Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-09, 17:23   #2071
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Nie wiem...
My płaciliśmy koło 10 zł na nie...
Ale na razie zostawiamy na "po szczepieniu", bo pediatra mówiła, że nie powinno się ich często stosować.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 17:24   #2072
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Mattal, super że już jesteś i z Edzikiem lepiej

Dzisiaj weszłam w spodnie przedciążowe Co prawda to jedne z luźniejszych (nie rurki) do których nosiłam pasek ale i tak się liczy
pieknie !
ale Ci zazdroszcze
wszystkie kg juz z ciazy zrzucilas?

Moniqac, to u mnei jutro mina 2 tyg od porodu
poczekam jeszcze tydzien....
kolek u nas jeszcze nie ma wiec nie umiem Ci pomóc

matall !! Czyli zmiana częstotliwosci karmienia przyniosla sukces! Huraa Witaj w domku
Jezeli po podaniu TŻ normalnego jedzenia nic sie nie bedzie działo, jest szansa, że wkrótce go wypuszcza ?

Psikacie dzieciaczkom wodą morską czasem nosek ? Bo Gabi cos ma przytkany troszke

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 17:24   #2073
anula_81
Zakorzenienie

ja tak na szybko, moje dziecie w nocy spalo bosko ale w dzien od 11-stej maruder, jesc je chwile wypluwa, prezy sie, pruka, ale kupki nie bylo
spac nie, bawic sie nie, kupa nie
chodze na rzesach, nawet na spacerze plakala co sie rzadko zdarza. TZ przyszedl i zjedlismy obiad a teraz ja nosi chwile, zanim pojdzie na swoja impre biurowa.

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Kochane! jak ja za wami tęskniłam!!

Krótko i zwięźle, od 31-go jestem po 2-giej str lustra ale w domu od 2 dni, mały żółtaczka a ja morfologia...krew mi chcieli przetaczać :/ Nie zgodziłam sie...lecę na końskiej dawce żelaza, wątróbce, zielonej pietruszce i gotowanych burakach ...MARY sprawdź sobie morfo!

powoli doczytuje i staram sie nadążać Opisze poród jak tylko bedzie więcej czasu (z kąd wy go bierzecie?). Nie było tak źle. Będąc jeszcze w połogu stwierdzam ze moge rodzić więcej dzieci, zapomina sie o bólu

Ide was poczytać. Tęskniłam...naprawdę...
ale fajnie ze juz jestes**
GRATULACJE!

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Moja robi kupki czesto, ale nie zawsze po kazdym jedzeniu. Jezeli sie nie zalatwi jest straszny placz
Tak sobie pomyslalam o tym co MORIA pisalas. Mi tez by sie przydal czas dla siebie i czuje to samo co ty, nawet jak maz sie zajmuje nikosia to patrze jak ja karmi,przewija...ale przeciez tez jest rodzicem, ja nie moge byc z nia 24 h bo oszaleje..a jednak gdy spi to juz za nia tesknie:/
Kasiula jestes!! Fajnie ze znowu piszesz z nami.
Ja mam ten sam problem co ty... karmie piersia, nie mogge sciagnac duzo pokarmu, nei mam jak malej zostawic na dluzej niz dwie godziny. nie umiem sobie sama ze soba poradzic noo

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

W ogole wiecie co zrobil moj Tz??
Mam takie chusteczki nawilzane do podcierania na hemoroidy i moj maz poszedl przebrac Antosia i uzyl mu tych chusteczek do tylka, bo bylo ANAL napisane na szczescie nic sie nie stalo Mlodemu, ale strachu sie najadlam.

A ja wyszlam na spacer z cyckiem na wierzchu na szczescie byl w staniku, ale bluzka byla pod cyckiem

Atiz wszytskiego najlepszego z okazji urodzin!!!!
noo niezla akcja. i Tzta i twoja ja tez czesto z cyckiem na wierzchu laze, bo sie zapominam

ATIZ najlepszego z okazji urodzin!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
to ja wyszłam na balkon z cyckiem na wierzchu, dosłownie
bo odbijałam Gabrysię i mi się zapomniało
no widze, ze wszystkie polnago latamy.

Cytat:
Wiktorek dzisiaj przeszedł samego siebie, dopiero teraz wstał od wczorajszego wieczora budził się na jedzenie i od razu zasypiał ponownie, teraz też je ale raczej już nie będzie spał bo za długo
Ale za to Bartuś jak wstał o 6.30 to nie spał do 11, teraz też już się kręci więc po spaniu, no i już go slyszę.

Atiz najlepszego
Moja Zosia tez spala dluuugo, ale niestety w dzien marudzi ogromniasto, juz mi witki opadaja...

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Grazinku ja powoli wykluczałam z mojej diety różne podejrzane produkty, najpierw pomidory, później jajka, później kupne wędliny aż w końcu wylądowałam na diecie bezmlecznej i co... i więc wracam powoli do normalnego jedzenia.
I zobacz, chłopcy eweski mają jedną i tą samą mamę i jedzą dokładnie to samo i czasem jeden trochę pomarudzi a drugi nie
ja nic nie wykluczam z diety bo to jest szukanie igly w stogu siana po prostu. dzieci czasem chyba boli brzuszke po prostu i tyle, sama nie wiem.

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Czy z Was tez tak długo leci krew po porodzie?;/ u mnie jutro 5 tyg mija, a cały czas leci, nie jakoś super mocno,ale leci, a jak podetrzeć się po siku,to już całkiem sporo jest tego. Przez jakiś tydzień było już ok, tylko takie żółte coś odchodziło, a od tego tyg od nowa krwiste i nawet czasem przy siusianiu skrzepy. Wkurza mnie już to! Ileż można W ogóle to mnie brzuch lekko pobolewa na dole,więc już nie wiem czy to okres,czy reszta krwawienia poporodowego;/ Jak to odróżnić? wieloródki, nie wiecie czy to nie za wcześnie na okres???

ja tez mam ciagle jeszcze krwawienie i tez juz niby prawie przestalam i znowu leci czasem nawet sporo, a wizyta u lekarza dopiero za 2 tygodnie.
Cytat:
my też jutro mamy z okazji miesięcznicy
w sumie dużo nas z tego dnia
mała śpi oczywiście na brzuszku
idę w jej ślady
my tezz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MIESIAC jupiii!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
My już w domku
Edzik śpi

Czyli 6 cm i 1400g w 5 tygodni
ale grubasek! fajnie ze juz jestes, my tez tesknilysmy..

Cytat:
Wiktorek ciągle ma dolegliwości brzuszkowe, pierdki puszcza, coś próbuje cisnąć, niby dziś kupkę dwa razy robił i nie ma zatwardzenia. Czyżby gazy go męczyły ???
Przysypia ciągle i się budzi, dostał Infacol, marudny jest bardzo, płacze już od 3 godzin, ale nie non stop co jakiś czas jak się przebudzi.Nie wiem jak mam mu pomóc, dobrze za chociaż Bartusiowi nic nie jest bo nie wiem co bym zrobiła z dwójka krzykaczy.
Moja Zosia dzisiaj Kupki nie robila tez...

Moria i Mary dziekuje za zainteresowanie moim babybluesem
sama jestem mega zaniepokojona. Nie umiem nawet z TZtem o tym porozmawiac. I to nie chodzi o zmeczenie fizyczne, mala spi w nocy dobrze, nie wiem o co chodzi, nei umiem o tym rozmawiac nawet, a TZ chodzi kolo mnie i mowi, ze przeciez wiedzielismy ze to jest ciezko, ze sobie super radze, slicznie wygladam itp. Ja wiem ze dobrze sobie radze, juz zostaly tylko4 kilo do zrzucenia, bawimy sie z mala itp, mala w ogole aniolek ale ja nie umiem wyjasnic czemu ze mna jest tak zle. Fizycznie czuje sie dobrze, chwalilam sie wszystkim, ze tak szybko dochodze do siebie, ale nie wiem co z moja psycha serio. To juz nawet nei o to chodzi ze sobie wkrecam ze mala jest chora, ze za goraco, za zimno ze to ze tamto, tylko ze ja sie czuje przygnebiona nowa rola, a wlasciwie nie nowa rola, tylko tym, ze jedynie to teraz mam. zreszta ze mna to dluga historia. Ambicja mnie zjada, chce karmic tylko piersia, a nie moge sciagnac pokarmu wystarczajaco zeby TZ zostal z mala.

zreszta nie bede wam tu marudzic, wszystkie mamy te same problemy.

Daisy kochana, slicznie i dobrze mala kladziesz na zabke, moja Zosia tez polezy 15 minut na brzuszku i sie rzuca,chyba ze zasnie na brzuszku to wtedy jej sie podoba I ja chcetnie spotkam sie wczewie i kraku) idealnie jak dla mnie bo cale 2 tyg pobytu w PL we wrzesniu bede kursowac pomeidzy tymi miastami

doczytam reszte bo probuje wam odpisac od rana i nie dalam rady...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 17:26   #2074
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Eweska nie mam pojęcia skąd różnica, ale zanim zamówisz sprawdź dobrze aptekę.
Ja jestem ogólnie totalnie zniechęcona do robienia zakupów w aptekach internetowych (poza doz-em, bo płaci się w aptece). Mam złe doświadczenie, bo kiedyś właśnie skusiła mnie cena w jednej z internetowych aptek, nic nie sprawdzałam, tylko złożyłam zamówienie, zrobiłam przelew i do dnia dzisiejszego nie mam tego, co zamówiłam i za co zapłaciłam. Jak zaczęłam dzwonić na podany numer tel, to cisza, a jak wysłałam pismo na podany na stronie adres (były nawet zdjęcia niby kilku filii tej apteki - strona wyglądała bardzo wiarygodnie), to dostałam zwrot, czyli w ogóle nie było takiej apteki.
Nie przyszło mi do głowy spytać o płatność przy odbiorze, albo w ogóle sprawdzić, czy apteka istnieje, bo od lat zamawiam mnóstwo rzeczy na allegro i nigdy mi się nie zdarzyło, żeby mnie ktoś oszukał, więc miałam totalnie uśpioną czujność

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 17:35   #2075
eweska
Moderatoreska

Zamówiłam dwa opakowania nawet z przesyłką wyjdzie taniej no tak jak za jedno opakowanie jeśli kosztuje ponad 20zł
zobaczymy czy przyjdzie :P

Agnieszko ja zawsze za pobraniem biorę.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 17:37   #2076
Paulizia
Wtajemniczenie

Wszystko mnie boli i szwy mnie bola i ramiona mnie bola... a tu jeszcze obiad trzeba zrobic i wykapac malego i meczyc sie pol nocy z nim auaaa
Stary 2011-06-09, 17:44   #2077
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
pieknie !
ale Ci zazdroszcze

matall !! Czyli zmiana częstotliwosci karmienia przyniosla sukces! Huraa Witaj w domku
Jezeli po podaniu TŻ normalnego jedzenia nic sie nie bedzie działo, jest szansa, że wkrótce go wypuszcza ?

Psikacie dzieciaczkom wodą morską czasem nosek ? Bo Gabi cos ma przytkany troszke
Nie wiem czy to, czy ten lacidofil...
Albo masaże - robię codziennie, albo spanie na brzuszku...?
Nadal często marudzi, ale jest sporo lepiej

A z tż nie wiadomo, bo nie wiedzą co mu jest... Wygląda na to, że nie choroba się odezwała...? Nie wiem.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-09, 17:50   #2078
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anulko, może Twoje przygnębienie bierze się z radykalnej zmiany trybu zycia ?
Tak sobie mysle, bo ja czuje sie podobnie..
Do tej pory - nawet mimo ciąży, byłaś aktywną dziewczynką, ciągle spacery, jakieś wypady na zakupy etc.
Teraz wszystko stanęło na głowie. Swiat kręci się wobec Malutkiej, często nasze czynności są póki co monotonne i trudno oderwać się od tej rzeczywistosci.
Na pewno cieszysz się strasznie z roli mamusi i w ogóle z Zosi ale być może brakuje Ci czasem takiej odskoczni na chwilke?
Ja dziś ze wzgl dodatkowo na pogodę za oknem, też łapę jakiś dół.
Mąż w pracy do 19 a może i ciut dłużej... wyjśc na spacer nie mogę (zresztą przyznam się, że sama tutaj jeszcze nie spacerowałam), siedzę zamknięta na tym poddaszu i buzi do kogo nie mam otworzyc
Ryczeć mi się chce... bo nawet nie ma mnie kto odwiedzic.. może nie tyle, że nie ma, ale wstyd mi tu kogokolwiek zapraszać
Dobra, koniec marudzenia bo sie rozkleję.
Planuję na weekend w Boże Ciało jechac do rodziców, ale wiem, że tam będzie fajniutko i wesoło i z płaczem znów będę wracac.
A do tego smutno mi troszkę, bo teście nawet głupiej pieluszki w prezencie Malutkiej nie kupili, na dzień dziecka też nie...
Od moich rodziców dostalismy wózek, Gabi dostała też prezent z okazji dnia dziecka, my kopertę na tą sama okazje... a drudzy dziadkowie w ogole sie nie poczuwają I to ze nic nie kupili przezyje, ale najbardziej mnie boli, ze MUSZĘ tu z nimi siedzieć a tak bardzo tesknie za domem

Paulizia, sama kąpiesz Antosia ??

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-06-09, 17:52   #2079
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
My na razie zakrapiamy nosek solą fizjologiczną ( po 2 kropelki do dziurki ). Ta woda morska jest pod dużym ciśnieniem i szkoda nam Pepe ( za malutki jeszcze ).

A mnie do zrzucenia zostało jeszcze 2 kg
Chociaż do niektórych dżinsów dalej nie wchodzę przez biodra
Rodziłam przez cc, a biodra mi się poszerzyły Czy to wróci do normy?? Czy z niektórymi spodniami i spódnicami muszę się już pożegnać na stałe??
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 18:03   #2080
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
My na razie zakrapiamy nosek solą fizjologiczną ( po 2 kropelki do dziurki ). Ta woda morska jest pod dużym ciśnieniem i szkoda nam Pepe ( za malutki jeszcze ).

Rodziłam przez cc, a biodra mi się poszerzyły Czy to wróci do normy?? Czy z niektórymi spodniami i spódnicami muszę się już pożegnać na stałe??
oo mam sól fizjologiczna
własnie tez mi żal małej psikac przez to cisnienie
a potem odciągasz wydzielinę z noska frida ?
Mysle,. ze biodra sie nam rozrosły nie ze wzgl na rodzaj porodu CC czy Sn ale ze wzgl na sam fakt bycia w ciazy
Chyba się zejdą kiedys
Ale Ci zazdroszcze Tych 2 kg.. mnie 10 zostało nawet 11.. zalezy od dnia

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-06-09, 18:06   #2081
anula_81
Zakorzenienie

Daisyy kochana pewnie masz racje, ale ja mam wyrzuty sumienia ze tak placze a powinnam sie cieszyc przeciez. Ja nie siedze w domu, codziennie gdzies laze, centrum handlowe, spacer, osiedle znam na pamiec, do mojej pracy, TZta pracy, ale wiesz to wszystko w poludnie po poludniu malej sie wlacza maruder a ja nie mam sily, poza tym karmilam juz wsrod ludzi i tez ok, ale jak mala tak strasznie zaczyna plakac np w centrum to nie wiem uciekam do domu. moze czuje sie rzeczywiscie zniewolona? moze to ze tu obiadek tu pranie tu kupka tu karmienie to jest teraz moje zycie? nie wiem, ale nie mam juz sily wyc, TZ poszedl a ja ogladma glupoty w TV i nasluchuje czy Zosia sie budzi bo jak placze i nie spi to zle, ale jak dlugo spi w dzien to tez sie zamartwiam, ze w nocy nie bedzie spac

a ty sie nie przejmuj tesciami, najwazniejsze, ze masz fantastycznych rodzicow, na ktorych zawsze mozesz liczyc i jedziesz do nich na weekend, od razu poprawi ci sie humor, moze tesiowie po prostyu typowi krakusi i nie poczuwaja sie do takich gestow. nie martw sie, mam nadzieje, ze chociaz twoj TZ sie sprawdza w roli tatusia. A masz swoje autko w kraku? to pojedz z mala na rynek i tam sobie pospaceruj, tetni tam zyciem. Oddalabym wszystko, zeby teraz wpasc z mala na rynek i spotkac sie na kawke z Toba, uwierz mi
ja tez dzisiaj mala bede kapac sama i mam stresa ale postanowilam ze mala musi byc codziennie wykapana wiec tego sie musze trzymac

moze ja tak wyje bo za wysoko sobie poprzeczke ustawiam ze wszystkim? sprzatanie, gotowanie mala itp itd?

Cytat:

Anulinka ja nie wchodze w wiele rzeczy sprzed ciazy ale mam jeszcze 4 kilo do nadrobienia, ktore oczywiscie jest w biodrach spodnie sprzed ciazy ubieram jedne, reszte schowalam i na razie nei chce patrzec.
najgorzej jednak mnie martwia rozstepy na brzuchu nooo...
az sobie kostium kupilam jednoczesciowy

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Wszystko mnie boli i szwy mnie bola i ramiona mnie bola... a tu jeszcze obiad trzeba zrobic i wykapac malego i meczyc sie pol nocy z nim auaaa
kochana odpusc obiad , zamow cos gotowego i sie poloz w zamian. zeby miec sily na kapiel malego

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-06-09, 18:12   #2082
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
oo mam sól fizjologiczna
Mysle,. ze biodra sie nam rozrosły nie ze wzgl na rodzaj porodu CC czy Sn ale ze wzgl na sam fakt bycia w ciazy
Chyba się zejdą kiedys
Ale Ci zazdroszcze Tych 2 kg.. mnie 10 zostało nawet 11.. zalezy od dnia
Tak, fridą. Ale robi to TŻ, bo ja nie mam wprawy.
Poza 2 kg został mi niezły flak na brzuchu. Kupiłam sobie krem, ale zdążyłam posmarować nim brzuch tylko raz. Nie jestem konsekwentna w swoich działaniach, niestety ( a potem marudzę ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 18:28   #2083
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
mężul o 8 musi być "w pracy"
ja na meningo chyba nie szczepię, na ospę na razie też nie, może póżniej,
teraz wezmę 6w1 i rotawirusy

a jakim programem ???

nasze dzieciaczki będą brzuszkowe

a na brzuszku próbowałaś położyć

ja odwróciłam Gabrysię z brzuszka
i po 10 min już jest alarm

wczoraj to nawet na spacerze spała na brzuchu
mi tez na spacerze tylko na brzuchu toleruje
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
No i jesteśmy

Pediatra kazała odstawić tą wit K i D mówi ze poobserwujemy Go jeszcze jakiś czas i jesli bedzie ją cos niepokoić to wykonamy badanie na przyswajanie witamin ale narazie jest to niepotrzebne bo Misiek ładnie przybiera i nie ma wysypki żadnej.

Co do brzuszka....
Mały jest mega zagazowany aż wypycha mu lekko brzuszek na lewą strone Kazała nie pić kompotu z jabłek i ograniczyć mi mleko (to zostaja mi kanapki z szynką i biszkopty ) A Misiowi podać czopek Viburcol - niegdyś był bez recepty i dla niemowlaków pisało na ulotce a teraz dołożyli coś do nazwy i sprzedają na recepte bo jak to powiedziała Pani dr przestali robić badania i na ulotce napisali zeby podawać od 6 roku zycia. Ale spokojnie można go aplikowac takim niemowlakom Jest to lek homeopatyczny - działa na gazy i kupkę oraz jest wyciszajacy gdy dzieciatko jest niespokojne.
I dodatkowo kazała podawac 3x dziennie infacol.
No i kłaść na brzuszku.
Tak też robimy i od razu słychać było efekty Eh oby mu przeszło!!
jak to na receptę??
ja zamierzam je zawsze miec w apteczce
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie wiem...
My płaciliśmy koło 10 zł na nie...
Ale na razie zostawiamy na "po szczepieniu", bo pediatra mówiła, że nie powinno się ich często stosować.
a czemu nie za czesto??
u nas 23 zł
Cytat:
Zamówiłam dwa opakowania nawet z przesyłką wyjdzie taniej no tak jak za jedno opakowanie jeśli kosztuje ponad 20zł
zobaczymy czy przyjdzie :P

Agnieszko ja zawsze za pobraniem biorę.
too daj znac czy doszły
na moich czopkach nie ma tego N
to to samo??

viburcol na prawde dajecie cala pipete przed kazdym karmieniem?
Stary 2011-06-09, 18:34   #2084
matallewar
Zakorzenienie

daisyBiedna jesteś z tymi teściami... Uszy do góry, zawsze możesz nam się wyżalić

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

jak to na receptę??

a czemu nie za czesto??
u nas 23 zł

too daj znac czy doszły
to to samo??

Bo on jest uspokajająco-przeciwgorączkowy i mówiła, że nie powinno się. No a po co faszerować dziecko, jesli nie ma konieczności??

A pipetę to chyba infacol?
Ja jak dawałam to całą pipetę, ale max 3 razy dziennie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-09, 18:39   #2085
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

jak to na receptę??

a czemu nie za czesto??
u nas 23 zł

too daj znac czy doszły
to to samo??

bo mogą mieć jeszcze na stanie te czopki ktore były bez recepty bo ogólnie viburcol jest już na receptę i wczesniej mialy w nazwie N, a teraz cos innego mają, tak wyczytałam, a skład podobno ten sam, też wyczytałam na jakimś forum.
chyba chodzi ci o infacol- ja wcześniej dawalam przed każdym karmieniem, ale tylko wtedy jak coś dolega a jak nic to jeden dwa razy na dzien i też się zastanawiam jak z tym zatwardzeniem i podawaniem infacolu

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-06-09 o 18:40
Stary 2011-06-09, 18:50   #2086
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:

tez zazdroszczę Ci tych 2 kg mi zostało jeszcze 5 ale przed ciążą też przytyłam tak więc zostało mi jeszcze jakieś 7-8 i będzie ok, w spodnie jedne się mieszcze i nawet dopinam ale jaka wtedy mi opona wystaję to nie będę mówiła, czyli tak jak bym się nie mieściła , a jaki krem kupiłaś na brzuszek???

anula_81 mocno, nie wiem co mogę Ci napisać może faktycznie warto z kimś porozmawiać, albo wygospodaruj jeden dzień tylko dla siebie tak jak moria

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 19:33   #2087
moniqac
Zadomowienie

eweska - właśnie zatwardzenie i infacol - nie wiem czy to nie szkodzi, ale w sumie daje 4x po 2 kropelki, a dzisiaj chyba tylko raz.

i była kupaaaaaaaaaaaa aż mi ciut lepiej, ale już czekam na następną.
mały przestał tak sie prężyć - teraz bujam go w leżaczku i pisze do Was .

czekamy na TZta - oczywiście znowu szkolenia w tym tyg mial, nie bylo go w domu (juz 4tydzień ). pokłóciłam się z nim okrutnie wczoraj. wykrzyczałam mu, że nie obchodzi mnie że "szkoli się do pracy" nie było go ze mną w najtrudniejszych chwilach - kiedy musieliśmy zostać ponad tydzien w szpitalu z powodu nawrotu żółtaczki i tej cholerni.ej bakterii, wczraj jak miał gorączkę tez go nie było, jak męczył się z kupą tez go nie było.

anula - daisy - ja wiem, że każdej z nas na swój sposób i z różnych, baź zbieżnych przyczyn jest ciężko. mnie również, chociaż mały jest super: je, śpi albo bawi się, płacze tylko jak jest głodny, albo jak go coś wystraszy (jak mama która trzasnęla o prog jak spał). nawet jak go brzuszek boli to marudzi a nie płacze - odpukać ), ale macie TZtów. mój - nie bardzo sprawdza się w roli męża teraz kiedy jest maly.
owszem zajmie się maluchem, jest w nim zakochany, całuje, głaska, śpiewa mu itp. ale dla mnie.... jest nie taki sam. może to przez brak jego i tego że tak naprawdę odkąd mały się urodził, czyli 6 tyg temu spędziliśmy razem może max 2 tygodnie (i to nie ciągiem), albo nawet nie tyle.
poza tym dziewczyny - jestesmy razem, wirtualnie bo wirtualnie, ale zawsze możemy się tu wesprzeć, wypłakać, wygadać. anula Ty pracoholiczko, nie dziw się, że zmiana życia o 180st zmieniła Ci samopoczucie - troszkę czasu minie aż się przyzwyczaisz. daisulko bardzo mi przykro, że tak źle się tam czujesz, teście to buraki. skup się na niuni i zawsze możesz zadzwonić to pogadamy .

matallewar - jak dobrze że wyniki OK super - teraz to juz zgórki i za TZta - masakre masz jakąś.

aha - pisałam Wam, że odebrałam dzisiaj wyniki z posiewu moczu małego? mamy zalecenie badac mocz co tydzień - bo bakterie którą miał lubią wracać i co?!.

i bakteria.

pediatra mówił, że jakaś dziwna bo to bakteria typowa dla bakterii z kału ale pobierałam mocz do pojemnika więc nie wiem jak mogłam zabrudzić próbkę.
narazie nas nie kieruje do szpitala.

we wtorek jade do innego lekarza. a mocz musze powtórzyć.

zwariuje pisałam już może kiedyś?.

atiz wszystkiego najlepszego.

kasia24
witaj Kochana z nami .

skoro Wasze dzieciaki tyle przytyły i urosły to obawaim się że +3cm w ciągu 6tyg i + 800g w przeciągu 3tyg to mało dla mojego Szymonka lekarz nic takiego nie mówił.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 19:39   #2088
eweska
Moderatoreska

Moniqac mój dziś zrobił 3 kupę, właśnie niedawno go przewinęłam,nie robi twardych kup, więc na bank stawiam na gazy bo co innego, kolka raczej nie bo nie mogłabym go uspokoić, a on na trochę się uspokaja i od nowa, teraz znowu śpi, Bartuś też śpi i mi się to nie podoba bo dziś większość dnia przespał, a jak chciałam go obudzić to płacze , coś czuję że noc będzie ciężka

Właśnie przed chwilą znwou był płacz, prężenie się i pierdek, no i spi dalej :/
Kochana zyczę ci aby ta bakteria sobie poszła szybko od Was i już więcej nie wracała, abyście nie musieli iść do szpitala

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-06-09 o 19:43
Stary 2011-06-09, 20:09   #2089
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

Moria i Mary dziekuje za zainteresowanie moim babybluesem
buuuu a mojego posta nie czytalas?
Cytat:
oo mam sól fizjologiczna
Cytat:
Tak, fridą. Ale robi to TŻ, bo ja nie mam wprawy.
Poza 2 kg został mi niezły flak na brzuchu. Kupiłam sobie krem, ale zdążyłam posmarować nim brzuch tylko raz. Nie jestem konsekwentna w swoich działaniach, niestety ( a potem marudzę ).
Lepsza niz sol fizjologiczna jest woda morska w spraju dla niemowlat. Ladniej wszystko rozrzedza i splywa katarek. Ja tez wyciagam Frida, ale lekarz kazal wyjac filtr ze srodka - dzieki temu lepiej idzie ten smark.

Tez mam krem - kupilam ten - http://sklep.tolpa.pl/I-Dermokosmety...(3,3960,).aspx Pierwszy raz od stu lat kupilam cos w ciemno bez sprawdzania w KWC, glownie dlatego, ze w porownaniu z Vichy lub Elancylem byl mega tani (35zl) i nacieram sie nic codziennie 2 razy. Ledwo widze na oczy wieczorem i robie to ostatkiem sil, ale sobie przysieglam, ze bede to robic, wiec robie.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 20:19   #2090
Zytus
Rozeznanie

Wpadlam sie przywitac z odchowalnią, bo pewnie niedlugo bede miala tysiąc pytan do...
Zagladalam tu wczesniej troche,ale szczerze to niewiele pamietam z tego co czytalam bo jeszcze pare dni temu niektore tematy takie odlegle sie wydawaly.
Pochwale sie jeszcze moim szkrabem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0478.jpg (37,2 KB, 28 załadowań)
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 20:21   #2091
Klaterina
Zadomowienie

antropia mój ma często czkawkę niezależnie od tego czy mu się odbije po jedzeniu

ddaaiissyy i mimbi no już mężu załatwił maść z apteki, oby pomogło bo boli jak siadam, albo w toalecie jak sie podcieram

bassienka o kurczę to się na zabieg kwalifikuje jak jest większe ?

violisia hehe Ci nasi facei

dorkabl ja nie daje nic, czasem lekko pukam palcem rytmicznie w brzuszek jak lezy w łóżeczku albo na ręce, ale czy dobrze robię to nie wiem, no ale metoda skuteczna

Grazin zjadłam dzisiaj kilka truskawek, niebo w gębie

anulinka2009 a to nie jest chyba związane ze sposobem porodu tyko tym, że dziecko w brzuchu jednak kości rozepchało

i hit dnia: moje dziecię na przewijaku miało zmienianą pieluchę, schyliłam się po kolejną, podnoszę głowę i patrze jak strumień obsikuje monitor kompa na stoliku obok łóżeczka - odległość ok. 70 cm, tak sie zaczęłam chichrać, że nie umiałam się opanować, a Młody pełne skupienie na twarzy miał

jutro Maluch będzie miał tydzień, jak pogoda będzie znośna to chcemy iść z nim na mały spacer

aaa no i dzisiaj miała być położna i d*pa nikogo nie było, 48 godzin minęło i jakoś to olali z przychodni więc jutro tam z rana dzwonię i zapytam kto sobie jaja robi
Stary 2011-06-09, 20:47   #2092
andziot
Zakorzenienie

matall jak podajesz ten lacidofil ??? karmisz piersią, a to się chyba rozpuszcza ???
ja też chcę jakiś probiotyk włączyć ale z tego co wiem to w kroplach jest tylko BioGaia a to średnio działało na Zosię ...

daisy ja narazie nie psikam wodą bo mała ma czysto w nosku więc daruję jej tych cudnych doświadczeń

anula ja chyba wiem o czym mówisz , miałam taki nastrój z moją Zosią ( ), ja wtedy czułam, że coś się skończyło, jakaś część mojego życia już nie istnieje bo teraz już zawsze będzie Zosia i zawsze będę musiała się nią opiekować i o nią się martwić ... mimo że też sobie radziłam to czułam się uwiązana i smutno mi było że moje życie już nigdy nie będzie takie beztroskie Kochałam ją ponad wszystko ale smutek był ... przeszło samo jak Zosia zaczęła się uśmiechać i nawiązywać kontakt wzrokowy
mam nadzieję, że u Ciebie też przejdzie

anulinka2009 biodra raczej wrócą do normy, mi po Zosi wróciły, teraz prawie już też, choć jeszcze trochę ciasno (mimo że mam jeszcze 6kg za dużo)

Grazin jak dobrze że Twój Sebuś też tylko brzuszkowy przynajmniej nie myślę że Gabrysia jakaś lewa jest
co do infacolu - to tak pisze na ulotce więc tak daje, dziś dawałam przed karmieniem w dzień czyli dostała 4razy

a ja dziś weszłam w dżinsy sprzed ciąży
(co prawda zrobiły się mega ciasne a takie nie były i ledwo się dopiełam, ale co tam )

moinqac a czemu tylko dwie kropelki dajesz ????? przecież to prawie placebo w takiej dawce
spokojnie z tym moczem - bardzo łatwo zabrudzić próbkę, następny wynik już będzie ok

Zytus taki słodziaszek do nas zawitał

dorkabl co do czkawy to ja daje UU

Klaterina z tego powodu zazdroszczę Wam facetów, bo babskie siki to słaby zasięg mają (co innego kupa - Zosi kiedyś doleciała 1m dalej do naszego łóżka )

nie wiem o co loto,
ale obie dziewczyny już śpią,
Gabrysia dziś sporo purkała po tym infacolu,
może to jej pomogło,
równo o 20 zaczęła się spinać, ale że spała na moim brzuszku to jakoś ją pougniatałam i przełożyłam do łóżeczka na brzuszek i ŚPI
Zosia też w miarę spokojnie zasnęła ...

oby tak już dziś spokojnie zostało ......................

w ogóle to ciągle patrzymy się z mężulem na siebie i boimy się cieszyć, że teraz mamy czas dla nas

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-06-09 o 20:52
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 21:08   #2093
Klaterina
Zadomowienie

andziot no gratulacje, ja póki co chodzę w luźnych sukienkach, jutro wchodze na wagę, będzie równy tydzień od porodu i jestem ciekawa jak to będzie wyglądało w cyferkach

uciekam spać papa
Stary 2011-06-09, 21:41   #2094
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Moje dzieciątko śpi już 3 godz. oczywiście na brzuszku - oj jak się cieszę, że jesteście Wy i zawsze coś podpowiecie Odpuściliśmy jej nawet dzisiaj kąpiel, bo dawna pora kąpieli minęła
Co do czopków Viburcol kupiłam bez recepty - cena ok. 18zł, ale jeszcze nie użyłam dopóki nie wrzeszczy w niebogłosy to sobie daruje. Mój Tż to już chciał kilka dni temu jej zaaplikowac, żeby tylko zasnęła .
Infacol na początku podawałam tak jak na ulotce, ale pediatra kazał zmniejszyc dawkę odmierzac 10 kropel 4 razy dziennie. Teraz przeszliśmy na Colinox - i też dajemy 10 kropel 4 razy dziennie. Tzn. dzisiaj dałam tylko 2 razy - zobaczymy czy bedzie jakaś zmiana Czy ktoś jeszcze używa takich kropli? Nie spotkałam się z tą nazwą na forum.
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 21:50   #2095
anula_81
Zakorzenienie

A ja sama wykapalam mala i nie plakala wcale! niestety przed kapiela 2 godziny po jedzeniu ulalo jej sie znowu noskiem az, normalnie martwi mnie to jej ulewanie ale teraz zjadla az 25 minut z jednej i 15 minut z drugiej piersi! dalej chciala ciumkac mimo ze zadowolona ale dostala smoka i na razie nie steka, wiec zobaczymy, TZ nie ma , mam niby nianie elektroniczna, ale sie boje wziac prysznic nawet...

Cytat:
Moniqac mój dziś zrobił 3 kupę, właśnie niedawno go przewinęłam,nie robi twardych kup, więc na bank stawiam na gazy bo co innego, kolka raczej nie bo nie mogłabym go uspokoić, a on na trochę się uspokaja i od nowa, teraz znowu śpi, Bartuś też śpi i mi się to nie podoba bo dziś większość dnia przespał, a jak chciałam go obudzić to płacze , coś czuję że noc będzie ciężka

Właśnie przed chwilą znwou był płacz, prężenie się i pierdek, no i spi dalej :/
Kochana zyczę ci aby ta bakteria sobie poszła szybko od Was i już więcej nie wracała, abyście nie musieli iść do szpitala
A moja dalej ani jednej kupy nei zrobila, mam nadzieje, ze przez noc cos pojdzie, ona lubi w nocy czasem postekac i wielka kupe strzelic
moja Zosia paradoksalnie jak dobre ma drzemki w dzien gdzie sama sie obudzi ladnie i radosnie to wtedy lepiej w nocy spi

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
tez zazdroszczę Ci tych 2 kg mi zostało jeszcze 5 ale przed ciążą też przytyłam tak więc zostało mi jeszcze jakieś 7-8 i będzie ok, w spodnie jedne się mieszcze i nawet dopinam ale jaka wtedy mi opona wystaję to nie będę mówiła, czyli tak jak bym się nie mieściła , a jaki krem kupiłaś na brzuszek???

anula_81 mocno, nie wiem co mogę Ci napisać może faktycznie warto z kimś porozmawiać, albo wygospodaruj jeden dzień tylko dla siebie tak jak moria
kochana wlasnie proobuje, tylko nie moge sciagnac na tyle pokarmu, zeby ewentualnie TZtowi wystarczylo na karmienie malej
mnie tez oponka na brzuszku a raczej flaczek zostal

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

anula - daisy - ja wiem, że każdej z nas na swój sposób i z różnych, baź zbieżnych przyczyn jest ciężko. mnie również, chociaż mały jest super: je, śpi albo bawi się, płacze tylko jak jest głodny, albo jak go coś wystraszy (jak mama która trzasnęla o prog jak spał). nawet jak go brzuszek boli to marudzi a nie płacze - odpukać ), ale macie TZtów. mój - nie bardzo sprawdza się w roli męża teraz kiedy jest maly.
owszem zajmie się maluchem, jest w nim zakochany, całuje, głaska, śpiewa mu itp. ale dla mnie.... jest nie taki sam. może to przez brak jego i tego że tak naprawdę odkąd mały się urodził, czyli 6 tyg temu spędziliśmy razem może max 2 tygodnie (i to nie ciągiem), albo nawet nie tyle.
poza tym dziewczyny - jestesmy razem, wirtualnie bo wirtualnie, ale zawsze możemy się tu wesprzeć, wypłakać, wygadać. anula Ty pracoholiczko, nie dziw się, że zmiana życia o 180st zmieniła Ci samopoczucie - troszkę czasu minie aż się przyzwyczaisz. daisulko bardzo mi przykro, że tak źle się tam czujesz, teście to buraki. skup się na niuni i zawsze możesz zadzwonić to pogadamy .
kochana buziale sle moze masz racje, moze moj pracoholizm tak podzialal albo to, ze ja cale zycie chce byc perfekt we wszystkim a nie zawsze sie da? moja Zosia tez malutko placze a jak juz to raczej marudzi niz wyje, a jak juz placze to 5 minutek max i spi ladnie wiec dlatego mam wyrzuty sumienia, ze mam takie dobre dziecko a wyje ja
moze tez czuje sie samotna tutaj, brak rodzicow i jakiejkolwiek pomocy i nie ma z kim pogadac na codzien?
na szczescie masz racje mam was i to naprawde cudowne

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
buuuu a mojego posta nie czytalas?

.
Kochany Mimbiasku juz lece i szukam twojego posta, zakrecona jestem i w depresji, wiec prosze mi wybaczyc

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Wpadlam sie przywitac z odchowalnią, bo pewnie niedlugo bede miala tysiąc pytan do...
Zagladalam tu wczesniej troche,ale szczerze to niewiele pamietam z tego co czytalam bo jeszcze pare dni temu niektore tematy takie odlegle sie wydawaly.
Pochwale sie jeszcze moim szkrabem
Witamy

a ja lece posta mimbi doczytac i moze jedna noga na szybciora sie wykapie, TZ dzwonil i dopiero jedza kolacje, wiec pewnie bedzie nad ranem..ehhh....

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Andziotku napisalas dokladnie to co czuje
ide sie kapac bo mala usnela, zajrze jeszcze zanim sie poloze

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-06-09, 21:55   #2096
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy wit D (devikap) moze byc przyczyna ulewania? bo cos mi sie zdaje ze po posilkach przed ktorymi podam to cudo, Hanna mi ulewa masakrycznie;/

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

aha, antropia akt slubu musisz miec aktualny wyciag
ja daje devikap od 4 tygodni i mi nie ulewa

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ewesko, minki Wikusia super

Atiz, wszystkiego dobrego! Ja podobnie, jak Andziotek, będę obchodzić trzydziechę za rok. Przecieraj szlaki!

Aguś, najważniejsze, że to co chciałaś kupiłaś tylko kaszel masz, czy coś jeszcze?

Moria, trzymam kciuki za Wasze szczepienie! U nas wczoraj ten koszmar, aż sobie melisę w domu parzyłam. No i u nas dwa wkłucia były, następne szczepienie za miesiąc

Grazin, Zosiu, Bassienko, Mimbi, dzięki za troskę! Powiem na pewno. Właśnie o Hankę najbardziej mi chodzi. Dziecko będzie płakać, ja będę chciała wziąć na ręce, zemdleję i I wstyd się przyznać, ale przed chwilą znalazłam [w teczce z dokumentami Hanutki] skierowanie na morfo od gin. Dała mi przy okazji zdejmowania szwów. A ja zapomniałam

Musze wziąć nowe, bo będę mogła dopiero w pon iść na pobranie, a wtedy skiero już nieważne

Mimbi, te nożyny ma długie, ale już przestają być chude Leżaczek boski

Byłyśmy u ortopedy dziś i na usg bioderek. Wszystko w normie, ale mamy często kłaść na brzuszku i w ogóle jak najczęściej "na żabę" Do tego jeszcze Hania miała pobieraną krew, z palucha, ale i tak ryk był, nie wiem, czy z bólu, czy może śpiąca była...
tylko kaszel..
ale theraflu sobie dzisiajzapodalam
tz tez bo kaszle
na noc tez wezmiemy
Cytat:
pieknie !
ale Ci zazdroszcze

ja psikam kilka razy dziennie i odciagam fridą

matall super, ze juz w domku

moja niunia spi
ja sie lenie
poki moge
Stary 2011-06-09, 22:05   #2097
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Infacol na początku podawałam tak jak na ulotce, ale pediatra kazał zmniejszyc dawkę odmierzac 10 kropel 4 razy dziennie. Teraz przeszliśmy na Colinox - i też dajemy 10 kropel 4 razy dziennie. Tzn. dzisiaj dałam tylko 2 razy - zobaczymy czy bedzie jakaś zmiana Czy ktoś jeszcze używa takich kropli? Nie spotkałam się z tą nazwą na forum.
znalazłam coś TAKIEGO
ja nie używałam tych kropli

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 22:08   #2098
anula_81
Zakorzenienie

Mimbasku dziekuje, wiesz ja jakos nigdy nie umialam gadac o swoich problemach, na forum jest latwiej mam juz epizody z psychologami i calymi dziwnymi problemami ale to dluga historia i nie ma co jej tu wywlekac.
mysle ze jak tak dalej u mnie bedzie to wygladalo to TZ sam mnie do lekarza wykopie. dzieki za troske

a ja juz zmylam make up nawet i chcialam isc sie kapac, ale moje dziecie nie spi bynajmniej, lezy i postekuje i gapi sie szeroko otwartymi oczami na koty na scianie i lapkami wymachuje. Bo nie wiem czy wiecie ale u nas sa biale noce teraz i jasno cala noc wlasciwie dlatego nie zawsze roleta pomaga, dzieci ci losie ze dzis lalo caly dzien to troche ciemniej jest szczesliwie
do jutra kochane,

jak dobrze was miec

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-06-09, 22:16   #2099
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
znalazłam coś TAKIEGO
ja nie używałam tych kropli
Dzieki Andziotku
Własnie sama się zastanawiam czy te wszystkie krople nie powodują tego dyskomfortu u dziecka, odstawiam zobaczymy co będzie . Jedyna poprawa jaką widzę to lepsze kupki - ale to pewnie zasługa probiotyku
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 22:24   #2100
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matall jak podajesz ten lacidofil ??? karmisz piersią, a to się chyba rozpuszcza ???
ja też chcę jakiś probiotyk włączyć ale z tego co wiem to w kroplach jest tylko BioGaia a to średnio działało na Zosię ...
Tak, jak w szpitalu - otwieram tą kapsułkę i rozrabiam w 1/3 kieliszka słodkiej przegotowanej wody
No i z kieliszka do dzioba (mały ładnie z niego pije).

My też mamy BioGaię, ale wlaśnie jest droga i średnio działa...

Idę spać, Edzik przysypia w łóżeczku, a jestem dziś ZUPEŁNIE SAMA... No, z Draniem

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości