Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-18, 10:56   #1861
Moni@
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Jastin - ja dałam tez Szymusiowi paroweczke cieleca, taka delikatna dla maluszków...smakowała mu bardzo.. ale nie wiem co o tym sadzic bo lekarka powiedziaa mi ze w parowkach jest to co najgorsze zmielone ale to moja sprawa co moje dziecko bedzie jadło
Szymus zajadał ta parówke ze hej
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 11:12   #1862
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni@ Pokaż wiadomość
Jastin - ja dałam tez Szymusiowi paroweczke cieleca, taka delikatna dla maluszków...smakowała mu bardzo.. ale nie wiem co o tym sadzic bo lekarka powiedziaa mi ze w parowkach jest to co najgorsze zmielone ale to moja sprawa co moje dziecko bedzie jadło
Podobno to prawda, że do parówek dają najgorsze odpadki , mój tata pracuje w branży mięsno- wędliniarskiej stąd wiem
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 12:37   #1863
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
Podobno to prawda, że do parówek dają najgorsze odpadki , mój tata pracuje w branży mięsno- wędliniarskiej stąd wiem
Tak zgadzams ie ,ale te które ja dawłam Wice to sa niby specjalen parówki dla takich dzieciaczków,ja kupiłam Morlinki.
Oczywiście nie bede dawać codziennie jej tego ale co jakis czas,czemu nie?

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 12:46   #1864
humbak
Rozeznanie

Mówie wam Kochane jaka jestem głuuuuuuuuuuuuuuupia to normalnie nie do opowiedzenia!!!!!!!!!!!!! !!!
Nie wiem czy wam pisałam ale musiałam oddac komórke do serwisu bo dawałam ją Lili do zabawy i coś się porobiło z ładowaniem, jeszcze była na gwarancji. I dzisiaj dzwoni facet z serwisu i mówi, że naprawa będzie kosztowała 85 zł . Bateria zalana jakąś cieczą , ja się oczywiście nie przyznalam że to moje dziecko cały czas ja trzymało w buźce. Normalnie na każdym kroku jakies głupie niespodziewane wydatki .
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 12:49   #1865
humbak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwonamysza Pokaż wiadomość
Chciałam powiedzieć, że napisałam PW do Mariqi, żeby do kalendarza urodzin dopisała Oliwię Kasi i Nikolę Niki. Już jest zrobione. Dziewczynki są już w naszym gronie.
Humbaczku z tej Twojej Lilianki to chyba będzie wysoka dziewczyna, bo takie ma długie smukle nogi, super. Ile ona ma teraz cm? 70 parę?
Iwonko nie mam pojęcia ile to moje dziecko ma wzrostu , nie wiem też ile teraz waży . Sprobuje ja zmierzyc sama, ale to nie będzie proste .
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 14:30   #1866
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
Iwonko nie mam pojęcia ile to moje dziecko ma wzrostu , nie wiem też ile teraz waży . Sprobuje ja zmierzyc sama, ale to nie będzie proste .
Humbak ja tez nie mam pojęcia ile Wika mierzy,nasz pediatra nie podaje nigdy wzrostu Raz sama próbowalam ja zmierzyc ale to chyba niemożliwe Ona nawet chwilkę nie może byc bez ruchu
Powodzenie życze z Lilianką,jak dasz rade to daj wskazówki jak to zrobiłaś

Stary 2006-09-18, 17:27   #1867
Nel70
Zadomowienie

Wikuniu wszystkiego naj od Amelci z mamusią rośnij zdrowo.
Niki cieszę się,że do nas dołacżyłaś,córcia cudowna,a pochwal sie tez synkiem.
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-18, 17:51   #1868
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość
Na początek spóźniene ale oczywiście z głebi serduszka zyczonka dla Lili no i dla Wikuni
Jastin

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 17:51   #1869
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nel70 Pokaż wiadomość
Nel

Stary 2006-09-18, 18:01   #1870
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Alienku kochana no i jak sie impreza udała?
My z tż-tem liczymy juz dni do urlopu,też sobie poimprezujemy tym bardziej ze urlop zaczyna sie od wesela
Jastin wesele było takie sobie tzn orkiestra była bardzo kiepska, grali takie smuty jakies piosenki o smutku, płaczu i rozstaniu, przeciez to zupełnie nie pasuje do wesela !! pomijając fakt, ze fałszowali
ale siedzielismy z fajnymi ludzmi przy stoliku wiec było troche smiechu.
Aaaa, jak wesele sie zaczynało to mnie panienka na samym poczatku szampanem oblała
Młodzi pojechali na sejse zdjęciową do innego miasta wiec ich ponad 3 godziny nie było na wlasnym weselu.

Ja poł wesela o Wice myslałam, co robi, czy nie płacze itd.
Po 18 musielismy jechac do Wiki, ja ją nakarmiłam i potem wrocilismy na wesele. Zostalismy duzo dłuzej niz do 21 bo wrocilismy do domu po 1 zostalismy na oczepiny i nne zabawy Tesciowa zgodziła się zostać z Wiką na calą noc tzn do rana po 7 pojechalismy do Wiki.

Oj zeby tak z moja mamą mozna sie było dogadać a tu ale pewno z tesciową jest dobrze bo razem nie mieszkamy, wiec jak widzi Wike to naprawde się cieszy, ze moze z nią być

W piątek wieczorem mielismy gosci, przyniesli zaproszenie na swoje wesele 21 pazdziernik. No trzeba by było pogadac z tesciowa

Stary 2006-09-18, 19:35   #1871
Moni@
Zakorzenienie

Wszędzie sie weseliska sypia tylko nie u mnie

Dziewczyny czy Wy tez jestescie po slubie? Bo ja nawet nie wiem
Stary 2006-09-18, 19:39   #1872
Moni@
Zakorzenienie

Mam juz wolne, Szymonek zasnał..bylismy dzis dlugo na spacerku.i chyba zmeczony był..wypił 210ml mleka+ 4 lyzli kaszy to wyniosło razem 240ml..wypił za jednym zamachem...

Ja siedze przed kompem, ogladam allegro, kupilam dzis spodnie zobaczymy jakie przyjda..kupilam je z nudów i boje sie ze to byl zbyt pochopny zakup...ale byly nowe za 20,50 wygrałam aukcje wiec duzo nie wydałam...

A co do poscieli to wlasnie podajcie link bo tez szukam

Aha mam pytanko..czy Wasze pociechy spia na duzych poduszkach? czy dalej na takich małych co byly w kompletach na samym poczatku???
Stary 2006-09-18, 22:28   #1873
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nel70 Pokaż wiadomość
Niki cieszę się,że do nas dołacżyłaś,córcia cudowna,a pochwal sie tez synkiem.
Jutro pokażę też synka

A co do tych paróweczek, to może są jakieś np. Morlinki do których nie pakują świństwa, zresztą ja sama daję synkowi parówki, sama też jem , co dziś jest zdrowe bez chemii konserwantów barwników itp

Humbak spotkała mnie identyczna historia z telefonem jak czytałam Twojego posta to tak jakbym swojego czytała . Też miałam nowego Siemensa (dostałam od TZ na rocznicę slubu) Nikolka go zaśliniła, przestał działac, suszyłam go na słońcu (żeby nie poznali w serwisie, ze jest mokry). Niestety w serwisie go nie naprawili, powód " zalanie cieczą, zawilgocenie" co nie jest objęte gwarancją ... poszłam do komisu gdzie naprawiają tel. powiedzieli ze owszem naprawią, ale za 175 zł .
Tak więc telefon mogę wyrzucić .

Moni@ ja jestem po ślubie od 2003 r.
A na poduszcze moja Nikolka nie śpi, ma taką cieniutką, niewiele cieńszą od poszewki
Stary 2006-09-19, 06:59   #1874
Nel70
Zadomowienie

Moni a kiedy planujecie ślub? Moją Amelcie dzisiaj w nocy użarł komar,wredota.
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-19, 08:35   #1875
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość
...
Oj zeby tak z moja mamą mozna sie było dogadać a tu ale pewno z tesciową jest dobrze bo razem nie mieszkamy, wiec jak widzi Wike to naprawde się cieszy, ze moze z nią być ...

Alien zazdroszcze Ci tych stosunków z teściową,u mnie sytuacja jest odwrotna,wprawdzie tez nie mieszkamy z teściowa ale ja to z nią nie moge sie dogadać A moja mama daleko niestety
Niby fajna z niej babka,i wiem ze kocha Wikunie ale czasami wynikaja takie sytacje ze szlak mnie trafia.Tak naprawde to wcale nam nie pomaga,często jets tak ze jak chcemy gdzie s z tż-tem wyjśc to albo ona sie juz umówiła albo nie może bo coś tam...itp.Wkurza mnie jeszcze to ze myśli ze my na kasie śpimy,odkąd tż ma firme,non stop porzycza kase i na moja odpowiedzi ostatnio ze nie wiem czy Tomek(mój tz) ma odpowiedziała ma,ma napewno ma mamie nie pożyczy?
Pozatym notorycznie otwierane sa nasze rachunki bankowe,niby przez pomyłke (rachunki przychodzą na jej adres bo tam jesteśmy zameldowani).Wiele by można pisać,czasami są takie historie ze az sie dziwie nie wspomne juz o nerwach

Stary 2006-09-19, 08:38   #1876
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Wszędzie sie weseliska sypia tylko nie u mnie

Dziewczyny czy Wy tez jestescie po slubie? Bo ja nawet nie wiem
Moni@ my z tż-tem 1 pażdziernika będziemy obchodzić rocznicę ślubu

Stary 2006-09-19, 08:41   #1877
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
...Aha mam pytanko..czy Wasze pociechy spia na duzych poduszkach? czy dalej na takich małych co byly w kompletach na samym poczatku???
Moja Wika śpi na tej swojej małej podusi od kompletu tak naprawde to śpi tylko na niej w poprzek łóżeczka.Cwaniara bo mięciutko pewnie ,a tak wogle to juz od miesiąca śpi na brzuszku i zasypia też.Wczesniej sie bałam ze sie udusi ale radzi sobie świetnie

Stary 2006-09-19, 09:02   #1878
jastin83
Zakorzenienie

Dziewczynki wkońcu mam aparat ,pokaże wam te cudeńka o których pisałam i ich właścicielke
Szkoda ze tylko tyle moge Wam pokazać,prawda ze cudeńka?

Edytowane przez jastin83
Czas edycji: 2007-01-28 o 09:59
Stary 2006-09-19, 10:33   #1879
jastin83
Zakorzenienie

Alienku a ja nadal czekam na zdjęcie Twojej torebki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-19, 16:21   #1880
*Niki*
Zakorzenienie

jastin83 superowe ubranka, a najsłodsze są te maleńkie adidaski , widziałam podobne na Allegro ale troszkę drogie .
Córcię też masz śliczną

Moni@ pochwal się spodenkami które wygrałas na Allegro
Stary 2006-09-19, 16:36   #1881
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
jastin83 superowe ubranka, a najsłodsze są te maleńkie adidaski , widziałam podobne na Allegro ale troszkę drogie .
Córcię też masz śliczną

Moni@ pochwal się spodenkami które wygrałas na Allegro
Niki
Sama napewno bym ich nie kupiła,naszczęście Wika ma super ciocię
Niedlugo następna dostawa tyle ze zimowych ,podobno tam takie ciuszki są prawie darmo takie taniutkie,nie to co u nas
Ps.A ile kosztowały na allegro,ciekawa jestem?

Stary 2006-09-19, 18:03   #1882
Moni@
Zakorzenienie

Dziewczyny jak dostane te spodenki to zrobie foteczke Kosztowały 9,99 +7,00 przesylka..Dziewczyna odsprzedawała bo kupila ale jest w ciazy i w nie nie wejdzie wiec skorzystałam

Nel kochana planowalismy w tym roku ale zmarł moj przyszły tesc i wszystko sie spierniczyło Teraz nie wiem...
Stary 2006-09-19, 18:15   #1883
Moni@
Zakorzenienie

A to Moj Syneczek jak sam juz stoi i stawia kroczki Kazdy jego kroczek to tyle frajdy, ze nie da sie tego opisac..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2515.JPG (85,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2664.JPG (62,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2698.JPG (51,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2700.JPG (61,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2704.JPG (65,9 KB, 16 załadowań)
Stary 2006-09-19, 22:12   #1884
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Niki
Sama napewno bym ich nie kupiła,naszczęście Wika ma super ciocię
Niedlugo następna dostawa tyle ze zimowych ,podobno tam takie ciuszki są prawie darmo takie taniutkie,nie to co u nas
Ps.A ile kosztowały na allegro,ciekawa jestem?
jastin różne ceny widziałam (w zależności od postępu licytacji ), a tu są np. takie : http://www.allegro.pl/item128639403_...my_adidas.html

troszke dużo mi się wydaje, tym bardziej że taki dzidziuś pochodzi w nich miesiąc czy dwa i wyrośnie . Nie ma to jak mieć dobrą ciocię

Moni@ ślicznie Twój synek stoi, moja się jeszcze chwieje na nózkach
Stary 2006-09-20, 00:36   #1885
kkasiaaa
Zadomowienie

Cześć dziewczyny jejku jak ja się za wami stęskniłam Od sobotniego popołudnia nie miąłam internetu, dopiero dzisiaj włączyli. i tak po kolei postaram się odpisać wam:
Spóźnione ale ze szczerego serca spóźnione życzenia dla Wiktorki

witam nowa koleżankę i Twoją śliczną córeczkę

Jastin ja parówek nie daję jeszcze od lekarza słyszałam że tego absolutnie niepowinno się dawać dzieciom do ukończenia 3 lat Z tym wiekiem to dla mnie lekka przesada , Julia wcina parówki, uwielbia je i wcale nie czekałam aż skończy 3 lata, skończyła rok i dostała pierwszą parówę

humbak taka przygodę z telefonem miał mój narzeczony kilka dni temu, zostawił na wierzchu i mała dorwałą , ale na szczęście szybko zauważyłam i telefon się uratował

Moni Oliwia śpi cały czas na małej poduszeczce.

Jastin fajną ciocię ma twoja córeczka oliwia też ma taką w Niemczech, może niekupuje jej tony ciuchów ale zawsze jak przyjeżdża tu to coś fajnego przywiezie.

Nel ja jestem cały czas przed ślubem i wcale mi się do niego nie spieszy. Pisałam już tu kiedyś że termin śłubu mieliśmy wyznaczony na 10 czerwca tego roku, już mieliśmy trochę pozałatwiane, ale w kwietniu się rozmyśliliśmy i odwołaliśmy wszystko. Przeraziło mnie to ciągłe ząłatwianie, zaczeliśmy się strasznie kłócić itd, więc stwierdziliśmy że ślub nie zając i nie ucieknie. Żyjemy już tak 5,5 roku i dobrze mi tak wiec niech tak zostanie, przynajmniej na jakiś czas.

To teraz trochę co u nas:
wczoraj byłam zważyć małą waży 6900 nadal to za mało i ciągle ma niedowagę , udobruchałam w końcu pielegniarkę i zmierzyła Oliwię mierzy 67 cm. Mała bez zmian śmiga po całym domu, a ostatnio zaczęła używać swoich ząbków do zabawy w przygryzaniu moich cycuchów ból straszny a ta ma ubaw W zeszły poniedziałek zrobiła pierwszy w swoim życiu kroczek oczywiście niezupełnie sama , trzymała się szafki i wzdłuż niej się przesuwała, ale zawsze to samodzielny krok bez pomocy mamy.

Od wczoraj mamy remont przedpokoju, dzisiaj mam już dość narzeczony robi wieczorami po powrocie do domu, a ja w dzień próbuję coś zrobić ale marnie mi to wychodzi Jak widzę że mała zasnęła to zaczynam coś robić ale ta się zaraz budzi i koniec roboty bo ona zaraz chce pomagać i wtedy obydwie jesteśmy ubrudzone. Kurde jak ja nienawidzę remontów Jutro narzeczony wziął wolne i od rana bierze się do roboty , pewnie i ja będę musiała trochę pomóc jak mała zaśnie. O 7 mamy pobudkę a ja jeszcze tu siedzę

Dziekuję za dodanie mnie do listy styczniówek a jak mogę dodać Julię czy musze napisac do mariqi ??
A teraz lecę spać ,dobranoc
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 08:19   #1886
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
A to Moj Syneczek jak sam juz stoi i stawia kroczki Kazdy jego kroczek to tyle frajdy, ze nie da sie tego opisac..
Moni@, Szymek super ,tak ładnie i pewnie stoii na nóżkach
Mojej Wice sie zabardzo nie śpieszy,no ale co zrobić,widocznie na wszystko ma przyjsc odpowiednia pora

Stary 2006-09-20, 08:26   #1887
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkasiaaa Pokaż wiadomość
...Jastin ja parówek nie daję jeszcze od lekarza słyszałam że tego absolutnie niepowinno się dawać dzieciom do ukończenia 3 lat Z tym wiekiem to dla mnie lekka przesada , Julia wcina parówki, uwielbia je i wcale nie czekałam aż skończy 3 lata, skończyła rok i dostała pierwszą parówę
....
Kasia może i nie powinno ale ja ja bym tak każdego słuchała to pewnie moja Wika jeszcze do tej pory tylko cyca by jadła.Zreszta sie przekonałam ze każdy poleca,mówi co innego
Staram sie małej dawac "wszystkiego" po troszku,Wikunia nie miała zadnych problemów nigdy po zjedzeniu czegokolwiek,ja jak karmiłam cycem tez wszystko jadłam żadnej diety nie trzymałam,mała nie miała uczuleń,ani jakiś problemów z jedzeniem,zresztą waży już prawie 9 kg
I tak naprawde to je wszystko,lubi jabłka,je moje zupki bez żadnego skrzywienia,a najbardziej to przepada za wszystkim co bananowe

Stary 2006-09-20, 08:29   #1888
jastin83
Zakorzenienie

A u nas od rana pada deszcz,a jeszcze wczoraj było tak ładnie
Musze iść z Wiką odebrac wyniki,i wziąć nowe skierowanie na badanie zeby zobaczyć czy te Furaginum pomaga na zakazenie tych dróg moczowych,mam nadzieje ze juz nie bede musiała jej dawać,nie chce faszerować ja tymi lekarstwami.

Stary 2006-09-20, 08:45   #1889
jastin83
Zakorzenienie

Buziaczki dla Oliwki z okazji jej święta

Edytowane przez jastin83
Stary 2006-09-20, 10:03   #1890
jastin83
Zakorzenienie

A to nasza mała dzisiejsza sesyjka
A gdzie Wy kochane sie podziewacie,bo smutno mi bez Was

Edytowane przez jastin83
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości