Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-09, 14:19   #2941
kaileight
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Przez ten upał też nie mam apetytu. I znowu schudnłam 2 kg Szczególnie że malo przytyłam, to sie martwię. A jem tyle ile mogę, ech...Dziś zanosi się na burzę, pewnie rozleje się jak będę musiała iść. Chodzę do szkoły rodzenia, a dzis zajęcia z pielęgnacji niemowlęcie, całe 3 h maja trwać. Mam nadzieję, że wysiedzę, bo czasem ciężko mi w jednej pozycji. Trzeba jeszcze przebić sie przez największe korki, a w aucie tez niewygonie mi się siedzi No, ale jak mam do wyboru jeszcze autobus, i zaduch i "zapaszki spod paszki" to nie ma nad czym sie zastanawiaćZrobił am sobie mleczna kawkę i truskawki z jogurtem i otrębami Zabieram się za drugie śniadanie i nadrabianie.
Stary 2011-06-09, 14:21   #2942
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Ja szkołę rodzenia zaczynam 16 lipca. Ale jestem zła bo opuścimy jedne zajęcia (będziemy mieli wtedy ślub)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 14:35   #2943
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
mmm... arbuz =)
Ja w końcu zjem śniadanie, robię Sobie kiełbasę i podgrzewam kajzerkę =)
do 14 tak sie głodzisz, siebie to mały problem ale dzidzię?
paskudna kobito

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

na dziś dla mnie koniec pracy idę do domku
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 14:52   #2944
DzastaW
Zadomowienie

wiem że paskudna, ale nie byłam w stanie nic w Siebie zmusić

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

zjadłam właśnie 3 kanapki, jestem zapełniona maksymalnie, ale i tak mam smaka na słodkie teraz

Stary 2011-06-09, 14:57   #2945
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry jestem i ja
byłam sobie w ikei kupiłam świeczółki, taką żabe z materacykiem do przewijania łobuza i ramke no i teraz najlepsze zapłaciłam całe 15 zeta za to bo miałam dwa bony po 20 zł które ikea wysyłała do domku no i je wykorzystałam he he

Gosiu tak myslałam z tą zmianą bielizny he he w upały cięćko byłoby nie zmieniac codziennie
co do wizyty to super ze z dzidziulkiem ok to najwazniejsze , co do żelaza to ja tez łykam raz dziennie do tego witaminy które tez maja zelazo a mimo wszystko po ostatnich badaniach wyszła lekka anemia ale połozna powiedziała ze ejszcze nei ma co sie tym przejmowac bo to niby normalne

witam nową kolezankę DoroteMarie na pewno dasz rade sie wciągnąc tu do nas bo my fajne jesteśmy he he

Małgosiu tak Ancia ma do nas powrócić po 11 teraz pilnie sie uczy-za co swoja drogą ja podziwiam bo ja nie umiałabym nie zajrzec na wizaz he he
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 14:59   #2946
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki
u mnie dziś zimno ale nie przeszkadza mi to, widzę jakaś lekka mżawka leci No ale nic to, na pewno lepiej dla mnie w chłodzie niż skwarze siedzieć a nawet do miasta się wybiorę na zakupki.
Miałam dziś brzydki sen śniło mi się, że nie jestem w ciąży (poroniłam) to pewnie dlatego, że myślę wciąż o słabych i rzadkich ruchach Amelki... Czy ona kiedyś zacznie brykać jak Wasze brzdące???
widocznie Twoja Amelcia ma spokojny temperament nie martw się kochana. Za tydzień przyjedzie mężuś i zoabczysz, że wszystko będzie pogodniejsze

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Zarzućcie Tvn zaraz będę mówić co druga polka nie myję się codziennie nie ogólniajmy, raczej chyba tą średnią starsze osoby zaniżają ...
łe, fuuuuuj

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
A mój przebrzydły fryzjer domowy odmówił wczoraj zafarbowania mojej czupryny. Powiedział, że taras ważniejszy (no, nie dosłownie, ale na to wyszło) i dalej jestem siwa. I jeszcze się zapytał, czy mam jutro coś ważnego, że tak mi zależy . Taaaak, moje bujne ostatnio życie towarzyskie i zawodowe wprost kipi od nadmiaru zajęć, spotkań, zadań itp. A tak liczyłam na lepsze samopoczucie...
e tma i tak jesteś śliczna
a na włoski moze dzisiaj albo jutro będzie chwilka

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Byłam dziś u gin
Z malenstwem wszystko ok. Ucieszyła się, że przytyłam.
Niestety morfologia znowu mi sie pogorszyłam i zelazo mam łykać 2 razy dziennie. Idę w strone anemi Jak tylko poczuję sie gorzej mam sie natychmiast do niej zgłosić po zwolnienie.
Mnie dziwi, ze wyniki sie pogarszają, a ja czuje się świetnie - wręcz coraz lepiej. Postanowiłam, ze troche zwolnię, może to cos pomoże.
Zdziwiła sie że noga spuchła tylko jedna. Na wszelki wypadek mam i dzis wziąć wapno. Nie zaszkodzi. Ja właśnie zauważyłam, że siadam w pracy noga na nogę i może to być od tego.
Cieszę się że z maleństwem ok ja też czuję się świetnie a pomimo brania żelaza 2x dziennie wyniki mi znowu spadły i mam już bardzo mocną anemie gin zmienił mi tabletki, może teraz coś się poprawi, a mama maltretuje mnie sokiem z buraków
z puchnięciem to pewnie jets tak jak mówisz, ja się strama nie zakładać nogi na nogę, ale to taki odruch
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Gosiu, to nieciekawie. A czy masz w diecie wystarczająco dużo wit. C? Bo ona poprawia wchłanianie żelaza. Tu Ci wklejam kawałek artykułu z forum anemiowego:
"Żelazo najlepiej zażywać rano przed śniadaniem i popijać sokiem pomarańczowym lub innym napojem zawierającym dużo witaminy C - ułatwia to jego przyswajanie. Nie należy podawać dziecku żelaza w czasie posiłków ani dawać mu do popicia mleka, bo kuracja wtedy słabiej skutkuje".
dobrze wiedzieć, trzeba spróbować

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Kupowałyście może od kogoś na all pieluszki tetrowe?? Jakby się wam udało kupić jakieś takie fajne grubsze, dobre jakościowo dajcie znać proszę na PM z nickiem sprzedawcy bo przeglądam te aukcje i nie wiem które naprawde dobre. Ostatnio byłam w Tesco na zakupach dzieciowych, kupiłam paczkę bodziaków z dł. rękawem, śpioszki i właśnie oglądałam tetry, to masakra jakaś była 2 nitki na krzyż, masakra taka że nawet na cenę nie spojrzałam.
Właśnie te pieluchy teraz robią przeźroczyste normalnie. Znalazłam troche lepsze to kupiłam pare sztuk ale się naszukałam że hej. No i mama znalazła kika sztuk w szafie - prawdziwe tetry a nie takie sitka jak teraz robią
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 14:59   #2947
DzastaW
Zadomowienie

Ja też Ją podziwiam, bo nawet jak mam multum pracy to zaglądam tutaj

Stary 2011-06-09, 15:02   #2948
aa2
Zakorzenienie

kobity a dużo tych tetrowych pieluch kupujecie?
a powiedzcie mi bo wiem ze są tetrowe i jeszcze jakies to oba gatunki trzeba czy wystarczy jeden?
Stary 2011-06-09, 15:05   #2949
DzastaW
Zadomowienie

Ja nie mam ani jednej jeszcze. Kurde przydałoby się kupić jakieś rzeczy dla dziecka, chociaż w ciągu dwóch tygodni nadrobiłam troszkę braki =)))

Stary 2011-06-09, 15:08   #2950
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

zjadłam właśnie 3 kanapki, jestem zapełniona maksymalnie, ale i tak mam smaka na słodkie teraz
hehhe to tak jak ja i intesywnie myśle o lodach, chociaż właściwie to porcja tż po ja ostatnio zjadłam swoją, no ale chyba NAM wybaczy jak je zjemy

Cytat:

na dziś dla mnie koniec pracy idę do domku
to teraz do domku, nóżki do góry i odpoczynek!

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzień dobry jestem i ja
byłam sobie w ikei kupiłam świeczółki, taką żabe z materacykiem do przewijania łobuza i ramke no i teraz najlepsze zapłaciłam całe 15 zeta za to bo miałam dwa bony po 20 zł które ikea wysyłała do domku no i je wykorzystałam he he

Gosiu tak myslałam z tą zmianą bielizny he he w upały cięćko byłoby nie zmieniac codziennie
co do wizyty to super ze z dzidziulkiem ok to najwazniejsze , co do żelaza to ja tez łykam raz dziennie do tego witaminy które tez maja zelazo a mimo wszystko po ostatnich badaniach wyszła lekka anemia ale połozna powiedziała ze ejszcze nei ma co sie tym przejmowac bo to niby normalne

witam nową kolezankę DoroteMarie na pewno dasz rade sie wciągnąc tu do nas bo my fajne jesteśmy he he

Małgosiu tak Ancia ma do nas powrócić po 11 teraz pilnie sie uczy-za co swoja drogą ja podziwiam bo ja nie umiałabym nie zajrzec na wizaz he he
musiałaś trafić na miłą kasjerke bo czytałam na tym bonie ze ich nie wolno sumować kurcze ja jeszcze nie byłam w ikei a takie fajne rzeczy tam mają .. może sie wybierzemy kiedyś z tż w końcu

Ja Ancie też podziwiam, ja to musze tu zaglądać, uzależnienie na maksa a włściwie powinnam robić to co Ancia bo w sobote egzamin a ja nic nie ruszyłam no dobra - zamówiłam książke i już nawet doszła to i tak sukces

Zakończyłam zajęcia w kolejnym przedszkolu dostałam mnóstwo kwiatów nie wiem co z nimi zrobić Tż jak wróci to spyta czy kwiaciarnie otwieram ale oprócz kwiatów były też czekoladki, wiedzą mamusie czego ciężarna pragnie
Stary 2011-06-09, 15:08   #2951
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Właśnie te pieluchy teraz robią przeźroczyste normalnie. Znalazłam troche lepsze to kupiłam pare sztuk ale się naszukałam że hej. No i mama znalazła kika sztuk w szafie - prawdziwe tetry a nie takie sitka jak teraz robią
No właśnie, toż w tym się twarogu nie da zrobić a co dopiero do malucha używać!

Cytat:
kobity a dużo tych tetrowych pieluch kupujecie?
a powiedzcie mi bo wiem ze są tetrowe i jeszcze jakieś to oba gatunki trzeba czy wystarczy jeden?
Są tetrowe i flanelowe. Ja kupię oba ale: tetry tak max 10szt - na ulewanie jakieś itp., a flanelowe chyba 3 wystarczą - czytałam że flanelowe daje się na ręcznik a na to maluszka dopiero po kąpieli, do czego jeszcze nie wiem, pewnie coś wymyśle

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 15:11   #2952
aa2
Zakorzenienie

Acelinka dokładnie jak piszesz-chyba trafiłam na fajną babkę choć ja zapytałam o to i ona powiedziała ze maksymalnie do 5 bonów łączą wiec moze maja jakies takie ustalenia bo przeciez ludzie po dwa czy 3 razy moga sie wracac wiec na to samo by wyszło hehe
brawo za zakończenie zajec , to co teraz lenistwo czy jeszcze cos musisz robić?

a w ogóle to boli mnie dlej ten dół brzucha i chyba bardziej w sumie takie dziwne uczucie w kroczu
Stary 2011-06-09, 15:11   #2953
DzastaW
Zadomowienie

Kurde ostatnio jak zjem coś, to robi Mi się niedobrze i słabo =/

Stary 2011-06-09, 15:12   #2954
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam dziś u gin
Z malenstwem wszystko ok. Ucieszyła się, że przytyłam.
Niestety morfologia znowu mi sie pogorszyłam i zelazo mam łykać 2 razy dziennie. Idę w strone anemi Jak tylko poczuję sie gorzej mam sie natychmiast do niej zgłosić po zwolnienie.
Mnie dziwi, ze wyniki sie pogarszają, a ja czuje się świetnie - wręcz coraz lepiej. Postanowiłam, ze troche zwolnię, może to cos pomoże.
Zdziwiła sie że noga spuchła tylko jedna. Na wszelki wypadek mam i dzis wziąć wapno. Nie zaszkodzi. Ja właśnie zauważyłam, że siadam w pracy noga na nogę i może to być od tego.
dobrze, że z dzidzią oki a ty musisz trochę zwolnić i dbaj o siebie
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

ooooo, przypomnialas mi ze mamdobrze ze czasem mozesz zgrzeszyc

i jeszcze powiem ze K. poszedl spac przed 24
no to mały wczoraj zabalował
Cytat:
Dzięki dziewczyny
Mam jakiegoś dołka Już za długo mężulka nie ma, czuje się samotna z tymi wszystkimi problemami... wyolbrzymiam je i przerasta mnie to wszystko
Martwię się i przejmuję wszystkim do przesady, dobrze, że mężul za tydzień przyjeżdża, mam nadzieję, że przy nim przejdą mi te wszystkie schizy
już nawet boję się tych ogórków, pomidorów, czy co to tam skażone jest... Jeszcze samochód nawala Nie otwiera się ani nie zamyka, muszę kluczykiem swoje drzwi (kierowcy) otwierać i od środka resztę drzwi (z zamykaniem tak samo) ale to jeszcze pół biedy, najgorsze jest to, że ta klapka od wlewu paliwa też elektrycznie się otwiera i nie mogę samochodu zatankować, a w te upały samochód taki przydatny na zakupy, żeby z miasta nie dźwigać zakupów... nie wiem czy elektryka nie wysiadła (to ponoć drogie... ) a kasa wciąż na co innego potrzebna (czeka nas wpłata 6tys. na mieszkanie we wrześniu)
Tak więc wszystko mnie martwi, staram się tym wszystkim nie przejmować ale mi nie wychodzi z nerwów spać po nocach nie mogę a jak usnę, mam koszmary
Nie pozostaje mi nic innego jak ufać gince, że wszystko jest ok. i wierzyć, że słabe ruchy to wynik ułożenia malutkiej oraz być może mojej gruboskórności jak to któraś pisała
Mam nadzieję, że jak mężul przyjedzie w końcu znów poczuję się bezpieczna i nie będę się już tyle zamartwiać tym wszystkim...

Witam nową mamusię
oj ciężkie dni mężuś przyjedzie i na pewno Cię podniesie na duchu
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Przez ten upał też nie mam apetytu. I znowu schudnłam 2 kg Szczególnie że malo przytyłam, to sie martwię. A jem tyle ile mogę, ech...Dziś zanosi się na burzę, pewnie rozleje się jak będę musiała iść. Chodzę do szkoły rodzenia, a dzis zajęcia z pielęgnacji niemowlęcie, całe 3 h maja trwać. Mam nadzieję, że wysiedzę, bo czasem ciężko mi w jednej pozycji. Trzeba jeszcze przebić sie przez największe korki, a w aucie tez niewygonie mi się siedzi No, ale jak mam do wyboru jeszcze autobus, i zaduch i "zapaszki spod paszki" to nie ma nad czym sie zastanawiaćZrobił am sobie mleczna kawkę i truskawki z jogurtem i otrębami Zabieram się za drugie śniadanie i nadrabianie.
i co zadowolona jesteś ze szkoły rodzenia?? ile płacisz i na ilu spotkaniach będziesz?

Byłam w pracy odwiedzić koleżanki a teraz muszę się zabrać za obiad :papa:

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 15:13   #2955
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Są tetrowe i flanelowe. Ja kupię oba ale: tetry tak max 10szt - na ulewanie jakieś itp., a flanelowe chyba 3 wystarczą - czytałam że flanelowe daje się na ręcznik a na to maluszka dopiero po kąpieli, do czego jeszcze nie wiem, pewnie coś wymyśle
no właśnei ta nazwa:flanela mi uciekła w sumie tez nei wiem po co one
tetrowe wiem ze jakies dała mi siorka takei biała-musze je pooglądac , a ja zamierzam zamóić pare sztuk takich kolorowych właśnie do powycierania albo podłożenia
Stary 2011-06-09, 15:15   #2956
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Zakończyłam zajęcia w kolejnym przedszkolu dostałam mnóstwo kwiatów nie wiem co z nimi zrobić Tż jak wróci to spyta czy kwiaciarnie otwieram ale oprócz kwiatów były też czekoladki, wiedzą mamusie czego ciężarna pragnie
to super to już ostatnie przedszkole czy jeszcze jakieś zostało? i marsz do nauki
Cytat:
Kurde ostatnio jak zjem coś, to robi Mi się niedobrze i słabo =/
to nie jedz

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 15:17   #2957
KarlaM
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry mamuśki
u mnie dziś zimno ale nie przeszkadza mi to, widzę jakaś lekka mżawka leci No ale nic to, na pewno lepiej dla mnie w chłodzie niż skwarze siedzieć a nawet do miasta się wybiorę na zakupki.
Miałam dziś brzydki sen śniło mi się, że nie jestem w ciąży (poroniłam) to pewnie dlatego, że myślę wciąż o słabych i rzadkich ruchach Amelki... Czy ona kiedyś zacznie brykać jak Wasze brzdące???
Nie martw sie... każdy dzieciaczek ma inne przyzwyczajenia, inny charakter. Amelka jest pewnie małą damą, która nie będzie kopać swojej kochanej mamusi

Moje maleństwo kopało wczoraj cały dzień i całą noc... no i to też dla mnie powód do zmartwień. Mam wrażenie, że nie spało w ogóle. Na szczęście jutro idę do lekarza to się dowiem czy wszystko ok. No i może wreszcie dowiem się jaka płeć (czekałam dwa miesiące... już dłużej nie mogę!!!)

Cytat:
Napisane przez DorotaMaria Pokaż wiadomość
Witam. Mam pytanie, czy można się dopisać do listy? Termin 09 październik, prawdopodobnie Baśka W domu jest jeszcze listopadowy siedmiolatek, więc czeka nas podwójne rodzicielstwo
Pozdrawiam wszystkie zaciążone
Witamy

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mój tż śmieje się, że jestem cysterna Cały czas muszę coś pić, zgrzewka wody starcza tak na 4 dni z czego tylko ja piję wodę
Każdy lekarz byłby z ciebie dumny pamiętaj tylko aby uzupełniać minerały... nerki pewnie ostro pracują i wypłukujesz magnez i potas.
KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 15:20   #2958
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
no właśnei ta nazwa:flanela mi uciekła w sumie tez nei wiem po co one
tetrowe wiem ze jakies dała mi siorka takei biała-musze je pooglądac , a ja zamierzam zamóić pare sztuk takich kolorowych właśnie do powycierania albo podłożenia

Ja też chcę kupić, może niech doradzą mamuśki które używały ile tego brać żeby nie było za dużo zakładając że do przewijania będą pampki czyli tetry do reszty czynności. Oczywiście potem z pampków chcę przejść na wielorazówki ale to już inna bajka

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-09, 15:25   #2959
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie z tym twarogiem
ja kupiłam narazie jedną flanelową i jedną flanelową z ceratką pod spodem, może sie przyda Oprócz tego mama też znalazła takie jakieś bawełniane w szafie, ale nie wiem czy te są akurat praktyczne

Cytat:
Acelinka dokładnie jak piszesz-chyba trafiłam na fajną babkę choć ja zapytałam o to i ona powiedziała ze maksymalnie do 5 bonów łączą wiec moze maja jakies takie ustalenia bo przeciez ludzie po dwa czy 3 razy moga sie wracac wiec na to samo by wyszło hehe
brawo za zakończenie zajec , to co teraz lenistwo czy jeszcze cos musisz robić?

a w ogóle to boli mnie dlej ten dół brzucha i chyba bardziej w sumie takie dziwne uczucie w kroczu
co racja to racja - ludzie by się wracali po 5 razy

co do zajęć to gdyby szefowa nie zawaliła to miałabym już spokój, ale nie powiedziała w jednym przedszkolu że zajęcia z tańca mam do końca maja ja też nie mówiłam, no bo to wszędzie szefowa załatwiala no i byli zdziwieni że na początku czerwca mnie nie było. I stwierdzili że oni te zajęcia chcą, bo jest zapłacone za wynajem sali a ksiegowej z przedszkola się nie chce szukać rachunku i robić zwrotu mogłam być wredna i już ich olać, ale nie chciałam robić wałów szefowej bo ja z firmy odejde a ona być moze przez to straciłaby przedszkole od września. Więc stwierdziłam, że zrobie im jeszcze kilka zajęć i niech się wypchają sianem ostatnie wypadną 20 czerwca a potem będe chodziła tylko do mojego Wojtaska jak długo dam rade, myśle ze do końca lipca, potem tż ma urlop to sobie go spedziy razem i potem to już będe się tylko byczyć do porodu

ale sie rozpisałam

ja dziś sobie napisałam co trzeba kupić, odchaczyłam co mam ... no i jeszcze duuuuużo tego zostało
Stary 2011-06-09, 15:28   #2960
aa2
Zakorzenienie

Acelinka do 20 niedaleko wiec szybko zleci
no i nawet m nie mów co do rzeczy któe trzeba kupić no i jeszcze co trzeba zrobic-dzis mąż sie pytał czy wiem juz jakie kolory ścian w pokoju a ja nie mwm pojecia , chyba zostane przy fiolecie z zielonym -tylko musze pomyslec jak to najlepiej zrobic
Stary 2011-06-09, 15:30   #2961
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
ja dziś sobie napisałam co trzeba kupić, odchaczyłam co mam ... no i jeszcze duuuuużo tego zostało
Kochana ja mam tego kilka stron myślałam że spisanie mnie zmotywuje do działania a prawda jest taka że otwieram organizer, przeglądam listę i zamykam organizer kiedyś się wezmę na usprawiedliwienie dodam tylko że licytuję łóżeczko może się uda

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-09, 15:32   #2962
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana ja mam tego kilka stron myślałam że spisanie mnie zmotywuje do działania a prawda jest taka że otwieram organizer, przeglądam listę i zamykam organizer kiedyś się wezmę na usprawiedliwienie dodam tylko że licytuję łóżeczko może się uda
trzymam kciuki za łóżeczko a do kiedy licytacja?
Stary 2011-06-09, 15:35   #2963
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
trzymam kciuki za łóżeczko a do kiedy licytacja?
dzięki licytacja się kończy jutro wieczorem i narazie jestem jedyna zainteresowana, fajnie by było jakby się udało bo podoba mi się to łóżeczko, firmy Gluck więc mam nadzieje że będzie solidne a do tego jest z mojego miasta więc odchodzą koszty wysyłki

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-09, 15:36   #2964
DzastaW
Zadomowienie

martusia dzięki =))) he he

Stary 2011-06-09, 15:37   #2965
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki licytacja się kończy jutro wieczorem i narazie jestem jedyna zainteresowana, fajnie by było jakby się udało bo podoba mi się to łóżeczko, firmy Gluck więc mam nadzieje że będzie solidne a do tego jest z mojego miasta więc odchodzą koszty wysyłki
no to faktycznie warto walczyc
kurcze chyba tez juz powinanm rozejrzec sie za łóżeczkiem itd bo zostane z reką w nocniku jak sie tak dalej bede zbierac
Stary 2011-06-09, 15:37   #2966
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
to super to już ostatnie przedszkole czy jeszcze jakieś zostało? i marsz do nauki

to nie jedz
heheh co do nauki to jutro zajrze do pytań i tej książki a potem w sobote będe panikować że nic nie umiem
miałam dzisiaj sie pouczyć ale właśnie koleżanka zadzwoniła czy jestem dzisiaj w domku i ze wpadnie ok 17 - no nie mogłam jej odmówić

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Moje maleństwo kopało wczoraj cały dzień i całą noc... no i to też dla mnie powód do zmartwień. Mam wrażenie, że nie spało w ogóle. Na szczęście jutro idę do lekarza to się dowiem czy wszystko ok. No i może wreszcie dowiem się jaka płeć (czekałam dwa miesiące... już dłużej nie mogę!!!)
za płeć

Cytat:
Acelinka do 20 niedaleko wiec szybko zleci
no i nawet m nie mów co do rzeczy któe trzeba kupić no i jeszcze co trzeba zrobic-dzis mąż sie pytał czy wiem juz jakie kolory ścian w pokoju a ja nie mwm pojecia , chyba zostane przy fiolecie z zielonym -tylko musze pomyslec jak to najlepiej zrobic
Mam nadzieję ze szybko zleci, chociaż et dzieciackzi to istne potworki

hehhe nawet nie mów, nas czeka chyba jeszcze remont kuchni a sypilanie nie wiem czy będziemy malować czy nie .... i tak do roku będzie cała upaćkana od łapek

Cytat:
hehhe za licytacje
Stary 2011-06-09, 15:42   #2967
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
mmm... arbuz =)
Ja w końcu zjem śniadanie, robię Sobie kiełbasę i podgrzewam kajzerkę =)
o matko dopiero śniadanie/?? ja już dawno po obiedzie i już myślę co tu schrupać sobie
Stary 2011-06-09, 15:46   #2968
aa2
Zakorzenienie

kurcze zaczynam sie trochę martwic tym bólem podbrzusza i krocza nie wiem czy reagować czy na razie jeszcze poczekać, niby mocno nie boli raczej tak ćmi no ale dziwne uczucie, miała tak któraś w sumie ból trochę przypomina ból przy@?
no i dzis jescze dziecko w srodku mnie nie pukało-albo nie zauważyłam, choc nei wiem czy tym sie sugerowac bo przeciez od paru dni dopiero jakies tam pukniecia były
Stary 2011-06-09, 15:47   #2969
acelinka
Zakorzenienie

jestem paskuda - zjadłam te lody które miały być dla tż'ta

zmykam poogarniać tu i tam i jakiś obiadek wyczarować miłego popołudnia ;*

Cytat:
kurcze zaczynam sie trochę martwic tym bólem podbrzusza i krocza nie wiem czy reagować czy na razie jeszcze poczekać, niby mocno nie boli raczej tak ćmi no ale dziwne uczucie, miała tak któraś w sumie ból trochę przypomina ból przy@?
no i dzis jescze dziecko w srodku mnie nie pukało-albo nie zauważyłam, choc nei wiem czy tym sie sugerowac bo przeciez od paru dni dopiero jakies tam pukniecia były
Kochana możesz zadzwoń do ginka, będziesz spokojniejsza

a kiedy masz następną wizyte?

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-06-09 o 15:50
Stary 2011-06-09, 15:55   #2970
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Juhuuu Dzień dobry
Myślałam, że oprócz mojej niezdarności (wszystko z rąk leci, potykam się o wlasne nogi itp.) nic złego się zdarzyć nie może, a może wyrwał mi się monitor z jednego zawiasu w laptopie i nie działa leciutko cos widac ale nic nie da się zrobić...czujecie akcje
Gdzieś tu czytałam, że nie tylko ja jestem taka fajtłapa ..
Tak więc zostałam bez dostępu do świata (nie licząc momentów tak ja kteraz że jestem u rodziców). Na dodatego Tż wyjechał służbowo i wróci za kilka dni Gadam sobie do brzuszka i czytam książki

Nadrobię szybciutko czytanie Was bo już mnie Mamuśka moja ściga, że za dlugo siedzę przed monitorem

Buziaki Kochane i do następnego popisania - jak Tż wróci i kupimi nowego laptopa

P.S. Jak będą "warunki techniczne" to się pochwalę nowym zakupem dla małego Balonika

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości