a tu zastój
![]() A co myślicie o czymś TAKIM? Niestety dokładnego składu po za tym co w reklamówce nie udało się uzyskać, ale może ktoś próbował
|
|
|
|
#35972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a probowalas z niego maske zrobic? nalozyc na umyte, wilgotne wloski i pod czepek?
|
|
#35973 |
|
Raczkowanie
|
Nie próbowałam, zawsze mi żel zostaje więc nie ma problemu żeby to wypróbować, dzięki
![]() Ja napisałam do sprzedawcy żeby mi podała skład w odpowiedzi dostałam informację, że oprócz keratyny zawiera jeszcze witaminy a+e, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i olejek herbaciany, no raczej nie wygląda mi to na konkretny skład odżywki tylko na reklamę rzekomo głównych składników która jest w opisie przedmiotu |
|
|
|
#35974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa jestem co dzisiaj bedzie sie snilo Eloe? Jak mysliscie?
|
|
#35975 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj dokonałam swojego pierwszego, pokracznego OMO i już się boję rezultatów:P
Co zrobiłam: -rozbełtałam w kubeczku szampon babydream -na włosy nalozylam odżywke Mrs.Potters -Usiłując nie popaćkać włosów szamponem umyłam skalp -nieudolnie trzymając w jednej ręce włosy a w drugiej prysznic splukałam najpierw szapon a potem calość -nałozyłam kallosa al latte na pól godziny pod worek -spłukałam chlodną wodą -odcisnelam wlosy w szmatke z mikrofibry -nałozyłam odżywke b/s Joanny -zrobiłam koszulkowe ręcznikowanie i tak siedzę... Planuję jeszcze troszkę balsamu do loków nivea nalożyć...
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|
|
|
#35976 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nie lubię Cię ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Pewnie ten slalom ![]() Cytat:
daj znać co tam się wykluło, no i może jakieś zdjęcia? ![]() U mnie dziś będzie mycie, ale włosy nawet ładnie wyglądają i są loki nierozpieprz... po 2 nockach
|
||
|
|
|
#35977 | |
|
Raczkowanie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moje włoski uwielbiają wyciąg z dzidziusia ![]() jeszcze nie wyschły na 100% ale już po podeschniętych końcówkach widze, że są świetnie odżywione ![]() ...sa takieeee...."śliskie" (???) czy nie wiem jak to nazwać choć i tak chyba źle sie nimi zajęłam, bo byly juz bardzo wytłuszczone, sebum aż strach wieć wymyłam je odrobinkę kostką LUSHa z sls żeby te dzidziusie miały szanse tam wniknąc do środka, potem odcisnelam włski i na wilgotne nalozyłam duuuużo dzidziusiów a chyba ze 3 garści potem czepek foliowy na to czepek zwykły i do wyrka ![]() a rano znów szamponik (ten sam pięknie smołowy) , odciskanie, pantene do loków i fal + ręcznikowanie i już ![]() bardzo mi się podobają te końcówki-wyglądają na zrdowe ...ale i tak jak mi wyschnie calośc to musze je uczesać ![]() nie mam ochoty wyjść do ludzi z czymś na glowie co wygląda jakbym z tyłu była łysa i sa koszmarnie przyklapnięte tak, że w wielu miejscach widac skalp....o ale sam skręt w porządku a odzywienie supcio jak na mój niewyrobiony jeszcze gust ![]() Cytat:
![]() ----------------------------------------- Ps. tutaj w wątku z analizą składów zawsze tak wolno to idzie??
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/k...75128714093493 Edytowane przez Młódka Czas edycji: 2011-06-09 o 10:07 |
|
|
|
|
#35978 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
masz spinki, takie żabki? Popodpinaj je przy skalpie, żeby odbić włosy od skóry ![]() Jak się robi żel lniany? Przepis na żel z siemienia lnianego: 2 łyżki siemienia lnianego niemielonego szklanka wody Gotować 15 minut na małym, ogniu od czasu do czasu mieszając. Odcedzić, wystudzić. Gotowy do użycia po około 12 godzinach. Trwałość - 2 tyg. (przechowywanie w lodówce) Gotowy żel można wzbogacić choćby sokiem z aloesu. Trzeba zwrócić uwagę na trwałość mieszanki, która skutkiem dodania jakiegoś składnika może ulec drastycznemu skróceniu. Ten żel to moje KWC ![]() Co do analiz...zależy, widocznie dziewczyny nie mają teraz czasu trzeba czekać
|
|
|
|
|
#35979 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() skąd ja to znam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i wykrakałaś Eloe - na podpoznańskiej wiosce dzisiaj 16 stopni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A może lepiej DOMOWY ŻEL ALOESOWY zamiast balsamu? Ja po kilku pierwszych myciach tak właśnie zrobiłam i jak zobaczyłam różnicę, to tak już zostało ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- No ja stawiam na DWÓJECZKĘ
|
|||||||
|
|
|
#35980 |
|
Zakorzenienie
|
lubisz, lubisz, tylko sie ze mna droczysz
![]() bez obaw, to byl jednorazowy wybryk ![]() Agatron77 wybor prawidlowy
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-06-09 o 10:34 |
|
|
|
#35981 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na razie po prostu poprzestane na dokarmieniu mam trochę za malo wlosów na nieczesanie choc na zdjęciach nie wygląda to na mało, to jednak one sa chwilke po myciu więc wiadomo, wtedy nie jest źle, ale już np godzine po-tragedia na jednym zdjęciu macie ten prześwit z tyłu (cięzko mi bylo zrobic zdjęcie , ale zauważnie, ze widac go nawet równolegle z boku, a prostopadle jak sie patrzy, tzn jak ktos stoi za mna z tyłu to ma on ok 3 cm szerokości więc tego podpięcie mi po prostu nie zalatwi...nie ma wyjścia, po prostu musze czekac az mi odrosną te 5 cm włoski i tyle DMKAnia dzięki za przepis, napewno w wolnej chwili sprobuje Ps. na zdjęciu częściowo masz odpowedz na pyt jak się ma teraz moja cera teraz będziesz miała pełne porównanie przed zabiegiem i po ![]() -------------------------------------------------------- hmmmm własnie jestem po rozczesaniu włosów i musze z przykrościa stwierdzić, ze w lecie moje włosy nie będą odzywiane olejani nic a nic są ładne, blyszczące itp ale sprawiają wrażenie tłustych choć wcale takie nie są :/ zbijają się w takie mikrostrączki co wyglada jak tydzień nie myta głowa :/ blleeeee no cóz chyba prez lato je nieźle wymęczę ;-) bo napewno bede je wystawiac na słońce żeby zjaśnialy troche przed henną a teraz jeszcze olejowanie odchodzi :P będe się musiała podwójnie przylozyc na jesieni..hmmm..a może zetnę po wakacjach na krocej ?? wtedy byłaby równiejsza gęstoś z tymi 5 cm odrostami :P ...zobaczymy :P
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/k...75128714093493 Edytowane przez Młódka Czas edycji: 2011-06-09 o 11:11 |
|
|
|
|
#35982 |
|
Przyczajenie
|
A może już używam protein a sama o tym nie wiem? Nie śmiejcie się ze mnie proszę
Jestem jeszcze zupełnym żółtodziobem ![]() Mycie: Hipp - szampon odżywka - Mrs Potters aloes Odżywki d/s Alterra - morela i pszenica Mrs Potters - aloes Isana - z babassu Odżywka b/s Biovax spray przeciw wypadaniu z aloesem olej kokosowy nierafinowany (min raz w tyg) oliwa z oliwek, oliwka Hipp (min raz w tyg) ostatnio eksperymentuję z maseczkami np. żółtko plus mleko kokosowe plus cytryna. Jak do tej pory to całe moje zbiory, wiem, że skromne w porównaniu z wami ale dopiero się rozkręcam I bardzo mi się taka pielęgnacja podoba więc na pewno na tym nie poprzestanę. Bardzo proszę o pomoc w sprawie protein. Już nie raz widziałam, że macie przeogromną wiedzę, podzielcie się proszę pozdrawiam
|
|
|
|
#35983 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
obecnie odpowiednia podpinka i 'zaczeska' załatwiają sprawę grzebień wyrzuciłam.Też mam mało włosów, ale tego nie widać aż tak Faktycznie cera nie do poznania brawo!
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-06-09 o 11:17 |
|
|
|
|
#35984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a przez to sa takie placki no nie wiem jak to będzie :/a co do cery, to dziekuję, ale wciaż walcze, bo jeszcze wciąż cos tak od czasu do czasu się znajdzie do zwalczenia teraz liczę na peeling migdałowy
|
|
#35985 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Ajrisz a musisz nakładać Isanę na skalp? Nałóż od ucha w dół, nie powinnaś podrażnić skalpu.
Cytat:
![]() Cytat:
Idzie konkretnie o to, że proteiny są niezbędne, ponieważ stanowią budulec włosa. Jednak by dostały się do środka musza być małe. Te małe to proteiny hydrolizowane, ale tylko dwie tak naprawdę w większości przenikają: keratyna i jedwab hydrolizowane. Mogą one różnie działać na włosy. Większość protein to proteiny wielkocząsteczkowe, skutkiem czego "przyklejają się" do włosa, wbudowują w luki, które powstają skutkiem ewentualnych zniszczeń. Takie proteiny poprawią optycznie wygląd włosa, sprawiając choćby, ze będzie wyglądał na grubszy. Mogą też obciążyć. Podobnie jak małocząsteczkowe proteiny działają różnie na włosy. Ergo - proteina proteinie nierówna w wielkości i działaniu. Ergo - wpływają na włosy różnie, więc trzeba sprawdzić nasobnie ![]() W wielu produktach najczęściej pojawiają się proteiny wielkocząsteczkowe, dlatego tak ważne jest czytanie składu. Wówczas łatwiej określić, co dokładnie dostarczamy włosom. Najprostszym sposobem, by uzyskać produkt z proteiną, jest dodanie proteiny do niego - choćby dokapanie keratyny hydrolizowanej. Ergo - lepiej wiedzieć, co nakładamy na włosy. Ergo - nie wszystko, co w nazwie ma "protein" pełni funkcję budulca. Proteiny to również humektanty, które regulują poziom wilgotności we włosie oraz między nim a otoczeniem. Jednak nie można ich traktować jako składnik dostarczający wodę. Przeciwnie - nadmiar protein prowadzi do kruchości, łamliwości, suchości włosa. Koniecznym jest więc wyważenie diety proteinowej z dietą emolientowo (ochrona) - ekstraktową (dostarczanie i wiązanie wody) czy humektantową. Oznacza to, że jeśli stosujemy proteinową odżywkę, np. Artiste różową, to koniecznym jest zastosowanie treściwego emolientowo produktu, np. Garniera karite, Alterra morelka, tuż po niej lub przy następnym myciu. Ergo - brak balansu wodno-proteinowego prowadzi do wysuszenia, kruchości włosów lub też do nadmiernego zmiękczenia i utraty elastyczności. Wniosek końcowy - szukamy optymalnych protein dla naszych włosów i łączymy je w optymalny sposób z innymi składnikami. Równowaga proteinowo-wodna to podstawa, by włosy były zdrowe i podatne na układanie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może popróbuj teraz jedwabiu hydrolizowanego? I jeszcze - w jaki sposób aplikowałaś tę keratynę? Bo może o sposób aplikacji idzie a nie o samą keratynę? Cytat:
![]() [QUOTE=Bryzejda;27382528]Ja własnie mam corn and wheat i dodalam do mojego psikadła. Fakt ładnie się skręcają, ale nadal są słabe i podatne. [quote] Może trzeba dać im nieco czasu, by zaczęły działać? Skoro są efekty w postaci ładnego skrętu, to nie rezygnuj ![]() Cytat:
A potem na suche zmoczonymi rękami w ciągu dnia lub jako reanimator. Gdy wszystko wyschnie, odgniatam (a trzyma dobrze, o carbomer i miód swoje u mnie robią ). Nie robię takich cudów jak ta dziewczyna - nie dość, że mam krótsze, to jeszcze mało ![]() Cytat:
Może powodować puch, bo sporo w nim humektantów. I... może nie podziałać tak samo jak Pantene. Jest, skład przeklejam: Ingredients: Water, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Honey, Glyceryl Polymethacrylate, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Seed Oil, Carbomer, Dipropylene Glycol, Silk Amino Acids, Propylene Glycol, PPG-5 Ceteth-20, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Yucca Leaf Extract, Equisetum Arvense (Horsetail) Leaf Extract, Urtica Dioica (Nettle) Leaf Extract, Melissa Officinalis (Melissa) Leaf Extract, Triethanolamine, Tetrasodium EDTA , Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Fragrance. Ale błyszczą Chwila, chwila, gdzie Ty tu widzisz proste? Teraz to dopiero widać blask i kolor. Współpracownicy pewnie nie mogą i oczu oderwać i nie nadążają z chusteczkami do zbierania ślinotoku. Ale i tak wolę Cię w lokach. Popieram męża KWC? Czy idzie Ci o listę do analizowego?
|
|
#35986 |
|
Przyczajenie
|
Eloe77 bardzo ci dziękuję. Już zabieram się do dalszego studiowania. Zaraz też poszperam co w tym moim Biovax'ie siedzi.
|
|
|
|
#35987 | ||||||||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na aukcji nie ma podanego producenta, zwróć na to uwagę. Na dodatek w nocy spadł deszcz (nareszcie Ja nie umiem jeździć na nartach ![]() Cytat:
To nie jest tak, że my wszystkie mamy tutaj równo rosnące wszędzie włosy, nieprzetrzebione czy bezwicherkowe. Każda z nas walczy z czymś własnym, a u mnie podpinanie wicherka tak weszło w krew, że nawet o tym nie myślę, tylko po prostu to robię. Cytat:
Zawsze można pomóc, zapraszam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Albo jedyneczka Też lubię ![]() Kupić i próbować, próbować, próbować. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#35988 |
|
Strażnik Wizażu
|
Wiem, że wolisz deskę
|
|
|
|
#35989 |
|
|
Bardzo chciałabym umieć jeździć na dwóch deskach, ale stało się inaczej. Może kiedyś nie będzie mi żal czasu na naukę nowego sportu i wreszcie coś zrobię z tym chceniem ![]() Tymczasem moje włosy zaliczają jakiś kompletny brak objętości nad uszami Chyba przesadziłam wczoraj z zabezpieczaczem...
|
#35990 | |||||
|
Zakorzenienie
|
pozazdroscilam Twoich i wczoraj ruszylam na poszukiwania rownie ciekawych
popijajac wyjatkowo kofeinowa kawusie ze Starbucksa (soja latte)![]() Cytat:
znaczy cos pilam wczoraj? ![]() Cytat:
Cytat:
no to zeby dzisiaj sie cos milego przysniloCytat:
trzymam kciukiCytat:
|
|
#35991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobię podejście do jedwabiu, może tylko keratyna tak na moje włosy działała. A używałam jej różnorako - albo samodzielnie jako psikadło na mokre przed nałożeniem żelu, albo jako dodatek do maseczek. I efekt zawsze ten sam - puszak, druciak i prościak ![]() Jestem właśnie po wizycie u dermatologa....
|
|
|
#35992 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Oliwka czy krem bo nie pamiętam?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A myślałam że wszystkie opcje a nie do wyboru ![]() Cytat:
Zaraz będę bo już mam głoda isanowego ![]() Chociaż jak zły dzień skalpowy to lepiej nic nie kłaść, taki myk ;] Cytat:
nie tylko kręcone myją odżywką. Ale to takie wygodnickie marzenie, tak jak chciałabym sekcję dla alergików a nie tylko wrażliwców ![]() Ze składu Bingo z glinką spłynęło na mnie natchnienie Siedzę właśnie z żelem demakijaż Ziajowym zmieszanym z glinką i wodą, roztrzepane w butelce więc wygodnie się nakładało. Czyżby ten żel był spełnieniem moich marzeń o bazie do mieszania?? Zaraz idę spłukać, nałożę rozbełtany żel - znowu - ze 100% silikonem na skalp i Isane na włosy. Zobaczymy co wyjdzie ![]() Marudno mi, uczelnia robi nas w uja ciągle, jutro miało być prezentowanie prezentacji (taka niby próbna obrona) i w ostatniej chwili odwołali. Tyle nerwów na nic Cóż przynajmniej nie muszę wyglądać na jutro i stąd eksperymenty ![]() --------------- Heh od ucha w dół przy tej długości?
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-06-09 o 14:07 |
||||
|
|
|
#35993 | |||||||||||
|
|
Cytat:
Ciekawe, czy i u nas jest taka kawa. Kocham Starbucksa za to, ze mi zawsze coś znajdą na aktualną chętkę I nie kocham, bo przestali podawać w kubkach (klienci kradli naczynia Zacznę przynosić swój kubczas na venti.Cytat:
a widzisz - końcówki masz zdrowo popodkręcane na zdjęciach. Prosta tafla wyszła tylko na jakiś 3-5 cm, a dalej się pofalowały, po podręcały. Widać, żeś robiona była na prostowłosą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może rzeczywiście lepiej będzie zrobić badania podstawowe. Cytat:
Cytat:
przykro mi, ale jeśli Cię to pocieszy, to ja mam też bardzo nerwowy miesiąc. I na tę chwilę nic nie zapowiada zmian.Cytat:
Dość na teraz. Zamykam wizaż i może będę wieczorem.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-06-09 o 14:34 |
|||||||||||
|
|
|
#35994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moim też jeszcze daleeeeeko do normalności. Włosy ze spodniej warstwy są nawet nawet, a góra to woła o pomstę do nieba
|
|
|
#35995 |
|
Raczkowanie
|
agatron77 dziękuję, miło mi
AjriszMarta grzywka ? Tak kiedyś myślałam ale chyba jednak bym się nie zdecydowała. Niektórzy mówią, że mam za drobną buzię do grzywki, hmm... Eloe77 zawsze schną naturalnie Naprawdę robię mało w porównaniu do Was. To znaczy stosuję zawsze odżywkę d/s i odżywkę b/s, używam delikatnych szamponów ale nie stylizuję ich, przeważnie też nie ugniatam Mam lekko pocieniowane, bo fryzjerka stwierdziła, że są cienkie i nie będzie więcej ścinać, a sama przyznaję, że trochę się bałam ścinać więcej
Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-06-09 o 14:52 |
|
|
|
#35996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakas druga Cytat:
Cytat:
|
|
#35997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że ociupinka cieniowania przy twarzy wyglądałaby u Ciebie bardzo ładnie, bo masz długie włosy i kręcą się dopiero niżej, wiesz niekoniecznie grzywka a np jakieś niesforne pasemko Silikonowanie skalpu Nie czuję Sahary mam lekko obciążone włosy ale to nic nie szkodzi. Wreszcie bez puszaka O Isanę i silikon im szło ![]() Gorzej bo mi się łupież do skalpu przykleił będę musiała peeling zrobić albo nie wiem co
|
|
|
|
|
#35998 |
|
Rozeznanie
|
Do Eloe - to ja prosiłam o usunięcie zdjęć
w najbliższym czasie postaram się dodać aktualne.Jakie odzywki mrs. potter's polecacie? Od dłuższego czasu już za mną chodzą, za niedługo będę tam gdzie można je kupić, więc skorzystam z okazji ![]() Używam szamponu babydream, odżywkę z rossmanna (olejek babasu) d/s, Z apteczki babuni do włosów suchych i zniszczonych (miód i proteiny mleczne) i na koniec nivea fc albo żel mariza. Mam również jeszcze jednego ochotnika na stylizatora, ale nie zaprzyjaźniony jest z cg |
|
|
|
#35999 |
|
Raczkowanie
|
AjriszMarta niby mam wycieniowane przy twarzy, ale fakt teraz to już odrosło, bo było krótsze
A obcinałam włoski jakieś 3 miesiące temu. Ty mówisz, że są długie, a jak dla mnie są krótkie, bo przez ostatnie lata nosiłam włosy sporo dłuższe Dziękuję za rady ![]() FelekBezSzelek ja używam odżywki b/s Mrs Potter's aloesowej. Próbowałam też myć włosy balsamem aloesowym ale niestety podrażniał mi głowę A szkoda...
Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-06-09 o 17:53 |
|
|
|
#36000 |
|
Raczkowanie
|
Z mojego wczorajszego doła wyszło coś
Wkurzyłam się na te odstające małe włoski i nałożyłam ten krem do rąk z biedronki głównie na końce, zawinęłam w turban i poszłam spać. Rano "szybkie" mycie - mrs. Potters aloesową, po czym alterra morela na 40 min. Spłukane, nałożona spora ilość żelu lnianego. Ugniatanie, podpięcie żabkami i naturalne schnięcie. Jak wyschły były takie strączkowate, ale ktoś tu pisał o odgniataniu żelu lnianego, przypomniało mi się więc przez arafatkę dość delikatnie jeszcze raz pougniatałam włosy i wyglądają całkiem, całkiem. Dziś nawet mam fotki, ale niestety z telefonu. Z góry przepraszam za jakość. Pisałyście o wicherku z tyłu głowy (swoją drogą to fajna nazwa ) odkąd pamiętam miałam ten problem, czy prostowałam, czy włosy krótkie czy długie, teraz problemu nie mam bo żabkami podpinam na mokro po wyschnięciu zdejmuję spinki i włoski są na swoim miejscu![]() Ale generalnie mam problem z kształtem fryzury. Ostatnio fryzjerka mi strasznie obcięła, zostawiła z tyłu taki języczek Wyglądało to koszmarnie ale nie zauważyłam tego w salonie, tylko w domu po umyciu. Więc nożyczki i TŻ ciachał No i tył mi leży, za mało wycieniowane Tylko z fryzjerami oprócz ich "super" stylizacji i kosmetyków to jeszcze problem wypadania włosów, mi lecą strasznie no i wstyd tak iść do salonu... Ech zaKręcone to życie ![]() Rybiorek - świetne emoty |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.

nie lubię Cię
daj znać co tam się wykluło, no i może jakieś zdjęcia?

trzeba czekać

Po pierwszym myciu, odżywkowaniu i żelu lnianym włosy odżyły, ale teraz nie widzę już żadnych postępów. Może pojedyncze loki wyglądają ale generalnie jest średnio. Jak patrzę na Wasze lokasy to moje więdną 

a jakby co

popijajac wyjatkowo kofeinowa kawusie ze Starbucksa (soja latte)
znaczy cos pilam wczoraj? 
no to zeby dzisiaj sie cos milego przysnilo
jakas druga
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)