Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-10, 11:16   #3451
CAROLAJKA
Raczkowanie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

moja robi tak samo do tego jak zasypia ciagle nogami kopie i ręką mnie gmyra po mojej ręce jak je tez macha nogami dosłownie ADHD chyba ma :P

a ja przed chwilą miałam nieprzyjemną sytuacje w domu zadzwonił dzwonek myślę niania zapomniała kluczy otwieram a tu baba mi sie do domu pcha więc pytam o co chodzi a ta wynoś się to mój dom i z łapami do mnie sąsiad wyleciał dobrze że słyszał to wszystko złapał ją sąsiadka na policje zadzwoniła byli za minute okazało sie ze ta kobieta ze szpitala uciekła i jej cały Kraków dzisiaj szukał teraz siedzę i się smieję że dostałam pare razy reklamówką po głowie od wariatki dobrze że Dany nie było bo by się wystraszyła

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

dziewczyny co sie znają na psach jak w ogłoszeniu jest napisane pies po rodzicach 2 - 2,5 kg to mniej więcej jaki on duzy bedzie ?
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 11:25   #3452
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
carolajka dla mnie alarm zbedny bo jak jestem z mala na placu to tak czy siak robie wszystko zeby caly czas ja widziec i jestem przy niej.

Komplecik mi sie podoba.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

a czy wasze dzieci tez maja tak ze po prostu odkad otwieraja oczy CHODZA, BIEGAJA BEZ PRZERWY?????????
Moja mala po prostu jak terminator, ona nawet jak pije to idzie, bo szkoda czasu....
Darusia Zosia też taka ruchliwa, nawet jak je to musi ruszać nogami. Od rana do wieczora non stop chodzi, biega.

Wchodzi mi na kanape, z kanapy na ławe albo na swoje krzesełko z niego na stolik i na parapet;/ wszyscy mówią że takiego ruchliwego dziecka jeszcze nie widzieli. Jej ulubione miejsce do siedzenia to meble, tam jest taka niska szafka i na niej siedzi non stop.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 11:38   #3453
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no to przynajmniej sama nie jestem!
bo ta moja guła to po prostu wszedzie jest, ja mam zamknieta caly czas kuchnie bo jej tam w ogole nie wpuszczam....

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

carolajka no niezle!!!!!!!!!!!!!!!!
hehehe ja sie smieje ale tez bym sie zdezorientowala! haha
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 12:08   #3454
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
biedna mała Oliwcia cholera jasna że też tyle się ucierpiała za swojego żywota to jeszcze teraz ten szpital oby dzisiaj już lepiej było

ach te usteczka no cudne ma aż zazdroszczę, że sama takich nie mam

Ja wzięłam dzisiaj opiekę nad dzieckiem, bo do szczepienia idziemy mały się obudził o 5.40, zjadł mleko i leży i gapi się w sufit, włączyłam suszarkę i wyszłam może jeszcze się zdrzemnie do 8 ej chociaż dzisiaj też nie wstawałam do niego, nie mruczał ani nic, w sumie odkąd śpi w samym bodziaku i gołych nóżkach (na dodatek zazwyczaj odkryty całkiem) to śpi jakoś spokojniej - może w piżamie mu za ciepło było tfu tfu coby nie zapeszyć
A mnie cycki bolą strasznie, jakieś takie napompowane się stały, a @ dopiero 20 ma być więc to raczej nie pms
Spadam nadrobić klub
ja tak miałam jak w ciążę zaszłam, zanim jeszcze test zrobiłam

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
moja robi tak samo do tego jak zasypia ciagle nogami kopie i ręką mnie gmyra po mojej ręce jak je tez macha nogami dosłownie ADHD chyba ma :P

a ja przed chwilą miałam nieprzyjemną sytuacje w domu zadzwonił dzwonek myślę niania zapomniała kluczy otwieram a tu baba mi sie do domu pcha więc pytam o co chodzi a ta wynoś się to mój dom i z łapami do mnie sąsiad wyleciał dobrze że słyszał to wszystko złapał ją sąsiadka na policje zadzwoniła byli za minute okazało sie ze ta kobieta ze szpitala uciekła i jej cały Kraków dzisiaj szukał teraz siedzę i się smieję że dostałam pare razy reklamówką po głowie od wariatki dobrze że Dany nie było bo by się wystraszyła

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

dziewczyny co sie znają na psach jak w ogłoszeniu jest napisane pies po rodzicach 2 - 2,5 kg to mniej więcej jaki on duzy bedzie ?
co za baba dobrze, że sąsiedzi pomogli

darusia moja te ciągle biega

ja nauczyłam małą zasypiać samą teraz sama przychodzi jak chce spać i mówi aaa, wtedy pytam czy chce spać, ona że tak, więc kładę ją do łóżeczka, daję konika morskiego, który gra melodyjki i wychodzę. Uffff jak fajnie, bo tak to strasznie kopała mnie zanim usnęła

młoda cudny jest Dawidek jakie ma całuśne usteczka

PoP mam nadzieję, że Oliwce w końcu szybko się poprawi

Dusiaka śliczna wróżka mi niestety 18 nie pasuje, bo mam sesję ale może następnym razem się uda

nie pamiętam co jeszcze miałam napisać.....
Stary 2011-06-10, 12:36   #3455
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Pop nadal trzymam kciuki żeby Oliwka szybko wyszła do domu zdrowa. Całe szczęście że dobrze znosi chorobę, dzieciaki są często silniejsze niż my

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
pop masakra z ta krwia cale szczescie ze w szpitalu jestescie to od razu reaguja...

a to moj zboj
Super zbój

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Ja wzięłam dzisiaj opiekę nad dzieckiem, bo do szczepienia idziemy mały się obudził o 5.40, zjadł mleko i leży i gapi się w sufit, włączyłam suszarkę i wyszłam może jeszcze się zdrzemnie do 8 ej chociaż dzisiaj też nie wstawałam do niego, nie mruczał ani nic, w sumie odkąd śpi w samym bodziaku i gołych nóżkach (na dodatek zazwyczaj odkryty całkiem) to śpi jakoś spokojniej - może w piżamie mu za ciepło było tfu tfu coby nie zapeszyć
A mnie cycki bolą strasznie, jakieś takie napompowane się stały, a @ dopiero 20 ma być więc to raczej nie pms
Spadam nadrobić klub
Pms to też może być. Często pojawia się tuz po jajeczkowaniu. Tak mi kiedyś ginek tłumaczył.

Zosia śpi w piżamie z krótkim rękawem i w krótkich gatkach, bez skarpetek. Nie przykryta oczywiście i okno ma uchylone. Jak tylko ją przykryję to jest gwarancja że nie zdążę się położyć a ona już się będzie wściekać że ma za gorąco Normalnie po tatusiu.

Cytat:
Tz dojechal z 4 godzinnym opoznieniem,ale dojechal, dzsiaj idzie na zakupy, nie mogl wszystkiego co potrzene wa jest do konca wziac bo bagaz by przekroczyl limit, od jutra idzie do pracy , poki co wiemy tyle ze pewna praca jest do konca wrzesnia.
Gadalismy chwile na skypie wczoraj i pokazywalam mu jak Olinek sie cieszy jak go widzi ( chciala go wyjac z kompa) to sie biedny poplakal.
Przed wyjazdem tez płakał...
Dobrze że dotarł szczęśliwie na miejsce.
Ciekawe jak teraz Oliwka będzie reagowała na monitor. Moze Cię tam ciągle ciągnąć jak będzie jej się z tatusiem kojarzył

Cytat:
labradory z regoly sa wlasnie takie, ale jesli sie duzo podrozuje to dla mnie glupota posiadanie takiego psa, nie wazne czy ciapa czy nie ciapa tak czy siak sie meczy .
Co innego jak sie gdzies na dluzej wyjezdza na wakacje czy zimowisko ale na czestsze trasy szkoda psa.
Duze czy małe podróż to i tak męczarnia dla zwierzaków (nie tylko psów).

Cytat:
carolaja zobacz jacy kumple

Cytat:
sznaucery nie nalezą do najmądrzejszych nie wspominajac ile potrafia halasu robic laboga:

mnie sie nie podobaly buldogi ale odkad tz zaczal o nich mowic to jakos mnie przekonal ale do czarnego z biala krawatką, innego bym nie kupila

Darusia gdzie ty niemądre sznaucery widziałaś ? Są dużymi indywidualistami to fakt ale nie są głupie . Potrzebują silnej ręki tzn stanowczości i zdecydowania. Miałam przez 9 lat sznaucerkę olbrzymkę i wiem co mówię. Znałam dobrze jej rodziców i jeszcze kilka innych psów tej rasy z innych hodowli. O żadnym nie mogę powiedzieć że nie był mądry. Moja Zulka np zboczeńca na km wyczuwała i do jaj się rwała .
Zgadzam się natomiast że potrafią narobić hałasu. Na naszym korytarzu złodzieje nie mieli szans

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Darusia moja Zosia od kiedy tylko samodzielnie się przemieszcza to chwili na tyłku nie usiądzie . I do tego gada sobie non stop
Stary 2011-06-10, 13:08   #3456
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Carolajka dobrze,że Ci ktoś pomógł jeszcze by jakąś krzywdę zrobiła

Dusiaka ja mogę 18

Młoda świetnie Dawidek wygląda,jakim cudem on się dał tak króciutko i równo obciąć?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:11   #3457
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Jakie masz rachunki za prąd ?
koło 300 zł na 3 miesiące teście płacą
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja tak miałam jak w ciążę zaszłam, zanim jeszcze test zrobiłam

co za baba dobrze, że sąsiedzi pomogli

darusia moja te ciągle biega

ja nauczyłam małą zasypiać samą teraz sama przychodzi jak chce spać i mówi aaa, wtedy pytam czy chce spać, ona że tak, więc kładę ją do łóżeczka, daję konika morskiego, który gra melodyjki i wychodzę. Uffff jak fajnie, bo tak to strasznie kopała mnie zanim usnęła

młoda cudny jest Dawidek jakie ma całuśne usteczka

PoP mam nadzieję, że Oliwce w końcu szybko się poprawi

Dusiaka śliczna wróżka mi niestety 18 nie pasuje, bo mam sesję ale może następnym razem się uda

nie pamiętam co jeszcze miałam napisać.....
eee u mnie to nie to tż teraz uważa jak nie wiem
My po szczepieniu, mały się rozpłakał przy wkłuciu, łapki do mnie wyciągnął i tak sobie wył na pół przychodni z 10 minut a ja z tego wszystkiego na pytanie lekarki o jego wiek tom palnęła, że 13 mcy kapnęłam się dopiero jak wyszliśmy następne szczepienie 29 lipca - ostatnie 5 w 1, później dopiero meningo jak do przedszkola będzie szedł nienawidzę tych szczepień...
Później pojechaliśmy na wieś do mojej siostry, Kubuś z dominisią poszalał i wróciliśmy do domu, teraz śpi (bez suszarki) a ja nastawiłam cały gar krupniku zjadł już pomidorową z indykiem, ale jak zje jeszcze później krupnik to mu nic nie będzie A dominisia u mojej siostry już tak się super zajmuje małym głaszcze go po główce, smoczka mu daje, picie mu podstawia, ładnie się bawią, śpiewa mu, a on tańczy dla niej no super się teraz razem bawią I taka mądra się zrobiła, wszystkie bajki z jim jam zna, wszystkie piosenki, w kółko graniaste z kubusiem się chciała bawić, ale mój ciumrok nie wiedział o co kaman i na "a my siści benc" się rozpłakał

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:21   #3458
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moj sasiad ma 7 , 3 olbrzymy i 4 miniaturki , zaden z nich nie jest jakis blyskotliwy :P
moze tobie sie trafila po madrych rodzicach;D;D , ja takiego boksera mialam, tylko mowic w naszym jezyku nie umiala a takto cuuudowny pies, a tez sie roznie o nich mowi.
Ewentualnie on ma psy po durniach:P

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

ja mialam isc w tym tygodniu na to szczepienie a wcale mi sie nie dziwi , pojde za tdyzien:P
jutro mam 2 egzaminy w szkole...juz sie ciesze, zwlaszcza ze jeszcze nawet w notatki nie zajrzalam....
A.Camus
Stary 2011-06-10, 13:36   #3459
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
moj sasiad ma 7 , 3 olbrzymy i 4 miniaturki , zaden z nich nie jest jakis blyskotliwy :P
moze tobie sie trafila po madrych rodzicach;D;D , ja takiego boksera mialam, tylko mowic w naszym jezyku nie umiala a takto cuuudowny pies, a tez sie roznie o nich mowi.
Ewentualnie on ma psy po durniach:P

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

ja mialam isc w tym tygodniu na to szczepienie a wcale mi sie nie dziwi , pojde za tdyzien:P
jutro mam 2 egzaminy w szkole...juz sie ciesze, zwlaszcza ze jeszcze nawet w notatki nie zajrzalam....
E to może ona ma "durne" psy po durnym właścicielu bo wychować ich nie potrafi.
To moze być przyczyna bo to naprawdę są mądre psy.

Miniaturki nie polecam właśnie przy dzieciach. Znałam tylko strasznie zazdrosne i zadziorne. Wygladają słodko a potrafią dotkliwie pogryźć, jak dla mnie to obowiązkowo powinny chodzić w kagańcach. I szczekają dużo bardziej niż olbrzymy.

Zdania egzaminów życzę (nawet bez zaglądania do notatek)
Stary 2011-06-10, 14:05   #3460
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a to prawda bo olbrzymy u niego to takie MIŚŚŚŚKI a te male zadziory robia halasu 100 razy wiecej.
A.Camus
Stary 2011-06-10, 14:08   #3461
P0P70
Zakorzenienie

Dziewczyny .

A jeżeli chodzi o relację z frontu walki z kupą to trochę boję się głośno napisać. tylko tak po cichu wam powiem że nie mamy kupy od wczorajszego wieczora. gorączka też mniejsz. Może to ten antybiotyk.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
P0P ja wiem że lekarze uspokajaja, ale jakbym była na Twoim miejscu to już bym na jakiś uspokajających leciała Mi to się słabo robi jak z dziecka krew leci jak się przewróci, a co dopiero tak w pieluszce
Będe dzisiaj w kościele, w sumie już za niedługo to pomodlę się za Oliwkę, a że ze mnie marny katlolik to powinnam być wysłuchana
A co w badaniach wychodzi, ma jakiś stan zapalny, i bakteryjny czy wirusowy, bo tyle chyba wiedząA na tą niemiecką zaraze na wyniki się czeka 72h, więc strasznie długo jakby jej zrobili.
Najgorsze że antybiotyki dodatkowo na jelitka źle działąją kurcze ale strasznie mi przykro, że ona juz wycierpiała za całe swoje życie, i już nie powinna być kłuta
Oni non stop robią jej jakieś badania. I wyniki są negatywne jeszcze na posiew czekamy. Co do antybiotyku to ona dostaje go dożylnie.
I dziękuję za modlitwę

Cytat:
Pop mam nadzieje ze bedzie juz tylko duuuzo lepiej, cholera jasdna;/ i spoznione ale... wsiego naj.
dzięki za życzenia.

AniaP- Tobie także dziękuję za życzenia.

Młoda - Kurcze jak patrzę na te jego usta to mam ochotę go cmoknąć

Pozytywna strona tego szpitala jest taka żę moje dziecko tuli się do mnie. Teraz właśnie śpi z głowa na moich nogach.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-06-10 o 14:09
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 14:21   #3462
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dziewczyny .

A jeżeli chodzi o relację z frontu walki z kupą to trochę boję się głośno napisać. tylko tak po cichu wam powiem że nie mamy kupy od wczorajszego wieczora. gorączka też mniejsz. Może to ten antybiotyk.

Oni non stop robią jej jakieś badania. I wyniki są negatywne jeszcze na posiew czekamy. Co do antybiotyku to ona dostaje go dożylnie.
I dziękuję za modlitwę

dzięki za życzenia.

AniaP- Tobie także dziękuję za życzenia.

Młoda - Kurcze jak patrzę na te jego usta to mam ochotę go cmoknąć

Pozytywna strona tego szpitala jest taka żę moje dziecko tuli się do mnie. Teraz właśnie śpi z głowa na moich nogach.
Coś działa
Stary 2011-06-10, 14:45   #3463
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

zapraszam na krupnik Właśnie skończyłam
Kubuś nadal śpi, coś chyba po tym szczepieniu taki nielusy będzie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 14:55   #3464
mloda1989
Zakorzenienie

hehe a ja na parowki w ciescie:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 15:14   #3465
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to ja zapraszam na gołąbki, sosik, ziemniaczki.
A.Camus
Stary 2011-06-10, 15:34   #3466
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ania dokladnie, ja tez dlatego tu nie chce, tam Bors ma podworko ogrody śmiga gdzie chce, trzeba miec duuuzo czasu.
Ta a pies w małym mieszkaniu i to np dużo ty dopiero porażka

Cytat:
carolaja zobacz jacy kumple
Fajnie się kumplują ale psy strasznie mi się nie podobają

Cytat:
Dasrusia ona juz zaczela malowac w wieku 11 miesiecy
a ostatni w TV mowili o 7 letnim chlopcu ktory napisal cykl opowiadan ktore sa dostepne w bibliotekach za free

wedlug mnie kazde dziecko jest uzdolnione tylko trzeba je odpowiednio pokierowac

a ja kupilam sobie bokserke w kwiatki na allegro nie dosc ze material dziadowski to jak zalozylam to Ala skwitowała ze wygladam jak wielka ukwiecona łąka zaraz po burzy ma dziewczyna wyobraznie :P

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Młoda słodziaki mi się białe podobają albo pipeprz i sól a co myślicie o sznaucerze miniaturce ? shitsu Ala mi podpowiada ale te psy mnie do obłędu doprowadzaja jak ja ich nietrawię masakra
Koleżanka ma miniaturę są strasznie zadrosne . jak sobie wytyczy swoją panią czy pabna to broni do upadłego do znajomej torebki nie można podejść potrafi warczeć jak nawet jej mąż z nią tańczy . Poza tym robi starszny hałas jak przychodzimy to najpierw jest szczekania pół godziny
a z pieskiem mamy często kontakt bo to chrzestny szymka jest i TZta najlepszy przyjaciel . do małych dzieci bym go nie wzięła . choć Szymek psa im wykańcza bawiąc się z nim , tak że ona pada potem . Ale nie ufam jej w 100% olbrzymy są mądrzejsze od miniatur przynajmniej te z którymi miałam kontakt

Cytat:
dziewczyny czy któraś miaął do czynienia z takim czymś ?
http://allegro.pl/alarm-oddalenia-si...9.html#gallery
zastanawiam sie czy tego nie nabyć idąc na placyk muszę biegać za Danutą a tak to bym biegała jak by zapipkała

mi sie strasznie podoba o taki
http://blogopsach129.files.wordpress...ancuski-31.jpg

Młoda a kiedyś pisałaś że była Tżta ma te psy czy ona ma może chodowlę bo ja bym kupiła od kogoś sprawdzonego nie koniecznie rasowego ale z dobrego domu wiem ze wybierając psa rasowego mam szanse na brak chorób genetycznych ale nie rasowe z rasy buldog tez nie są obciążone a rodowód nie jest mi doniczego potrzebny ale namieszałam że sama nie rozumiem co napisałam

i jeszcze mam pytanie co myślicie o takim komplecie dla Danuty ?
http://allegro.pl/ewaed-4-cz-bombowy...2.html#gallery
ciemny granat

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

pokój fajniutki na allegro znalazłam ostatnio skrzynię fajnie by wam tam pasowała ja szukałam podobnej dla Dany
http://allegro.pl/skrzynia-ze-schowk...637209627.html
he he mojemu Szymkowi by się taki alarm przydał szczególnie w centrum handlowym
Komplet mi sie średnio podoba dół fajny te legisny z kiecką ale góra nie koniecznie .

U nas miały być goł,abki takie bez zawijania ( mielone z ryżem i wkrojona kapustą ) ale jakieś lipne mięso było i wsio się rozwalało nawet jak dodałam tonę bułki i jajka , także wyszło z tego mięso do spagetti Grunt że się nie smarnowało .

Carolajka - to miałaś przygodę . dobrze że nic się nie stało
Stary 2011-06-10, 15:43   #3467
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my idziemy do figloraju z kolezanka o 18 , mala jeszcze nie byla, zobaczymy jak jej sie spodoba
A.Camus
Stary 2011-06-10, 15:58   #3468
ania p
Zakorzenienie

Jakby ktoś szukał pieluchomajtek pampersa na promocji to są w rosmanie po 43 zeta polazłam z rana to już dwie paczki tylko były w rozmiarze jaki mi potrzeba , dostałam gratis serum loreala jakies wygładzające myślę sobie dam mamie , okazlo się że opakowanie na dole jest nie zamkniete i mi się stłukło .. to się namiałam
Stary 2011-06-10, 17:41   #3469
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Koleżanka ma miniaturę są strasznie zadrosne . jak sobie wytyczy swoją panią czy pabna to broni do upadłego do znajomej torebki nie można podejść potrafi warczeć jak nawet jej mąż z nią tańczy . Poza tym robi starszny hałas jak przychodzimy to najpierw jest szczekania pół godziny
a z pieskiem mamy często kontakt bo to chrzestny szymka jest i TZta najlepszy przyjaciel . do małych dzieci bym go nie wzięła . choć Szymek psa im wykańcza bawiąc się z nim , tak że ona pada potem . Ale nie ufam jej w 100% olbrzymy są mądrzejsze od miniatur przynajmniej te z którymi miałam kontakt

Ja nawet na 10% bym im nie ufała
Olbrzyma można spokojnie z maluchem zostawić (zawsze pod kontrolą-to tylko pies) a przynamniej my tak mieliśmy z Zulką. Pilnowała mojej siostrzenicy i ani na krok nie odstępowała jej. Wyjadała też jej z paluszków resztki jedzenia i sistrzenica jako jedyna mogła ię zbliżyć do pełnej miski.
Jednak po tak wpaniałym psie nie chce innego

Cytat:
Jakby ktoś szukał pieluchomajtek pampersa na promocji to są w rosmanie po 43 zeta polazłam z rana to już dwie paczki tylko były w rozmiarze jaki mi potrzeba , dostałam gratis serum loreala jakies wygładzające myślę sobie dam mamie , okazlo się że opakowanie na dole jest nie zamkniete i mi się stłukło .. to się namiałam
U nas przed 10-tą nie było już ani jednej
Stary 2011-06-10, 19:57   #3470
drcron
Zakorzenienie

Ewitka Młoda mi wekend pasuje bo w tygodniu w pracy jestem i najlepiej na drugą sobotę bo bedę jechała odebrać szczeniaka dla Julki

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:14   #3471
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANIAP przyszla paczka...ale pewnie bez bluz dla Szymka...

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:40   #3472
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Bao focisze jakieś wstawie mojego łysolka, ale to może jutro bo teraz idę spać Jestem wykończona po całym tygodniu.

Mój Marci też jest opalony pomimo filtra 30 lub 50, ale niania cały dzień z nim po dworzu lata i co lepsze chodzi z nim do takiego parku w lasku, więc cały czas są w cieni, a i tak przy nas wygląda jak murzyn

ana ja mam do Ciebie zapytanie: czy to możliwe że po tej mikrodermabrazji z Daxa robią mi się pryszcze... ? Normalnie za każdym razem jak zrobię to mam wrażenie że wychodzą mi prycholce

P0P moje biedna synowa Marci pojechałby odwiedzić ukochaną, ale nie chce się zarazić. Nie mniej jednak śle Oliwce moc całusów i uścisków
Wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze z okazji urodzin

Dusiaka, zakochałam się we wróżce

Dawid powalający i te Jego usta

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:46   #3473
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ja nawet na 10% bym im nie ufała
Olbrzyma można spokojnie z maluchem zostawić (zawsze pod kontrolą-to tylko pies) a przynamniej my tak mieliśmy z Zulką. Pilnowała mojej siostrzenicy i ani na krok nie odstępowała jej. Wyjadała też jej z paluszków resztki jedzenia i sistrzenica jako jedyna mogła ię zbliżyć do pełnej miski.
Jednak po tak wpaniałym psie nie chce innego

U nas przed 10-tą nie było już ani jednej
U nas chyba większość ludzisk jedzie na dadach , i na rynkowych ( z niemiec przywożą ludzie i mają budy . ale na te też się rzucili . w sumie nie dziwne bo one fajne są na lato a nigdzie ostatnio nie ma na nie promocji wszędzie po 57

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
ANIAP przyszla paczka...ale pewnie bez bluz dla Szymka...
To odpakuj i zobacz . i te dane mi podaj to CI przelewa zrobię
Stary 2011-06-10, 21:17   #3474
anakazar
Zakorzenienie

Gmyrelka możliwe-skład ma dziadowski i ja raz użyłam i gęby nie czułam i zostawiłam ją sobie do stóp
Może coś Cię w niej tak zapycha?albo za ostra dla Ciebie?albo też może za rzadko nią oczyszczasz twarz i to takie "efekt oczyszczenia"co ile ją robisz?

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

A moje dziecko dzisiaj przed kąpielą 20 minut zrobiło kupe to ją przebrałam i zostawiłam bez pampersa.Czułam potem w chacie jak coś okrutnie śmierdzi,patrzę a na panelach wielka kupa i nasikane

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:25   #3475
yoonka
Rozeznanie

popiku jak Oliwka? i jak Ty sie trzymasz?

bedziemy jechac z Tosia za 2 tygodnie do Grecji lub Hiszpanii na tydzien. jak sie powinnismy przygotowac? co zabrac? brac wozek, czy nie warto? zapas pampersow, czy tylko na podroz i kupic tam? sloiczki, czy moze jesc to co my?? wypozyczyc tam lozeczko, czy lepiej, zeby spala z nami?
chyba kupie jej smycz dzieciową, chociaz jestem temu baaaardzo przeciwna, ale boje sie srodziemnomorskich skał..

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A moje dziecko dzisiaj przed kąpielą 20 minut zrobiło kupe to ją przebrałam i zostawiłam bez pampersa.Czułam potem w chacie jak coś okrutnie śmierdzi,patrzę a na panelach wielka kupa i nasikane
hehehe
nasze zwierzaki. Tosia zalicza czesto panele :P zazwyczaj zaraz po wstaniu z pustego nocnika
Stary 2011-06-10, 21:36   #3476
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Gmyrelka możliwe-skład ma dziadowski i ja raz użyłam i gęby nie czułam i zostawiłam ją sobie do stóp
Może coś Cię w niej tak zapycha?albo za ostra dla Ciebie?albo też może za rzadko nią oczyszczasz twarz i to takie "efekt oczyszczenia"co ile ją robisz?

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Ja Zosi często zdejmuję pieluchę wiec to norma że podłogi mamy oblane . Czekam tylko na "pachnącą fiołkami" niespodziankę
Stary 2011-06-10, 21:43   #3477
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
popiku jak Oliwka? i jak Ty sie trzymasz?

bedziemy jechac z Tosia za 2 tygodnie do Grecji lub Hiszpanii na tydzien. jak sie powinnismy przygotowac? co zabrac? brac wozek, czy nie warto? zapas pampersow, czy tylko na podroz i kupic tam? sloiczki, czy moze jesc to co my?? wypozyczyc tam lozeczko, czy lepiej, zeby spala z nami?
chyba kupie jej smycz dzieciową, chociaz jestem temu baaaardzo przeciwna, ale boje sie srodziemnomorskich skał..

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

hehehe
nasze zwierzaki. Tosia zalicza czesto panele :P zazwyczaj zaraz po wstaniu z pustego nocnika
yoonka na forum szymkowym sa watki mam z grecji , hiszpani i tak ileś państw jest piszą mamy które mieszkają w tych krajach na stałe .
jak chcesz to wypytam co kupować mozna tam - jakie maja dania , słoiczki jakich firm są dobre , jakie ceny pieluch itp . TYlko daj znać gdzie jedziesz .
Ja w tym roku zabieram tylko obiadki dla Oli do bułgari .
W razie jakby coś jej nie podeszło w knajpie to zje ze słoika . owoców nie biorę bo przecież w hotelach są , jogurty też zawsze sa na sniadanich . Ola je kanapki czy ser biały to też zawsze jest więc luzik . Mleka nie pije więc też wożenie mi odpada . ale jakby piła to pewnie bym zabrał podgrzewacz żeby w razie jej w pokoju butlę zrobić i wodę mineralną tam bym nabyła .
Pieluchy zabieram ze sobą , pieluchy do pływania , wózek oczywiście też
Łóżeczka zwykle są za darmo lub za jakies drobne typu 4 euro za dobę . więc można w sumie wziąść a jak coś to może spać z nami . ja zamówiłam do nas do pokoju a jak będzie się zobaczy . Jak byliśmy teraz nad morzem to Ola spała ze mną z TZ z SZymkiem na dostawce tam gdzie będziemy jest taka rozkładana sofa 2 osobowa więc pewnie będzie tak samo . No ale my ogólnie musieliśmy zamówić dostawkę dla Szymka a wy tego robić nie będziecie . W tamtym roku miałam słoiki dla Oli i to w sumie wsio spała z nami .

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Ja Zosi często zdejmuję pieluchę wiec to norma że podłogi mamy oblane . Czekam tylko na "pachnącą fiołkami" niespodziankę
Ja miałam ostatnio dwie niespodzianki na tarsie
dobrze że nie w baseniku z woda
Stary 2011-06-10, 21:45   #3478
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ja miałam ostatnio dwie niespodzianki na tarsie
dobrze że nie w baseniku z woda
Zaznaczają teren jak widać
Stary 2011-06-10, 22:09   #3479
drcron
Zakorzenienie

a ja ostatnio wymieniałam wodę 2 razy z baseniku w ciagu jednego dnia b pływały niespodzianki

Pop mase zdrówka dla Oliwki wiem co przechodzisz widząc krew w kupce ale jak ktoras tu z dziewczyn kiedys pisała ze nie ma powodów do obaw puki kupka nie jest czarna od krwii bo ścianki odbytu jak sa podrażnione to w stolcu pojawia się krew ale jak u mojej Juli sie pokazała to strasznie się zestresowałam

w załączniku mój pożeracz spagetti

Sara jutro wstawię zdjęcia z pokoju Julki ona teraz tez ma skos a malowałam sama bedąc w ciąży w nowym pokoju bedzie miała tylko motylki na jednej ścianie i nad łóżkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9552.jpg (108,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9554.jpg (139,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9556.jpg (106,3 KB, 29 załadowań)

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 00:07   #3480
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Dusiaczku mam nadzieje ze przejdzie mi to cholerstwo i 18 mi pasuje
Darusiaaa-super.W takim razie widzimy się 18 czerwca
Pozdrów Michała i życz mu od nas powodzenia

Cytat:
Wielkie dzięki to chyba zdecydujemy się na buldoga tylko przeraza mnie u niego to że mu ciągle ślina z pyska kapie w sumie lablador tez fajny ale zajmie nam cały bagażnik a gdzie bagaże ? wczoraj Tż skwitował że York to troszkę wyrośnięty szczur
Carolajka - my mamy, jak to często mówią, wpół-inteligentnego rudego Cocker spaniela angielskiego, czyli wielkość średnia. Śliczny i chyba całkiem mądry. W domu posłuszny, grzeczniutki, nie gryzie, nie szczeka. Jedyna jego wada-na spacerach ciągnie jak diabli...
Na wakacje jeździ zawsze z nami. Odkąd go mamy każde wakacje-letnie i zimowe, zabieramy go zawsze ze sobą. Kupiliśmy relingi, a Lupo (tak się wabi) jedzie w bagażniku na swoim posłaniu -mamy spore kombi.
Ola uwielbia się z nim bawić. Mam czasem wrażenie, że pies traktuje ją jak jak szczenię. Zawsze kiedy płacze, ten przybiega i chce ją polizać, jakby ją chciał pocieszyć.

Cytat:
a czy wasze dzieci tez maja tak ze po prostu odkad otwieraja oczy CHODZA, BIEGAJA BEZ PRZERWY?????????
Moja mala po prostu jak terminator, ona nawet jak pije to idzie, bo szkoda czasu....
Darusiaaa- a mają tak. Ola rano woła na balkon, więc zaraz po wstaniu muszę biegusiem ją przewinąć i ubrać bo inaczej krzyczy. No i lata od balkonu do kuchni, coś do siebie gada. Szkoda mi sąsaidów, ale chyba wyrośnie

AniuP - działkę mam w Bukowcu. Taka podłódzka "sypialnia".

Cytat:

W mojej rodzinie zdarzył się przypadek - obcy facet wszedł do mieszkania, skorzystał z lodówki, zjadł, usiadł. W drugim pokoju były wystraszone dzieci (6 i 10 lat). Mama skoczyła do budki warzywnej pod blokiem. Dzieci zadzwoniły do babci (mieszka blisko), ta przybiegła, wyganiała faceta, ale ten nie specjalnie chciał wyjść z domu.... Było ciekawie.
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
minka- szkoda, ale cóż, następnym razem. Powodzenia na egzaminach.
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Dusiaka ja mogę 18
Tylkooliwka- super. Widzimy się więc za tydzień
Dziewczyny -która opcja- działkowo, czy miastowo?
Cytat:

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
w załączniku mój pożeracz spagetti
śliczności

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości