|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Mamuski, mam takie glupie pytanko, byc moze juz bylo, ale nie dam rady przeczytac 70 str
![]() Jesli odciagne mleko i wstawie do lodowy to jak dlugo moze tam stac??I co z nim zrobic przed podaniem, wystarczy na chwile wstawic butelke do cieplej wody?? A i jeszcze powiedzcie mi ile takie dzieci male jedza??Bo ostatnio odciągnelam sobie mleka z 30ml i sie zastanawialam czy tylko tyle by mu starczylo do najedzenia sie?? Jak narazie sam cyc wystarcza, tylko tak asekuracyjnie sie pytam,jakbym musiala gdzies wyjsc, a jakos nie moge wiecej odciagnąc. Mattal, nawet nie wiedzialam ze w szpitalu bylas, dobrze ze z Edzikiem wszystko w porzadku daisy moj pieso jak narazie rewelacja. Tam gdzie maly to i on musi byc i go pilnowac (oczywiscie sam z nim nie zostaje). Ciekawi jestemy czy jak przyjda goscie to czy ich w ogole dopusci. |
|
|
|
#2162 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co mi napisala princiFlavio wymiotowal i robil kupke z krwia to chyba cos z jelitkami
biedaczekmoniqacco za usmiech ma Twoj synus!!!
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-06-10 o 14:16 |
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
zytus ja trzymalam spokojnie calutka dobe
ale mozna ponoc 48h |
|
|
|
#2164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Posprzatałam, poodkurzałam, umyłam podłogi, ściagnełam mleko - moje dziecie śpi 3,5 godz. i własnie się budzi ubieramy sie i idziemy na spacerek ![]() Dziewczyny jak u Was ze spacerkami ja w sumie zasuwam kilka kilomerów dziennie bez względu na pogodę - chyba można iśc jak wieje?, wczoraj było zimno, wiało i trochę padało, a spacerowałyśmy 2 godz.
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mam czasu na spaceryyy
![]() zazwyczaj za domem spacerujemy kolo ogrodka:P ale nie wypuszczam sie zbyt daleko bo roznie to bywa
|
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Witam
u nas spokojna nocka,obie jesteśmy wyspane. Moja kruszynka ciągle śpi,po południu ma okres aktywności,tzn spokojnie czuwa,rozgląda się i spokojnie leży . Dziś pogoda ładniejsza,zaliczyliśmy krótki spacer. Mój tż także śpi ze mną tzn z nami,bo Martynka śpi w naszym łóżku. Łatwiej mi ją karmić w nocy niż szybko wstawać (po cc) Ja już nie krwawię,mam tylko takie upławy brudnawe,ale po cc jest inaczej, a w przyszłym tygodniu ide do gina.Kazał przyjść po 2 tyg od operacji,od razu poproszę o tabletki.A jak wszystko ładnie się zagoi to wkładkę zakładamy.
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
Princi życzę dużo zdrówka dla maluszka oraz siły i optymizmu dla Ciebie
|
#2168 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki!
Dziś mija 7 tydzień od narodzin moje córy i byłam z nią pierwszy raz na zakupach! No ale udało się, było kilka kryzysowych momentów ale ogólnie wypad uważam za udany ![]() Acha w Superpharm promocja na chusteczki Nivea 4szt 20zł. Nie wiem czy to jakaś rewelacyjna promocja ale na allegro chyba drożej wychodzi. Za duża Cytat:
Ale często jej wypada i podaję go tylko gdy płacze a jest zmęczona i nie może usnąć albo gdy jest głodna i włącza syrenę a mleko jeszcze nie gotowe. No nic, będę próbować Cytat:
Póki w naszym domu nie pojawiła się huśtawka to też czasem nie myłam zębów póki TŻ nie wrócił z pracy Jadłam z dzieckiem na ramieniu albo na cycu, 0 make-upu, dzień i noc w piżamie. Na szczęście teraz powoli się ogarniam Śliczny Cytat:
Trzymam kciuki za princi i jej synka, może jednak obejdzie się bez operacji
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-06-10 o 14:46 |
|||
|
|
|
#2169 |
|
Wtajemniczenie
|
a właśnie co do spacerów...
to powiedzcie mi jak to wyglada w praktyce... bo ja chciałabym jutro z tżtem sie wybrac w miasto i zaliczyć przy tym pierwszy spacer naszego maluszka...ale ...sie boje.... ![]() bo co ja zrobię jak zgłodnieje? zacznie płakać? a ja będę daleko od domu? cyca na ławce? a jak zacznie płakac z jakiegoś innego powodu? a ja nie będe wiedziała dlaczego?
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez 3mam kciuki za Princi
![]() ja bym na ławce nie karmila
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Flawcio... Trzymam mocno za nich...Za princi też, bo wiem, jak ciężko z takim maluchem w szpitalu ![]() Zytus W temperaturze pokojowej do 12 h, w lodówce do 24 h. Musi być w temperaturze pokojowej albo cieplejsze - tu nie ma reguły, może pić takie "zimne", czyli w temperaturze pokojowej. Z cycka leci cieplejsze ![]() A ile je? Edzik z butli wciąga 60-90ml i potrafi potem jeszcze do cyca się dossać ![]() Jak wychodzę zostawiam co najmniej 70ml. Jak odciągasz, to najlepiej patrząc na Igora, będzie lepiej leciało ![]() moria No ja kupiłam te lovi, bo one mają inny kształt i łatwiej je chwycić, a Edzik zaczął marudzić na te TT, bo mu właśnie wypadały co chwilę. Zamierzam do nich wrócić Ale jak się z brzuszkiem troszkę uspokoi.Edzik się dziś straszliwie gniecie. Bąki puszcza, a kupkę zrobił taką, że miał na plecach aż po szyję ![]() Męczy go ten brzuch ![]() Aż mi żal dawać mu cyca, bo się po nim tak męczy ![]() Wiem, że to nie daje pewności, że będzie lepiej, ale poważnie się zastanawiam nad porozmawianiem z lekarzem o mm... Jeśli moje mleko mu tak szkodzi...
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitalu kazały szybko przynosic po sciagnieciu do lodowki bo pokarm z piersi w temperaturze pokojowej moze stac 1 godzinę maaax |
|
|
|
|
#2173 |
|
Wtajemniczenie
|
princi, my też trzymamy
moniqac, nasz Pepe dokładnie tak samo się wygina, jak zagląda, zarówno jak leży, a także wtedy, jak go nosimy na rękach. Nasze dzieci są po prostu ciekawe świata ![]() Pepe dzisiaj marudny, śpi tylko z nami, rano chwilę z TŻ, a o 12 uspał mnie , wstałam dopiero o 14, ale przynajmniej pospałam trochę Odebrałam wyniki badań. Morofologia w normie , aż mi sie wierzyć nie chciało - wszystkie elementy ( tabletki ze szpitala zrobiły swoje Lecę, bo Pepe woła
|
|
|
|
#2174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Co do spacerów to ja też się bałam na początku, bo moja niuńka w ogóle nie chciala spac w dzień i był ryk, ale się przemogłam....teraz karmię, ubieram, do wózka i jedziemy....niestety nie mogę siedziec, tak więc robimy ok. 4-5kg dziennie
. Jak zaczyna marudzic to pomagaja wieksze wertepy lub smok Cytat:
już mi się wydaje strasznie grubiutka . Teraz wstała, dostawiłam ją do piersi + dam jej 80ml odciągniętego 2 godz. temu mleka pewnie bedzie mało i bede musiała ja dopchac woda z glukoza
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
agus
No to nie wiem... Ja czytałam, że 12 h w pokojowej Dawałam małemu po kilku godzinach z butli i nic z brzuchem mu się nie działo ![]() mm można dać w ciągu godziny... i dłużej stać nie może. Z tego, co wiem... ![]() Np.: http://mebby.pl/laktatory-11 http://forum.styl.fm/mleko-matki-jak...wac.t23618.htm (z instrukcji w laktatorze) http://www.rodziceradza.pl/Karmienie...o,q,22546.html Wszędzie jest, że do 12 h... anulinka za wyniki ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() Mogę powiedzieć, ile w gramach nie A więc od 65 g do 105 g więcej waży po jedzeniu. A je co 2-3 godziny obecnie ![]() I przybrał 1400g w 5 tygodni
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-06-10 o 15:12 |
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co jedzenia moja je co ok 3 godziny po 90-120ml mm ![]() ale w nocy spi po 6-7 godzin wiec spokojnie miescimy sie w normie
|
|
|
|
|
#2177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to taki głodomor, nie pogardzi niczym - mleko, woda, herbatka wszystko znika a na smoka ma taka mine jakbysmy ja krzywdzili
|
|
|
#2178 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzielne jesteście ![]() Cytat:
nasze dzieci coraz więcej odczuwają i ja myślę że te skręty jelit i gazy tak im przeszkadzają ![]() Cytat:
![]() ---------------------------------------------------------------------------------------------- Mężul chyba jedzie do "baby" z Zosią .........................
|
||||
|
|
|
#2179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, Aga miedzy Twoja niunia a moja jest miesiac różnicy a moja zje uu+130ml mm i je co 2-3 godz. Myslalam, że jest ok, bo na mleku jest miarka i jest napisane 2-4 tyg. - 5-6 posiłków - 130ml - czyli by sie zgadzało
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja nawet jakby chciala 150ml to bym jej dala
|
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
andziot Będzie dobrze, mąż da sobie radę
![]() Dziewczonka Jeśli się niepokoisz spytaj pediatrę Ale Edzik czasem chciał cyca co godzinę i jadł jakbym go głodziła Moje małe śpi na wiśniowej poduszce ![]() A, bo któraś z Was pytała co to, a ja w końcu nie napisałam. Otóż: http://allegro.pl/listing.php/search...niowa+poduszka Ogólnie polecam nie tylko dla maluchów, ale i na wszelkie bóle ![]() Ja kładę małego na nagrzanej - masuje brzuch i ogrzewa. Dziś w nocy po godzinie męczenia się tak go położyłam i w 10 minut zasnął. A że szkoda mi było go budzić, to nie spałam, tylko go pilnowałam Bo bałam się spać, jak on na brzuchu
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Mężul pojechał ...
Zosia się strasznie cieszyła że jedzie ...... a ja mam doła normalnie się popłakałam jak odjeżdżali ![]() nie mam pojęcia dlaczego ... teraz będę się stresować czy spokojnie dojadą ![]() tęsknie już !!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaś zabijam czas.
Nic mi się nie chce, a Edzik śpi. Też bym poszła spać, ale śpi na moim złożonym łóżku i się nie zmieszczę. A nie chcę go ruszać, bo tak ładnie śpi. Więc oglądam Majkę z nudów ![]() Normalnie mi dziwnie... NUDZĘ SIĘ
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
matall a skąd się dowiedziałaś o tej poduszce ???
mówisz ze taka super jest na brzuszek ??? |
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas bączki nie wychodzą (ona mówiła, że mała się szybciutko rozgazowywała na poduszce), ale Edzik się uspokaja i zasypia. Ja polecam ![]() Sama sobie na plecy stosuję jak mnie bolą od noszenia małego. A tż na brzuch przykładał i też mu pomagało
|
|
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
agus87 ja ciągne mojego męzula gdzie na kilka dni, ale on jak to słyszy to panikuje, że jakby gdyby coś się działo to będziemy daleko od domu
i wytłumaczcie mu, że nie tylko na śląsku są lekarze i inna fachowa pomocddaaiissyy tak pomaga, mam trzy razy dziennie smarować tyłek, zaczęłam wieczorem i już mogę dzisiaj normalnie siedzieć i mniej boli, a i napisałam kilka truskawek a nie kilo ![]() antropia ja ma za 6 tygodni, a jak zaczniemy chodzić na spacery to nie zamierzam się krępować np. w parku z cycem, niech sobie ludzie patrzą, nie będę sie z tym obnosić tylko podam mu go najdyskretniej jak będę umiała dorkabl mój też podobny trochę, w łóżeczku głównie śpi, trochę kwili przed pobudką więc jest cyc-spanie albo cyc - kupa-cyc - spanie, a jak ma chwile że nie śpi to mężu go na ręce bierze i zwiedzają mieszkanie oo biedna princi i Flavio ciekawe co się stałoandziot nie martw się na zapas, na pewno świetnie sobie poradzą matallewar jak mam chwile wolne a mam ich póki co całkiem sporo to kończę pamiętnik, już mało co zostało, a potem jakaś książka, film, domowe sprawy do ogarnięcia, zawsze coś sie do roboty znajdzie ![]() aha i dzwoniła położna - dzisiaj kiedy jesteśmy w domu już 4 dzień, że przyjdzie jutro !! no co za baba, ale wkopałam ją z rana bo dzwoniłam do przychoni poskarżyć, że się ze mną nie kontaktowała, to pocisnęła im kit, że ze mną się umówiła a mi że nie mogła się do mnie dodzwonić czaicie jaka bezczelna ?
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam odpisywania!
u nas leje, ale ja sie nie poddaje! dzisiaj nowe nastawienie do zycia, mimo, ze w nocy mala ulala strasznie az sie zakrztusila i sie wystraszyla i nei chciala potem zasnac, poza tym TZ mnie obudzil jak wrocil bo musial wejsc ucalowac mala o 1:40 w nocy! na szczescie mala zaraz obudzila sie na karmienie ![]() a dzis bylysmy w ulewe odwiedzic kolezanke, grzeczne jestescmy straszliwie, troche marudzonka tylko byloo i dwie wielgasne kupy z rana! w miedzyczasie poprasowalam , pomidorowka czeka na TZta i mala jeszcze spi ![]() Staram sie odgonic placz i zle mysli, pobyt u kolezanki dobrze mi zrobil, mimo, ze przemoklam do cna, na szczescie ma sie te kaloszki ![]() andziotku nie dziwie ci sie ze tesknisz, ja tez z jednej strony marze zeby zostawic Zosie na caly dzien z TZtem(nie moge bo pokarm nie chce mi sie sciagnac ( a z drugiej strony jak sobie pomysle, ze caly dzien mam spedzic bez neij![]() mam znajomych co wyslali dzieci do dziadkow na 2 meisiace do PL!!!( 5 i 2, letnie!) i mowia, ze nie tesknia..nie wyobrazam sobie. Ale wykorzystaj ten czas kochana na quality time z Gabi i z nami![]() matall ty sie ciesz kobieto, ze masz szanse sie ponudzic!!! o ja nie umiem.. jak mam teraz wolne to obligowana sie czuje odpisac moim ukochanym kolezankom, poprasowalam i zupe doprawialam, teraz jak wam pisze to usiadlam, a tak to przychodze do domu i od razu cos robie, zboczenie... a potem sie dziwie ze mam dola ![]() dziewczonka moja jak ja tylko ubieram w wozku to juz zasypia, ale tez nie lubi jak wozek stoi, trzeba wozic, ale teraz juz ponad godzinke spi w wozku w domu ![]() ) moze przez ta pogode![]() antropia ja karmile juz prawie codziennie poza domem, mnniej to mnei stresow kosztuje niz biegniecie do domu z wywieszonym jezorem bo Zosia glodna i krzyczy w wozku i ciagle spogladanie na zegarek ze np nie jadla juz od 3 godzin i zaraz sie obudzi, nei wiem tu w Norwegii jakis luz jest pod tym wzgledem, wszedzie sa miejsca do karmienia, a jak bylo cieplo to znalazlam przestronna lawke i tyle, obok mnie pani tez karmila ![]() nie ma stresu ![]() agus ja tam okupuje lawki bluzke mam koszulowa wtedy rozpinana i stanik taki ze niewiele widac ale ja mam malusi biust to sie latwo da schowac hihih![]() moria gratuluje wypadu do galerii!!!! ja chyba wyrodna matka bo my bylysmy w galerii pierwszy raz jak mala miala niespelna dwa tygodnie![]() ale samochodem z nia nie jezdze tylko metrem i laze duzo bo mam za cel zrzucic zbedne kilogramy jak najszybciej i Iga ma juz 7 tygodni!??!1 A my swietujemy bo ZOSIA MA DZIS MIESIAC!!! ![]() Princi trzymamy kciuki, kochana mam nadzieje, ze bedzie dobrze wszystko ![]() andziotku a tobie gdzie pasuje sie spotkac??? mam pomysl.. SPOTKAJMY SIE WSZYSTKIE U MNIE W OSLO Macie plany na wakacje?![]() grazin a tam niezorganizowana ja powiem ci jak w zegarku, chyba dzisiaj juz zrozumialam dlaczego jestem przygnebiona, bo nie odpoczywam, tylko zasuwam jak maly motorek, przenosze pracoholizm z pracy do domu a ty sie nie przejmuj, zeby jak umyjesz o 16-stej tez sie nic nei stanie![]() moniqac dziekuje za mile slowa tobie i daisyy naprawde juz mi dzisiaj lepiej, moze to depresyjna gorka tylkon ale ciesze sie ze przyszla, kocham ta moja kruszyne ponad zycie i ptrzeciez rosnie jak na drozdzach i to sa najpiekniejsze chwile, a praca nie ucieknie, co z tego ze kilka miesiecy nie bede w temacie, ale nadrobie prawda? no i mam was i wszystkie mamy podobne problemy a to pomaga ![]() a kapiel nasza Zosia uwielbia! nawet jak wyje przed kapiela bo glodna albo cos nie tak to w kapieli ledwie nozki zanurzy i cisza ![]() a ja dalam rade, Zosie uspokajalam w lezaczku w tym czasie szykowalam kapiel i wszystko na po kapieli chyba jestem superhero![]() i zdjecia piekne!! Zosia tez sie tak usmiecha ale nigdy nie mam aparatu pod reka grrr... zglodnialam.. a moje dziecie nadal spi
|
|
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
anula_81 no ładnie, miesiąc to już całkiem sporo
![]() Radek ma tydzień i w tym czasie łącznie z pobytem w szpitalu - bo dawaliśmy nasze pampki - zeszło nam ich 31 sztuk, czyli wychodzi ok 4-5 pieluch na dobę muszę powypisywać papiery do ubezpieczalni a tak mi się nie chce, na poniedziałek muszą być gotowe bo mnie mężu udusi on tak ładnie wszystko w dwóch USC pozałatwiał a ja zwlekam
|
#2189 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nam kazali się samej skontaktować z położną, dali numer tel i w nosie, więc ja stwierdziłam że dzwonić nie będę, bo to jej obowiązek żeby przyjść, po czasie dostałam tylko smsa że tego i tego dnia będzie u nas i tyle ![]() dziś była pediatra za to ... nic ciekawego nie powiedziała, pytałam się o ten brzuszek - czy może tak spać ciągle, to mi odpowiedziała że kiedyś to tylko na brzuchu kazali spać podobno, a przeciwwskazań nie ma żadnych poza tą możliwością uduszenia Cytat:
![]() bo bym z tęsknoty umarła chyba ![]() Gabrysia też ma dziś MIESIĄC !!!!!!!! ![]() co do spotkania to wiadomo że chciałabym jak najbliżej Wrocławia, ewentualnie wielkopolska, Oslo chyba nie leży blisko ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() oszczędny ten Twój synek
|
||||
|
|
|
#2190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oddychniesz troche ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zostalam z olenka mama pojechala myslalam, ze glodna bo o 13.30 zjadla 120 zrobilam jej mleczunio, zaczelam karmic a ona zasnela z raczkami zlozonymi i spi w lozeczku
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

biedaczek

Czekamy na Ciebie fasolko

dla Igusi, cudowne dziecko się robi 

czaicie jaka bezczelna ?