DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V - razem zrzuciłyśmy już ponad 250 kg! - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-10, 16:19   #3121
Zingiber
Raczkowanie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)

Cytat:
Napisane przez brombusia
" Pani, dyć jo pisa" często słyszę od dzieciaków z Dąbrówki Wielkiej, jak się ich czepiam że w zeszycie nie notują
Brombusia, widziałaś to może? Ja tylko o tym słyszałam, bo na Śląsk nie jeżdżę. http://www.teatry.art.pl/n/czytaj/4500

Cytat:
Do 15. roku życia posługiwałem się prawie wyłącznie gwarą. Wychowałem się w Dąbrówce Wielkiej, enklawie śląskości
Cytat:
Napisane przez kalae
o widzisz, ja druga faze z truskawkami ciagne od samego jej poczatku (fazy)
a co do tych truskawek to one maja wlasciwosci "odchudzające
Noooo!

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/a,i,16173,dieta_ujemnych_kalorii/2
http://twoja-dieta.blogspot.com/2009...h-kalorii.html
http://dobrydietetyk.pl/czytelnia/64...miane_materii/

Cytat:
Napisane przez Superlinia,7/2009
Oczywiście, nie ma produktów o „minusowej” wartości energetycznej. Są jednak takie, które mogą prowadzić do deficytu kalorii w organizmie.
Jesz produkty o określonej kaloryczności – takiej, że twój organizm na ich strawienie i przyswojenie traci więcej kalorii, niż one same wnoszą. Na przykład: zjadłaś owoc, który ma ok. 50 kcal i zawiera dużo błonnika. Wtedy spalasz podczas jego trawienia ok. 100 kcal. W twoim organizmie wytwarza się więc deficyt 50 kcal, który uzupełniasz, spalając tkankę tłuszczową. To są właśnie owe „ujemne” kalorie.

Lista zalecanych produktów

Przodują w rankingu tzw. ujemnych kalorii zielone warzywa (bez tłustych sosów!).

Mnóstwo warzyw i owoców pomoże ci pozbyć się nadwagi. Generalnie, wybierając je, trzeba kierować się zawartością błonnika, wody i specjalnych enzymów. To one ułatwiają trawienie i spalanie tkanki tłuszczowej, oraz powodują, że organizm otrzymuje więcej składników odżywczych przy mniejszej ilości zjadanej żywności.

Bezmięsne skarby
Owoce z enzymami: papaja, ananas, grejpfrut, arbuz, kiwi.
Owoce „na minusie”: jabłka, jagody ( pewnie borówki ), melon, żurawina, malina, mango, truskawki, poziomki, owoce cytrusowe, brzoskwinie, śliwki.
„Ujemne” warzywa: szparagi, buraki, brokuły, jarmuż, kapusta, marchewka, kalafior, seler naciowy, papryka chili, kukurydza, sałaty, szpinak, zielona fasolka i groszek cukrowy, cebula, por, cukinia.
Deficyt kaloryczny, oprócz surówek i sałatek, wywołują też niektóre zupy: wszelkie chłodniki, koktajle i musy z owoców.
My się nie musimy przejmować, bo sporo jemy i kalorii nie mamy o wiele za mało. Jednak dla maniaków warzyw i owoców jako jedynej niemal diety jest zła wiadomość:

Cytat:
Napisane przez Dobry Dietetyk 2010
Prostą i logiczną metodą walki z nadmiarem kilogramów wydaje się więc ograniczanie ilości pożywienia. Niestety, tylko do pewnego momentu. Gdy schodzimy z kalorycznością naszej diety za nisko lub zbyt gwałtownie , droga ta niestety okazuje się błędna. Organizm zaczyna się bronić i wytwarzać specyficzne blokady, aby przeżyć trudny okres.Jedną z form tej obrony, jest zaniżanie tempa przemiany materii. W pierwszym tygodniu stosowania ujemnego bilansu energetycznego tempo metabolizmu zmniejsza się tak gwałtownie , że osoba 30-letnia uzyskuje przemianę materii starca. Czy doprawdy o to nam chodzi? Z pewnością nie. Naszym zadaniem jest jej przyspieszanie, a nie spowalnianie, dlatego uważajmy ze zbyt drastycznym ograniczaniem jedzenia. Pamiętajmy, że pożywienie jest jednym z głównych czynników zwiększających przemianę materii. Składniki pokarmowe dostając się do naszego organizmu podlegają skomplikowanym reakcjom, a to wymaga sporych nakładów energii i zwiększonego tempa metabolizmu. Na szybkość tych przemian ogromny wpływ wywiera skład diety. Białko zwiększa przemianę materii o 25%, węglowodany o 6%, a tłuszcze o 5-10%. Średnio szacuje się że prawidłowo zestawiona dieta zwiększa tempo metabolizmu o 10%. Jasno więc wynika, że nie warto się głodzić.

W naszej diecie powinniśmy przede wszystkim ograniczać tłuszcze zwierzęce, które dla naszego organizmu są jedynie źródłem energii i praktycznie w 100% magazynowane w formie tkanki tłuszczowej. Znacznie korzystniej zastępować je surowymi olejami roślinnymi i tłuszczami rybimi, które służą do budowy ważnych związków w organizmie, natomiast w mniejszym stopniu wędrują do komórek tłuszczowych. W diecie warto zwiększyć udział produktów białkowych ( chude mięso, wędliny, twaróg, białka jajek), które jak wiadomo silnie podnoszą przemianę materii i jednocześnie stanowią cenny budulec tkanki mięśniowej. Pamiętajmy, że im więcej posiadamy mięśni, tym wyższa przemiana materii ! Nie zapominajmy także o dużej ilości surowych warzyw, będących źródłem tzw. „ujemnych kalorii” - czyli na ich trawienie zużywane jest więcej energii niż one same posiadają. Z pewnością każdy zauważył jak można się zmęczyć chrupiąc surową marchewkę.

Spożywając słodycze, słodkie napoje i białe pieczywo przemiana materii wzrasta niewiele, a składniki tam obecne niezwykle łatwo zamieniane są w tłuszcz. Warto więc skrupulatnie kontrolować ilość tych produktów w diecie. Pamiętajmy także, że tempo metabolizmu jest największe w godzinach rannych, więc róbmy tak, by pod koniec dnia licznik zawsze wskazywał 90% dopuszczalnej dziennej dawki kalorii. Pilnując tych kilku prostych założeń żywieniowych jesteśmy w stanie podkręcić przemianę materii o ładnych kilka procent !

Hormonalny ogień

Nic nie posiada większego wpływu na tempo przemiany materii i spalanie tkanki tłuszczowej, jak hormony. Bez odpowiedniej ich aktywności obrastamy w tłuszcz niczym niedźwiedzie na zimę. Największą rolę w przyspieszaniu procesu spalania kalorii odgrywają: testosteron, hormon wzrostu, adrenalina, noradrenalina i hormony tarczycy. To często u ludziach otyłych z niskim poziomem hormonów tarczycy mówi się „ że mają coś nie tak z hormonami”. Niski ich poziom (niedoczynność tarczycy) może wywołać silne zakłócenia metabolizmu, których skutkiem mogą być zaniki mięśniowe i nadmierne magazynowanie tłuszczu. Chociaż nie jest to zbyt częste zjawisko, to jednak osoby ze sporą nadwagą, powinny zawsze skorzystać z badań endokrynologa.

Wykluczając środki farmakologiczne, wydaje się, że niewiele możemy wpływać na poziom hormonów w krwiobiegu. No cóż, myśląc tak jesteśmy w ogromnym błędzie. Jak się okazuje, jesteśmy w stanie pobudzić wydzielanie potrzebnych nam hormonów wręcz na zawołanie! Bez przesady. Warunkiem jest jednak zmobilizowanie się do odpowiedniej formy ruchu. Hormony takie jak np. testosteron czy hormon wzrostu wydzielają się najintensywniej pod wpływem wysiłków oporowych ( siłowych). Już po krótkiej sesji takich ćwiczeń ich poziom we krwi wzrasta gwałtownie, co zapoczątkuje szybki rozpad komórek tłuszczowych. Gdy po kilkunastominutowym treningu z obciążeniem przejdziemy bezpośrednio do ćwiczeń aerobowych ( rower stacjonarny, steper, marsz, itp.), możemy mieć pewność, że spora zawartość opróżnionych komórek tłuszczowych ulegnie całkowitemu spaleniu.Aby jednak ćwiczenia aerobowe, mogły zapewnić skuteczny proces spalania tłuszczu, muszą być wykonywane średniointensywnie, w jednostajnym tempie i min. 20-30min.!

Tak więc drugim nieodzownym krokiem dla przyspieszenia metabolizmu i spalania tkanki tłuszczowej są odpowiednio dobrane ćwiczenia. Pozwalają one nie tylko spalać kalorie w momencie samego wysiłku, ale także do 48 godzin po ich zakończeniu. To niesamowite, że przemiana materii po skończonym treningu może być podkręcona na kolejne dwa dni ! Z prostych obliczeń wynika, że ćwicząc przynajmniej 3 razy w tygodniu jesteśmy wstanie utrzymywać zwiększone tempo metabolizmu praktycznie nieprzerwanie.

Odpoczynek – dodatkowym kluczem do sukcesu

Pora wreszcie odpocząć, po ciężko przepracowanym dniu i ćwiczeniach fizycznych, rozładować nadmiar stresów i napięć psychicznych. To niezwykle ważne, także dla naszego metabolizmu. Gdy jesteśmy przepracowani i niewypoczęci, kora nadnerczy wzmaga wydzielanie hormonu stresu – kortyzolu. Spowalnia on przemianę materii, zwiększa rozkład białek mięśniowych i ułatwia magazynowanie tłuszczu, co w rzeczywistości nasila nadwagę. Wydzielanie kortyzolu skutecznie hamują produkty węglowodanowe, szczególnie słodycze, nic więc dziwnego, że w stresie najchętniej sięgamy po przeróżne łakocie. Niestety, łagodzenie napięć psychicznych przy pomocy słodkich przekąsek może okazać się niezwykle zgubne.

W celu właściwej regeneracji powinniśmy najpierw zastosować ćwiczenia rozluźniające i pogłębiające oddech, a następnie zaliczyć kilka minut relaksu w ciszy lub przy spokojnej muzyce. Pomocna może okazać się także wizyta u przyjaciół, co przyniesie odmianę i pomoże w wyłączeniu się. Pamiętajmy także o odpowiedniej ilości snu, który najskuteczniej działa przed północą.
W "Charakterach" też coś było o dobrym śnie minimum 7-8 godzin. Od zbyt małej ilości snu będzie się miało właśnie problemy przy odchudzaniu. Do ciebie, Zingiber, to mówię!

Cytat:
Napisane przez kalae
ale mnie kłuje dziś w płucu prawym, miewam czasem nerwobole miedzy zebrowe wiec moze to to.

O, ja też miewam - jak wielu ludzi - nerwobóle w klacie. To w tym miejscu, gdzie serce mniej więcej,
czyli leciutko bardziej w lewo niż na środku samym albo odwrotnie, lekko w prawo, ale mniej więcej na poziomie mostka.
To jest tak silny i nagły ból, że się zginam jak scyzoryk i nieraz wydaję z siebie głośny jęk. Nieprzyjemne bardzo. Przez jakiś czas nie mogę się wyprostować, bo tak boli i zaraz znów się nasila, ale po jakiejś minutce jest OK.

Nie wiedziałam, że to ma jakąś nazwę. Aha, czyli nerwobóle międzyżebrowe.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowi...rcu_34786.html

Co do mostka. Niedawno czytałam o dziwnym przypadku osoby, która w średniowieczu dożyła wieku dojrzałego zupełnie bez mostka (asternia). Nie dość, że to rzadkie bardzo, to wówczas nie powinna tyle żyć. To była kobieta - święta, która zmarła mając jakieś 19 lat. Miała spore problemy zdrowotne, ale jakoś dociągnęła do okresu zwanego adultus.

(Jak ktoś jest wrażliwy, to niech nie otwiera plików z fotkami - dwóch ostatnich, oddzielonych od reszty)
http://martyrologium.blogspot.com/20...z-viterbo.html
http://www.absoluteastronomy.com/topics/Rose_of_Viterbo
http://www.nowpublic.com/world/scien...heart-blockage

http://www.freerepublic.com/focus/f-chat/2533699/posts
http://journals.cambridge.org/downlo...aadfcbedad50cd

Nawet widziałam to jej dziwne serce, ale teraz nie mogę znaleźć ilustracji.

Osoba bez mostka wygląda tak: http://www.indianpediatrics.net/july...mages/im-1.jpg

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-06-10 o 16:44
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 16:27   #3122
popolka
BAN stały

ahoj

w nocy tez nie spałam bo co chwile otwierałam drzwi mojemu kocurowi
dlatego chyba zaraz sie kimnę
z rana pojechałam kupić w końcu depilator na który sie czaiłam wieczorem będę mieć seans bólu

Cytat:
Napisane przez kalae Pokaż wiadomość
a co do tych truskawek to one maja wlasciwosci "odchudzające"
dziś w pytaniu na śniadanie było o truskawkach, i dietetyczka mówiła, że sa mało kaloryczne, wyciągają wodę z organizmu, dobrze wypływaja na skórę i włosy
no i jeszcze osoby chorujące na cukrzyce mogą je jeść
dlatego tez dziś zjadłam sobie ich trochę i nie mam w ogolę wyrzutów sumienia a jakie były dobre mm...
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 16:47   #3123
kalae
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
To jest tak silny i nagły ból, że się zginam jak scyzoryk i nieraz wydaję z siebie głośny jęk. Nieprzyjemne bardzo. Przez jakiś czas nie mogę się wyprostować, bo tak boli i zaraz znów się nasila, ale po jakiejś minutce jest OK.

Nie wiedziałam, że to ma jakąś nazwę. Aha, czyli nerwobóle międzyżebrowe.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowi...rcu_34786.html

Mi sie to zaczeło na studiach i pojechałam na pogotowie, opowiadam lekarzowi, a on do mnie pani jest na pierwszym roku studiow? a ja mowie ze tak, a skad pan wie, a on ze duzo liczba osob tak ma i ze to jest ze stresu i nazywa sie nerwobóle miedzyzebrowe
kalae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 16:49   #3124
thisriveriswild
Rozeznanie

ja zwijam sie do jakiejs roboty bo sie blakam po mieszkaniu bez celu od rana, bede tu do Was wpadac normalnie, chociaz zwijam sie od jutra na SB i pewnie spadki nie beda tak szybkie jak na protalu,ale te 5kg pewnie spadnie
thisriveriswild jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 16:50   #3125
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez popolka
w nocy tez nie spałam bo co chwile otwierałam drzwi mojemu kocurowi
Znowu? A czuwałaś, żeby wraży kot nie wrócił i z misek Twojemu nie wyżerał?
Jesteś niereformowalna. Ty albo Twój kot (i reszta opiekunów).

Ja się zastanawiam, dlaczego moja kocica jest taka podła i aspołeczna, że atakuje inne koty (próbuje, bo jej to uniemożliwiam, za co dwa razy mnie podrapała albo pogryzła) w ogóle ich nie ostrzegając. Wpierw powinna piszczeć czy warczeć, a ona to robi tylko wyjątkowo. Podła kreatura.

Cytat:
Napisane przez popolka
dlatego tez dziś zjadłam sobie ich trochę i nie mam w ogolę wyrzutów sumienia a jakie były dobre mm...
Czy za kuszenie szatan Ci płaci?

No, wczoraj przez szerokość uliczki truskawki i czereśnie mi pachniały. Ale się nie skusiłam.
Stary 2011-06-10, 16:51   #3126
kalae
Rozeznanie

oj niepoprawna jestes, mialas mu nie otwierac okna chocby mial krtan zedrzec a wy sluch stracic
Stary 2011-06-10, 16:52   #3127
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez thisriveriswild
zwijam sie od jutra na SB i pewnie spadki nie beda tak szybkie jak na protalu,ale te 5kg pewnie spadnie
Oby spadło. Wpadaj do nas! Koniecznie. Bo jak nie, to wejdziemy na Twój wątek z SB i zrobimy raban

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 17:03   #3128
popolka
BAN stały

Cytat:
Znowu? A czuwałaś, żeby wraży kot nie wrócił i z misek Twojemu nie wyżerał?
Jesteś niereformowalna. Ty albo Twój kot (i reszta opiekunów).

Ja się zastanawiam, dlaczego moja kocica jest taka podła i aspołeczna, że atakuje inne koty (próbuje, bo jej to uniemożliwiam, za co dwa razy mnie podrapała albo pogryzła) w ogóle ich nie ostrzegając. Wpierw powinna piszczeć czy warczeć, a ona to robi tylko wyjątkowo. Podła kreatura.

Czy za kuszenie szatan Ci płaci?

No, wczoraj przez szerokość uliczki truskawki i czereśnie mi pachniały. Ale się nie skusiłam.
otwierałam mu wtedy jak chciał wyjść albo wejść a nie mogę, robić mu pokazów kto tu rządzi bo pobudzi wszystkich domowników

jak będzie spadek na wadze to jutro tez zjem trussskaweczki
Stary 2011-06-10, 17:08   #3129
asmenaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oby spadło. Wpadaj do nas! Koniecznie. Bo jak nie, to wejdziemy na Twój wątek z SB i zrobimy raban
Zgarniam ją pod swoje skrzydła przypilnuję!
na twe wierne serce
Przyjdzie czas spotkać się
potarmosić uszy
lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć
Lecz dziś sobie śnij

Małymi kroczkami do celu!
asmenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 17:29   #3130
kalae
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
otwierałam mu wtedy jak chciał wyjść albo wejść a nie mogę, robić mu pokazów kto tu rządzi bo pobudzi wszystkich domowników
źle robisz, no ale to Twoje spanie i Twoj kot
Stary 2011-06-10, 17:46   #3131
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
źle robisz, no ale to Twoje spanie i Twoj kot
nooo...jak się przywzyczai to mało porządnych noc będziesz Olu miała, a otwierać zimą mu drzwi co chwilę? brrr...

**
mój TŻ mnie wkurza, bo cały czas mówi, że ma ochote na chipsy i piwo, pizzę i zrobił mi taką ochotę że mam ochotę przejść na III fazę teraz. ale idę poćwiczyć. i nie dam się. złą jestem za to;.

Edytowane przez tchnienie-wiatru
Czas edycji: 2011-06-10 o 18:14
tchnienie-wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 18:22   #3132
popolka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
nooo...jak się przywzyczai to mało porządnych noc będziesz Olu miała, a otwierać zimą mu drzwi co chwilę? brrr...

**
mój TŻ mnie wkurza, bo cały czas mówi, że ma ochote na chipsy i piwo, pizzę i zrobił mi taką ochotę że mam ochotę przejść na III fazę teraz. ale idę poćwiczyć. i nie dam się. złą jestem za to;.
mam nadzieje, że w zime nie bedzie mu sie chciało wychodzić na zimno

ehhh ci tż-ci widze, że tak mają że kusza mnie tż kusił bagietką, taka ciepłą pachnącą przy mnie zjadł ale sie nie dałam
pewnie dla Was to nie odkrycie, ale dziś pierwszy raz wypróbowałam kefir z lidla w takiej buteleczce i az sie zdziwiłam jak mnie nasycił
Stary 2011-06-10, 18:24   #3133
kalae
Rozeznanie

chciałabym żeby mnie moj tak wkurzał, ale ostatnio to sie nawet nie mamy kiedy spotkac juz 10dni
tak mi jest ciężko i smutno, że nie wiem
Stary 2011-06-10, 18:30   #3134
thisriveriswild
Rozeznanie

Cytat:
mam nadzieje, że w zime nie bedzie mu sie chciało wychodzić na zimno

ehhh ci tż-ci widze, że tak mają że kusza mnie tż kusił bagietką, taka ciepłą pachnącą przy mnie zjadł ale sie nie dałam
pewnie dla Was to nie odkrycie, ale dziś pierwszy raz wypróbowałam kefir z lidla w takiej buteleczce i az sie zdziwiłam jak mnie nasycił
u mnie to samo,TZ ciagle chipsy,piwko, wszystko smazone i chudy taki ze tylko zrobic
Stary 2011-06-10, 18:39   #3135
popolka
BAN stały

Cytat:
chciałabym żeby mnie moj tak wkurzał, ale ostatnio to sie nawet nie mamy kiedy spotkac juz 10dni
nie smutkaj sie
Stary 2011-06-10, 18:54   #3136
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
gratulacje
Cytat:
oj,zobaczycie się pewnie wkrótce
Cytat:
Napisane przez thisriveriswild Pokaż wiadomość
u mnie to samo,TZ ciagle chipsy,piwko, wszystko smazone i chudy taki ze tylko zrobic
nie no, na mojego nie powinnam narzekać, bo je razem ze mną na chudo (sam schudł 12 kg ) ale pozwala sobie na lody, truskawki itp ostatnio i nie tyje:P utrzymuje wagę. ale obiady je takie jak ja no i dzis po prostu cały czas mi jęczy o tych chipsach i piwie i tak mi się zachciało:P ale zrobiłam 2 dzień z 30 days shred i tak mi cieknie że włosy muszę umyć:P powiedziałam sobie, że zjem chipsy, ale jak zrobię dwa razy ten układ (wiedziałam, że nie dam rady ) - po razie mam tak dość, że wytrzymam te 3 tygodnie do III fazy. co to jest 3 tygodnie w porównaniu do 22,5 które są już za mną, o!

idę pod prysznic bo zdycham ale będą zakwasy, a jutro 6h w pracy na stojaka (muszę się przyzwyczaić, bo na początku plecy strasznie mnie bolą - na codzień siedzę przez większość czasu) - ale na dobre mi to wyjdzie
Stary 2011-06-10, 19:28   #3137
magduchamonachium
Przyczajenie

Czesc dziewczyny, melduję ze moja siostrzyczka Mandarynkka86 pojechala na urlop do Grecji i zapewne zda relację po powrocie
Odnosnie DUKANIA jest na III fazie, ale ponoc nie bardzo przestrzega jesli chodzi o ilosc owoców, a mimo to bez wzrostow

Ja melduję natomiast ze załozylam sklep na allegro z dietetycznymi produktami, ktore przywoże od siebie z Niemiec, sa tez rzeczy an DUkana. więc zapraszzam, póki co -ceny mam najniższe na allegro. Widac Ci, co jezdza tam po towar chcą wiecej zarobic.

3 mam kciuku za odchudzanie
magduchamonachium jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:52   #3138
kalae
Rozeznanie

to moj jak jestem na diecie to sam dietuje przy mnie

ale teraz mu nie powiedzialam, bo ostatnio ciagle zaczynalam i nic nie wychodzilo, wiec wkoncu powiedzialam, ze zaczne ale nic nikomu nie powiem więc nie wie, no ale i 10 dni sie nie widzimy, eh mówie wam taka odleglosc to jest meczaca choc to niby tylko 150km

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

a i sie jeszcze wkurzylam, otoz poszlam brac prysznic, a tu nagle znajomi mojej siostry (zapowiadali sie n ajutro) i jeszcze siostra usadzila ich w goscinnym pokoju z ktorego widac jak ktos wychodzi z lazienki

siostra ma j utro urodziny i oni chcieli jej zrobic niespodzianke, ale na jutro. Chłopak jej dzwonil do mamy mojej z zapytaniem czy moga i sie z nim umowila ze sie zastanowi (chciala przegadac z tata) i dzis mial ten chlopak oddzwonic, ale nie zadzwonil.

zastanawialam sie czy mam siedzec x godzin czy wyjsc w stroju niewyjsciowym (dobrze ze wzielam koszulke i spodnie, bo czasem nie biore i wychodze w reczniku)

nosz jak obcy ludzi (bo ja ich nie znam ani nikt) moga przychodzic niezapowiedziani po 20 do domu a ta jeszcze ich posadzila na widoku zamiast w dalszej czesc gdzie mniej widac przedpokoju. A jeszcze pogoda taka nijaka to wiadomo ze sie na polu nie siedzi.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

http://lula.pl/lula/1,111841,9760966...ckham,,ga.html alez mi sie podoba ta suknia a ona tak ladnie wyglada w niej.

Edytowane przez kalae
Czas edycji: 2011-06-10 o 19:48
Stary 2011-06-10, 20:06   #3139
magduchamonachium
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asmenaa Pokaż wiadomość
Zgarniam ją pod swoje skrzydła przypilnuję!
Asmena nie jestem w stanie przepatrzy c wszystkiego co pisalas ostatnio, ale mowilas ze masz problemy z spadkiem ana DUKANie, to prawda? Jak masz teraz?
magduchamonachium jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 21:13   #3140
nikamo36
Zadomowienie

Witam Kochane,za spadek wagi
Jestesmy dalej na działce,dach załatany ale ile przeleciało to nasze,miski po całym domku były rozstawione ale już ok.(sory za offa)
Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość

**
Metoda na zachcianki Tżta to robic mu jedzenie takie jak sobie,chociaz nie zawsze działa,to robić mu kanapki(niedukanowe),jak się naje to mu przejdzie
Cytat:
Napisane przez magduchamonachium Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, melduję ze moja siostrzyczka Mandarynkka86 pojechala na urlop do Grecji i zapewne zda relację po powrocie
Odnosnie DUKANIA jest na III fazie, ale ponoc nie bardzo przestrzega jesli chodzi o ilosc owoców, a mimo to bez wzrostow

Ja melduję natomiast ze załozylam sklep na allegro z dietetycznymi produktami, ktore przywoże od siebie z Niemiec, sa tez rzeczy an DUkana. więc zapraszzam, póki co -ceny mam najniższe na allegro. Widac Ci, co jezdza tam po towar chcą wiecej zarobic.

3 mam kciuku za odchudzanie
Zajrzę za jakis czas,zysków życzę
Cytat:
to moj jak jestem na diecie to sam dietuje przy mnie

ale teraz mu nie powiedzialam, bo ostatnio ciagle zaczynalam i nic nie wychodzilo, wiec wkoncu powiedzialam, ze zaczne ale nic nikomu nie powiem więc nie wie, no ale i 10 dni sie nie widzimy, eh mówie wam taka odleglosc to jest meczaca choc to niby tylko 150km

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

a i sie jeszcze wkurzylam, otoz poszlam brac prysznic, a tu nagle znajomi mojej siostry (zapowiadali sie n ajutro) i jeszcze siostra usadzila ich w goscinnym pokoju z ktorego widac jak ktos wychodzi z lazienki

siostra ma j utro urodziny i oni chcieli jej zrobic niespodzianke, ale na jutro. Chłopak jej dzwonil do mamy mojej z zapytaniem czy moga i sie z nim umowila ze sie zastanowi (chciala przegadac z tata) i dzis mial ten chlopak oddzwonic, ale nie zadzwonil.

zastanawialam sie czy mam siedzec x godzin czy wyjsc w stroju niewyjsciowym (dobrze ze wzielam koszulke i spodnie, bo czasem nie biore i wychodze w reczniku)

nosz jak obcy ludzi (bo ja ich nie znam ani nikt) moga przychodzic niezapowiedziani po 20 do domu a ta jeszcze ich posadzila na widoku zamiast w dalszej czesc gdzie mniej widac przedpokoju. A jeszcze pogoda taka nijaka to wiadomo ze sie na polu nie siedzi.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

http://lula.pl/lula/1,111841,9760966...ckham,,ga.html alez mi sie podoba ta suknia a ona tak ladnie wyglada w niej.
Suknia przepiękna,a co do znajomych siostry to pogadaj z nią i ich grzecznie wyproś na chwilę wyjścia z łazienki i przebrania a tak wogle to siostra powinna ich wziąść do knajpy,baru ,pogadaj z nią
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Cel III-70kg(wg.testu Dukana)
nikamo36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:51   #3141
kalae
Rozeznanie

ona nie widzi problemu,eh

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

jakby siedzieli w pokoju gdzie sa drzwi zamkniete to niech siedza, a tak to, no ale moze ja za stara jestem, bo oni maja po 21 lat wiec ten chlopak jej skoro sie umowialam z mama na tel. w piatek w sprawie soboty, to nawet pol godziny wczesniej mogl zadzwonic, ze jednak w dzis przyjada.

Ale nie mialabym pretensji wcale jakby nie to ze bylam w tej lazience, a oni w salonie ktory nie ma dzwi i ma "widok na przedpokoj" lub gdyby byli w pokoju jej gdzie sa drzwi (no ale ze ma maly pokoj to lepiej bylo tam)

No, ale co jak co ten chlopak zrobil plame w moim odczuciu.
Poprostu to ja jestem ta zla bo i nie wiadomo o co mi chodzi, zakochana jest wiec go broni ślepo i stawia argumenty ze moj przyjezdza do mnie to jest w moim pokoju i ona sie czuje nieswojo itp. tylko ze ja sobie zamkne i juz. Ale coz wkoncu 8lat roznicy jest miedzy mna a nia

Edytowane przez kalae
Czas edycji: 2011-06-10 o 21:55
Stary 2011-06-10, 21:54   #3142
thisriveriswild
Rozeznanie

kalae wbij do mnie,ja mam chate wolna, TZ imprezuje, a ja udaje ze sie ucze
Stary 2011-06-10, 21:57   #3143
kalae
Rozeznanie

chyba teraz do krakowa to ciezko byloby sie dostac hmm?a nie mam prawka

Edytowane przez kalae
Czas edycji: 2011-06-10 o 21:58
Stary 2011-06-10, 22:00   #3144
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
ona nie widzi problemu,eh

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

jakby siedzieli w pokoju gdzie sa drzwi zamkniete to niech siedza, a tak to, no ale moze ja za stara jestem, bo oni maja po 21 lat wiec ten chlopak jej skoro sie umowialam z mama na tel. w piatek w sprawie soboty, to nawet pol godziny wczesniej mogl zadzwonic, ze jednak w dzis przyjada.

Ale nie mialabym pretensji wcale jakby nie to ze bylam w tej lazience, a oni w salonie ktory nie ma dzwi i ma "widok na przedpokoj" lub gdyby byli w pokoju jej gdzie sa drzwi (no ale ze ma maly pokoj to lepiej bylo tam)

No, ale co jak co ten chlopak zrobil plame w moim odczuciu.
Skoro mieszkacie razem to powinna brać ciebie pod uwagę,ale mam nadzieję,że piszesz nie z łazienki
Ja bym wyszła i powiedziała im pare słów do słuchu,a jak są inteligentni to zobaczą,że jesteś prawie w negliżu i da im to do myslenia i może się zmyją
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Cel III-70kg(wg.testu Dukana)
nikamo36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 22:01   #3145
kalae
Rozeznanie

to sie wyzalilam

nie pisze z łazienki wyszłam sobie, ale się źle czułam, stad ta złosć, na tego jej chlopaka. Ja poprostu neiznosze jak sie ktoś umawia tak a robi inaczej, nie informujac uprzednio o zmianie planu.

ona nie wiedziała że oni przyjada bo to niespodzianka byla przyjechali z tortem. Tylko wiedziala ze w tej lazience siedze mialam perspektywe siedziec x godzin, lub wyleź w piżamie.

dlatego ja chce zeby ona jego "opieprzyla" że skoro sie umawialam to powinien poinformowac.

Edytowane przez kalae
Czas edycji: 2011-06-10 o 22:09
Stary 2011-06-10, 22:10   #3146
thisriveriswild
Rozeznanie

Cytat:
chyba teraz do krakowa to ciezko byloby sie dostac hmm?a nie mam prawka
to zrob koniecznie,wtedy wszystkie problemy mieszkaniowe rozwiazane musisz jej powiedziec co i jak, chociaz wiem jak jest, wyjdziesz i ich grzecznie wyprosisz to i tak Cie wezma za zołze czy cos trzeba siostre na boczek wziac i powiedziec,ze teraz to juz trudno,ale niech nastepnym razem liczy sie z Twoim zdaniem
Stary 2011-06-10, 22:13   #3147
kalae
Rozeznanie

juz sobie pogadalysmy i jest foch
Stary 2011-06-10, 22:14   #3148
201604301943
Konto usunięte

kalae - najwyżej powiedz temu chłopakowi coś jak będą wychodzić, przynajmniej może na przyszłość coś zrozumie...

a teraz ja się wyżalę - waga mi się zepsuła nosz kurka blada! wchodzę do łazienki i tak na nią tylko zerknęłam a tam pokazuje 3 kg na minusie... a nic na niej nie stoi... to taka stara tradycyjna waga ze wskazówką, chyba coś się przekręciła... ale nie wiem od czego może stuknęłam ją za mocno dziś przy odkurzaniu... albo po prostu nie wytrzymała ważenia takiego słonia
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 22:26   #3149
kalae
Rozeznanie

ale mnie kluje
Stary 2011-06-10, 22:31   #3150
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
ale mnie kluje
pewnie dlatego że się zdenerwowałaś... już nie ma się co przejmować
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości