|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Przez ten upał też nie mam apetytu. I znowu schudnłam 2 kg
No, ale jak mam do wyboru jeszcze autobus, i zaduch i "zapaszki spod paszki" to nie ma nad czym sie zastanawiać
|
#2942 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Ja szkołę rodzenia zaczynam 16 lipca. Ale jestem zła bo opuścimy jedne zajęcia (będziemy mieli wtedy ślub)
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
paskudna kobito ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- na dziś dla mnie koniec pracy
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Zadomowienie
|
wiem że paskudna, ale nie byłam w stanie nic w Siebie zmusić
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- zjadłam właśnie 3 kanapki, jestem zapełniona maksymalnie, ale i tak mam smaka na słodkie teraz |
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry jestem i ja
![]() byłam sobie w ikei kupiłam świeczółki, taką żabe z materacykiem do przewijania łobuza i ramke no i teraz najlepsze zapłaciłam całe 15 zeta za to bo miałam dwa bony po 20 zł które ikea wysyłała do domku no i je wykorzystałam he he![]() Gosiu tak myslałam z tą zmianą bielizny he he w upały cięćko byłoby nie zmieniac codziennie co do wizyty to super ze z dzidziulkiem ok to najwazniejsze , co do żelaza to ja tez łykam raz dziennie do tego witaminy które tez maja zelazo a mimo wszystko po ostatnich badaniach wyszła lekka anemia ale połozna powiedziała ze ejszcze nei ma co sie tym przejmowac bo to niby normalne witam nową kolezankę DoroteMarie na pewno dasz rade sie wciągnąc tu do nas bo my fajne jesteśmy he he![]() Małgosiu tak Ancia ma do nas powrócić po 11 teraz pilnie sie uczy-za co swoja drogą ja podziwiam bo ja nie umiałabym nie zajrzec na wizaz he he |
|
|
|
#2946 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się kochana. Za tydzień przyjedzie mężuś i zoabczysz, że wszystko będzie pogodniejsze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a na włoski moze dzisiaj albo jutro będzie chwilka Cytat:
ja też czuję się świetnie a pomimo brania żelaza 2x dziennie wyniki mi znowu spadły i mam już bardzo mocną anemie gin zmienił mi tabletki, może teraz coś się poprawi, a mama maltretuje mnie sokiem z buraków z puchnięciem to pewnie jets tak jak mówisz, ja się strama nie zakładać nogi na nogę, ale to taki odruch Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
Ja też Ją podziwiam, bo nawet jak mam multum pracy to zaglądam tutaj
|
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
kobity a dużo tych tetrowych pieluch kupujecie?
a powiedzcie mi bo wiem ze są tetrowe i jeszcze jakies to oba gatunki trzeba czy wystarczy jeden? |
|
|
|
#2949 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam ani jednej jeszcze. Kurde przydałoby się kupić jakieś rzeczy dla dziecka, chociaż w ciągu dwóch tygodni nadrobiłam troszkę braki =)))
|
|
|
|
#2950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i intesywnie myśle o lodach, chociaż właściwie to porcja tż po ja ostatnio zjadłam swoją, no ale chyba NAM wybaczy jak je zjemy ![]() to teraz do domku, nóżki do góry i odpoczynek! ![]() Cytat:
kurcze ja jeszcze nie byłam w ikei a takie fajne rzeczy tam mają .. może sie wybierzemy kiedyś z tż w końcu ![]() Ja Ancie też podziwiam, ja to musze tu zaglądać, uzależnienie na maksa a włściwie powinnam robić to co Ancia bo w sobote egzamin a ja nic nie ruszyłam no dobra - zamówiłam książke i już nawet doszła to i tak sukces ![]() Zakończyłam zajęcia w kolejnym przedszkolu
|
||
|
|
|
#2951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka dokładnie jak piszesz-chyba trafiłam na fajną babkę choć ja zapytałam o to i ona powiedziała ze maksymalnie do 5 bonów łączą wiec moze maja jakies takie ustalenia bo przeciez ludzie po dwa czy 3 razy moga sie wracac wiec na to samo by wyszło hehe
brawo za zakończenie zajec , to co teraz lenistwo czy jeszcze cos musisz robić? a w ogóle to boli mnie dlej ten dół brzucha i chyba bardziej w sumie takie dziwne uczucie w kroczu
|
|
|
|
#2953 |
|
Zadomowienie
|
Kurde ostatnio jak zjem coś, to robi Mi się niedobrze i słabo =/
|
|
|
|
#2954 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ty musisz trochę zwolnić i dbaj o siebieCytat:
![]() Cytat:
mężuś przyjedzie i na pewno Cię podniesie na duchu![]() Cytat:
Byłam w pracy odwiedzić koleżanki a teraz muszę się zabrać za obiad :papa:
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tetrowe wiem ze jakies dała mi siorka takei biała-musze je pooglądac , a ja zamierzam zamóić pare sztuk takich kolorowych właśnie do powycierania albo podłożenia
|
|
|
|
|
#2956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to już ostatnie przedszkole czy jeszcze jakieś zostało? i marsz do nauki![]() to nie jedz
|
|
|
#2957 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje maleństwo kopało wczoraj cały dzień i całą noc... no i to też dla mnie powód do zmartwień. Mam wrażenie, że nie spało w ogóle. Na szczęście jutro idę do lekarza to się dowiem czy wszystko ok. No i może wreszcie dowiem się jaka płeć (czekałam dwa miesiące... już dłużej nie mogę!!!) Cytat:
![]() Cytat:
pamiętaj tylko aby uzupełniać minerały... nerki pewnie ostro pracują i wypłukujesz magnez i potas.
|
|||
|
|
|
#2958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też chcę kupić, może niech doradzą mamuśki które używały ile tego brać żeby nie było za dużo zakładając że do przewijania będą pampki czyli tetry do reszty czynności. Oczywiście potem z pampków chcę przejść na wielorazówki ale to już inna bajka
|
|
#2959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam narazie jedną flanelową i jedną flanelową z ceratką pod spodem, może sie przyda Oprócz tego mama też znalazła takie jakieś bawełniane w szafie, ale nie wiem czy te są akurat praktyczne ![]() Cytat:
co do zajęć to gdyby szefowa nie zawaliła to miałabym już spokój, ale nie powiedziała w jednym przedszkolu że zajęcia z tańca mam do końca maja ja też nie mówiłam, no bo to wszędzie szefowa załatwiala no i byli zdziwieni że na początku czerwca mnie nie było. I stwierdzili że oni te zajęcia chcą, bo jest zapłacone za wynajem sali a ksiegowej z przedszkola się nie chce szukać rachunku i robić zwrotu mogłam być wredna i już ich olać, ale nie chciałam robić wałów szefowej bo ja z firmy odejde a ona być moze przez to straciłaby przedszkole od września. Więc stwierdziłam, że zrobie im jeszcze kilka zajęć i niech się wypchają sianem a potem będe chodziła tylko do mojego Wojtaska jak długo dam rade, myśle ze do końca lipca, potem tż ma urlop to sobie go spedziy razem i potem to już będe się tylko byczyć do porodu ale sie rozpisałam ja dziś sobie napisałam co trzeba kupić, odchaczyłam co mam ... no i jeszcze duuuuużo tego zostało
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka do 20 niedaleko wiec szybko zleci
![]() no i nawet m nie mów co do rzeczy któe trzeba kupić no i jeszcze co trzeba zrobic-dzis mąż sie pytał czy wiem juz jakie kolory ścian w pokoju a ja nie mwm pojecia , chyba zostane przy fiolecie z zielonym -tylko musze pomyslec jak to najlepiej zrobic |
|
|
|
#2961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślałam że spisanie mnie zmotywuje do działania a prawda jest taka że otwieram organizer, przeglądam listę i zamykam organizer kiedyś się wezmę na usprawiedliwienie dodam tylko że licytuję łóżeczko może się uda
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do kiedy licytacja?
|
|
|
|
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
licytacja się kończy jutro wieczorem i narazie jestem jedyna zainteresowana, fajnie by było jakby się udało bo podoba mi się to łóżeczko, firmy Gluck więc mam nadzieje że będzie solidne a do tego jest z mojego miasta więc odchodzą koszty wysyłki
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
martusia dzięki =))) he he
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze chyba tez juz powinanm rozejrzec sie za łóżeczkiem itd bo zostane z reką w nocniku jak sie tak dalej bede zbierac
|
|
|
|
|
#2966 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do nauki to jutro zajrze do pytań i tej książki a potem w sobote będe panikować że nic nie umiem miałam dzisiaj sie pouczyć ale właśnie koleżanka zadzwoniła czy jestem dzisiaj w domku i ze wpadnie ok 17 - no nie mogłam jej odmówić Cytat:
za płeć ![]() Cytat:
![]() hehhe nawet nie mów, nas czeka chyba jeszcze remont kuchni a sypilanie nie wiem czy będziemy malować czy nie .... i tak do roku będzie cała upaćkana od łapek Cytat:
za licytacje
|
||||
|
|
|
#2967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja już dawno po obiedzie i już myślę co tu schrupać sobie
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze zaczynam sie trochę martwic tym bólem podbrzusza i krocza nie wiem czy reagować czy na razie jeszcze poczekać, niby mocno nie boli raczej tak ćmi no ale dziwne uczucie, miała tak któraś w sumie ból trochę przypomina ból przy@?
no i dzis jescze dziecko w srodku mnie nie pukało-albo nie zauważyłam, choc nei wiem czy tym sie sugerowac bo przeciez od paru dni dopiero jakies tam pukniecia były |
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem paskuda - zjadłam te lody które miały być dla tż'ta
![]() zmykam poogarniać tu i tam i jakiś obiadek wyczarować miłego popołudnia ;*Cytat:
![]() a kiedy masz następną wizyte?
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-09 o 15:50 |
|
|
|
|
#2970 |
|
Wtajemniczenie
|
Juhuuu Dzień dobry
![]() Myślałam, że oprócz mojej niezdarności (wszystko z rąk leci, potykam się o wlasne nogi itp.) nic złego się zdarzyć nie może, a może wyrwał mi się monitor z jednego zawiasu w laptopie i nie działa leciutko cos widac ale nic nie da się zrobić...czujecie akcje ![]() Gdzieś tu czytałam, że nie tylko ja jestem taka fajtłapa Tak więc zostałam bez dostępu do świata (nie licząc momentów tak ja kteraz że jestem u rodziców). Na dodatego Tż wyjechał służbowo i wróci za kilka dni Gadam sobie do brzuszka i czytam książki ![]() Nadrobię szybciutko czytanie Was bo już mnie Mamuśka moja ściga, że za dlugo siedzę przed monitorem ![]() Buziaki Kochane ![]() P.S. Jak będą "warunki techniczne" to się pochwalę nowym zakupem dla małego Balonika
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

No, ale jak mam do wyboru jeszcze autobus, i zaduch i "zapaszki spod paszki" to nie ma nad czym sie zastanawiać

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
Mierzyłam 54 cm.

No ale nic to, na pewno lepiej dla mnie w chłodzie niż skwarze siedzieć a nawet do miasta się wybiorę na zakupki.
śniło mi się, że nie jestem w ciąży (poroniłam)
nie martw się kochana. Za tydzień przyjedzie mężuś i zoabczysz, że wszystko będzie pogodniejsze
) i dalej jestem siwa. I jeszcze się zapytał, czy mam jutro coś ważnego, że tak mi zależy
. A tak liczyłam na lepsze samopoczucie...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Już za długo mężulka nie ma, czuje się samotna z tymi wszystkimi problemami... wyolbrzymiam je i przerasta mnie to wszystko 

za płeć
ja już dawno po obiedzie i już myślę co tu schrupać sobie
leciutko cos widac ale nic nie da się zrobić...czujecie akcje