|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#9031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fundacja "Zwierzęta i My"
Podnosze do gory.
|
|
|
|
#9032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: bezdomna kotka będzie niedługo rodziła, teraz jest w schronisku. Co z kociętami
Wiem z doświadczenia, że każdy kot inaczej reaguje na nowego przybysza. Jednym zajmuje to mniej, a innym więcej czasu żeby zaakceptować nowego kota i ustalić hierarchię w stadzie, a kocie stosunki układają się przeróżnie
![]() Aktualnie mam 4 koty, które raczej zgodnie współżyją ze sobą. Jedne kochają się (śpią razem, myją się nawzajem), drugie tylko lubią, a jeszcze inne zaledwie się tolerują. Są dni kiedy nie obywa się bez potyczek i "łapoczynów" między nimi ![]() Patrząc z perspektywy czasu to teraz nie wyobrażam sobie mieć w domu tylko 1 kota, 2 to minimum
|
#9033 |
|
Raczkowanie
|
Pomoc!!!!!!!! Ważne!!!!!!!!
Nieaktualne
Edytowane przez ewejaz Czas edycji: 2011-06-16 o 14:45 |
|
|
|
#9034 |
|
Zakorzenienie
|
Szukamy domu dla Morusa (Warszawa i okolice)
Szukamy domu dla cudownego psiaka o imieniu Morus!
Błąkał się we wsi 70km od Warszawy – najprawdopodobniej ktoś go wyrzucił, bo pies jest oswojony, umie podawać łapę i bardzo lgnie do człowieka. Morus to młody chłopak (ma maksymalnie rok), był trochę zaniedbany – w jego sierści znaleźliśmy mnóstwo kleszczy. Morus jest już po wizycie u weterynarza , został zaszczepiony, odrobaczony, odpchlony i usunięto mu kleszcze. Jest mądry, łagodny i bardzo wesoły, uwielbia się bawić i bardzo chciałby mieć swój domek i kogoś kto go pokocha. Nie brudzi w domu i słucha się na spacerach. Gotowy do pokochania! Szukamy domu stałego lub tymczasowego! Kontakt: Magda, u której Morus aktualnie przebywa - 512 442 469
|
|
#9035 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pomoc!!!!!!!! Ważne!!!!!!!!
A może ktoś w końcu poda jakieś konkrety??? Np kto koordynuje całą akcję, bo póki co informacja o powyższej treści pojawia się WSZĘDZIE, ale tak na prawdę nikt nic nie wie...
|
#9036 |
|
Zadomowienie
|
jak ja probowalam sie cos dowiedziec to dostalam tylko info ze psy maja domy...
Chciala bym chociaz wiedziec kto to organizowal i jakim spsobem 90 psow znalazlo tak od razu domy... |
|
|
|
#9037 |
|
Zadomowienie
|
Podejrzewam, że "akcja" wymknęła się spod kontroli i takie info podają na odczepnego... Nie wierzę, że 90 psów tak szybko znalazło domy
|
#9038 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ankieta na temat prasy hobbystycznej o psach
nie otwieraja sie linki.,,
|
|
|
|
#9039 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Oczywiście nie wszyscy, ale jednak. Problem zaczyna się wtedy, gdy słodziutki ''yorkuś'' załatwia się w domu, ''maltańczyk'' gryzie itd... ![]() Niestety, ale z własnego doświadczenia wiem, że wizyty przed adopcyjne, ankiety i późniejsza kontrola nowego właściciela to fikcja... Teoria teorią, praktyka praktyką
|
|
#9040 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukamy domu dla Morusa (Warszawa i okolice)
Podbijam i dodaję nowe fotki
|
|
#9041 |
|
Raczkowanie
|
kanarek kielce
chcialabym kupic kanarka samca- gdzie w kielcach jest zoolog w ktorym moge go kupic? a zna ktos moze ceny?
|
|
|
|
#9042 |
|
Przyczajenie
|
[KATOWICE] Oddam dwie młode szczurzynki
Kochane,
założyłam profil na wizażu z jednego ważnego powodu... Muszę rozstać się z moimi księżniczkami, ponieważ mam na nie alergię. Moje szczurzynki urodziły się 31.01.2011 i są siostrzyczkami. Do mojego domu zawitały w marcu i od tego czasu zaczęły się moje problemy z zapaleniem spojówek... Mimo wszystko próbowałam je oswoić. Uwielbiają hasać po pokoju, ich ulubioną potrawą są ryż z grochem i makaron z ziołami. Helga jest skomplikowanym stworzeniem ,bo nikt nie potrafi do końca określić jej koloru ... Jest ni to szara, ni to brązowa. Jak była mała to myśleliśmy, że to russian blue, ale teraz już nic nie wiadomo Za to Klara jest klasycznym huskym, czyli gryzakiem dwubarwnym : szaro-białym.Mam nadzieję, że ktoś przyjmie je w swe dobre ręce. TYLKO PO PODPISANIU UMOWY ADOPCYJNEJ! NIE NA POKARM! kontakt : 514689899 lub PW ![]() ich zdjęcie : http://forum.szafa.pl/addon.php?57,m...15ae72d97f.jpg
Wszystko się może zdarzyć ;-) Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2011-06-18 o 12:57 Powód: wyciełam, co nie było zgodne z regulaminem |
|
|
|
#9043 |
|
Przyczajenie
|
Śliczna Negra szuka domu! (dolnośląskie)
Śliczna sunia, ma jakiś roczek, bardzo wesoła, kocha ludzi.. NIE MOŻE SPĘDZIĆ ANI CHWILI DŁUŻEJ W SCHRONISKU!!!
Jest już czysta, odrobaczona, będzie sterylizowana... potrzebuje tylko domu... Jesli któras z Was chciałaby pomóc, kontakt z ośrodkiem w Uciechowie (dolnośląskie) jest na plakacie... W imieniu Negry prosimy o pomoc! Plakat w załączniku |
|
|
|
#9044 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ankieta na temat prasy hobbystycznej o psach
ad.2 moim zdaniem jeśli ktoś kupił gazetkę 7 lat temu to nie ma to większego znaczenia dla badań, zawęziłabym do max 2 lat, najlepiej roku.
ad.3 regularnie- to też co 3-4 miesiące, nie każda gazeta wychodzi co miesiąc. Prenumeruję/ każde wydanie, co kilka wydań, sporadycznie, nie kupuję. ad. 6. moim zdaniem, wystarczy zostawiam, zbieram, nie ma sensu dzielić, zbieram bo lubię, bo brat poczyta, bo zbliża się remont. ad. 7 wg mnie mało wnosi, albo jest za mały wybór: interesuje się, lecz nie marzę, jestem, zamierzam być hodowcą, uprawiam psie sporty, lubię czytać o psach itp.. ad.8 a jeśli kupuje 2 gazetki rocznie- ma dzielić? może lepiej rocznie ad. 10 czym się różni odp A od C? ad. 12 w pozycji porada niezbędna jest zapewne porada czy się swoją drogą rożni porada od porady eksperta?ad. 13 w ciągu tych 10 lat przez 2 lata kupowałam regularnie przez kolejne 3 zaprzestałam, potem zaczęłam znowu kolekcjonować, a od 6 m-cy nie kupuje, co mam wpisać? W drugiej części też jest niezły bałagan. Poza tym już wspomniane reguły przejścia. Ankieta sprawia wrażenie zrobionej "na kolanie", pytania i odpowiedzi wyglądają na bardzo przypadkowe. Twój promotor zatwierdził ankietę? |
|
|
|
#9045 |
|
Zadomowienie
|
Nowy dom dla młodziutkiego Yorka
Wizażanki.
Niestety z 2 bardzo ważnych powodów muszę się rozstać z moim małym Yorkiem. Tosia ma 4 miesiące. Niestety moi rodzice się wyprowadzają, a ja z mężem dużo pracuję i prawie cały czas nie ma nas w domu. Tosia całymi dniami przesiaduje sama, a kiepsko to znosi. Ponadto mamy 5 letniego synka, który jak to dziecko ciągle ją taszczy na rekach. Nie daje jej nawet chwili spokoju. Mimo, iż mu na to nie pozwalamy...ale to się kończy ciągłymi awanturami o Tosię - dosłownie. Szkoda mi zarówno pieska jak i dziecka... bo ta sytuacja wywołuje stres. Chciałabym by Tosia trafiła do kogoś kto ją pokocha i będzie miała ciszę i spokój. Wolę zmienić jej dom teraz niż jak będzie starsza i się już mocno do nas przyzwyczai. Mamy ją wprawdzie już 3 miesiące...ale jest jeszcze małym psiakiem i teraz chyba będzie jej łatwiej znaleźć nowy dom. Tosia jest po rodowodowych rodzicach... ojciec był normalnych rozmiarów, mama miniaturka...Tosia jest średniej wielkości, ale i tak jest drobniutka. Jestem z okolic Warszawy. Jeśli jest tu ktoś kto chciałby dać jej spokojny dom lub zna odpowiednią osobę to piszcie. ......................... ................ edit: Pisze z pracy - jak zwykle... jutro dołączę fotki bo dziś z pracy tez wrócę o 24.00
Fresh Princess of Wizaz ... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551947 - moja galeria pazurkowa ![]() 04.07.2015 PM 2015 ![]() Edytowane przez Lianca Czas edycji: 2011-07-01 o 09:58 |
|
|
|
#9046 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy dom dla młodziutkiego Yorka
Kontaktowałaś sie może z jakąś fundacją z Warszawy? Oni potrafią znaleźć dom, zwłaszcza, że na takiego malucha będzie dużo chętnych. Domy są sprawdzane, wiadomo czy psiak trafił w dobre ręce a nie do np rozmnażacza. Po za tym polecam wejść na forum www.dogomania.pl i w dziale "psy do adopcji>mazowieckie" założyć temat, tam dziewczyny Ci pomogą.
|
|
|
|
#9047 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: MASTIF TYBETAŃSKI do adopcji
|
|
|
|
#9048 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Śliczna Negra szuka domu! (dolnośląskie)
podnosze
|
|
|
|
#9049 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: kanarek kielce
Cytat:
warto zajrzec do tesco, i na Piotrkowska
|
|
|
|
|
#9050 |
|
Rozeznanie
|
Tez polecam wejsc na dogomanie, a bron Boze nie oddawac pierwszej lepszej osobie.
Warto spisac umowe adopcyjna, jak robi wiekszosc fundacji, schronisk. . . Warto o tym pomyslec, by psina nie trafila do pseudohodowcow, gdzie sluzylaby jedynie jako automat do robienia pieniedzy. |
|
|
|
#9051 |
|
Rozeznanie
|
i potrzebny jest ktoś kto będzie umiał wychować...
bo pies wzięty z pseudohodowli,w wieku 1 ms, gdzie ludzie nie mieli żadnego oporu by drobną sunie pokryć większym psem, może sprawiać kłopoty, a york potrafi,więc dobrze by trafiła nie do rodzinki, dla dzieci,czy coś, tylko do pasjonata,który będzie umiał ją wychować zawczasu |
|
|
|
#9052 |
|
Rozeznanie
|
Szczeniak zabrany od matki tak wcześnie?! Masakra!
W każdym razie proponuję skontaktować się jakąś fundacją i koniecznie podpisać umowę adopcyjną - może nawet z zastrzeżeniem sterylizacji, aby nie trafiła sunia do pseudohodowli, gdzie stanie się maszynką do rodzenia dzieci.
|
#9053 |
|
Wtajemniczenie
|
Liancia szkoda, że dałaś pieskowi nadzieje na dobry dom, a teraz nagle sie okazało, że jest pod górke.. Decyzja o psie trzeba przemysleć, szczególnie gdy ma się małe dziecko w domu.
Mam nadzieję, że Tosia znajdzie dobry dom. |
|
|
|
#9054 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze byloby zaznaczyc, ze warunkiem oddania suni bedzie jej sterylizacja. To odstraszy rozmnazaczy.
|
|
|
|
#9055 |
|
Zadomowienie
|
Tosia znalazła dom
Oddałam ją 15 letniej dziewczynce i jej mamie. Mam nadzieje, że będzie tam szczęśliwa Ale wyglądało na to, że jej nowe właścicielki bardzo się cieszyły.WATEK DO ZAMKNIĘCIA.
|
#9056 |
|
Wtajemniczenie
|
Kot kaskader - petycja -ważne !!!!
PROSIMY O PODPISANIE PETYCJI I WYSŁANIE CZTERECH LISTÓW MAILI. TREŚĆ I ADRESY PONIŻEJ.
* Z góry dziękujemy ślicznie za podpisanie petycji i wysłanie maili! PETYCJA!!! http://www.petycje.pl/petycja/7531/petycja_w_sprawie_odebra nia_zwierzst_i_ukarania_ winnych_maltretowania_je dnego_z_nich.html ...* prosimy pamiętać o weryfikacji podpisów! Pamiętacie głośną sprawę maltretowanego kota z Krakowa?: 1. http://www.tvn24.pl/-1,1687795,0,1,maltretowa ny-kot-byl-tragicznie-przerazony,wiadomosc.htm l 2. http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-szokujacy-film-kot-kaskader-zostal-usuniety-z-youtubea,nId,315156 Otóż zwierzęta, z wyjątkiem maltretowanego kota z nagrania, mają wrócić z powrotem do właścicieli, gdyż pracownicy Wydziału Ochrony Środowiska Miasta Krakowa nie mają MOCNYCH DOWODÓW na wydanie decyzji o odebraniu zwierząt właścicielom! Sprawa trafiła do Samorządowego Kolegium Odwoławczego, które to uchyliło się od decyzji UM Krakowa, sprawa wraca do Urzędu Miasta! Odnośnie Policji i Prokuratury, sprawa wobec rodziców została umorzona! Niestety tylko dzięki pomyślnemu zakończeniu tej sprawy jest szansa, aby zwierzęta nigdy nie wróciły do tego domu. Wobec dzieci sprawa się toczy. * Kochani prawdopodobnie to dzięki Wam Samorządowe Kolegium Odwoławcze nie poparło decyzji UM Krakowa! Dzięki setkom bądź nawet tysiącom wysłanych maili, jak również listów przesyłanych drogą tradycyjną! Walczmy dalej o godne i spokojne życie tych zwierząt. My jako społeczeństwo, jesteśmy oburzeni postawą pracowników Urzędu Miasta Krakowa, odpowiedzialnych za wydanie decyzji odnośnie powrotu zwierząt do właścicieli, których dzieci znęcały się nad kotem oraz decyzją Policji i Prokuratury odnośnie umorzenia sprawy wobec rodziców. 1. Do Prezydenta Miasta Krakowa prof. Jacka Majchrowskiego prezydent@um.krakow.pl 2. Do Wydziału Kształtowania Środowiska dyrektor Małgorzaty Mrugały umk@um.krakow.pl dot. Sprawy maltretowanego kota http://www.tvn24.pl/-1,1687795,0,1,maltretowa ny-kot-byl-tragicznie-przerazony,wiadomosc.htm l Z uwagi na złamanie przepisów Ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt, proszę o wydanie natychmiastowej decyzji o odebraniu zwierząt właścicielom, których dzieci znęcały się nad kotem. Kot był przez jednego z nich duszony, rzucany o meble i ściany, drugi ze sprawców nagrywał kamerą brata. Właściciele zwierząt dowiedli, iż nie potrafili zapewnić im bezpieczeństwa. Wobec zwierząt zostały złamane przepisy: Art. 1.1. Zwierzę, jako istota żyjąca, zdolna do odczuwania cierpienia, nie jest rzeczą. Człowiek jest mu winien poszanowanie, ochronę i opiekę. Art. 5. Każde zwierzę wymaga humanitarnego traktowania. Art. 6.2. Przez znęcanie się nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo świadome dopuszczanie do zadawania bólu lub cierpień, a w szczególności: 1) umyślne zranienie lub okaleczenie zwierzęcia, nie stanowiące dozwolonego prawem zabiegu lub doświadczenia na zwierzęciu, 4) bicie zwierząt przedmiotami twardymi i ostrymi lub zaopatrzonymi w urządzenia obliczone na sprawianie specjalnego bólu, bicie po głowie, dolnej części brzucha, dolnych częściach kończyn. Niniejszym listem wyrażam swój sprzeciw wobec okrutnego traktowania zwierząt. Domagam się, aby obowiązujące w Polsce prawo było przestrzegane, a osoby, które dopuściły się przestępstwa wobec zwierząt, nie mogły już więcej ich skrzywdzić. Z poważaniem Imię i nazwisko Prosimy również o wysłanie maili do: 1. uwaga@tvn.pl 2. interwencja@polsat.com.pl dot. Sprawy maltretowanego kota http://www.tvn24.pl/-1,1687795,0,1,maltretowa ny-kot-byl-tragicznie-przerazony,wiadomosc.htm l My jako społeczeństwo, jesteśmy oburzeni postawą pracowników Urzędu Miasta Krakowa, odpowiedzialnych za wydanie decyzji odnośnie powrotu zwierząt do właścicieli, których dzieci znęcały się nad kotem. Mianowicie chodzi o sprawę "Kota Kaskadera", gdzie młody sprawca nagrywał kamerą brata, znęcającego się nad zwierzęciem. Nie chcemy dopuścić do kolejnej części, którą zapowiedział jeden z nich. Z uwagi na złamanie przepisów Ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt: Art. 1.1. Zwierzę, jako istota żyjąca, zdolna do odczuwania cierpienia, nie jest rzeczą. Człowiek jest mu winien poszanowanie, ochronę i opiekę. Art. 5. Każde zwierzę wymaga humanitarnego traktowania. Art. 6.2. Przez znęcanie się nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo świadome dopuszczanie do zadawania bólu lub cierpień, a w szczególności: 1) umyślne zranienie lub okaleczenie zwierzęcia, nie stanowiące dozwolonego prawem zabiegu lub doświadczenia na zwierzęciu, 4) bicie zwierząt przedmiotami twardymi i ostrymi lub zaopatrzonymi w urządzenia obliczone na sprawianie specjalnego bólu, bicie po głowie, dolnej części brzucha, dolnych częściach kończyn. Apelujemy o pomoc w tej sprawie. * W celu weryfikacji podpisu, jeżeli ktoś nie otrzymał linku weryfikującego, prosimy pisać na adres mail: weryfikacja@petycje.info Najlepiej od razu wysłać informację z numerem podpisu i numerem petycji/dokumentu. Sami zweryfikują podpis, po czym przyślą powiadomienie, że podpis został zweryfikowany. Blog: http://kotkaskader.blogspot.com/ Reportaże: http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-krakow-zwierzeta-z-domu-gdzie-znecano-sie-nad-kotem,nId,345154 http://chwiladlapupila.pl/informacje/maltretowane-koty-wroca-do-wlascicieli/ http://www.kurierlubelski.pl/wiadomosci/420913,chlopiec-ktory-rzucal-kotem-o-sciane-moze-odzyskac,id,t.html?cooki e=1 http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/971471,rzucanie-kotem-o-sciane-ma-kolejna-odslone-dramatu-zwierzat,id,t.html?utm_s ource=facebook.com&utm_m edium=SMO_GRATKA&utm_cam paign=SMO
Czas powiedzieć stop przemocy wobec zwierząt!!! Edytowane przez Sparta Czas edycji: 2011-07-12 o 12:24 |
|
|
|
#9057 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kot kaskader - petycja -ważne !!!!
Kochani pomóżcie nam!!! Podpisujcie, rozsyłajcie. Pomóżmy tym zwierzakom!!!
Z góry Wam ślicznie dziękujemy!!!
Wpadnijcie na naszą stronkę ![]() http://www.facebook.com/?sk=messages&tid=16571085 41572#!/pages/Zwierz%C4%99-to-Najlepszy-Przyjaciel-Cz%C5%82owieka/188196357870601 Edytowane przez kolejna kobietka Czas edycji: 2011-07-07 o 14:56 |
|
|
|
#9058 |
|
Wtajemniczenie
|
Każdy podpis jest na wagę złota!
|
#9059 |
|
Zakorzenienie
|
Podnosze i o podpisy prosze.
|
|
|
|
#9060 |
|
Wtajemniczenie
|
Petycja podpisana , maile wysłane i bardzo bardzo proszę o te podpisy
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.