Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1200 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-08, 23:34   #35971
doti8
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Wiem Rybiorku ale myślałam, że jak po pierwszym myciu był taki skok to będzie tak dalej, a tu zastój
A co myślicie o czymś TAKIM? Niestety dokładnego składu po za tym co w reklamówce nie udało się uzyskać, ale może ktoś próbował
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 23:45   #35972
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Wiem Rybiorku ale myślałam, że jak po pierwszym myciu był taki skok to będzie tak dalej, a tu zastój
A co myślicie o czymś TAKIM? Niestety dokładnego składu po za tym co w reklamówce nie udało się uzyskać, ale może ktoś próbował
nie widzie nigdzie skladu, cos mi sie widzi ze to cos takiego jak kapsulki kerastaze, ogladalam sklady kerastaze i tam polowa to silikony i to ciezkie, daj czas zelowi lnianemu, on swoje robi

a probowalas z niego maske zrobic? nalozyc na umyte, wilgotne wloski i pod czepek?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 00:20   #35973
doti8
Raczkowanie

Nie próbowałam, zawsze mi żel zostaje więc nie ma problemu żeby to wypróbować, dzięki
Ja napisałam do sprzedawcy żeby mi podała skład w odpowiedzi dostałam informację, że oprócz keratyny zawiera jeszcze witaminy a+e, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i olejek herbaciany, no raczej nie wygląda mi to na konkretny skład odżywki tylko na reklamę rzekomo głównych składników która jest w opisie przedmiotu
Stary 2011-06-09, 00:29   #35974
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie próbowałam, zawsze mi żel zostaje więc nie ma problemu żeby to wypróbować, dzięki
Ja napisałam do sprzedawcy żeby mi podała skład w odpowiedzi dostałam informację, że oprócz keratyny zawiera jeszcze witaminy a+e, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i olejek herbaciany, no raczej nie wygląda mi to na konkretny skład odżywki tylko na reklamę rzekomo głównych składników która jest w opisie przedmiotu
obawiam sie tego samego, ale loczki w gore, daj im czas, nic nie ma od razu... niestety, ale jak poczekasz troche dbajac o nie to potem

ciekawa jestem co dzisiaj bedzie sie snilo Eloe? Jak mysliscie?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-09, 08:39   #35975
zielona87
Zadomowienie

Dzisiaj dokonałam swojego pierwszego, pokracznego OMO i już się boję rezultatów:P
Co zrobiłam:
-rozbełtałam w kubeczku szampon babydream
-na włosy nalozylam odżywke Mrs.Potters
-Usiłując nie popaćkać włosów szamponem umyłam skalp
-nieudolnie trzymając w jednej ręce włosy a w drugiej prysznic splukałam najpierw szapon a potem calość
-nałozyłam kallosa al latte na pól godziny pod worek
-spłukałam chlodną wodą
-odcisnelam wlosy w szmatke z mikrofibry
-nałozyłam odżywke b/s Joanny
-zrobiłam koszulkowe ręcznikowanie

i tak siedzę...

Planuję jeszcze troszkę balsamu do loków nivea nalożyć...
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:21   #35976
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
A mnie sie odmiany zachcialo he he, podcinalam sie bo juz mi sie fryz rozsypywal we wszystkich kierunkach i natchnelo mnie na proste
Popsuła loki nie lubię Cię

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Pewnie ten slalom

Cytat:
Napisane przez zielona87 Pokaż wiadomość
Dzisiaj dokonałam swojego pierwszego, pokracznego OMO i już się boję rezultatów:P
Co zrobiłam:
-nieudolnie trzymając w jednej ręce włosy a w drugiej prysznic splukałam najpierw szapon a potem calość
-spłukałam chlodną wodą

i tak siedzę...

Balsam zamiast żelu? daj znać co tam się wykluło, no i może jakieś zdjęcia?
U mnie dziś będzie mycie, ale włosy nawet ładnie wyglądają i są loki nierozpieprz... po 2 nockach

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:04   #35977
Młódka
Raczkowanie

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

moje włoski uwielbiają wyciąg z dzidziusia
jeszcze nie wyschły na 100% ale już po podeschniętych końcówkach widze, że są świetnie odżywione
...sa takieeee...."śliskie" (???) czy nie wiem jak to nazwać

choć i tak chyba źle sie nimi zajęłam, bo byly juz bardzo wytłuszczone, sebum aż strach wieć wymyłam je odrobinkę kostką LUSHa z sls żeby te dzidziusie miały szanse tam wniknąc do środka, potem odcisnelam włski i na wilgotne nalozyłam duuuużo dzidziusiów a chyba ze 3 garści potem czepek foliowy na to czepek zwykły i do wyrka

a rano znów szamponik (ten sam pięknie smołowy) , odciskanie, pantene do loków i fal + ręcznikowanie i już

bardzo mi się podobają te końcówki-wyglądają na zrdowe

...ale i tak jak mi wyschnie calośc to musze je uczesać nie mam ochoty wyjść do ludzi z czymś na glowie co wygląda jakbym z tyłu była łysa i sa koszmarnie przyklapnięte tak, że w wielu miejscach widac skalp....o ale sam skręt w porządku a odzywienie supcio jak na mój niewyrobiony jeszcze gust

Cytat:

a probowalas z niego maske zrobic? nalozyc na umyte, wilgotne wloski i pod czepek?
a jak się cÓś takiego robi

-----------------------------------------

Ps. tutaj w wątku z analizą składów zawsze tak wolno to idzie??

Edytowane przez Młódka
Czas edycji: 2011-06-09 o 10:07
Młódka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:17   #35978
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Młódka Pokaż wiadomość
...ale i tak jak mi wyschnie calośc to musze je uczesać nie mam ochoty wyjść do ludzi z czymś na glowie co wygląda jakbym z tyłu była łysa i sa koszmarnie przyklapnięte tak, że w wielu miejscach widac skalp....o ale sam skręt w porządku a odzywienie supcio jak na mój niewyrobiony jeszcze gust

a jak się cÓś takiego robi
-----------------------------------------

Nie musisz ich czesać, nawet nie powinnaś, nie możesz! masz spinki, takie żabki? Popodpinaj je przy skalpie, żeby odbić włosy od skóry w miejscach, gdzie są prześwity. Wypnij jak włosy już wyschną. To działa
Jak się robi żel lniany?
Przepis na żel z siemienia lnianego:
2 łyżki siemienia lnianego niemielonego
szklanka wody
Gotować 15 minut na małym, ogniu od czasu do czasu mieszając. Odcedzić, wystudzić. Gotowy do użycia po około 12 godzinach. Trwałość - 2 tyg. (przechowywanie w lodówce)
Gotowy żel można wzbogacić choćby sokiem z aloesu. Trzeba zwrócić uwagę na trwałość mieszanki, która skutkiem dodania jakiegoś składnika może ulec drastycznemu skróceniu.

Ten żel to moje KWC

Co do analiz...zależy, widocznie dziewczyny nie mają teraz czasu trzeba czekać

Stary 2011-06-09, 10:28   #35979
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
przecież po hennie nie nakłada się nic!! spłukuje się tylko raz, nie płucze się żadną płukaną octową...najlepiej dopiero po 2 dniach użyć szamponu... i nie nakłada się przed hennowaniem żadnych odżywek, co z tego, że byś nie rozczesała włosów - nie musisz mieć rozczesanych włosów żeby nakładać hennę... a morelka jest chyba proteinowa? proteiny też nie lubią się z henną:P
Hmm, było to dopiero moje 2 hennowanie, więc nie jestem ekspertem dlatego poprosiłam o Waszą opinię i będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Znam jednak moje włosy na tyle, że wiem jak się zachowają po szamponie z slsem, bez odżywki - jeden wielki kołtun, a jak nałożyć hennę na coś takiego żeby pokryć wszystkie włosy, to dla mnie zagadka...

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Moją kolekcję pochowałam po szafkach, mama nie zdaje sobie sprawy ile niewypałów będzie jeszcze musiała zużyć

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Do tego mam naturalnie brwi godne Breżniewa
skąd ja to znam

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Cześć Podręczę Was trochę zdjęciami Włoski już nieświeże, bo myte w niedziele.
Uwielbiam Twoje loczki

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
ja, ja powiem to cudeńko do stylizacji polecam - miód, olej brokułowy, carbomer
Dzięki Eloe , kiedyś skorzystam - mam nadzieję, że wcześniej niż później

Cytat:

Hmm... Mazidła są jednak w sprzeczności, jeśli idzie o nienakładanie niczego po hennowaniu:
- henna zawiera pewną ilość tanin, które działają lekko ściągająco i wysuszająco. Z tego efektu powinni być zadowoleni właściciele włosów tłustych, lecz osoby o suchych włosach mogą (lecz nie muszą) odczuwać z tego powodu pewien dyskomfort. Można temu zaradzić stosując tuż po farbowaniu wybraną olejową odżywkę do włosów.
Ja nakładałam dokładnie tę odżywkę, a i tak włosy były suche jak pieprz
Nie jest proteinowa.
ZIMO WRÓĆ! (tak tęsknię, ze śniłam całą noc, jak jeżdżę na snołbordzie).
za cenne hennowe info.
No i wykrakałaś Eloe - na podpoznańskiej wiosce dzisiaj 16 stopni

Cytat:
Ja dziś mam włosowego doła Po pierwszym myciu, odżywkowaniu i żelu lnianym włosy odżyły, ale teraz nie widzę już żadnych postępów. Może pojedyncze loki wyglądają ale generalnie jest średnio. Jak patrzę na Wasze lokasy to moje więdną Naprawdę macie piękne włosy, pozazdraszczam
Spokojnie doti, rób swoje, a efekty będą. Trzymam kciuki za Twoją cierpliwość. Dasz radę

Cytat:
Napisane przez zielona87 Pokaż wiadomość
Co zrobiłam:
-spłukałam chlodną wodą

i tak siedzę...

A może lepiej DOMOWY ŻEL ALOESOWY zamiast balsamu? Ja po kilku pierwszych myciach tak właśnie zrobiłam i jak zobaczyłam różnicę, to tak już zostało

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:

No ja stawiam na DWÓJECZKĘ
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:31   #35980
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Popsuła loki nie lubię Cię

lubisz, lubisz, tylko sie ze mna droczysz

bez obaw, to byl jednorazowy wybryk

Agatron77 wybor prawidlowy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-06-09 o 10:34
Stary 2011-06-09, 10:43   #35981
Młódka
Raczkowanie

Cytat:
Nie musisz ich czesać, nawet nie powinnaś, nie możesz! masz spinki, takie żabki? Popodpinaj je przy skalpie, żeby odbić włosy od skóry w miejscach, gdzie są prześwity. Wypnij jak włosy już wyschną. To działa
nic z tego, nie ma szansy, zebym ne wyczesała nie wyjdą łysa do ludzi a żąbek nie mam niestey i nawet nie wiem jak by to zrobić z nimi na razie po prostu poprzestane na dokarmieniu mam trochę za malo wlosów na nieczesanie
choc na zdjęciach nie wygląda to na mało, to jednak one sa chwilke po myciu więc wiadomo, wtedy nie jest źle, ale już np godzine po-tragedia

na jednym zdjęciu macie ten prześwit z tyłu (cięzko mi bylo zrobic zdjęcie , ale zauważnie, ze widac go nawet równolegle z boku, a prostopadle jak sie patrzy, tzn jak ktos stoi za mna z tyłu to ma on ok 3 cm szerokości więc tego podpięcie mi po prostu nie zalatwi...nie ma wyjścia, po prostu musze czekac az mi odrosną te 5 cm włoski i tyle

DMKAnia dzięki za przepis, napewno w wolnej chwili sprobuje
Ps. na zdjęciu częściowo masz odpowedz na pyt jak się ma teraz moja cera teraz będziesz miała pełne porównanie przed zabiegiem i po

--------------------------------------------------------

hmmmm własnie jestem po rozczesaniu włosów i musze z przykrościa stwierdzić, ze w lecie moje włosy nie będą odzywiane olejani nic a nic
są ładne, blyszczące itp ale sprawiają wrażenie tłustych choć wcale takie nie są :/
zbijają się w takie mikrostrączki co wyglada jak tydzień nie myta głowa :/ blleeeee
no cóz chyba prez lato je nieźle wymęczę ;-) bo napewno bede je wystawiac na słońce żeby zjaśnialy troche przed henną a teraz jeszcze olejowanie odchodzi :P będe się musiała podwójnie przylozyc na jesieni..hmmm..a może zetnę po wakacjach na krocej ?? wtedy byłaby równiejsza gęstoś z tymi 5 cm odrostami :P
...zobaczymy :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 194.jpg (46,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 195.jpg (38,3 KB, 55 załadowań)

Edytowane przez Młódka
Czas edycji: 2011-06-09 o 11:11
Stary 2011-06-09, 10:58   #35982
MissLadybird
Przyczajenie

A może już używam protein a sama o tym nie wiem? Nie śmiejcie się ze mnie proszę Jestem jeszcze zupełnym żółtodziobem

Mycie:
Hipp - szampon
odżywka - Mrs Potters aloes

Odżywki d/s
Alterra - morela i pszenica
Mrs Potters - aloes
Isana - z babassu

Odżywka b/s
Biovax spray przeciw wypadaniu z aloesem

olej kokosowy nierafinowany (min raz w tyg)
oliwa z oliwek, oliwka Hipp (min raz w tyg)

ostatnio eksperymentuję z maseczkami np. żółtko plus mleko kokosowe plus cytryna.

Jak do tej pory to całe moje zbiory, wiem, że skromne w porównaniu z wami ale dopiero się rozkręcam I bardzo mi się taka pielęgnacja podoba więc na pewno na tym nie poprzestanę.

Bardzo proszę o pomoc w sprawie protein. Już nie raz widziałam, że macie przeogromną wiedzę, podzielcie się proszę pozdrawiam
MissLadybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:07   #35983
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
nic z tego, nie ma szansy, zebym ne wyczesała nie wyjdą łysa do ludzi a żąbek nie mam niestey i nawet nie wiem jak by to zrobić z nimi na razie po prostu poprzestane na dokarmieniu mam trochę za malo wlosów na nieczesanie
choc na zdjęciach nie wygląda to na mało, to jednak one sa chwilke po myciu więc wiadomo, wtedy nie jest źle, ale już np godzine po-tragedia
DMKAnia dzięki za przepis, napewno w wolnej chwili sprobuje
Ps. na zdjęciu częściowo masz odpowedz na pyt jak się ma teraz moja cera teraz będziesz miała pełne porównanie przed zabiegiem i po
Masz coś TAKIEGO jak na tych zdjęciach moich? To były początki pielęgnacji i nauki podpinania obecnie odpowiednia podpinka i 'zaczeska' załatwiają sprawę grzebień wyrzuciłam.
Też mam mało włosów, ale tego nie widać aż tak a w ogóle to piękne masz loki!
Faktycznie cera nie do poznania brawo!

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-06-09 o 11:17
Stary 2011-06-09, 11:18   #35984
Młódka
Raczkowanie

Cytat:
Masz coś TAKIEGO jak na tych zdjęciach moich? To były początki pielęgnacji i nauki podpinania obecnie odpowiednia podpinka i 'zaczeska' załatwiają sprawę grzebień wyrzuciłam.
Też mam mało włosów, ale tego nie widać aż tak
Faktycznie cera nie do poznania brawo!
No faktycznie mam cos w tym stylu https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1297969607 tyle, że u mnie jest tego ze 3 razy więcej, właściwie sa duzo bardziej klapnięte te włoski niz u Ciebie a przez to sa takie placki no nie wiem jak to będzie :/

a co do cery, to dziekuję, ale wciaż walcze, bo jeszcze wciąż cos tak od czasu do czasu się znajdzie do zwalczenia teraz liczę na peeling migdałowy
Stary 2011-06-09, 12:15   #35985
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Ajrisz a musisz nakładać Isanę na skalp? Nałóż od ucha w dół, nie powinnaś podrażnić skalpu.

Cytat:
Napisane przez MissLadybird Pokaż wiadomość
Ponad miesiąc temu trafiłam na forum dla zakręconych (mimo że włosy mam raczej proste z lekką tendencją do falowania)
A zdjęcia brak?
Cytat:
jeśli chodzi o odżywianie proteinami jest to ciągle dla mnie niejasne. Znajduję informację o tym że są maski proteinowe (np. WAX), za chwilę czytam o tym, że jedynie małe cząstki wchłaniają się we włosy, a za chwilę, że proteinami można przekarmić i włosy staną się wysuszona. Bardzo bym prosiła o wyjaśnienie mi w jakiś przystępny sposób tej kwestii.
W FAQ jest na to wszystko odpowiedź, radzę zaczać od tamtego wpisu.
Idzie konkretnie o to, że proteiny są niezbędne, ponieważ stanowią budulec włosa. Jednak by dostały się do środka musza być małe. Te małe to proteiny hydrolizowane, ale tylko dwie tak naprawdę w większości przenikają: keratyna i jedwab hydrolizowane. Mogą one różnie działać na włosy.
Większość protein to proteiny wielkocząsteczkowe, skutkiem czego "przyklejają się" do włosa, wbudowują w luki, które powstają skutkiem ewentualnych zniszczeń. Takie proteiny poprawią optycznie wygląd włosa, sprawiając choćby, ze będzie wyglądał na grubszy. Mogą też obciążyć. Podobnie jak małocząsteczkowe proteiny działają różnie na włosy.
Ergo - proteina proteinie nierówna w wielkości i działaniu.
Ergo - wpływają na włosy różnie, więc trzeba sprawdzić nasobnie

W wielu produktach najczęściej pojawiają się proteiny wielkocząsteczkowe, dlatego tak ważne jest czytanie składu. Wówczas łatwiej określić, co dokładnie dostarczamy włosom.
Najprostszym sposobem, by uzyskać produkt z proteiną, jest dodanie proteiny do niego - choćby dokapanie keratyny hydrolizowanej.
Ergo - lepiej wiedzieć, co nakładamy na włosy.
Ergo - nie wszystko, co w nazwie ma "protein" pełni funkcję budulca.

Proteiny to również humektanty, które regulują poziom wilgotności we włosie oraz między nim a otoczeniem. Jednak nie można ich traktować jako składnik dostarczający wodę. Przeciwnie - nadmiar protein prowadzi do kruchości, łamliwości, suchości włosa. Koniecznym jest więc wyważenie diety proteinowej z dietą emolientowo (ochrona) - ekstraktową (dostarczanie i wiązanie wody) czy humektantową. Oznacza to, że jeśli stosujemy proteinową odżywkę, np. Artiste różową, to koniecznym jest zastosowanie treściwego emolientowo produktu, np. Garniera karite, Alterra morelka, tuż po niej lub przy następnym myciu.
Ergo - brak balansu wodno-proteinowego prowadzi do wysuszenia, kruchości włosów lub też do nadmiernego zmiękczenia i utraty elastyczności.

Wniosek końcowy - szukamy optymalnych protein dla naszych włosów i łączymy je w optymalny sposób z innymi składnikami. Równowaga proteinowo-wodna to podstawa, by włosy były zdrowe i podatne na układanie.

Cytat:
Odkąd zmieniłam sposób pielęgnacji włosów, ich stan uległ ogromnej poprawie. Boję się, że za chwilę się to zmieni jeśli włosy odczują brak protein. Gdzie mogę je znaleźć?
Wątek analizowy pełny jest informacji w temacie. Przejrzyj - zawsze jest informacja, czy są proteiny i jakie. Tam najdokładniej ustalisz wszelkie dane.
Cytat:
A może już je używam a sama o tym nie wiem? (..) ostatnio eksperymentuję z maseczkami np. żółtko plus mleko kokosowe plus cytryna.
W żółtku - ale to jest proteina wielkocząsteczkowa.
Cytat:
Odżywka b/s
Biovax spray przeciw wypadaniu z aloesem
Czy to aby nie ma denata albo jakiegoś innego cudaka?

Cytat:
Napisane przez MaybeTomorrow Pokaż wiadomość
Zaczęłam od keratyny hydrolizowanej i tragedia normalnie miałam wrażenie, że jak tylko przechodzę koło tej butelczyny, to puszak się robi I to w dodatku taki jak słomiana miotła... Po Garnier Naturalna Pielęgnacja, Odżywka do włosów zniszczonych `Awokado i masło karité` było identycznie. Choć do tego ostatniego jakoś nie mam przekonania czy jest proteinowe
Garnier nie ma protein, możesz tak reagować na coś innego. Trzeba sprawdzić (wykluczając składniki).
Może popróbuj teraz jedwabiu hydrolizowanego?
I jeszcze - w jaki sposób aplikowałaś tę keratynę? Bo może o sposób aplikacji idzie a nie o samą keratynę?
Cytat:
A co do wypadania, to nasiliło mi się ostatnio bardzo mocno. Mama taktownie zauważyła, że przedziałek mam coraz szerszy... Jutro dermatolog, zobaczmy co powie, choć jakoś nadziei większych nie mam.

[QUOTE=Bryzejda;27382528]Ja własnie mam corn and wheat i dodalam do mojego psikadła. Fakt ładnie się skręcają, ale nadal są słabe i podatne.
[quote] Może trzeba dać im nieco czasu, by zaczęły działać? Skoro są efekty w postaci ładnego skrętu, to nie rezygnuj

Cytat:
trzyyyyyyymam a jakby co
świetne emotki

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
A możesz napisać jak go używasz, ja mam duuuużo mniej włosów niż ta kobieta na filmie i boję się, że jak na mokre tak nałożę jak ona to strąki bedą a nie włosy
Zamiast żelu na odciśnięte w arafatkę włosy A potem na suche zmoczonymi rękami w ciągu dnia lub jako reanimator. Gdy wszystko wyschnie, odgniatam (a trzyma dobrze, o carbomer i miód swoje u mnie robią ). Nie robię takich cudów jak ta dziewczyna - nie dość, że mam krótsze, to jeszcze mało
Cytat:
Ja poszukuję dokładnie czegos takiego jak Pantine do fal i loków odżywka/krem b/s. Jak go wgniotę na suche już włosy to loczki się bardziej zbijają i jest mniej puchu. Także szukam odpowiednika zgodnego z CG.
Konsystencją nieco rzadszy od Pantene, ale moim zdaniem lepszy, bo nie dość, że zgodny z cg, to jeszcze jest szansa na dożywienie w gratisie
Może powodować puch, bo sporo w nim humektantów. I... może nie podziałać tak samo jak Pantene.

Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
Jest na tej stronie skład INCI? chyba ślepa jestem, bo nie widze..
Jest, skład przeklejam:
Ingredients: Water, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Honey, Glyceryl Polymethacrylate, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Seed Oil, Carbomer, Dipropylene Glycol, Silk Amino Acids, Propylene Glycol, PPG-5 Ceteth-20, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Yucca Leaf Extract, Equisetum Arvense (Horsetail) Leaf Extract, Urtica Dioica (Nettle) Leaf Extract, Melissa Officinalis (Melissa) Leaf Extract, Triethanolamine, Tetrasodium EDTA , Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Fragrance.

Cytat:
Wklejam jeszcze zdjęcia świeżo umytych włosków
Ale błyszczą w jaki sposób je suszysz? Masz je cieniowane?

Cytat:
A mnie sie odmiany zachcialo
Chwila, chwila, gdzie Ty tu widzisz proste?
Teraz to dopiero widać blask i kolor. Współpracownicy pewnie nie mogą i oczu oderwać i nie nadążają z chusteczkami do zbierania ślinotoku.
Ale i tak wolę Cię w lokach. Popieram męża

Cytat:
W ramach dopinania mgr przekopuję sobie KWC za odżywką nadającą się do mycia, CG i niekoniecznie CG. Powinien być osobny punkt, nie sądzicie?
KWC? Czy idzie Ci o listę do analizowego?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:41   #35986
MissLadybird
Przyczajenie

Eloe77 bardzo ci dziękuję. Już zabieram się do dalszego studiowania. Zaraz też poszperam co w tym moim Biovax'ie siedzi.
MissLadybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:56   #35987
Eloe77

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Co prawda nikt nie zauważył, ale przypomnę, że aktualizowałam dziennik
Ja zauważyłam i obejrzałam I poczytałam

Cytat:
Nie wiem, czy to aby nie są te kapsułki, które pojawiły się już kiedyś jako cudo keratynowe, a tymczasem keratyny w nich ani za grosz.
Na aukcji nie ma podanego producenta, zwróć na to uwagę.

Cytat:
boskie Dziś byłam tak zmęczona, że nic się śnic nie chciało Na dodatek w nocy spadł deszcz (nareszcie ), a śnieg przecież nie hałasuje

Cytat:
Pewnie ten slalom
Ja nie umiem jeździć na nartach

Cytat:
...ale i tak jak mi wyschnie calośc to musze je uczesać nie mam ochoty wyjść do ludzi z czymś na glowie co wygląda jakbym z tyłu była łysa i sa koszmarnie przyklapnięte tak, że w wielu miejscach widac skalp...
Podpinaj i układaj włosy, gdy są jeszcze mokre. Gdybym tego nie robiła ze swoimi, też miałabym wicherkowy placek Włosów mam niewiele, a potrafią po właściwym upięciu wyglądać tak rok temu albo tak 3 miesiące temu.
To nie jest tak, że my wszystkie mamy tutaj równo rosnące wszędzie włosy, nieprzetrzebione czy bezwicherkowe. Każda z nas walczy z czymś własnym, a u mnie podpinanie wicherka tak weszło w krew, że nawet o tym nie myślę, tylko po prostu to robię.
Cytat:
A gdzieś indziej idzie szybciej?
Zawsze można pomóc, zapraszam.

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Dzięki Eloe , kiedyś skorzystam - mam nadzieję, że wcześniej niż później
oraz
Cytat:
No i wykrakałaś Eloe - na podpoznańskiej wiosce dzisiaj 16 stopni
We Wro tez chłodniej, ale wreszcie da się żyć. Zdążyłam się już z lekka przeziębić od kilmy
Cytat:
No ja stawiam na DWÓJECZKĘ
To najprędzej Albo jedyneczka Też lubię

Cytat:
żąbek nie mam niestey i nawet nie wiem jak by to zrobić z nimi
Kupić i próbować, próbować, próbować.
Cytat:
tzn jak ktos stoi za mna z tyłu to ma on ok 3 cm szerokości
Przepraszam, ale... wyrwałaś tam sobie włosy czy co się stało, ze aż na tak ogromną szerokość określasz ów prześwit? Moim zdaniem wcale tyle nie ma i to po prostu naturalny wicherek do podpięcia.
Cytat:
no cóz chyba prez lato je nieźle wymęczę ;-) bo napewno bede je wystawiac na słońce żeby zjaśnialy troche przed henną
O tak, to wystarczająca męczarnia dla włosów. Wysuszenie gwarantowane.
Cytat:
a może zetnę po wakacjach na krocej ??
Byle się nie okazało, ze musisz je obciąć do skalpu, bo w planie wakacyjnym dostrzegam destrukcję włosową.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-09, 13:12   #35988
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Ja nie umiem jeździć na nartach
Wiem, że wolisz deskę ale tak jakoś zbłądziłam

Stary 2011-06-09, 13:18   #35989
Eloe77

Cytat:
Wiem, że wolisz deskę ale tak jakoś zbłądziłam

Bardzo chciałabym umieć jeździć na dwóch deskach, ale stało się inaczej. Może kiedyś nie będzie mi żal czasu na naukę nowego sportu i wreszcie coś zrobię z tym chceniem

Tymczasem moje włosy zaliczają jakiś kompletny brak objętości nad uszami Chyba przesadziłam wczoraj z zabezpieczaczem...

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-09, 13:49   #35990
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

świetne emotki
pozazdroscilam Twoich i wczoraj ruszylam na poszukiwania rownie ciekawych popijajac wyjatkowo kofeinowa kawusie ze Starbucksa (soja latte)

Cytat:
Chwila, chwila, gdzie Ty tu widzisz proste?
znaczy cos pilam wczoraj?

Cytat:
Teraz to dopiero widać blask i kolor. Współpracownicy pewnie nie mogą i oczu oderwać i nie nadążają z chusteczkami do zbierania ślinotoku.
Ale i tak wolę Cię w lokach. Popieram męża
tutaj nikt nie zwraca uwagi

Cytat:
boskie Dziś byłam tak zmęczona, że nic się śnic nie chciało Na dodatek w nocy spadł deszcz (nareszcie ), a śnieg przecież nie hałasuje
no to zeby dzisiaj sie cos milego przysnilo

Cytat:
Bardzo chciałabym umieć jeździć na dwóch deskach, ale stało się inaczej. Może kiedyś nie będzie mi żal czasu na naukę nowego sportu i wreszcie coś zrobię z tym chceniem
trzymam kciuki

Cytat:
Tymczasem moje włosy zaliczają jakiś kompletny brak objętości nad uszami Chyba przesadziłam wczoraj z zabezpieczaczem...
zdarza sie kazdemu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-09, 13:49   #35991
MaybeTomorrow
Raczkowanie

Cytat:

Garnier nie ma protein, możesz tak reagować na coś innego. Trzeba sprawdzić (wykluczając składniki).
Może popróbuj teraz jedwabiu hydrolizowanego?
I jeszcze - w jaki sposób aplikowałaś tę keratynę? Bo może o sposób aplikacji idzie a nie o samą keratynę?

Musiałabym po składzie Garniera poszperać i porównać do tego co używam w tej chwili.
Zrobię podejście do jedwabiu, może tylko keratyna tak na moje włosy działała. A używałam jej różnorako - albo samodzielnie jako psikadło na mokre przed nałożeniem żelu, albo jako dodatek do maseczek. I efekt zawsze ten sam - puszak, druciak i prościak

Jestem właśnie po wizycie u dermatologa.... I jak się spodziewałam, jestem mega rozczarowana. Pani dermatolog, a dokładnie dr n. med. specjalista dermatolog-wenerolog, przepisała mi jeden z obstawianych przeze mnie leków, tj. Alpicort E. Zadała kilka pytań w stylu czy biorę na stałe jakieś leki, czy palę, czy jem mięso. Właściwie tylko te pytania zadała Coś mgliście wspomniała, że nie ma "dymu bez ognia", sugerując, że powinnam iść do rodzinnego po skierowanie na badania (jakie to już nie wymieniła zbyt precyzyjnie, wspomniała jedynie o tarczycy). W międzyczasie wypisała receptę na Alpicort E. Ehh, a ja liczyłam, że ona chociaż zechce zerknąć bliżej na moje włosiny. Nie będę na razie tego wykupować ze względu na zawarty w nim estradiol - podejrzewam, że ze względu na jeden mały zdrowotny problem powinnam unikać tego hormonu. Być tu mądrym i pisz wiersze...
MaybeTomorrow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 13:50   #35992
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
moje włoski uwielbiają wyciąg z dzidziusia
Oliwka czy krem bo nie pamiętam?
Cytat:
jeszcze nie wyschły na 100% ale już po podeschniętych końcówkach widze, że są świetnie odżywione
...sa takieeee...."śliskie" (???) czy nie wiem jak to nazwać
Najedzone

Cytat:
choć i tak chyba źle sie nimi zajęłam, bo byly juz bardzo wytłuszczone, sebum aż strach wieć wymyłam je odrobinkę kostką LUSHa z sls żeby te dzidziusie miały szanse tam wniknąc do środka, potem odcisnelam włski i na wilgotne nalozyłam duuuużo dzidziusiów a chyba ze 3 garści potem czepek foliowy na to czepek zwykły i do wyrka
Nie tak strasznie źle bo trzasnęłaś im "peeling" i potem dopieściłaś nieźle, ale na dłuższą metę coś łagodnego starczy, najwyżej potrzymasz zamiast od razu spłukać
Cytat:
A myślałam że wszystkie opcje a nie do wyboru
Cytat:
Ajrisz a musisz nakładać Isanę na skalp? Nałóż od ucha w dół, nie powinnaś podrażnić skalpu.
Gupek ze mnie Zaraz będę bo już mam głoda isanowego
Chociaż jak zły dzień skalpowy to lepiej nic nie kłaść, taki myk ;]
Cytat:
KWC? Czy idzie Ci o listę do analizowego?
W KWC nie tylko kręcone myją odżywką. Ale to takie wygodnickie marzenie, tak jak chciałabym sekcję dla alergików a nie tylko wrażliwców

Ze składu Bingo z glinką spłynęło na mnie natchnienie Siedzę właśnie z żelem demakijaż Ziajowym zmieszanym z glinką i wodą, roztrzepane w butelce więc wygodnie się nakładało. Czyżby ten żel był spełnieniem moich marzeń o bazie do mieszania?? Zaraz idę spłukać, nałożę rozbełtany żel - znowu - ze 100% silikonem na skalp i Isane na włosy. Zobaczymy co wyjdzie

Marudno mi, uczelnia robi nas w uja ciągle, jutro miało być prezentowanie prezentacji (taka niby próbna obrona) i w ostatniej chwili odwołali. Tyle nerwów na nic Cóż przynajmniej nie muszę wyglądać na jutro i stąd eksperymenty

---------------
Heh od ucha w dół przy tej długości?

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-06-09 o 14:07
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 14:31   #35993
Eloe77

Cytat:
pozazdroscilam Twoich i wczoraj ruszylam na poszukiwania rownie ciekawych popijajac wyjatkowo kofeinowa kawusie ze Starbucksa (soja latte)
Ciekawe, czy i u nas jest taka kawa. Kocham Starbucksa za to, ze mi zawsze coś znajdą na aktualną chętkę I nie kocham, bo przestali podawać w kubkach (klienci kradli naczynia ) i teraz jest tylko w papierowych Zacznę przynosić swój kubczas na venti.
Cytat:
znaczy cos pilam wczoraj?
a widzisz - końcówki masz zdrowo popodkręcane na zdjęciach. Prosta tafla wyszła tylko na jakiś 3-5 cm, a dalej się pofalowały, po podręcały. Widać, żeś robiona była na prostowłosą
Cytat:
tutaj nikt nie zwraca uwagi
Zazdroszczą
Cytat:
no to zeby dzisiaj sie cos milego przysnilo
oby! Nie dziękuje, by nie zapeszać. Tylko misia sobie wydrukuję i wytnę, by wziąć do łóżeczka.
Cytat:
zdarza sie kazdemu
Kolejnego dnia zawsze

Cytat:
Napisane przez MaybeTomorrow Pokaż wiadomość
Musiałabym po składzie Garniera poszperać i porównać do tego co używam w tej chwili.

Cytat:
Zrobię podejście do jedwabiu, może tylko keratyna tak na moje włosy działała. A używałam jej różnorako - albo samodzielnie jako psikadło na mokre przed nałożeniem żelu, albo jako dodatek do maseczek. I efekt zawsze ten sam - puszak, druciak i prościak
Ech... to sprawdzamy inna proteinę.
Cytat:
Jestem właśnie po wizycie u dermatologa.... I jak się spodziewałam, jestem mega rozczarowana.
Ojej
Może rzeczywiście lepiej będzie zrobić badania podstawowe.

Cytat:
W KWC nie tylko kręcone myją odżywką. Ale to takie wygodnickie marzenie, tak jak chciałabym sekcję dla alergików a nie tylko wrażliwców
Ech, to chyba w sferze marzeń pozostanie, bo większość nie będzie wiedziała, co to jest i z czym się je.
Cytat:
Marudno mi, uczelnia robi nas w uja ciągle, jutro miało być prezentowanie prezentacji (taka niby próbna obrona) i w ostatniej chwili odwołali. Tyle nerwów na nic
przykro mi, ale jeśli Cię to pocieszy, to ja mam też bardzo nerwowy miesiąc. I na tę chwilę nic nie zapowiada zmian.
Cytat:
Heh od ucha w dół przy tej długości?
witaj w klubie

Dość na teraz. Zamykam wizaż i może będę wieczorem.

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-06-09 o 14:34
Stary 2011-06-09, 14:49   #35994
MaybeTomorrow
Raczkowanie

Cytat:
Ja dziś mam włosowego doła Po pierwszym myciu, odżywkowaniu i żelu lnianym włosy odżyły, ale teraz nie widzę już żadnych postępów. Może pojedyncze loki wyglądają ale generalnie jest średnio. Jak patrzę na Wasze lokasy to moje więdną Naprawdę macie piękne włosy, pozazdraszczam
Nie martw się, som my razem we klubie moim też jeszcze daleeeeeko do normalności. Włosy ze spodniej warstwy są nawet nawet, a góra to woła o pomstę do nieba
MaybeTomorrow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 14:50   #35995
marika161
Raczkowanie

agatron77 dziękuję, miło mi
AjriszMarta grzywka ? Tak kiedyś myślałam ale chyba jednak bym się nie zdecydowała. Niektórzy mówią, że mam za drobną buzię do grzywki, hmm...
Eloe77 zawsze schną naturalnie Naprawdę robię mało w porównaniu do Was. To znaczy stosuję zawsze odżywkę d/s i odżywkę b/s, używam delikatnych szamponów ale nie stylizuję ich, przeważnie też nie ugniatam Mam lekko pocieniowane, bo fryzjerka stwierdziła, że są cienkie i nie będzie więcej ścinać, a sama przyznaję, że trochę się bałam ścinać więcej

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-06-09 o 14:52
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 14:55   #35996
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe, czy i u nas jest taka kawa. Kocham Starbucksa za to, ze mi zawsze coś znajdą na aktualną chętkę I nie kocham, bo przestali podawać w kubkach (klienci kradli naczynia ) i teraz jest tylko w papierowych Zacznę przynosić swój kubczas na venti.
tutaj chyba nie kradna bo nadal podaja w srodku w normlanych, ale ja sobie 2 lata temu kupilam swoj wlasny kubiol, zeby w domku sobie z takiego pic, ten najwiekszy - venti, zawsze rano pije w nim kawusie, a od tygodnia mam nawet kupiona Starbucksowska kawusie - Home Blend i .... jakas druga

Cytat:
a widzisz - końcówki masz zdrowo popodkręcane na zdjęciach. Prosta tafla wyszła tylko na jakiś 3-5 cm, a dalej się pofalowały, po podręcały. Widać, żeś robiona była na prostowłosą
eee chyba wiecej niz 5 cm, tylko konce byly wywiniete

Cytat:
Zazdroszczą
sa w biurze 2 baby, ja jestem jedna z nich takze niewiele tej zazdrosci
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-09, 17:08   #35997
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
AjriszMarta grzywka ? Tak kiedyś myślałam ale chyba jednak bym się nie zdecydowała. Niektórzy mówią, że mam za drobną buzię do grzywki, hmm...
No tak, mało twarzy widać na zdjęciu Wydaje mi się że ociupinka cieniowania przy twarzy wyglądałaby u Ciebie bardzo ładnie, bo masz długie włosy i kręcą się dopiero niżej, wiesz niekoniecznie grzywka a np jakieś niesforne pasemko

Silikonowanie skalpu
Nie czuję Sahary
mam lekko obciążone włosy ale to nic nie szkodzi. Wreszcie bez puszaka O Isanę i silikon im szło
Gorzej bo mi się łupież do skalpu przykleił będę musiała peeling zrobić albo nie wiem co

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 17:18   #35998
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Do Eloe - to ja prosiłam o usunięcie zdjęć w najbliższym czasie postaram się dodać aktualne.
Jakie odzywki mrs. potter's polecacie? Od dłuższego czasu już za mną chodzą, za niedługo będę tam gdzie można je kupić, więc skorzystam z okazji
Używam szamponu babydream, odżywkę z rossmanna (olejek babasu) d/s, Z apteczki babuni do włosów suchych i zniszczonych (miód i proteiny mleczne) i na koniec nivea fc albo żel mariza. Mam również jeszcze jednego ochotnika na stylizatora, ale nie zaprzyjaźniony jest z cg
FelekBezSzelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 17:40   #35999
marika161
Raczkowanie

AjriszMarta niby mam wycieniowane przy twarzy, ale fakt teraz to już odrosło, bo było krótsze A obcinałam włoski jakieś 3 miesiące temu. Ty mówisz, że są długie, a jak dla mnie są krótkie, bo przez ostatnie lata nosiłam włosy sporo dłuższe Dziękuję za rady i cieszę się razem z Tobą
FelekBezSzelek ja używam odżywki b/s Mrs Potter's aloesowej. Próbowałam też myć włosy balsamem aloesowym ale niestety podrażniał mi głowę A szkoda...

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-06-09 o 17:53
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 18:30   #36000
doti8
Raczkowanie

Z mojego wczorajszego doła wyszło coś Wkurzyłam się na te odstające małe włoski i nałożyłam ten krem do rąk z biedronki głównie na końce, zawinęłam w turban i poszłam spać. Rano "szybkie" mycie - mrs. Potters aloesową, po czym alterra morela na 40 min. Spłukane, nałożona spora ilość żelu lnianego. Ugniatanie, podpięcie żabkami i naturalne schnięcie. Jak wyschły były takie strączkowate, ale ktoś tu pisał o odgniataniu żelu lnianego, przypomniało mi się więc przez arafatkę dość delikatnie jeszcze raz pougniatałam włosy i wyglądają całkiem, całkiem. Dziś nawet mam fotki, ale niestety z telefonu. Z góry przepraszam za jakość.
Pisałyście o wicherku z tyłu głowy (swoją drogą to fajna nazwa ) odkąd pamiętam miałam ten problem, czy prostowałam, czy włosy krótkie czy długie, teraz problemu nie mam bo żabkami podpinam na mokro po wyschnięciu zdejmuję spinki i włoski są na swoim miejscu
Ale generalnie mam problem z kształtem fryzury. Ostatnio fryzjerka mi strasznie obcięła, zostawiła z tyłu taki języczek Wyglądało to koszmarnie ale nie zauważyłam tego w salonie, tylko w domu po umyciu. Więc nożyczki i TŻ ciachał Wyszło mu ok, ale teraz jak odrastają są jakieś nierówne i znów musiałabym iść do specjalisty No i tył mi leży, za mało wycieniowane Tylko z fryzjerami oprócz ich "super" stylizacji i kosmetyków to jeszcze problem wypadania włosów, mi lecą strasznie no i wstyd tak iść do salonu... Ech zaKręcone to życie
Rybiorek - świetne emoty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20110609_151524.jpg (46,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20110609_151629.jpg (43,3 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20110609_151616.jpg (41,9 KB, 34 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości