Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-16, 13:14   #1831
*Niki*
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Iwonamysza całe szczęście, ze nie pojechałaś z dzieckiem bo jakby się tak coś stało aż strach pomyśleć .
A co do fotek to oczywiście wkleję, muszę tylko pozmniejszać .
Widzę ze są tu mamusie pracujące, ja też BARDZO chciałabym iść do pracy, bo mam już dosyć siedzenia w domu (ponad trzy lata ). Mam pytanko z kim zostawiacie dzieci na czas pracy?? Chodzą do żłobka, czy macie opiekunkę?? Ja nie chciałabym oddawać mojej Nikolki do żłobka, nie wiem sama czemu, może przez to że łapałaby choroby, albo że bardzo by za mną tęskniła, a ja mam za miękkie serce .
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-16, 13:31   #1832
humbak
Rozeznanie

Iwonko to byłby bardzo głupi żart ze strony twojego TŻ. Ale faktycznie dobrze, że Was z nim nie było, bo wtedy to byś się dopiero strachu najadła!
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-16, 13:36   #1833
humbak
Rozeznanie

Witam Cię Niki, Twoją córeczke i synka też . Fajnie że do nas dołączyłaś. Mam nadzieję, że na dłużej, a nie jak niektore mamusie, napisały pare postów i zamilkły (pamiętacie Komete?)

Wreszcie się nauczyłam stosować żel na dziąsełka, i Lili sie tak nie drze przy smarowaniu, tylko go oblizuje mi palec i cmoka . Dziecko mi znowu wpadło w jakiś szał kupeczkowy , wczoraj zrobiła 4, a dzisiaj juz 2, ale jeszcze pół dnia przed nami .

Dziękujemy za kolejne życzonka .
Stary 2006-09-16, 13:50   #1834
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
Mam pytanko z kim zostawiacie dzieci na czas pracy?? Chodzą do żłobka, czy macie opiekunkę?? Ja nie chciałabym oddawać mojej Nikolki do żłobka, nie wiem sama czemu, może przez to że łapałaby choroby, albo że bardzo by za mną tęskniła, a ja mam za miękkie serce .
Moja Kasia niestety chodzi do żłobka, innej rady nie było. Nie ma babci, która miałaby ochotę (teściowa) lub możliwość (mama) z nią siedzieć. Więc trzeba było oddać dziecko do żłoba. No i cały czas mi choruje odkąd tam poszła. Nie mam już sił. Ale nie stać mnie na to, żeby siedzieć w domu. Mamy kredyt na mieszkanie i z czegoś go trzeba spłacać, a niestety nie mogłabym pozwolić sobie na luksus mieszkania z rodzicami lub teściami. Moi rodzice daleko, a u teściów raz że już czekają tacy, co będą u nich mieszkać, a dwa że z moim charakterkiem to kłócilibyśmy sie 10 razy dziennie, o ile po kilku dniach nie usłyszałabym że mam się wynosić.

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-16, 14:05   #1835
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
Witam Cię Niki, Twoją córeczke i synka też . Fajnie że do nas dołączyłaś. Mam nadzieję, że na dłużej, a nie jak niektore mamusie, napisały pare postów i zamilkły (pamiętacie Komete?)
Myślę, że zostanę z Wami dłużej

Iwonko u mnie jest podobnie mama nie ma możliwości siedzieć mi z dzieckiem, bo pracuje, a teściowa nie ma ochoty , bo nigdy nie zaproponowała ze się zajmie dziećmi, nigdy nie przyjechała z nimi posiedzieć (za to zawsze mówi jak to ona za nimi tęskni -szkoda ze tego nie widać ... :/ ). A zresztą i tak bym nie zostawiła dziecka pod jej opieką, ostatnio chciała mojej Nikusi dać paluszki . Dziecko nie ma ani jednego zęba, a ona paluszkami chciała karmić i mówi, że przecież paluszek się rozpłynie w buzi i zmięknie , zanim by się tak stało to bym pewnie dziecko musiała reanimować
Stary 2006-09-16, 14:12   #1836
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cytat:
Myślę, że zostanę z Wami dłużej

Iwonko u mnie jest podobnie mama nie ma możliwości siedzieć mi z dzieckiem, bo pracuje, a teściowa nie ma ochoty , bo nigdy nie zaproponowała ze się zajmie dziećmi, nigdy nie przyjechała z nimi posiedzieć (za to zawsze mówi jak to ona za nimi tęskni -szkoda ze tego nie widać ... :/ ). A zresztą i tak bym nie zostawiła dziecka pod jej opieką, ostatnio chciała mojej Nikusi dać paluszki . Dziecko nie ma ani jednego zęba, a ona paluszkami chciała karmić i mówi, że przecież paluszek się rozpłynie w buzi i zmięknie , zanim by się tak stało to bym pewnie dziecko musiała reanimować
Moja teściowa też ciagle mówi, że tęskni za KAsią, a jak przychodzi do niej to siedzi maksymalnie godzinę i ucieka. Nie wiem czy czytałaś wcześniejsze posty na tym wątku, ale chyba nawet wczoraj pisałam, że moja to bardzo chciała zajmować się małą, ale tylko do momentu kiedy się nie urodziła.
A całkiem niedawno, co prawda zanim nie pracowałam, jak odwiedzaliśmy ją przez kilka dni, to powiedziała, zebysmy tak czesto nie przychodzili, bo ona się do małej przyzwyczai i jak potem przez jakiś czas nie przyjdziemy to ona bedzie za bardzo tęsknić.
No dobra kończe już się uzalać nad swoją teściowa bo w koncu to jest wątek o dzieciach a nie o teściowych.

Stary 2006-09-16, 17:38   #1837
humbak
Rozeznanie

W podziękowaniu za wszystkie życzonka Lili przesyła wszystkim swoim wizażowym przyjaciołom swoją niezwykle udaną podobiznę .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0172.JPG (117,2 KB, 17 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-16, 18:26   #1838
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Chciałam powiedzieć, że napisałam PW do Mariqi, żeby do kalendarza urodzin dopisała Oliwię Kasi i Nikolę Niki. Już jest zrobione. Dziewczynki są już w naszym gronie.
Humbaczku z tej Twojej Lilianki to chyba będzie wysoka dziewczyna, bo takie ma długie smukle nogi, super. Ile ona ma teraz cm? 70 parę?

Stary 2006-09-16, 21:03   #1839
*Niki*
Zakorzenienie

Dziękuję za dopisanie do kalendarza urodzin
A gdzie tan kalendarzyk, żebym mogła sobie przejrzeć???

Przepraszam, że tak późno ale my z Nikolką także dołączamy do życzeń dla Lili Śliczna z niej dziewczynka !!!
Stary 2006-09-16, 21:15   #1840
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

na tym forum gdzie jest nasz wątek, na przewijalni, drugi od góry

Stary 2006-09-16, 21:33   #1841
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonamysza Pokaż wiadomość
na tym forum gdzie jest nasz wątek, na przewijalni, drugi od góry
Iwonka dziękuję za oświecenie mnie , widze ze w 2006 najwięcej dzieciaczków w tym kalendarzyku

Obiecałam, że pokażę moją Nikolkę :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg new_WR6C46~1.jpg (34,0 KB, 17 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-17, 09:04   #1842
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cytat:
Iwonka dziękuję za oświecenie mnie , widze ze w 2006 najwięcej dzieciaczków w tym kalendarzyku

Obiecałam, że pokażę moją Nikolkę :
Ale piękna jest, te oczy a włosy. Cudo poprostu. Uwielbiam dzieci z włosami, chyba dlatego, że moja Kasia łysa.
A 2006 to rzeczywiści rok urodzaju, u mnie, u moich znajomych, w rodzinie, pełno wszędzie dzieci się porodziło. A ile jeszcze jest w ciąży!

Stary 2006-09-17, 09:15   #1843
*Niki*
Zakorzenienie

U nas tak samo, ten rok był/jest obfity, podobnie jak rok 2003 a zwłaszcza czerwiec, wtedy urodził się mój synek, i chyba z 7 dzieci w rodzinie

Iwonko dziękuję w imienu Nikolki za komplement
A co do włosków, to jeszcze Twojej Kasi urosną piękne i gęste włoski i naczeszesz się ich w życiu . Mówią, że jak dzidziuś jest długo łysy to w przyszłości ma ładne, zdrowe włosy, w niektórych przypadkach się to sprawdza.
Moja Nikolka włosy ma za to bezzębna jeszcze jest ,chyba jedyna tutaj która nie ma zebów???
Stary 2006-09-17, 09:19   #1844
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Niki zapewniam Cie, ze nie jest jedynym bezzębnikiem. Mój łobuz też ich nie ma. Tylko się slini non stop a zębów jak nie było tak nie ma. A śliny lecą już od trzeciego miesiaca. Myślałam, że będą wcześnie, a tu nic.
Koleżanki córka wogóle się nie śliniła, nie marudziła a zęby od razu dwa jej wyrosły.

Stary 2006-09-17, 09:23   #1845
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Niki zapewniam Cie, ze nie jest jedynym bezzębnikiem. Mój łobuz też ich nie ma. Tylko się slini non stop a zębów jak nie było tak nie ma. A śliny lecą już od trzeciego miesiaca. Myślałam, że będą wcześnie, a tu nic.
Koleżanki córka wogóle się nie śliniła, nie marudziła a zęby od razu dwa jej wyrosły.
Nikolka też się straszne ślini od 3 miesiąca, wszyscy mi mówili, że lada dzień jej ząbki wyjdą a tu nic . To mnie pocieszyłas, że nie jest jedynym albo raczej jedyną bezzębniczką .
Choć ostatnio też koleżanka mnie pocieszyła, że jej córci w wieku 11,5 miesiąca wyszedł pierwszy ząbek
Stary 2006-09-17, 10:42   #1846
Moni@
Zakorzenienie

Czesc

Na wstepie składam zyczenia dla sliczniutkiej Panienki LILIanki i przesylam całuski od Szymonka Rosnij nam zdrowa i wesoła i bądź taka sliczna zawsze jak na zdjęciach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif kwiaty_16.gif (18,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: gif walentynki28.gif (20,0 KB, 1 załadowań)
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-17, 10:46   #1847
Moni@
Zakorzenienie

Teraz witam nową mamusie Styczniową i ciesze sie ze do nas dolaczylas
Rodzinka nam sie powiekszyła
Corcie masz sliczna

Ja nie odezwałam sie wczoraj bo miałam awarie kompa..wkradly mi sie wiruski i troszke moj TZ usuwał je z komputeraz, ale trzeba zainstalowac nowego Windowsa bo juz troszke muli

Alienku no 30-tki jeszcze nie mam ale za 2 latka mi stuknie i trzeba bedzie sie z tym pogodzic...
Stary 2006-09-17, 10:48   #1848
Moni@
Zakorzenienie

A jeszcze jedno..Szymonek ma juz 3 zabka na dole, to juz razem ma 5..

Wczoraj nauczylam go bic bravo i nic nie robi tylko klaszcze..hahahaaaa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif dance.gif (15,7 KB, 31 załadowań)
Stary 2006-09-17, 11:05   #1849
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cytat:
Napisane przez Moni@ Pokaż wiadomość
Alienku no 30-tki jeszcze nie mam ale za 2 latka mi stuknie i trzeba bedzie sie z tym pogodzic...
Moniu 2 lata to szmat czasu, mi już stuknęła i żyję. Ale nie powiem, ze nie mam z tego powodu doła egzystencjonalnego.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-17, 13:01   #1850
humbak
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego dla Wiktorki z okazji ukończenia 9-ciu miesięcy, życzy Lili z mamą .
Stary 2006-09-17, 18:39   #1851
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Moniu 2 lata to szmat czasu, mi już stuknęła i żyję. Ale nie powiem, ze nie mam z tego powodu doła egzystencjonalnego.
Kochana Iwonko, mojej siostrze tez w tym roku stuknela i zyje Nie liczmy lat, wazne ze czujemy sie młode, ze cieszymy sie kazdym dniam z naszymi dzieciaczkami...a kobieta im starsza tym dojrzalsza i bardziej kobieca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif 1.gif (23,9 KB, 3 załadowań)
Stary 2006-09-17, 19:19   #1852
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Wiktorki z okazji ukończenia 9-ciu miesięcy, życzy Lili z mamą .

Humbak

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-17, 20:05   #1853
Moni@
Zakorzenienie

Kochaniutkiej Wiktorii najlepsze zyczonka duzo usmiechu radości i słonka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif viki4.gif (3,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: gif i.gif (2,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: gif k.gif (3,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: gif a.gif (3,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: gif motyle_50.gif (51,9 KB, 1 załadowań)
Stary 2006-09-17, 20:20   #1854
Alien
Wtajemniczenie

Moni@

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 08:25   #1855
jastin83
Zakorzenienie

Czesc kochane!
W końcu z Wami jestem.
Na początek spóźniene ale oczywiście z głebi serduszka zyczonka dla Lili no i dla Wikuni
Witam też nową mamusie córeczka śliczna
Cały weekened byliśmy poza domkiem,ale bylo świetnie najbardziej z tego weekendu to skorzystała Wikunia,akurat wróciła z Angli moja kuzynka,Boże co ona jej przywiozła,cudeńka szkoda ze nie mam aparatu to bym Wam pokazała,mówiła mi ze tam takie ciuszki sa bardzo tanie,najbardziej urzekły mnie ,malutkie biało-różowe buciki adidasa,normalnie byłam w w szoku ze takim małym dzieciom tez szyją takei butki Bardzo jestem zadowolona z prezentu,Wika to najbardziej chyba jednak z zabawek
Musze sie wam pochwalić,Wika ma juz 4 zęby,ale dziwi mnie to ze na górze pierwsza wyszła jej dwójka a nie jedynka,dziwnie jakoś

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 08:30   #1856
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość
....
Jutro pewno do was nie bede miała czasu zagladnąc, no bo imprezuje jakby nie było co prawda do 21 ale zawsze to cos
...
Alienku kochana no i jak sie impreza udała?
My z tż-tem liczymy juz dni do urlopu,też sobie poimprezujemy tym bardziej ze urlop zaczyna sie od wesela

Stary 2006-09-18, 08:44   #1857
Moni@
Zakorzenienie

Alienku to widze ze poszalałas do 21-ej zawsze to coś wiec korzystaj ile sie da

jastin - co do tych zabków to faktycznie dziwne to troszke..ze dwojki wyszly pierwsze.. Moj Szymek ma za to taka przerwe miedzy jedynkami na gorze ze hej ...
Stary 2006-09-18, 08:52   #1858
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni@ Pokaż wiadomość
jastin - co do tych zabków to faktycznie dziwne to troszke..ze dwojki wyszly pierwsze.. Moj Szymek ma za to taka przerwe miedzy jedynkami na gorze ze hej ...
Moni@ też sie dziwie ale czasami jak patrze co Wika wyrabia to nie zszokowało by mnie zabardzo jakby jej zęby madrości powychodziły
Dzis rano tż nakleił jej na nózke kawałek zielonej taśmy,no i ta oczywiście zaczęła ciągać,rwać,żeby tylko to ściagnąć,nawet skłon był wykonany żeby tylko tego spróbowac wkońcu zdarła,pech chciał ze akurat
do tz zadzwonił kliient a ja byłam w kuchni,oczywiście jak to facet nie potrafi robic dwóch rzeczy na raz,więc mala wykorzystała sytuacje i wsadziła taśme do mordki,przykleiło sie jej do podniebienia i tylko słysze wisk krzyk,a ona próbuje to odkleić,stopa w buzi,dziwnie jakos wygięta,ahh ciężko nawt opisać naszczęsie nie połkneła tego bo wtedy to by bylo.

Stary 2006-09-18, 08:54   #1859
jastin83
Zakorzenienie

A zapomniałam wam powiedzieć ze Wika z ogromną chęcia wcina parówki,bardzo jej mięsko smakuje
A Wy dajecie maluchom paróweczki(oczywiście mówie o tych dla dzieciaczków,ja Wice dałam Morlinki)az jej uszy sie trzęsły tak wcinała

Stary 2006-09-18, 09:54   #1860
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość
A zapomniałam wam powiedzieć ze Wika z ogromną chęcia wcina parówki,bardzo jej mięsko smakuje
A Wy dajecie maluchom paróweczki(oczywiście mówie o tych dla dzieciaczków,ja Wice dałam Morlinki)az jej uszy sie trzęsły tak wcinała
Moja Nikolka nie je bo zębów nie ma
Wczoraj za to jadła chusteczkę higieniczną , zagapiliśmy się z TZ nagle patrzymy a ona cała buzia w strzępkach chusteczki ,szybko jej to wyjęłam na szczescie nic się nie stało. Dziś rano mi odlepiła folię z wyświetlacza telefonu i też próbowała zjeśc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości