|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
Ddaaiissyy moja mała też ciężko oddycha noskiem i czasami jak zaczyna płakac to chrumka jak świnka, nawet pediatra to słyszał ostatnio i powiedział, że jeszcze pozostałosci po porodzie. Kazał wkraplac sól fizjologiczna i odciagac fridą. Niestety nie widzę jak na razie rezultatów - wyciągnę zawsze parę glutków, ale nadal mam wrażenie, że nosek przytkany . Znowu w szpitalu mi mowili, że mam w ogóle tego nie ruszac, to samo się wchłonie ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Zmykam dziewczynki do sprzątania, mała śpi - oczywiście na brzuszku Ciekawe czy jak włączę odkurzacz to się obudzi,hmmm.....
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
daisy Już pisałam na przechowalni - daliśmy radę
![]() Tż we wtorek ma dopiero gastroskopię ![]() Więc wcześniej niż środa-czwartek nie wyjdzie. A nie ma tam teraz neta i nie może pracować. Więc będzie biednie w przyszłym miesiącu ![]() Ja się pytam: COŚ ... JESZCZE??? ... to cenzura, bo nie chce tu przeklinać
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
matall - z ilu przeedmiotó? ja na szczescie tylko z jednego :P
dziewczynki, bo klasc na brzuszku nie wolno zaraz po jedzeniu...ale il;e to jest bezpiecznie? połozyłam go gdzies 15 min po i mu sie ulało... ratujcie
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin a jesteś pewna że masz rozpuszczalne te szwy ??? może gdzieś jeszcze zakładają normalne i trzeba jechać zdjąć
![]() że się spiełaś i napisałaś pracę ![]() moria dla Igusi, cudowne dziecko się robi i tyle przesypia w nocy ![]() eweska Ty na środku czy po boku spałaś ???? ![]() spice1985 pewnie zależy od tego ile już nie karmisz, bo wszystko musi wrócić do normy z hormonami, ja jak poprzednio przestałam karmić to chyba ze dwa miesiące minęły zanim okres dostałam, ale karmiłam ok 5 miesięcy ddaaiissyy może tylko psikaj ale nie wyciągaj fridą, nosek się przeczyści i spłynie samo JA TEŻ CHCĘ SIĘ Z WAMI SPOTKAĆ A MAM DALEKO !!!!!!!!! byłam z Zosią na spacerku, Gabulek mój śpi (oczywiście na brzuszku)
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciezko jej sie oddycha czasem chrapie a jak ma przytkane to zle jej sie je itp kladz mala na brzuszku, oklepuj plecki delikatnie, nos na ramieniu to sa resztki pokarmu, lez i sliny ktore jej zalegaja w gardzielku, dzieciaczki takie malutkie nie maja jeszcze do konca wyksztalconej krtani dlatego tak sie dzieje ponoc ![]() tak jest lepiej lepiej |
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kładę ją na brzuszku zaraz po odbiciu tzn jak troszkę jej się przyśnie |
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
andziot; moj Gabik tez na brzuszku spi
a jaka miejscowosc byłaby dla Ciebie dobra ? Może dojdziemy wszystkie do jakiegoś konsensusu Super by było Faktycznie po psikaniu tak fajnie kicha jak kotek... to nie będę jej maltretowała poki co tą frida a Gabulek też na spacerku był ?? Czy z TZ w domku został ? U mnie pogoda nie nastraja do spcaerków agus87; dziekuje Ci za wskazówki ![]() Całuski dla Oleńki PRacujesz dziś czy troszke sobie odpoczywasz? Dziewczonko, odkurzacz powininen działać na Malutką usypiająco Kochane zmywacie Bepanthen z sutków przed karmieniem ?? ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- nie wiem co na obiad
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wygladaja jak zylka wedkarska
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czekam właśnie 15 min
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
kto jeszcze nie mial czasu zebów umyc reka w góre
![]() bo ja nie mialam ![]() jestem zenujaco nie zorganizowana... daisy ja na sutki uzywam maltan, super pomaga i nie trzeba zmywac moj maly potworek nie spi 15 min mu spiewalam i lulałam zasnal polozylam do łózeczka i 2 min pozniej stekanie. na szczescie nie płlacze ale toleruje tylko raczki...
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
najwazniejsze Grazin, ze gdy zasnie na rączkach i odkładasz go do łóżeczka to lula dalej ! Jak to robisz?
Bo moja prawie zawsze - mimo, ze mam wrazenie, ze spi juz u mnie kamiennym snem, po włozeniu do łóżeczka oczy jak 5 zł i płacze by znów na rączki a maltanu nie mam... mam alantan ale to chyba nei to samo :P Zmywasz go ?
|
#2142 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki Kochana. Cytat:
.Cytat:
. może zwiększe dawkę, ale znowu nie wiem czy Infacol nie koliduje z jego "zaparciami", czy przypadkiem przez Infacol bardziej tej kupki zrobić nie może.a z probiotyków ja daję małemu Dicoflor 30 i rozpuszczam w moim mleku. muszę jakoś inaczej pobrać ten mocz dziękuję .Cytat:
ale za to jakiego cudownego życia z naszymi bobaskami .ja pamiętam, że pierwszy tydzień (ja już wrocilismy z tych wszystkich szpitali) był straszny, bałam się o wszystko. a teraz potrafię się cieszyć moim mauluchem . za kąpiel bez płaczu .ja też kąpię, albo TZ - często chcemy sobie go z rąk wyrwac żeby go wykąpać , ale zawsze musimy być we dwojkę żeby jeden zajmowąl się malym a drugi szykował kąpiel.Cytat:
.Cytat:
, ale chyba po 3 tyg zeszły.a krwawić przestałam późno, koło 5 tyg. jeszcze leciały jakieś brudy (teraz mam upławy my z TZ tez pod grke, on nie dość, ze zmienił pracę, szkolił sie 4 tyg poza domem, też spi w dużym pokoju, bo mnie lepiej karmić na łóżku, a TZ jednak wstaje rano do pracy. w sobote ide do gina - moze dowiem się co z tym sexem, bo mimo iż mam lęki, to jednak mi się chce .Cytat:
.ja mam wrażenie że mojemu Debridat troszkę pomógl ruszyć jelitka, wczoraj dostal 2x i zrobił kupkę (obym nie zapeszyła i oby pomagało mu uregulowac pracę brzuszka). Cytat:
. już skończył. wczoraj wrócił z ostatniego dnia szkolenia.ale i tak ze soba nie rozmawiamy. nie umiem. za długo go nie bylo. nie widział jak wpadałam w histeryczny płacz w szpitalu jak sie dowiadywałam o kolejnych, złych wynikach małego. nie było go. teraz potrafi mnie tylko opieprzac jak mam słabszy moment i płacze. nie umiem z nim rozmawiać. nie chce nawet próbowac. radziłam sobie bez niego. ale jesz duż o nabiału ja jakoś się boję przesadzać. nie wiem od czego ma problemy brzuszkowe, we wtorek mam wizytę u innego pediatry, moze coś madrego wymyśi.a truskawkę jadłam jedną i OK.Cytat:
andziotku - zrobiłam fotkę małego - przestraszyłam się tego wyginania w rogalik i tego napięcia mięsiowego. mój maluch często robi tak, że leząc na boczku lub na plechach jak na pierwszym zdjęciu wygina maksymalnie do tyłu główkę - myślałam, że to nic, ale zerkniesz? może zobaczysz o co mi chodzi, jakośc fotki kiepska. może juz szukam dziury w calym, ale nie wiedziałam, że wyginanie się w rogalik może być problemem. poza tym często cięzko jest mi wyprostowac lub wygiągąć jakąś kończynę małegio - jak np. zmeniam mu pieluszkę. nie wiem czy to nie jest oznaką czegoś. i uchwyciłam świadomy uśmiech mojego synka , kiepska jakość, ale uśmiech jest . no i trochę innych dorzuciłam .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-06-10 o 12:26 |
|||||||||
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba go gniecie łózeczklo w dupke;p maltanu nie zmywam ![]() a alantan to nie wiem nie satosowałam na sutki ![]() maltan to TO
|
|
#2144 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() a ja mam pyt. znowu po jakim czasie od porodu miałyście sie głosic do gin na pierwsza wizytę? bo ja w wypisie mam wpisane po 2 tyg ![]() nie za wcześnie jakoś?
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
po 6 tyg
|
#2146 |
|
Moderatoreska
|
Z brzegu spałam w środku Bartuś i od ściany Wiktorek :P
Daisy mnie się wydaje że chłopcy nadal maja katar to już tydzień, tylko na szczęście nie maja caly czas tylko z rana najbardziej w dzień oddychają normalnie, a i z rana to mają zapchane nie z brzegu tylko bardziej tam w środku nosa, odessę Fridą a czasami po 15 minutach znowu zapchane i muszę od nowa. Ale moi chlopcy do południa to marudery Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-06-10 o 12:06 |
|
|
|
#2147 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. Nas z Dolnego Śląsku jest garsteczka ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Dziewczyny moja niuńka śpi na tym brzuchu jak "parlityk" - co ją poprawię to nogę jedną prostuje i cały kręgosłup w pałąk wygięty....przecież ona nie może tak leżec
|
|
|
#2148 |
|
Zadomowienie
|
antropiana kontrole mam isc po 6 tyg
![]() a zadzwon na oddział i po prostu zapytaj, moze pomyłka, kobicie zamias 6-ki wyskoczyła 2-ka i tak zostało, moze... ten mój chopczyk jest jakis dziwnie spokojny, nie marudzi nic...tylko jak pielucha czy jedzenie...teraz lezy w łóżeczko i sobie ogląda swiat... czy 2 tyg dziecie to sie tak zachowuje czy on ma taki charakter? Pytanie do mam dzieci z brzuszkowymi problemami, po jakim czasie od urodzenia te problemy wystąpiły? Juz nie pytam o to biednej matall - my dziewczyno z toba duchem i sercem
|
|
|
|
#2149 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto chce i wtedy znaleźć jakieś miejsce po środku
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam kryzys laktacyjny
Ile to jeszcze bedzie bolec? Mam juz dosc tego ciecia zyleta po sutkach. Kremow to mam mase i zadne nie pomagaja Tak bardzo chce karmic piersia, ale jak tu sie zrelaksowac jak karmie na spietych posladach? Sa jeszcze jakies super hiper sposoby na te palace sutki? Antek znowu chcial sie kolegowac z nami w nocy Dostal w koncu o 4 rano mm 90ml zjadl wszytsko w trzy minuty i moment kimono. Tak spal do 8:30. Poddaje sie i jak tak dalej pojdzie bedzie dostawal raz w nocy butle!
|
#2153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rogalik jest jak całe ciałko wygina się w jedną stronę, a główkę tak sobie obracają nasze dzieciaczki uśmiech cudny ![]() Cytat:
![]() ale to raczej bez względy co jem, każdego dnia jest tak samo, a jem różne rzeczy na obiad np ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- BOJĘ się puścić mojego meżula z Zosią do dziadków jaka ja durna jestem !!!!!!!!!!!!!!!
|
||
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moja mama jest do 14 tylko pozniej bedziemy sie z mezem wymieniac nad opieka nad Olenka u mnie strasznie wieje cieplutko bo 28 stopni ale wiatr nieziemski mala byla na dworze godzinke miedzy 10-11 i teraz sie boje ja wziac
|
|
|
|
|
#2155 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki ale sie zmartwilam
![]() napisala do mnie eskaprincize z Flaviem sa w szpitalu i prawdopodobnie maluszek bedzie operowany ![]() kochane modlmy sie za to ,zeby szybciutko wydobrzal!!! |
|
|
|
#2156 | |
|
Moderatoreska
|
A z czym mam wiązać ???
Łóżeczko ich gryzie bo na rękach już nie marudza. Kolki nie mają bo gdyby była to Bartuś nie miałby jej jednorazowo, Wiktorowi dokuczały gazy, dzis już ładnie pruka ![]() Właśnie usypiał przy muzyce z mojego telefonu Oni lubią marudzić do południa bo nie śpią, albo robią sobie drzemki po 15 minut i tyle i jest to ewidentne marudzenie bo płacz jest wymuszony , a jak ich coś boli to płaczą inaczej . Marudzenie nie oznacza od razu choroby lub że coś im musi dolegać. ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() czyżby o przepuklinę chodziło ??? Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-06-10 o 13:34 |
|
|
|
|
#2157 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodałam jedno zdjęcie do albumu
- boszesz ile ja mam teraz czasu ja moje dziecię śpi Śpi już prawie 3 godz. - włączam odkurzacz
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystko będzie dobrze !!!!!!!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- na brzuszku ??? |
|
|
|
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za Flavia z całych sił
Princi dużo siły dla Ciebie i wracajcie do nas szybko A miałam właśnie pytac dzisiaj o Princi.... a gdzie podziewa się Agnieszka_pe??
|
|
#2160 |
|
Wtajemniczenie
|
dużo sił dla Princi i maluszka przesyłam
![]() nic mi nie mówili o ściągnieciu szwów... powiedział orydynator, że mam iść na wizyte do sowjego lekarza za 2 tyg
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

. Znowu w szpitalu mi mowili, że mam w ogóle tego nie ruszac, to samo się wchłonie
Czekamy na Ciebie fasolko

że się spiełaś i napisałaś pracę 

. może zwiększe dawkę, ale znowu nie wiem czy Infacol nie koliduje z jego "zaparciami", czy przypadkiem przez Infacol bardziej tej kupki zrobić nie może.