Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-12, 00:17   #1381
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
A ja nie rozumiem odmawiania sobie 2,5 roku słodkiego bo sylwetka musi byc idealna... Nie mówię jeśc bez opamiętania. Jednak co to za życie kiedy na każdym kroku się pilnujesz? Alkoholu nie wypijesz bo za kaloryczny, nie zjesz kawałka ciasta na urodzinach, albo nie pójdziesz na lody z przyjaciółką do kawiarni. To nie jest coś od czego pójdzie ci 5kg w dupsko. Bo chyb trzeba by było wtryniac to słodkie./tłuste/fast foodowe kilka razy w tygodniu w ilościach znacznych.

Życie mamy jedno, a ciało... żeby było zdrowe, a idealne nie będzie nigdy. Teraz naszym zmartwieniem jest sylwetka, rozstępy i celulit, kiedyś zmarszki siwiejące włosy... Jeśli na tym się skupi swoje życie by dążyc do ideału odmawiając sobie wielu rzeczy to co nam z tego życia zostanie? Co z jego swobodą, co z małymi przyjemnościami? Ot mała rzecz a może sprawic radośc.

Dla mnie dążenie do absolutnie idealnej sylwetki jest pułapką, w którą łatwo można się wpędzic i nieco zatracic jakieś poczucie normalności w życiu.
klask i:

Ja to nawet nie wiem co ma ile kalorii
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 00:36   #1382
guu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Człowiek to w ogóle takie stworzenie, że lubi sprawiać sobie przyjemność. I nie nazwałabym tego obżeraniem. Tylko jedzeniem.
No może źle ujęłam to w słowa.

Niestety muszę✂się✂pilnować. Nie mam idealnej sylwetki.
Gdybym się✂nie kontrolowała zapewne ważyłabym około 100kg. Nie wiem czy na pewno. Tak podejrzewam. Mi się✂wydaję✂że fajnie mają✂się✂osoby które nie muszą kontrolować tego co jedzą i nie muszą wstawać✂godzinę✂dwie wcześniej by poćwiczyć : ) Po jakimś czasie to się✂staje nużące niestety.
A ja naprawdę jak się✂źle czuje w swoim ciele to mi się✂nic nie chce. (tzn mniej) Mój Tż poznał mnie nawet większą✂niż teraz jestem. Więc to siedzi po prostu we mnie.
I te hormony.

Nie miałam tak zawsze.

Edytowane przez guu
Czas edycji: 2011-06-12 o 00:38
guu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 06:52   #1383
gabisolis
BAN stały

ja tam nigdy nie bylam na zadnej diecie, nie mam az takiej silnej woli, teraz przydaloby sie jak pewnie kazdej z Nas zrzucic pare kilo, ale to nie dla mnie, nienawidze cwiczen, poza tym nie pije,nie pale, wiec nie moge sobie dodatkowo odmawiac przyjemnosci typu slodycze itp. nie mam idealnej figury juz niestety, taka miala jeszcze ze 3 lata temu byla ok, ale jemy z TŻtem duzo fast foodow, jedzenie to sens naszego zycia i nie potrafimy sobie niczego odmowic. dzien bez slodyczy, to dzien stracony. podziwiam osoby, ktore regularnie cwicza i sie dietuja za motywacje i mobilizacje, to nie dla mnie niestety. poza tym kobieta musi miec pupe i biust. plaska, wychudzona deska jest... nieapetyczna i nieatrakcyjna. poza tym wydaje mi sie, ze takie bardzo wysuszone panie sa chyba dosc niesympatyczne, bo wiecznie narzekaja i marudza. milego dnia, pozdrawiam.:gotuj e:
gabisolis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 07:29   #1384
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NAUGHTYxANGEL Pokaż wiadomość
Wiecie co zauwazylam, ze od roku 2008, bo ten okres jeszcze jako tako datowo pamietam, to od tego roku przez 2009 i 2010 to drugi tydzien czerwca, czyli 14.06.08, 13.06.09 i 12.06.10 w tych dniach w sobote zawsze padalo i to mocno i za cieplo nie bylo!! Czyli wesela unikajcie :P
A w tym roku się nie sprawdziło Dla wczorajsza pogoda była wprost idealna. Nie było deszczu ani przesadnego upału. Idealnie!

Cytat:
A to już ślub brały?

To jak o ślubach to ja Wam coś powiem Jako absolutna pasjonatka wszelkich papierowych pierdółek ostatnio wpadłam na to, co wyślę ludziom jako save the date (może to i dziwny zwyczaj i u nas niespotykany, ale mi się podoba). W FotoJocker jest możliwość zamówienia fotokartek ;] Mamy takie dwa słodkie zdjęcia, chcę je umieścić na tej kartce i powysyłać
Tutaj więcej o save the date, planujemy to wysłać około rok przed ślubem [zwłaszcza, jeśli będziemy ślubować w okresie wakacyjnym).

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Takie o:
https://as.photoprintit.de/web/84001...productId=6050
A moim zdaniem to nie takie głupie, bo co będzie jak zaprosimy kogoś a on już będzie miał poplanowane wakacje?
Muszę o tym pomyśleć, ale pewnie z TŻ będzie problem, bo on nie bardzo lubi takie dziwne nowinki
Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
to super... szykuje Ci się weselicho Zazdroszczę
Ja też zazdroszczę. A najgorsze jest to, że ja z TŻ będziemy się bawić dopiero na swoim weselu
Cytat:
hahaha
Cytat:
Napisane przez AleksandraKGu Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta. chyba do Was dołączę zaręczyłam się w marcu <pierwszy dzień wiosny>, ale z powodu wielu różnych ważnych spraw <m.in. kończenia studiów> nie mamy czasu nic myśleć o ślubie... ja bardzo bym chciała czerwiec 2013, a mój M. - wrzesień 2012... ale coś czuję, że stanie na moim....
miłego wieczorku życzę
Witam
Cytat:
A ja nie rozumiem odmawiania sobie 2,5 roku słodkiego bo sylwetka musi byc idealna... Nie mówię jeśc bez opamiętania. Jednak co to za życie kiedy na każdym kroku się pilnujesz? Alkoholu nie wypijesz bo za kaloryczny, nie zjesz kawałka ciasta na urodzinach, albo nie pójdziesz na lody z przyjaciółką do kawiarni. To nie jest coś od czego pójdzie ci 5kg w dupsko. Bo chyb trzeba by było wtryniac to słodkie./tłuste/fast foodowe kilka razy w tygodniu w ilościach znacznych.

Życie mamy jedno, a ciało... żeby było zdrowe, a idealne nie będzie nigdy. Teraz naszym zmartwieniem jest sylwetka, rozstępy i celulit, kiedyś zmarszki siwiejące włosy... Jeśli na tym się skupi swoje życie by dążyc do ideału odmawiając sobie wielu rzeczy to co nam z tego życia zostanie? Co z jego swobodą, co z małymi przyjemnościami? Ot mała rzecz a może sprawic radośc.

Dla mnie dążenie do absolutnie idealnej sylwetki jest pułapką, w którą łatwo można się wpędzic i nieco zatracic jakieś poczucie normalności w życiu.
Zgadzam się z Tobą w 100%.
Moim zdaniem wszystko jest dla ludzi, ale trzeba znać umiar.

Witam w tą słoneczną niedzielę
My z TŻ wypiliśmy sobie trochę % we 2 i .... skończyło się dość ostrą kłótnią. Pierwszy raz poszłam spać wściekła na niego. Ja już na nogach, bo się od rana trochę uczyłam, a TŻ śpi. A mamy dziś jechać po mojego dziadka i potem na obiad do moich rodziców. Oj a nie wiem czy się pogodzimy.

Wczoraj dowiedzieliśmy się, że ta kobitka powiedziała siostrze TŻ, że jest gotowa zamienić się z nami choćby dziś, bo tutaj zapłaci za czynsz 190zł, a tam płaci całę 550zł. Teraz trzeba urobić jej męża - co będzie teraz prostsze, bo przyjeżdża jego ukochana córeczka. I to ona będzie się starać coś wskórać. Oby coś z tego wyszło

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

No i dziewczyny klikajcie mi dalej w banner proszę Bo chyba możecie codziennie raz kliknąć

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 07:53   #1385
guu
Raczkowanie

Ja też witam słonecznie! Miłego dnia!

A ja nie jestem jakaś chuda bo przy wzroście 165 ważę 69- 70 kg. Mimo tej całej diety i ćwiczeń.

Co do ślubów, to jak wiele z Was ma już✂upatrzoną✂/ zarezerwowaną sale?

Edytowane przez guu
Czas edycji: 2011-06-12 o 08:04
Stary 2011-06-12, 08:19   #1386
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guu Pokaż wiadomość
A ja nie jestem jakaś chuda bo przy wzroście 165 ważę 69- 70 kg. Mimo tej całej diety i ćwiczeń.
No to sorry, ale do wieloryba to Ci sporo brakuje. Jesteś może pod opieką dietetyka [bo chyba przegapiłam tą informację].

Cytat:
A moim zdaniem to nie takie głupie, bo co będzie jak zaprosimy kogoś a on już będzie miał poplanowane wakacje?
No i właśnie o to mi chodzi Poza tym wiem np. jak trudno Kotu załatwić urlop no i często się na początku roku w pracy ustala urlopy... Albo i jeszcze wcześniej.

Cytat:
My z TŻ wypiliśmy sobie trochę % we 2 i .... skończyło się dość ostrą kłótnią. Pierwszy raz poszłam spać wściekła na niego. Ja już na nogach, bo się od rana trochę uczyłam, a TŻ śpi. A mamy dziś jechać po mojego dziadka i potem na obiad do moich rodziców. Oj a nie wiem czy się pogodzimy.
U nas wspólne picie kończy się zgoła inaczej... Tak jak wczoraj przykładowo. Chyba, że za dużo wypiję, to padam na pysk spać i po pticach Budź TŻta, nie ma leniuchowania!

My dzisiasj idziemy do Kocich znajomych opić awanse K. i jego kolegi, więc będzie fajnie Póki co Kot odsypia pracowe maratony...

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

A, a prospos zaproszeń. Właśnie czytam jeden artykuł i się tak czysto teoretycznie zastanawiam. Prosic planujecie z dziećmi czy bez? U mnie cały "przychówek" jest już mocno wyrośnięty, a najmłodszy kuzyn, który jest na liście w tej chwili ma około 17 lat, więc ten problem mnie nie dotyczy, ale wiem, że prosiłabym bez dzieci... Dzieciaki za bardzo lubię mnie i TŻta [i na odwrót], żeby je zapraszać i pół wesela bawić się nimi :/
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-06-12, 08:23   #1387
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

U nas wspólne picie kończy się zgoła inaczej... Tak jak wczoraj przykładowo. Chyba, że za dużo wypiję, to padam na pysk spać i po pticach Budź TŻta, nie ma leniuchowania!

My dzisiasj idziemy do Kocich znajomych opić awanse K. i jego kolegi, więc będzie fajnie Póki co Kot odsypia pracowe maratony...

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

A, a prospos zaproszeń. Właśnie czytam jeden artykuł i się tak czysto teoretycznie zastanawiam. Prosic planujecie z dziećmi czy bez? U mnie cały "przychówek" jest już mocno wyrośnięty, a najmłodszy kuzyn, który jest na liście w tej chwili ma około 17 lat, więc ten problem mnie nie dotyczy, ale wiem, że prosiłabym bez dzieci... Dzieciaki za bardzo lubię mnie i TŻta [i na odwrót], żeby je zapraszać i pół wesela bawić się nimi :/
U nas też zawsze wspólne picie kończyło się inaczej budzić go nie będę, bo wtedy wyjdzie na to, że uważam, że wczoraj pokłóciliśmy się z mojej winy. A tak nie jest.

My będziemy zapraszać z dziećmi najbliższą rodzinę tzn. rodzeństwo TŻ przyjdzie z dziećmi i moje kuzynki z dziećmi. Znajomych itd. zapraszamy bez dzieciaków

Stary 2011-06-12, 08:27   #1388
Linaewen
Zakorzenienie

No ale mieliście gdzieś iść, to zrozumiałam, że TŻ śpi, a czas goni... Te TŻty to są skomplikowane stworzenia...
Stary 2011-06-12, 08:30   #1389
FlightlessBird
Zakorzenienie

o 11 mamy jechać dopiero, więc jeszcze sporo czasu

Oj skoplikowane, obudził się, poleżał bez odzywania się (czekał na mój ruch), obrócił się i znów zasnął.

Ahh

Stary 2011-06-12, 08:54   #1390
guu
Raczkowanie

Cytat:
No to sorry, ale do wieloryba to Ci sporo brakuje. Jesteś może pod opieką dietetyka [bo chyba przegapiłam tą informację].
Tak. Dziewczyny jakbym nie była pod tak ścisłą✂dietą to szybko bym tyła.
Zresztą✂skończmy ten temat. Nie moja wina że jest jak jest. Nie będę✂się✂okłamywać że potrafię✂się zaakceptować w takiej wadze czy większej.

Szczególnie jak któraś z was robi w okresie wakacyjnym ślub to warto poinformować gości znacznie wcześniej.
Co do dzieciaczków. Moja jedna znajoma w dodatku do zaproszeń pisała bez dzieci. Głownie chodziło jej o to by znajomi się✂dobrze bawili a nie rozpraszali dziećmi, jednak zostało to odebrane przez gości całkowicie inaczej niż przewidywała.

Edytowane przez guu
Czas edycji: 2011-06-12 o 08:55
Stary 2011-06-12, 09:02   #1391
gabisolis
BAN stały

mnie to wkurza, ze praktycznie co rok trzeba swoj urlop dopasowywac pod czyjes wesele, niech sie ludzie oducza krzyzowac innym plany i niech robia wesela nie w wakacje, zgroza jakas. czlowiek chce raz do roku odpoczac, a tu nie, bo 10ta woda po kisielu slub bierze na 2gim koncu Polski. my w tym roku mamy zaproszenia na 2 sluby, na zaden na szczescie nie jedziemy
1en z nich wlasnie nam wypada w ten dzien kiedy jedziemy na wycieczke do Hiszpanii i nie zamierzamy rezygnowac. za ciezko pracujemy zeby sie bujac po cudzych weselach.
gabisolis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 09:06   #1392
Linaewen
Zakorzenienie

Większość detali mnie absolutnie urzeka...
Suknie ślubne XIX i XX wieku:
http://meggi. u. re. pl/blog/czytaj/24850.html
Usuńcie spacje...

Edytowane przez Linaewen
Czas edycji: 2011-06-12 o 09:12 Powód: walka z linkiem
Stary 2011-06-12, 09:22   #1393
andzia1989r
Zakorzenienie

guu- jeśli mimo 2h cwiczen i diety masz problemy z wagą powinnaś się zgłosic nie do dietetyka a do endokrynologa, bo twoje problemy mogą byc spowodowane hormonami, które trzeba uregulowac.
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 09:24   #1394
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisolis Pokaż wiadomość
mnie to wkurza, ze praktycznie co rok trzeba swoj urlop dopasowywac pod czyjes wesele, niech sie ludzie oducza krzyzowac innym plany i niech robia wesela nie w wakacje, zgroza jakas. czlowiek chce raz do roku odpoczac, a tu nie, bo 10ta woda po kisielu slub bierze na 2gim koncu Polski. my w tym roku mamy zaproszenia na 2 sluby, na zaden na szczescie nie jedziemy
1en z nich wlasnie nam wypada w ten dzien kiedy jedziemy na wycieczke do Hiszpanii i nie zamierzamy rezygnowac. za ciezko pracujemy zeby sie bujac po cudzych weselach.
Przez grzeczność nie będę tego zbyt dosadnie komentować.
m
Moim zdaniem masz troszkę skrzywiony światopogląd o ślubie raczej nie dowiadujesz się tydzień przed. To w zasadzie nie ma kiedy robić ślubu, bo w święta nie wypada, ludzie planują też ferie zimowe itp. Sama kiedy planujesz brać ślub?

Stary 2011-06-12, 09:26   #1395
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Przez grzeczność nie będę tego zbyt dosadnie komentować.
m
Moim zdaniem masz troszkę skrzywiony światopogląd o ślubie raczej nie dowiadujesz się tydzień przed. To w zasadzie nie ma kiedy robić ślubu, bo w święta nie wypada, ludzie planują też ferie zimowe itp. Sama kiedy planujesz brać ślub?
FlightlessBird, nie ma sensu. Ja tylko życze koleżance takich gości jak ona sama i problem z głowy.
Stary 2011-06-12, 09:32   #1396
201609062115
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś obejrzeć sale. Mieliśmy już w sumie wybraną, ale tą otworzyli miesiąc temu wiec chcielismy zobaczyć. No i w sumie ja zmieniłam zdanie i chciałabym w tej nowej. TŻ też się spodobało wiec mam nadzieje że podpiszemu niedługo umowę Spodobało mi się to że cena nie ulegnie zmianie - jak teraz podpiszemy to cena jest w umowie i nie wzrośnie
To super to chyba jedna z ważniejszych rzeczy, z tą stałością ceny a wszystko tam macie w menu? czy musicie coś załatwiać na własną rękę?

Cytat:
Napisane przez Majka_89 Pokaż wiadomość
Zarezerwowaliśmy dzisiaj ostatecznie już salę, więc mogę do was już oficjalnie i na 100 % dołączyć. Zostaliśmy jednak przy tym 8 czerwca. Pisałam wam wcześniej o tym że obawiam się o obronę- bo będe w 2013 r kończyć studia, ale zorientowałam się na uczelni no i większość obron na moim kierunku jest już w kwietniu, także wszystko będzie pasować.
A tak w ogóle dziewczynki macie może już jakieś typy piosenek na pierwszy taniec???
Gratuluje rezerwacji

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
A mnie dziś TŻ zaskoczył i odwiedził mnie kochany i ścieżka wojenna jak na razie zakończona
Super jednak przyjechał wcześniej niż myślałaś

Cytat:
Co do chudnięcia. 5-7kg jest łatwo. Potem zaczynają się mega ogromne schody, zastoje... A jak ktoś ma do schudnięcia 30-40kg to go czeka droga przez mękę i ograniczenia jedzeniowe do końca życia tak naprawdę.

W żadną stronę nie jest łatwo... Ale moja przyjaciółka jest niesamowicie zgrabna, bardzo smukła. Ludzie mówią złośliwie czy ona coś je itd... ale często, najczęściej, zwykle z zazdrości... Bo jej nogi w krótkich spodenkach wyglądają oszałamiająco tak dla przykładu...

Wolałabym miec 10 kg niedowagi niz nadwagi Przynajmniej nikt by na mnie nie patrzył jak na jakiegoś żarłoka jak raz na ruski rok się skuszę na jakieś śmieciowe żarcie... A czasami tak się czuję: o patrzcie ona ma nadwagę pewnie od wpier***dalania takiego świństwa... Dziwne tylko, że takie nieprzyjemne sytuacje zdarzają mi się tylko ze strony kobiet... U mężczyzn zawsze miałam duże powodzenie, nie ważne czy z 10 kg w tą czy w tą stronę. To przykre, że kobieta kobiecie tak potrafi dosunąc z czystej złośliwości...
Z tym odchudzaniem i tyciem to temat rzeka
Miałam w gimnazjum koleżanke, była tak przeraźliwie chuda, prawie tak jak ja wtedy , i non stop jadła, w ciągu dnia zjadała więcej niż ja w ciągu dwóch na bank i nic nie utyła, choć bardzo chciała.. i spotkałam ją ostatnio i wkońcu udało się jej przytyć, ale mówiła mi, że jak zaczęła tyć to nie może przestać i ma już dużą nadwagę.. także ani w jedną ani w drugą stronę nie ma się co zapędzać
A co do tych komentarzy ja najwięcej wysłuchałam od mojej mamy, mimo, że nawet ze swoją wagą wlazłabym cała do jednej nogawki jej spodni, ale przecież ona może.. więc znam problem ale wiesz, miałam też koleżankę, która ważyła grubo ponad 100 kg i to z własnej woli, bo tak uwielbiała jeść i nie była w stanie przestać - nawet w trakcie imprezy musiała wychodzić, zeby zjeść jakiegoś fast fooda, bo złapała smak

Cytat:
Cześć Dziewczęta. chyba do Was dołączę zaręczyłam się w marcu <pierwszy dzień wiosny>, ale z powodu wielu różnych ważnych spraw <m.in. kończenia studiów> nie mamy czasu nic myśleć o ślubie... ja bardzo bym chciała czerwiec 2013, a mój M. - wrzesień 2012... ale coś czuję, że stanie na moim....
miłego wieczorku życzę
Witam

Cytat:

Co do tego save the date, wiem, że TŻ by się to nie podobało ale mamy takie rodziny, ze większość już wie, kiedy nasz ślub i będą czelać na zaproszenia
A co do tych dzieci. to chyba mój największy problem - który się chyba sam rozwiązał - na 100 gości dorosłych przypada mi 43 dzieci nawet by się nie pomieścili w naszej sali, więc pewnie będzie bez dzieci, rodzeństwo moje i TŻ tylko przyjdzie z pociechami, bo nie mieli by gdzie ich zostawić

Cytat:
o 11 mamy jechać dopiero, więc jeszcze sporo czasu

Oj skoplikowane, obudził się, poleżał bez odzywania się (czekał na mój ruch), obrócił się i znów zasnął.

Ahh

Twój TŻ zachowuje się całkiem jak ja, kiedy mam focha

Dzień dobry
W końcu po kilku dniach wyszło słonko
Moja bratanica jest taka kochana próbowała wczoraj powiedzieć ciocia, bo mama tata baba i dada (dziadek) już mówi i wyszło jej coś w stylu "co co" i tak na mnie wołała uwielbiam ją
Mam nadzieję, że weekendy Wam mijają super!
201609062115 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 09:35   #1397
FlightlessBird
Zakorzenienie

Z TŻ już się pogodziliśmy Po chwili zaczął się łasić no i... zaczęliśmy się godzić
Teraz możemy się zbierać na rodzinny obiadek

Stary 2011-06-12, 09:41   #1398
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tego save the date, wiem, że TŻ by się to nie podobało ale mamy takie rodziny, ze większość już wie, kiedy nasz ślub i będą czelać na zaproszenia
No a nasze właśnie nie bardzo... Do tego większość u nas to znajomi, a nie zamęczam znajomych szczegółami ślubu.
Stary 2011-06-12, 09:44   #1399
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
To Wy w końcu jesteście jeszcze razem? Co z tamtą wielką aferą?
no właśnie też się nad tym zastanawiam, boj uż się chyba pogubiłam
Cytat:

klask i:
dokładnie tak, to jest bez sensu, ale jak kto woli...

Cytat:
A w tym roku się nie sprawdziło Dla wczorajsza pogoda była wprost idealna. Nie było deszczu ani przesadnego upału. Idealnie!
a u mnie się sprawdziło pogoda, jak dla mnie na wesele do :upy: fakt, że nie padało, ale brrr zimno było:/
Cytat:
u nas będzie z dziećmi, bo nie miałabym serca zaprosić siostrę bez maluchów.. nie wyobrażam sobie tego, a i kłótni i złości nie chcę robić w rodzinie.
Cytat:
FlightlessBird, nie ma sensu. Ja tylko życze koleżance takich gości jak ona sama i problem z głowy.
i ja też.. ja miałam coś napisać odnośnie " poza tym kobieta musi miec pupe i biust. plaska, wychudzona deska jest... nieapetyczna i nieatrakcyjna. poza tym wydaje mi sie, ze takie bardzo wysuszone panie sa chyba dosc niesympatyczne, bo wiecznie narzekaja i marudza." bo poczułam się z lekka dotknięta, ale się powstrzymam, bo nie chce tracić nerwów na to coś...

Cytat:
Napisane przez sayuri_69
Super jednak przyjechał wcześniej niż myślałaś
dokładnie wariat i tyle

a tak w ogóle to witam u mnie nadal zimno i ponuro ale pozytyw jest taki, że jadę dziś do TŻta więc to mi wystarczy
Stary 2011-06-12, 09:45   #1400
201609062115
Konto usunięte

Cytat:
Z TŻ już się pogodziliśmy Po chwili zaczął się łasić no i... zaczęliśmy się godzić
Teraz możemy się zbierać na rodzinny obiadek
Zboczuchy cieszę się, ze się pogodziliście

Cytat:
No a nasze właśnie nie bardzo... Do tego większość u nas to znajomi, a nie zamęczam znajomych szczegółami ślubu.
No ja też nie zamęczam, pewnie o tej porze za 2 lata będe bridezilla z wielkimi oczami i będe zamęczać na 100%, a póki co opowiadam tylko to o co zapytają, więc datę już znają
201609062115 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 10:03   #1401
malinka_070190
Zakorzenienie

Witam Moje piękne Ojj długi weekend zapowiada się pięknie jutro wolne,bo niemcy mają jakieś święto;p
Pogoda cudowna
Wczoraj z TŻ wypiliśmy sobie winko i baaaardzo przyjemnie spędziliśmy noc hihi

Co do odchudzania to ja schudłam 10 kg źle się czułam w swoim ciele. I nie zrobiłam tego dla kogoś tylko dla siebie. I nie jest tak, że jak tyle schudłam to się katuje. Nie odmawiam sobie słodkiego, naet fast foodów sobie nie odmawiam. Ale trzeba to jeść z umiarem. Nie wyobrażam sobie żebym rezygnowałą z każdej przyjemność. Jem po prostu mniej ale częściej. No i pije 3 kubki zielonej herbaty dziennie. Teraz jak schudłąm to nie ćwicze codziennie. Ćwicze 2-3 razyw tygodniu. Jak mi coś wypadnie i nie poćwicze to nic się wielkiego nie stanie. Mimo, że waże 53 kg to nie jestem jakiś chudzielec, bo mierze 156 cm. Ale teraz czuje się super. Mam brzuszek ale nie przeszkadza mi to. Akceptuje siebie teraz taką jaką jestem
Dla mnie kobieta jest piękna i seksowna w rozmiarze 36, jaki 46. To tylko zależy od tego jak ona siebie postrzega, jeśli się akceptuje to jest super

A o tych wrednych i niestmpatycznych chudzielcach wole przemilczeć...

30/30 shred
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 11:52   #1402
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Nie odmawiam sobie słodkiego, naet fast foodów sobie nie odmawiam. Ale trzeba to jeść z umiarem. Nie wyobrażam sobie żebym rezygnowałą z każdej przyjemność. Jem po prostu mniej ale częściej. No i pije 3 kubki zielonej herbaty dziennie. Teraz jak schudłąm to nie ćwicze codziennie. Ćwicze 2-3 razyw tygodniu. Jak mi coś wypadnie i nie poćwicze to nic się wielkiego nie stanie. Mimo, że waże 53 kg to nie jestem jakiś chudzielec, bo mierze 156 cm. Ale teraz czuje się super. Mam brzuszek ale nie przeszkadza mi to. Akceptuje siebie teraz taką jaką jestem
Dla mnie kobieta jest piękna i seksowna w rozmiarze 36, jaki 46. To tylko zależy od tego jak ona siebie postrzega, jeśli się akceptuje to jest super
Ja też nie umiem sobie odmówić. KFC kilka razy w tygodniu to u mnie norma. Coś mi się od życia należy...

Ja też mam, ale staram się czasem poruszać, bo u mnie to kwestia braku mięśni :P wyrobię mięśnie to i brzuch będzie lepiej wyglądał...

Taaakk... Uczę się. Pokój sprzątnięty, na ciasto nie ma składników, odkurzacz zepsuty, książek nowych brak... Czyli nic innego niż nauka mi nie zostało
Stary 2011-06-12, 12:19   #1403
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
ja zawsze byłam strasznie chuda i chciałam przytyć i mogłam się objadać i nic ale niestety z tego wyroslam

Byliśmy dziś obejrzeć sale. Mieliśmy już w sumie wybraną, ale tą otworzyli miesiąc temu wiec chcielismy zobaczyć. No i w sumie ja zmieniłam zdanie i chciałabym w tej nowej. TŻ też się spodobało wiec mam nadzieje że podpiszemu niedługo umowę Spodobało mi się to że cena nie ulegnie zmianie - jak teraz podpiszemy to cena jest w umowie i nie wzrośnie
Poka salę (tzn jak możesz oczywiście wklej linka do ich stronki )

Cytat:
Zarezerwowaliśmy dzisiaj ostatecznie już salę, więc mogę do was już oficjalnie i na 100 % dołączyć. Zostaliśmy jednak przy tym 8 czerwca. Pisałam wam wcześniej o tym że obawiam się o obronę- bo będe w 2013 r kończyć studia, ale zorientowałam się na uczelni no i większość obron na moim kierunku jest już w kwietniu, także wszystko będzie pasować.
A tak w ogóle dziewczynki macie może już jakieś typy piosenek na pierwszy taniec???
Jak fajnie, że się udało z salą

Cytat:
miłego wieczorku życzę
Witamy z naszym skromnym gronie
Stary 2011-06-12, 12:48   #1404
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sayuri_69 Pokaż wiadomość
To super to chyba jedna z ważniejszych rzeczy, z tą stałością ceny a wszystko tam macie w menu? czy musicie coś załatwiać na własną rękę?
no standard- ciasta i tort i alkohol sami. Tylko na toast szampan jest już w cenie Ale mam taka pania która piecze pyyszne ciasta
Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Poka salę (tzn jak możesz oczywiście wklej linka do ich stronki )
http://www.osteria-tarnow.pl/galeria.html tam ta ostatnia część galerii gdzie sa też zdjęcia z kręgielni to ta sala

hej piekne słonko świeci, piekna pogoda a ja mam jutro egzamin ale taki do którego w sumie nie można się nauczyć, więc nie będę sie wysilać
TŻ biedny siedzi koło mnie i boli go głowa idę go przytulić
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 13:29   #1405
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
gratuluję zaklepania sali

mia piękna piosenka

A mnie dziś TŻ zaskoczył i odwiedził mnie kochany i ścieżka wojenna jak na razie zakończona
Super że już jest wszystko dobrze

Cytat:
miłego wieczorku życzę
Witam nową PMkę

Cytat:
Ja sobie leżę koło TŻciątka i słucham piosenek Demarczyk...

Andziu, aż zwątpiłam i weszłam do zdjęć klubowych-sexy laska jesteś i żadnej nadwagi nie widzę. Bo wybacz, kochana, ale kobieta ciała odrobinę musi mieć, bo szkielety to wiesz gdzie są...

A jak można za kimś krzyknąć "wieloryb" to ja nie wiem... Ludzie są puści i okrutni, niektórxy przynajmniej, a baby to nawet częściej niż faceci. To smutne... Na szczęście nigdy się odchudzać nie musiałam i zapewne nigdy nie będę-za bardzo szanuję siebie, żeby się katować dla czyjejś estetyki. Zawsze wychodzę z założenia, że jak komuś sie nie podobam to nie musi patrzeć. A wierzcie mi, miałabym co ukrywać-blizny pooperacyjne, brzydkie znamiona i pieprzyki, różne nogi, kulenie, itd... To się da wypracować, TŻta już częściowo nauczyłam [jak mu na początku powiedziałam, że jego blizny na twarzy mi się podobają to się popłakał]...
W ogóle kobiety są okrutne i zawistne. Grubsze dowalają chudszym, że anoreksja, że nic nie jedzą, że wiatr je połamie, a znowu chudsze gadają na grubsze i tak w kółko

Witam
Ja chcę, o ile mi się nie zmieni mieć na pierwszy taniec Kayah i Kiljański - Prócz ciebie nic
Wczoraj miło spędziłam wieczór z TŻtem, na szczęście brzuch mnie już nie bolał wiec nie marudziłam

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
no standard- ciasta i tort i alkohol sami. Tylko na toast szampan jest już w cenie Ale mam taka pania która piecze pyyszne ciasta

http://www.osteria-tarnow.pl/galeria.html tam ta ostatnia część galerii gdzie sa też zdjęcia z kręgielni to ta sala

hej piekne słonko świeci, piekna pogoda a ja mam jutro egzamin ale taki do którego w sumie nie można się nauczyć, więc nie będę sie wysilać
Bardzo ładna
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 13:57   #1406
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny
Ale się rozpisałyście...
Ja wczoraj poprztykałam się z TŻ, no może ja byłam na niego zła. Kurczę ile można siedzieć na laptopie i grać w gry. Wczoraj byłam na uczelni, bo obiecałam koleżankom wytłumaczyć coś przed poprawką, która mieli zaliczyć. Wróciłam ok 15 i jak wróciłam on non stop grał w tą chol.rną grę, której w dodatku nie cierpię. Ostatecznie żałowałam, że nie zostałam dłużej na piwku z dziewczynami tylko pędziłam do niego. Późneij się opanował ale dzień do d.py
Dzisiaj jest w pracy. Kurcze mieliśmy zamiar w weekend przyszły jechać nad morze, ale okazało się, że w piątek musi iść do pracy. Niby mamy wyjechać wieczorem, ale zanim dojedziemy będzie już późno. A tak się cieszyłam, ale my tak zawsze mamy jak coś sobie zaplanujemy, jakiś wyjazd na dłużej niż jeden dzień.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez NAUGHTYxANGEL Pokaż wiadomość

[/COLOR]Wiecie dziewczyny, wyszedl problem, bo ja dalam podanie (u mnie w pracy to raport), ze wyjezdzam na pol roku na stypendium naukowe i prosze o bezplatny urlop. Dostalam zgode przelozonego, itp. A wiecie, ze sie okazalo, ze to gdzies zaginelo :/ Dzownili dzis do mnie - wielka afera, wielkie hallo, itp. I niestety prawdopodobnie bede zawieszona, a nawet juz jestem zawieszona w swoich obowiazkach Qrde, takie slowa mi sie cisnely na jezyk, tak plakalam, bo sorry, przez jakos Pania w kadrach ja teraz mam problemy i jak nikt tego nie zalatwi, to niestety czeka mnie zwolnienie i hmm... Nawet nie wiem czy niedyscyplinarne - za nie stawiennictwo sie do pracy i nie udokumentowanie tego w ciagu 30 dni... No nie wiem, az sie cala trzese i w ogole ta zlosc, gniew!! Czemu mam odpowiadac za blad jakies Pani, ktora ma balagan!! Tym bardziej, ze to nie byle jaka sprawa!! Mam ochote na takie slownictwo, ze szok!! A i dowiedzialam sie, ze jakbym zrobila to do 08.06 (nowe podanie, telefon, cokolwiek) nie bylo by konsekwencji... Ludzie ;(
O kurcze, nie zazdroszczę sytuacji. Trzymam kciuki, żeby się wszystko jakoś wyjaśniło n aTwoją korzyść

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 13:58   #1407
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Ale się rozpisałyście...
Ja wczoraj poprztykałam się z TŻ, no może ja byłam na niego zła. Kurczę ile można siedzieć na laptopie i grać w gry. Wczoraj byłam na uczelni, bo obiecałam koleżankom wytłumaczyć coś przed poprawką, która mieli zaliczyć. Wróciłam ok 15 i jak wróciłam on non stop grał w tą chol.rną grę, której w dodatku nie cierpię. Ostatecznie żałowałam, że nie zostałam dłużej na piwku z dziewczynami tylko pędziłam do niego. Późneij się opanował ale dzień do d.py
Dzisiaj jest w pracy. Kurcze mieliśmy zamiar w weekend przyszły jechać nad morze, ale okazało się, że w piątek musi iść do pracy. Niby mamy wyjechać wieczorem, ale zanim dojedziemy będzie już późno. A tak się cieszyłam, ale my tak zawsze mamy jak coś sobie zaplanujemy, jakiś wyjazd na dłużej niż jeden dzień.
Faceci Jak już ich wciągnie jakaś gra to nic nie widza co się naokoło nich dzieje. Ja to bym wyszła trzaskając drzwiami jak by mój TŻ tak zrobił
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 14:03   #1408
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczna sala taka... romantyczna

To mój 3000 post
Stary 2011-06-12, 14:07   #1409
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
ja zawsze byłam strasznie chuda i chciałam przytyć i mogłam się objadać i nic ale niestety z tego wyroslam

No to super jak macie upatrzoną salę i to jest dobre, że cena nie wzrośnie. My musimy z TŻ się dobrze zastanowić czy na świetlicy, czy w restauracji. Jeśli w restauracji, to już mamy wybraną i też musimy podpisać umowę, bo jeśli się podpisze w tym roku, to jest właśnie gwarancja, że cena nie wzrośnie.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Mój się śmieje, że chce tą piosenkę na pierwszy taniec
http://wojjna.wrzuta.pl/audio/2kpzq5...ich_juz_nie_ma

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 14:09   #1410
_kamea_
Zakorzenienie

A moja piosenka na pierwszy taniec to Bed of Roses Bon Jovi

http://www.youtube.com/watch?v=NvR60Wg9R7Q

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości