|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
za egzaminyWstawisz brzuszek? Porównamy ![]() Cytat:
. Tort owocowy DaKaro jak teraz fajnie będziesz miała, mama Cię będzie rozpieszczać
|
|
|
#3332 | ||||||
|
Rozeznanie
|
ja tak na szybciutko bo szykowac sie musze (juz powinnam byc wyszykowana
) ogarnelam kuchnie,zrobilam ciasto,w miedzy czasie kuzynka wpadla na kawe i nie wiem kiedy zlecialo a tu juz byla 14.30! szok. aha, rano bylam odebrac wyniki.i co??wszystko pieknie! od gory do dolu wszystko idealnie,zero leukocytow,erytrocytow,ba kterii. NIC!ciesze sie,i to bardzo,ale co z tym wynikiem sprzed dwoch dni!? dodam tylko ze badalo to samo laboratorium, tyle ze mocz oddany w dwoch roznych przychodniach... chyba powtorze trzeci raz, ale juz w innym laboratorium,zbeyh miec pewnosc ktory wynik jest ok..![]() Cytat:
![]() ja tez ostatnio szukalam sukienki na wesele na ostatnia chwile ![]() ![]() Cytat:
czkawki-nooo,smieszne uczucie.ja nie lubie jak maly ma czkawki![]() Cytat:
ja tez dostalam przebarwienia-male co fakt,ale na nosie i smiesznie to wyglada ![]() jak zrobie fotke to pokaze Cytat:
a nie bralas tabletek do konca,ze Ci zostalo?Cytat:
cos widac,ale jakbym spotkala Cie na ulicy chyba bym nie zauwazyla ze to ciaza![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3333 | |
|
Zadomowienie
|
Podgoliłam tył i ścięłam grzywkę i oczywiście pofarbowałam
Mała rzecz a jak cieszy - każdą chandrę przegoni Później wstawię fotkę w klubie ![]() Cytat:
Hormony pewnie szaleją jak każdej z nas A którą? Bo ja generalnie kocham Nightwish, ale wyłącznie z Tarją ![]() Brumek wreszcie widać, że rzeczywiście w ciąży jesteś A może będziesz parę miesięcy dłużej niż my? To wtedy dobijesz do pozostałych wielorybów - czyli większości z nas ![]() Moniczka ty też już się nie smuć Nerolka ciebie to ja kobieto podziwiam Normalnie idealna matka, żona i przede wszystkim kobieta
|
|
#3334 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wsiadać w auto? Ja uwielbiam gotować botwinkę a w tym roku mój ogródek skromniusi bo nie robiłam tyle,co zawsze. Ale mam działkę babci. I Ty się uspokój.Tak ładnie wyglądasz.Ileż Ci to mówić trzeba?Hmm... Cytat:
Ja o dziwo spokojna,uśmiechnięta. Cytat:
Ty mozesz już zacząć pić. Ciekawe gdzie masz brzuś jak co raz niżej?Nie podtykasz się o niego? Cytat:
Jestem głodna ![]() Nie chce mi się robić bo się narobiłam w domu ![]() Sygine Ty sie uspokój. A wiecie,że nie ma różnicy czy to 3 czy 4 dzieci? Mogę mieć jeszcze 2. Pokaż fryzurkę Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-10 o 15:34 |
||||||
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam nie widzę żadnej różnicy.
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to na tym pierwszym zdjęciu jest niżej...
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
To w sumie tak jak i dla mnie. Podniósł się hah.
|
#3338 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, nieśmiało proszę o kciuki dla małża bo bierze dzisiaj udział w ogólnopolskich zawodach
Także proszę o za małża i wannę ![]() Spuchłam, ale nie powiem Wam gdzie bo mi głupio . Nie wiedziałam, że tam można spuchnąć .---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Zmalowana tak samo myślę.
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-10 o 15:48 |
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale napisz za co konkretnie? W czym te zawody?
|
|
#3341 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=LadyInBlack2;274229 01]bo ja już mam dość ![]() ta końcówka ciąży jest nieznośna, przez 8 miesięcy było super a teraz jestem już zmęczona i odliczam dni do porodu. Do tego jestem jakaś niezdarna- bez przerwy coś upuszczę a to się pobrudzę. Dziś do pralki w miejsce płynu do płukania nalałam płynu do prania, chcąc ratować sytuację chciałam wyciągnąć szufladę z dozownikami i jak szarpnęłam to cały wsypany proszek i wlany płyn wylądował na mnie, na dywanie i podłodze. Już nawet nie miałam sił ani ryczeć ani klnąć. no wiecie co, bezczelny Lady no jak większość z nas masz już dość nic się nie martw jeszcze troszkę i będzie po krzyku ![]() Cytat:
o żesz ale się wystraszyłam jak mi hukneło "witam jestm żabka mini mini" Cytat:
[QUOTE=dziubek79;27424582] Shira, no co Ci zostanie czekać ale tak mam argument którym karmię resztki mojego mózgu że tyle laseczek jest na liście że ja mam czasu jak marasu oooo ktoś mnie kofusia super JA CIĘ tysz Cytat:
Cytat:
![]() ![]() aaa Brumku brzusio śliczny !!
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2011-06-10 o 15:57 |
||||||
|
|
|
#3342 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żal mi matek, które nie umieją pogodzić się z tym, że ich dzieci dorosły... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak będziecie zakładać jakiś wątek dla uzależnionych od lumpków, to mnie też dopiszcie... Znowu poszłam i znowu coś kupiłam. Oczywiście dla Dzidziolka trafił się ładny bawełniany kocyk, to jak miałam nie wziąć?
|
|||
|
|
|
#3343 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. więc sexu i tak się nie powstrzyma , ale można przynajmniej dac im wybór zajścia w ciążę świadomie. A nie potem żeby dziecko miało przez to cierpiec, że jego mam na 14 lat i nie bardzo wie, co ma zrobic z nim.
|
|||||
|
|
|
#3344 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ten artykul czytalam i po prostu wlos sie jezy Cytat:
![]() Cytat:
![]() czytalam ze od 38 tygodnia Cytat:
![]() Dziekuje dziewczyny za slowa otuchy. Chyba samotnosc i bezczynnosc mi za bardzo dokucza, bo nie chodze do pracy, mieszkanie wysprzatalam (nawet fugi w lazience wyszorowalam). Maz w robocie, rodzina daleko.... Dobra bo zaraz znowu zaczne ![]() Bylam u lekarza i dostalam kolejne l4, na razie wszystko ok. Polazlam zaniesc zwolnienie do pracy i pogadalam przynajmniej z kolegami. Kupilam tez farbe do wlosow, zobaczymy co z tego wyniknie. aaa licytuje chuste do noszenia malucha, strasznie bym ja chciala miec
|
|
|
#3345 | ||
|
BAN stały
|
Dziwne.Faktycznie jakby wyzej
![]() Cytat:
Całą rodziną,zeby było więcej.Uwierz mi,ze można tam spuchnać i to jak. Teraz już ok a wyło tragicznie. Cytat:
Kajool my też będziemy chciały zobaczyc. Jaka chustę?Bo też sie czaję ale na tylko 1 firmę. Powodzonka!!! Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-10 o 15:56 |
||
|
|
|
#3346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a co do puchnięciu to tez nie słyszałam o "takim" puchnięciu ale kiedyś zcierpła mi jedna połowa dziwne uczucie
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-06-10 o 15:56 |
||
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
oj, tu sie zdziwisz - moja mama gotuje dobrze, ale w gotowaniu pomidorowej mistrzem jest moja tesciowa. no i pyszne pierogi robi - za to moja mama extra surówki, sałatki i zapiekanki. miesne rzeczy kazda robi inaczej, moja bardziej nowoczesnie, tesciowa tradycyjnie, nie mozna porównać
ale sobie pyszny "sorbet" zrobilam. wrzuciłam 5 truskawek i 1 cytryne, troche cukru i z 10 kostek lodu (plus odrobine wody) do takiej przystawki w blenderze (mozna to nazwac crusherem chyba), co mi nie blenduje a robitaka sieczke bardziej. i skuruszylam wszystko. pycha ![]() ta przystawka to to 3 na obrazku http://kukusklep.pl/image_func.php?i...g&maxwidth=150 ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
http://www.deadpuppyrecords.com/sick.htmliustyna - jaeslimmyslimy o tym samym, co tam ci spuchło , to szczerze mowiac niedobrze. nie chce straszyc, mam nadzieje ze ogolnie nie puchniesz. bo mialam kolezanke w szkole rodzenia ktora notorycznie spuchnieta. chodzila jak balonik. i na porodowce okazalo sie ze spuchy jej nie tylko wargi sromowe, ale pochwa, szyjka - wszystko! dziecko mialo za ciasno, musieli je kleszczami wyciagac bo sie zaklinowalo... nie chcialabym zebys miala dylemat jak ona - usiasc czy stac czy leżeć - bo i tak boli i tak boli! chciałabym kleszczy uniknąć po tym jaką miala minę i jak chodziła jak kaczka (nadal opuchnieta niestety...)
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-10 o 16:06 |
|
|
|
|
#3348 |
|
Wtajemniczenie
|
Bierze udział w Mistrzostwach Polski Instruktorów Nauki Jazdy. Dzisiaj się zaczęły i trwają do jutra. Dzisiaj teoria i rozpoczęcie, jutro praktyka. Przez to, od 2 tygodni jestem słomianą wdową bo się przygotowywał. Dopiero w niedzielę odzyskam męża
.Mam nadzieję, że mu dobrze pójdzie. Bardzo mu na tym zależało Na razie nie będę dziękować za kciuki. Dopiero jutro po wynikach.
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
jestem nareszcie bo wczoraj nie miałam już siły ani czasu
![]() a dziś od rana u rodzicó byłam bo nam fachowcy piecyk z bojlerem montowali w lazience i kuchenkę gazową w kuchni i dopiero przez 15 do domku wróciłam ![]() a tak w skrócie z wczoraj : egz ok ale to się okaże jeszcze ![]() usg baardzo udane, Julcia waży już 2200g ![]() ilośc wód w normie - bo bałam się że mało - jakieś schizy mam na tym punkcie bo mi wszyscy mówią że mam mały brzuch i pewnie mało wód Julcia nie zmieniła płci - gin pokazywał mi całą jej "kobiecość" buźki za bardzo pokazywać nie chciała - chyba w akcie protestu bo trochę przysypiała i ją gin głowicą ruszał żeby się przekręciła - i buzie zasłaniała raczkami i nie dało się fajnego ujęcia buźki złapać szyjka w normie, tzn trochę się skróciła bo ma 30mm a ostatnio miała 37 ale gin mówił że na ten etap ciąży nie ma się czym martwić. szyjka już jest miękka i powoli się rozpulchnia, to tak w dużym skrócie ![]() a mam w plecy 12 stron
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-10 o 16:22 |
|
|
|
#3350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i brawa za udane cytowania
|
|
|
#3351 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.
Podczytuje Was , ale weny brak.ja juz po obiadku nalesniki z twarogiem, normalnie pelna jestem.Wam dzis humorki nie dopisuja , a ja dzis czuje sie ok. Nawet dzis komplementy dostalam ze ladnie wygladam , az czlowiek sie lepiej czuje odrazu. Dziecko kopie ze czasami niestety , ale jest to bol nieprzyjemny. Mieszkanko posprzatane, obiad zrobiony , wiec teraz odpoczywam. Opisze wam co mnie tak strasznie irytuje... Dzielimy klatke schodowa z para anglikow I jedna singielka , kazdy ma swoje mieszkanie, jestesmy tu juz od 3 lat I jeszcze nikt z nich nigdy nie odkurzyl klatki ( mamy wykladzine) tylko ja , Bo mnie szlag traffia jak jest syf. Nawet teraz z brzuchem , no ale kurde przeciez zygac sie chce. Takie cholerne brudasy, ze szok. Musialam sie wygadac , Bo mnie dzis sasiad przywital na klatce z wielkim usmiechem a ja z odkurzaczem , ani dziekuje ... |
|
|
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
Natka jak ostatnio pytałam o materacyk w sklepie gdzie zamówiliśmy wózek to najdroższy mieli po 79 zł i raczej nie był to lateksowy
może mają na zamówienie dlatego że troche droższe Brunetka jak Zus daje to bierz a jak biją to uciekaj Brumek śliczny malutki brzuś Ty to chyba w ciuchy z przed ciąży normalnie wchodzisz no i rozstępy to nie Twój problem Sweetangel jeśli chodzi o rozstępy to ja od początku ciąży stosuje balsam babydream z rossmana a tak po cichu licze na dobre geny moja mama nie ma ani jednego
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
NA razie nie mam żadnego ciążowego ciuszka
|
|
#3355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Ja to połowy rzeczy dla dziecka na żywo nie widziałam - kupuję przez neta... :/
|
|
|
#3356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wanna ważna rzecz
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
iustyna
za mężaBeata za wizyte
|
|
|
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam takie skurcze w 33 tyg., tzn. ból + twardnienie i lekarz powiedział, że dopóki nie są regularne, to jest OK, kazał zapisywać. Wczoraj naliczyłam 22, dzisiaj mniej, a dzisiaj kończymy 35 tygodni.
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
Nerola to wcale nie jest śmieszne
Ja nie mam, gdzie tych rzeczy trzymać, a poza tym na bieżąco dostaję jakieś ubranka po dzieciach z rodziny (więc mam już ich nadmiar). Jednak czasem na coś się skuszę, bo to wielka frajda kupować dla takiego maleństwa (i w takich cenach...).Jeden pokój dla trzech osób to jednak za mało, a teściowa jeszcze się dziwi, że miejsca nie mamy... A zdecydowana większość moich rzeczy została u rodziców, jak również część rzeczy, które dostałam dla Dzidziolka (tych większych). Przecież my w szafkach mamy wszystko- łącznie z walizką sztućców, które dostaliśmy w prezencie ślubnym (no bo gdzie mamy to trzymać?). Trochę staram się na bieżąco sprzedawać rzeczy, których nie używamy, ale i tak zostaje ich mnóstwo...
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dla małża i wanny
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

za egzaminy

)
dodam tylko ze badalo to samo laboratorium, tyle ze mocz oddany w dwoch roznych przychodniach... chyba powtorze trzeci raz, ale juz w innym laboratorium,zbeyh miec pewnosc ktory wynik jest ok..

Hormony pewnie szaleją jak każdej z nas 

.