|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Cytat:
![]() ![]() I kochana pamiętaj, że staranie się o dziecko nie może być tym Twoim największym priorytetem, bo za jakiś czas może stać się Twoją obsesją, i nie będziesz czerpała ani to przyjemności z seksu, ani dzidziusia wciąż może nie być. Najlepsze jest wyluzowanie, nawet jeśli teraz się nie udało, to jeśli z Twoim i tż organizmem wszystko w porządku na pewno już niedługo się uda ![]() ![]() Będę jednak trzymać kciuki żeby @ nie przyszła w tym miesiącu, ani w 8 następnych ![]() ![]() Cytat:
![]() Baw się tam dobrze Aguś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze nie wiem co mi jest. Czuje w brzuchu taki ucisk, kłucie, jajniki mnie kłują strasznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Wtajemniczenie
|
Ojej, dziewczyny, mój Filipek kochany właśnie kopnął mnie 2 razy tak, że na brzuchu aż było widać gdzie kopie.. przyznam się że łezki mi aż poleciały ze wzruszenia
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Uczucie podobne jak przed okresem? Czy zupełnie inne? Może zażyj sobie nospę forte jeśli masz, myślę że powinna pomóc. |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
no jak na razie jeszcze nie przyszła.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie boli całkiem inaczej niz przed okresem. Takie napięcie w brzuchu, ucisk w podbrzuszu, nie wiem co mi jest. A moze sie przejadłam. Poza tym tak sie zastanawiam. Zanim jeszcze myslałam ,ze moglabym byc w ciazy pojechałam do parku linowego. Był to jakis 3 tydzien ciąży. Myslicie , ze moglo sie cos stać ? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-06-09 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Wtajemniczenie
|
No to są jeszcze jakieś szanse
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do brzucha, może to macica się rozciąga, albo w brzuszku robi się miejsce dla dzidziusia? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zadomowienie
|
a ja leze na oddziale polozniczym w szpitalu... mialam zeszlej nocy lekkie plamienie krwia i nie czulam ruchow dziecka i rano pojechalam szybko na izbe przyjec do pobliskiego szpitala i juz mnie zostawili na obserwacji.
mam nadzieje, ze jutro wyjde w co wierze tylko ja bo wszyscy mowia, ze przynajmniej 4 dni tu posiedze. wszystko zalezy od lekarza jutro... eh ja to sie mam :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie plamisz to mysle, ze wszystko jest ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
No ja tez mam zakaz ruszania sie.... napisze jutro jak tylko dowiem sie co i jak. juz mam dosc szpitala :P a leze dopiero jeden dzien :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś miałam takie wałki z ikea. ![]() Cytat:
![]() ![]() Patiisia kuźde. ja juz sama nie wiem.. jakby bolało tak że przed okresem to co to znaczy ? nadmiar informacji ostatnio na mnie źle działa. ja jak zostane skopana to aż mi się humor poprawia. ![]() Cytat:
![]() justka3107 Cytat:
![]() zoskasamoska Cytat:
![]() KarlaNobody ojć. ![]() ![]() Ja nie krwawiłam.. nic zero od grudnia, z czego się bardzo cieszę bo ogólnie @ były bardzo ciężkie.. za to dziś jak się czesałam w sumie wiązałam włosy to złapał mnie taki ból w podbrzuszu aż nie wiem w kroczu i zaraz przestało. Położna mówiła mi że mam się nie przejmować to normalne czy coś ale ja się przejmuje. ;<
![]() |
#315 |
Zadomowienie
|
ja wiem tyle ze mam nisko polozone lozysko. myslalam ze kaze mi lezec ale w domu a nie odrazu na oddziale/
dziekujemy Wam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
aguu00 no jak poduche potrzebujesz to dobrze, ze chcesz kupic.
A co do wydatkow, ktore nie sa niezbedne to nawet w UK warto sie pilnowac. Ja na poczatku twierdzilam, ze wszystko jest potrzebne tzn monitory oddechu i inne bajery. Jednak, gdy wzielam sie za zakup niezbednych rzeczy dla dziecka i zobaczylam jakie sa koszta tego wszystkiego, to kupowanie "fanaberii" sobie odpuscilam. |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A te bóle co miałaś to może to były te skurcze treningowe? ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Ja już idę spać, dobranoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hej, jak nie krwawisz to najprawdopodobniej wszystko jest ok ![]() taki ból pojawia się w momencie kiedy zaczynaja się rozciągać wiązadła macicy ( wiązadła obłe) one sa poprzyczepiane do macicy i do bocznych ścian miednicy i dlatego może Ci się wydawać, że to jajniki. jak mocno kłuje i rozciąga na boki - to wiązadła, puki nie krwawisz nie ma się czym przejmować. ![]() u większośći ciężarnych dziewuszek w do 22 tygodnia wszystko to znika (ból) a jak boli mocniej jak kichniesz- to na pewno wiązadła ![]() mi bardzo pomogło poza nospa fort ćwiczenie relaksacyjne z zajec jogi. " połóż się na plecach na podłodze (musi byc płasko) rozszerz nogi na boki najbardziej jak dasz rade a potem zegnij je w kolanach i kierują ku środkowi połącz stopy,. tak żebys miała jedna stopę dotykajacą drugiej na wysokości wlasnych kolan" to jest bardzo dobra pozycja nie tylko dla ciezarnych ale i przy normalnych bólach okresowych ponieważ w takim ulozeniu rozkurcza się wszystkie mięśnie dookoła macicy ![]() załączam wam zdjęcie jak to powinno wyglądać ![]()
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
a u mnie straszna noc. jak mnie skurcze złapały to myślałam, że tynk ze ścian poobgryzam.
cholernie boli !!! żebym wiedziała to może bym tak nie czekała na nie :P teraz juz jest lepiej ale mieliśmy już na IP zbierać z Tż w nocy, jak nam się regularnie zrobiło co 10 minut. a krzyż to mi do gardła podchodził. ale zadzwoniliśmy do ginka naszego (biedny pojechał na urlop a ja go mecze) i kazał wejść pod prysznic . stwierdził, ze jak przejdą skurczybyki to nie jechać a jak nie przejdą i będą już co 5 min to : i tu cytat dosłowny "umyć sie, spakować i zapierd**** na porodówkę" chyba był na jakiejś imprezie bo słownictwo miał fajne :P no, ale że po prysznicu przeszły to zostaliśmy w domu. i tak od 23 się męczę . teraz się troszkę uspokoiło, ogarnęłam się to mam miedzy skurczami 20 minut żeby coś poczytać albo popisać bo tylko pozycja leżąca z walkiem pod kręgosłupem wychodzi a Tż się jak głupi cieszy ze to może już i każe rodzic bo mu się tydzień urlopu zaczyna od poniedziałku
#320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mnie dzis wypisuja ze szpitala... krwawienie najprawdopodobniej bylo spowodowane przemeczeniem wiec mam odpoczywac itp itd ![]() TŻ skacze w okol mnie cos jest przeurocze i przewygodne ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja juz nie wiem co robić
![]() Przyszedl dzis do mnie chłopak jakies pol godziny temu, cały we krwi, oczy przecpane, pijany chyba nawet jest. Twierdzi, ze uderzył się w głowę o łyzke z koparki gdzie pracuje. Krew mu niby z nosa leci. Wala sie teraz nacpany po moim domu, gada głupoty od rzeczy, albo lezy na korytarzu, juz sama nie wiem. Powiedziałam mu ,zeby wypierdalał m bo narkoman mi tu niepotrzebny. Coś tam pobakiwał ... Matko w co ja sie pakuje.W moim przypadku byłoby najlepiej gdyby to dziecko nie przyszło na swiat, dla mojego i dziecka dobra... |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | ||||
Zadomowienie
|
martynka89 o kuźde, ja to się właśnie zastanawiam nad monitorem oddechu z elektryczną niania. o.O Moja matka całe noce nie spała przy mnie nie wiem jak przy siostrze bo śmierć łóżeczkowa była wtedy strasznie zabrakło mi słowa... ;s Ogólnie to tak czy siak będę musiała kupić nianie ( bo zamierzam przeprowadzić się do domu więc sie przyda) to mogę zainwestować ale raczej szkoda będzie mi kasy na nową. Zobaczymy.
A poduszkę widziałam za 5 Ł. ![]() Cytat:
A no może i były kto to wie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do dziecka.. widzisz decyzja o dziecku nie jest łatwa ale istnieje wiele możliwości jeśli dojdziesz do wniosku że nie chcesz zatrzymać dziecka zawsze możesz wybrać adopcje. Przepraszam jeśli jestem zbyt bezpośrednia. Powiem Ci tak, ja kiedyś myślałam że jak wpadniemy to usunę a co tam. Gdy już mam moją dzidzie to ni ch**a bym jej nie oddała a tym bardziej nie usunęła bo bym chyba musiała usunąć siebie. Ogólnie ja cały czas zastanawiam się jak to będzie.. ma jedynie nadzieje że dobrze. Będę trzymać też kciuki za Ciebie, byś i Ty podjęła decyzje dobra dla siebie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A w niczyim przyadku nie byłoby lepiej gdyby dziecko nie przychodziło na świat (chyba ze mowa o gwaltach) Zobaczysz, ze jak zacznie sie ruszac mocno, kopac i poczujesz je tak mega mocno to wszystko stanie sie piekniejsze ![]()
![]() |
#325 |
Zadomowienie
|
wzięłam nospę bo się na chodziłam i brzuch zaczął robić mi się twardy.. czy coś.
Ale ogólnie jestem z zadowolona bo dziś kupiłam kilka pajacyków nawet 3 dostałam gratis, najlepsze z tego wszystkiego jest to że są nowe a ja zaoszczędziłam. ![]() ![]()
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aguu00 kiedys smierc lozeczkowa byla czestsza bo ludzie inaczej z dziecmi postepowali, noworodki byly przykrywane kolderka itp, teraz sa wlasnie dlatego spiworki albo dzieci zawija sie w rozek zeby sie dziecko koldra nie nakrylo i nie udusilo. Ja chcialam kupic angelcare z niania ale wolalam dolozyc do lepszego wozka, ktory posluzy przez 3 lata niz kupic zbedny monitor. Jak kiedys bedzie taka potrzeba to najwyzej zwykla nianie kupie, ale na razie mam mieszkanie male wiec mi nie potrzebna bo jak maluszek zacznie plakac to bede slyszala. Naprawde lepiej sobie kazdy zakup przemyslec przy dziecku bo czesto sie wydaje, ze cos jest potrzebne a po rozmowie z kobietami, ktore juz maja dzieci okazuje sie, ze rzecz jest zbedna i ze niektore to kupily i nawet nie uzywaly. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() P.S. Nie zdziwiłabym się jak jutro albo pojutrze przyjdzie i powie że chce z tym nałogiem skończyć i prosi Cię o pomoc.. to branie na litość wg. mnie i oszukiwanie samego siebie. Jeśli uzależniony chce się wydostać z nałogu musi sam tego chcieć! A po tym co pisałaś wcześniej, on tego bardziej chce dla Ciebie. I nie traktuj tego dziecka jako kary od losu, jako przymusu, to najpiękniejsza rzecz jaką on Ci mógł dać, uwierz mi. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Wtajemniczenie
|
Wy macie wszystkie absolutną rację, tylko mnie to boli , że on kiedys był taki czuły, taki kochany. Ok, popił sobie na początku, ale nie ćpał. To wszystko trwa juz jakis dobry rok... Przeciez kiedys to był anioł. Ja wiem ,ze on wszystko to tłumi w sobie , ale nie chce sie otworzyc, nie chce rozmawiac o tym co go boli, woli tłumic to w sobie i pocieszac sie narkotykami...
Wczesniej juz tez mówił o odwyku, ale nigdy tak sam z siebie nie próbował szukac pomocy. Zawsze mówił zebym mu dala nr, albo zebym z nim pojechała Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-06-10 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Wtajemniczenie
|
A co do mnie.. hmm.. w szkole jakoś poszło, oceny niestety nie takie jakie się spodziewałam, ale za rok będę się starać
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurde dziś piątek, tak bardzo bym się chciala do kogoś kochanego przytulić. Cieszyć się z ciąży, a nie potrafie nic. Nie mam się do kogo przytulić i nie mam się narazie z czego cieszyć. Chłopak poszedł nie wiadomo gdzie.. no, ale też go wyrzuciłam w końcu. Potrzebuje miłosci, bliskosci, dzis były jedynie diabelskie kłótnie, wrzaski, brzuch mnie rozbolał po tym wszystkim strasznie. Ładne imię dla synka wybrałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.