|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Powrót do NATURALNEGO KOLORU włosów (tylko!)
ja to takich wahań nie mam po tym w jakim stanie jest moja grzywka aktualnie... czekam tylko żeby to ciachnąc bo moje naturalne są śliskie, gładkie
|
|
|
|
#842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety naturalne lubią czasami się wywijać (ale to tylko końcówki i żadne loczki, co to to nie - raczej końcówki po prostu odstają nie w tą co powinny ).
|
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów.Offtopowo część III.
|
|
#844 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bede musiała to wszystk0 przemyslec, przy mojej roznicy koneiczne bedzie w koncu mocniejsze "ciachniecie" czy pocieniowanie. Czasu mam jeszcze sporo ![]() Cytat:
Trwam na posterunku i nie mysle sie złamac ![]() Cytat:
Nie moge sie doczekac jakie beda efekty takiej "swiadomej" i bogatej pielegnacji na calych naturalnych wlosach [1=794f4f7fd0b0868ccd574eb 97c8ebd94d2e43545_60bea4f 1edd75;27374689]To jeszcze drugie tyle i bedziesz miec odrost taki jak ja Ja tez nie mialam wyjscia jak juz zaczelam zapuszczac to nie bylo mowy o dekoloryzacji (o ktora zreszta byla tylko mozliwa po scieciu wlosow do ramion czego wczesniej nie chcialam zrobic) bo po co mi zniszczone wlosy. Do farby tez mnie nie ciagnelo bo juz sie nie identyfikowalam z czernia jak kiedys. Natomiast nie moglam przezyc tego kontrastu na glowie i ciagle podcinalam wlosy az w koncu mam na glowie to co mam i teraz mam najkrotsze wlosy w zyciu. Nie moge sie do nich przyzwyczaic i juz mi przebiegaly po glowie mysli od peruek do przedluzenia wlosow. Z drugij strony po wakacjach powinnam mic juz dlugosc w ktorej bede sie dobrze czuc wiec chyba przeboleje te 4 miesiace. Powodzenia ci zycze i wytrwalosci bo warto ![]() Tymczasem znikam z watku, po wakacjach moze cos wrzuce jak bedzie mi dobrze szlo zapuszczanie Powodzenia dziewczyny! I pamietajcie, ze za jakis czas bedziemy miec wszystkie piekne naturalne wlosy wiec warto sie teraz troche pomeczyc [/QUOTE]Widze, ze przechodze identyczną droge co Ty To, ze Ci sie udało to fajna motywacja dla mnie. Podpisuje sie tez pod tym zdaniem, ze nie ciagnie mnie do farby... bo zwyczajnie juz nie identyfikuje sie z czarnymi wlosami jak kiedys (a przez 3 lata nie wyobrazalam sobie nic innego, tak ubostwialam ten kolor). Obecnosc tej brązo-czerni na mojej glowie traktuje teraz jako ostatnia okazje zeby jeszcze pobyc brunetką, skoro potem juz szlaban na farby az do siwizny :P W ten sposob sie pocieszam, zeby nie rozmyslac, ile to jeszcze czasu do całkowitego pozbycia tego koloru.Super , ze juz masz cale swoje, teraz przy odpowiedniej pielegnacji beda rosly jak na drozdzach, nieobciazone farba i zdrowe. Kilka miesiecy az podrosna szybko minie. Powodzenia w zapuszczaniu i wpadaj do nas Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2011-06-08 o 23:46 |
|||
|
|
|
#845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj miałam ostatnie zaliczenie ćwiczeń i mam już wakacje! Trzymam za Ciebie kciuki i daj znać jak poszło na egzaminach! Powodzenia!
|
|
|
|
|
#846 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Również nie mogę się doczekać tych efektów, ale przede mną jeszcze długa droga żeby wpierw mieć te naturalki Cytat:
Możesz spokojnie odetchnąć to i włoski będą szybciej rosły Nie dziękuje żeby nie zapeszyć, ale fajnie jest mieć tu wsparcie, na pewno dam znać jak tylko oceny mi się pojawią w "internetowym dzienniczku"
|
||
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, mimo że sie ostatnio prawie wcale nie udzielam to jestem z Wami, staram się podczytywać i dalej trwać w zapuszczaniu
ja ostatnio "zaniedbałam" troche włosy - myję je tylko szamponem, czasem psiknę odżywką w sprayu, nie pamiętam kiedy ostatnio waxa kładłam albo olej kokosowy ale moim włosom nic się nie dzieje, z resztą nie są ani nie były aż tak tragicznie zniszczone jak np za czasów liceum ale cuz jak sie farbowało co miesiąc (czasem jak coś nie wyszło to po tygodniu znowu bylo malowanie) to niema się co dziwić, że wyglądały jak wyglądały..... potem trochę zmądrzałam i farbowałam raz na 2 miesiące, a teraz to w ogole olśnienie i nie farbuję ![]() wkurza mnie grzywka.... a raczej jeden kosmyk włosów, który jest jeszcze za krótki, żeby załozyc za ucho i tak czasem sie uda, czasem nie i mi wtedy wyłazi na twarz na ogół, gdy coś jem, i np. jedząc zupę ląduje w łyżce pocieszam się, że jeszcze z miesiąc i już musi być wystarczająca długość
Edytowane przez blue_mysecka Czas edycji: 2011-06-09 o 12:23 |
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie juz powoli dobija roznica moich kolorow....naturalki bardzo roznia sie od farbowancow bo te to jakis mega sztuczny blond
|
#849 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
dawno się nie udzielałam, ale nie mam za bardzo czasu na pisanie, sesja się zaczęła i trzeba się uczyć niestety do egzaminów ;/ ale codziennie tu zaglądam i czytam to, co piszecie wrzucam zdjęcia moich odrostów z wczoraj, bo nie wiem czy jutro znajdę na to czas
|
|
#850 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może uda mi się całe wakacje wytrzymać i nie iść do fryzjera? Dużo by mi odrosły Gdzie się uczysz? Ja mam jeszcze mały, poczciwy, zielony dzienniczek z napisem INDEKS :P---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
Super
|
||
|
|
|
#851 |
|
Raczkowanie
|
Elo Dziewczyny!
Ja również cały czas jestem z Wami i podziwiam Wasze cudne odrosty- a widzę, że co u niektórych coraz dłuuuuższe. Byłam ostatnio u fryzjerki- chodzę do dziewczyny o cudnych, naturalnych długich blond lokach. Ostatni raz byłam u niej jeszcze porą wiosenną, miała taki ciemny odcień, ale teraz pod wpływem słońca zrobiły jej się cudne jasne pasemka. Wygląda to zjawiskowo, dla mnie to taka muza, z której czerpię siłę. Kiedyś ja tez będę miała taki cudny, muśnięty słońcem blond. Odrost już mam duży, fryzjerka powiedziała, że w przyszłe wakacje będę miała już całe swoje naturalne. Podcięłam gdzieś z 5 cm, Mam teraz długość mniej więcej do obojczyka. Tak w skrócie co u mnie ![]() PS Może jakieś fotki wkrótce się pojawią, jak będziecie nalegać ![]() Niech mocne włosy będą z Wami adios! ![]()
Nie farbuję od 16.10.2010 amen Mój ukochany mężczyzna urządza dla nas gniazdko! ![]() Już za rok oświadczy mi się- brunet o błękitnym spojrzeniu,mój jedyny boski,młody, silny, wierny, o sercu złotym ... mój M |
|
|
|
#852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, że po wakacjach też będę miała już samą naturalność na głowie A co do fotek to nie jak będziemy nalegać tylko jutro poprosimy :P Dziewczyny, pamiętacie, że jutro mamy wrzucić zdjęcia naszych odrostów? :P
|
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Moj odroscik to jeszcze malenstwo ale postaram sie wrzucic zdjecie, moze cos zauwazycie
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie obiecuję że wrzucę jutro, bo pogoda taka beznadziejna - a moj aparat w telefonie robi slabe fotki, to jeszcze jak zachmurzone jest i światło słabe to już w ogole nic nie będzie na tych zdjęciach widać
najwyzej po weekendzie coś dodam
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
Ja wstawiam już dzisiaj foty, bo nie mogę się doczekać
![]() odrosty zdrowiutkie, a reszta siano
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Skarb90 sliczny odroscik
|
#857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I w ogóle nie widać, żebyś siano miała Cudowne są ![]() To ja też wrzucę dzisiaj mój odrościk ![]() 2 zdjęcie - kolor przy świetle dziennym bez lampy, najbardziej oddaje mój naturalny kolor
|
|
|
#858 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kolorystycznie podobne, takA sianko widzę, bo miałam zrobiony taki ''kokon'' po myciu i jeszcze bardziej pofalowanie włosów od gumki uwydatniło to co spalone ![]() a Twoje jakie cudne... ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
dzieki
|
||
|
|
|
#859 |
|
Przyczajenie
|
Moje naturalne są gładkie i lśniące. Są też podatne na kręcenie, co mi nie przeszkadza bo są takie fale/loki i zawsze je lubiłam, a teraz po tych eksperymentach moje włosy falują się w ten sposób jakbym je gofrowała jakąś wielką gofrownicą... do tego są splątane, suche i się puszą
Dlatego w przyszłości będę wszystkim odradzała farbowanie. Jedynie właśnie takimi bardziej naturalnymi rzeczami: jak ciemniejsze ktoś chce, to henna, a jak jaśniejsze, to rumianki i inne takie płukanki .
|
|
|
|
#860 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nie taki odrost długi Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo bardzo ładne włoski W ogóle dziewczyny wy chyba nie widziałyście zniszczonych włosów przez blond... ja miałam tragedie na głowie... Załączam foto ku przestrodze i z dzisiaj, niestety tylko przód bo nie umiem sobie sama zrobić fotki z tyłu Dzisiaj mija 7 m-ce a zaczynam 8 ! Chyba już zetne do konca ten blond. Edit odgarnęłam włosy z tyłu
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2011-06-10 o 09:09 |
|||
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno mnie w tym wątku nie było, bo musiałam zająć się uczelnią, ale już wróciłam
![]() Ale piękne macie włosy dziewczyny A wiecie, że te odrosty jakie teraz macie na głowie, to na zachodzie jest jeden z najmodniejszych sposobów koloryzacji? Zresztą widać, że moda dociera już do nas
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ale Wy macie wypielegnowane te wloski
moje nie sa takie ladne. Tzn widze ze odrost jest w duzo lepszej kondycji niz te farbowane. wlasnie przyszla moja paczka z allegro z maskami kallosa, nablyszczaczem i plynem ochronnym przed wysokimi temperaturami
|
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(za bardzo nie interesuję się koloryzacją bo nie farbuję ) Ale chodziło mi o to, żeby dodać otuchy dziewczynom, które mają odrosty, żeby nie czuły się z nimi źle, tylko spojrzały na to z drugiej strony - że takie coś jest teraz modne
|
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem uzalezniona od wizazu wiec wiem
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) mam swoje całkiem naturalne ![]() Swoją drogą, powiedzcie mi Dziewczyny, w jakim kolorze mi najlepiej? ![]() Pierwsza fota jak miałam ufarbowane na brąz, druga jak kolor mi się spierał i trzecia - naturalne
Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2011-06-10 o 17:01 |
|
|
|
|
#867 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
sama nie wiem, bo ladna jestes i dwa pasuja ale jasne raczej
|
||
|
|
|
#868 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, dołączam do Was, zanim umówię się na wizytę u fryzjera. moje włosy to obecnie porażka! nie mogę patrzeć z lustro. :< ale od początku.
zawsze miałam ciemny brąz. w drugiej klasie gimnazjum przefarbowałam się na granatową czerń. przechodziłam taki dziwaczny okres, ech. szybko znudził mi się "mhroczny" odcień, ale miałam dość długie włoski, więc w ogóle nie dopuszczałam do siebie myśli, że mogę chodzić z paskudnymi odrostami, które strasznie rzucały się w oczy. odwiedzałam regularnie fryzjera aż do stycznia tego roku. wtedy ostatni raz zafarbowałam na czarno. myślałam, że jak w kwietniu nałożę jasny brąz, to mi chwyci. i chwycił. ![]() wczoraj byłam u cioci-fryzjerki. obcięła mi sporo, bo jakieś 15 cm, ale mówi, że mam nie liczyć, że paleta zejdzie mi w ciągu kilku miesięcy. że to niby dłuższa zabawa i h&s nie załatwi sprawy. ^^ hehe, chciałam, to mam. modlę się tylko, żeby mi coś nie strzeliło do głowy, podczas przeglądania się w lustrze i żebym nie pobiegła do fryzjera z prośbą o nałożenie znienawidzonej czerni. ![]()
|
|
#869 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki
Ja też miałam tragedię na głowie W porównaniu do tego co mi kiedyś rozjaśniacz wyrządził to mam teraz piękne włoski ![]() ![]() Ale porównując je do normalnych, zdrowych włosów to niestety kiepsko przy nich wypadają ![]() srebrna smugo, piękne naturalki ! W ogóle jakie już każda z nas ma długie naturalki, pamiętam jak jeszcze niedawno zaczynałyśmy i każda miała odrościk po pare cm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i mam nadzieję, że wiesz, że wracamy do naturalnych włosów poprzez chodzenie z odrostem
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
xyolax zamowilam z Chantal. Jest do prostowania i ma na chronic przed puszeniem. Co prawda nie prostuje ale modeluje na okraglej szczotce i do tego tez jest przeznaczony. Zrobilam dzis z nim wlosy i musze powiedziec, ze po spacerze z psem fryzura sie niezle trzyma. Nie mam puchu na glowie mimo, ze deszczyk kropil.
Taki zamowilam: http://allegro.pl/prosalon-plyn-do-p...642047268.html ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- odrost jest trendi ja sie dzis w moim zakochalam. Poogladalam go dokladnie w naturalnym swietle i tak ladnie sie mienil na zloto |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

).

Podobna ma jak Keira:
Nie moge sie doczekac jakie beda efekty takiej "swiadomej" i bogatej pielegnacji na calych naturalnych wlosach

Możesz spokojnie odetchnąć to i włoski będą szybciej rosły

I w ogóle nie widać, żebyś siano miała