|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Weselny alkohol
Skimos ja nawet nie wiem co to ten sklep Leclerc.Nie ma go u nas
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
poszukaj Motylku na necie Freegolda, widziałam w jakichś hurtowniach internetowych za ok. 20-23zł/but. Można rozważyć, dostawa do domu
![]() Winko jest przepyszne, polecam!!! Jedyne czym się martwię to to, że jest najlepsze jako schłodzone, już ocieplone trochę gorzej smakuje... a przecież na sali nie będzie jak ich chłodzić na bieżąco jak będą stać na stołach
|
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaka wódka na wesele?
Cytat:
My też tak mieliśmy i bardzo się to sprawdziło
|
|
|
#1114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tyle się rozpisywałam o wyborowej, że dobra i wogóle i już miałam u znjomego zamówioną na wesele ale kilka razy trafiło nam sie na imprezach ja pić i cos sie popsuła. Więc szybka zmiana decyzji i w domu zabokowany czeka stock.
|
|
#1116 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
gsdyby kogoś interesowało to od dziś jest promocja w realu na Żubrówę Białą (17,49)
|
|
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do Was takie pytanie, bo widzę, że większość z Was kupuje na wesele 2 rodzaje win, góra 2 firm. Jaki układ bardziej się sprawdza kupno 2 rodzajów win, czy wziąć kilka rodzajów różnych firm tak aby każdy gość mógł wybrać co chce pić?
|
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam że to wybór akurat nawet jedną firmę ale z podziałem na białe i czerwone, słodkie czy wytrawne też uważam za ok czasem jak jest za dużo to nie wiadomo co wybrać i w sumie to wesele a nie degustacja win
|
|
|
|
|
|
#1120 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2011-06
|
witam.
ciesze się, że natrafiłam na to forum. w ogóle muszę się z Wami podzielić tym, że trochę się zbulwersowałam faktem, że na mojej głowie jest także załatwianie alkoholu na wesele. Uważam, że to już przyszły pan młody powinien się tym zająć. Mój Najdroższy dyplomatycznie tłumaczy się jednak, że przecież ja potrafię najlepiej zorganizować wszystko..ech... poczytałam sobie co nieco od Was i chyba już wiem na co się zdecydujemy. A jeszcze jedno... myślicie, że etykiety weselne na butelkach to już niemodne? |
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wódka na wesele - tylko Młoda Para z Martinez Sp. z o
Najlepsza, najmniej ostra i piekąca, najbardziej elegancka i wyjątkowa, a poza tym wszyscy goście (nawet ci, co wypili dużo) czuli się drugiego dnia jak nowo narodzeni, zero kaca, upicia się i żadnych wybryków (co zdarzało się po innych wódkach jak STOCK czy Wyborowa) czyli litewska wódka STUMBRAS z pięknym złotym kłosem w środku
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2011-06-11 o 14:47 |
|
|
|
|
#1123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wódkę czystą mamy kupioną "Jelzin", bardzo dobra no i kupiona w promocji
|
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy tylko czysta wódeczke, żadnych innych alkoholi u nas nie było
Zołądkową gorzką, nikt nie narzekał a wręcz mówili że dobra wódka.
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam proporcje: 1/4 białe półsłodkie, 2/4 różowe półsłodkie (niby słodkie, ale smakuje jak półsłodkie) i 1/4 czerwone półwytrawne (ale u mnie raczej się pije półsłodkie). Mam nadzieję że wystarczy
![]() BTW w Biedronce promocja na Carlsberga, 1,79zł/0,5l. Żałuję że się z nim pospieszyłam już w grudniu |
|
|
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
hmm powiedzcie mi ile mniej wiecej butelek wina na 160 osób kupić?
|
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
zależy czy goście piją raczej wódkę czy inne alkohole
![]() U mnie pije się raczej wódkę, chyba że jedna z ciotek zacznie winko to pewnie te siedzące obok też wezmą wino.Zawsze to trochę loteria ![]() Ja mam w sumie 48 butelek wina na przewidywane 130 osób, z zaznaczeniem że właśnie raczej nie spodziewam się żeby wybrali wino zamiast wódki. |
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
My też mieliśmy osobny stolik z innymi alkoholami- dobry pomysł, korzystały głównie kobietki- piły wino, robiły sobie różne drinki
|
|
#1129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Przyczajenie
|
a czy słyszeliście o wódce NAVIGATOR nam pan z hurtowni polecal i nie wiem co robić wczesniej myslalam o stocku ale on stwierdzil ze jezeli może cos zasugerowac to polecalby tego navigatora,ze to jest nowa wodka i bardzo dobra a jesli nie to ze juz zubrówka bedzie lepsza od stocka ? ma ktoś jakies opinie co do tej wodki navigator
|
|
|
|
|
#1132 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
My zdecydowaliśmy się na stocka 23+1 gratis - butelka wychodzi nas 0,5l 19,99 . Żubrówkę piłam na święta wtedy też robiliśmy przegląd alkoholi i mnie osobiście nie smakowała wyjątkowo mocna - jeśli pasuje tu takie wyrażenie Natomiast stock łagodny, delikatny i głowa następnego dnia nie boli- koleżanki z działu alkohole(auchan) też polecały nawet przy mieszaniu alkoholi ze stockiem człowiek nie jest chory- ale wiadomo zależy od osoby Jeśli chodzi o tą wódkę navigator może faktycznie warto spróbować ja nic niestety nie słyszałam, ale zawsze pierwsze wejście wódki na rynek jest ok bo w końcu trzeba sobie klinetów przyciągnąć ![]() Ale rzecz gustu- i to już kwestia do ustalenia z narzeczonym.
|
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1134 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja miałabym ta wódke po 18,45zł i tak sama nie wiem bo ja o takiej nawet nie słyszalam a pan z hurtownii powiedzial ze bardzo dobra, ja myslalam o stocku ale on stwierdzil, ze ta jest duzo lepsza bo stock jest teraz bardzo palacy i ze za navigatora reczy za jakośc... i mam dylemat
|
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Wesele na 119 osób: 160 butelek wódki smirnoff, 40 butelek wina carlo rossi, dodatkowe alkohole w liczbie paru sztuk: whiskey, martini, metaxa, krupnik, gin.
Zeszło wszystko, z tym, że goście dostali też weselną do domu.
|
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
<usuniete przez moderatora>
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2011-06-26 o 09:28 Powód: spam |
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2011-06-26 o 09:29 |
|
|
|
|
#1138 |
|
Raczkowanie
|
Oj....
Koleżanka pytała o orientacyjną cenę Tadeusza, więc odpowiedziałam ![]() Bardzo przepraszam... Wyrażam skruchę... |
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
winko zeszło Wam całe? u nas będzie ok 155 osób i nie wiem ile wina zakupić (wódki mamy 210 butelek)...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

tylko z tego co czytam po forach to ludzie czasem na nią narzekają.. ale wiadomo wszystkim się nie dogodzi
22.05.2008
14.08.2011

to pewnie te siedzące obok też wezmą wino.