Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-11, 23:00   #3181
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
Dudi- bardzo mi przykro

Oliwka- ja też kocham Berlin

Dodaja- słodka siostrzenica

witam

o 6 wyszłam z domu i wróciłam o 22 jestem wykończona każdy dzień jest pełen wrażeń, jest bardzo ciężko niestety, bolą mnie nogi i kręgosłup, ale muszę dać radę
dzisiaj rozmawiałam z dwoma kobietami co pracują w domu pomocy społecznej, jedna pielęgniarka, druga opiekunka i za tydzień będą mogły pomóc nam trochę np umyć mamę bo teraz jadą na szkolenie, więc dobre i to
Anastazja ja Ciebie moja droga podziwiam, tyle siły masz w sobie. Cały czas trzymam kciuki za mamę i mam nadzieję, że już niedługo się obudzi i życie wasze wróci do normalności

A co do Berlina gdyby moje życie potoczyło się inaczej (np. nie poznała bym tż) to pewnie bym tam mieszkała bo uwielbiam A nie jeżdżę bo nie mam z kim, tż tam się nie rusza bo on nienawidzi dużych miast a Niemców nie trawi, był tylko raz jak szlam na studia czy byłam na 1 roku jak na wakacjach pracowałam. I tyle go tam było. Jednak nie ukrywam, że żal mi bo miałam tam znajomych których nawet dziś po tylu latach mogła bym odwiedzić tym bardziej, że tato wynajmuje tam mieszkanie które stoi puste w sensie nikt tam nie mieszka. I z noclegiem żadnych problemów by nie było. No cóż może na te wakacje go wyciągnę.
A najgorsze jest to, że po 6 latach braku kontaktu z językiem niemieckim jestem totalnym głombem i nie mogę się przełamać by powtarzać sobie chociaż by słówka to lenistwo na dziś dzień z językami obcymi wyglądam tragicznie brak znajomości jakiegokolwiek. Angielski jeszcze rozumiem ale niemiecki A o mówieniu nie ma szans. W tej kwestii czuję się jak sierota.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 23:05   #3182
kraven
Zakorzenienie

Ja właśnie wróciłam od znajomej. Ale się zagadałyśmy.

Dudi moje najszczersze kondolencje.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 23:57   #3183
lili1987
Zakorzenienie

mała dopiero usypia
Tż sobie siedzi na stacjonarce (w kuchni mamy), a ja na lapku
posłucham sobie chyba muzyki na youtube

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 00:25   #3184
Julka27
Raczkowanie

[B]Dudi[/B] bardzo mi przykro

My bylismy na zakupach w Realu, jak to zwykle bywa kiedy chcemy zaopatrzeć się na warzywnym to pustkiii, a jak idziemy w innych celach to aż się półki uginaja taki wybór.

Ciekawe co jutro będziemy robić nie oglądałam pogody i nie wiem jak tam się zapowiada w świętokrzyskiem.

Danae ale masz przerabane z tymi bólami głowy

Oliwka, Marta musimy się odważyć, bo wiadomo z każdym rokiem trudniej zajść i trudniej podjąć decyzję. Jakby się zastanowić to nigdy by nie było odpowiedniej chwili bo zawsze coś, trzeba się z tym zmierzyć ja to aż się dziwię bo tabletek nie używałam nigdy, tylko gumki , naprawdę wolałabym żeby to los wziął sprawy w swoje ręce i mi trochę dopomógł
Julka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 00:29   #3185
oliwka__
Zakorzenienie

Ja używałam tabletki później odstawiłam. Z myślą co ma być to będzie no ale przez 2 czy 3 lata nic nie było, to postanowiłam wrócić bo jakoś tak nie był to odpowiedni moment gdybyśmy wpadli. I z początkiem lutego odstawiłam tak więc można by się zacząć już niedługo starać ale jakieś dziwne obawy mam chciała a bym ale się boję.
Stary 2011-06-12, 00:45   #3186
Julka27
Raczkowanie

Też się boję, ale myślę sobie, że ten strach nie zniknie dopóki nie stawimy mu czoła, nikt za nas tego nie przejdzie, a przecież chcemy być mamusiami i myślę też, że nie ma co słuchać "życzliwych" koleżanek czy znajomych, które to mało nie umarły podczas porodu. Każdy przypadek jest inny.

Moja mama urodziła mnie po 30tce, chciałabym żeby była młodsza a ma prawie 60 już, choć świetnie się trzyma i mamy b.dobry kontakt. Dziecko zawsze chce mieć młodą mamusię.
damy radę Oliwciu będziemy się wspierać
Julka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 00:54   #3187
oliwka__
Zakorzenienie

Julka to my już raczej młodymi mamami nie będziemy Moja w tym roku miała 50 urodziny, a jak mnie rodziła to miała 23
Stary 2011-06-12, 02:34   #3188
irenkaaa
Zakorzenienie

oj tak ja tez juz nie bede
moja mama w moim wieku to najmlodsze ( czyli mnie prawie do szkoly szykowala )
ostatnie dziecko urodzila jak miala 26 lat a pierwsze hmm sorry 2 bo pierwszego nie donosila ok wiec pierwsze jak miala 20lat
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 06:35   #3189
Nadia5
Zakorzenienie

Danaee - Bidulko, nie masz za ciekawie z tymi bólami
Marta - musimy przed to przejść a nasze trudy w końcu zotaną nagrodzone. No muszą!

Moja mama mnie urodziła mając 23 lata. Więc ja już się spóźniłam. W każdym bądź razie postawiłam sobie taką granicę - 30 lat. Później nie chcę.

U mnie zapowiada się przyjemna pogoda. A ja pół dnia w szkole. Zajęcia a później egzamin (proszę o kciuki)
Później obiad i może wybierzemy się na rowery lub cuś. Wczoraj nie mieliśmy siły na nic. Moje bolące jajniki, niewyspany tż. Tak więc po obiedzie padliśmy. Wieczorem poszliśmy na krótki spacer. A przed 22 leżeliśmy już w łóżku
Od jutra ciąg dalszy remontu.

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 07:59   #3190
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
a jestem w drugim tygodniu brania tabletek. Zdarzyło mi się zapomnieć tabletki, a właściwie to zamiast wieczorem wzięłam ją rano czyli tak z 10 godzin później, więc się "zmieściłam"...ale nie wydaje mi się żeby to od tego mogło być...
Też tak miałam przy tabletkach

Cytat:
Napisane przez wiznatalka Pokaż wiadomość
ja czekam, aż mi się "instynkt" zjawi i jak na razie się nie zanosi, a latka lecą..
Mi się zjawił dopiero w 9. miesiącu ciąży

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
u mnie taki sobie dzień
marcina siostra cioteczna przeżywa własnie straszną tragedię jej 19 letni syn zginął w wypadku a 9 letni leży zmasakrowany w szpitalu
tydzień temu Radek był u komunii
Bardzo mi przykro Straszna tragedia.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
I myślę, że pewnie tak będzie póki swoich dzieci mieć nie będę i całkowicie nie poczuję, że moje miejsce to jest teraz tu u tż.
Mieszkałam w obecnym mieszkaniu od maja 2010, Mała urodziła się pod koniec sierpnia i dopiero jak była na świecie to czułam się tu jak u siebie i mówiłam "jestem w domu" a nie "jestem na (nazwa ulicy)", bo długo nie mogłam się przestawić.

Cytat:
Napisane przez Julka27 Pokaż wiadomość
i myślę też, że nie ma co słuchać "życzliwych" koleżanek czy znajomych, które to mało nie umarły podczas porodu.
O mało nie umarły a na następny dzień miały już siłę wszystkich straszyć przeżyciami Nie rozumiem takich kobiet. Moja koleżanka miała cesarkę bez znieczulenia z wielu powodów i co? Godzinę po porodzie dzwoni do mnie, że może już rodzić następne Trzeba się pozytwnie nastawić

Przyszła wczoraj kumpela, więc piwko i pizza zaliczone
A teraz boli mnie serce od godziny i nawet tabletki na uspokojenie nie działają... Niczym się nie zdenerwowałam, więc nie wiem skąd to.

Czy któraś z Was też ma w domu Tż, który nic nie robi? W sensie, że nie sprząta, nie zmywa?
Stary 2011-06-12, 08:30   #3191
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was też ma w domu Tż, który nic nie robi? W sensie, że nie sprząta, nie zmywa?
to ostatnia rzecz którą moge powiedzieć o moim Tżcie jedyne czego tak na prawdę nie lubi i rzadko robi to zmywanie ale moge mu to wybaczyć bo często sprząta wc+łazienkę, zmywa podłogi, myje okna zdałam sobie sprawę, że nie pamiętam kiedy to ja myłam okna

dzień dobry
u mnie słoneczko świeci ale nie wiem jak jest na dworku i jak się ubrać bo o 11 umówiłam się z koleżanka
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 08:58   #3192
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
.
A wcześniej, przed pojawieniem się dziecka, też nie pomagał w domu? Z moim robimy wszystko razem, ale cierpi na przypadłość, nie zauważania, że trzeba coś zrobić. Rzadko sprząta coś bez mojej sugestii. A jak reaguje Twój TZ jak oznajmiasz, że Ty sprzątasz kuchnie on łazienkę np? Nie ma co czekać aż się domyśli, bo niektórzy faceci nie ogarniają co trzeba zrobić niestety.

A ja do pracy, pewnie z powodu iż będziemy jedyną czynną kawiarnią jak zwykle będą tłumy

Wczoraj pojechaliśmy z TZ do jednego outletu, bo chciał buty sobie kupić, ale nie było rozmiaru, i dobrze, bo znalazł ładniejsze(tylko tam były drogie to jeszcze nie kupił). A że niedaleko do marywilskiej było to mnie zabrał na połażenie po bazarkach. Ale nic nie kupiłam. Myślałam o spódniczce, którą wklejała Dodaja, ale wreszcie nie kupiłam i trochę żałuje. Kiepski miesiąc się zapowiada to wolałam zaoszczędzić. Ogólnie rzeczy pełno, ale nie ma takich okazji jak na moim bazarku, że buty po 15 zł.
Póżniej byliśmy w ikei zrealizowaliśmy kupon. Chciałam takie kolorowe doniczki kupić były 3 za 9,9 i w nich zioła posadzić na parapecie w kuchni. A że były powyjmowane z opakowań i pomieszane kolorowo, to wzięłam sobie zestaw trzech w różnych kolorach, ale na kasie pani powiedziała, że muszą być w jednym, więc nie mam żadnej
I oczywiście nie mieliśmy już szamponu, proszku więc trzeba było do reala zawitać i 80 zł poszło Ale kupiliśmy Omo 8 kg za 30 zł. Miałyście kiedyś ten proszek??

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 09:00   #3193
motylek1
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
u mnie taki sobie dzień
marcina siostra cioteczna przeżywa własnie straszną tragedię jej 19 letni syn zginął w wypadku a 9 letni leży zmasakrowany w szpitalu
tydzień temu Radek był u komunii
Dudi strasznie mi przykro

Dzisiaj jadę na wieś z rodzicami do babci pewnie objem się truskawek bou nich rosną najlepsze

Anoola wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 09:42   #3194
lili1987
Zakorzenienie

co do instynktu to ja też go nigdy nie miałam i właściwie nie pojawił mi się nawet jak w ciąży byłam
odpowiedzialność za dziecko- tak, ale nie instynkt

Wydaje mi się, że niektórym kobietom nigdy się instynkt macierzyński nie pojawi

Moja córeczka jest kochana, śliczna, wesoła i bardzo ją kocham, ale nie mogę powiedzieć "mam dziecko, bo miałam taaaaki instynkt" Mimo wszystko mam strach np. zostawić małą z kimś innym niż Tż lub ja , nie oddałabym jej do żłobka , dużo ją przytulam i jest dla mnie najważniejsza

Anoola wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg slub.jpg (9,8 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-06-12 o 09:50
Stary 2011-06-12, 09:43   #3195
dudipopka
kobieta za ladą

o rany przez wczorajszy dzień zapomniałam

ANAOLA
Bądźcie dla siebie i ziarnem pieprzu,
i szczyptą soli, i tym co cieszy,
i tym co boli. Trwajcie razem,
gdy miłość w rozkwicie
i gdy ku jesieni swe kroki skieruje życie.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg imagesb.jpg (4,3 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg imagest.jpg (3,4 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg imagespr.jpg (2,4 KB, 0 załadowań)

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 09:48   #3196
dudipopka
kobieta za ladą

julka27 czy ty jesteś ze świętokrzyskiego??

wczoraj kupiłam skrzydełka bo dawno nie jedliśmy upiekę i podam z frytkami i surówką te 3 sałaty co kupiłam
moj jeszcze śpi ja usnełam wczoraj na kabaretonie koło 1 w nocy na szczęście młoda dala pospać do 9
zjem obiad i pójde do parku a tż niech se siedzi w domu...

mój sprzątał jak am wolne a jak pracuje po 10 h to nie bo zmęczony

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-06-12, 09:52   #3197
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj kupiłam skrzydełka bo dawno nie jedliśmy upiekę i podam z frytkami i surówką te 3 sałaty co kupiłam
moj jeszcze śpi ja usnełam wczoraj na kabaretonie koło 1 w nocy na szczęście młoda dala pospać do 9
zjem obiad i pójde do parku a tż niech se siedzi w domu...

mój sprzątał jak am wolne a jak pracuje po 10 h to nie bo zmęczony
ja dzisiaj pewnie zjem fileta w przyprawach i jakieś warzywo do tego
Tż powiedział, że nei wie jak to zrobiłam, ale w kilka dni znacznie schudłam

mój nie sprząta- tyle pracuje, że nie wyobrażam sobie, żeby sprzątał
Czasem mi zrobi coś do jedzenia , nauczył się niedawno kilka rzeczy robić

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-06-12 o 09:56
Stary 2011-06-12, 09:57   #3198
ssnowdrop
Zadomowienie

dzień dobry
doczytałam a teraz powinnam wstać bo mam korki na które muszę dojść a mi sie nie chce;/
wczoraj ogladałam opole- koncert piosenek ewy demarczyk- cudo! siedziałam jak zahipnotyzowana... szkoda ze teraz jest bardzo małoosób które śpiewają tak pięknie, tak piękne teksty...

dudi- bardzo mi przykro. straszna tragedia.
bordowa- mój sprząta, gotuje, pierze i zmywa i wie że to normalne i naturalne. ale takim go już poznałam, mieszkał sam więc wie że trzeba

aaa... i o kciuki poproszę- wczoraj pojawiła się opcja dodatkowej kaski i mam nadzieję że się uda
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 09:58   #3199
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
mój sprząta, gotuje, pierze i zmywa
pełen serwis

Stary 2011-06-12, 10:01   #3200
Talullah
Wtajemniczenie

Dzien dobry SPD
Uff uff nadrobilam ile dalam rade.

Znow musze usunac emotki wiec wybaczcie.

Jeszcze musze dzis zrobic prezentacje na jutro bo mamy dzien naukowy w Klinice i rano na odprawie musze powiedziec, moja kolej na szkolenie innych, buuuuu a tak mi sie nie chce Mam beznadziejny temat

Dudi - ale fajnie z tym remontem, szybciutko Zazdroszcze, chcialabym miec tez juz swoje i remontowac i urzadzac Ale jeszcze troche.

Dziewczyny czy ktoras z Was sie orientuje jak jest ze skladkami na umowie zlecenie a co trzeba oplacac jak sie ma wlasna dzialalnosc, gdybym byla taka jednoosobowa firma? Czy zdrowotne musze placic mimo ze np jestem ubezpieczona w mojej drugiej pracy i mam umowe o prace? Troche zamotalam
Prosze o pomoc

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
ja się cieszę, że zostałam obkupiona, bo sama nie miałam w planach kupowac ubrań w tym miesiącu , tym bardziej, ze się odchudzam

jak ma urodziny to mu torta zrób
my sobie z Tż rzadko prezenty kupujemy, a może to minus
Super masz ze ciocia tak o Ciebie dba, naprawde, jednak miec nowe ubrania nie placac za nie to duze odciazenie finansowe

My z TZ zawsze kupujemy sobie prezenty, tak po prostu juz mamy, chociaz drobiazg jak jest gorsza sytuacja finansowa

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
nawet zastrzyk z antybiotyku jej robiłam bo mnie pielęgniarka uczyła wróciłam jestem wykończona 5 razy odsysałam dzisiaj mamę w razie czego oczywiście, tak to będzie przychodzić rano i wieczorem na zastrzyk
mama przez 10 dni będzie dostawała zastrzyki i później zrobią wymaz i zobaczymy czy jakieś bakterie znikną
nadźwigałam się dzisiaj straszliwie jak mamę przebierałam, przewijałam i myłam, ale jest ok
dzisiaj rozmawiałam ze znajomą która pracuje w domu spokojnej starości i jak będzie miała wolne to będzie przychodzić na jakąs godzinkę i nam pomagać umyć mamie głowę czy ją całą umy
ogólnie jest bardzo ciężko, ja czuwam w dzień a tata w nocy, w dzień jak jestem tata śpi, ale chłopina też musi odpocząć
jakoś damy sobie radę
Podziwiam Cie, naprawde, ile Ty masz w sobie sily Na pewno Twoj tata jest z Ciebie bardzo dumny a mama czuje jak czule sie nia opiekujesz

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ja się właśnie zbieram na urodziny znajomego, później jadę odwiedzić rodzinę w Tychach, i wracam jutro po nocy. I zaczynam ostre wkuwanie do sesji Więc miłego weekendu, baby
Tobie tez milego

Cytat:
ja nie lubie ani wątróbki ani żołądków ani serc ani dudów bleee
jedyne co mogę zjeść to flaczki
Ja tez, o fuuuuu Flaczek tez nie zjem, ogolnie nie zjem podrobow, watrobki tez nie zjem
Ale np moi rodzice sie zajadaja flaczkami i ich znajomi tez

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Eh przeciwności losu...brak możliwości powiększenia rodziny.
Uda sie zobaczysz, trzeba myslec optymistycznie

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Danaee - Bidulko, nie masz za ciekawie z tymi bólami
Marta - musimy przed to przejść a nasze trudy w końcu zotaną nagrodzone. No muszą!

Moja mama mnie urodziła mając 23 lata. Więc ja już się spóźniłam.
W każdym bądź razie postawiłam sobie taką granicę - 30 lat. Później nie chcę.
Ale przeciez dawniej srednia wieku rodzacych kobiet w Polsce byla nizsza

Cytat:
Moja mama urodziła mnie po 30tce, chciałabym żeby była młodsza a ma prawie 60 już, choć świetnie się trzyma i mamy b.dobry kontakt. Dziecko zawsze chce mieć młodą mamusię.
A skad to wzielas? Przepraszam, ale denerwuja mnie takie opinie i uogolnianie.
Chodzi Ci o wiek czy moze o wyglad takiej mamy rodzacej po 30?

Ja chce miec dziecko po 30 i wiele moich kolezanek rowniez nie wyobraza sobie miec dziecka przed 30.
Znam kobiety ktore w wieku 60 lat wygladaja lepiej od kobiet ktore maja 45 - 50, wiec to kwestia wzgledna.
A mlodym duchem mozna byc nawet jak sie ma 80.

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Ojj, ale wizaż wariuje. Kompletnie mi nie cytuje pozaznaczanych postów.

Tż bardzo dziękuje wszystkim dziewczynom, które składały życzenia Wszystkie dokładnie przekazałam, miło mu było

Pijemy urodzinowe winko, swojskiej roboty Malinowo-jeżynowe! Niebo w gębie

Dzień był tak zalatany, że nawet na minutę nie siadłam! Firany prasowałam i wieszałam chyba z 3 godziny, ale efekt mi się podoba. Muszę jeszcze zamówić sobie u tż siostry z fioletem do naszego pokoju

Moja mama zrobiła torta, który pachnie mega i ciacho z truskawkami i galaretką Kochana jest

Jeszcze muszę dziś zrobić kurczaka w galarecie, ale rano wsadzę go do lodówki, bo nie będę sidziała po nocy żeby wystygł.

Bardzo zdenerwowała mnie siostra ze szwagrem. Przełożyli godzinę przyjścia na imprezę... bo potem jadą na grilla. Jestem bardzo wściekła i jutro im to powiem, szczególnie, że w ich względu przekładaliśmy urodziny z dziś na jutro

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Tż od mojej siostrzenicy dostał dziś narysowane ogromne serce i 1 pln na loda Dzieci są boskie
To jeszcze ja skladam, ja Spoznione ale wszystkiego najlepszego dla Twojego TZ

Siostrzenica fantastyczna A siostra sie nie denerwuj, szkoda zdrowia

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
a i kupilam tabletki anty i 58zł nie moje
A za ile opakowan jezeli moge spytac?

Cytat:
Do nas też właściciel przychodzi po kasę, w spółdzielni jest narobione trochę długów bo on nie płaci za czynsz i dług rośnie, tyle razy się mu powtarza żeby wpłacił, a potem przychodzi miły pan ze spółdzielni strasząc że niedługo jak tak dalej będzie to komornik wejdzie. super naprawdę, no ale ostatnio jak był to mówił ze troche uregulował, mam nadzieję.Bo juz mnie zaczyna to denerwować. swoja drogą to jak się dzwoni żeby przyszedł po kaskę to ma zawsze czas, a jak się prosi zeby uregulował czynsz to zawsze mu coś wypada
Ja bym sie na takie cos nie zgodzila z jednego prostego powodu - nie mam wtedy zadnego zaswiadczenia ze mu ta kase dalam. No chyba ze za kazdym razem robi wam pokwitowanie ze zaplaciliscie?
Rozni sa ludzie i przeciez on moze w spoldzieli powiedziec ze wy mu nie dajecie.

Ja robie przelew, dla mnie to bezpieczniej niz tak do reki

Cytat:
Napisane przez wiznatalka Pokaż wiadomość
Co do artykułu Chylińskiej, to ja nie mam odczucia, że macierzyństwo przedstawiane jest jako sielanka za to ona opisała wszystko dość dosadnie
ja czekam, aż mi się "instynkt" zjawi i jak na razie się nie zanosi, a latka lecą..
Musze przeczytac ten artykul
Ja tez instynktu jeszcze nie mam

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Skusiłam się dzisiaj na oscypki bo było stoisko w ch

W ogóle ostatnio mnie brzuch coś pobolewa tak okresowo, a jestem w drugim tygodniu brania tabletek. Zdarzyło mi się zapomnieć tabletki, a właściwie to zamiast wieczorem wzięłam ją rano czyli tak z 10 godzin później, więc się "zmieściłam"...ale nie wydaje mi się żeby to od tego mogło być...
Uwielbiam oscypki
A co do tabletek to ja wlasnie dzis rano polknelam ta co mialam wczoraj polknac - ale sie zmiescilam w tych 12 h na szczescie

Ssnowdrop
- trzymam kciuki

Anoola - wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia

Edytowane przez Talullah
Czas edycji: 2011-06-12 o 10:05
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 10:06   #3201
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
jak kupowała Yasminelle to za jedno 58
chyba, że jakieś tańsze, ale teraz lekarze z uporem maniaka Yasminelle przepisują

Stary 2011-06-12, 10:08   #3202
dudipopka
kobieta za ladą

dziewczyny ja urodziłam w wieku 34 lat i ze tak powiem żyje
jest ryzyko przy porodzie pózniejszym ale przy każdym porodzie są
moja mama mnie urodziła w wieku 35(4 dziecko gdzie między mną a rodzeństwem jest 18,17 i 14 lat różnicy)a jak miała 23 lata miała 3 dzieci(a wyszła za tate jak miała 17 lat i wcale nie była w ciąży)

siostra też urodziła 2 dzieci pierwsze w wieku 18 lat a drugie w wieku 35

i nie dajcie sobie wmówić ze zle jest rodzić po 30tce bo tak nie jest

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

mi jasminelle nie odpowiadały i cenowo i na organizm
zamieniłam sobie je za zgodą lekarza na microgynon i za 3 opakowania płace około 20 zł bo reszte finansuje państwo

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-06-12, 10:10   #3203
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym sie na takie cos nie zgodzila z jednego prostego powodu - nie mam wtedy zadnego zaswiadczenia ze mu ta kase dalam. No chyba ze za kazdym razem robi wam pokwitowanie ze zaplaciliscie?
Rozni sa ludzie i przeciez on moze w spoldzieli powiedziec ze wy mu nie dajecie.

Ja robie przelew, dla mnie to bezpieczniej niz tak do reki
ja np. mam co miesiąc taką kartkę na której jest rozpisane ile czynsz, ile prąd, ile gaz, ile net i że właściciel przyjął pieniążki- podpis i data
w ogóle to mi wszystkie rachunki kseruje
w porządku mam właściciela, no ale przelewem kasy nie chce

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:

mi jasminelle nie odpowiadały i cenowo i na organizm
zamieniłam sobie je za zgodą lekarza na microgynon i za 3 opakowania płace około 20 zł bo reszte finansuje państwo
ja też muszę iść do gin, żeby zmieniła, bo wg mnie to najgorsze tabletki
kiedyś stosowałam Novynette- ze względu na nieregularne okresy tylko, bo to było dawno i na mnie działały super, tzn. nie odczuwałam ich działania

Stary 2011-06-12, 10:15   #3204
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
A wcześniej, przed pojawieniem się dziecka, też nie pomagał w domu? Z moim robimy wszystko razem, ale cierpi na przypadłość, nie zauważania, że trzeba coś zrobić. Rzadko sprząta coś bez mojej sugestii. A jak reaguje Twój TZ jak oznajmiasz, że Ty sprzątasz kuchnie on łazienkę np? Nie ma co czekać aż się domyśli, bo niektórzy faceci nie ogarniają co trzeba zrobić niestety.
Zamieszkaliśmy razem jak byłam w 5. miesiącu ciąży, potem miałam przedwczesne skurcze, lekarz kazał leżeć, więc taj, sprzątał, ale bardzo rzadko. Gotował i zmywał naczynia.
Jak mu sugeruję to powie "ok, jasne" tylko to nie jest takie proste, bo Mała śpi około 1,5h dziennie i cały czas trzeba z nią siedzieć (jak nie śpi). A on bardzo dużo pracuje, około 2 etatów wychodzi, więc jak wraca to chce odpocząć. Wiadomo, niech odpocznie, ale często jak ma wolne i go proszę to "muszę?" alebo "zaraz" albo nie wiadomo co...

Cytat:
mój nie sprząta- tyle pracuje, że nie wyobrażam sobie, żeby sprzątał
Czasem mi zrobi coś do jedzenia , nauczył się niedawno kilka rzeczy robić
A ile pracuje? Mój też dużo, dojeżdża do pracy po 40km w każdą stronę, więc tu też czas dochodzi. Może nie powinnam od niego tego wymagać?

Od 3 godzin boli mnie serce i lewa pacha, mama mieszka 3 bloki dalej a jak zadzwoniłam, żeby przyniosła ciśnieniomierz to się wkurzyła, że mogłam 5 minut wcześniej zadzwonić, bo teraz ona jest zajęta Kurna, nie ma to jak liczyć na najbliższych W końcu tata przyszedł i mówi "sama sobie zmierz, ja się spieszę". Zero zainteresowania w ogóle I jeszcze powiedział: "Jakby się coś działo to jeszcze przez godzinę jesteśmy w domu, potem jedziemy na działkę, więc nie będzie nas" Poryczałam się tylko z tego wszystkiego. A dopiero co wczoraj pisałam, że z mamą mam świetny kontakt, codziennie się widzimy, zwierzamy
Stary 2011-06-12, 10:18   #3205
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:

-
wg mnie rodzenie w późniejszym wieku ma więcej plusów niż we wcześniejszym:
- człowiek zdąży się wyszaleć, bardziej dorośnie do bycia matką, nie ma poczucia, że to za wcześnie, że coś stracił

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:

A ile pracuje? Mój też dużo, dojeżdża do pracy po 40km w każdą stronę, więc tu też czas dochodzi. Może nie powinnam od niego tego wymagać?
teraz już znacznie mniej pracuje, ale wcześniej to nawet od rana do wieczora
jak Twój 40 km dojeżdża to nic dziwnego, że zmęczony mój to tylko kilka km dojeżdżał, a teraz 1/4 tego co Twój

Stary 2011-06-12, 10:18   #3206
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:

za dwa opakowania yaśminu zobaczymy jak mój organizm na nie zareaguje
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 10:20   #3207
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
jak kupowała Yasminelle to za jedno 58
chyba, że jakieś tańsze, ale teraz lekarze z uporem maniaka Yasminelle przepisują
Eeee, no gdzie Ja kupilam przedwczoraj 3 opakowania Yasminelle i zaplacilam niecale 102 zl, dokladnie to 101 z groszami

Mi one bardzo pasuja, swietnie sie po nich czuje i przepisuje sobie sama Badania oczywiscie tez sobie sama robie we wlasnym zakresie, znajomi z gin mi mowia ze poki mam dobre wyniki to moge brac

Teraz z uporem maniaka przepisuja Yaz

A Novynette to byly moje pierwsze, jeszcze na studiach mi gin przepisal ale bardzo mnie po nich glowa bolala Potem zmienilismy na Yasminelle i jestem im wierna

Dla kazdego cos dobrego

Ja ogolnie sobie wszystko sama przepisuje, jak jestem chora to kolezanka wpadnie i mnie oslucha czy antybiotyk mi potrzeby czy nie
Ostatnio cos potrzebowalam z przychodni, wchodze a tam kumpel z roku A w drugim gabinecie kumpela

Cytat:
Pewnie ze nie

Lili - no to super, zawsze masz potwierdzenie ze zaplacilas

Edytowane przez Talullah
Czas edycji: 2011-06-12 o 10:22
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 10:22   #3208
lili1987
Zakorzenienie

kurcze, myślałam, że dziś będzie fajna pogoda na spacer, a jak na złość jest zimno i mocno pochmurno

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Eeee, no gdzie Ja kupilam przedwczoraj 3 opakowania Yasminelle i zaplacilam niecale 102 zl, dokladnie to 101 z groszami
a u mnie w aptekach 58 kosztują
była jedna apteka, co były taniej, ale ona jest daleko i trzeba autem dojechać, a obok nie ma zadnego parkingu i jest zawsze kolejka poza drzwi

poza tym mi one nie służą

każdy ma inny organizm, dlatego tyle jest tych tablet różnych

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-06-12 o 10:24
Stary 2011-06-12, 10:24   #3209
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
teraz już znacznie mniej pracuje, ale wcześniej to nawet od rana do wieczora
jak Twój 40 km dojeżdża to nic dziwnego, że zmęczony mój to tylko kilka km dojeżdżał, a teraz 1/4 tego co Twój
Policzyłam. W tym miesiącu pracuje 306h + te nieszczęsne dojazdy. Dyżury czasem 12h a czasem nawet 48h, nie raz się zdarza 72 Po takim długim dyżurze jest kilka dni w domu. I tak w kółko. I nie wiem czy to fair, że oczekuję pomocy?
Stary 2011-06-12, 10:24   #3210
Lilo123
Rozeznanie

Dzień dobry SPD
Dudi strasznie mi przykro Tym bardziej, że ja sama mam dziecko 9-letnie, po komunii właśnie i strasznie mnie to poruszyło. Najszczersze kondolencje.
Dziewczyny co do wieku, kiedy się zostaje mamą, to chyba nie ma znaczenia. Mama 20-letnia, ma tyle gorzej, że zostaje wrzucona na głęboką wodę. Mama dojrzalsza, jest za to spokojniejszą mamą, mniej się denerwuje. To tak z moich doświadczeń.Wszystkiego są plusy, jak i minusy.

i coraz dłużej, i coraz więcej.
Lilo123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości