|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
ale gin mi powtarza na każdej wizycie że ilość wód ok i dziecko też wagowo w normie tylko tak mi się jakoś w krzyżach chowa i nie mam dużego brzucha. A poza tym wczoraj powiedział że ładnie wagę trzymam bo nie przytyłam od ostatniej wizyty dwa i pół tygodnia temu ani deka fakt że na innej wadze ważył a dzidziuś sporo przybrał na wadze ale widać Julcia wysysa ze mnie co najlepsze i mi się nic nie odkłada, więc dalej na wadze 79kg No kurczę ja jem ile wlezie, żadnej diety, owoce, miesko, warzywa, biały chleb, kasze, makarony itd więc sporo węglowodanów a mnie to tycie tak marnie idzie.
|
|
|
#3362 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#3363 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My z P. baaardzo dbamy o edukację muzyczną naszego młodzieńca Ja już nawet planuję dla niego przyszłość w jakimś zespole metalowym (najlepiej goth) a ksywkę będzie miał NATANAEL
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my do tej pory gnieciemy się w malutkim pokoju na 18m2 i też sporo naszych rzeczy musiałam wcześniej do moich rodziców wywieśc bo nic mi się nie mieściło w szafach... ale dzisiaj właśnie zaczynam pakowania ciąg dalszy a jutro wyziozę i będę układac. Dzisiaj wykorzystałam czas siedząc przy fachowcach od bojlera i pieca gazowego i poukładałam wszystko co wcześniej wywiozłam w środę, a potem jak się zwinęli to musiałam jeszcze wszytsko posprzątać bo podkuwali się pod wentylacje do komina i bajzel na kółkach przy tym ale za to mam już czyściutko - kuchenka podpięta, nowy piec gazowy z bojlerem na wodę jest, garnki poukładałąm, ubrania moje w szafach czekają - resztę pojedzie jutro a w niedziele muszę tż-ta na zakupy wyrwać - bo mi brakuje trochę rzeczy jeszcze zwłaszcza do kuchni pare pierdółek i do łazienki i wybadałam w tesco że większość tego bym tam kupiła - a dziś tż dostał premię za nadgodziny z pracy to można przehulać na rzeczy wyposażeniowe ![]() ze dwie jakieś miski wieksze by mi się przydały do łazienki kosz na pranie chlebak jakieś sztućce bo talerze mamy suszarka rozkładana na pranie ociekacz na sztućce i wkład do szuflady na nie no i coś czym możnaby zapełnić lodówke
|
|
|
#3365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ela to pekao s.a ten z żubrem |
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko, jakie to piękne ![]() mój ulubiony kawałek - Nemo
|
|
|
#3367 |
|
BAN stały
|
halo
jak tam?? rodzi ktoras?? ![]() mnie cos tam kręci, tzn. czasem sie brzuch postawi, czasem zaboli, ale nic konkretnego sie poki co nie dzieje... wszystko to takie treningi. |
|
|
|
#3368 |
|
Zadomowienie
|
Obcego mam w brzuchu
|
#3369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-06-10 o 17:10 |
|
|
|
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
W klubie wstawiłam fotkę mojej nowej fryzury
|
#3372 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale boję się że może być coś nie tak..Chleba nie zrobiłam mam składniki ale nie umiem znaleźć mąki typ 750 tak jak tam pisze, że to jakaś chlebowa zwiedziłam 3 sklepy i nie ma Cytat:
Cytat:
tu Ci nasika, ten wejdzie ,tamta pije z cyca mam ochotę na więcej dzieci![]() Cytat:
Cytat:
Ja czekam na wizytę ![]() Cytat:
![]() Ja od rana jak nie w kuchni to na mieście, załatwianie ostatnich papierków związane z firmą męża. Nerolka też zainwestował w biuro rachunkowe, mniej roboty ![]() i babka zrobi wszystko za nie wielkie pieniądze Robiłam ponownie chleb od Shiry ( gdzie ona jest?) biszkopty na torta dla męża, bo jutro robi urodziny i już mi się nic nie chce... Jest takie coś jak depresja przed porodowa ? Bo normalnie dzisiaj płakać mi się chciało wiecznie.. Dostałam wyniki z tarczycy THS 2,98 uIU/ml ( 0,27 -4,20) ostatnio miałam 4,60 Ft3 2,43 pg/ml (2,57-4,43) Ft4 0,904 ng/dl (0,93-1,7 ) czyli wg mnie THS w normie reszta za nisko, co to znaczy ? ![]() Stampelka ![]() Hemoglobinka mi spadła do 10,4 ( 12,0-16,0)Hematokryt 31,3 (37,0-47,0) Krwinki czerwone RBC 3,49 ( 4,2-5,5 ) |
||||||
|
|
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wcinam pyszna fasolke po bretonsku. Własnej roboty. Chce ktos Troche ??
|
|
|
|
#3374 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mięciutka, materiał jest naprawdę super- z czystym sumieniem mogę polecić ![]() Cytat:
Brumek a brzuszek już coraz bardziej widoczny Cytat:
![]() Zmalowana na tym pierwszym faktycznie jakby niżej... Podniósł się czy co? hehe Iustyna za męża no i wannę! ![]() Cytat:
za udana wizytę Cytat:
Zapytaj może w tej hurtowni Viki
|
||||||
|
|
|
#3375 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=agni82;27428844]
ja będę miec kołysanki -utulanki (g. turnau i M. umer) tradycyjne polskie kołysanki ![]() dzięki [QUOTE=Kajool;27428899]od razu lepiej ![]() buziaczki mocy robią swoje a co Ci będę żałować masz jeszcze jednego Cytat:
![]() [QUOTE=beata_1988;27429054] a tak w skrócie z wczoraj : egz ok ale to się okaże jeszcze ![]() usg baardzo udane, Julcia waży już 2200g ![]() ilośc wód w normie - bo bałam się że mało - jakieś schizy mam na tym punkcie bo mi wszyscy mówią że mam mały brzuch i pewnie mało wód Julcia nie zmieniła płci - gin pokazywał mi całą jej "kobiecość" buźki za bardzo pokazywać nie chciała - chyba w akcie protestu bo trochę przysypiała i ją gin głowicą ruszał żeby się przekręciła - i buzie zasłaniała raczkami i nie dało się fajnego ujęcia buźki złapać szyjka w normie, tzn trochę się skróciła bo ma 30mm a ostatnio miała 37 ale gin mówił że na ten etap ciąży nie ma się czym martwić. szyjka już jest miękka i powoli się rozpulchnia, to tak w dużym skrócie ![]() no to super wiedziałm że będzie git grzeczna dziewczynka Cytat:
![]() ale się objadłąm ostatni naleśnik jest na wysokości gardła tak upchałam z musem truskawkowym z eko farmy lub do wyboru powidła śliwkowe amen
|
|
#3376 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
oczywiście trzymamCytat:
(jak dla mnie)Beatka super, że wizyta się udała .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-06-10 o 18:27 |
|||
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
o choroba
fajna waga, mylse ze za tydzien Sara bedzie ważyła tyle samo, albo i lepiej, bo jeszcze tydzien bedzie starsza chyba dzidzie pod koniec ciąży przybieraja tłuszczyku nawet 200g tygodniowo, ale nie wiem czy to prawda...nie uwazam wcale zeby jasne byly lepsze... mielismy ciemne w poprzednim mieszkaniu i bylo kurz widac, teraz mamy jasne i widac plamy, zachlapania itp
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-06-10 o 18:28 |
|
|
|
#3378 |
|
Zadomowienie
|
mamy wozek !!!!! smieszne, bo te kolory co nam sie w necie podobaly w ogole nie spodobaly nam sie w realu i pani zaproponowala abysmy obejrzeli czarny, no i wzielismy czarny
Jutro wstawie zdjecia.
|
|
#3379 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój biedak jest slipknotem maltretowany ostatnio ale przy tym to mu ciężko chyba zasnąćCytat:
[QUOTE=zanetaa88;27431116]Ja od rana jak nie w kuchni to na Robiłam ponownie chleb od Shiry ( gdzie ona jest?) biszkopty na torta dla męża, bo jutro robi urodziny i już mi się nic nie chce... jak to gdzie przecież od rana się udzielam jak mała myszka Cytat:
|
|
#3380 |
|
Wtajemniczenie
|
To juz przesylam Wam kabelkami. Tak sie objadlam ze leze brzuchem do góry. Corci tez chyba smakowalo bo kręci sie i wierci aż miło.
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Spakowałam torbe, tak na 80%, teraz widac czego brakuje. Dla dzidzi prawie cała gotowa, tylko laktator i smoczki musze umyc, w razie W.
W mojej brakuje ręczników (bo nie wiem ktore przeznaczyc na straty ) i prowiantu
|
|
|
|
#3382 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
I mi przeszło ![]() Cytat:
A może jakaś delikatna sugestia do sasiadów? Smaka mi narobiłaś naleśnikami. Cytat:
Daj znać czy się udało.Ja jeszcze czatuję. Cytat:
Na odwyk marsz!!! Ja też często mam za dużo a potem wyrzucam,oddaję,sprzedaję . Cytat:
Teraz np. zamiatałam z podwórka(tak) styropian,w międzyczasie obierałam Krystkowi słonecznik,odchwaszczałąm w kwiatach,i latałam do Izy. My za księgowa płacimy 100 zł. Na tych wynikach sie nie znam. Ale hemoglobinę podgoń natką pietruszki,burakami. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
ale od ktorego tygodnia zaczyna tyle przybierac ??? |
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a ja tak już na podsumowanie, bo to pewnie ostatnie zdjęcia mojego brzucha, wrzucam dwa świeże z dziś, i mój brzuch z 22 tygodnia ciąży...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
różnica megaaaa
![]() a girki taki szczuplutkie do konca! fajnie wygladasz
|
|
|
|
#3387 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hahahah udało się mi się Ciebie rozbawić a taki dół miałaś ![]() ![]() Nerolko gregorian powiadasz a jak młody mi będzie chciał potem księdzem zostać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Sygine znasz?? polecam boskie! ściągni sobie jak będziesz mieć możliwość ![]() mój kierwonik z czech jest perusistą w zespole metalowym też dobrym i mi to polecił ![]() http://www.youtube.com/watch?v=msRy4vcSX4k&NR=1
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
Marina ale masz konkretną piłeczkę
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nerolka Ty się chyba chwaliłaś, że robisz przepyszną botwinkę-podasz przepis? A u mnie deszcz od po południa pada, więc siedzimy w domu. Mąż wybył na imprezę słuzbową-oczywiście wcześniej zrobiłam mu scenę ze łzami Własnie rozmawiałam z rodzicami i mama mi mówi, że kupili Julce 300 pieluch ale cieszę się, bo to chyba pierwsza rzecz jaką od kogokolwiek dostała i odrazu tyle![]() Idę zmywac i na spacer z psem za godzinkę, a potem trzeba coś obejrzec w TV i zaczekac na męża, bo kluczy nie brał. Jeszcze ta moja kruszyna się nie urodziła, a tak mi Jej brakuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

fakt że na innej wadze ważył a dzidziuś sporo przybrał na wadze ale widać Julcia wysysa ze mnie co najlepsze i mi się nic nie odkłada, więc dalej na wadze 79kg 

My z P. baaardzo dbamy o edukację muzyczną naszego młodzieńca 

ale boję się że może być coś nie tak..
zwiedziłam 3 sklepy i nie ma 

zobaczymy może w niedziele coś kupie, jak nie to trudno... zacisnę zęby i pójdę....
. Już mnie pytała o ciasto na jutro, mam sobie wybrać: szarlotkę, tort owocowy lub babkę. Heh, to się nazywają wakacje
za udana wizytę 
zębole