|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Hej mamusie
W końcu wczoraj kupiliśmy ruter i mąż rozdzielił sygnał więc wracam do świata internetu po tygodniowej przerwie Kompletnie nie wiem co u Was ![]() Przeleciałam kilka ostatnich stron i też musze powiedzieć ze czuje się jak słoń aż mi palce drętwieją Trzymam kciuki kciuki za wszystkie wizyty i wyniki i egzaminy
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Lece dziewczynki spac
a co sobie zalowac
|
#3513 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam wyniki z tarczycy
THS 2,98 uIU/ml ( 0,27 -4,20) ostatnio miałam 4,60 Ft3 2,43 pg/ml (2,57-4,43) Ft4 0,904 ng/dl (0,93-1,7 ) czyli wg mnie THS w normie reszta za nisko, co to znaczy ? ![]() na razie na to odpiszę bonie nadążam Was nadrabiać ![]() te wyniki wskazują na niedoczynność - FT3 poniżej normy może się odbijać na samopoczuciu i depresyjnych nastrojach. Ty zażywasz euthyrox tak? bo ja już nie pamiętam kto zażywa a kto nie |
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po porodzie mam odstawić i po ok 6 tygodniach zrobić badania żeby zobaczyć co się będzie działo.
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
Oj ja ostatnio też ciągle sobie przysypiam na chwilę
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#3516 |
|
Wtajemniczenie
|
byłam niedawno w sklepie i na targu maaasa ludzi byłam też w dawnej pracy i tam jest taka dziewczyna która z mężem stara się o dziecko od 5 lat i juz poddaje się inseminacji ( tak to sie chyba nazywa ) i ona już powoli dostaje cos do głowy omija kobiety ciężarne kupuje nawet ubranka i ręczniki dla dziecka a ostatnio jak kupiła ręcznik to ponoć miał byc dla psa dlatego powiedziałam sobie że nie będę narzekała że mi brzuch przeszkadza że w nogi mi trochę poszło że nieraz tętno mam 100 i jak siedzę i nic nie robię to jakbym jakis wielki dół wykopała.... dziękuję Bogu że obdarował mnie takim błogosławieństwem i nosze pod sercem dzidziusia po raz drugi ( bo to druga ciąża) że we mnie jest życie i prawdziwy człowieczek bo tak patrząc na tą znajoma to jest bardzo nieszczęsliwa a dała by wszystko żeby przeżywać to my
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- tylko nie bierzcie sobie kochane tego do siebie mówię o swoim narzekaniu bo też nie raz Was maltretowałam
|
|
|
|
#3517 | |||
|
Rozeznanie
|
znowu piekna pogoda wraca
![]() tak sobie teraz mysle..ze dzis bylby nasz slub pogoda nawet ladna,nie za goraco,nie za zimno.. ale przesunelismy termin z wlasnie 11.06 na 9.10.2010 r. i nie zalujeco do poltra-i nas tez taka tradycja ale tylko po to zeby huk dalo.schodza sie wieczorem, tluka to szklo, mlodzi czestuja kieliszkiem wodki, a potem 'mala wyzerka' i picie. u nas akurat bylo w namiocie na 120 os.,polter trwal do ok polnocy.. Cytat:
najpierw jednak trzeba kupic te liscie malin ![]() Cytat:
no to fotelik wyszedl Wam prawie gratis,bo normalnie sama baza kosztuje ok 500 zlCytat:
hehe,pomysl fajny ![]() jak skonczysz drzewko koniecznie wstaw fotke! |
|||
|
|
|
#3518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba wiem , co masz na myśli. Każda z nas jest megaszczęściarą. Pomimo bólu, zmęczenia, a do tego bezradności w związku z tym, nosimy w sobie życie. Nic dziwnego, że nazywa się to stanem błogosławionym. chyba nabiorę trochę pokory i odłożę gorzkie żale na bok. A pamiętacie jak na początku każda z nas czekała na pierwsze usg, żeby przetrwac te pierwsze 3 miesięce (najniebezpieczniejsze - ja dopiero wtedy ujawniłam się na forum ), potem na to,żeby zobaczyc kształty brzuszka, założyc pierwszy ciążowy ciuch, a potem na te kopniaczki, a teraz to już tylko na dzidzię obok nas![]() Trzymam wielkie kciuki za męża i za wannę! ![]() posprzątałam trochę i już mnie barki bolą. - to apropo nie narzekania
Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-06-11 o 13:07 |
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Finito
![]() Szału nie ma, ale zawsze to jakas zmiana ![]() A teraz obijam krzesła hehe |
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Ha, czytam w Twoich myślach
. oczywiście zaciśnięte.Cytat:
. na pewno pójdzie dobrze.Ale śliczne drzewko, to są jakieś naklejki? Kobitki, pytanie do Was: czy jak będę mieć do zrobienia badania (krew i inne) to mogę iść do każdego laboratorium czy przychodni? Ja i tak muszę za wszystkie zapłacić, czyli mogę iść gdziekolwiek? |
|
|
|
|
#3523 | |
|
Wtajemniczenie
|
agni właśnie o to mi chodzi bo tak patrzac na tą znajoma to jest dramat na każdy widok kobiety ciężarnej zaraz oczy mokre pracowałyśmy prawie rok razem a teraz jak przychodze do rossa to mnie mija dużym łukiem i mimi że tu mi źle tam boli to później minie a na rękach będę trzymała największy skarb ( drugi bo jeden juz mam ) krew z krwi i ten usmiech a później słowo mama to największy balsam na serce..... ah wzruszyłam się
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
bardzo ładnie to wygląda ja wczoraj na allegro ogladałam takie naklejki i bardzo mi sie podoba |
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie wlasnie bawie w ten konkurs Oriflame bo wypadłam z rankingu
![]() ja sie zast na zakupem 2 fotelika takie z rozkładanym oparciem
|
|
|
|
#3525 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
Bella, powtórzę już pewnie to co co dziewczyny pisały, ale jesteś bardzo dzielna i nad wyraz dojrzała.
Twoje dziewczynki są cudne i już całkiem spore, jeszcze chwila i będziecie wszystkie razem w domu. ![]() Aulaaabar,wow- drzewko wygląda jak gotowa naklejka- masz ogromny talent. Myślałam, że mnie puchnięcie ominie, ale się przeliczyłam. Musiałam zdjąć obrączkę, bo by mi palec eksplodował, stopy też spuchnięte, ale na szczęście nie rzuca się to w oczy bo zawsze miałam bardzo szczupłe palce i wąskie stopy- w buty na szczęście się mieszczę. Waga pokazuje 15kg na plusie...aż strach pomyśleć jaka będzie końcowa. ![]() Dziwne to, nie objadam się i staram się jeść zdrowo, w niektóre rzeczy sprzed ciąży się mieszczę, a ważę tyle co wieloryb- jak to działa?
|
|
|
|
#3527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja już nie wiem moja endo dążyła do zbicia poniżej dwóch, a teraz mówi że w 3 trymestrze aby było poniżej 3...Cytat:
[QUOTE=marzena_S;27445928 Myślałam, że mnie puchnięcie ominie, ale się przeliczyłam. Musiałam zdjąć obrączkę, bo by mi palec eksplodował, stopy też spuchnięte, ale na szczęście nie rzuca się to w oczy bo zawsze miałam bardzo szczupłe palce i wąskie stopy- w buty na szczęście się mieszczę. Waga pokazuje 15kg na plusie...aż strach pomyśleć jaka będzie końcowa. ![]() Dziwne to, nie objadam się i staram się jeść zdrowo, w niektóre rzeczy sprzed ciąży się mieszczę, a ważę tyle co wieloryb- jak to działa? [/QUOTE]Ja puchnę tak delikatnie, ale obrączki i pierścionka już nie noszę, bo jednak palce trochę podpuchnięte. Piękny brzuszek, wagą się nie przejmuj, ja też mam 15 na plusie, ale niektórzy mówią że i tak jestem sucha tylko w brzuch poszło ( jasne, tylko wszystkie majtki musiałam o lamusa schować) Nerola miałaś wrzucić swój przepis na botwinę, ja właśnie gotuję..ciekawa jestem Twojego sposobu przyrządzania. Wieczorem mamy mieć gości, z zaproszeniem na wesele. Doszły nam 2 wesela o których nie wiedziałam. A więc: w lipcu- 3, w sierpniu-1 i wrzesień-2, no i jedno za nami. Oczywiscie nie idziemy, tylko na te wrześniowe, i to na jedno.
|
||
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
ja od ok 5 dni biore te tabl na puchniecie i opuchlizna dzisiaj widze ze mniejsza
http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-kapsulek.html ponoc Lioton 1000 jest tez dobry |
|
|
|
#3529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ślicznie Co do puchnięcia to ja nie daję rady. Wstaję już spuchnięta, nogi wyglądają strasznie, a jeszcze bardziej bolą Wczoraj kupiłam te klapki w pepco za 5zł do szpitala, ale jak spuchnę to w nie nie wchodzę
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od Scio:
"Dotrwałam już do 37 tygodnia i teraz już nic nie będą hamować. Ale nic się nie dzieje. Szyjka skrócona, miękka ale rozwarcia i skurczy brak. jeszcze dziś pobiorą mi transaminazy i jak będą niskie to mogę iść do domu. Ale poród będą wywoływać przed czasem w 38 tygodniu. Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn" |
|
|
|
#3532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny (szczególnie te które mają w brzuchu chłopców) w klubie założyłam nowy wątek z ciuszkami na sprzedaż.
Na początku ciąży kupiłam kilka rzeczy z myślą o synku, a że okazał się on córeczką to chciałabym się ich pozbyć- może któraś by się skusiła.
|
|
|
|
#3534 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale moja mama i w sumie ja też pochodzi z miejscowości oddalonej od Leszna 20 km i mówiła, że tam takiego zwyczaju nie było ![]() Cytat:
za egzaminy Cytat:
A z tymi dołami to chyba każda z nas ma. Ja wczoraj też miałam ochotę ryczeć i krzyczeć. Czułam się gruba i paskudna i niedołężna A jeszcze szwagierka mnie wk*wiła strasznie - mamy w pokoju wielką szafę z dwoma lustrami w drzwiach, więc przyszła się poprzeglądać ![]() Cytat:
Piękne drzewko ![]() A tak w ogóle to witam Mamusie ![]() Od rana się nałaziłam po mieście, na 17 jeszcze na ślub idziemy, posprzątałam cały dom i padam na twarz. A no i mam wrażenie że w nocy miałam skurcz przepowiadający - chyba że okresowy ból brzucha może się śnić W każdym razie na pewno się przebudziłam i odwróciłam na drugi bok i przestało boleć...---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() to teraz już na pewno wszystko będzie dobrze
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko czy podczas porodu trzeba zdjac obraczke??
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
Teoretycznie pewnie nie musisz ale mi mój gin opowiadał o jednej której musiał rozcinać i bał się czy palca jej nie utnie razem z obrączką.
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dala bym rozciac jak mi spuchna tak palce zebym musiala ja zdjac to zdejme ale wolala bym nie bo ja od slubu nie zdjelam jej ani razu
|
|
#3538 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
mam ogrodek i mam maliny Cytat:
jak szalu nie ma, uwielbiam takie motywy ![]() Cytat:
nie wyglądasz na grubasa slicznie wygladasz ![]() podczas naturalnego mi nie kazali zdejmowac, ale jak juz mnie wzieli na sale operacyjną na cc to musialam calą bizuterie oddac, teraz zostawie męzowi wszystko pod opieka, bo czasem moze cos zginąc a jak obraczka zginie to nie wesola sprawa
|
||||
|
|
|
#3539 |
|
Zadomowienie
|
Jakby ci tak spuchły palce że by musieli rozciąć to raczej nikt by cię o zdanie w tym temacie nie pytał. Ja ściągnęłam obrączkę w 7 miesiącu chociaż prędzej też nie ściągałam.
|
#3540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ostatnio jak chciałam założyć to mi weszła na mały palec i to jeszcze z trudem Scio dobrze że już 37tc teraz możesz już spokojnie rodzić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

aż mi palce drętwieją

i nie zaluje
a została mi 1 gałązka

Zakończone: 2
klask i:

moja endo dążyła do zbicia poniżej dwóch, a teraz mówi że w 3 trymestrze aby było poniżej 3...
Doszły nam 2 wesela o których nie wiedziałam. A więc: w lipcu- 3, w sierpniu-1 i wrzesień-2, no i jedno za nami. Oczywiscie nie idziemy, tylko na te wrześniowe, i to na jedno.