|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Lulek na tyle za duża ze musze isc w starej
może na sierpień do niej dorosne
|
|
|
|
#3272 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Dla mnie też była by fajna opcja gdybym może mieszkała w mieście, poza tym jestem nieśmiałą osobą i wstydliwą zwłaszcza mając do czynienia w realu
myślę że takie wizyty położnej bardziej mnie stresowały niż pomogły, jak co mogę się dowiedzieć od was albo od gina (ponoć później są częstsze już wizyty) Będziecie mi pisać co wam położne mówiły jeju, przyszedł do nas bratanek tż bo chciał zamówić część to tel na all, okazało się że nie ma takich części to zaczął szukać nowego telefonu i wszystkie propozycje były dla niego złe, bo to musi być na budowe (najlepiej nie zniszczalny), musi spełniać pewne jego wymagania, musi być nowy bo używany to na pewno zepsuty, a to za cienki, za stary, za brzydki, nie bo czarny, itd... miałam ochotę go wygonić, nic mu nie pasowało, chciałby chyba gwiazdkę z nieba a najlepsze że nie wiem czego on oczekuje bo chce nowy ale najlepiej żeby gwarancja uwzględniała wpadnięcie tel do betonu. Na co ja że to wtedy jest jego wina że nie dopilnował, na co on że nie jego wina bo telefon wpadł sam
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-06-10 o 21:27 |
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
A na ktora masz to wesele?
|
|
#3274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ludzie to mają oczekiwania heheh i jeszcze pewnie chce go za pół darmo, no nie?
|
|
#3275 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3276 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie wieczorową porą.......... Muszę się wbic do Was i nadrabiac pomalutku dzisiejszy dzien, bo reszte czytałam, tylko nie odpisywałam
|
|
|
|
#3277 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Pesteczka
|
|
|
|
#3278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaa, no to luz ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Dobry wieczor
|
|
|
#3279 |
|
Rozeznanie
|
![]() Podczytuje i podziwiam sukienke Lulla. Wygladasz slicznie
|
|
|
|
#3280 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej
Witam Was po kilkudniowej przerwie Nie pisałam, bo jakoś nie bardzo było o czym, podczytywałam Was jedynie wieczorami. U mnie ostatnio nastąpił postęp, a mianowicie mój Filipek kopnął mnie wczoraj 2 razy i to tak że na brzuchu było widać to miejsce gdzie kopał Z tego co pamiętam:- spóźnione gratulacje dziewczynom, które w ostatnim czasie wyszły za mąż, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, i oby jak najdłużej z Waszymi tż-tami! - spóźnione życzenia urodzinowe dziewczynom, które ostatnio obchodziły urodziny No i miłego weekendu życzę Wam wszystkim! |
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Pestuś
|
|
#3282 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja nerwowo z tą moją Amelą nie wytrzymam!!!!!
Jaki to jest leń czy nie wiem kto... ja jej prawie nie czuję zamiast z każdym dniem coraz mocniej to ja coraz mniej i słabiej ją czuję Leżałam teraz i leżałam i NIC pukałam się po brzuchu - zaczepiałam ją i doopa w dniu ją troszeczkę czułam ale co to za czucie... tylko od środka czuję, jak mi pęcherz kopnie lekko a jak rękę przyłożę to wielkie gooownooo Rany!!! Idę dalej leżeć i wyczekiwać...
|
|
|
|
#3283 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie Lula wróciłam się kilka stron żeby zobaczyć bo przez malego pobieżnie czytałam - chyba dobrze się stało ze panterkę wykupiono co?
wszystko ma swój wyższy cel![]() Agnyska nie umiem sobie wyobrazić tej sukienki na kims, ale chętnie Cię zobacze jak kupisz Może być ładnie |
|
|
|
#3284 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a wasze dzieci też są tak ruchliwe? teraz to moje małe
tak się ruszało jakby wypychało wszystko co się da tak to dziwnie wyglądało na brzuchu. Jak to tż powiedział: walczyło z tasiemcem
|
|
|
|
#3285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To wtedy ona nie przyjdzie do Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
Odpoczywaj Pestko, nie przedźwigaj się tam Lausanne, ja tą sukienkę widziałam kilka razy, bo moja szefowa taką ma i się zakochałam. A że teraz do pracy nie chodzę, to nie zaszkodzi nawet jak ją ubierzemy tego samego dnia ![]() Kasiuleczkakuleczka - mój mały ostatnio rusza się jakoś słabiej, to znaczy słabiej go czuję na zewnątrz, bo w środku to mi się aż wszystko przewraca i uczucie jakby mnie mocno łaskotał od środka Myślę, że po prostu jest inaczej ustawiony. Może to to? Nie martw się, ja mojego dzieciaka czuję inaczej co kilka dni, a już miałam tak, że z zewnątrz wyglądało to jak "walka z tasiemcem" (Mucka, świetne to określenie No, kilka par butów wystawiłam. Widzę, że od ostatniego razu wiele się w sprzedaży zmieniło, ale podobają mi się te zmiany ![]() Dobranoc mamcie!
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-10 o 22:09 |
|||
|
|
|
#3286 |
|
Wtajemniczenie
|
Ty Kasia dziecka nie męcz, jak będzie chciała to sama pokopie. Jeszcze nie czas żeby się regularnie ruszala. I sama mówiłas - o ile dobrze kojarzę - że masz łozysko z przodu macicy i Ci lekarz mowil ze słabiej możesz czuc ruchy. Więc nie wyszukuj sobie problemów bo
|
|
|
|
#3287 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
byłam dziś na zakupach spożywczych, bo mężuś przyniósł wypłatę jak ja lubię ten dzień szkoda tylko, że ta kasa tak szybko ucieka i już ma przeznaczenie![]() Cytat:
trzymam ![]() Cytat:
siusiaki górą![]() rewelacja Kochana sukienka piękna i cudnie w niej wyglądaszCytat:
kurcze jestem nią zachwycona szkoda, że ja taka malutka jestem i w takich nie bardzo mogę chodzić
|
|
|
#3288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
albo z jednej strony kuleczke i z drugiej-wtedy chyba wypina glowke i doopke równocześnie![]() Cytat:
|
|
|
#3289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najśmieszniejsze jest to, że mój tż nie może upolować kiedy kopie, bo co mu mówię to on kładzie rękę na brzuchu a wtedy cisza... wstydzi się tatusia chyba hehe
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zaraz idę lulu bo mi się oczy same zamykają![]() a sukienke kupuj |
|
|
|
|
#3291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Ja od paru mc walcze z ciążową bezsennoscia tym bardziej kiedy maluszek sie uaktywnia najbardziej ok 23 w nocy i tak potrafi pol nocy kopac, kokosic sie, ile razy sie z nim bawilam i nie moglam przestac, bo nie chcialam go zostawiac samego i zarywalam nocki
|
|
|
#3292 |
|
Wtajemniczenie
|
moja mała tez się teraz rusza najbardziej późnym wieczorem i w nocy. I po truskawkach ze smietaną i z cukrem
|
|
|
|
#3293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Prawdopodobnie tak, bo mi się podoba, a tż też już się chyba do niego przekonał bo mówi do synka po imieniu
jeeej, to jest wręcz niemożliwe, jak ja tą małą istotkę kocham Cytat:
|
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się męczę tydzień już... nawet się przemogłam do melisy i nic... dzisiaj buszowałam po domu od 2.20... a dzidziol oczywiście w najlepsze nocną imprezkę miał hehe jedyny plus tego nie spania, że można czuć kopniaki i wiercenie ehh na odwyk fb muszę iść
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wie co dobre
|
|
|
#3296 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie już we wtorek czeka kolejna wizyta i możliwe że usg, ale teraz bardziej cieszy mnie wizja wizyty u fryzjera i zakupów niż to
i wszystko tak na szybkiego.. normalnie nie ciągnie mnie już do wizyt u ginki Może następna wizyta będzie udana, i dostanę chociaż zdjęcie 3d
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
filip ładne imię, tez o nim myślałam... o mówieniu do brzucha też czytałam... trzeba mówić żeby dzieciaszek oswajał się z głosami, można nawet puszczać swoje ulubione piosenki wtedy po urodzeniu je rozpozna
|
|
#3298 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3299 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
na pewno w inneej też będziesz wyglądała ślicznie a tą już będziesz miała na kolejne wesele![]() Cytat:
Cytat:
ja małego też dziś tylko raz czy dwa czułam, ale spokojnie mała Cię jeszcze zakopieCytat:
|
|
|
#3300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ostatnio mój tż mnie rozwalił! Chciał poczuć synka i zaczęłam pukać lekko w brzuszek, żeby go obudzić, a on do mnie: "Co Ty robisz? Nie rób tak bo dziecku zaszkodzisz!", a ja do niego że to Fifiego obudzi, i że On tego nie odczuwa mocno. Jakbyście go widziały chwilę później, zaczął mi pukać w brzuch jak jakiś wariat Śmiać mi się z niego chciało
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

może na sierpień do niej dorosne

myślę że takie wizyty położnej bardziej mnie stresowały niż pomogły, jak co mogę się dowiedzieć od was albo od gina (ponoć później są częstsze już wizyty)
miałam ochotę go wygonić, nic mu nie pasowało, chciałby chyba gwiazdkę z nieba 

ale wracam juz o 20 bo z konradkiem jedziemy - powód gdzie indziej

Leżałam teraz i leżałam i NIC
Może być ładnie

siusiaki górą
i wszystko tak na szybkiego.. normalnie nie ciągnie mnie już do wizyt u ginki 
ja małego też dziś tylko raz czy dwa czułam, ale spokojnie mała Cię jeszcze zakopie