Scent Bar XXIX - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-11, 13:09   #1081
justynaneyman
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XXIX

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
oesu snóf

biedna Dżus, biedne włosy......
Skrb nie biedna, bo tylko przyciemniam odsiwiaczem
I w ciemnych zostanę, bo najlepiej się czuję

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Ju - co to jest ten odsiwiacz? Czy on przywraca naturalny kolor włosów? Pytam, bo siwków mam sporo -do tego stopnia, że niektóre odcienie farb nie chcą za nic pokryć ich równomiernie i mam czasem jaśniejsze pasma
mój robi na czarno- chyba ten Schwarsckopf będzie lepszy jak nie chcesz mieć b. ciemnych

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:10   #1082
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Maju- w tym przyp. "przyjęcie dobra" to nie była manipulacja, tylko odniesienie do tego, że lubiłam "niegrzecznych chłopców"- a ostatni był bardzo niegrzeczny- dlatego na ich tle W mi się wydawał beznadziejnie nudny - oczywiście na początku...
na pewno? Czy tą wypowiedzią dajesz jednak przykład, że lubisz usprawiedliwiać innych, a wszystko brać na siebie?
(teksty typu "jak mnie nie chcesz, to sobie pójdę; jak mi nie chcesz pomóc, to truuudno sama to zroobię..." to się w podstawówce używało)
Pomyśl nad tym i powodzenia w układaniu małszeństffa
Stary 2011-06-11, 13:10   #1083
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
ja dziś też muszę sprzątać ale obiadu nie robię, pipzę zamawiamy, dziecko sobie zażyczyło

Cytat:
w ogóle nie mam siły, od rana zużyłam 3 paczki chusteczek a kichałam chyba z 50 razy

Cytat:
Betty ja nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, żeby z uroczystości dla dzieci przedszkolnych zrobić popijawę.
w sumie to musieli zabawnie wyglądać na tych przedszolnych krzesełkach jak już przygrzali....

Skarbek
ja też nie lubię niespodzianek, jak mi extz raz wrócił 2 dni wcześniej ze statku, to byłam tak oburzona, że zamiast się cieszyć, to prawie go do domu nie wpuściłam. a ten myślał, że kochanka zalęgłam

Ju po nierówno przyciemnionych...
Stary 2011-06-11, 13:24   #1084
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
ale to nie ma nic wspólnego z asertywnym wyrażaniem własnego zdania
"Wiesz co, nie podobają mi się te perfumy, możesz ich przy mnie nie używać?" Odebrałabym jako wyrażenie niezadowolenia, pewnie przychyliłabym się do tak wyrażonej prośby.
Ale "Dlaczego ty mi to robisz?" odbieram jako oskarżenie i wmawianie winy "No widzisz? Jaka ty jesteś zła i dla mnie niedobra! robisz mi takie złe rzeczy bez powodu! Ja tu cierpię i to wszystko twoja wina!"
Chyba sie z Mają zgadzam .

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
są tysiące kobiet pozostających na utrzymaniu męża i jakoś absolutnie nikt nie uznaje ich za niedorosłe

tylko czepiłabym się tego czy zawsze "robi to nieświadomie":
"Justysiu znowu te śmierdzące perfumy! Dlaczego ty mi to robisz??"
Mi to szantażem emocjonalnym zajeżdża
1. szczególnie jak wychowują małe dziecko

2. nie chciałam tego napisa, ale skoro ktoś to napisał , to powiem , że mam takie samo odczucie
Stary 2011-06-11, 13:26   #1085
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno? Czy tą wypowiedzią dajesz jednak przykład, że lubisz usprawiedliwiać innych, a wszystko brać na siebie?
(teksty typu "jak mnie nie chcesz, to sobie pójdę; jak mi nie chcesz pomóc, to truuudno sama to zroobię..." to się w podstawówce używało)
Pomyśl nad tym i powodzenia w układaniu małszeństffa
maju, pomyslę, ale wolę, jak facet mówi, że odejdzie, jak mu bedzie żle niż się płaszczy i ani odskrob ani odmocz- to, że mi powiedział, że ma swoje granice, dla mnie zabrzmiało bardzo pozytywnie.
Co do perfum- wytrzymałość też ma swoje granice- poprawny politycznie W był 2 lata temu, teraz już się wkurza- ia ja terż o różne rzeczy u Niego.

Zauważyłam, że srtrasznie ostro i bezkompromisowo widzisz błędy u innych

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:33   #1086
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
C6
Cytat:
pudło

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
I to w długopiórcu. I blondynie w dodatku
Mój typ Dawaj foty

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:52   #1087
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
maju, pomyslę, ale wolę, jak facet mówi, że odejdzie, jak mu bedzie żle niż się płaszczy i ani odskrob ani odmocz- to, że mi powiedział, że ma swoje granice, dla mnie zabrzmiało bardzo pozytywnie.
może i mówi to, ale w taki sposób, że moja podświadomość odbiera to jako "jest mi źle przez Ciebie i to ty się masz zmienić, dlatego postraszę, że odchodzę" serio tak takie przekazy odbieram mówione na zasadzie, hm, sama nie wiem jak to nazwać - ultimatum? Jak nie... to zobaczysz co zrobię
A gdzie kompromis i wspólne dochodzenie do rozwiązania?

edit: Aha, zmieniłaś osobę w wypowiedzi, przez co zmienił się jej sens. Dla mnie jest kolosalna różnica między "jest mi źle" (MI, moje zdanie i odczucie, asertywne "ja") a "nie chcesz mnie" - tutaj nie wyrażam własnego odczucia, tylko oceniam drugą osobę, od razu wskazuję palcem winnego, to zupełnie inny... podmiot wypowiedzi? osoba? kurde, nie umiem napisać o co mi chodzi, jakoś brakuje mi terminologii do okreslania relacji międzyluckich

A może to sobie wyolbrzymiam, nie wiem, nie było mnie przy tym ani nie wiem co siedzi w głowie każdego z Was.
Niestety jestem strasznie wyczulona na próbę manipulowania i od razu reaguję ostro jak mam jakies podejrzenia taa, mądry Polak po Szkocie
Cytat:
Zauważyłam, że srtrasznie ostro i bezkompromisowo widzisz błędy u innych
a jak swoje wady widzę
już kiedyś ktoś mi mówił, że podobno dzielę świat na black and white
i "masz skłonność do przesady!"
niemożliwe!

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-06-11 o 14:15
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 13:55   #1088
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
a
mnie dopiero od niedawna dobrze to wychodzi...oprócz kwesti dekoracji mieszkania ,ale to kwestia tego ze wiem co chce tylko tego nie ma..wiec jak mam zadecydowac

cos jeszcze chciałam a propos reszty wypowiedzi ale zapomnialam
mnie decydowanie zawsze dobrze wychodziło , i to od nastoletnich lat, co nie znaczy ,że decyzje zawsze były dobre
ale mnie rodzice pozwalali decydowac o wielu rzeczach od małego, nie narzucali mi swojego zdania czy wymagań np. co do urządzenia czy wystroju pokoju , mogłam ubierac się jak chciałam, wydawac według własnego uznania kieszonkowe, nie zmuszano mnie do udziału w uroczystościach rodzinnych na które nie miałam ochoty, jedzenia czy niejedzenia czegokolwiek, nie organizowano mi wakacji ( powyżej podstawówki oczywiście ), akceptowano wybór szkół , znajomych, zainteresowań, posiadania zwierzaka, nie czepiano się też świadectw nawet jak były trójki czy słuchanej muzyki, itp.
nigdy tez nie uzywano zdań w rodzaju : nie rób mi wstydu, nie karano za drobne błędy czy przewinienia, a już nakazanie czy zakazanie czagokolwiek na zasadzie nie bo nie , w ogóle nie wchodziło w rachubę .
Ja pamiętam ,że czasem pytałam kolezanki , ktore czegos tam nie mogły : "dlaczego" ? one mówiły "bo mama (tata) mi nie pozwoliła", to ja znowu pytałam "ale czemu ci nie pozwoliła" a one często odpowiadały "nie wiem" i tego to ja już kompletnie nie rozumiałam .
Stary 2011-06-11, 14:04   #1089
Maja102
Zakorzenienie

zobaczyłam u góry reklamę vintageshop
http://www.vintageshop.pl/index.php?..._kat=9&limit=3
fajowy
Stary 2011-06-11, 14:33   #1090
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
zobaczyłam u góry reklamę vintageshop
http://www.vintageshop.pl/index.php?..._kat=9&limit=3
fajowy
Jestem tam zapisana od chyba 4 lat-b.trudno cokolwiek upolować Jak nowa dostawa jest powiedzmy o 11 godz to o 11:03 połowy fajnych rzeczy nie ma

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 14:41   #1091
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Jestem tam zapisana od chyba 4 lat-b.trudno cokolwiek upolować Jak nowa dostawa jest powiedzmy o 11 godz to o 11:03 połowy fajnych rzeczy nie ma
uu

już po deserze?
U mnie dzis na obiad młode pyry z koperkiem i kalafiorem były a na podwieczorek lecę na truskawki Jeja, jak ja przeżyłam całą zasraną zimę bez świeżych owoców i warzyw, to przechodzi moje pojęcie
Jeszcze tylko niech się z 5 stopni ociepli i przestanie piśśdzić, bo mi w swetrze za zimno
W szafie cała półka fajnych cienkich ciuchów na lato, a znóff trzeba dziesiąty miesiąc w długim rękawku i dżinsach chodzić, kuffa no

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-06-11 o 14:43
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 14:47   #1092
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
uu

już po deserze?
U mnie dzis na obiad młode pyry z koperkiem i kalafiorem były a na podwieczorek lecę na truskawki Jeja, jak ja przeżyłam całą zasraną zimę bez świeżych owoców i warzyw, to przechodzi moje pojęcie
Jeszcze tylko niech się z 5 stopni ociepli i przestanie piśśdzić, bo mi w swetrze za zimno
W szafie cała półka fajnych cienkich ciuchów na lato, a znóff trzeba dziesiąty miesiąc w długim rękawku i dżinsach chodzić, kuffa no
Jak się obżarłam makaronu z truskawkami to deseru mi się odechciało Zmiksuję je w blenderze

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2011-06-11, 14:47   #1093
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Co do perfum- wytrzymałość też ma swoje granice- poprawny politycznie W był 2 lata temu, teraz już się wkurza- ia ja terż o różne rzeczy u Niego.
To , że ludzie odchodzą ze związków jak im jest źłe nie jest niczym szczgólnym , swoje granice ma każdy.
Takie stwierdzenie jednak jest: po pierwsze , jakby z góry założeniem ,że może mi byc źle i to z powodu partnera, czyli jakby z góry założeniem winy partnera za ewentualny rozpad związku, a takie podejście nie wrózy najlpeiej związkowi,
po drugie jeżeli jest jednorazowym oświadczeniem na początku związku , mozna to uznac za jasne okreśłenie sytuacji czyli : jak nam sie nie ułozy to się rozstaniemy,
natomiast powtarzanie tego czy częste sugerowanie między wierszami w trakcie konfliktów w związku , pozbawia partnera poczucia bezpieczeństwa, powoduje dyskomfort psychiczny, poczucie winy i zazwyczaj pogarsza sytuację , bo łatwiej nad sobą czy relacjami wzajemnymi pracowac bez poczucia winy i lęku przed porzuceniem.

Rozmawiac tez trzeba umiec , inaczej wygląda sytuacja kiedy partner po czy w czasie kłotni wychodzi bez słowa albo z groźbą rozstania na ustach, a inaczej kiedy oświadcza : idę się na godzinkę przewietrzyc bo nie ma sensu w takich emocjach ciagnąc tej kłotni.
W pierwszej sytuacji zostawia stronę konfliktu w poczuciu winy, leku , niepewności.
W drugim daje sygnał : nie tędy droga, spróbumy na spokojnie sobie to przemyślec.

Jest jeszcze inny aspekt tego rodzaju gróźb czy manipulacji emocjonalnej - osoba , ktora się tak zachowuje zazwyczaj sama ma problemy emocjonalne, nieuświadomione ( lub uświadomione) lęki , np. z powodu doświadczeń z przeszłości, często obciążanie winą partnera ma na celu "zamazanie" własnych błędów czy poczucia winy.

Cytat:
Zgadzam się CAŁKOWICIE

Naprawdę trudno zachować dystans będąc z wielkim chłopem na 28,5 m przez 24h- na dodatek On ma OSOBOWOŚĆ że ho, ho! Może przytłoczyć
i znowu siebie stawiasz "z tyłu"

A może , to nie tylko ty powinnaś się zmienic.
Może w jego zachowaniu tez powinny zajsc zmiany i trzeba mu to uświadomic. Może twoja tolerancja w stosunku do niego powinna zaowocowac większą tolerancją w stosunku do Ciebie? Może warto uświadomi mu ,że na przykład Tobie to i tamto specjalnie nie odpowiada , ale tolerujesz to bo związek dwojga ludzi to zawsze jakiś kompromis i akceptacja nie tylko dobrych stron ale i cześci tych mniej ( dla nas ) dobrych.

Idę robic obiadek, soczki i przenosic bambetle bo przemeblowanie przedpokoju zaczynam, w związku z przenosinami szafy z pokoju ( celem odzyskania miajsca na zakupiony naroznik) i kupnem nowej dużej szafki na obóf . bajzel na pół domu , a jak pomyśłę ,że w lipcu bedzie jeszcze wiekszy w związku z wymiana okien i remontem pokoju syna to mi się słabo robi. Chyba wtedy wyjadę na tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Szafka buciana.jpg (13,6 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2011-06-11 o 15:07
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 14:51   #1094
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
a mógłbyś??
wiesz pomyślę, kurcze znajomość z taką wybitną osobą, nie wiem, czym bym sprostała
Wiesz co, chyba jednak nie potrafiłbym zrobić Tobie takiego świństwa

Cytat:
Dobry,idę zaraz po truskawki i kombinuję co z nich zrobić-może to

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
Dziewszyny i Chuopaki, mam portfel

---

Wcinam na obiad kiełbachę z grilla z tzatzikami
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 15:00   #1095
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Oki - spadam na imprezę, będę jutro Miłej soboty wam życzę

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 15:06   #1096
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Wcinam na obiad kiełbachę z grilla z tzatzikami
A pizza gdzie?Ja jutro zamówię

Stary 2011-06-11, 15:16   #1097
gryx82
BAN stały

Cytat:
A pizza gdzie?Ja jutro zamówię
Pizzę wczoraj zjadłem, gdy siedziałem sam jak kołek w apartamencie w zajeździe Agatka
Stary 2011-06-11, 15:18   #1098
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Pizzę wczoraj zjadłem, gdy siedziałem sam jak kołek w apartamencie w zajeździe Agatka
Może znowu adres i nr apartamentu posłałeś połowie swoich kontaktów tel.

Stary 2011-06-11, 15:18   #1099
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
wzajemnie - ja nie na impreze ale na wieś - niby necior jest ale aż żal siadać do kompa w taką pogodę - bo nie upał
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 15:22   #1100
gryx82
BAN stały

Cytat:
Może znowu adres i nr apartamentu posłałeś połowie swoich kontaktów tel.
Uważasz, że jestem puszczalski?

Cytat:
Miłej imprezy

---

Pogoda i-de-al-na, prawda Rachelciu
Stary 2011-06-11, 15:23   #1101
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Uważasz, że jestem puszczalski?

Oczywiście,że jesteś Wystarczy spojrzeć,ile serduszkujesz

Stary 2011-06-11, 15:28   #1102
gryx82
BAN stały

Cytat:
Oczywiście,że jesteś Wystarczy spojrzeć,ile serduszkujesz
To platoniczne serduszkowanie, bez żadnych zbereźnych podtekstów
Stary 2011-06-11, 15:28   #1103
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Pogoda i-de-al-na, prawda Rachelciu
eeeeeeee no tak w sumie, ale nie rozumiem aż zachwytu czy so to jest - ajkiś szyfr? Trzyma Ci e jeszcze po tym samotnym rauszuw apartamencie? siedzisz tam jeszcze?

lecam bo skzoda dnia papaty
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 15:29   #1104
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
To platoniczne serduszkowanie, bez żadnych zbereźnych podtekstów
Czyli do apartamentu zapraszałeś mnie bez żadnych zbereźnych myśli?

Stary 2011-06-11, 15:32   #1105
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
eeeeeeee no tak w sumie, ale nie rozumiem aż zachwytu czy so to jest - ajkiś szyfr? Trzyma Ci e jeszcze po tym samotnym rauszuw apartamencie? siedzisz tam jeszcze?
Jużem w dumu, a odnośnie pogody wstawione były Ale do Ciebie też pasują

Cytat:
Czyli do apartamentu zapraszałeś mnie bez żadnych zbereźnych myśli?
No oczywiście, na pizzę i drinka, w końcu jesteś w związku uświęconym sakramentem
Stary 2011-06-11, 15:34   #1106
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

No oczywiście, na pizzę i drinka, w końcu jesteś w związku uświęconym sakramentem
To dlatego nie dotarłam

Stary 2011-06-11, 16:10   #1107
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

dżizas, kura znów sieje zamęt w innym wątku
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 16:17   #1108
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Mam jeszcze pytanie do ciastlowiczek, bo chce zobaczyć zamek w Świnach:
- był ktoś? warto? Bo z Bolkowa wygląda super
- i od razu drugie - byłby ktoś chętny na ewentualną wycieczkę? Raptem 2 kilosy, to w godzinę ta i z powrotem z buta. O ile się tę godzinę czasu znajdzie...
ja tam bardzo chętnie

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
dla kameny:

12 czerwca - Święto 2 Pułku Artylerii Legionów im. Króla Władysława IV
12 czerwca - Święto 5 Batalionu Dowodzenia w Rząsce k/Krakowa

o, święto pułku rzężączki może być

Miciel jest teraz online Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 16:21   #1109
gryx82
BAN stały

Cytat:
To dlatego nie dotarłam
No wiesz...

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Poka!
Stary 2011-06-11, 16:23   #1110
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Mam ochotę tam napisać szczere i życzliwe pozdrowienia dla naszej słodkiej koleżanki Wazelina górą
Cytat:
No wiesz...

Poka!
ad 1 Liczyłam na ciekawą noc pizzę to se moge w domu zamówić

ad 2 klik

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości