|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
heeej
własnie wstalam cudownie jest tak pospac do ktorej sie chce i zaden budzik nie dzwoni a TZ jednak dzisiaj w pracy, wiec nie mial kto mi przeszkadzac Cytat:
150 balonów własnymi płucami?? no podziwiam ja bym poszla po jakąś pompkę:P Zycze udanej zabawy na pewno bedzie super i czekamy na relacje i fotki oczywscie![]() Cytat:
a papiery sklada sie 3 miesiące przed slubem dlatego jeszcze sie tym nie martw a kase tez sie daję chyba dzien przed slubem takze teraz jak bedziesz w PL to sie zapytaj czy juz zapisują na wrzesien 2012 i tylko zaklepujesz termin i ksiądz Ci wszystko wytlumaczy![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
dzień dobry
gosza_m zgadzam sie z Toba w kwestii dekorowania sali i stołów Cytat:
![]() ja też nie zdążyłam zobaczyć witam serdecznie nowe PM-ki kurcze jakoś ostatnio nie mam kompletnie czasu na podczytywanie Was muszę sie wziąć za siebie i regularnie do was zaglądać |
|
|
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie egzaminy wizażankowych PMekpogoda za oknem nie za ciekawa a mój tata wymyślił sobie wycieczkę i muszę z nimi jechać a tak mi się nie chce bo TŻ ma egzamin i nie jedzie z nami ehhhmiłego weekendu
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() (kicia) udanej wycieczki |
|
|
|
|
#3756 | ||
|
Rozeznanie
|
Hejka Wszystkim Pięknym Paniom
3mam za goszę i melody !!!! POWODZENIA KOCHANE!!! ![]() A Ty, ewika, moja Droga mam nadzieję, że się super wybawisz tam dzisiaj i że będzie co opowiadać Nam tutaj później Cytat:
czy już..Czasem robiło się tylko 3 kawałki. Czasem więcej niż 6. Trzeba się dopasować i zgrać. Ostatecznie bardziej się Nam spodobał ten zespół z Lublina-agat. Bije od nich taką pozytywną zakręconą energią Ten drugi, z krk, to zespół nieco bardziej poważny... Agat ma lekko wokal lepszy, choć oba są super. No i są tańsi o jakieś 500zł w tej chwili, a niewiadomo ile w rezultacie, jeśli dodałoby się tego wodzireja czy drugą solistkę To, co mocno przemawia jednak za tym zespołem z Krk, to dwie sprawy...1.Są zespołem z prawdziwego zdarzenia, liczącym więcej niż 3os., gdzie nie ma sytuacji, że jedna osoba gra na klawiszach, z których podkład i tak leci z dyskietki.... Taki zespół chciałam....wokal, gitara, perkusja, basior, może jeszcze jakiś dodatkowy saks lub coś takiego.... 2.Oni już grali w tym zamku, a ma on niesamowicie trudne warunki do grania, należy się na serio znać na tym, najlepiej być/mieć operatora dźwięku, który się tym zajmie... A najlepiej byłoby mieć kogoś, kto już styczność miał z tym zamkiem. Tam jest nieco pogłos- takie delikatne echo, jak na dużej sali. Mury są grube, ale odbijają nieźle dźwięk i trzeba tak pokombinować żeby nikomu uszy nie popękały.. I nie wiem Szukam póki co jeszcze innych zespołów......ehhhCytat:
albo apokaliptykę ![]() Też sądziłam, że wokalistka w tym zespole z Krk będzie bawić ludzi, tzn. coś tam zagadywać, zapraszać do zabawy itd. Ale widocznie nie... A z tym wodzirejem, widzisz, też czegoś nowego mnie nauczyłaś, nie miałam pojęcia, że on tak się bawi na parkiecie z ludźmi!!!! Spoko Zapowiada się u Was świetna imprezka Dziękuję |
||
|
|
|
#3757 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale najważniejsze, że Wam spasowali Każdy szuka czegoś innego, czegoś innego oczekuje od swoich usługodawców Dzięki, że się podzieliłaś Cytat:
Ten zespół AGAT ma to nawet już w ofercie swojej Cytat:
Druga godzina była z kobietą- jego żoną- która na słowo "seks" miała cytuję: "aż dreszcze"....ehhhh A trójkę dzieci mają....to jaką drogą doszło do jej zapłodnienia jak nie poprzez właśnie ten SEKS??? Po 1/2h chcieliśmy już iść do domu..... Nie wyobrażam sobie jak dziś tam wy3mamy 4h.... wyszło mi jakoś 34-36. Dobrze, że to tylko jeden weekend!!!! To mnie tam 3ma ![]() Cytat:
Tak szybko zwinęłaś salę, że na pewno nawet połowa z Nas nie zdążyła na nią jeszcze rzucić okiem Gdzie imprezę robicie? Nas tutaj jest kilka piszących spoza Polski więc looz, jakoś damy radę z organizacją imprezy w Polsce Cytat:
Widziałaś kalendarzyk ??? Czerwiec jest najbardziej oblegany.... A wrzesień to raczej na równi z lipcem i sierpniem ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ALEEEE Co do kościoła- nie, nie płaci się od razu. Ja np. DZWONIŁAM do księdza Zapytać czy można już sobie datę ślubu zarezerwować na 2012- odpowiedział, że TAK, więc zapytałam wtedy o godzinę i....okazało się, że na 1.09 już mają 15:00 i 16:00 zajęte Teraz to już mają i 15:00, i 16:00, i 14:00 zajętą ![]() Tak więc szukaj numeru do parafii, w której chcecie się pobrać i dzwoń!!! Nie czekaj do lipca Ja 2 tygodnie po tym uzgodnieniu znów musiałam dzwonić, by na 100% potwierdzić to i zaklepać na dobre- ksiądz wtedy zgumował zapis ołówkiem i wpisał Nas już długopisem
|
||||||
|
|
|
#3758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe no teraz spojrzałam i faktycznie zawsze mi sie wydawalo, ze czerwiec i sierpien jest najbardziej oblegane ale i tak dadzą rade na wrzesien wszystko zaplanowac a sale kasimniam mozesz obejrzec klikając na ta w Jej poscie![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
bo to zalezy chyba od wielkosci parafii... wiem, ze w niektorych parafiach nawet jeszcze nie zapisują na 2012, a jak ja bylam, co prawda mnie zapisal, ale jeszcze nikogo nie mial na 2012 to Ty pewnie mieszkasz w jakims duzym miescie, gdzie duzo ludzi jest i stąd juz zajęte terminy...ale lepiej jest zadzwonic i sie spytac, zeby nie bylo zonka
Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2011-06-11 o 12:05 |
||
|
|
|
#3759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już wiem gdzie kliknąć Haaa ja sama byłam w szoku jak zobaczyłam wrzesień bo myślałam, że słabiej wypadnie od czerwca-lipca-sierpnia a tu proszę! Ale zanim sama zdecydowalam się na wrzesień rozmawiałam z moją qzynką na temat ślubu....miejsca itd. itp i Ona mi wtedy mówi-czekaj, ja byłam u mojej znajomej na weselu w zameczku parę lat temu, pokażę Ci foty... piękne zdjęcia i widać, że upał....pytam więc w jakim to miesiącu było, a tam data: 1.09 Potem pokazala kolejne fotki, z wesela innej kolezanki, na ktorym byla rok czy 2 lata temu a tam tez wrzesien drugi czy trzeci Ja mieszkam na Śląsku Ale TŻta mam z sąsiedniej Małopolski Na Śląsku nie było żadnych zameczków ładnych na wesele.... za to w małopolsce wyszukaliśmy kilka i wesele będzie w Niepołomicach, mała miejscowość 25km od Krakowa tuż obok zamku jest uroczy malutki kościołek i też nie spodziewałam się, że w ogóle już zapisują na 2012...a co dopiero, że już mają pozajmowane godziny na wrzesień..... Cieszę się, że zadzwoniłam teraz, a nie czekalam z tym
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Wtajemniczenie
|
NightButterflyVIP dzieki!! w takim razie w pon zadzwonie i sie zapisze o ile bedzie mozliwe bo jak patrze na stronce to teraz kancelaria juz nie jest czynna dopiero w pon. ;/
czy ktora z Was bedzie miala drink bar??? bo sie nad tym zastanawiam! chcialabym cos innego miec a ten drink nawet mnie przekonuje. Czy ktora z Was moze byla na takim weselu gdzie byl taki drink bar??? |
|
|
|
#3761 |
|
Rozeznanie
|
Kurde!!! Sztuczka!!!! Weszłam na krakowski salon LF !!!! I oni tu mają tą demetrios (520,tak?) 3220zł a OreaSposa za 1570zł !!!!
|
|
|
|
#3762 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(dlatego my już zrobiliśmy ) W ogóle widzę ze większość z Was ma poradnię indywidualnie my mieliśmy razem z inną parą która była z nami na naukach i całe szczęście bo babka nie skupiała się na nas cały czas ![]() Cytat:
ona ma chyba teraz problem z dostępem do komputera Cytat:
Cytat:
Cytat:
Obijałam się cały poranek więc idę popracować trochę tłumaczonko na mnie czeka
|
||||||
|
|
|
#3763 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny!
![]() Mam do Was pytanie z innej beczki... Powiedźcie mi jak zastąpić adres suwaczka np buźką abo jakimś opisem...bo nie mogę sobie z tym poradzić i wyświetla mi się w podpisie cały adres a niektóre z Was mają zastąpione np buźkami właśnie...pomożecie??
|
#3764 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bylam na weselu gdzie byl drink bar, ale to bylo bardzo nudne wesele, bez muzy prawie, nikt sie nie bawil, wiec kazdy tam chodzil:PCytat:
|
||
|
|
|
#3766 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się trzymają.Cytat:
Cytat:
Piękne wykonanie.Cytat:
Jeden z księży czytał nam część pytań, jakie są w protokole przedślubnym i mówił o przeciwskazanich do zawarcia małżeństwa. W protokole jest jedno pytanie o to, czy nie stwierdzono impotencji, to powiedział: Co ja Wam tu będę pierdoły gadał, jak Wy już sobie wszystko sprawdziliście W ogóle ten ksiądz jest mega.Później były dwa spotkania z babką z poradni ze wszystkimi parami. Gadała o miłości, zaufaniu. Dało się jej słuchać Później 1 spotkanie razem z 3 innymi parami z tą kobitką i jedno indywidualne. Było OK ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 378 dni, jeszcze 12 dni i będzie równy rok
|
|
|
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3769 |
|
Rozeznanie
|
Gorska_Kozica - Dziękuję
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane PMki!
ewika19, udanej zabawy dzisiaj! tusia_m, trzymam kciuki za zaliczenie i również życzę udanej zabawy na urodzinkach! kasiamniam, sala bardzo ładna, fajny taki dworkowy styl. W ogóle to jesteś kolejną PMką z lubelskiego na naszym wątku Coraz więcej nas A co do drink baru, to u nas będzie, ale w wersji bez profesjonalnego barmana. My tylko kupujemy alkohol i wybieramy jakie drinki mają być serwowane, a jedna z kelnerek w lokalu będzie je robić w miarę potrzeb gości. Cała obsługa jest po kursach barmańskich, więc pojęcie mają, a i nas to wyniesie dużo taniej, bo w zasadzie tylko koszt produktów, nic za to dodatkowo nie dopłacamy. Kiedyś byłam też na weselu, gdzie na osobnym stoliku były poustawiane różne kolorowe alkohole i goście sami mogli sobie robić dowolne drinki. Bardzo fajnie się to sprawdziło, dlatego ja jestem za stołem z drinkami (chociaż niekoniecznie za pokazami barmańskimi) i myślę, że zwłaszcza w gorących miesiącach drinki będą cieszyć się dużym powodzeniem. Ja dodatkowo planuję zrobić w okolicach stołu z drinkami także wyspę owocową, więc będzie taki "tropikalno-orzeźwiający" kącik na weselu ![]() (kicia), udanej wycieczki! Przynajmniej nie pada ![]() NightButterflyVIP, każdy ma swoje preferencje co do coverów, hehe Mi się Apocalyptica już osłuchała, co nie zmienia faktu, że ich wersja naprawdę jest MEGA. Wersja Lucy bardziej mi się podoba instrumentalnie niż wokalnie. Anyway, w jakiej wersji by nie było NEM, to i tak jest to bardzo wyjątkowa piosenka na pierwszy taniec ![]() Udanej soboty!
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-06-11 o 14:54 |
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz taką obsluge po kursach barmanskich i nie doplacasz nic to super! bo 2500-3000zł za profeche to za duuzo... lepeij wydac te pieniądze na cos innego a nad stolikiem z kolorowymi alkoholami i owocami, z parasolkami do drinków, lodem, to juz tez myslelismy moze tez byc takie drinkowe menu, tj. nazwa i jak się go robi
|
|
|
|
|
#3772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wy mieliście pecha, że tak to wszystko wyglądało. A szkoda, bo uważam, że takie rzeczy powinny być przedstawiane na poziomie, żeby coś z nich wynieść ![]() pogoda - brat TŻ miał wesele 7 października i.... wszyscy byli w krótkich rękawkach, bo pogoda była słoneczna i było ciepło ![]() Tam da da da da da dammmmmm - wróciłam z uczelni. Kolejne dwie 5 w indeksie Wszystko już mam zaliczone !!!!!
|
||
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziewczyny właśnie sobie jechaliśmy przez taka miejscowość gdzie jest piękna bazylika. No i tata chciał wejść zobaczyć. Akurat był ślub. Gdy weszliśmy do środka akurat mloda mówiła "i ślubuje Ci miłość wierność i uczciwość...." i potem obrączki sobie zakładali. Aż się popłakalam. A jednak TŻ że mną pojechał bo zdążył wrócić i tak tam staliśmy w przedsionku i taka lekka zazdrość. Ja też już chce
|
#3775 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje, dziewczyny! Ja też się cieszę, że już mi tylko obrona została, w końcu mamy dla siebie czas z TŻ - nareszcie! A co do filozofii, to nie wiem czemu na każdym kierunku ją wciskają Chociaż u nas była dosyć bezbolesna i tak naprawdę niewiele z filozofią miała wspólnego. Ciągle przewijał się tylko temat interkulturowości oraz pojęcia wyobcowania i genderu w kulturze, bo to temat-konik tego doktora, który to prowadził. A egzamin polegał na napisaniu wypracowania o dowolnym tekście kultury, gdzie odnajdujemy interkulturowość... Wszyscy z gotowcami przyszli i dostali 5...
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Już kiedyś pisałam, że nie lubię zakupów.
Po dzisiejszej akcji moja niechęć wzrosła ![]() O ile kupowanie ciuchów przez net opanowałam do perfekcji, o tyle po jedzonko i środki czystości udaję się do sklepu. I tak się jakoś nazbierało, że konieczne były zakupki chemiczne w Rossmannie. Przy okazji stwierdziłam, że zakupie sobie jakąś świeżą paciajkę na facjatę, z uwagi na zbliżające się wesele kumpla, coby innych nie straszyć ![]() Klientów nie było dużo, był za to ochroniarz (to rozpoznawalny gatunek ochroniarza-debila w tym sklepie :/). Już się do tego przyzwycziłam, że łażą za człowiekiem jak cień, conajmniej, jakby się miało zamiar wynieść pół sklepu razem z kasjerkami Tym razem trafiłam na gatunek, który nie udawał cienia, tylko cyklicznie zmieniał miejsce swoich postojów. Na moje nieszczęście wybrał sobie miejscówkę przy regale z mazidłami, tuszami, podkładami. Normalny by się odsunął widząc, że zaczynasz oglądać, paćkasz testerem, czy się coś nadaje, czy nie. Ale ten osobnik - nie. Nie odrywał stóp od miejsca, w którym stał. Jak po coś sięgałam, wykonywał bliżej nieokreślony unik ciałem. Czy tak ciężko odejść. Mógłby zmienić regał, żeby się inne opuszczone nie poczuły ![]() Normalnie takiego jełopa, bezmózgiego Yeti (nie obrażając Yeti ) jeszcze me oczy nie widziały. |
|
|
|
#3777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo tak takie bezmózgie Yeti ( ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
tak wiec przesadnie duzo nie będziemy kupowac albo to sobie jakoś obliczymy jeszcze troche czasu zostalo do namyslow
|
||
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaczęłam zastanawiać się nad fontanna czekoladową, na ostatnim weselu była i podobała nam się. Tylko musze zapytać tż co o tym sądzi.
Drinki też fajna sprawa tylko obawiam się,że ktoś musiałby nad tym czuwać Bimber na wiejskim stole potrafi nieźle namieszać,a dodać do tego drinki to wolę nie myśleć co by się działo. Mamy barrrdzo rozrywkowych znajomych
|
|
|
|
#3779 |
|
Zadomowienie
|
Na szczecińskiej stronie tez są takie ceny ale za modele "używane" które sa tylko na pokaz i do przymierzania. podejrzewam że nowe są w takich cenach jak podała sztuczka.
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Uf na dzisiaj koniec edukowania się, ale ale... jutro o 8 rano znowu wyruszam na zaliczonko i po wpisy... nienawidzę tego
A i ogromne dzięki za kciukasy Jeszcze wczoraj spotkaliśmy się ze znajomymi u kumpla w ogrodzie, flaszeczki poszły, fajnie się gadało, a ja w japonkach byłam i do 2 w nocy siedziałam w ogrodzie to mnie przepizgało konkretnie. Dzisiaj już chrypa i główka boli (ale to możliwe z czegoś innego). Nie wyspałam się, wiadomo. A dzisiaj robimy tą samą ekipą grilla, do tego mój TŻ ma nocne zawody strażackie, więc będę kursować między wioskami, a o 7 rano pobudka... Jakiś żart! Spadam jakiś obiad z TŻcikiem zrobić, bo u mnie na chacie nic mi nie zostawili
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

, potem przyczepialiśmy takie krawaciki, muszki i podwiązki na szyjkę wódki dla ozdoby, a na samym końcu to już ładowaliśmy cukierki do balonów dla dzieci. Mam nadzieję, że całe wesele super wyjdzie 
no podziwiam

dasz jeszcze raz zdjecie??? 
muszę sie wziąć za siebie i regularnie do was zaglądać
i muszę z nimi jechać a tak mi się nie chce bo TŻ ma egzamin i nie jedzie z nami ehhh

czy już..
To, co mocno przemawia jednak za tym zespołem z Krk, to dwie sprawy...1.Są zespołem z prawdziwego zdarzenia, liczącym więcej niż 3os., gdzie nie ma sytuacji, że jedna osoba gra na klawiszach, z których podkład i tak leci z dyskietki.... Taki zespół chciałam....wokal, gitara, perkusja, basior, może jeszcze jakiś dodatkowy saks lub coś takiego....
Spoko