Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-11, 11:48   #3511
margaret82
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Hej mamusie
W końcu wczoraj kupiliśmy ruter i mąż rozdzielił sygnał więc wracam do świata internetu po tygodniowej przerwie Kompletnie nie wiem co u Was Mam nadzieję że wszystko w miarę ok
Przeleciałam kilka ostatnich stron i też musze powiedzieć ze czuje się jak słoń Gruba, powolna, niesprawna, jedyne buty które na mnie pasuja to plażowe japonki bo mam tak spuchniete nogi że nic innego na mnie nie wchodzi dłonie nie lepsze aż mi palce drętwieją Dzisiaj poleżakowałam w wannie i jak wyszłam to zanim nabalsamowałam całe ciało to byłam juz spocona Nie mówiąc juz że z łóżka już nie wstaje tylko sie sturluje Chodzić długo nie mogę bo mnie nogi w kolanach bolą od dźwigania tego ciężaru a ile już przytyłam to nawet niechce mi się mówić bo na sama myśl mam załamkę Przepraszam ze tak wpadam i od razu się żalę ale ostatnio mam juz dosyć i chciałabym juz urodzić.

Trzymam kciuki kciuki za wszystkie wizyty i wyniki i egzaminy
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 12:11   #3512
moniczka2123
Zadomowienie

Lece dziewczynki spac a co sobie zalowac

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 12:13   #3513
Stapelka
Rozeznanie

Dostałam wyniki z tarczycy
THS 2,98 uIU/ml ( 0,27 -4,20) ostatnio miałam 4,60
Ft3 2,43 pg/ml (2,57-4,43)
Ft4 0,904 ng/dl (0,93-1,7 )
czyli wg mnie THS w normie reszta za nisko, co to znaczy ?

na razie na to odpiszę bonie nadążam Was nadrabiać
te wyniki wskazują na niedoczynność - FT3 poniżej normy może się odbijać na samopoczuciu i depresyjnych nastrojach. Ty zażywasz euthyrox tak? bo ja już nie pamiętam kto zażywa a kto nie jak tak to możesz sobie ponieść ciut dawkę. tzn zależy jaki masz układ z endo bo ja mam wolną rękę w regulacji dawki byle TSH nie było większe niż 1
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 12:18   #3514
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Dostałam wyniki z tarczycy
THS 2,98 uIU/ml ( 0,27 -4,20) ostatnio miałam 4,60
Ft3 2,43 pg/ml (2,57-4,43)
Ft4 0,904 ng/dl (0,93-1,7 )
czyli wg mnie THS w normie reszta za nisko, co to znaczy ?

na razie na to odpiszę bonie nadążam Was nadrabiać
te wyniki wskazują na niedoczynność - FT3 poniżej normy może się odbijać na samopoczuciu i depresyjnych nastrojach. Ty zażywasz euthyrox tak? bo ja już nie pamiętam kto zażywa a kto nie jak tak to możesz sobie ponieść ciut dawkę. tzn zależy jaki masz układ z endo bo ja mam wolną rękę w regulacji dawki byle TSH nie było większe niż 1
u mnie endo też dążyła do zbicia tsh poniżej jednego i się udało ale ja zażywam najmniejszą dawkę euthyroxu bo 25 a po porodzie mam odstawić i po ok 6 tygodniach zrobić badania żeby zobaczyć co się będzie działo.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 12:19   #3515
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Lece dziewczynki spac a co sobie zalowac
Oj ja ostatnio też ciągle sobie przysypiam na chwilę
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-06-11, 12:44   #3516
agadus
Wtajemniczenie

byłam niedawno w sklepie i na targu maaasa ludzi byłam też w dawnej pracy i tam jest taka dziewczyna która z mężem stara się o dziecko od 5 lat i juz poddaje się inseminacji ( tak to sie chyba nazywa ) i ona już powoli dostaje cos do głowy omija kobiety ciężarne kupuje nawet ubranka i ręczniki dla dziecka a ostatnio jak kupiła ręcznik to ponoć miał byc dla psa dlatego powiedziałam sobie że nie będę narzekała że mi brzuch przeszkadza że w nogi mi trochę poszło że nieraz tętno mam 100 i jak siedzę i nic nie robię to jakbym jakis wielki dół wykopała.... dziękuję Bogu że obdarował mnie takim błogosławieństwem i nosze pod sercem dzidziusia po raz drugi ( bo to druga ciąża) że we mnie jest życie i prawdziwy człowieczek bo tak patrząc na tą znajoma to jest bardzo nieszczęsliwa a dała by wszystko żeby przeżywać to my

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

tylko nie bierzcie sobie kochane tego do siebie mówię o swoim narzekaniu bo też nie raz Was maltretowałam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 12:46   #3517
kalinkap13
Rozeznanie

znowu piekna pogoda wraca

tak sobie teraz mysle..ze dzis bylby nasz slub pogoda nawet ladna,nie za goraco,nie za zimno.. ale przesunelismy termin z wlasnie 11.06 na 9.10.2010 r. i nie zaluje

co do poltra-i nas tez taka tradycja ludzie przychodza przewaznie z butelkami po piwie, wodce,winie-jakiekolwiek, zdaza sie ze nawet tv przyniosa ale tylko po to zeby huk dalo.
schodza sie wieczorem, tluka to szklo, mlodzi czestuja kieliszkiem wodki, a potem 'mala wyzerka' i picie. u nas akurat bylo w namiocie na 120 os.,polter trwal do ok polnocy..

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
mam taka instrukcje z netu:
Należy go pić na 2-3 tyg. przed terminem porodu (3 łyżki
suszonych liści malin, 1l wody, zagotować,
gotować przez 3 min.), pić 3 razy dziennie.
Na sam poród dobrze jest tez wypić mocniejszy napar (30g ziela na 500 ml wody gotowac 15 min)
Liście malin zawierają prostaglandyny i to właśnie ich sekret (ważne by herbarta była z liści,gdyż owoce malin prostaglandyn nie mają).
musze zapamietac,a najlepiej gdzies zapisac
najpierw jednak trzeba kupic te liscie malin

dziekino to fotelik wyszedl Wam prawie gratis,bo normalnie sama baza kosztuje ok 500 zl

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
no i brawo!!

Gin mi przepisała "na zaś" więc mam, zresztą to była mieszanka 3 leków, codziennie inny i tak na zmiane.

DZIEŃ DOBRY
dzięki Wam sprawdziłam w necie i co? wszytskie CH jutro zamknięte! to już wogole mi się nogi ugięły... mąż w pracy a na 18 idziemy na ten panieńsko-kawalerski wieczór.... wymysliłam prezent... kupimy ładne pudełko z wielką kokardą z karteczką "na romantyczną kolację we dwoje" czy coś takiego a w środku 2 zupki błyskawiczne, 2 świczeczki i paczka zapalek co myślicie?

idę kończyć moje drzewo bo wczraj przyjechali goście i nie dokończyłam a została mi 1 gałązka teraz obijam sobie krzesła hehe
no to dobrze ze zapisala Ci na 'zas'. ja tez czesto lapie infekcje..od zawsze i musze uwazac. mam nadzieje ze teraz nic sie nie przypaletalo..

hehe,pomysl fajny

jak skonczysz drzewko koniecznie wstaw fotke!

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 12:56   #3518
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
byłam niedawno w sklepie i na targu maaasa ludzi byłam też w dawnej pracy i tam jest taka dziewczyna która z mężem stara się o dziecko od 5 lat i juz poddaje się inseminacji ( tak to sie chyba nazywa ) i ona już powoli dostaje cos do głowy omija kobiety ciężarne kupuje nawet ubranka i ręczniki dla dziecka a ostatnio jak kupiła ręcznik to ponoć miał byc dla psa dlatego powiedziałam sobie że nie będę narzekała że mi brzuch przeszkadza że w nogi mi trochę poszło że nieraz tętno mam 100 i jak siedzę i nic nie robię to jakbym jakis wielki dół wykopała.... dziękuję Bogu że obdarował mnie takim błogosławieństwem i nosze pod sercem dzidziusia po raz drugi ( bo to druga ciąża) że we mnie jest życie i prawdziwy człowieczek bo tak patrząc na tą znajoma to jest bardzo nieszczęsliwa a dała by wszystko żeby przeżywać to my

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

tylko nie bierzcie sobie kochane tego do siebie mówię o swoim narzekaniu bo też nie raz Was maltretowałam

Chyba wiem , co masz na myśli. Każda z nas jest megaszczęściarą. Pomimo bólu, zmęczenia, a do tego bezradności w związku z tym, nosimy w sobie życie. Nic dziwnego, że nazywa się to stanem błogosławionym. chyba nabiorę trochę pokory i odłożę gorzkie żale na bok.

A pamiętacie jak na początku każda z nas czekała na pierwsze usg, żeby przetrwac te pierwsze 3 miesięce (najniebezpieczniejsze - ja dopiero wtedy ujawniłam się na forum), potem na to,żeby zobaczyc kształty brzuszka, założyc pierwszy ciążowy ciuch, a potem na te kopniaczki, a teraz to już tylko na dzidzię obok nas
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Mąż już wyszedł mistrzostwa także nadal trzymajcie kciuki.
Trzymam wielkie kciuki za męża i za wannę!

posprzątałam trochę i już mnie barki bolą. - to apropo nie narzekania

Edytowane przez agni82
Czas edycji: 2011-06-11 o 13:07
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 12:57   #3519
agulaaabar
Zakorzenienie

Finito
Szału nie ma, ale zawsze to jakas zmiana

A teraz obijam krzesła hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4820.jpg (49,9 KB, 74 załadowań)

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:00   #3520
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Finito

Cudowne te drzewo Ale masz talent dziewczyno klask i:
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:00   #3521
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Finitoszału nie ma, ale zawsze to jakas zmiana

jestem pod ogromnym wrażeniem. Zdolna bestia jesteś. lubię takie samodzielnie robione rzeczy. gratuluję zdolności i pokaż potem krzesła .
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:04   #3522
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
no widze że DaKaro przesłała mi telepatycznie pomysł na wieczór
Ha, czytam w Twoich myślach.
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
tak w ogole to jutro mam wizyte u ginekologa, od razu prosze o kciuki
oczywiście zaciśnięte.
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
DaKaro mamy razem usg we wtorek
na ktora masz godzine? u nas 18.30
My mamy na 17.00 z tym że podobno bardzo duże opóźnienia ma lekarz, mam nadzieję, że wieczorkiem będę mieć dla Was wiadomości o płci dzidizolka.
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
jem śniadanko i jadę na uczelnie na egzaminy :/
na pewno pójdzie dobrze.
Cytat:
Finito
Ale śliczne drzewko, to są jakieś naklejki?

Kobitki, pytanie do Was: czy jak będę mieć do zrobienia badania (krew i inne) to mogę iść do każdego laboratorium czy przychodni? Ja i tak muszę za wszystkie zapłacić, czyli mogę iść gdziekolwiek?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:07   #3523
agadus
Wtajemniczenie

agni właśnie o to mi chodzi bo tak patrzac na tą znajoma to jest dramat na każdy widok kobiety ciężarnej zaraz oczy mokre pracowałyśmy prawie rok razem a teraz jak przychodze do rossa to mnie mija dużym łukiem i mimi że tu mi źle tam boli to później minie a na rękach będę trzymała największy skarb ( drugi bo jeden juz mam ) krew z krwi i ten usmiech a później słowo mama to największy balsam na serce..... ah wzruszyłam się

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Finito

bardzo ładnie to wygląda ja wczoraj na allegro ogladałam takie naklejki i bardzo mi sie podoba

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:22   #3524
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja sie wlasnie bawie w ten konkurs Oriflame bo wypadłam z rankingu

ja sie zast na zakupem 2 fotelika takie z rozkładanym oparciem
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:23   #3525
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Finito

Super

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Kobitki, pytanie do Was: czy jak będę mieć do zrobienia badania (krew i inne) to mogę iść do każdego laboratorium czy przychodni? Ja i tak muszę za wszystkie zapłacić, czyli mogę iść gdziekolwiek?
W każdym laboratorium Ci zrobią

Cytat:

My mamy w rodzinie taki przypadek. Kuzynka D od dawna się stara z mężem o dziecko i nic z tego Aż się bałam jak ona zareaguje na moją ciążę. Ale oni chyba już się pogodzili z tym że nie beda miec dzieci
Stary 2011-06-11, 13:25   #3526
marzena_S
Zadomowienie

Bella, powtórzę już pewnie to co co dziewczyny pisały, ale jesteś bardzo dzielna i nad wyraz dojrzała.
Twoje dziewczynki są cudne i już całkiem spore, jeszcze chwila i będziecie wszystkie razem w domu.

Aulaaabar,wow- drzewko wygląda jak gotowa naklejka- masz ogromny talent.

Myślałam, że mnie puchnięcie ominie, ale się przeliczyłam.
Musiałam zdjąć obrączkę, bo by mi palec eksplodował, stopy też spuchnięte, ale na szczęście nie rzuca się to w oczy bo zawsze miałam bardzo szczupłe palce i wąskie stopy- w buty na szczęście się mieszczę.
Waga pokazuje 15kg na plusie...aż strach pomyśleć jaka będzie końcowa.
Dziwne to, nie objadam się i staram się jeść zdrowo, w niektóre rzeczy sprzed ciąży się mieszczę, a ważę tyle co wieloryb- jak to działa?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31 tydz (1).jpg (78,1 KB, 50 załadowań)
Stary 2011-06-11, 13:42   #3527
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
u mnie endo też dążyła do zbicia tsh poniżej jednego i się udało ale ja zażywam najmniejszą dawkę euthyroxu bo 25 a po porodzie mam odstawić i po ok 6 tygodniach zrobić badania żeby zobaczyć co się będzie działo.

no ja już nie wiem moja endo dążyła do zbicia poniżej dwóch, a teraz mówi że w 3 trymestrze aby było poniżej 3... i bądź człowieku mądry.

Cytat:
Finito

Kobieto w szoku jestem totalnym, toż to cudo takie, pięknie Ci to wyszło, ja naklejka dosłownie, my mamy w sypialni drzewo naklejkę ale Twoje bije wszystko na łeb! Czym to malowałaś?

[QUOTE=marzena_S;27445928

Musiałam zdjąć obrączkę, bo by mi palec eksplodował, stopy też spuchnięte, ale na szczęście nie rzuca się to w oczy bo zawsze miałam bardzo szczupłe palce i wąskie stopy- w buty na szczęście się mieszczę.
Dziwne to, nie objadam się i staram się jeść zdrowo, w niektóre rzeczy sprzed ciąży się mieszczę, a ważę tyle co wieloryb- jak to działa? [/QUOTE]

Ja puchnę tak delikatnie, ale obrączki i pierścionka już nie noszę, bo jednak palce trochę podpuchnięte.
Piękny brzuszek, wagą się nie przejmuj, ja też mam 15 na plusie, ale niektórzy mówią że i tak jestem sucha tylko w brzuch poszło ( jasne, tylko wszystkie majtki musiałam o lamusa schować)

Nerola miałaś wrzucić swój przepis na botwinę, ja właśnie gotuję..ciekawa jestem Twojego sposobu przyrządzania.

Wieczorem mamy mieć gości, z zaproszeniem na wesele. Doszły nam 2 wesela o których nie wiedziałam. A więc: w lipcu- 3, w sierpniu-1 i wrzesień-2, no i jedno za nami. Oczywiscie nie idziemy, tylko na te wrześniowe, i to na jedno.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:45   #3528
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja od ok 5 dni biore te tabl na puchniecie i opuchlizna dzisiaj widze ze mniejsza

http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-kapsulek.html

ponoc Lioton 1000 jest tez dobry
Stary 2011-06-11, 13:53   #3529
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Finito

No nie wierzę Ślicznie Ja miałam taką samą naklejkę w sypialni jak mieszkaliśmy u rodziców, ale Twoje dzieło wygląda o niebo lepiej Masz talent.

Co do puchnięcia to ja nie daję rady. Wstaję już spuchnięta, nogi wyglądają strasznie, a jeszcze bardziej bolą Obrączkę ściągnęłam już dawno i nawet nie próbuję jej zakładać żeby się nie zdołować.
Wczoraj kupiłam te klapki w pepco za 5zł do szpitala, ale jak spuchnę to w nie nie wchodzę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:56   #3530
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No nie wierzę Ślicznie Ja miałam taką samą naklejkę w sypialni jak mieszkaliśmy u rodziców, ale Twoje dzieło wygląda o niebo lepiej Masz talent.

Co do puchnięcia to ja nie daję rady. Wstaję już spuchnięta, nogi wyglądają strasznie, a jeszcze bardziej bolą Obrączkę ściągnęłam już dawno i nawet nie próbuję jej zakładać żeby się nie zdołować.
Wczoraj kupiłam te klapki w pepco za 5zł do szpitala, ale jak spuchnę to w nie nie wchodzę
mi w poprzedniej ciazy opuchlizna zeszla jakoś po 3 tyg od porodu
Stary 2011-06-11, 14:11   #3531
brunetka2000
Zakorzenienie

Wiadomość od Scio:
"Dotrwałam już do 37 tygodnia i teraz już nic nie będą hamować. Ale nic się nie dzieje. Szyjka skrócona, miękka ale rozwarcia i skurczy brak. jeszcze dziś pobiorą mi transaminazy i jak będą niskie to mogę iść do domu. Ale poród będą wywoływać przed czasem w 38 tygodniu. Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn"
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 14:22   #3532
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
rzeleciałam kilka ostatnich stron i też musze powiedzieć ze czuje się jak słoń Gruba, powolna, niesprawna, jedyne buty które na mnie pasuja to plażowe japonki bo mam tak spuchniete nogi że nic innego na mnie nie wchodzi dłonie nie lepsze aż mi palce drętwieją Dzisiaj poleżakowałam w wannie i jak wyszłam to zanim nabalsamowałam całe ciało to byłam juz spocona Nie mówiąc juz że z łóżka już nie wstaje tylko sie sturluje Chodzić długo nie mogę bo mnie nogi w kolanach bolą od dźwigania tego ciężaru a ile już przytyłam to nawet niechce mi się mówić bo na sama myśl mam załamkę Przepraszam ze tak wpadam i od razu się żalę ale ostatnio mam juz dosyć i chciałabym juz urodzić.
ja już dawno nie nosze pierscionkow, mi puchna okazjonalnie i nagle palce. wczoraj po nocy tak spuchla prawa reka ze nie moglam zgiac palców...

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
jak płacisz to obojętnie gdzie zrobisz

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Scio:
"Dotrwałam już do 37 tygodnia i teraz już nic nie będą hamować. Ale nic się nie dzieje. Szyjka skrócona, miękka ale rozwarcia i skurczy brak. jeszcze dziś pobiorą mi transaminazy i jak będą niskie to mogę iść do domu. Ale poród będą wywoływać przed czasem w 38 tygodniu. Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn"
trzymamy kciuki!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 14:22   #3533
marzena_S
Zadomowienie

Dziewczyny (szczególnie te które mają w brzuchu chłopców) w klubie założyłam nowy wątek z ciuszkami na sprzedaż.
Na początku ciąży kupiłam kilka rzeczy z myślą o synku, a że okazał się on córeczką to chciałabym się ich pozbyć- może któraś by się skusiła.
Stary 2011-06-11, 14:27   #3534
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
skąd jestes - u mnie ten zwyczaj nazywa sie pultrowaniem (ew półlitrowaniem) i wiem że kiedyś to w butelki tłuczone jeszcze lali smołę i sypali pierze żeby gorzej sie sprzątało. podobno świetlówki fajnie strelaja na takiej zabawie - kuzynka mi mówiła

ten zwyczaj wywodzi się z Niemiec - Polterabend http://pl.wikipedia.org/wiki/Polterabend
Ja jestem z Wielkopolski, a dokładnie z Leszna Ale moja mama i w sumie ja też pochodzi z miejscowości oddalonej od Leszna 20 km i mówiła, że tam takiego zwyczaju nie było

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
U nas w nocy burza była

jem śniadanko i jadę na uczelnie na egzaminy :/

Bella dziewczynki są śliczne

Śniło mi się dzisiaj, że miałam Małego już i że mogłam karmić go tylko jedną piersią i że chodziłam non stop i drugą naciskałam, żeby zaczęło lecieć.
No to za egzaminy

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Mąż już wyszedł mistrzostwa także nadal trzymajcie kciuki.

Dzisiaj ją zaczęłam dzień od doła. Już się wyplakałam mężowi od rana, że to ostatnia ciąża. Dobrze, że tym razem mnie przytulił a nie powiedział: oj tam przejdzie. Przez moje "podwozie" spać nie mogę. Chodzić i siedzieć to rozumiem ale żeby nawet leżeć? Jeszcze znalazłam żylaki na nogach (i nie tylko).

Mam 26 lat a czuję się jak wrak (fizycznie). Mam dosyć. Jeszcze 1,5 tygodnia i mała donoszona. Marzę o tym żeby Zuzka była już gotowa do wyjścia. I żeby chciała wyjść. Sama żeby mi zrobiła taka niespodziankę.
Nadal kciuki zaciśnięte A z tymi dołami to chyba każda z nas ma. Ja wczoraj też miałam ochotę ryczeć i krzyczeć. Czułam się gruba i paskudna i niedołężna A jeszcze szwagierka mnie wk*wiła strasznie - mamy w pokoju wielką szafę z dwoma lustrami w drzwiach, więc przyszła się poprzeglądać Zapukała i wchodzi po czym rzuca tekstem "Ale ładnie nie? Zmieściłam się w sukienkę, którą miałam 11 lat temu na weselu" Myślałam że ją zabiję, ja tu doły łapię czy wejdę w swoje ciuchy sprzed ciąży i kiedy to będzie a ta włazi i się chwali jaka ona szczupła

Cytat:
Finito

No kobieto masz talent Piękne drzewko

A tak w ogóle to witam Mamusie
Od rana się nałaziłam po mieście, na 17 jeszcze na ślub idziemy, posprzątałam cały dom i padam na twarz.
A no i mam wrażenie że w nocy miałam skurcz przepowiadający - chyba że okresowy ból brzucha może się śnić W każdym razie na pewno się przebudziłam i odwróciłam na drugi bok i przestało boleć...

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Scio:
A właśnie chciałam pytać czy któraś ma wieści od Scio
to teraz już na pewno wszystko będzie dobrze
Stary 2011-06-11, 14:36   #3535
moniczka2123
Zadomowienie

Mam pytanko czy podczas porodu trzeba zdjac obraczke??

Stary 2011-06-11, 14:42   #3536
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Teoretycznie pewnie nie musisz ale mi mój gin opowiadał o jednej której musiał rozcinać i bał się czy palca jej nie utnie razem z obrączką.
Stary 2011-06-11, 14:45   #3537
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Teoretycznie pewnie nie musisz ale mi mój gin opowiadał o jednej której musiał rozcinać i bał się czy palca jej nie utnie razem z obrączką.

Nie dala bym rozciac jak mi spuchna tak palce zebym musiala ja zdjac to zdejme ale wolala bym nie bo ja od slubu nie zdjelam jej ani razu

Stary 2011-06-11, 14:52   #3538
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
nie sądzę aby prenalen wywoływał skurcze- syrop jest na bazie owoców, a nie liści, a to liście mają PODOBNO takie działanie.
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja herbatę z lisci(LIŚCI BARTESSO) malin robiłam sobie z własnego ogródka.Świeze.
Suszone to już nie to,wiec jak macie dostęp do działek ,ogródków to heja.Za kradzież siedzieć nie pójdziecie bo to dla dobra naszego Państwa

Carmelko mozesz mi coś poradzić na kieszonkę między zębami?
Kazdy kęs to ból
i takie swieze normalnie parzyc?? dzialalo?? a to nie szkodzi na zolądek??
mam ogrodek i mam maliny

Cytat:
Finito

jak szalu nie ma, uwielbiam takie motywy

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Bella, powtórzę już pewnie to co co dziewczyny pisały, ale jesteś bardzo dzielna i nad wyraz dojrzała.
Twoje dziewczynki są cudne i już całkiem spore, jeszcze chwila i będziecie wszystkie razem w domu.

Aulaaabar,wow- drzewko wygląda jak gotowa naklejka- masz ogromny talent.

Dziwne to, nie objadam się i staram się jeść zdrowo, w niektóre rzeczy sprzed ciąży się mieszczę, a ważę tyle co wieloryb- jak to działa?
nie wyglądasz na grubasa slicznie wygladasz

Cytat:
podczas naturalnego mi nie kazali zdejmowac, ale jak juz mnie wzieli na sale operacyjną na cc to musialam calą bizuterie oddac, teraz zostawie męzowi wszystko pod opieka, bo czasem moze cos zginąc a jak obraczka zginie to nie wesola sprawa
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 14:53   #3539
sygine
Zadomowienie

Jakby ci tak spuchły palce że by musieli rozciąć to raczej nikt by cię o zdanie w tym temacie nie pytał. Ja ściągnęłam obrączkę w 7 miesiącu chociaż prędzej też nie ściągałam.
Stary 2011-06-11, 15:05   #3540
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja już dawno nie nosze pierscionkow, mi puchna okazjonalnie i nagle palce. wczoraj po nocy tak spuchla prawa reka ze nie moglam zgiac palców...
!
Obrączki i pierścionka to ja już od kwietnia nie noszę a ostatnio jak chciałam założyć to mi weszła na mały palec i to jeszcze z trudem

Scio dobrze że już 37tc teraz możesz już spokojnie rodzić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości