|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
widzę że już śpicie to ja też sie pożegnam
DOBRANOC Nie lubię spać bez TŻta...
|
|
#3122 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Oj, ale produkcja. Nie dam rady doczytać
![]() Właśnie skończyłam z szanownym małżem gładzić ściany w kuchni. On kładł siatkę na łączenia regipsów i był robotnikiem wysokopiennym, a ja na równinach coby się nie schylać za bardzo ani rączek nie zadzierać Uwielbiam bawić się szpachlą i packą ...Z tymi skurczami, tez tak miałam miesiąc tem. Az mnie w pochwie kłuło zwłaszcza jak chodziłam. Gin się trochę wystraszył ale okazało się że wszystko jest ok. Co do pieluch tetrowych i flanelowych, to z doświadczenia małego powiem, że flanelowych nie używałam wogóle. Tetrowych miałam 10szt ale używałam 4 szt. Na początku brałam je do karmienia ale potem odkryłam chusteczki nawilżające ![]() W jednym momencie naprawdę się przydały tak przez 2 tygodnie jak oduczałam syna sikania w pieluchę jednorazową. Ceratka, tetra i majty. Zsikał się parę razy i zrozumiał że warto na nocnik wołać ![]() Więcej nie dam rady napisać, bo poczytać muszę. A jutro mi się nie uda bo jadę z przedszkolem na imprezę do koła łowieckiego, gdzie nasze dzieciaki zostały zaproszone na imprezkę z okazji dnia dziecka. Jadę jako jedna z mamusiek i mam nadzieję się dobrze bawić na polance przy ognichu i kiełbaskach, które będę musiała kończyć po mym zbóju niejadku No przesadziłam trochę ale nie je wszystkiego do końca więc trochę prawdy w tym jest...A teraz życzę Dobrej nocki wszystkim. |
|
|
|
#3123 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale naskrobałyście
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to trzymam kciuki, aby promotor wszystko zaakceptował![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
dobrze, że wszystko w porządkuCytat:
tylko za dużo nie machaj tą szpachelką to miłego dnia jutro i udanej imprezki![]() Kurcze ta godzina a ja jeszcze nie śpię dobrej nocki
|
|
|
#3124 |
|
Rozeznanie
|
wstałam o 4 siku i już nie mogłam usnąć (chyba przez myślenie o chrzcinach a raczej o tym ile "kosztują" w naszym kościele, poza tym myślę żeby zrobić je po cichu żeby teściowa znów imprezy nie zrobiła jak z cywilnym) i co tu teraz robić
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wstałam po 2 i od tamtej pory nie śpię... zaczełam nawet książkę czytać z myślą, że przysnę, ale gdzie tam... znowu będę nie do życia dzisiaj
|
|
#3126 |
|
Rozeznanie
|
miło wiedzieć że nie jestem sama
mi się to pierwszy raz zdarza kurcze, mam jakiś zapchany nos mam nadzieję że się nie rozwinie jakieś choróbsko ![]() PS. chociaż taki będę miała pożytek z tego nie spania że sobie poklikam |
|
|
|
#3127 |
|
KWC
|
Bruma - straszna historia, bardzo współczuję tego stresu.
Dzisiaj mam 2 rocznicę ślubu |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3129 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
Cytat:
i właśnie uważam, że po mnie nie widać, że tak mało mi kg przybyła. W 1ciąży na tym etapie miałam +4kg. a później to już w ogóle obłęd razem 26kg I brzusio miałam PRZEOGROMNY!!!Cytat:
Cytat:
z włosami miałam problem były cienkie i słabe ale się wzmocniły Cytat:
dobrze, że wszystko dobrze się skończyło. Odpoczywaj dużo ![]() Cytat:
![]() Gratuluję ![]() Nic to ja narazie uciekam, miłego dnia |
||||||
|
|
|
#3130 |
|
Rozeznanie
|
Kurde, chyba mi zajada rośnie
tak jakoś mnie mrowi na wardze i leciutko czerwone jest na razie posmarowałam pastą do zębów. Macie jakieś domowe sposoby?Ps. Czy dziewczynkę, czy chłopaczka, każda kocha (/czeka na) swojego dzieciaczka
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-06-10 o 08:17 |
|
|
|
#3131 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
Cytat:
. Cytat:
Agnyska81 co do paznokci i wlosow to u mnie jest w porzadku. jednak ja nigdy nie mialam super cery, a teraz to nie jest z nia dobrze . poziom prolaktyny sie zwieksza, a co za tym idzie cera daje mi w kosc Cytat:
. Bruma wspolczuje nieprzyjemnej przygody Cytat:
a mnie komarzyce uzarly w nogi jak spalam na dole w salonie. po 12 godzinach od razu te miejsca mi napuchly i swedzialy jak oszalale. zatem teraz to nie tylko komarzyce, ale panow komarow tez killeruje .wszystkiego najlepszego a ja wszamalam platki z mlekiem, synus wyprawiony do szkoly, pranie wstawione i czas na drzemke. potem trzeba zrobic obiad, ale nie mam pojecia co . popoludniu idziemy do synka szkoly na festyn rodzinny z okazji zakonczenia roku szkolnego . Edytowane przez AaniaA Czas edycji: 2011-06-10 o 08:25 |
||||
|
|
|
#3132 |
|
Rozeznanie
|
Cześć piękne
![]() Jakoś się ostatnio nie odzywałam, bo weny nie mam ![]() We wtorek byłam u gina i jest wszystko ok, dostałam skierowanie na ta krzywą cukrową w końcu następna wizyta 1 lipca, a potem 1 sierpnia boziu jak to szybko leci
|
#3133 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tez mam za niskie. Probowalam kiedys czy moze mi sie smak zmienil jak to bylo z innymi rzeczami niektorymi, ale niestety. Rosnie mi to w buzi i od razu musze wypluc.Z mojej listy rzeczy zjadliwych zawierajacych zelazo mam wolowine, buraki, fasole, sardynki, platki sniadaniowe (zwykle wzbogacane zelazem), figi, orzechy, morele i sliwki. Chyba brokuly tez maja, ale nie jestem pewna. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie babcia na wszystko poleca masc propolisowa, bo przyspiesza gojenie.
|
|
|
#3134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Chociaż takie głupoty mi się śniły, że głowa mała![]() DorotaMaria tylko się nie przepracuj pracusiu ![]() Cytat:
Nie dziękuję za kciuki![]() Wszystkiego dobrego Cytat:
Ja mam cichutką nadzieję zatrzymać się tak na +10kg![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kolejny duży facecik
|
||||
|
|
|
#3135 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
własnie sniadanko jem i popijam kawą, na 12.40 do diabetologa muszę jechać... ale pogoda z bani - 13 stopni jest normalnie trzeba chyba wydobyć jakiś sweterek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja własnie sobie zobaczyłam do karty i mam wizytę 7 lipca - w rocznice slubu
|
||
|
|
|
#3136 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malutko przytyłaś ja już gdzies 8-9 kg na plusie a naprawde nie wiem gdzie mi się to ulokowało ale fajnisty ![]() Cytat:
w końcu brakuje Ci kilku stron a ne płowy pracy ![]() Cytat:
![]() Pocgwal się łupami ![]() Co do rzeczy, to ja nie rozpisywałam na liście ubranek po kolei tylko wpisałam "ubranka". Bez kupowana ubranek już sie obejdę, ale pewnie i tak nie będe umiała się powstrzymać za to mamy mnóstwo innych pierdółek do kupinia, np. apsirator do noska, jakieś kosmetyki, nożczki, sczoteczka do włosów, termometr, wanienka itd. no i rzeczy do szpitala dla mnie te podkłady, majtasy itd. ![]() Cytat:
dobrze ze wszystko jest okej ![]() a to zboczuch! ![]() Cytat:
![]() najlepszego kochana Kochane mój tż normalnie nie da sobie przemówić, że te moje kłucia to nic złego, że to Natalcia mnie uciska albo wszystko sie rozsrasta i męczy mnie ze mam dzwonić do ginekologa i iśc na wizyte już nie wiem w jakim języku mam do niego mówić ![]() Do tego powiedział że mam absolutny zakaz noszeniam cięzkich rzeczy, i że moge nosić do kilograma śmieszny jest, ale kochany
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-10 o 09:04 |
|||||
|
|
|
#3137 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ślub też był nasz a zaprosiła prawie całą swoją rodzinę (ponad 50 osób , ode mnie zaproszonych było 14) i wszystko "postanawiała" głosu nie miałam, a miał być ślub tylko ze świadkami dlatego myślę żeby jej nie mówić o chrzcie- dopiero po fakcie muszę to z tż obgadać na klubik wrzuciłam brzusio to tu też pokażę ![]() ostatni dzień 23tygodnia
|
|||
|
|
|
#3138 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tez sie wybieram na ta krzywa cukrowa![]() zobaczycie jak to szybko zleci do porodu i bedziemy sie chwalic naszymi skarbami ![]() Cytat:
mi tez sie takie głupoty sniły ze az sie wystraszyłam jak wstałam sniło mi sie ze zaczełam plamic i zaraz jak sie obudziłam to pobegłam do toalety zobczyc czy to aby napewno byl sento powodzenia w dalszym pisaniu
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
mucka widze że brzusio rośnie powoli
śliczny jest co do zajdów i opryszczek - to zajady robią się w kącikach ust, takie ranki, a opryszczka może się robić na całych ustach i przypomina takiego bardziej pryszcza. Przynajmniej tak mi się wydaje że na tym polega różnica ![]() co do teściowej to zabiłabym głowa mnie boli i Niunia mi chyba naciska na pęcherz bo pobolewa mnie a musze do tego głupiego przedszkola iśc
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-10 o 09:29 |
|
|
|
#3140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w takim razie mam opryszczkę mój dzidziuś chyba czasem kopie w pęcherz bo czasem czuję taką nagłe parcie na pęcherz które po sekundzie mija ale zaraz jest znowu ( w rytmie kopniaków) |
|
|
|
|
#3141 |
|
Rozeznanie
|
No mućka pisałam już na klubiku, że różnicę w wielkości brzuszka widać
![]() A ja właśnie uświadomiłam sobie, że zaczęłam 24tydz |
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mam często zajady. Trzeba leczyć od środka. Czyli jedz dużo witaminy B.
A od zewnątrz, to jakieś same głupie rady znam których sama z obrzydzenia nie stosowałam więc nie poradzę
|
|
|
|
#3143 |
|
Rozeznanie
|
kurczę ale figury to Ci zazdroszczę
a mój mężul pewnie by pozazdraszczał Twojemu mężulowi |
|
|
|
#3144 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A pocenie się to temat rzeka, jakaś tragedia teraz ![]() Jak ty zobaczyłaś te rozstępy na wzgórku przez ten brzuch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
do tego mnóstwo piegów mi wyskoczyło, a ktostki na plecach , dekolcie Cytat:
![]() dobrze że wszystko ok Cytat:
![]() Ostatnio mi zakomunikował że chce mnie zabrać ze sobą w boże ciało na kilka dni w namiocie to ja nie będę spać, mam traumę po ostatnim wypadzie, kiedy to w nocy lisy biegały sobie na luzaka wokól naszego namiotu ![]() Gratulację i powodzenia na stępne lata Cytat:
leci leci, już za chwilkę można rzec ![]() Brzusio śliczny, a jak cycuszki zakamuflowałaś ![]() Od wczorajj czuje się jakby walec mnie przejechał spałam wczoraj w dzień coś koło 3 godzin i po 22 już chciałam spać dalej, w nocy się budziłam bo mi kończyny drętwiały, a rano się dobudzić nie mogłam Do tego nawał z piersi obóch! Co już od kilku dni nie ciekło, to dziś jestem zalana
|
|
|
#3145 |
|
Rozeznanie
|
Ja zajadów i opryszki nie miałam, więc nie pomogę
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Nic, musze wziać Apap bo zjade zaraz przez ból głowe i szykuje sie na godzine do tych potworków
a potem ide na lody z przyjaciółką, a co
|
|
|
|
#3147 | |
|
Rozeznanie
|
Aaaa i zmierzyłam się wczoraj w pasie
mam 104cm Wzrostu mam 157cm, więc się śmieję, że niebawem łatwiej będzie mnie przeskoczyć niż obejść Ale tu znów pustki ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Ja też z małym mam dziś spotkanie - ja z koleżanką, on z kolegą no i koleżanka biedna mi córci zazdrości -ma męża sporo starszego, rozwiedzionego, który z 1małżeństwa ma 1syna, no i teraz mają synka (w wieku Filipa) i też chciałaby 2dziecko (najlepiej córeczkę) no ale mąż nie chce, więc szalona mojej Amelii jakąś sukienusie kupiła
|
|
|
|
|
#3148 |
|
Zadomowienie
|
spray gratulacje rocznicy =)))
Witam Was =) Jutro z samego rana (o 6) wyjeżdżam na działkę i wolę nie myśleć o której będę musiała wstać i jak będzie wyglądać podróż (nie wyspana kobieta w ciąży z objawami lekkimi choroby lokomocyjnej) =/ |
|
|
|
#3149 |
|
Rozeznanie
|
Odzywam sie zgodnie z obietnicą dając znak że wszystko ok
![]() Dzień dobry wszystkim mamuśkom ![]() U mnie w domu sajgon, częsc spakowana, częsc wyrzucona z szafy i czeka na decyzję co dalej.... Któras pytała kiedy sie przeprowadzam....uwaga: od 1 lipca!!!!!!!! łaaaaaaaaa |
|
|
|
#3150 |
|
Rozeznanie
|
Nudzę się...................... ................
siedzę i weszłam na kalkulator dziecko.haczewski.pl i widzę, że za 18dni zacznę 3trymestr |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

DOBRANOC 

Uwielbiam bawić się szpachlą i packą ...

Ale i tak jest nieźle
Pocieszcie mnie

dobrze, że wszystko w porządku

jak to możliwe, że masz tylko 2 kg? W poprzedniej ciąży też tak miałaś? Bo mama za mną łazi i marudzi, że za chuda jestem
tak jakoś mnie mrowi na wardze i leciutko czerwone jest 

a tez mam za niskie. Probowalam kiedys czy moze mi sie smak zmienil jak to bylo z innymi rzeczami niektorymi, ale niestety. Rosnie mi to w buzi i od razu musze wypluc.