Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-10, 12:06   #2131
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Nadusiugratulujemy 10 tygodni Lenka sie cieszy bo zawsze bedzie od ciebie mlodsza(o 1 dzien hehe)
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość

moja młoda często robi tak, ze popije z 5-10 minut 30 ml i zaśnie na około godzinę, po czym znowu chce jeść i daje jej resztę, wtedy właśnie wychodzi tak godzina 10 minut czy 15.
Ja czytalam gdzies za nawet 2 godziny, ale sama wylewam tak po godiznie(na oko;p)
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
moje dziecko nie wygląda na zagłodzone choć już i tak je 1 posiłek mniej niż powinna,
Moja mala tez nie je zgodnie z rozpiska, nasze dziewczynki jedza ile potrzebuja. Lenka jadla malo przez 2 tygodnie a teraz znowu ladnie je, wlasnie skonczyla 155ml. Wiec jak Idalka zglodnieje to sie obudzi.

Cytat:
koniecznie, bo będziemy tęsknić z Nadią

Moje dziecie bawi sie ogonem bobra i strasznie sie wkurza jak nie trafia do buzi. Dzis bylysmy na wazeniu i mala bawila sie osiolkiem jak fajnie ze juz rozumie po co sa zabawki;p.

Lenka wazy 5720g i mieryz 60cm czyli przytyla 240g

A to moja slodka kluseczka dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg myszka.jpg (25,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mysza.jpg (25,8 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-10 o 12:18
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 12:23   #2132
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Nadusiugratulujemy 10 tygodni Lenka sie cieszy bo zawsze bedzie od ciebie mlodsza(o 1 dzien hehe)

Ja czytalam gdzies za nawet 2 godziny, ale sama wylewam tak po godiznie(na oko;p)

Moja mala tez nie je zgodnie z rozpiska, nasze dziewczynki jedza ile potrzebuja. Lenka jadla malo przez 2 tygodnie a teraz znowu ladnie je, wlasnie skonczyla 155ml. Wiec jak Idalka zglodnieje to sie obudzi.

Moje dziecie bawi sie ogonem bobra i strasznie sie wkurza jak nie trafia do buzi. Dzis bylysmy na wazeniu i mala bawila sie osiolkiem jak fajnie ze juz rozumie po co sa zabawki;p.

Lenka wazy 5720g i mieryz 60cm czyli przytyla 240g

hahaha, dzięki wielkie, na śmierć zapomniałam, ze dziś piątek
jakie stare te moje dziecko, 10 tygodni

ślicznie jej przybyło i od razu po buzi widać
ciekawe ile moja mała wazy, bo już dawno nie byłyśmy na ważeniu.

Ostatnio pisałam, ze się nigdy nie obkupkala, no i dziś przyszedł jej czas
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 12:31   #2133
Castia
Wtajemniczenie

hej.
mam dziś zrypany humor. najchętniej to wyszłabym gdzieś trzapnęła drziwami i miała wszystko w nosie!!!!!!
moja głowa potrzebuje relaksu bo zwariuje

czy wasze dzieci wrzeszczą????nie płaczą tylko wrzeszczą? moja panna dziś przechodzi ludzkie pojęcie już. leży i wrzeszczy. podnoszę uspokajam całuję odkładam i znów to samo. ręce mi opadają i naprawdę nerwowo nie wytrzymuję. musi chyba ją ktoś wziąć ode mnie przynajmniej na trochę bo nie daję rady już.chyba i jej sie udziela ten mój wisielczy humor a ona sama nie wie czego chce. mam dość!!!!!
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 12:32   #2134
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Od 2 dni stosuje metodę usypiania tą hardocorową w połączeniu z moimi zmianami i jest już róznica - wieczorne zasypianie 1 dnia -1 godz, wczoraj już 40 min. W dzień wczoraj tylko zasnął ale w marsupi - dziś po 30 min sam w lożeczku - kłądę go najedzonego i on gada aż się zmęczy później wyje do podchodzę ze 3 razy - później charakterystyczne iuiuiu, że głodny - to tylko wypije max 30 ml i odkładam na bok i śpi... oby nie zapeszyc
no to brawoi trzym kciuki zeby sie dalej udalo

Cytat:
no slodka ;-)

Castia spokojnie moze to skok minie jej

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-06-10 o 12:36
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 12:34   #2135
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej.
mam dziś zrypany humor. najchętniej to wyszłabym gdzieś trzapnęła drziwami i miała wszystko w nosie!!!!!!

czy wasze dzieci wrzeszczą????nie płaczą tylko wrzeszczą? moja panna dziś przechodzi ludzkie pojęcie już. leży i wrzeszczy. podnoszę uspokajam całuję odkładam i znów to samo. ręce mi opadają i naprawdę nerwowo nie wytrzymuję. musi chyba ją ktoś wziąć ode mnie przynajmniej na trochę bo nie daję rady już.chyba i jej sie udziela ten mój wisielczy humor a ona sama nie wie czego chce. mam dość!!!!!
współczuję
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-10, 12:46   #2136
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
hej.

Też tak miałam ostatnio,więc rozumiem Cie doskonale.Na pocieszenie powiem,że przeszłoOd trzech dni mam aniołka,a nie dziecko.Musisz przetrzymac,a najlepiej poproś kogos o pomoc,żeby sie Małą troche pozajmował,a Ty odpocznij!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 12:48   #2137
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dziewczyny pielęgnujecie jakoś specjalnie siusiaka? Piszą, żeby delikatnie odwijać skórkę, ale ja się boję, że mu krzywdę zrobię i nie odwijam, a jak próbowaliśmy kilka razy to właściwie mam wrażenie, że się nie odwija wcale. Może to za wcześnie na takie zabiegi
A poza tym znacie grupy krwi swoich dzieci? Dziwię się, że w szpitalu nie zbadali...a specjalnie jechać małego kłuć mi się nie widzi.
Montii ale zazdroszczę końca semestru Długie wakacje będziesz miała. Ja mam jeszcze 2 zjazdy +ew. sesja....ale mam nadzieję, że uda się jej uniknąć Dzisiaj naukowy dzień, jutro i pojutrze mamy zaliczenia. Oczywiście jak zwykle nic nie umiem i uczę się na ostatnią chwilę
nam pediatra kazała po kąpieli wziąć wacik zamoczyć w wodzie i delikatnie ale bardzo delikatnie odsunąć skórkę tak leciutko zebrać ten biały serek co tam się zbiera i tyle.
oczywiście teściowa za każdym razem : jak tak można powinno się to robić przy kąpieli JA TAK ROBIŁAM. a my uparcie jej sugerujemy że wolimy rady pediatry niż jej

Cytat:

ślicznie jej przybyło i od razu po buzi widać
ciekawe ile moja mała wazy, bo już dawno nie byłyśmy na ważeniu.

Ostatnio pisałam, ze się nigdy nie obkupkala, no i dziś przyszedł jej czas
to tak z okazji 10tygodnia kupa poszła gratulacje

Cytat:
hej.

oj tak kochana wiem co czujesz... moje dziecko też nie płacze tylko wrzeszczy a czasem jakby krzyczał na mnie i wszystko nie tak... i nawet na rękach się nieraz nie uspokaja... a kolki to nie są,,,

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 12:50   #2138
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluje 10 tygodni.Włąsnie zdałam sobie sprawę,że moja Lileczka też urodzona w piątek i dziś kończy 9 tygodni
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 12:50   #2139
iizabelaa
Zakorzenienie

my już po obiadku, teraz czas na zabawę Mirabilka na Nan jest napisane 2 i 3 miesiąc - 6 razy 120 a 4 miesiąc 6 razy 150 ml Eirene1987, tracionera no dzisiaj będzie co 3 h bo zjadła o 5:20, o 10:10 i teraz o 13:25 także dam jej jeszcze ok 16:30 i potem kolacja zobaczmy jak wypadnie ale plus minus 19:30 w każdy razie jak zaczyna swój dzień o 10 to musi dostać jeść co 3h, bo wtedy i tak ma jeden posiłek mniej niż na pudełku dobrze że jak jej daje to zawsze mi zje ale wiadomo jak to jest z dziećmi dzisiaj jest tak od jutra może się wszystko poprzestawiać, zacznie się np. częściej budzić, albo jeszcze w jakiś inny sposób zmieni swój tryb życia tajka88 masz rację myślę, że wrzucę na luz, bo chyba mała się nie zagłodzi
Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
no ja poczekam jeszcze z tym przekrecaniem,wazne ze glowke trzyma sam, na wszystko przyjdzie czas

ładnie pospała

jak bedzie pogoda to jedziemy w srode nad wode na 2 dni , takze strzele sobie niejedno karmi ha! strasznie mi zasmakowało

ale masz niejadka z tej córeczki chociaz mojemu tez czasem musze wciskac bo sie nie upomina..ale jak sie juz zassnie to masakra

u nas nocka 20.00- 6,30
potem tż wrócił z nocki i zabrał małego do sypialni, chyba spali a ja sobie drzemałam. a teraz mi przysypia na macie, strasznie go usypia ta melodyjka
jasne że na wszystko przyjdzie czas, moja późno zaczęła główkę trzymać, a jak się nauczyła to razem z przekręcaniem moja też dzisiaj senna jest, bo już 2 drzemki sobie zrobiła

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-06-10 o 13:12
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 12:52   #2140
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
A poza tym znacie grupy krwi swoich dzieci? Dziwię się, że w szpitalu nie zbadali...a specjalnie jechać małego kłuć mi się nie widzi.
nam tez nie zbadali
ale obydwoje mamy 0 rh+, wiec mala tez musi miec 0

odwazylam sie i pije filizanke kawy, o Jezu, jaka dobra

Bardzo spasowaly mi te wkladki laktacyjne tommee tipee i Lovi, superchlonne, wieksze... z Belli to normalnie wyciskalam jak szmate do podlogi. nie wspominajac, ze przeciekaly.

Castia
zjedz cos dobrego

moja byla pt-pon nieznosna
wczoraj, i poki co dzis- glownie spi
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:00   #2141
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Gratuluje 10 tygodni.Włąsnie zdałam sobie sprawę,że moja Lileczka też urodzona w piątek i dziś kończy 9 tygodni
ooo to gratulacje

Cytat:
my już po obiadku, teraz czas na zabawę Mirabilka na Nan jest napisane 2 i 3 miesiąc - 6 razy 120 a 4 miesiąc 6 razy 150 ml Eirene1987, tracionera no dzisiaj będzie co 3 h bo zjadła o 5:20, o 10:10 i teraz o 13:25 także dam jej jeszcze ok 16:30 i potem kolacja zobaczmy jak wypadnie ale plus minus 19:30 w każdy razie jak zaczyna swój dzień o 10 to musi dostać jeść co 3h, bo wtedy i tak ma jeden posiłek mniej niż na pudełku dobrze że jak jej daje to zawsze mi zje ale wiadomo jak to jest z dziećmi dzisiaj jest tak od jutra może się wszystko poprzestawiać, zacznie się np. częściej budzić, albo jeszcze w jakiś inny sposób zmieni swój tryb życia tajka88 masz rację myślę, że wrzucę na luz, bo chyba mała się nie zagłodzi

jasne że na wszystko przyjdzie czas, moja późno zaczęła główkę trzymać, a jak się nauczyła to razem z przekręcaniem moja też dzisiaj senna jest, bo już 2 drzemki sobie zrobiła

dokładnie po prostu trzyma linię Idalka nie ma się czym martwić myślę

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:02   #2142
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
nam pediatra kazała po kąpieli wziąć wacik zamoczyć w wodzie i delikatnie ale bardzo delikatnie odsunąć skórkę tak leciutko zebrać ten biały serek co tam się zbiera i tyle.
oczywiście teściowa za każdym razem : jak tak można powinno się to robić przy kąpieli JA TAK ROBIŁAM. a my uparcie jej sugerujemy że wolimy rady pediatry niż jej

to tak z okazji 10tygodnia kupa poszła gratulacje

oj tak kochana wiem co czujesz... moje dziecko też nie płacze tylko wrzeszczy a czasem jakby krzyczał na mnie i wszystko nie tak... i nawet na rękach się nieraz nie uspokaja... a kolki to nie są,,,
a ja nie wiedziałam, czemu mnie taki zaszczyt kopnął
dzięki

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
dziękuję i również gratuluje, czyli równy tydzień od Naduni młodsza

Cytat:

z jednej strony się nie zagłodzi, ale z drugiej może sobie trochę żołądek zacisnąć-moja tak miała, jak nie chciała się przyssać, a jeszcze jej nie dokarmiałam, dużo spala, nie domagała się jedzenia, a jadła strasznie mało w porównaniu do normy. W tydzień przybrała ledwo 30 g. Oczywiście w twoim przypadku jest inaczej, ale niestety, zdarzają się tez takie sytuacje, dlatego trzeba jednak kontrolować ilości.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-10, 13:06   #2143
Castia
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny
właśnie dzwonił mąż i chyba poczuł że coś jest nie tak, ma godziny do odebrania w firmie i zamiast do 16 to wychodzi już teraz o 14.
chwała mu za to!!!!
więc ja biorę auto i pojadę gdzieś może do lumpka albo do galerii bo w domu to ja nie odpocznę na pewno. muszę wyjść. potrzebuję nowego tlenu.
czuję że coś źle robię ale nie wiem co. nie wiem czy mam prawo być zła na dziecko że jest niegrzeczna, jaka ze mnie mama???czemu ona jest winna, że ja jej nie rozumiem czego potrzebuje??? to ja jestem chyba ta niedobra.
nie mogę się z nią dziś dogadać.
no ale wiem że to przejdzie. chyba hormony mi szaleją.
ehhss no nic idę się ogarnąć.
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:10   #2144
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny
właśnie dzwonił mąż i chyba poczuł że coś jest nie tak, ma godziny do odebrania w firmie i zamiast do 16 to wychodzi już teraz o 14.
chwała mu za to!!!!
więc ja biorę auto i pojadę gdzieś może do lumpka albo do galerii bo w domu to ja nie odpocznę na pewno. muszę wyjść. potrzebuję nowego tlenu.
czuję że coś źle robię ale nie wiem co. nie wiem czy mam prawo być zła na dziecko że jest niegrzeczna, jaka ze mnie mama???czemu ona jest winna, że ja jej nie rozumiem czego potrzebuje??? to ja jestem chyba ta niedobra.
fajnie, ze mąż przyjedzie wcześniej
Jak najbardziej masz prawo się tak czuć, być złą i zmęczona, jesteś mama, ale i człowiekiem, nie jakimś robotem, ja przedwczoraj się tak umęczyłam z moja maruda, ze jak tylko mąż przyszedł, to od razu mu ja przekazałam, bo psychicznie i fizycznie nie wyrabiałam już.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-10, 13:12   #2145
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy mam prawo być zła na dziecko że jest niegrzeczna, jaka ze mnie mama???czemu ona jest winna, że ja jej nie rozumiem czego potrzebuje??? to ja jestem chyba ta niedobra.
oczywiscie, ze masz prawo
przeciez tez jestesmy tylko ludzmi, jestesmy zmeczone, niewyspane

a dzieci jak to dzieci- czasem nakarmione, przewiniete, nic nie boli, a i tak marudza
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:15   #2146
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pielęgnujecie jakoś specjalnie siusiaka? Piszą, żeby delikatnie odwijać skórkę, ale ja się boję, że mu krzywdę zrobię i nie odwijam, a jak próbowaliśmy kilka razy to właściwie mam wrażenie, że się nie odwija wcale. Może to za wcześnie na takie zabiegi
Montii ale zazdroszczę końca semestru Długie wakacje będziesz miała. Ja mam jeszcze 2 zjazdy +ew. sesja....ale mam nadzieję, że uda się jej uniknąć Dzisiaj naukowy dzień, jutro i pojutrze mamy zaliczenia. Oczywiście jak zwykle nic nie umiem i uczę się na ostatnią chwilę
siusiaka - położna mi sciągała przez pierwsze dwa tyg tą skórkę bo była dwa razy w tyg a teraz ja jak myje ale nie codziennie tylko też 2 razy w tyg tak dokładniej tam ściągam a tak to tylko woda do środka
grupę krwi znam bo ja mam RH-, i mały też ma Rh- - oznaczyli mu w szpitalu, gdyby konflikt był

Cytat:
hej.

oj mój to tak wrzeszczy, że czasem ludzie myślą, że coś go boli a on tylko np wrzeszczy bo na czas nie dostał jeśc.

Ja mam humor też do du.py - mam dośc siedzenia ciągle z małym - obojętnie to czy na dworze czy w domu - mąż w pracy do 16 później idzie na budowę i wraca o 21 jak mały śpi - dobrze, że chociaż w nocy raz do niego wstanie - w weekend to samo - nie ma go - a dziś rano mi zadzwonił, że w ramach relaksu zapisał się na ściankę to mu tylko odpisałam, że SUPER - mi się chyba relaks nie należy wkurza mnie to strasznie -rozumiem, że się stara żeby jak najszybciej się wprowadzic ale nie coś kosztem czegos... no i ciągła kłótnia jest

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:20   #2147
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
siusiaka - położna mi sciągała przez pierwsze dwa tyg tą skórkę bo była dwa razy w tyg a teraz ja jak myje ale nie codziennie tylko też 2 razy w tyg tak dokładniej tam ściągam a tak to tylko woda do środka
grupę krwi znam bo ja mam RH-, i mały też ma Rh- - oznaczyli mu w szpitalu, gdyby konflikt był

oj mój to tak wrzeszczy, że czasem ludzie myślą, że coś go boli a on tylko np wrzeszczy bo na czas nie dostał jeśc.

Ja mam humor też do du.py - mam dośc siedzenia ciągle z małym - obojętnie to czy na dworze czy w domu - mąż w pracy do 16 później idzie na budowę i wraca o 21 jak mały śpi - dobrze, że chociaż w nocy raz do niego wstanie - w weekend to samo - nie ma go - a dziś rano mi zadzwonił, że w ramach relaksu zapisał się na ściankę to mu tylko odpisałam, że SUPER - mi się chyba relaks nie należy wkurza mnie to strasznie -rozumiem, że się stara żeby jak najszybciej się wprowadzic ale nie coś kosztem czegos... no i ciągła kłótnia jest
ale samo rh to nie cala grupa krwi, ważna jest tez literka lub cyferka
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-10, 13:22   #2148
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ty madra jestes heheheh :P:P:br zydal:

Stary 2011-06-10, 13:23   #2149
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Tajka w klubie są osoby które dostały zaproszenia, nie jest to ogólnie dostępne. przyjęte są tylko te osoby , na które wszyscy bez wyjątku się zgodzili. a jeśli nie ma pełnej zgodności to nie jest wysyłane zaproszenie do tej osoby. poruszane są prywatne wątki, o których nie chcemy się dzielić na ogólnodostępnym forum.

Montii ja chyba też kupię tą książkę Zawitkowskiego, bo Tymo niestety mało aktywny.

Głodomorek, no powiem Ci że Tymek już coraz rzadziej zezuje, ale napoczątku to było przegięcie- jedno oko o drugim nic nie wie

znam taki żarcik apropo zeza, mam nadzieję ze nikogo nie urażę,

jaka jest najlepsza prostytutka?
- z zezem , bo i loda zrobi i samochodu przypilnuje
haha, dobre

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
no w koncu ah
dzieki

Mamo tato co ty na to z plyta jest

haha znam ten kawał ;p

kurde no moj len ;p nie chce glowki podnosic jak go za raczki chwyce.. moze nie jest jeszcze gotowy hm
Monti, Gratuluje słońce zdania sesji!!! ojj tak to jest luz psychiczny
co do podnoszenia główki, rehabilitantka powiedziała, żeby sie nie denerwować, że 3 m-ne dziecko lada moment to zrobi, bo tak jak Ty juz sie denerwowałam...

aaa i dostałam pochwałe ze super wykonujemy ćwiczenia!!!
jest poprawa
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:24   #2150
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

Idz z nim na scianke my z TZ i mala chodzimy outdoor i chyba w ta niedziele indoor.
Moj TZ sam sie wkurza bo mimo ze konczy prace o 15.30 i jest w domu 16-16.30 to jest tak padniety ze za duzo nie robi moze raz nakarmi Lene i zmieni pampka i co drugi dzien kapiel razem ze mna, ale on sie wkurza ze malo pomaga, a ja rozumie bo jednak ostatnie 2 tyg w pracy mial przewalone i jednak nie spal w nocy ;p

Stary 2011-06-10, 13:31   #2151
diatoma
Zadomowienie

oj jak czytam wasze żale, to nie pozozstaje mi sie nie przyłąćzyć do was
ja w tym tyg mam nerwa, bo w niedziele tż pojechal sie zrelaksowac na motorze, w poniedzialek, musial cos z rodzicami uzgodnic i wrocil po 20, we wtorek tez go nie bylo, w srode tesc mial urodziny wiec pojechalismy, wczoraj tesc poprosil tż zeby ten pojechal z nim do łodzi, i na dziś się wpisalam u tż ze wychodze z domu! no ludzie, jeszcze jak wraca o 17 to jakos to jest,no ale dzien w dzien po 20 to juz lekka przesada!
a w domu nie ma mąki, bułki tartej, zadnego jaja, oleju, no nic! nawet chleba nie bylo dzis, dobrze ze moj brat w poludnie przyjechal to skoczylam szybko i kupilam bo platki na mleku dawno mi sie strawily.

no i sie skumulowalo! a nagroda dziś jest to że Tymo głowe trzyma na brzuszku leżąc!!!!!!!!!! no aż mi się łza zakrecila w okua wczoraj narzekalam ze utknał w miejscu , a tu taka niespodzianka.

no i Mirabilka mój tż tez musi relaksowac, motor, teraz cos o koniach wspomina, o jezdzie na rowerze. aż załuje ze nie mam jakiegos hobby. oczywiscie uwielbiam spedzac czas z dzeickiem, ale wazne tez jest zebym odpoczela -głownie psychicznie.

Tity ja tez tylko to białe z siurka przecieram, tylko troszke sciagam skórke i to biale sie pokazuje.

Castia masz prawo tak reagować, jestes przemęczona! niby dizeic sa juz wyregulowane, jednak brak odpoczynku daje takie objawy. ja ostatnio jak Tymo byl taki nieznosny krzyknelam na niego, z zaraz sobie mysle,, ty głupia babo co ci to dalo.musimy sie tez nauczyc cierpliwosci.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-06-10 o 13:33
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:33   #2152
87czarna
Zakorzenienie

Castia odpocznij.,Kochana,bo masz do tego prawo

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Dziewczyny,co ja mam zrobic z tą spacerówką? Musze cos kupic,a za cholere nie wiem,jaką??? Oglądam tego x-landera,ale nie wiem,czy w lipcu bede mogła ja do niego wlozyc? Niby tam jest wkladka spłycająca dla najmniejszych dzieci ...

Jaki wozek byłby dobry? Ma któraś z Was ten model?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:39   #2153
iweczka
Zakorzenienie

dziewczyny,
moje dziecko wyjeło sobie smoka, przekreciło do góry nogami i próbuje wlozyc do buźki
ubaw po pachy mam

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Marcówki pamiętacie w ubiegłym roku o tym czasie zachodziłyśmy w ciążę, a teraz mamy swoje skarby i nie wyobrażamy sobie życia bez nich
u

u mnie za 11 dni bedzie rok od zajscia
ale to zleciało......

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
mi tata zwrocil uwage ze malego za cienko ubralam o 19 mial ubrane body z dlugim rekawem spodnie skarpetki i pod kocem a on mowi ze za cienko tez tak myslicie???????
moja wczoraj w domu leżała w samym body z długim rekawkiem+skarpetki

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Heh znów to samo - przygotowałam sobie mleczko bo musi odstać 10minut to ar wzięłam małego na ręce bo płakał zaczełam mu smarować główkę kremem na ciemieniuszkę patrzę coś mu ta głowa lata za bardzo a on śpi i odłożyłam na matę i śpi na razie i znów mleczko pójdzie do wylania

jakiego kremu używasz ????

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 13:41   #2154
nikita262
Rozeznanie

Czesc dziewczyny,
ale duzo piszecie chyba przez godzine czytalam to co od wczoraj naskrobalyscie
A ja sie rozchorowalam glowa mi peka, katar leci i gardlo boli
Maz zostala w domu zeby zajac sie mala, chwala mu za to bo Matylda ma chyba skok, bo nie da sie z nia wyrobic, najedzona, przebrana, ululana i zabawiona, a i tak zle i marudzi
Wybaczcie, ze nie odniose sie do kazdej z osobna, ale nie mam sily
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:45   #2155
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
hej.

Cytat:
dzięki dziewczyny
chwała mu za to!!!!
kochana, rozumiem Cie.
czasami też mam taki dzień, że mam wszystkiego dość.ale to mija.
i jak potem zobacze ten szczerbaty usmieszek to w ogole odpływam
tż posiedzi z córcią, a Ty sie zrelaksuj
jakis spacerek, zakupki lody czy cuś.....wszystko dozwolone

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-06-10 o 13:47
Stary 2011-06-10, 13:46   #2156
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ty madra jestes heheheh :P:P:br zydal:
weź się nie wyśmiewaj

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
haha, dobre

Monti, Gratuluje słońce zdania sesji!!! ojj tak to jest luz psychiczny
co do podnoszenia główki, rehabilitantka powiedziała, żeby sie nie denerwować, że 3 m-ne dziecko lada moment to zrobi, bo tak jak Ty juz sie denerwowałam...

aaa i dostałam pochwałe ze super wykonujemy ćwiczenia!!!
jest poprawa
gratuluję

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
oj jak czytam wasze żale, to nie pozozstaje mi sie nie przyłąćzyć do was
ja w tym tyg mam nerwa, bo w niedziele tż pojechal sie zrelaksowac na motorze, w poniedzialek, musial cos z rodzicami uzgodnic i wrocil po 20, we wtorek tez go nie bylo, w srode tesc mial urodziny wiec pojechalismy, wczoraj tesc poprosil tż zeby ten pojechal z nim do łodzi, i na dziś się wpisalam u tż ze wychodze z domu! no ludzie, jeszcze jak wraca o 17 to jakos to jest,no ale dzien w dzien po 20 to juz lekka przesada!
a w domu nie ma mąki, bułki tartej, zadnego jaja, oleju, no nic! nawet chleba nie bylo dzis, dobrze ze moj brat w poludnie przyjechal to skoczylam szybko i kupilam bo platki na mleku dawno mi sie strawily.

no i sie skumulowalo! a nagroda dziś jest to że Tymo głowe trzyma na brzuszku leżąc!!!!!!!!!! no aż mi się łza zakrecila w okua wczoraj narzekalam ze utknał w miejscu , a tu taka niespodzianka.

no i Mirabilka mój tż tez musi relaksowac, motor, teraz cos o koniach wspomina, o jezdzie na rowerze. aż załuje ze nie mam jakiegos hobby. oczywiscie uwielbiam spedzac czas z dzeickiem, ale wazne tez jest zebym odpoczela -głownie psychicznie.

Tity ja tez tylko to białe z siurka przecieram, tylko troszke sciagam skórke i to biale sie pokazuje.

Castia masz prawo tak reagować, jestes przemęczona! niby dizeic sa juz wyregulowane, jednak brak odpoczynku daje takie objawy. ja ostatnio jak Tymo byl taki nieznosny krzyknelam na niego, z zaraz sobie mysle,, ty głupia babo co ci to dalo.musimy sie tez nauczyc cierpliwosci.
dla Tyma

Ja miałam w tamtym tygodniu tak, ze mąż obiecał, ze w trójkę wyjdziemy na spacer po pracy, potem pisze eska, ze idzie na piwo z naszymi znajomymi ze studiów, to się wkurzyłam, jemu się głupio zrobiło i w końcu się w trójkę z nimi spotkaliśmy. Ogólnie nie mogę narzekać, bo przez te dwa i pół miesiąca to może z trzy razy poszedł gdzieś po pracy, to ja częściej sama wychodzę.

nikita- kuruj sie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-10 o 13:47
Stary 2011-06-10, 13:46   #2157
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
mamy;] A

Cytat:
Idz z nim na scianke my z TZ i mala chodzimy outdoor i chyba w ta niedziele indoor.
Moj TZ sam sie wkurza bo mimo ze konczy prace o 15.30 i jest w domu 16-16.30 to jest tak padniety ze za duzo nie robi moze raz nakarmi Lene i zmieni pampka i co drugi dzien kapiel razem ze mna, ale on sie wkurza ze malo pomaga, a ja rozumie bo jednak ostatnie 2 tyg w pracy mial przewalone i jednak nie spal w nocy ;p
no pójdę - ale wkurza, że myśli o sobie bo "on musi się zrelaksowac" ale widzę, że nie tylko ja mam nerwa z tego powodu - takie macierzyńskie czasy nastały chociaż już mu zapowiedziałam, że jedno popołudnie tygodniowo on jest z małym sam na sam a mamusia wychodzi się "zrobic"

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-06-10 o 13:50
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:48   #2158
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam w tamtym tygodniu tak, ze mąż obiecał, ze w trójkę wyjdziemy na spacer po pracy, potem pisze eska, ze idzie na piwo z naszymi znajomymi ze studiów, to się wkurzyłam, jemu się głupio zrobiło i w końcu się w trójkę z nimi spotkaliśmy. Ogólnie nie mogę narzekać, bo przez te dwa i pół miesiąca to może z trzy razy poszedł gdzieś po pracy, to ja częściej sama wychodzę.

nikita- kuruj sie
Moj chyba sam raz poszedl nawet nie pamietam;p wszystko razem robimy;p

Stary 2011-06-10, 13:50   #2159
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
mamy;] A

no pójdę - ale wkurza, że myśli o sobie bo "on musi się zrelaksowac" ale widzę, że nie tylko ja mam nerwa z tego powodu - takie macierzyńskie czasy nastały

a to rzadka grupa krwi
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-10, 13:55   #2160
iweczka
Zakorzenienie

dziewczyny czy dzis jest jakies zakonczenie roku szkolnego czy cos???
kolo domu jest knajpa i od 12 " w ogrodku barowym" siedzi gromada pijanych w 3 du....py idiotów w garniturkach i drą niemiłosiernie jałopy.
nosz kurde......
a straz miejska chodzi nic.....ja nie wiem co za kraj

tajka, słodka córcia

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-06-10 o 14:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości