|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Nie pamiętam czy stosowałam na szpachlę grubszą ![]() Benek23 - |
|
|
|
|
#36032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#36033 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze jest je odświeżać co kilka miesięcy. Ciesze się, że idziesz wkrótce to zrobić. Tylko zwykłą wcierką jantarowo-aloesową + ekstrakt + sorbitol + kapka mocznika + kapka witaminek + kapka cococina + kapka rozmarynu. Taka z lekka nieprzemyślana mieszanka, ale wiele pólproduktów muszę już zużyć. Napisz jak sprawdziło się piwo ![]() I dlaczego DM to nie tylko muzyka Cytat:
Cytat:
Albo zrób to home made :d Cytat:
Ja też zapuszczam choć pewnie i tak ciachnę w przyszłym miesiącu (wyjdą 3 - idealnie, by przyciąć końcóweczki).To proteiny wielkocząsteczkowe i raczej zostają na włosie. chodzi o te mniejsze. Pisałam na ten temat stronę czy dwie temu. Cytat:
U mnie też ![]() Cytat:
Cytat:
Im dłużej trwa, tym włosy są bardziej podatne na stylizację i efekt utrzymuje się dłużej. Do tego oczywiście stylizator. Krem do loków z Joanny jest napakowany silikonami i nie widziałam tak po prawdzie włosów, które by po nim dobrze wyglądały, nawet po trwałej. Twoje włosy też mogą wyglądać lepiej. Jak dla mnie możesz mieć teraz 2b, a celowac nawet w 2c - wskazuje na to 3 fotka. ponownie - proszę Was, zastanówcie się nad tym szamponem i rozjaśnianiem przez sls.
|
|
#36034 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z czym ty je pijesz? Bo ja zalewam wrzącym mlekiem i dodaję sobie dla smaku malutką łyżeczkę miodu po jakimś czasie i są pycha ![]() Benek23, absolutnie uwielbiam twoje włosy a poradzic niestety nic nie umiem, bo jak na razie niewiele wiem Cytat:
ojp, 4 zdjęcie ale w avku też ładnie, kurcze, też bym chciała żeby mi tak wszystko pasowało ![]() No i poszło się chrzanic moje nie mycie włosów codziennie. Cierpię na jakieś nocne ADHD i rano jak mam rozpuszczone włosy to mam wielkie gniazdo i kołtun jak wielki dred, a jak zwiążę to już nie rozplącze, a wyglądam jak zmora
|
|
#36035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety, sa juz za ciezkie i poprostu efekt grawitacji tak je prostuje To tak jak ze sprezynka metalowa im dluzsza ,tym bardziej prostuje sie tam gdzie sie ja trzyma.Tak mi sie wydaje a baaardzo chcialabym sie mylic ![]() A ten kolor CUUUUUUUUUdo,chyba nie bede baczyc na moje wszystkie watpliwosci i sobie go walne,bo warty grzechu jest.Tym bardziej,ze mam podobna strukture wlosa do Twoich |
|
|
|
|
#36036 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
aktualnie cierpię na brak półproduktów...no i środków na nie również To też sposób na życie dla niektórych mi już przeszło prawie, stara jestem i grono muzyczne się powiększa także |
|
|
|
|
#36037 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poczekaj aż będe miała sposobność zrobić zdjęcie tego koloru w słońcu
|
|
#36038 | |||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Główka do góry, idź na podcięcie i nie myśl o idiotycznych komentarzach. Cytat:
Taka może być natura Twoich włosów, co nie oznacza, że nie warto ręcznikować albo nawijać na palec i przypinać spinką na czas suszenia. Poza tym ja nie widzę, by one były gdziekolwiek proste Ten kolor sprawia, że wciąż myślę o czerwieniach ![]() Cytat:
Moje włosy preferują właśnie odżywkę ale są osoby, którym bardziej pasuje maska (cóż, jest cięższa).---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- To ja też jestem dziwna. Ale ja popijałam z wrzątkiem. Teraz biorę sporo wit. B (antykomarowo), więc drożdże poszły w odstawkę. Cytat:
Cytat:
![]() Eeee tam, wszystko siup do buteleczki i mieszamy. Myślę nieco o tym moczniku, bo mógł się rozpuścić na tyle, by w ogóle przestać działać, ale stężenie jest tak niewielkie, że mi nie żal. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja już padam z wrażenia.
|
|
#36039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. ja się cieszę
Moja biżuteria z sutaszu i nie tylko, zapraszam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774 Edytowane przez Benek23 Czas edycji: 2011-06-10 o 11:19 |
|
|
|
|
#36040 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj dostały sporą dawkę protein i dziś po raz pierwszy widzę, że są po prostu kruche Cóż... i przez to trzeba przejść, a ja lubię kombinować i szukać nowych sposobów.Jeszcze by się przydało w kawie wypłukać, ale nikt nie jest w stanie mnie powstrzymać przed wypiciem tego, co zaparzyłam z cudownych, wspaniałych, aromatycznych ziaren w kolorze gorzkiej czekolady dających radość, zadowolenie, poczucie spełnienia i ... nutkę dekadencji
|
|
#36041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36042 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzis znowu o glince i wodzie,hahahah
Dodalam tylko nieco odzywki,aloesu,jojoby i siup na wlosy,trzymam juz pod folia dobre 2h. Byla tu u nas jedna fryzjerka,bo ja mam taka zachcianke na fale ale takie profi-wyciskane.NIe z falownicy.Mialam kiedys robione jak bylam modelka "fryzjerowa".Piekny efekt,jakos sie tak upina spinkami i suszy. Nigdzie jednak w necie nie moge znalezsc jak sie je wykonuje,wiem,ze latwe to to nie jest ale chcialabym sprobowac.Macie jakies namiary na to? albo jeszcze lepsza taka instrukcja rysowana ale to chyba tylko fryzjerka bedzie potrafila naszkicowac
|
|
|
|
#36043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Drożdże pierwszego dnia spróbowałam z pół kostki rosołowej - bleee!! Już lepsze były same - czyli takie jakie wypiłam wczoraj. Miód to może być dobry pomysł, bo mi właśnie są zbyt gorzkie? Ale nie wiedziałam czy dosłodzenie nie niszczy ich właściwości
Edytowane przez doti8 Czas edycji: 2011-06-10 o 12:55 |
|
|
|
|
#36044 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koniecznie dzisiaj muszę zrobić żel lniany. Cytat:
Prawdopodobnie w niedzielę, bądź w przyszłym tygodniu zrobię ponownie takie małe loczki Zastanawiam się czy teraz będą ładniejsze czy takie same, bo to zdjęcie nr 4 było zrobione kilka miesięcy temu, ta odpowiednia pielęgnacja moich włosów wprowadzona została dopiero 2 miesiące temu ![]() Uwielbiam takie maluśkie loczki, ile bym dała, żeby mieć takie naturalne
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||
|
|
|
#36045 | |||
|
|
Cytat:
![]() Głównie idzie o pobudzenie cebulek (kofeina!) Cytat:
Cytat:
Dla ciekawych - stylizacje Kemon - cóż, co się komu podoba, ale to, co się Wam otworzy, u mnie woła o pomstę do nieba!
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-06-10 o 13:27 |
|||
|
|
|
#36046 |
|
Zakorzenienie
|
czesc zakrecone w kolejnej czesc
![]() u mnie z wlosami ok ...pielegnacja (kosmetyki juz sie nie mieszcza w szafie )olejowan ie zero prostowan suplementy i tak to sie kreci wszystko u mnie wokol wlosow no i dodatkowo koloru![]() problemow z wypadaniem brak ![]() a tu male foto dla przypomnienia jak one wygladaja...jak widac im dluzsze tym ten skret ciagnie sie w dol odroscik widoczny ale za 2 tyg bedzie zgladzonyojj napatrzylam sie tu na wiele pieknych lokow i kolorow wlosow przepraszam bo rzadko sie teraz tu udzielam ale to nie znaczy ze mnie nie ma
|
|
#36047 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#36048 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
co to za...pokemon?
|
|
|
|
|
#36049 | |
|
|
OK to za mało powiedziane
Wyglądają coraz piękniej i ten skręt nie wygląda na specjalnie rozluźniony. Cytat:
![]() Zabawa będzie może w niedzielę Wtedy manufakturka zostanie otwarta w kuchni
|
|
#36050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tu nie wypić jak tak pachnie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#36051 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Jakieś takie loczki się bardziej regularne zrobiły i więcej włosków jakby My o Tobie pamiętamy także o innych, które uciekły
|
|
|
|
|
#36052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja mam fazę robienia mydeł z półproduktu Mam ochotę na głowę (skalp) też spróbować, wiem czemu nie zaleca się mydeł ale mam okazję bawić się czymś o ładnym prostym składzie ![]() Cascada - miło Cię widzieć, włoski piękniejsze niż zapamiętałam Więcej zdjęć!
|
|
|
|
|
#36053 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki dziekuje
nie zapomnialam o was ale ostatnio wciagnelo mnie cos innego cos co ma duzo wspolnego z blondem postaram sie to nadrobic i wiecej teraz udzielac znow bo faktycznie wstyd tak uciec ![]() a wlosy moze faktycznie maja regularniejszy skret ja robie co moge zeby nie wygladaly jak stog siana w dotyku sa miekkie jak u dziecka
|
|
#36054 |
|
Raczkowanie
|
Hej
A jutro będę zmuszona znowu umyć, bo jadę w niedzielę na wycieczkę |
|
|
|
#36055 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
takie ruloniki...toż to piękne
|
|
|
|
|
#36056 | |||
|
|
Moim zdaniem toż trzeba się cieszyć
![]() Cytat:
Ty nie wiesz? ![]() Cytat:
Cytat:
Śliczne korkociągaski
|
|
#36057 | ||
|
Raczkowanie
|
raaaany nie ma człowieka 1,5 dnia i trzeba 3 strony nadrabiać
![]() ..kobietko Ty masz na głowie IDEAŁ jak dla mnie, masz kolor o jakim marzę od wielu lat a o skręcie to nawet nie bede pisac, bo to oczywiste, ze boski...błagam, proszę powiedz mi czym farbujesz włoski muszę wiedzieć...jeśli okaże sie, że mi dobrze w rudych to koniecznie sprobuję Twojej farby Cytat:
![]() Nie wiem, czy szybciej...pewnie nie..sama to ja potrafie tylko powiedziec jakie są ekstrakty w tych szamponach, ale jak to bedzie wplywać na wlosy tak dokładniej , to nie powiem, nie mam aż takiego doświadczenia jak wy dziewczyny Cytat:
..a co do obciecia, jesli bedzie trzeba...zresztą myślałam od razu o tym gdy przestały mi wypadac, zeby ściąć do skalpu wszystkie i żeby wtedy równo, razem odrosły..zawsze marzylam o choć raz zrobionej fryzurce na króciutką zapałkę, ale ze wzgledu na pracę nie mogłam sobie na to w tamtym momencie pozwolic AjriszMarta po oliwce..ale niestety miałam jednak tak tluste te włosy, że musiałam 2 razy umyś włosy szamponem z SLS, bo za pierwszym razem nie dalo rady i miałam tłuszcz straszny ![]() Vinyl szampon jest super, ale pachnie smołą albo świeżo lanym asfaltem ![]() Dziewczyny, zakupiłam tę odzywkę z Rossmanna z Babassu czy jak mu tam tylko powiedzcie, mam jej uzywac jako odzywki do spłukiwania a po spłukaniu jeszcze nakaldac Pantene fale i loki czy jakos inaczej, aha i czy da się z tego zrobic jakąś maskę na włosy, taką na noc nakładać wtedy na suche czy na mokre nie zaszkodzi na skalp ??poproszę o jakąś radę co można z ta odzywką robić bo ja się jeszcze nie orientuję w tym wszystkim )
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/k...75128714093493 Edytowane przez Młódka Czas edycji: 2011-06-10 o 15:06 |
||
|
|
|
#36058 |
|
Raczkowanie
|
Eloe77,DMkAnia dziękuję dziewuszki za miłe słowa
|
|
|
|
#36059 |
|
Raczkowanie
|
marika, cudowne masz te loczki
cascada, super włosy - za to, że umiesz tak zadbać nie tylko o loki, ale i o blond, a to chyba dosyć trudne.
|
|
|
|
#36060 |
|
Zakorzenienie
|
mlodka ja robie tak : nakladam odzywke isany na wilgotne wlosy na okreslony czas pozniej splukuje i na mokre nakladam pantene do fal i lokow
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

A dobrze zmywa makijaż oczu? Np. tusz i kredkę?
Nie pamiętam czy stosowałam na szpachlę grubszą 

Dobrze jest je odświeżać co kilka miesięcy. Ciesze się, że idziesz wkrótce to zrobić. 

ponownie - proszę Was, zastanówcie się nad tym szamponem i rozjaśnianiem przez sls.

ale w avku też ładnie, kurcze, też bym chciała żeby mi tak wszystko pasowało 

co to za...pokemon?
Wyglądają coraz piękniej i ten skręt nie wygląda na specjalnie rozluźniony.
Więcej zdjęć!

Ty nie wiesz?