|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
My płaciliśmy koło 10 zł na nie... Ale na razie zostawiamy na "po szczepieniu", bo pediatra mówiła, że nie powinno się ich często stosować.
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ci zazdroszcze wszystkie kg juz z ciazy zrzucilas? Moniqac, to u mnei jutro mina 2 tyg od porodu poczekam jeszcze tydzien.... kolek u nas jeszcze nie ma wiec nie umiem Ci pomóc matall !! Czyli zmiana częstotliwosci karmienia przyniosla sukces! Huraa Witaj w domku Jezeli po podaniu TŻ normalnego jedzenia nic sie nie bedzie działo, jest szansa, że wkrótce go wypuszcza ? Psikacie dzieciaczkom wodą morską czasem nosek ? Bo Gabi cos ma przytkany troszke
|
|
#2073 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
ja tak na szybko, moje dziecie w nocy spalo bosko ale w dzien od 11-stej maruder, jesc je chwile wypluwa, prezy sie, pruka, ale kupki nie bylo
![]() spac nie, bawic sie nie, kupa nie chodze na rzesach, nawet na spacerze plakala co sie rzadko zdarza. TZ przyszedl i zjedlismy obiad a teraz ja nosi chwile, zanim pojdzie na swoja impre biurowa. Cytat:
**GRATULACJE! Cytat:
Ja mam ten sam problem co ty... karmie piersia, nie mogge sciagnac duzo pokarmu, nei mam jak malej zostawic na dluzej niz dwie godziny. nie umiem sobie sama ze soba poradzic noo ![]() Cytat:
ja tez czesto z cyckiem na wierzchu laze, bo sie zapominamATIZ najlepszego z okazji urodzin! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
MIESIAC jupiii! ale grubasek! fajnie ze juz jestes, my tez tesknilysmy.. Cytat:
Moria i Mary dziekuje za zainteresowanie moim babybluesem ![]() sama jestem mega zaniepokojona. Nie umiem nawet z TZtem o tym porozmawiac. I to nie chodzi o zmeczenie fizyczne, mala spi w nocy dobrze, nie wiem o co chodzi, nei umiem o tym rozmawiac nawet, a TZ chodzi kolo mnie i mowi, ze przeciez wiedzielismy ze to jest ciezko, ze sobie super radze, slicznie wygladam itp. Ja wiem ze dobrze sobie radze, juz zostaly tylko4 kilo do zrzucenia, bawimy sie z mala itp, mala w ogole aniolek ale ja nie umiem wyjasnic czemu ze mna jest tak zle. Fizycznie czuje sie dobrze, chwalilam sie wszystkim, ze tak szybko dochodze do siebie, ale nie wiem co z moja psycha serio. To juz nawet nei o to chodzi ze sobie wkrecam ze mala jest chora, ze za goraco, za zimno ze to ze tamto, tylko ze ja sie czuje przygnebiona nowa rola, a wlasciwie nie nowa rola, tylko tym, ze jedynie to teraz mam. zreszta ze mna to dluga historia. Ambicja mnie zjada, chce karmic tylko piersia, a nie moge sciagnac pokarmu wystarczajaco zeby TZ zostal z mala. zreszta nie bede wam tu marudzic, wszystkie mamy te same problemy. Daisy kochana, slicznie i dobrze mala kladziesz na zabke, moja Zosia tez polezy 15 minut na brzuszku i sie rzuca,chyba ze zasnie na brzuszku to wtedy jej sie podoba I ja chcetnie spotkam sie wczewie i kraku ) idealnie jak dla mnie bo cale 2 tyg pobytu w PL we wrzesniu bede kursowac pomeidzy tymi miastamidoczytam reszte bo probuje wam odpisac od rana i nie dalam rady...
|
|||||||||
|
|
|
#2074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem ogólnie totalnie zniechęcona do robienia zakupów w aptekach internetowych (poza doz-em, bo płaci się w aptece). Mam złe doświadczenie, bo kiedyś właśnie skusiła mnie cena w jednej z internetowych aptek, nic nie sprawdzałam, tylko złożyłam zamówienie, zrobiłam przelew i do dnia dzisiejszego nie mam tego, co zamówiłam i za co zapłaciłam. Jak zaczęłam dzwonić na podany numer tel, to cisza, a jak wysłałam pismo na podany na stronie adres (były nawet zdjęcia niby kilku filii tej apteki - strona wyglądała bardzo wiarygodnie), to dostałam zwrot, czyli w ogóle nie było takiej apteki. Nie przyszło mi do głowy spytać o płatność przy odbiorze, albo w ogóle sprawdzić, czy apteka istnieje, bo od lat zamawiam mnóstwo rzeczy na allegro i nigdy mi się nie zdarzyło, żeby mnie ktoś oszukał, więc miałam totalnie uśpioną czujność |
|
|
|
|
#2075 |
|
Moderatoreska
|
Zamówiłam dwa opakowania nawet z przesyłką wyjdzie taniej no tak jak za jedno opakowanie jeśli kosztuje ponad 20zł
![]() zobaczymy czy przyjdzie :P Agnieszko ja zawsze za pobraniem biorę. |
|
|
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko mnie boli i szwy mnie bola i ramiona mnie bola... a tu jeszcze obiad trzeba zrobic i wykapac malego i meczyc sie pol nocy z nim auaaa
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo masaże - robię codziennie, albo spanie na brzuszku...? Nadal często marudzi, ale jest sporo lepiej ![]() A z tż nie wiadomo, bo nie wiedzą co mu jest... Wygląda na to, że nie choroba się odezwała...? Nie wiem.
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
anulko, może Twoje przygnębienie bierze się z radykalnej zmiany trybu zycia ?
Tak sobie mysle, bo ja czuje sie podobnie.. Do tej pory - nawet mimo ciąży, byłaś aktywną dziewczynką, ciągle spacery, jakieś wypady na zakupy etc. Teraz wszystko stanęło na głowie. Swiat kręci się wobec Malutkiej, często nasze czynności są póki co monotonne i trudno oderwać się od tej rzeczywistosci. Na pewno cieszysz się strasznie z roli mamusi i w ogóle z Zosi ale być może brakuje Ci czasem takiej odskoczni na chwilke? Ja dziś ze wzgl dodatkowo na pogodę za oknem, też łapę jakiś dół. Mąż w pracy do 19 a może i ciut dłużej... wyjśc na spacer nie mogę (zresztą przyznam się, że sama tutaj jeszcze nie spacerowałam), siedzę zamknięta na tym poddaszu i buzi do kogo nie mam otworzyc ![]() Ryczeć mi się chce... bo nawet nie ma mnie kto odwiedzic.. może nie tyle, że nie ma, ale wstyd mi tu kogokolwiek zapraszać Dobra, koniec marudzenia bo sie rozkleję. Planuję na weekend w Boże Ciało jechac do rodziców, ale wiem, że tam będzie fajniutko i wesoło i z płaczem znów będę wracac. A do tego smutno mi troszkę, bo teście nawet głupiej pieluszki w prezencie Malutkiej nie kupili, na dzień dziecka też nie... Od moich rodziców dostalismy wózek, Gabi dostała też prezent z okazji dnia dziecka, my kopertę na tą sama okazje... a drudzy dziadkowie w ogole sie nie poczuwają I to ze nic nie kupili przezyje, ale najbardziej mnie boli, ze MUSZĘ tu z nimi siedzieć ![]() a tak bardzo tesknie za domem ![]() Paulizia, sama kąpiesz Antosia ??
|
#2079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mnie do zrzucenia zostało jeszcze 2 kg Chociaż do niektórych dżinsów dalej nie wchodzę przez biodra ![]() Rodziłam przez cc, a biodra mi się poszerzyły Czy to wróci do normy?? Czy z niektórymi spodniami i spódnicami muszę się już pożegnać na stałe??
|
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie tez mi żal małej psikac przez to cisnienie a potem odciągasz wydzielinę z noska frida ? Mysle,. ze biodra sie nam rozrosły nie ze wzgl na rodzaj porodu CC czy Sn ale ze wzgl na sam fakt bycia w ciazy Chyba się zejdą kiedys Ale Ci zazdroszcze Tych 2 kg.. mnie 10 zostało
|
|
#2081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Daisyy kochana pewnie masz racje, ale ja mam wyrzuty sumienia ze tak placze a powinnam sie cieszyc przeciez. Ja nie siedze w domu, codziennie gdzies laze, centrum handlowe, spacer, osiedle znam na pamiec, do mojej pracy, TZta pracy, ale wiesz to wszystko w poludnie po poludniu malej sie wlacza maruder a ja nie mam sily, poza tym karmilam juz wsrod ludzi i tez ok, ale jak mala tak strasznie zaczyna plakac np w centrum to nie wiem uciekam do domu. moze czuje sie rzeczywiscie zniewolona? moze to ze tu obiadek tu pranie tu kupka tu karmienie to jest teraz moje zycie? nie wiem, ale nie mam juz sily wyc, TZ poszedl a ja ogladma glupoty w TV i nasluchuje czy Zosia sie budzi bo jak placze i nie spi to zle, ale jak dlugo spi w dzien to tez sie zamartwiam, ze w nocy nie bedzie spac
![]() a ty sie nie przejmuj tesciami, najwazniejsze, ze masz fantastycznych rodzicow, na ktorych zawsze mozesz liczyc i jedziesz do nich na weekend, od razu poprawi ci sie humor, moze tesiowie po prostyu typowi krakusi i nie poczuwaja sie do takich gestow. nie martw sie, mam nadzieje, ze chociaz twoj TZ sie sprawdza w roli tatusia. A masz swoje autko w kraku? to pojedz z mala na rynek i tam sobie pospaceruj, tetni tam zyciem. Oddalabym wszystko, zeby teraz wpasc z mala na rynek i spotkac sie na kawke z Toba, uwierz mi ![]() ja tez dzisiaj mala bede kapac sama i mam stresa ale postanowilam ze mala musi byc codziennie wykapana wiec tego sie musze trzymac moze ja tak wyje bo za wysoko sobie poprzeczke ustawiam ze wszystkim? sprzatanie, gotowanie mala itp itd? Cytat:
spodnie sprzed ciazy ubieram jedne, reszte schowalam i na razie nei chce patrzec.najgorzej jednak mnie martwia rozstepy na brzuchu nooo... az sobie kostium kupilam jednoczesciowy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza 2 kg został mi niezły flak na brzuchu. Kupiłam sobie krem, ale zdążyłam posmarować nim brzuch tylko raz. Nie jestem konsekwentna w swoich działaniach, niestety ( a potem marudzę |
|
|
|
|
#2083 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja zamierzam je zawsze miec w apteczce Cytat:
u nas 23 zł ![]() Cytat:
![]() na moich czopkach nie ma tego N to to samo?? viburcol na prawde dajecie cala pipete przed kazdym karmieniem?
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
daisyBiedna jesteś z tymi teściami...
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
A pipetę to chyba infacol? ![]() Ja jak dawałam to całą pipetę, ale max 3 razy dziennie.
|
|
|
#2085 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
chyba chodzi ci o infacol- ja wcześniej dawalam przed każdym karmieniem, ale tylko wtedy jak coś dolega a jak nic to jeden dwa razy na dzien i też się zastanawiam jak z tym zatwardzeniem i podawaniem infacolu
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-06-09 o 18:40 |
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a jaki krem kupiłaś na brzuszek???anula_81 mocno, nie wiem co mogę Ci napisać może faktycznie warto z kimś porozmawiać, albo wygospodaruj jeden dzień tylko dla siebie tak jak moria
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
eweska - właśnie zatwardzenie i infacol - nie wiem czy to nie szkodzi, ale w sumie daje 4x po 2 kropelki, a dzisiaj chyba tylko raz.
i była kupaaaaaaaaaaaa mały przestał tak sie prężyć - teraz bujam go w leżaczku i pisze do Was .czekamy na TZta - oczywiście znowu szkolenia w tym tyg mial, nie bylo go w domu (juz 4tydzień anula - daisy - ja wiem, że każdej z nas na swój sposób i z różnych, baź zbieżnych przyczyn jest ciężko. mnie również, chociaż mały jest super: je, śpi albo bawi się, płacze tylko jak jest głodny, albo jak go coś wystraszy (jak mama która trzasnęla o prog jak spał). nawet jak go brzuszek boli to marudzi a nie płacze - odpukać ), ale macie TZtów. mój - nie bardzo sprawdza się w roli męża teraz kiedy jest maly.owszem zajmie się maluchem, jest w nim zakochany, całuje, głaska, śpiewa mu itp. ale dla mnie.... jest nie taki sam. może to przez brak jego i tego że tak naprawdę odkąd mały się urodził, czyli 6 tyg temu spędziliśmy razem może max 2 tygodnie (i to nie ciągiem), albo nawet nie tyle. poza tym dziewczyny - jestesmy razem, wirtualnie bo wirtualnie, ale zawsze możemy się tu wesprzeć, wypłakać, wygadać. anula Ty pracoholiczko, nie dziw się, że zmiana życia o 180st zmieniła Ci samopoczucie - troszkę czasu minie aż się przyzwyczaisz. daisulko bardzo mi przykro, że tak źle się tam czujesz, teście to buraki. skup się na niuni i zawsze możesz zadzwonić to pogadamy .matallewar - jak dobrze że wyniki OK super - teraz to juz zgórki i za TZta - masakre masz jakąś.aha - pisałam Wam, że odebrałam dzisiaj wyniki z posiewu moczu małego? mamy zalecenie badac mocz co tydzień - bo bakterie którą miał lubią wracać i bakteria. pediatra mówił, że jakaś dziwna bo to bakteria typowa dla bakterii z kału ale pobierałam mocz do pojemnika więc nie wiem jak mogłam zabrudzić próbkę.narazie nas nie kieruje do szpitala. we wtorek jade do innego lekarza. a mocz musze powtórzyć. zwariuje pisałam już może kiedyś?. atiz wszystkiego najlepszego. kasia24 witaj Kochana z nami .skoro Wasze dzieciaki tyle przytyły i urosły to obawaim się że +3cm w ciągu 6tyg i + 800g w przeciągu 3tyg to mało dla mojego Szymonka lekarz nic takiego nie mówił.
|
|
|
|
#2088 |
|
Moderatoreska
|
Moniqac mój dziś zrobił 3 kupę, właśnie niedawno go przewinęłam,nie robi twardych kup, więc na bank stawiam na gazy bo co innego, kolka raczej nie bo nie mogłabym go uspokoić, a on na trochę się uspokaja i od nowa, teraz znowu śpi, Bartuś też śpi i mi się to nie podoba bo dziś większość dnia przespał, a jak chciałam go obudzić to płacze , coś czuję że noc będzie ciężka
Właśnie przed chwilą znwou był płacz, prężenie się i pierdek, no i spi dalej :/ Kochana zyczę ci aby ta bakteria sobie poszła szybko od Was i już więcej nie wracała, abyście nie musieli iść do szpitala
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-06-09 o 19:43 |
|
|
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
buuuu a mojego posta nie czytalas?
![]() Cytat:
Cytat:
Tez mam krem - kupilam ten - http://sklep.tolpa.pl/I-Dermokosmety...(3,3960,).aspx Pierwszy raz od stu lat kupilam cos w ciemno bez sprawdzania w KWC, glownie dlatego, ze w porownaniu z Vichy lub Elancylem byl mega tani (35zl) i nacieram sie nic codziennie 2 razy. Ledwo widze na oczy wieczorem i robie to ostatkiem sil, ale sobie przysieglam, ze bede to robic, wiec robie. |
||
|
|
|
#2090 |
|
Rozeznanie
|
Wpadlam sie przywitac z odchowalnią, bo pewnie niedlugo bede miala tysiąc pytan do...
![]() Zagladalam tu wczesniej troche,ale szczerze to niewiele pamietam z tego co czytalam bo jeszcze pare dni temu niektore tematy takie odlegle sie wydawaly. Pochwale sie jeszcze moim szkrabem
|
|
|
|
#2091 |
|
Zadomowienie
|
antropia mój ma często czkawkę niezależnie od tego czy mu się odbije po jedzeniu
ddaaiissyy i mimbi no już mężu załatwił maść z apteki, oby pomogło bo boli jak siadam, albo w toalecie jak sie podcieram bassienka o kurczę to się na zabieg kwalifikuje jak jest większe ? violisia hehe Ci nasi facei dorkabl ja nie daje nic, czasem lekko pukam palcem rytmicznie w brzuszek jak lezy w łóżeczku albo na ręce, ale czy dobrze robię to nie wiem, no ale metoda skuteczna Grazin zjadłam dzisiaj kilka truskawek, niebo w gębie anulinka2009 a to nie jest chyba związane ze sposobem porodu tyko tym, że dziecko w brzuchu jednak kości rozepchało i hit dnia: moje dziecię na przewijaku miało zmienianą pieluchę, schyliłam się po kolejną, podnoszę głowę i patrze jak strumień obsikuje monitor kompa na stoliku obok łóżeczka - odległość ok. 70 cm, tak sie zaczęłam chichrać, że nie umiałam się opanować, a Młody pełne skupienie na twarzy miał jutro Maluch będzie miał tydzień, jak pogoda będzie znośna to chcemy iść z nim na mały spacer aaa no i dzisiaj miała być położna i d*pa nikogo nie było, 48 godzin minęło i jakoś to olali z przychodni więc jutro tam z rana dzwonię i zapytam kto sobie jaja robi
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
matall jak podajesz ten lacidofil ??? karmisz piersią, a to się chyba rozpuszcza ???
ja też chcę jakiś probiotyk włączyć ale z tego co wiem to w kroplach jest tylko BioGaia a to średnio działało na Zosię ... daisy ja narazie nie psikam wodą bo mała ma czysto w nosku więc daruję jej tych cudnych doświadczeń ![]() anula ja chyba wiem o czym mówisz , miałam taki nastrój z moją Zosią ( ), ja wtedy czułam, że coś się skończyło, jakaś część mojego życia już nie istnieje bo teraz już zawsze będzie Zosia i zawsze będę musiała się nią opiekować i o nią się martwić ... mimo że też sobie radziłam to czułam się uwiązana i smutno mi było że moje życie już nigdy nie będzie takie beztroskie Kochałam ją ponad wszystko ale smutek był ... przeszło samo jak Zosia zaczęła się uśmiechać i nawiązywać kontakt wzrokowy ![]() mam nadzieję, że u Ciebie też przejdzie anulinka2009 biodra raczej wrócą do normy, mi po Zosi wróciły, teraz prawie już też, choć jeszcze trochę ciasno (mimo że mam jeszcze 6kg za dużo)Grazin jak dobrze że Twój Sebuś też tylko brzuszkowy ![]() co do infacolu - to tak pisze na ulotce więc tak daje, dziś dawałam przed karmieniem w dzień czyli dostała 4razy a ja dziś weszłam w dżinsy sprzed ciąży (co prawda zrobiły się mega ciasne a takie nie były i ledwo się dopiełam, ale co tam )moinqac a czemu tylko dwie kropelki dajesz ????? przecież to prawie placebo w takiej dawce spokojnie z tym moczem - bardzo łatwo zabrudzić próbkę, następny wynik już będzie ok Zytus dorkabl co do czkawy to ja daje UU ![]() Klaterina z tego powodu zazdroszczę Wam facetów, bo babskie siki to słaby zasięg mają (co innego kupa - Zosi kiedyś doleciała 1m dalej do naszego łóżka )nie wiem o co loto, ale obie dziewczyny już śpią, Gabrysia dziś sporo purkała po tym infacolu, może to jej pomogło, równo o 20 zaczęła się spinać, ale że spała na moim brzuszku to jakoś ją pougniatałam i przełożyłam do łóżeczka na brzuszek i ŚPI ![]() Zosia też w miarę spokojnie zasnęła ... ![]() oby tak już dziś spokojnie zostało ...................... w ogóle to ciągle patrzymy się z mężulem na siebie i boimy się cieszyć, że teraz mamy czas dla nas
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-06-09 o 20:52 |
|
|
|
#2093 |
|
Zadomowienie
|
andziot no gratulacje, ja póki co chodzę w luźnych sukienkach, jutro wchodze na wagę, będzie równy tydzień od porodu i jestem ciekawa jak to będzie wyglądało w cyferkach
uciekam spać papa
|
#2094 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dzieciątko śpi już 3 godz. oczywiście na brzuszku - oj jak się cieszę, że jesteście Wy i zawsze coś podpowiecie
![]() Co do czopków Viburcol kupiłam bez recepty - cena ok. 18zł, ale jeszcze nie użyłam dopóki nie wrzeszczy w niebogłosy to sobie daruje. Mój Tż to już chciał kilka dni temu jej zaaplikowac, żeby tylko zasnęła .Infacol na początku podawałam tak jak na ulotce, ale pediatra kazał zmniejszyc dawkę odmierzac 10 kropel 4 razy dziennie. Teraz przeszliśmy na Colinox - i też dajemy 10 kropel 4 razy dziennie. Tzn. dzisiaj dałam tylko 2 razy - zobaczymy czy bedzie jakaś zmiana Czy ktoś jeszcze używa takich kropli? Nie spotkałam się z tą nazwą na forum.
|
|
#2095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A ja sama wykapalam mala i nie plakala wcale! niestety przed kapiela 2 godziny po jedzeniu ulalo jej sie znowu noskiem az, normalnie martwi mnie to jej ulewanie
ale teraz zjadla az 25 minut z jednej i 15 minut z drugiej piersi! dalej chciala ciumkac mimo ze zadowolona ale dostala smoka i na razie nie steka, wiec zobaczymy, TZ nie ma , mam niby nianie elektroniczna, ale sie boje wziac prysznic nawet...Cytat:
![]() moja Zosia paradoksalnie jak dobre ma drzemki w dzien gdzie sama sie obudzi ladnie i radosnie to wtedy lepiej w nocy spi ![]() Cytat:
![]() mnie tez oponka na brzuszku a raczej flaczek zostal ![]() Cytat:
moze masz racje, moze moj pracoholizm tak podzialal albo to, ze ja cale zycie chce byc perfekt we wszystkim a nie zawsze sie da? moja Zosia tez malutko placze a jak juz to raczej marudzi niz wyje, a jak juz placze to 5 minutek max i spi ladnie wiec dlatego mam wyrzuty sumienia, ze mam takie dobre dziecko a wyje ja![]() moze tez czuje sie samotna tutaj, brak rodzicow i jakiejkolwiek pomocy i nie ma z kim pogadac na codzien? na szczescie masz racje mam was i to naprawde cudowne ![]() Kochany Mimbiasku juz lece i szukam twojego posta, zakrecona jestem i w depresji, wiec prosze mi wybaczyc ![]() Cytat:
a ja lece posta mimbi doczytac i moze jedna noga na szybciora sie wykapie, TZ dzwonil i dopiero jedza kolacje, wiec pewnie bedzie nad ranem..ehhh.... ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Andziotku napisalas dokladnie to co czuje ![]() ide sie kapac bo mala usnela, zajrze jeszcze zanim sie poloze
|
||||
|
|
|
#2096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale theraflu sobie dzisiajzapodalam tz tez bo kaszle na noc tez wezmiemy Cytat:
![]() matall super, ze juz w domku moja niunia spi ja sie lenie poki moge
|
|||
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie używałam tych kropli |
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Mimbasku dziekuje, wiesz ja jakos nigdy nie umialam gadac o swoich problemach, na forum jest latwiej
mam juz epizody z psychologami i calymi dziwnymi problemami ale to dluga historia i nie ma co jej tu wywlekac.mysle ze jak tak dalej u mnie bedzie to wygladalo to TZ sam mnie do lekarza wykopie. dzieki za troske ![]() a ja juz zmylam make up nawet i chcialam isc sie kapac, ale moje dziecie nie spi bynajmniej, lezy i postekuje i gapi sie szeroko otwartymi oczami na koty na scianie i lapkami wymachuje. Bo nie wiem czy wiecie ale u nas sa biale noce teraz i jasno cala noc wlasciwie dlatego nie zawsze roleta pomaga, dzieci ci losie ze dzis lalo caly dzien to troche ciemniej jest szczesliwie![]() do jutra kochane, jak dobrze was miec
|
|
|
|
#2099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Własnie sama się zastanawiam czy te wszystkie krople nie powodują tego dyskomfortu u dziecka, odstawiam zobaczymy co będzie
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i z kieliszka do dzioba (mały ładnie z niego pije). My też mamy BioGaię, ale wlaśnie jest droga i średnio działa... Idę spać, Edzik przysypia w łóżeczku, a jestem dziś ZUPEŁNIE SAMA... No, z Draniem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

Co prawda to jedne z luźniejszych (nie rurki) do których nosiłam pasek ale i tak się liczy
z okazji miesięcznicy 

Czy to wróci do normy?? Czy z niektórymi spodniami i spódnicami muszę się już pożegnać na stałe??

mocno, nie wiem co mogę Ci napisać może faktycznie warto z kimś porozmawiać, albo wygospodaruj jeden dzień tylko dla siebie tak jak moria
super - teraz to juz zgórki i
za TZta - masakre masz jakąś.
pediatra mówił, że jakaś dziwna bo to bakteria typowa dla bakterii z kału
lekarz nic takiego nie mówił.
Kochałam ją ponad wszystko ale smutek był ... przeszło samo jak Zosia zaczęła się uśmiechać i nawiązywać kontakt wzrokowy
)
Czy ktoś jeszcze używa takich kropli? Nie spotkałam się z tą nazwą na forum.
Czekamy na Ciebie fasolko