|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
Brzuch mnie od rana boli, pewnie dostanę dziś @ A miałam się dziś wybrać na poszukiwania nowych spodenek, takich eleganckich do kolan, albo spódnicy. Skończyłam wczoraj peeling do twarzy Swedish Spa z Ori i zostałam bez peelingu. Ten był nawet spoko, choć miał bardzo malutkie drobinki a ja wolę mocniejsze drapaki Muszę więc kupić coś nowego. Powoli kończy mi się też woda brzozowa i spray Gliss Kur (psikam nim na końcówki mokrych włosów, bo woda brzozowa by je wysuszyła).I poszukam jeszcze jakiegoś kremu pod oczy. Nałożyłam dziś rano Lu na filtr i efekt jest całkiem zadowalający, choć puder nie daje takiego matu jak skrobia No, ale przecież to nie puder matujący. Zobaczymy czy w ciągu dnia będę się świecić, jeśli tak to będę nakładać odrobinę skrobii na strefę T nim nałożę Lu i wtedy powinno być ok.rzyrafko ja ostatnio spray migdałowy Naturals zużyłam w WC jako odświeżacz powietrza ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2011-06-08 o 06:07 |
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chyba morelowo-słonecznikowy tak poszedł
![]() Kurczę no, koleś od cilsboostera nie odpowiada na moje maile- wysłałam już 4 (kliknęłam w niedzielę), a widzę, że się loguje kilka rayz dziennie na all nie rozumiem zupełnie i wkurza mnie to
|
#2253 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() O, to masz już całą pracę gotową? Ja też muszę poprawki we wstępie zrobić drobne, ale to już uznaję za czepianie się. ![]() Cytat:
ale potem zobaczyłam, że Rexony też w promocji i nie mogłam się zdecydować. Dzisiaj może po jakiś podejdę, ale nie wiem, który może być lepszy.Cytat:
Wczoraj jeszcze wieczorem byliśmy z TŻem na zakupach w Lidlu i przytachałam żel do higieny intymnej (już tęsknię jednak za Lactacydem) i kolejny żel pod prysznic. ![]() A dzisiaj może pójdę się rozejrzeć za jakąś sukienką na wesele, nie mam niestety w czym iść, a termin się zbliża.
|
|||
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz uzywam spray cytrynowy, ale ma bardzo krótką trwałość
|
|
#2255 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dziewczyny używała któraś z was tuszy MACa Studio Fix albo Dazzle Lash?
Znowu jestem na kupnie i znowu potrzebuję coś w przyzwoitej cenie.
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę teraz o mgiełce fiołek&liczi. Minęło już prawie pół dnia i się świecę jednak po Lu. Na strefę T muszę koniecznie nałożyć wcześniej skrobię. Ale to już taki urok filtrów, że mało który puder sobie radzi z ich błyszczeniem ![]()
|
|
#2257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w wątku Sephorowym/Douglasowym etc. ktoś pisał, że w SP jest zestaw panterkowej HR z płynem do demakijażu i kremem za 89zł nigdy nie miałam, ale to chyba mocno osławiony tusz ![]() Cytat:
pamiętam jak używałam pierwszej wersji emulsji Avene, to Lu trzymał mat cały dzieńteraz z Cleanance 30 też bywa różnie (chociaż raczej to taki zdrowy glow niż latarnia, ale jednak), dlatego odechciewa mi się filtrowania
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wykańczam teraz resztkę Antka i w porównaniu do Avenki świecę się po nim o wiele bardziej, choć Antek jest lejący jak woda i wchłania się na początku super. Mnie przy filtrach trzyma tylko to, że faktycznie poprawiają stan cery. Żadne inne kremy nie działają na mnie w ten sposób a poza tym po każdym kremie w końcu się świecę w strefie T, więc w sumie z tym już nauczyłam się żyć
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem gdzie spytać, więc spróbuję u Was.
Dziewczyny z Krakowa - widziałyście gdzieś gąbki typu chomik? (mają specjalną kieszonkę na mydło) W hurtowni Ruch i Jubilacie już nie ma.
|
#2260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstęp jets dla mnei najgorszy bo się trzeba trochę wysilić- cała reszta to pikuś- będzie kilkanaście stron samych wzorów chemicznych, kilka z tabelkami, sporo też z wykresami, potem spis użytej aparatury, dyskusja, literatura. A wstęp muszę pisać "pod" znalezione publikacje z bazy pubmed, które w 99% są płatne więc dobrać je mogę na podstawie samych abstraktów No i tak jak myślałam dziś nic nie zrobiłam, i jeszcze teraz walczę z pokusą wyjścia na rower ![]() Przerzuciłam się na sztyfty bo mi się czekać nie chce aż kulki wsiąkną Ten Fa jest bardzo fajny- zero wilgoci i zero pieczenia czy swędzenia na tak podraznionych paszkach To był drugi żel w życiu który mnie podrażnił- pierwszym był Adidas. Jaki żel? Do higieny intymnej to chyba już na zawsze zostanie ze mną Tołpa- co prawda 17 zł i nigdzie jeszcze promocji nie widziałam, ale bardzo wydajny i delikatny ![]() Cytat:
O, ta jest fajowa i nawet się trzyma- chociaż w tej temperaturze to nie sprawdzałam ![]() Cytat:
![]() Mam szamponik (zapas, ale ten zapach )Moz ejutro się uda odebrać bazę pod tusz (gość odpisał, podobno na każdego maila odpisywał ale do mnie nic nie doszło) i jakby jeszcze jutro pszyszła Audrey to by było super
|
|
#2261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
), bo nie mogłam się zdecydować a i tak potrzebuję coś niższego na zmianę po kilku godzinach, bo pierwsze są dość wysokie.Cytat:
Zamówiłam dziś na dozie balsam Flos Lek z opuncją i białą herbatą, bo w SP kompletnie się nie opłaca. Mam nadzieję, że będzie tak samo dobry jak mango i marakuja, który wielbię. Kusiło jeszcze masło do ciała arbuzowe lub truskawkowe, ale rozsądek i zwyciężył
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam wczoraj listę co mi się kończy i muszę kupić: - peeling do twarzy - żel do golenia - żel pod prysznic (kupiłam w zeszły piątek jakiś kremowy Luksji, ale słabo pachnie, więc używam go do kąpieli jak golę nogi )- spray Gliss Kur - zmywacz do paznokci. Pewnie w trakcie zakupów jeszcze coś mi do koszyka wpadnie, ale nie będę bardzo szaleć, bo odłożyłam sobie kasę na jakiś nowy biustonosz (chcę biały lub kremowy, gładki, z odpinanymi ramiączkami) i jeśli znajdę - jakąś fajną górę od stroju kąpielowego.
|
|
#2263 | |||||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Jakoś odechciewa mi się eksperymentów z tuszami HR, miałam dwa i żaden mnie nie przekonał. Poza tym wolałabym jednak coś nieco tańszego, dlatego pomyślałam o MACu bo oni jednak mają ceny bliżej średniej niż wyższej półki jeżeli chodzi o tusze.Cytat:
Ja muszę w końcu dzisiaj poprawić biliografię, ale mi się nie chce okropnie.![]() Cytat:
Cytat:
Moim numerem 1 jest Lactacyd, następnym razem już chyba nie będę na żelu oszczędzać.Cytat:
Ostatnio przed zakupem się skusiłam na testowanie, ale nie dość że nic mi to nie dało, to jeszcze czułam się niekomfortowo.Cytat:
I nie wiem, co to będzie bo czasu coraz mniej a w sklepach albo nie ma nic fajnego albo nie ma mojego rozmiaru.![]() Cytat:
![]() Miałam fatalny humor dzisiaj przez te sukienkowe nieudane zakupy i poszłam do Natury po coś na pocieszenie, ale lakier Raspberry Fields przestał mi się podobać, i na Apropos Apricot też starciłam nastrój. Chciałam sobie za to kupić brązowy liner w słoiczku Catrice, ale wszystkie były otwierane i macane. Ja nie wiem jak tak można.
|
|||||||
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei dziś kupiłam w H&M śliczną białą sukienkę w żółte kwiatowe wzory z falbankowym dołem W ogóle w H&M pełno różnych sukienek teraz. Oprócz kiecki kupiłam też czarny top z falbanką przy dekolcie, czarny biustonosz od stroju kąpielowego i biały gładki biustonosz z odpinanymi ramiączkami. Ponieważ sukienka była nieplanowana po jej zakupie nie zostało mi kasy na kosmetyki EDIT: Wklejam foto.
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2011-06-09 o 16:22 |
|
|
|
|
#2265 |
|
Przyjaciółka KWC
|
No właśnie w H&M nic mi w oko nie wpadło, ale może mały wybór był w Galerii Kazimierz. Hmm.
|
|
|
|
#2266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tez mi się dalej nie chce- znalazłam zajęcie na cały dzień ![]() Ja niby tez zawsze preferowałam kulki, ale irytuje mnie już strasznei to czeknaie żeby się móc ubrać po wsiąknięciu ![]() Też nie testowałam tak nigdy a już zwłaszcza tuszu ![]() Ta co w Re mi się spodobała jest o tym samym kroju co ta http://www.reserved.com/2011/#/pl/co...oduct/10/P5256 tylko nie w duże maki niebieskie, ale jakieś drobniejsze liliowo-fioletowe kwiatuszki ![]() Mi się mój dzień podobał jak mało któruy ostatnio- pojechałam odebrać bazę lancome, potem się widziałam z koleżanką ze studiów bo mi kasę oddawała i w Rossmannie kupiłam błyszczyk Maybelline z tych co wczoraj pisałam, ze od koleżanki z USA sobei zażyczyłam Na szczęście nie było tego kolorku co ona ma mi przywieźć i wzięłam inny jasny róż- Fresh Sliced ![]() Potem tak z głupa zadzwoniłam do innej koleżanki która mieszka w centrum a dawno się nie widziałyśmy i akurat była w domu no to wpadłam do niej a do tego jej współlokatorka- też dobra koleżanka akurat miała wolne i tez była więc się udało z obydwoma na raz spotkać A potem jeszcze polazłysmy do Firlita i tam uległam lakierowi hosenkowemu Joko Fruit C.- borówki z mlekiem chciałam jeszcze miętkę ale nie było już ![]() Cytat:
![]() Kurczaki, czeka mnie całonocne pisanko ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Oo, w takie kwiatki ta kiecka http://www.reserved.com/2011/#/pl/co...roduct/8/R4612 ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Bosiak gdzie się chowasz, wyłaź
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle nie wiem czy wczoraj trafiłam na dzień tuż po dostawie czy jak, ale dawno tak pełnych wieszaków w H&M nie widziałam! Ciuchy wręcz poupychane, aż prawie spadały. Ta moja sukienka jest z nowej kolekcji After beach czy jakoś tak, są też fajne sukienki w motylki ) a w mniejszą już bym nie weszła.Widzę, że u mnie ciuchowo a u Ciebie kosmetykowo ![]() A mi brakło już kasy na kosmetyki, ale pójdę w przyszłym tygodniu znów, tym razem prosto do Rossmanna, omijając H&M
|
|
#2268 | ||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Bo jak masz już wszystko to wstęp przestaje być najtrudniejszy, bo opisujesz po prostu wszystko co masz w pracy i z czego korzystałaś.Cytat:
Cytat:
muszę iść dzisiaj zobaczyć ile kosztują, nie mam ochoty na L'Oreala, bo ten Double Extension, który miałam ostatnio się osypywał strasznie (już nie mówiąc o tym, że się skończył po 1,5 miesiąca ) Million Lashes też i mnie przestało ciągnąć do tej marki, ale dzięki za info.Ja mam ochotę na lakier turkusowy albo morski i na Catrice Pool Party. ![]() Cytat:
![]() To jest w ogóle taka złośliwość losu - jak nie potrzebuję kupować sukienki wyjściowej to w sklepach są same fajne rzeczy, a jak jest mi potrzebna to nic dla mnie albo na mnie.
|
||||
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Rzyrafko ładną miętę ma Rimmel
nazywa się Peppermint.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ciekawa jestem nowego Adidasa z minerałami, może byłby godnym zastępcą "klasyka" ![]() Cytat:
moim ostatnim nabytkiem jest ta ale raczej nie jest z tych "ślubnych"Ice, teraz zaczęły się wyprzedaże w Mango, może tam coś upolujesz?
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Też fajna ta sukienka z Zary, choć jak dla mnie dziwna ta moda teraz na robienie sukienek wyglądających jak bluzka ze spódnicą
Dawno w ogóle w Zarze nie byłam, jakoś odstraszały mnie te oczo**** kolory i ceny (zwłaszcza żakietów). ice jakieś gładkie sukienki też były, ale z tego co pamiętam - pomarańczowe i jakieś bladoróżowe lub pudrowe.
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2011-06-10 o 11:48 |
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Warszawianki szukam domu dla pieska, może znacie kogoś kto mógłby go wziąć
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=27422141
|
|
#2273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cała reszta to dalsze części pracy- aparatura, spis odczynników, wzory badanych substancji, instrukcje do wykorzystanych metod, wyniki- wykresy, opisy wykresów, tabelki, dyskusja, bibliografia ![]() akurat jej Ci na wesele nie proponuję, chyba za mało elegancka na tę okazję. Bardziej myślałam o sobie tylko jestem taki tłuścioch, że chyba nie odważę się jej kupić, ręce mam jak balerony ![]() Niezmiennie polecam high lengths użyłam dziś jednej warstwy na nową bazę i mam jak sztuczne! też dostałam smska.Dokupiłam miętkę Virtual i jeszcze micel Avy z naturowej promocji. A teraz marzy mi się chabrowy, ale taki prawdziwy z nutką lila jak bławatki w zbożu w trakcie żniw ![]() Wniosek: kupować jak jest, nawet jeśli brak okazji ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą czemu te modelki maja zwykle za duży buty? Przecież to wygląda śmiesznie.
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że znajdzie szybko dom. Ja sama mam przybłędę Alfika i jest bardzo kochany.Obżarłam się właśnie czereśniami ![]()
|
|
#2275 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się podoba, np. jak jeden element stroju jest intensywny (ale nie cała osoba jak zakreślacz biurowy ) - może nie marynarka, ale spódnica, bluzka - czemu nie ![]() a ceny marynarek rzeczywiście przesadzone, szczególnie jak dresowy, mechacący się materiał kosztuje 200zł Cytat:
popytam znajomych Cytat:
![]() Cytat:
choć jak patrzę na to zdjęcie, to chciałoby się mieć takie cudo ![]() też dostałam sms, ale egzaminy uziemiają mnie w domu, poza tym wolę się łudzić, że nic nie potrzebuję ![]() za to widziałam, że kupiłaś tubkowy błyszczyk Maybelline? to ten? powiedz jak z trwałością i czy pachnie albo ma jakiś smak? (pamiętam swego czasu shiny licious bardzo lubiłam ) wyglądają tak smakowicie, że chętnie bym sobie sprawiła ![]() u mnie w Rossmannie dopiero jest miejsce na nowe szminki (po swatchach też kuszą), ale błyszczyków zupełnie nie, ani nie zapowiadało się, że będą
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2011-06-10 o 16:36 |
||||
|
|
|
#2276 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Byłam w Mango w dwóch galeriach i niestety nic dla siebie nie znalazłam poza ładnymi granatowymi spodniami, ale niestety nie jestem na kupnie.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak nie lubię niebieskich lakierów, tak ostatnio mnie coś bierze na takie barwy.Byłam dzisiaj znowu na poszukiwaniach sukienki, trafiłam do lepiej wyposażonego H&Mu, ale niestety nic dla siebie nie wybrałam. Podoba mi się w miarę jedna sukienka, ale były same 40-tki i kolor bladego różu też nie do końca mnie przekonuje. Jutro może jeszcze gdzieś zajrzę, ale nie wiem sama czy jeszcze coś znajdę.
|
|||
|
|
|
#2277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuszący ten błyszczyk ![]() Cytat:
|
|
#2278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z tą bazą nową właśnie tak mi wywinął super!Tak ten, mój kolorek to Freshly sliced, pachnie jak świeżo przyrządzona sałatka owocowa smaku nie wyczułam. Pierwszy test był tak na szybko cienką warstwą- mokry połysk zniknął nie wiem kiedy, ale został taki połysk balsamu i uczucie na ustach jest jak taka kołderka nawilżająca- nie lepkie ani nie wodniste ale takie właśnie pielęgnujące. to tak na szybko. Z testów rękowych w sklepie to najbardziej efekt mokrych ust będzie nadawał chyba ten bezbarwny miętowy i czereśniowy (też bezdrobinkowy). Wydaje mi się, ze warto spróbować. Na lato w sam raz na dzień, bo mocnych kolorów raczej się nie uzyska.Cytat:
![]() Mi cięzko znaleźć, bo nie chcę typowo kobaltowego, a znów zwykle trafdiam na zbyt liliowe Same chciałyście, fota z przymierzalni ![]() I po raz pierwszy wg BMI mam nadwagę Jeśli przez ten tydzień picia aquaslimu uda mi się zmniejszyć pochłaniane porcje to kupuję opakowanie 30sztukowe. Jak to piłam pare lat temu to mi pomogło.
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
rzyrafko dobrze wyglądasz w tej kiecce. Może jedynie w biuście mogłaby być większa, ale wcale nie wyglądasz grubo
W ogóle śniłaś mi się w nocy Ty i Hosenka. Byłyśmy w Rossmannie, ja kupowałam jakiś tusz do rzęs, miał taką gruuubą szczotkę, prawie jak palec u dłoni
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Sesja pochłonęła mnie na dobre, na szczęście póki co wszystko do przodu. Melduje, że kosmetycznie ostatnio poszalałam, zawsze tak się dzieje, jak mam ciężkie dni ![]() Nabyłam w tej nowej drogerii Hebe (swoją drogą bardzo fajna, spory wybór i ceny przyzwoite) dwufazowy peeling do rąk Cztery Pory Roku, pięknie pachnie Ponadto udało mi się kupić balsam do ciała, który pachnie prawdziwą różą, jak woda różana Rzyrafko, ja właśnie jestem na kupnie jakiegoś tuszu, możesz mi powiedzieć od kogo kupowałaś tego Clinique? NIestety wszystkie tusze ostatnio albo mi sklejają, albo strasznie się sypią, np. Essence.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

A miałam się dziś wybrać na poszukiwania nowych spodenek, takich eleganckich do kolan, albo spódnicy.
Muszę więc kupić coś nowego. Powoli kończy mi się też woda brzozowa i spray Gliss Kur (psikam nim na końcówki mokrych włosów, bo woda brzozowa by je wysuszyła).

nie rozumiem zupełnie i wkurza mnie to

)