Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-11, 19:20   #2341
Natka3008
Rozeznanie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

A co ja mam powiedzieć z tym piciem. Lekarz ze względu na duże ulewanie kazał mi karmić osiem razy na dobę po 100-120 ml. To jest masakra, bo w dzień nie wyrabiam, a w nocy nie mam zamiaru jej specjalnie budzić, dlatego też udaję mi się dać tylko siedem razy, to tak dużo, gdyż przerwy między karmieniami trwają 2-2,5 h. Czasami to muszę ją specjalnie budzić

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 19:24   #2342
madzik2221
Zakorzenienie

hej dziewczyny
dawno nie zagladalam ale przed tym moim weselem i chrzinami nie mam totalnie czasu.tymbardziej ze udzielam sie tez na innych forach mam nadzieje ze wybaczycie,postaram sie to nadrobic w niedlugim czasie.
mam do was takie pytanie: co zrobic zeby przekonac mojego szkraba do picia z butli? nie daje juz rady a czasu mam coraz mniej bo Michal do mojego slubu czyli ponad tydzien musi umiec pic i teraz szybki kurs nauki przechodzi jak macie jakis sprawdzony sposob to napiszcie

sciskam was i wasze szkrabiki

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 19:30   #2343
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość

Emilka konczy dzis 3 miesiace
Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Anastazja też kończy dziś 3 miesiące

gratulujemy

traicionera
kurcze ja mam mały biust więc muszę się zastanowić

iweczka współczuje nocy chyba bym chodziła jak zombi jakby mi młoda takie coś odwaliła

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

śpiewa tańczy niedługo chodzić zacznie mądra mała

Iza zazdroszczę basenu

gosiawolna i jak dobry jest czy jednak kupiłabyś jakiś inny ??

gosik trzymam kciuki żeby mięśniak nie urósł większy

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
łeee puszka MM u mnie w szpitalu już to widzę to by były jaja na całego, podejrzewam, że jak by to któraś zobaczyła to by by była w takim szoku że by zemdlała zamiast się wydrzeć a swoją drogą to ciekawi mnie taka techniczna kwestia, ja to wygląda w szpitalach gdzie mama może karmić butelką, skąd się bierze wodę o odpowiedniej temperaturze, jak ze sterylizacją

u nas dziewczyny które karmiły mm dostawy wyparzone szklane butelki od pielęgniarek, a jak poszłam raz z moim mlekiem na oddział z noworodkami to pielęgniarki w wielkim garze podgrzewały chyba z 20 buteleczek już z przygotowanym mm i potem która chciała to brała

miamore że tak zapytam a duże masz piersi bo z tego co traicionera pisała nie nadaje się dla posiadaczek małego biustu i teraz nie wiem czy kupować czy nie

prunelle pięknie załatwiłaś Krzysia

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 19:33   #2344
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
dawno nie zagladalam ale przed tym moim weselem i chrzinami nie mam totalnie czasu.tymbardziej ze udzielam sie tez na innych forach mam nadzieje ze wybaczycie,postaram sie to nadrobic w niedlugim czasie.
mam do was takie pytanie: co zrobic zeby przekonac mojego szkraba do picia z butli? nie daje juz rady a czasu mam coraz mniej bo Michal do mojego slubu czyli ponad tydzien musi umiec pic i teraz szybki kurs nauki przechodzi jak macie jakis sprawdzony sposob to napiszcie

sciskam was i wasze szkrabiki
nie wiem, jakiej butli używasz, ale dobre są takie ze smoczkami przypominającymi kobieca pierś np http://www. bangla.babyonline.pl/karmienie-dzieci/butelki-smoczki/tommee-tippee-butelka-closer-to-nature-p1467.htm albo medela calma www. medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html (skasuj spacje po www.) Monti pisała tez, ze dobrze, aby dziecko pilo z butelki od innej osoby niż własna mama, wtedy łatwiej się nauczy.

Ja to ten mój laktator tt miałam ochotę rzucić o ścianę, na moim malym biuscie nie chcial sie zassac i wszsytko uciekalo bokiem, dolem, zalałam siebie, podłogę i stolik. Poza tym strasznie mnie dlon bolala, juz lepiej własną ręką odciągać.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-11 o 19:36
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 19:40   #2345
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
nie wiem, jakiej butli używasz, ale dobre są takie ze smoczkami przypominającymi kobieca pierś np http://www. bangla.babyonline.pl/karmienie-dzieci/butelki-smoczki/tommee-tippee-butelka-closer-to-nature-p1467.htm albo medela calma www. medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html (skasuj spacje po www.) Monti pisała tez, ze dobrze, aby dziecko pilo z butelki od innej osoby niż własna mama, wtedy łatwiej się nauczy.

Ja to ten mój laktator tt miałam ochotę rzucić o ścianę, na moim malym biuscie nie chcial sie zassac i wszsytko uciekalo bokiem, dolem, zalałam siebie, podłogę i stolik. Poza tym strasznie mnie dlon bolala, juz lepiej własną ręką odciągać.
butla tt niby mu pasuje ale jednak zamiast ssac memla i sie bawi widok nie ziemski ale juz nie bedzie tak fajnie jak zostanie na kilko godzin z kims obcym.boje sie ze nic z tego nie wyjdzie i co ja wtedy zrobie jakby jadl juz jakies sloiczki to by nie bylo problemu ale na to jeszcze jest za maly musze szybko cos kombinowac.....poprosze mame zeby dzisiaj mu podala mm bo ja mu podaje od 3 dni i co ubywa (20ml) takze moze sie nauczy do przyszlego tyg.

22/23.05.2010
Stary 2011-06-11, 19:48   #2346
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
butla tt niby mu pasuje ale jednak zamiast ssac memla i sie bawi widok nie ziemski ale juz nie bedzie tak fajnie jak zostanie na kilko godzin z kims obcym.boje sie ze nic z tego nie wyjdzie i co ja wtedy zrobie jakby jadl juz jakies sloiczki to by nie bylo problemu ale na to jeszcze jest za maly musze szybko cos kombinowac.....poprosze mame zeby dzisiaj mu podala mm bo ja mu podaje od 3 dni i co ubywa (20ml) takze moze sie nauczy do przyszlego tyg.
A próbowałaś podawać własne mleko odciągnięte? może tak mu bardziej zasmakuje?

Wanilka-zrobiłam ci na szybko w paincie rysunek poglądowy, o co cho z tym laktatorem, to zielone to trabka laktatora, a niebieskie to mleko, ktore sie nie chce zassać do lejka, bo lejek jest jakby do gory skierowany przy takiej piersi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg laktTOR.jpg (15,9 KB, 30 załadowań)
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-11, 19:50   #2347
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
A próbowałaś podawać własne mleko odciągnięte? może tak mu bardziej zasmakuje?

Wanilka-zrobiłam ci na szybko w paincie rysunek poglądowy, o co cho z tym laktatorem, to zielone to trabka laktatora, a niebieskie to mleko, ktore sie nie chce zassać do lejka, bo lejek jest jakby do gory skierowany przy takiej piersi.
sprobuje jutiro odciagnac i mu podac-zobaczymy co z tego bedzie a teraz ide z nim cwiczyc na mm dzieki

22/23.05.2010
Stary 2011-06-11, 19:51   #2348
Natka3008
Rozeznanie

A tak wogóle to dzisiaj pierwszy raz od narodzin Anastazji będę sama, gdyż tż poszedł nagrywać wesele, gdyż dorabia sobie jako kamerzysta. Zobaczymy jak damy sobie radę Proszę trzymać kciukasy

Cyprian
29.10.2016 r.
Stary 2011-06-11, 19:54   #2349
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
A tak wogóle to dzisiaj pierwszy raz od narodzin Anastazji będę sama, gdyż tż poszedł nagrywać wesele, gdyż dorabia sobie jako kamerzysta. Zobaczymy jak damy sobie radę Proszę trzymać kciukasy

farciara

trzymam kciuki
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-11, 20:03   #2350
Natka3008
Rozeznanie

Dzięki, mam nadzieję, że mała będzie grzeczna i spokojnie po kąpieli pójdzie spać

Spadam ją kąpać, może później jeszcze wejdę na wizaż, jak Anastazja uśnie.

Pa

Cyprian
29.10.2016 r.
Stary 2011-06-11, 20:11   #2351
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
moja jeszcze jakiś czas temu jadła 1 posiłek więcej niż na rozpisce, i się martwiłam, ze będzie gruba, teraz je jeden mniej i tez się martwię, myślę, że z tym jedzenie to trzeba trochę wrzucić na luz, i dawać dzieciom tyle ile chcą, bo widocznie tyle akurat potrzebują
Cytat:
Powiem ci, ze ciężko mi zliczyć dokładnie, ile razy dziennie je Nadia, nie za każdym razem zjada 150 ml, ale rano to jest na tyle głodna, ze spokojnie daje rade, za to np po kąpieli to za dużo dla niej. Generalnie na centylu sie ładnie trzyma, wiec myślę, ze jest oki.
dzięki dziewczyny za opd więc wrzucam na luz własnie Oli zjadł 120 na kolację mimo że 150 zrobiłam i zrobił na dodatek mega kupę teraz zasypia

ogólnie straszna maruda z niego dzić spał może ze 2 godziny i to etapami. a jak nie spał to ryczał...

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
fakt, jak ostatniego dnia przyszła kolejna pediatra (codziennie był ktoś inny) to dostałam opiernicz,inne mamy również, że dałam smoczek-inni nic na ten temat nie mówili
a położne wręcz nakazywały dawanie smoczka jak dziecko było niespokojne....
u nas położne kazały dawać smoka a chować przed pediatrą

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja jestem za dokarmianiem wg potrzeb dziecka Pamiętam jak teściowa suszyła mi głowę, że przekarmiam Małego, bo dawałam mu 140 ml mm w 2 miesiącu życia a On akurat tyle potrzebował. Teraz pije po 150-160, a teoretycznie w 4. miesiącu można dawać nawet 180, ale chyba jeszcze nie jest na tyle gotowy wszystko wg rytmu dziecka a nie książkowych reguł!
no to moja tak mi suszyła głowę ja zobaczyła że daję mm po 2 godzinnej przerwie - tak nie można 3-4 godziny i już. taaa tylko jak dziecko nie dojadło to mam głodzić tak? niech się wypchają z tymi swoimi pomysłami.

Cytat:
łeee puszka MM u mnie w szpitalu już to widzę to by były jaja na całego, podejrzewam, że jak by to któraś zobaczyła to by by była w takim szoku że by zemdlała zamiast się wydrzeć a swoją drogą to ciekawi mnie taka techniczna kwestia, ja to wygląda w szpitalach gdzie mama może karmić butelką, skąd się bierze wodę o odpowiedniej temperaturze, jak ze sterylizacją
u nas gotowe mleko było w butelkach

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
a ja jestem taka mądra mamuśka że aż żałość bierze... zjadłam wczoraj snickersa!!! i nie pomyślałam o tym, że czekolada to może ok, ale tam są orzeszki ziemne i dziś mamy massakrę, płacz, sen po 15 minut, wysypka wszędzie i biegunka...nigdy więcej, przysięgam...
oj dobrze wiedzieć współczuję ci serdecznie naprawdę

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
a jakie wy karmi pijecie??? wasze dzieci dobrze reaguja?? karmicie normalnie???
ja poema di caffee mniam i normalnie karmię no - tzn nie normalnie bo ściągam i dolewam do mm ale nie cykam się aby minęło nie wiadomo ile czasu

Cytat:
A co ja mam powiedzieć z tym piciem. Lekarz ze względu na duże ulewanie kazał mi karmić osiem razy na dobę po 100-120 ml. To jest masakra, bo w dzień nie wyrabiam, a w nocy nie mam zamiaru jej specjalnie budzić, dlatego też udaję mi się dać tylko siedem razy, to tak dużo, gdyż przerwy między karmieniami trwają 2-2,5 h. Czasami to muszę ją specjalnie budzić
hmm mi kazała normalnie karmić tylko specjalnym mlekiem. tak co 2,5-3 godziny średnio wychodzi w nocy pierwsza przerwa trwa ok 5-6 godzin.

Cytat:

wybacz ale... padłam jak zobaczyłam ten rysunek

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 20:16   #2352
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny za opd więc wrzucam na luz własnie Oli zjadł 120 na kolację mimo że 150 zrobiłam i zrobił na dodatek mega kupę teraz zasypia

ogólnie straszna maruda z niego dzić spał może ze 2 godziny i to etapami. a jak nie spał to ryczał...

u nas położne kazały dawać smoka a chować przed pediatrą

no to moja tak mi suszyła głowę ja zobaczyła że daję mm po 2 godzinnej przerwie - tak nie można 3-4 godziny i już. taaa tylko jak dziecko nie dojadło to mam głodzić tak? niech się wypchają z tymi swoimi pomysłami.

u nas gotowe mleko było w butelkach

oj dobrze wiedzieć współczuję ci serdecznie naprawdę

ja poema di caffee mniam i normalnie karmię no - tzn nie normalnie bo ściągam i dolewam do mm ale nie cykam się aby minęło nie wiadomo ile czasu

hmm mi kazała normalnie karmić tylko specjalnym mlekiem. tak co 2,5-3 godziny średnio wychodzi w nocy pierwsza przerwa trwa ok 5-6 godzin.

wybacz ale... padłam jak zobaczyłam ten rysunek
Przecież często się zdarzy, ze dziecko np 30 ml zje i je trzymać te trzy godziny dla zasady to głupota, jeśli np obudzi się po godzinie i jest głodne.

Nie doceniasz mego talentu plastycznego
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-11, 20:31   #2353
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież często się zdarzy, ze dziecko np 30 ml zje i je trzymać te trzy godziny dla zasady to głupota, jeśli np obudzi się po godzinie i jest głodne.

Nie doceniasz mego talentu plastycznego

a teściowa to ma różne pomysły dziwne...

doceniam doceniam tylko po prostu to taka abstrakcja wręcz

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 20:32   #2354
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
a teściowa to ma różne pomysły dziwne...

doceniam doceniam tylko po prostu to taka abstrakcja wręcz
Jak kiedyś teściowa w porze obiadu zje kanapkę, a potem będzie chciała obiad, to jej powiedz, ze przecież już jadła i jej się musi strawić

sztuka abstrakcyjna jest w cenie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-11, 20:37   #2355
iizabelaa
Zakorzenienie

kurcze ... u nas na prawdę skok, mała marudna jak nigdy od 20 leży w łóżeczku, mam nadzieję, ze zasnęła
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
u nas dziewczyny które karmiły mm dostawy wyparzone szklane butelki od pielęgniarek, a jak poszłam raz z moim mlekiem na oddział z noworodkami to pielęgniarki w wielkim garze podgrzewały chyba z 20 buteleczek już z przygotowanym mm i potem która chciała to brała
to już wiem dlaczego u nas nie ma mm, za dużo roboty dla pielęgniarek
Stary 2011-06-11, 20:48   #2356
marsylia
Wtajemniczenie

A ja od trzech dni próbuję Was nadrobić i ciągle byłam jeden dzien do tylu. Cytowan to juz mi się zrobiło tyle że bym chyba całą noc odpisywała więc wszystko usunęłam.

Tak jak czytam mamy karmiące mm to myślę, że dobrze może że cycek nie ma miary i że ja nie wiem ile Franek zje. Bo faktycznie dziecko chyba wie najlepiej ile mu potrzeba. Ale wiem, że gdybym karmiła butelką też bym się martwiła że za dużo albo za mało. My matki to chyba jesteśmy nadgorliwe

Co do siusiaka to ja nie ściągałam i dziś w kąpieli próbowałam i kurcze nie umiem Może mój ma jakiegoś dziwnego siusiaka - bo tam skóra i skóra a że tak powiem głowy nie widać. Już potem myślałam, że może to głowa a skóry nie ma. Nigdy nie widziałam takiego małego organu, nawet nie wiem jak mu to złapać. Powiem mężowi może on coś wymyśli, bo dziś znowu do późna w pracy. A jutro ma pierwszy wolny dzień od nie pamiętam już kiedy.

Ja od poniedziałku mam mirenę (wkładkę domaciczną) i jakby ktoś był ciekawy to w ogóle tego nie czuć. Faktycznie od założenia jak mówiła gin jest plamienie. choć było malutkie a dziś trochę większe, więc też zaczęłąm się zastanawiać czy to nie okres.... boże jak ja bym chciała żeby on zaniknął... podobno zanika u 60% kobiet. Może będę wybrana
Pisałyście też o seksie. Co ciekawe mi jest lepiej niż przed porodem. Może to jakaś patologia Ale hmm... byłam bardzo mile zaskoczona. Choć pierwszy raz jeszcze przed wizytą u gin był trochę hmm.. tępy aczkolwiek i tak niezły. Spodziewałam się rozrywającego bólu i zgrzytania zębów.

W czwartek byliśmy na szczepieniach. Franek płakał strasznie, jeszzcze pierwsza nóżka poszła gładko bo od razu się uspokoił, ale druga ... o masakro jaką miał minkę. Ale ogólniei chyba dobrze to zniósł. Jesteśmy chyba w trakcie skoku 8 tygodnia bo taki mu się poznawacz włączył że szok. I się uśmiecha do mamy i nauczyłam go wczoraj pokazywać język. Na początku tak się wysilał i tylko końcóweczka mu wychodziła, a potem tak ładnie cały języczek Taki był z siebie dumny że tacie w kąpieli pokazywał, potem przed spaniem, a dziś rano się obudził i pierwsze co to język Jakie zdolne dziecko mam.

Wykąpaliśmy się dziś wcześniej o 19, o 19:30 już był cycuś i o 20 zasnał No nie moje dziecko az sie boje nocy - o ktorej to on teraz wstanie. Choć dziś spal od 21:30 do 4. Ale to nasz osobisty rekord.

Co do medeli to mamy tą butelkę i Franek nie chce z niej jeść woli zwykłą tt i nie wiem co robic - probowac czy sprzedac? w sumie uzylismy ja raz a kosztowala 60 zl. Znowu z butli to on je od wielkiego huku. Może teraz czesciej bedziemy wychodzic to wole wziac odciagniete niz karmic cycem. Ale nadal to bedzie maks raz dziennie, wiec się od piersi nie odzwyczai.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Iza szukałaś body na ramiaczkach chyba, ja kupilam taki 3-pack ale jeszcze nie doszly ciekawe jak z jakoscia.

http://allegro.pl/mothercare-3-pack-...641526219.html

Kupilam tez 7-pack z early days ale meczy mnie ze to wszystko blekitne i niebieskie. Najchetniej to bym kupila pól takiego i pol takiego. I się zastanawiam czy nie sprzedać 3 lub 4 i kupic jeszcze jakies inne kolory

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 20:56   #2357
gosiawolna
Rozeznanie

wanilia83 ja nie narzekam, jestem bardzo zadowolona z niego
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 21:05   #2358
Castia
Wtajemniczenie

madzik jak nauczysz swojego szkraba butelki podziel się przepisem na sukces bo też chce tego dokonać
jak narazie nam nie idzie nauka

dziewczyny macie jakieś ubranka z firmy Fixoni???jaka jakość? bo znalazłam nawet fajne body i sie zastanawiam nad nimi
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 21:06   #2359
traicionera
Zakorzenienie

Marsylia, co do mam karmiących piersią, to spotkałam się ze zjawiskiem ważenia dziecka przed i po karmieniu, żeby wiedzieć, ile zjadło

Zycze, żeby ci zanikł okres w takim razie

Nadii się spodobało słowo "mama" i jak jej powtarzam, to ma zaciesz niesamowity.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-11, 21:10   #2360
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

co za talent

Natka na pewno dasz radę

Cytat:
to już wiem dlaczego u nas nie ma mm, za dużo roboty dla pielęgniarek
hehehe

powiedzcie mi czy wam pediatra kazała kupić wit D3 na receptę?? bo widzę że można normalnie bez recepty kupić a ta mi wmawiała że koniecznie na receptę

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 21:16   #2361
traicionera
Zakorzenienie

Po co na receptę, jak jest bez recepty?
chyba, ze to jakaś magiczna witamina jest
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-11, 21:16   #2362
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

powiedzcie mi czy wam pediatra kazała kupić wit D3 na receptę?? bo widzę że można normalnie bez recepty kupić a ta mi wmawiała że koniecznie na receptę
ja mam VitaD takie ampułki. kupione bez recepty,polecone przez pediatrę
Stary 2011-06-11, 21:31   #2363
iizabelaa
Zakorzenienie

marsylia

dziękuję za pamięć, linka sobie jutro obejrzę jak odzyskam neta

wanilia83

mi pediatra przepisał witaminę D3, która jest wydawana tylko na receptę

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-06-11 o 21:34
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 21:50   #2364
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

ja mam D bez recepty

dziewczyny jutro chrzest trzymajcie kciuki
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 21:53   #2365
Ewelqa1985
Zadomowienie

wanilia ja mam Devikap i on jest na rp. ma 15.000 j.m/ml sprawdz dawke w swoich moze roznia sie wlasnie dawka ?? kosztuje 3zl i 20 groszy i jest go 10ml teraz jest zatrzesienie tych preparatow dla dzieci

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 22:03   #2366
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
ja mam D bez recepty

trzymamy
Stary 2011-06-11, 22:05   #2367
blackrose4u
Wtajemniczenie

ufff 9 stron nadrobione.
Co do tego stolicczka edukacyjnego to mam z Chicco i trochę żałuje bo jest za mały no ale cóż, ile się będzie dałoto będę kłaśc małą
Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

A to moja slodka kluseczka dzisiaj
Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
załączam zdjęcie u mnie na kolankach małego
Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
a teraz leżę i robię głupie miny

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej.
mam dziś zrypany humor. najchętniej to wyszłabym gdzieś trzapnęła drziwami i miała wszystko w nosie!!!!!!
moja głowa potrzebuje relaksu bo zwariuje

czy wasze dzieci wrzeszczą????nie płaczą tylko wrzeszczą? moja panna dziś przechodzi ludzkie pojęcie już. leży i wrzeszczy. podnoszę uspokajam całuję odkładam i znów to samo. ręce mi opadają i naprawdę nerwowo nie wytrzymuję. musi chyba ją ktoś wziąć ode mnie przynajmniej na trochę bo nie daję rady już.chyba i jej sie udziela ten mój wisielczy humor a ona sama nie wie czego chce. mam dość!!!!!
doskonale Cię rozumiem, u nas też od kilku dni mega marudzenie, jeść nie chce. Co zrobie mleko i wsadzam jej butle do buzi to mega płacz, uspokoi się więc próbuje znowu a ona reaguje płacze. Mam nadzieje że to przejdzie lada dzień. W ogóle męczy ją brzuszek bardziej niż zwykle
Cytat:

z jednej strony się nie zagłodzi, ale z drugiej może sobie trochę żołądek zacisnąć-moja tak miała, jak nie chciała się przyssać, a jeszcze jej nie dokarmiałam, dużo spala, nie domagała się jedzenia, a jadła strasznie mało w porównaniu do normy. W tydzień przybrała ledwo 30 g. Oczywiście w twoim przypadku jest inaczej, ale niestety, zdarzają się tez takie sytuacje, dlatego trzeba jednak kontrolować ilości.
zacznę chyba spisywać ile Natala je, bo zaczynam się martwić że coraz mniej :/ na śniadanie 100, obiad 120 po południu 100 przed spaniem 120 jedynie w nocy zjada całe przygotowane 150ml, cxzasami zje 60ml i starcza jej to na 3h. Ostatnio jej nie rozumiem.
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
dziewczyny,
moje dziecko wyjeło sobie smoka, przekreciło do góry nogami i próbuje wlozyc do buźki
ubaw po pachy mam
a Natalka potrafi sobie wsadzić sama smoka do buzi, oczywiście jak daleko nie wypadnie

Cytat:
Pola jak najbardziej, łatwo metrem dojechać

jak się moja mała ma tak drapać, to naprawdę wole jej pilniczkiem spiłować. wygląda, jakby ja któryś z moich kotów dopadł

patrycja, dzięki za info,wypróbuję i jak się sprawdza, to polecę do Tesco
Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam. chyba dolacze do szczesliwcow co maja @.. przed chwila polecialo mi troszke krwi i wyglada na to ze to to ale jeszcze poczekam zeby byc na 100% pewna. ale powiem wam ze nie boli mnie a zawsze przez 3 dni musialam caly czas w lozku lezec. ale moja narzeczona mojego brata tez tak miala i po ciazy ja nie bolalo przez pierwsze 3 miesiace a pozniej strasznie i krwawila tak ze szok mowila ze lecialo jej po nogach strasznie jak szla do lazienki a ma kilka krokow od lozka i ze przescieradlo jak po morderstwie i chcialam spytac czy uzywalyscie tamponow juz czy podpasek przy 1 miesiaczce po porodzie
a ja też niby miałam, lekkie plamienie, ból jak na @ i to wszystko w 1 dzień. Czekałam aż coś się rozwinie z wzięciem tabletki anty by się upewnić że to @ no i lipa. Będę czekać na coś konkretniejszego
Cytat:
Kochane ma któraś z was laktator ręczny z Tommee Tippe ??
mam, jak używałam to chwaliłam sobie, ale faktycznie na mniejsze piersi nie bardzo, jak już pod koniec mojej kariery z karmieniem miałam mniejsze piersi to często uciekało mi mleko bokiem.

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
A u nas za zimno na basen;p ale zakupilam juz pampki do plywania w lipcu wypróbujemy

Moje dziecko zakochalo sie w piosence i spiewa i macha lapkami;p

http://www.youtube.com/watch?v=lHsYUQhzXrU

Ide myc nczynia i zbieramy sie do znajomych a mieszkaja prawie 2h od domu samochodem;p
kurcze jak to robicie że dzieci reagują na muzykę? W sumie "brzuchowi" nie puszczalam muzyki, a teraz też jedynie włącze w ciągu dnia czasami tv. Radia nie słucham. Na początku puszczałam małej by zasnęła radio, no ale to właśnie nie cieszyła się ewidentnie na muzykę jak piszesz.

A ja się musze pochwalić, bo dostałam książkę Zawitkowsiego "Mamo, tato co Ty na to?" jestem szczęśliwa jak małe dziecko. Bardzo mi się podoba, dużo ciekawych rzeczy ale i takich "wiadomych"

iza normalnie podniosło mi się ciśnienie jak czytałam o tym szpitalu gdzie byłaś, mimo że ja też za cycem jestem (chociaż sama już nie karmię)

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 22:05   #2368
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:

i czekamy na fotki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 22:08   #2369
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam D bez recepty

trzymamy

a właśnie pisałyście o chrzcie, to Natala przed samym chrztem, jak miała zjeść i się ubrać zrobiła taki koncert że nie wiedzieliśmy co się dzieje a na samym chrzcie było widać że jest jej "błogo" i się uśmiechała

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 22:08   #2370
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Harrods

to za to u mnie w szpitalu nie daje się mm niemowlakom wogóle,
normalnie terror,
trzeba karmić piersią
oo
ty rodzilas w krotoszynie?
to moja znajoma tez tam rodzila i nie karmila piersia z powodow osobistych i nikt pretensji nie mial

i nie ma trzeba karmic
jak mnie to wkurzaaa
jak by mi ktos zrobil wyrzuty sumienia to bym zlinczowala od razu

moja Ola nie lubi marketow, zawszze w srodku zakupow musi byc ryyk
ogolnie marudna jest
i nauczona przez babcie noszenia na rekach

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości