Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. II - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-10, 18:15   #361
Alvesta
Zakorzenienie

Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. II

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;27433111]
Alvesta, patrz czy pianki nie maja w skladzie alkoholu- strasznie wysucha i niszczy kudly, szczegolnie krecone (alko to tylko wewnetrznie ) Jak bedziesz miala czas zajrzyj na watek dla kreconowlosych- ja swoja szope doprowadzilam niemlaze do ladu- polecam [/QUOTE]

póki co nie zauważyłam żeby mi masakrowały włosy, choć w sumie nie wiem czy jestem w stanie to obiektywnie ocenić. Farbuję średnio raz na pół roku, chyba że mi się jakoś wcześniej zachce. Farby w piance używałam ostatnie 2 x. A tak ogólnie to ktoś się zna która farba (w żelu, płynna, w kremie, w piance) jest najmniej inwazyjna? oprócz naturalnych sposobów typu henna?

Na forum kręconowłosych bywam, robię żel lniany itp całkiem sprytny ten przepis i się sprawdza na moich lokach
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:02   #362
Gipssis
Wtajemniczenie

Hej,widze dzionek dzisiaj lepszy
Ja przez caly tydzien zero slodyczy po to,zeby wlasnie zezrec duza paczke m&m'sow. Ale az mi lepiej! To moze dlatego taka przydzumiona chodzilam caly tydzien?

Tradycyjnie jak co piatek kopciuszek myka do sprzatania,a Wam zyczy wieczorku pelnego wrazen
Stary 2011-06-10, 19:18   #363
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gipssis Pokaż wiadomość
Hej,widze dzionek dzisiaj lepszy
Ja przez caly tydzien zero slodyczy po to,zeby wlasnie zezrec duza paczke m&m'sow. Ale az mi lepiej! To moze dlatego taka przydzumiona chodzilam caly tydzien?

Tradycyjnie jak co piatek kopciuszek myka do sprzatania,a Wam zyczy wieczorku pelnego wrazen
ja przed urlopem sobie odmawiam słodkiego ciężko mi to idzie... ale za to odrobiłam dziś pracę domową, czyli starłam co się dało z cielska i nałożyłam samooopalacz. Tygrysiaku, faktycznie jest fajny, już widzę że ładnie się ściemnia
Stary 2011-06-10, 19:51   #364
Tygrysiak
Rozeznanie

a to fajnie, ja go ostatecznie nie kupiłam, bo mi matka przywiozła jakiś balsam brązujący który jej się nie podoba a mi nawet podpasował. Ale pewnie jak się skończy to się samoopalę

Tygrysiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:32   #365
Rilla82
Zakorzenienie

Hehe, zadzwoniła do mnie znajomy, że urodziło mu się dziecko i zapasza na pępkówkę teraz, zaraz.... mojego eM, ale nie ma do niego numeru i czy mogłabym przekazać Noszzzz, eM nie bardzo zadowolony, bo po pracy styrany, a to druga strona miasta, a ja tymczasem sama bym się chętnie wódy napiła a nie zaprosi nikt Paskudna dyskryminacja, może ja powinnam się była urodzić facetem?
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:36   #366
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tygrysiak Pokaż wiadomość
a to fajnie, ja go ostatecznie nie kupiłam, bo mi matka przywiozła jakiś balsam brązujący który jej się nie podoba a mi nawet podpasował. Ale pewnie jak się skończy to się samoopalę
ja dziś miałam też w łapkach samoopalacz w spray'u z SunOzone Rossmanna, siakaś nowa wersja, nie z pompką jak kiedyś tylko z psikaczem pod ciśnieniem jakieś 8-9 zł jak dobrze pamiętam. Stara wersja już jakiś czas temu zniknęła z półek, zresztą faktycznie ta pompka była do bani, jak się zwilżyło ręce to ciężko to było utrzymać i naciskać pompkę. No, ale za tą cenę wybaczałam, bo był lepszy od wielu wysokopółkowców. Na ten nowy też się pewnie skuszę, przy chudszym portfelu ciężko o coś lepszego, forma nakładania lepsza, ale nie wiem jaki rezultat. Na KWC jeszcze go nie ma
Stary 2011-06-10, 20:46   #367
nafnaf
Zadomowienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;27433111]
otorzylam winko, bede sie dzis alkoholizowac
[/QUOTE]
Miłego alkoholizowania
Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Hehe, zadzwoniła do mnie znajomy, że urodziło mu się dziecko i zapasza na pępkówkę teraz, zaraz.... mojego eM, ale nie ma do niego numeru i czy mogłabym przekazać Noszzzz, eM nie bardzo zadowolony, bo po pracy styrany, a to druga strona miasta, a ja tymczasem sama bym się chętnie wódy napiła a nie zaprosi nikt Paskudna dyskryminacja, może ja powinnam się była urodzić facetem?
Rilla, a nie możesz M. namówić na tą popijawę i się razem z nim wkręcić? Chociaż to pewnie męska impreza ma być
Oj, też bym sobie podrinkowała, ale nie ma z kim - muszę poczekać do jutra Chyba, że chcecie zrobić dziś wspólne drinkowanie wirtualne
Ode mnie właśnie wyszli znajomi, opowiedziałam im tak mniej więcej o nas i pokazałam zdjecia z weekendu, ich miny - - bezcenne Ciężko im chyba trochę było zaakceptować myśl, że stado obcych sobie dziewczyn, które znały się li i jedynie z internetu, zorganizowało sobie taki zlot - i że inne już czekają w kolejce Fajnie tak czasem ludzi zaskoczyć

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
And it all begins where it ends
24VII2012
Almost unreal
nafnaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:49   #368
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
bo babki ślinią się nad dzieciaczkiem i przeżywają, a facet się idzie napić nie wiem co stoi na przeszkodzie, jak już opijanie z tej okazji, zaprosić znajomych obu płci... zresztą, taki tatuś ma powód do opicia, akurat się najwięcej przy całej akcji narobił pewnie i musi odreagować

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nafnaf Pokaż wiadomość
Ode mnie właśnie wyszli znajomi, opowiedziałam im tak mniej więcej o nas i pokazałam zdjecia z weekendu, ich miny - - bezcenne Ciężko im chyba trochę było zaakceptować myśl, że stado obcych sobie dziewczyn, które znały się li i jedynie z internetu, zorganizowało sobie taki zlot - i że inne już czekają w kolejce Fajnie tak czasem ludzi zaskoczyć
Naf, moja koleżanka też nie dowierzała "ale jak, Wy się nie znacie?? i pierwszy raz na oczy będziecie widzieć??"
Stary 2011-06-10, 21:02   #369
Rilla82
Zakorzenienie

No niestety, impreza męska(phi) a zdziwieni znajomi i koleżanki, niech się lepiej nie dziwią, tylko biorą przykład
Stary 2011-06-10, 21:09   #370
Cindy28
Lux Mundi

Nava - co do henny, musisz zobaczyć co jest dostępne u Ciebie na rynku. Na polskim naturalnej henny brak - nawet ta z ELD-a [póki co najlepsza jeśli porównać cenę i działanie] ma znikomy, ale jednak - dodatek chemii. Mówiąc o patykach miałam na myśli oryginalną hennę indyjską, która w zależności od dodatków [indygo, amla etc] nadaje inny kolor włosom. A im więcej patyków, które wydają się zbędne, tym henna ma lepsze właściwości odżywcze. Najlepiej gdyby Ktoś Ci przywiózł prosto z Indii Jeśli takiej możliwości nie ma , możesz posiłkować się następującymi stronami :
http://www.khadi.pl/farby-do-wlosow
http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27
Trochę zabawy z tym będzie [mazidła], ale gra jest warta świeczki

Poczytać dodatkowo możesz tu :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=42193

Zapoznaj się, podumaj, a później wybierz, to co dla Ciebie i Twoich loków najlepsze

Gipssis - z Weekendem się zaprzyjaźniłam Będę zamawiać odlewkę, zobaczymy czy przyjaźń zamieni się w miłość

Zamki, pałace, historia, a w szczególności heraldyka to koniki mojego TŻ. O Krzyżtoporze słyszałam tyle razy, że sama mogłabym robić za przewodnika i Was oprowadzić W zeszłym roku wiosna/lato mieliśmy udać się w podróż "Szlakiem Zamków Piastowskich Dln Śląska", ale zdążyliśmy looknąć tylko Bolków, Świny, Krasków. Do Książa ruszyliśmy w majówkę , ale tam jak co roku festiwal kwiatów - tyle ludu, że odpuściliśmy, nie lubię takich tłumów;/ Kliczków to własność Barbary Johnson, żony tego Johnsona, który produkuje oliwki dla niemowlaków, więc ze zwiedzania nici Grodziec zwiedzałam podczas bytności u Wujostwa w Legnicy i Nowych łąkach w Lipie byłam jakoś ze 2 lata temu [Madzia tam mieszka]- na teren zamku i jego ruin weszłyśmy nielegalnie
A dziś miałam "teżewe" przejeżdżając obok tego http://bursztynowypalac.pl/kick/pl/palac.html
Bardzo podobny do Sobótki - Górki

Co do tajemnic, zamków, sztolni etc polecam książki Joanny Lamparskiej

Osobiście bardzo zainteresowała mnie historia Ślęży - do tego stopnia, że rozważam zakup wykrywacza metalu

Dyskryminacja w kwestii opijania narodzin jest ochydna ;/

Co do zlotów- skoro fani WoW-a czy gier rpg on-line mogą się spotykać, że o użytkownikach cb radia nie wspomnę, to czemu My nie ?

Edytowane przez Cindy28
Czas edycji: 2011-06-10 o 21:19
Cindy28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:09   #371
nafnaf
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
bo babki ślinią się nad dzieciaczkiem i przeżywają, a facet się idzie napić nie wiem co stoi na przeszkodzie, jak już opijanie z tej okazji, zaprosić znajomych obu płci... zresztą, taki tatuś ma powód do opicia, akurat się najwięcej przy całej akcji narobił pewnie i musi odreagować [COLOR=Silver]

Też mnie to zawsze zastanawiało
Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
Naf, moja koleżanka też nie dowierzała "ale jak, Wy się nie znacie?? i pierwszy raz na oczy będziecie widzieć??"
U mnie tak samo Ale widziałyście chociaż swoje zdjecia wcześniej?? Jak Wy się w ogóle rozpoznałyście?? A nie bałyście się, że się nie polubicie???
Wiecie co, ja już sama nie wiem, czy takie przedsięwzięcia są dziwne, czy nie Bo jak do tej pory wydawało mi się, że to świetna sprawa i fantastyczny sposób, żeby poznać nowe osoby i trochę urozmaicić sobie życie Ale jak o tym opowiadam innym, to spotykam się głównie właśnie z takim trochę niedowierzaniem i niemalże pukaniem się w czoło Chyba jak do tej pory tylko moja psiapsiółka zreagowała naprawdę pozytywnie A reszta trochę tak, jakbym im oznajmiła, że wybrałam się na weekend z grupą ufoludków ich latającym spodkiem

Cindy, wykrywacz metalu? Będziesz poszukiwać skarbów?

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
24VII2012
Almost unreal

Edytowane przez nafnaf
Czas edycji: 2011-06-10 o 21:12
Stary 2011-06-10, 21:18   #372
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:

Cindy, wykrywacz metalu? Będziesz poszukiwać skarbów?
Chętnie bym coś znalazła, nie powiem
Aczkolwiek Niemcy nadal trzymają na tym łapę, więc wątpię
Stary 2011-06-10, 21:50   #373
Rilla82
Zakorzenienie

Dziewczyny, jeśli któraś ma jeszcze wątpliwości, czy przyjeżdżać do Wro, myślę, że ten filmik powinien je rozwiać: http://www.youtube.com/watch?v=CBC5T...layer_embedded Nareszcie całkiem profesjonalna robota, której nie trzeba się wstydzić na świecie. Lou, wybacz, moim skromnym zdaniem jednak deklasuje Waszego dinozaura i wiedźmy, choć one też mają swój niezaprzeczalny urok

Edit: choć może trochę z tą nazwą fonetyczną przeginają, bo ktoś się może trochę zdziwić, jak będzie szukał na mapie Vrotslove, ale czepiać się nie będę

Edytowane przez Rilla82
Czas edycji: 2011-06-10 o 22:01
Stary 2011-06-10, 22:02   #374
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jeśli któraś ma jeszcze wątpliwości, czy przyjeżdżać do Wro, myślę, że ten filmik powinien je rozwiać: http://www.youtube.com/watch?v=CBC5T...layer_embedded Nareszcie całkiem profesjonalna robota, której nie trzeba się wstydzić na świecie. Lou, wybacz, moim skromnym zdaniem jednak deklasuje Waszego dinozaura i wiedźmy, choć one też mają swój niezaprzeczalny urok
nie no nie ma co porownywac i fogle
po takiej reklamowce moge sie przeprowadzac

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 22:07   #375
Cindy28
Lux Mundi

Rilla - raczej żadna się nie waha filmik świetny
Stary 2011-06-10, 22:13   #376
201609062117
Konto usunięte

Normalnie jestem dumna żem z Wrocławia
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 22:25   #377
nafnaf
Zadomowienie

Filmik genialny, ogląda się z prawdziwą przyjemnością A jacy fajni piłkarze... i siatkarze... i wioślarze Niezłe ciacha macie w tym Wrocławiu
Tylko ta nazwa mi się nie podoba - Vrotslove To jakaś obcojęzyczna wersja polskiej nazwy? Jak to jeszcze bardziej poudziwniają, to nie będzie wiadomo, że chodzi właśnie o Wrocław

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
24VII2012
Almost unreal
Stary 2011-06-10, 22:27   #378
Gipssis
Wtajemniczenie

Daaa,Breslau piekny!
Posprzatane i weekend dla siebie! A moze jak macie przy Bozym Ciele dlugi weekend to nad morze zawitacie???

Cindy ,szczerze podziwiam za przyjazn z Weekendem

Pamietacie-tydzien temu w Olsztynie bylysmy?! Kurcze jak ten czas leci...
Stary 2011-06-10, 22:35   #379
bridgeta
Zadomowienie

Rilla - faktycznie, bardzo fajnie zrobiony film.

Zaciekawiłam się, czy może o (jeszcze) moim obecnym mieście jest jakiś filmik. Znalazłam coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=LPME_JFCNlY

Co prawda to nie film a pokaz zdjęć Ale za to zdjęcia moim zdaniem genialne (ja widzę jak to wygląda w rzeczywistości )

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Znalazłam jeszcze film- efekt konkursu ogłoszonego przez ratusz:
http://www.youtube.com/watch?v=5qsao...eature=related
To tak trochę na poziomie kieleckich czarownic

Everyone I know is getting married or pregnant.
I'm just getting awesome.
bridgeta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 22:39   #380
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bridgeta Pokaż wiadomość

elo zioooom
zdjecia fajne, szczegolnie tez zimowe...

sure. fine. whatever.

Stary 2011-06-10, 22:41   #381
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bridgeta Pokaż wiadomość
Rilla - faktycznie, bardzo fajnie zrobiony film.

Zaciekawiłam się, czy może o (jeszcze) moim obecnym mieście jest jakiś filmik. Znalazłam coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=LPME_JFCNlY

Co prawda to nie film a pokaz zdjęć Ale za to zdjęcia moim zdaniem genialne (ja widzę jak to wygląda w rzeczywistości )

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Nigdy niestety nie byłam w Słupsku, a zdjęcia faktycznie bardzo zachęcające. Piosenka, no cóż...
Stary 2011-06-10, 22:58   #382
Gipssis
Wtajemniczenie

No to i ja poszperalam czym sie moge pochwalic i kurna niczym!
A w Slupsku ostatni raz bylam z 10 lat temu.Wyladnial przez ten czas....
Stary 2011-06-10, 23:22   #383
LouLou25
Zakorzenienie

grzebiac natknelam sie na calkiem przyzwoity filmik o Kielcach,
ma 20 min i jest w 2 czesciach ale warto luknac jest duzo ciekawych ujec...
http://www.youtube.com/watch?v=Va5BLw_LCGw

a tu w wersji skroconej 3 minutowej
http://www.youtube.com/watch?v=uTfsq...eature=related

sure. fine. whatever.

Edytowane przez LouLou25
Czas edycji: 2011-06-10 o 23:32
Stary 2011-06-11, 08:03   #384
201609062117
Konto usunięte

witam
jak ja lubie wolne słoneczne weekendy kiedy nie trzeba nic robić eh czemu wasz zeszłotygodniowy zjazd nie był w ten weekend to ja nie wiem
co do miast to powiem tak: jak byłam młodsza to od razu po studiach chciałam uciec z wro a teraz bardzo doceniam to miasto głównie ze względu na wielkość i komunikacje. Bo jak np w Warszawie musiałam przejechać z jednego końca miasta na drugi to pół dnia zeszło a tu tylko 2h
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 08:06   #385
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:

Edit: choć może trochę z tą nazwą fonetyczną przeginają, bo ktoś się może trochę zdziwić, jak będzie szukał na mapie Vrotslove, ale czepiać się nie będę
fajne fajne i mimo żem Wrocławianka asymilowana mogę stwierdzić że wiem w większości gdzie to było kręcone też fajnie
z nazwą - no cóż, przynajmniej Vrotslove wymawiany przez obcokrajowca najbardziej będzie przypominał Wrocław
Stary 2011-06-11, 09:26   #386
jiuna
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie tak samo Ale widziałyście chociaż swoje zdjecia wcześniej?? Jak Wy się w ogóle rozpoznałyście?? A nie bałyście się, że się nie polubicie???
Wiecie co, ja już sama nie wiem, czy takie przedsięwzięcia są dziwne, czy nie Bo jak do tej pory wydawało mi się, że to świetna sprawa i fantastyczny sposób, żeby poznać nowe osoby i trochę urozmaicić sobie życie Ale jak o tym opowiadam innym, to spotykam się głównie właśnie z takim trochę niedowierzaniem i niemalże pukaniem się w czoło Chyba jak do tej pory tylko moja psiapsiółka zreagowała naprawdę pozytywnie A reszta trochę tak, jakbym im oznajmiła, że wybrałam się na weekend z grupą ufoludków ich latającym spodkiem
no w dzisiejszych czasach to już nikogo poznawanie ludzi przez neta nie powinno dziwić
no właściwie ja TŻa tak poznałam
jiuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 09:38   #387
MaybeTomorrow
Raczkowanie

Przyznać się Kobietki, któraś z Was?

Cytat:

Ja już nie mogę z tymi dziećmi
Mam dość czytania o ciążach!
Co otwieram Obcasy, to albo ciąża, albo połóg, albo noworodek, albo traktowanie matek z dziećmi, albo o ubieraniu dzieci, zabawkach dla dzieci, dzieci w podróży, dzieci w mieście, dzieci i ich edukacja, dzieci i jakaś akcja, chcę mieć dzieci, chcę mieć bardzo dużo dzieci, nie mogę mieć dzieci...

Ten nawał reprodukcji jako tematu dla kobiety starszej niż 25 robi się męczący. Ja rozumiem, że wiek pierwszego porodu się przesunął - mam w rodzinie ordynatora ginekologii i położną, dla nich pierwiastka w wieku 33 to już nie nowina. Ja wiem, jakie problemy mają kobiety w ciąży/rodzące/z wózkiem - ciągle o nich, cholera, czytam. Ale czy to jedyne tematy warte uwagi?

Rozumiem, że piszecie o kobietach i dla kobiet, rozumiem, że coraz więcej jest tych w różnych fazach macierzyństwa, ale wierzyć mi się nie chce, że ciągłe wałkowanie macierzyństwa to jedyne, co może kobietę w ww. fazach interesować. I, że WO kupują tylko takie kobiety.

Zróbcie coś, bo robi się nudno z tą ciągłą ciążą w tle!

Źródło: Gazeta Wyborcza Stołeczna
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...i_dziecmi.html
MaybeTomorrow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 11:57   #388
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaybeTomorrow Pokaż wiadomość

Wprawdzie to nie ja, ale z chęcią mogę przyklasnąć

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Ehh, eM wrócił z pępkowego o 5(!) i jakoś ciężko mi się z nim dziś skomunikować. Ma któraś wrocławianka dziś ochotę na kino/kawę/piwo? Grzech siedzieć dziś w domu
Stary 2011-06-11, 12:31   #389
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MaybeTomorrow Pokaż wiadomość
hehe jest nas wiecej
u mnie doopna pogoda- zimno, pada, wieje a ja musze wyjsc jakies przynajmniej zakupy zarciowe zrobic

Rilla, chetnie bym sie z Toba na kawke wybrala
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 12:35   #390
bridgeta
Zadomowienie

Też się podpisuję pod tym artykułem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rzygam.jpg (20,7 KB, 7 załadowań)

Everyone I know is getting married or pregnant.
I'm just getting awesome.

Edytowane przez bridgeta
Czas edycji: 2011-06-11 o 12:44
bridgeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości