Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-11, 22:15   #2371
patrycja_22
Rozeznanie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

kasia trzymam kciuki

aga ach te babcie tylko by rozpieszczały a potem my musimy się męczyć

wanilka
ja mam laktator tt i jestem bardzo zadowolona

U nas dzień w połowie marudy a w połowie śpiocha.
Przy kąpaniu Alan znowu szarpał siusiaka Boże co z niego wyrośnie
Kupiłam w Tesco dzisiaj trzypak Pampersów ActivBaby za 100zł. Opłaca się

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 22:15   #2372
Natka3008
Rozeznanie

Hej już jestem, mała wykąpana, najedzona i od 21 ładnie sobie śpi Narazie wszystko jest ok, dałam radę, dzięki za kciuki .

Ja też już się wykąpałam i kładę się spać.

kasiapruszkow kciuki kciuk

Dobranoc

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 22:15   #2373
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Jak kiedyś teściowa w porze obiadu zje kanapkę, a potem będzie chciała obiad, to jej powiedz, ze przecież już jadła i jej się musi strawić
oo to jest myśl

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
ja mam D bez recepty

dziewczyny jutro chrzest trzymajcie kciuki
trzymam trzymam mocno będzie dobrze

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 22:17   #2374
Ewelqa1985
Zadomowienie

mam pytanko czy ktoras z wam kupowala na allegro body z dlugim lub z krotkim rekawem zeby bylo zapiecie za zatrzaski przy szyji ??
dobrej nocki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 22:24   #2375
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam D bez recepty

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
ufff 9 stron nadrobione.
Co do tego stolicczka edukacyjnego to mam z Chicco i trochę żałuje bo jest za mały no ale cóż, ile się będzie dałoto będę kłaśc małą

doskonale Cię rozumiem, u nas też od kilku dni mega marudzenie, jeść nie chce. Co zrobie mleko i wsadzam jej butle do buzi to mega płacz, uspokoi się więc próbuje znowu a ona reaguje płacze. Mam nadzieje że to przejdzie lada dzień. W ogóle męczy ją brzuszek bardziej niż zwykle

zacznę chyba spisywać ile Natala je, bo zaczynam się martwić że coraz mniej :/ na śniadanie 100, obiad 120 po południu 100 przed spaniem 120 jedynie w nocy zjada całe przygotowane 150ml, cxzasami zje 60ml i starcza jej to na 3h. Ostatnio jej nie rozumiem.

a Natalka potrafi sobie wsadzić sama smoka do buzi, oczywiście jak daleko nie wypadnie

a ja też niby miałam, lekkie plamienie, ból jak na @ i to wszystko w 1 dzień. Czekałam aż coś się rozwinie z wzięciem tabletki anty by się upewnić że to @ no i lipa. Będę czekać na coś konkretniejszego

mam, jak używałam to chwaliłam sobie, ale faktycznie na mniejsze piersi nie bardzo, jak już pod koniec mojej kariery z karmieniem miałam mniejsze piersi to często uciekało mi mleko bokiem.

kurcze jak to robicie że dzieci reagują na muzykę? W sumie "brzuchowi" nie puszczalam muzyki, a teraz też jedynie włącze w ciągu dnia czasami tv. Radia nie słucham. Na początku puszczałam małej by zasnęła radio, no ale to właśnie nie cieszyła się ewidentnie na muzykę jak piszesz.

A ja się musze pochwalić, bo dostałam książkę Zawitkowsiego "Mamo, tato co Ty na to?" jestem szczęśliwa jak małe dziecko. Bardzo mi się podoba, dużo ciekawych rzeczy ale i takich "wiadomych"

iza normalnie podniosło mi się ciśnienie jak czytałam o tym szpitalu gdzie byłaś, mimo że ja też za cycem jestem (chociaż sama już nie karmię)
Co do muzyki, to moja miała taka swoja ulubiona piosenkę, jak jeszcze w brzuchu siedziała. Teraz tez ja bardzo lubi. Poza tym juz w szpitalu puszczalam jej z komorki kołysanki - utwory muzyki klasycznej w wersji dla dzieci, w karuzelce ma właśnie trzy utwory klasyczne. Z kolysanek przepada za Dorotka i spiewam jej ja kilka razy dziennie, zawsze się śmieje wtedy
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 22:40   #2376
ego_ego
Wtajemniczenie

nareszcie Was doczytałam

wiecie co mój syn zrobił?
o 19 dałam mu cyca a po cycu butle i po pierwszych dwóch łykach zwymiotował, ale jak go przebierałam, to się usmiechal jakby go ktos łaskotał, więc dostal butle, zjadł całą tzn 120ml, myślałam, że troszkę przysnie bo ostatnio kąpiemy go o 21, ale leżał sobie dopiero o 20:30 zaczął marudzic, więc dostał herbatke uspokajającą ok 50ml i cycka ale tylko troche zjadl, o 21 go wykąpalismy, chcialam dać cycka, ale nie chciał, butlę wypluwał, więc się polożylismy na łóżko, bo Olo lubi sufit oglądać, po 20 minutach chcialam dać butlę ale usnął w sekundę o 21:50 odłożyłam go do łóżeczka z otwartymi oczami oczywiście i zasnął od razu i spi do teraz, pewnie ok północy sie obudzi bo poszedł spać bez jedzenia!!!
ale się rozpisałam

Olusiaa śliczna Zosia

iweczka to jak, przyjeżdżasz z małą na pola?
moze jest jeszcze ktoś z okolic w-wy????

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
Emilka konczy dzis 3 miesiace
Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Anastazja też kończy dziś 3 miesiące
gratulacje

Cytat:
trzymam kciuki

iza u mnie w szpitalu też był nacisk na karmienie piersia, jak w pierwszej dobie mały nie umial sie przyssać, bo mam za małe brodawki, to nie jadł wogóle, pielęgniarki powiedziały, że może tyle nie jeść, bo ma jeszcze pokarm z brzuszka, i rano musiałam z nakładkami walczyć, żeby go przystawiać, a jak pielęgniarki przychodziły, to mi tylko masakrowaly cycki, a jak w nocy się poszło po mleczko, bo dziecko się darło pół nocy, to robily straszne wyrzuty, oczywiście wszystko zapisywały ile mały dostał i nie dawały więcej jak 40ml
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 22:46   #2377
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
marsylia

dziękuję za pamięć, linka sobie jutro obejrzę jak odzyskam neta

wanilia83

mi pediatra przepisał witaminę D3, która jest wydawana tylko na receptę

Iza te moje to niby uniseks ale dla dziewczynki to mozna znalezc cos ladniejszego
zobacz u tego sprzedawcy http://allegro.pl/sliczny-7-pak-body...656965497.html

mnie wlasciwie przekonala cena i to ze material jest prazkowany a ja takie bardzo lubie. no i ze nie byly blekitne bo mam juz dosc blekitu troche

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 22:56   #2378
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
nareszcie Was doczytałam

wiecie co mój syn zrobił?
o 19 dałam mu cyca a po cycu butle i po pierwszych dwóch łykach zwymiotował, ale jak go przebierałam, to się usmiechal jakby go ktos łaskotał, więc dostal butle, zjadł całą tzn 120ml, myślałam, że troszkę przysnie bo ostatnio kąpiemy go o 21, ale leżał sobie dopiero o 20:30 zaczął marudzic, więc dostał herbatke uspokajającą ok 50ml i cycka ale tylko troche zjadl, o 21 go wykąpalismy, chcialam dać cycka, ale nie chciał, butlę wypluwał, więc się polożylismy na łóżko, bo Olo lubi sufit oglądać, po 20 minutach chcialam dać butlę ale usnął w sekundę o 21:50 odłożyłam go do łóżeczka z otwartymi oczami oczywiście i zasnął od razu i spi do teraz, pewnie ok północy sie obudzi bo poszedł spać bez jedzenia!!!
ale się rozpisałam

Olusiaa śliczna Zosia

iweczka to jak, przyjeżdżasz z małą na pola?
moze jest jeszcze ktoś z okolic w-wy????

gratulacje

trzymam kciuki

iza u mnie w szpitalu też był nacisk na karmienie piersia, jak w pierwszej dobie mały nie umial sie przyssać, bo mam za małe brodawki, to nie jadł wogóle, pielęgniarki powiedziały, że może tyle nie jeść, bo ma jeszcze pokarm z brzuszka, i rano musiałam z nakładkami walczyć, żeby go przystawiać, a jak pielęgniarki przychodziły, to mi tylko masakrowaly cycki, a jak w nocy się poszło po mleczko, bo dziecko się darło pół nocy, to robily straszne wyrzuty, oczywiście wszystko zapisywały ile mały dostał i nie dawały więcej jak 40ml
takie podejście mnie trochę dobija, bo dostrzegam tu taka sztuke dla sztuki, ze ważniejszy cycek od dziecka Fajnie by było, jakby ktoś im kazał jeść pałeczkami zupę, a jak nie potrafią, to niech głodują, aż się naucza Dziecko ma jakieś zapasy z brzuszka, ale to nie jest nie wiadomo ile, mi mówiły, ze na 12 godzin starczy, a potem co?

w którym szpitalu rodziłaś, gdzieś w Wawie?

wczoraj w nocy zakładam malej pajaca i jakoś mi nie idzie zapinanie, nogawki się źle układają. Okazało się, ze to był pajac do zapinania z tylu, Nadia miała nadliczbowe lezenie na brzuszku.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-11 o 22:58
Stary 2011-06-11, 23:04   #2379
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
madzik jak nauczysz swojego szkraba butelki podziel się przepisem na sukces bo też chce tego dokonać
jak narazie nam nie idzie nauka

dziewczyny macie jakieś ubranka z firmy Fixoni???jaka jakość? bo znalazłam nawet fajne body i sie zastanawiam nad nimi
moje dziecko dzis wypilo ok 30ml mm i w koncu zaczal czaic o co chodzi oby juz tak zostalo,malymi kroczkami moze dojdziemy do chociaz 50
a jje mm od 4 dni,znaczy probujemy i codziennie jeden raz robie mu mm a tak na cycu i dzisiaj zaraz jak sie obudzil ale nie byl bardzo rozbudzony zrobilam mu butle i zaczal normalnie ssac,taki sposob mam trzymam kciuki zeby wam sie tez udalo

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
co za talent

Natka na pewno dasz radę

hehehe

powiedzcie mi czy wam pediatra kazała kupić wit D3 na receptę?? bo widzę że można normalnie bez recepty kupić a ta mi wmawiała że koniecznie na receptę
ja mam Devikap na recpte.pediatra mowi ze jest ok

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
oo
ty rodzilas w krotoszynie?
to moja znajoma tez tam rodzila i nie karmila piersia z powodow osobistych i nikt pretensji nie mial

i nie ma trzeba karmic
jak mnie to wkurzaaa
jak by mi ktos zrobil wyrzuty sumienia to bym zlinczowala od razu

moja Ola nie lubi marketow, zawszze w srodku zakupow musi byc ryyk
ogolnie marudna jest
i nauczona przez babcie noszenia na rekach
z babciami trzeba ostro-wiem to po mojej mamie czasami juz nie wyrabiam i sie dre na nia bo ilez mozna pwtarzac "nie nos mi dziecka jak jest grzeczne i nie placze,a nawet jak placze to sa inne sposoby na uspokojenie a nie od razu rece" albo "odloz dziecko do wozka" jak grochem o sciane

Kasia

rany kobity ja za nie cale 2 tyg mam slub a za pelne 2 tyg chrzciny-chyba sie wykoncze

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 23:07   #2380
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
kasia trzymam kciuki

aga ach te babcie tylko by rozpieszczały a potem my musimy się męczyć

wanilka
ja mam laktator tt i jestem bardzo zadowolona

U nas dzień w połowie marudy a w połowie śpiocha.
Przy kąpaniu Alan znowu szarpał siusiaka Boże co z niego wyrośnie
Kupiłam w Tesco dzisiaj trzypak Pampersów ActivBaby za 100zł. Opłaca się
Patrycja jakie masz dzielne dziecko
Franky to by nawet nie znalazł swojego siusiaka

U nas w szpitalu wieczorem jezdzili juz z nalanym nanem do butelek takim wozkiem i pytali w kazdym pokoju czy chcemy. Franek wisial non stop na cycu - normalnie piersi nie czulam, a mleka tyle co nic.
Ale jakoś mm nie wzielam - balam się ze zobaczy jak latwo moze leciec i bedzie du.pa z cyckiem
Choć jak sobie myślę o karmieniu piersią to ja to lubię bardzo - a obawiałam się że będzie mnie to denerwować bo w ciąży to jak mialam masowac brodawki to zy-gac mi się chcialo
Ale tto co jest dla mnie najgorsze w karmieniu to to spanie w staniku. Ja zawsze spalam nago, szlak mnie trafia jak się kladę w staniku i jeszcze te wkladki fuj

WYMIANKA

Edytowane przez marsylia
Czas edycji: 2011-06-11 o 23:16
Stary 2011-06-11, 23:07   #2381
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

w którym szpitalu rodziłaś, gdzieś w Wawie?
w piasecznie w tym nowym

lece sie kapac
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 23:10   #2382
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
moje dziecko zjadło 130ml o 15 i teraz tż musiał dokarmić jeszcze 60!!! i zasnął sam bez usypiania kurde jemu ewidentnie nie wytarcza 130... a ma 2.5 miesiąca...powinien jesc 120ml 6razy a je w sumie 7razy... no i w nocy np je je 5 minut i płacze bo by jeszcze chciał ale ja nie daję kładę spać w końcu usypia i śpi 2-3 godziny... nie mam pojecia co robic... według siatek centylowych jest troszeczkę nawet poniżej 50centyla więc chyba ok? może mu dawać po 150? tyle że on 7razy chce jesc to by wychodziło trochę dużo...
Ja bym dawała więcej, tyle ile potrzebuje. Bo inaczej, dziecko może być bardziej nerwowe, a to nie wpływa pozytywnie na rozwój. On nie rozumie, dlaczego nie dostaje więcej, skoro wyraźnie sygnalizuje Ci, że ma taką potrzebę. Widocznie Twój maluch potrzebuje więcej. Szczególnie, że nie jest grubiutki, bo poniżej 50 centyla.

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
dawno nie zagladalam ale przed tym moim weselem i chrzinami nie mam totalnie czasu.tymbardziej ze udzielam sie tez na innych forach mam nadzieje ze wybaczycie,postaram sie to nadrobic w niedlugim czasie.
mam do was takie pytanie: co zrobic zeby przekonac mojego szkraba do picia z butli? nie daje juz rady a czasu mam coraz mniej bo Michal do mojego slubu czyli ponad tydzien musi umiec pic i teraz szybki kurs nauki przechodzi jak macie jakis sprawdzony sposob to napiszcie

sciskam was i wasze szkrabiki
A próbowałaś już takiej: http://allegro.pl/medela-butelka-cal...656726049.html. Polecała mi ją położna w poradni laktacyjnej, że jeśli już trzeba, to najlepiej spróbować z taką, bo nie zaburzy ssania cycusia.

Cytat:
Marsylia, co do mam karmiących piersią, to spotkałam się ze zjawiskiem ważenia dziecka przed i po karmieniu, żeby wiedzieć, ile zjadło
Ja tak robiłam przez kilka dni. Bo mały bardzo spadł na wadze z powodu wysokiej bilirubiny. Więc wylądowaliśmy w szpitalu. Najważniejsze było, żeby zaczął przybierać. Więc ważyłam przed i po jedzeniu, żeby wiedzieć ile zjada i ewentualnie dokarmić. I dobrze, bo okazało się, że zjadał zdecydowanie za mało. Natomiast jeśli dziecko prawidłowo przybiera na wadze, to nie wiedzę potrzeby robienia takiego zamieszania. Teraz mój synek przybiera pięknie na piersi i nie zastanawiam się nawet ile zjada, bo najwyraźniej zjada tyle, ile potrzebuje.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 23:12   #2383
marsylia
Wtajemniczenie

Próbowałam dziś zrobic Frankowi zdjecie jak się usmiecha - ale on zawsze wtedy sie wpatruje w obiektyw i robi powazna mine
Wiec udalo nam się zrobić prawie-usmiech

Znalazlam tez zdjecie z pleneru z naszego slubu. Pisalam Wam kiedys ze mielismy bardzo kameralny slub i bylo tylko kilkanascie osob razem z nami. Mial byc w plenerze, ale byla wlasnie burza z piorunami wiec byl na zamku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.06foto3.jpg (15,6 KB, 48 załadowań)

WYMIANKA

Edytowane przez marsylia
Czas edycji: 2011-06-12 o 15:05
Stary 2011-06-11, 23:16   #2384
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
gratulujemy

traicionera kurcze ja mam mały biust więc muszę się zastanowić

iweczka współczuje nocy chyba bym chodziła jak zombi jakby mi młoda takie coś odwaliła
wanilia, i tak tez wlasnie wygldałam
ale walnęłam kawe i sie ciut poprawiło

prunelle, oby Krzysiowi zginęła ta wysypka

Cytat:
A próbowałaś podawać własne mleko odciągnięte? może tak mu bardziej zasmakuje?

Wanilka-zrobiłam ci na szybko w paincie rysunek poglądowy, o co cho z tym laktatorem, to zielone to trabka laktatora, a niebieskie to mleko, ktore sie nie chce zassać do lejka, bo lejek jest jakby do gory skierowany przy takiej piersi.
traici, ale z Ciebie zdolniacha

mykam pcia.........
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 23:19   #2385
Harrods
Zadomowienie

Dziewczyny, w Superpharm jest świetna promocja na olejek do kąpieli Balneum!!!
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 23:26   #2386
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Próbowałam dziś zrobic Frankowi zdjecie jak się usmiecha - ale on zawsze wtedy sie wpatruje w obiektyw i robi powazna mine

Znalazlam tez zdjecie z pleneru z naszego slubu. Pisalam Wam kiedys ze mielismy bardzo kameralny slub i bylo tylko kilkanascie osob razem z nami. Mial byc w plenerze, ale byla wlasnie burza z piorunami wiec byl na zamku
Jakie ma spojrzenie zadziorne
A wy wyglądaliście prześlicznie, widzę, ze tez miałaś sukienkę do kolan.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
wanilia, i tak tez wlasnie wygldałam
ale walnęłam kawe i sie ciut poprawiło

prunelle, oby Krzysiowi zginęła ta wysypka

traici, ale z Ciebie zdolniacha

mykam pcia.........
tak się śmiejecie, ze sie zamknę w sobie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
w piasecznie w tym nowym

lece sie kapac
no tak, najbliżej.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-11, 23:32   #2387
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakie ma spojrzenie zadziorne
A wy wyglądaliście prześlicznie, widzę, ze tez miałaś sukienkę do kolan.

tak się śmiejecie, ze sie zamknę w sobie

no tak, najbliżej.
Tra jakoś długa suknie nie pasowała do klimatu imprezy
No i moje czerwone buty za ktorymi chodzilam przez 2 miesiace musialy byc widoczne... choc mialy byc fuksjowe ale ktos mi wykupil sprzed nosa
Zawsze jak oglądam zdjecia ze slubu to się rozczulam

Dziewczyny Ci talentu zazdroszczą

WYMIANKA
Stary 2011-06-11, 23:36   #2388
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

Moja tez robi powazna mine jak wyciagam aparat ale wycwanilam sie i naciskam kilkanascie fot na raz wiec czasami zlapie usmiehc

Swietne fotki

Cytat:

wczoraj w nocy zakładam malej pajaca i jakoś mi nie idzie zapinanie, nogawki się źle układają. Okazało się, ze to był pajac do zapinania z tylu, Nadia miała nadliczbowe lezenie na brzuszku.
Madra mamuska

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
kurcze jak to robicie że dzieci reagują na muzykę? W sumie "brzuchowi" nie puszczalam muzyki, a teraz też jedynie włącze w ciągu dnia czasami tv. Radia nie słucham. Na początku puszczałam małej by zasnęła radio, no ale to właśnie nie cieszyła się ewidentnie na muzykę jak piszesz.
Spiewam razem z piosenka
Cytat:
ja mam D bez recepty

trzymam kciuki

Cytat:
A próbowałaś podawać własne mleko odciągnięte? może tak mu bardziej zasmakuje?

Wanilka-zrobiłam ci na szybko w paincie rysunek poglądowy, o co cho z tym laktatorem, to zielone to trabka laktatora, a niebieskie to mleko, ktore sie nie chce zassać do lejka, bo lejek jest jakby do gory skierowany przy takiej piersi.
powinnas isc do ''mam talent''

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
u mnie w szpitalu miały już gotowe buteleczki nanpro z rozrobionym mleczkiem tylko smoczek otwierały z opakowania nowy i nakręcały na te buteleczki.
U mnie mialy 3 rodzaje mleka w buteleczkach szklanych i jak sie chcialo to sie bralo smoczek, butle i heja w temperaturze pokojowej

My spedzilismy super dzien ze znajomymi 2 h od domku... gdyby nie zdjecie na autostradzie(bilecik pewnie przyjdzie poczta;p:/) i fruwajaca opona bylo by cud miod malina

Aha mala zrobila u znajomych kupke ze zabrudizla body, spodnie i koszulke

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 23:36   #2389
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Tra jakoś długa suknie nie pasowała do klimatu imprezy
No i moje czerwone buty za ktorymi chodzilam przez 2 miesiace musialy byc widoczne... choc mialy byc fuksjowe ale ktos mi wykupil sprzed nosa
Zawsze jak oglądam zdjecia ze slubu to się rozczulam

Dziewczyny Ci talentu zazdroszczą
Plener mieliście boski, a butków niestety nie widać
Ja miałam imprezę na 20 osób, a stylizacja lata 60-te inspirowana moja Audrey

Prawdziwi artyści zawsze są niedoceniani

tajka- a żebyś wiedziała, ze pójdę
z pajacem najlepsze,z e w nocy przesikala, wiec tyle zachodu na kilka godzin.

Moja Nadia akurat lubi się śmiać do obiektywu

Mialas ciuszki na zmianę?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-11 o 23:39
Stary 2011-06-11, 23:39   #2390
marsylia
Wtajemniczenie

a tu jeszcze dwa oblicza mojego dziecka. 1. oj mama wyciagnela aparat - pokazujemy powage i skupienie.
2. Bosz mama i tak się nie usmiechnę, ale dolina i jeszcze udajesz ze sowa zagląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0145.jpg (22,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0193.jpg (12,4 KB, 31 załadowań)

WYMIANKA
Stary 2011-06-11, 23:42   #2391
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

tajka- a żebyś wiedziała, ze pójdę
z pajacem najlepsze,z e w nocy przesikala, wiec tyle zachodu na kilka godzin.

Moja Nadia akurat lubi się śmiać do obiektywu

Mialas ciuszki na zmianę?
Odkad zrobila nam prezent w supermarkecie zapasowe ciuskzi sa zawsze w torbie

Ide sie poprzytulac i spac

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 00:09   #2392
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

U nas tez ciuszki muszą być Franek lubi tak po pachy po szyje na plecach itp.

Ty się przytulasz a ja czekam na mojego męża aż wróci z pracy.

Tra są i buty :d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (23,9 KB, 50 załadowań)

WYMIANKA
Stary 2011-06-12, 00:29   #2393
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

No tak, przezorny zawsze ubezpieczony

miłego przytulania

Cytat:
a tu jeszcze dwa oblicza mojego dziecka. 1. oj mama wyciagnela aparat - pokazujemy powage i skupienie.
2. Bosz mama i tak się nie usmiechnę, ale dolina i jeszcze udajesz ze sowa zagląda
Cytat:
U nas tez ciuszki muszą być Franek lubi tak po pachy po szyje na plecach itp.

Ty się przytulasz a ja czekam na mojego męża aż wróci z pracy.

Tra są i buty :d
Fajne minki
A butki bardzo ładne, lubię peeptoe.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-12, 00:46   #2394
Ewelqa1985
Zadomowienie

dziekujemy za gratki i czekamy teraz na 4 miesiace

marsylia sliczne zdjecia plener i sukienka a Franuś slicznosci

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 05:15   #2395
87czarna
Zakorzenienie

marsylia malutki przesłodki! zdjęcie ślubne oryginalne...super

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 08:25   #2396
wanilia83
Zadomowienie

Moja córa mnie zadziwia dziś już nie o 6 ją obudziłam a o 7.30 i po karmieniu ta dalej poszła spać

dziękuje za odpowiedzi w sprawie laktatora i wit
teraz jestem w kropce bo nie wiem czy kupować laktator z aventu czy TT siedze na allegro od wczoraj i dumam co wziąć a muszę szybko kupić żeby do przyszłej soboty odciągnąć wystarczającą ilość mleka

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
wanilia ja mam Devikap i on jest na rp. ma 15.000 j.m/ml sprawdz dawke w swoich moze roznia sie wlasnie dawka ?? kosztuje 3zl i 20 groszy i jest go 10ml teraz jest zatrzesienie tych preparatow dla dzieci

może rzeczywiście jakaś inna dawka w tych co mi przepisała jest bo standardowo jak zauważyłam mają po 400 j.m., pójdę jutro do apteki to się dowiem

kasiapruszków życzę udanej imprezy

marsylia z Franka śliczny chłopczyk a wy wyglądaliście cudownie i jakie romantyczne zdjęcie

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 09:33   #2397
gosiawolna
Rozeznanie

witam. to chyba jednak nie byla @ bo polecialo mi troche tak jakby sie zaczynala i od wczoraj poludnia juz czysto
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 10:39   #2398
iizabelaa
Zakorzenienie

hej

pomyliłam się, i neta ma od jutra

Idalia ma skok,
i jest strasznie marudna,
wczoraj poskarżyłam się mamie licząc na współczucie
a ona do mnie, że mam nie narzekać, bo niektóre dzieci mają tak non stop że 15 minut nie uleżą a ja normalnie jak to usłyszałam to o mało się nie popłakałam
eehhhh ....

Teraz leży pod panelem i nawet się uśmiecha,
i wydaje mi się że zerka na TV

A tak ogólnie to wczoraj był u mnie mój siostrzeniec (8 miesięcy) i jak zobaczył panel i ptaka z Lamaze to oczy mi się zaświeciły, zaczął raczki wyciągać w kierunku zabawek i zafascynowany się bawił.

Nie mogę się doczekać kiedy moje dziecko będzie już na tyle świadome, i będzie tak reagować na zabawki,

teraz już wiem, że zbankrutujemy na zabawki
bo ja teraz mam ochotę wszystko jej kupić,
a co będzie później

Marsylia
piękne zdjęcie, piękna suknia
piękne buty

wanilia83
ja bym wzięła Avent
wszyscy dokoła są zadowoleni z niego, a TT to akurat u mnie nikt nie miał, bo ostatnio jest moda na tą firmę,
ja miałam ręczny z Avent, po siostrze,
ona ma bardzo mały biust a ja większy i się spisał,
ale ja go tylko przez 2 dni używałam
Stary 2011-06-12, 10:48   #2399
Olusiaa_
Zakorzenienie

Nockę miałyśmy fatalną

pierwszy raz nam sie to zdarzylo, mała budziła się co 1,5-2 h, także jestem wykończona

chyba jednak nie mogę pić kawy

chociaz sama nie wiem. filizanke wypilam rano...

Laktator, ja mam reczny aventa i jestem bardzo zadowolna

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
A tak wogóle to dzisiaj pierwszy raz od narodzin Anastazji będę sama, gdyż tż poszedł nagrywać wesele, gdyż dorabia sobie jako kamerzysta. Zobaczymy jak damy sobie radę Proszę trzymać kciukasy
o wow

ze mną TŻ i teściowa byli pierwsze 10 dni
a tak to do 16-17 jestesmy same

weekend za tydzien zostajemy calkiem same, bo TŻ i teściowa jadą na delegację

Edytowane przez Olusiaa_
Czas edycji: 2011-06-12 o 10:42
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 11:03   #2400
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

Dzidzia sliczna

A TY SEXIIIIIIIIIIIIIIIIII przed duze SSSSSSSS

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości