|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX
Cytat:
A co do Berlina gdyby moje życie potoczyło się inaczej (np. nie poznała bym tż) to pewnie bym tam mieszkała bo uwielbiam A najgorsze jest to, że po 6 latach braku kontaktu z językiem niemieckim jestem totalnym głombem i nie mogę się przełamać by powtarzać sobie chociaż by słówka |
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wróciłam od znajomej. Ale się zagadałyśmy.
Dudi moje najszczersze kondolencje.
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
mała dopiero usypia
![]() Tż sobie siedzi na stacjonarce (w kuchni mamy ), a ja na lapku![]() posłucham sobie chyba muzyki na youtube
|
|
#3184 |
|
Raczkowanie
|
[B]Dudi[/B] bardzo mi przykro
![]() My bylismy na zakupach w Realu, jak to zwykle bywa kiedy chcemy zaopatrzeć się na warzywnym to pustkiii, a jak idziemy w innych celach to aż się półki uginaja taki wybór. Ciekawe co jutro będziemy robić nie oglądałam pogody i nie wiem jak tam się zapowiada w świętokrzyskiem. Danae ale masz przerabane z tymi bólami głowy ![]() Oliwka, Marta musimy się odważyć, bo wiadomo z każdym rokiem trudniej zajść i trudniej podjąć decyzję. Jakby się zastanowić to nigdy by nie było odpowiedniej chwili bo zawsze coś, trzeba się z tym zmierzyć ja to aż się dziwię bo tabletek nie używałam nigdy, tylko gumki , naprawdę wolałabym żeby to los wziął sprawy w swoje ręce i mi trochę dopomógł
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używałam tabletki później odstawiłam. Z myślą co ma być to będzie no ale przez 2 czy 3 lata nic nie było, to postanowiłam wrócić bo jakoś tak nie był to odpowiedni moment gdybyśmy wpadli. I z początkiem lutego odstawiłam tak więc można by się zacząć już niedługo starać ale jakieś dziwne obawy mam chciała a bym ale się boję.
|
|
|
|
#3186 |
|
Raczkowanie
|
Też się boję, ale myślę sobie, że ten strach nie zniknie dopóki nie stawimy mu czoła, nikt za nas tego nie przejdzie, a przecież chcemy być mamusiami
i myślę też, że nie ma co słuchać "życzliwych" koleżanek czy znajomych, które to mało nie umarły podczas porodu. Każdy przypadek jest inny.Moja mama urodziła mnie po 30tce, chciałabym żeby była młodsza a ma prawie 60 już, choć świetnie się trzyma i mamy b.dobry kontakt. Dziecko zawsze chce mieć młodą mamusię. damy radę Oliwciu
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Julka to my już raczej młodymi mamami nie będziemy
Moja w tym roku miała 50 urodziny, a jak mnie rodziła to miała 23
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak ja tez juz nie bede
moja mama w moim wieku to najmlodsze ( czyli mnie prawie do szkoly szykowala ) ostatnie dziecko urodzila jak miala 26 lat a pierwsze hmm sorry 2 bo pierwszego nie donosila ok wiec pierwsze jak miala 20lat |
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Danaee - Bidulko, nie masz za ciekawie z tymi bólami
Marta - musimy przed to przejść a nasze trudy w końcu zotaną nagrodzone. No muszą! Moja mama mnie urodziła mając 23 lata. Więc ja już się spóźniłam. W każdym bądź razie postawiłam sobie taką granicę - 30 lat. Później nie chcę. U mnie zapowiada się przyjemna pogoda. A ja pół dnia w szkole. Zajęcia a później egzamin (proszę o kciuki )Później obiad i może wybierzemy się na rowery lub cuś. Wczoraj nie mieliśmy siły na nic. Moje bolące jajniki, niewyspany tż. Tak więc po obiedzie padliśmy. Wieczorem poszliśmy na krótki spacer. A przed 22 leżeliśmy już w łóżku ![]() Od jutra ciąg dalszy remontu.
|
#3190 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Straszna tragedia.Cytat:
Cytat:
Nie rozumiem takich kobiet. Moja koleżanka miała cesarkę bez znieczulenia z wielu powodów i co? Godzinę po porodzie dzwoni do mnie, że może już rodzić następne Trzeba się pozytwnie nastawić ![]() Przyszła wczoraj kumpela, więc piwko i pizza zaliczone ![]() A teraz boli mnie serce od godziny i nawet tabletki na uspokojenie nie działają... Niczym się nie zdenerwowałam, więc nie wiem skąd to. Czy któraś z Was też ma w domu Tż, który nic nie robi? W sensie, że nie sprząta, nie zmywa?
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyne czego tak na prawdę nie lubi i rzadko robi to zmywanie ale moge mu to wybaczyć bo często sprząta wc+łazienkę, zmywa podłogi, myje okna zdałam sobie sprawę, że nie pamiętam kiedy to ja myłam okna![]() dzień dobry u mnie słoneczko świeci ale nie wiem jak jest na dworku i jak się ubrać bo o 11 umówiłam się z koleżanka
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja do pracy, pewnie z powodu iż będziemy jedyną czynną kawiarnią jak zwykle będą tłumy ![]() Wczoraj pojechaliśmy z TZ do jednego outletu, bo chciał buty sobie kupić, ale nie było rozmiaru, i dobrze, bo znalazł ładniejsze(tylko tam były drogie to jeszcze nie kupił). A że niedaleko do marywilskiej było to mnie zabrał na połażenie po bazarkach. Ale nic nie kupiłam. Myślałam o spódniczce, którą wklejała Dodaja, ale wreszcie nie kupiłam i trochę żałuje. Kiepski miesiąc się zapowiada to wolałam zaoszczędzić. Ogólnie rzeczy pełno, ale nie ma takich okazji jak na moim bazarku, że buty po 15 zł. Póżniej byliśmy w ikei zrealizowaliśmy kupon. Chciałam takie kolorowe doniczki kupić były 3 za 9,9 i w nich zioła posadzić na parapecie w kuchni. A że były powyjmowane z opakowań i pomieszane kolorowo, to wzięłam sobie zestaw trzech w różnych kolorach, ale na kasie pani powiedziała, że muszą być w jednym, więc nie mam żadnej ![]() I oczywiście nie mieliśmy już szamponu, proszku więc trzeba było do reala zawitać i 80 zł poszło Ale kupiliśmy Omo 8 kg za 30 zł. Miałyście kiedyś ten proszek??
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#3193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Dzisiaj jadę na wieś z rodzicami do babci pewnie objem się truskawek bou nich rosną najlepsze ![]() Anoola wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
![]() |
|
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
co do instynktu to ja też go nigdy nie miałam i właściwie nie pojawił mi się nawet jak w ciąży byłam
odpowiedzialność za dziecko- tak, ale nie instynkt Wydaje mi się, że niektórym kobietom nigdy się instynkt macierzyński nie pojawi Moja córeczka jest kochana, śliczna, wesoła i bardzo ją kocham, ale nie mogę powiedzieć "mam dziecko, bo miałam taaaaki instynkt " Mimo wszystko mam strach np. zostawić małą z kimś innym niż Tż lub ja , nie oddałabym jej do żłobka i jest dla mnie najważniejsza ![]() Anoola wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-12 o 09:50 |
|
|
|
#3195 |
|
kobieta za ladą
|
o rany przez wczorajszy dzień zapomniałam
![]() ANAOLA Bądźcie dla siebie i ziarnem pieprzu, i szczyptą soli, i tym co cieszy, i tym co boli. Trwajcie razem, gdy miłość w rozkwicie i gdy ku jesieni swe kroki skieruje życie.
|
#3196 |
|
kobieta za ladą
|
julka27 czy ty jesteś ze świętokrzyskiego??
wczoraj kupiłam skrzydełka bo dawno nie jedliśmy upiekę i podam z frytkami i surówką te 3 sałaty co kupiłam moj jeszcze śpi ja usnełam wczoraj na kabaretonie koło 1 w nocy na szczęście młoda dala pospać do 9 zjem obiad i pójde do parku a tż niech se siedzi w domu... mój sprzątał jak am wolne a jak pracuje po 10 h to nie bo zmęczony
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż powiedział, że nei wie jak to zrobiłam, ale w kilka dni znacznie schudłam mój nie sprząta- tyle pracuje, że nie wyobrażam sobie, żeby sprzątał Czasem mi zrobi coś do jedzenia , nauczył się niedawno kilka rzeczy robić
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-12 o 09:56 |
|
|
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() doczytałam a teraz powinnam wstać bo mam korki na które muszę dojść a mi sie nie chce;/ wczoraj ogladałam opole- koncert piosenek ewy demarczyk- cudo! siedziałam jak zahipnotyzowana... szkoda ze teraz jest bardzo małoosób które śpiewają tak pięknie, tak piękne teksty... dudi- bardzo mi przykro. straszna tragedia. bordowa- mój sprząta, gotuje, pierze i zmywa i wie że to normalne i naturalne. ale takim go już poznałam, mieszkał sam więc wie że trzeba ![]() aaa... i o kciuki poproszę- wczoraj pojawiła się opcja dodatkowej kaski i mam nadzieję że się uda
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3200 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry SPD
![]() Uff uff nadrobilam ile dalam rade. Znow musze usunac emotki wiec wybaczcie. Jeszcze musze dzis zrobic prezentacje na jutro bo mamy dzien naukowy w Klinice i rano na odprawie musze powiedziec, moja kolej na szkolenie innych, buuuuu a tak mi sie nie chce Mam beznadziejny temat Dudi - ale fajnie z tym remontem, szybciutko Zazdroszcze, chcialabym miec tez juz swoje i remontowac i urzadzac Dziewczyny czy ktoras z Was sie orientuje jak jest ze skladkami na umowie zlecenie a co trzeba oplacac jak sie ma wlasna dzialalnosc, gdybym byla taka jednoosobowa firma? Czy zdrowotne musze placic mimo ze np jestem ubezpieczona w mojej drugiej pracy i mam umowe o prace? Troche zamotalam ![]() Prosze o pomoc ![]() Cytat:
![]() My z TZ zawsze kupujemy sobie prezenty, tak po prostu juz mamy, chociaz drobiazg jak jest gorsza sytuacja finansowa ![]() Cytat:
Na pewno Twoj tata jest z Ciebie bardzo dumny a mama czuje jak czule sie nia opiekujesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Flaczek tez nie zjem, ogolnie nie zjem podrobow, watrobki tez nie zjem ![]() Ale np moi rodzice sie zajadaja flaczkami i ich znajomi tez ![]() Uda sie zobaczysz, trzeba myslec optymistycznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chodzi Ci o wiek czy moze o wyglad takiej mamy rodzacej po 30? Ja chce miec dziecko po 30 i wiele moich kolezanek rowniez nie wyobraza sobie miec dziecka przed 30. Znam kobiety ktore w wieku 60 lat wygladaja lepiej od kobiet ktore maja 45 - 50, wiec to kwestia wzgledna. A mlodym duchem mozna byc nawet jak sie ma 80. Cytat:
Cytat:
Spoznione ale wszystkiego najlepszego dla Twojego TZ Siostrzenica fantastyczna A siostra sie nie denerwuj, szkoda zdrowia ![]() A za ile opakowan jezeli moge spytac? ![]() Cytat:
Rozni sa ludzie i przeciez on moze w spoldzieli powiedziec ze wy mu nie dajecie. Ja robie przelew, dla mnie to bezpieczniej niz tak do reki ![]() Cytat:
![]() Ja tez instynktu jeszcze nie mam ![]() Cytat:
A co do tabletek to ja wlasnie dzis rano polknelam ta co mialam wczoraj polknac - ale sie zmiescilam w tych 12 h na szczescie ![]() Ssnowdrop - trzymam kciuki ![]() Anoola - wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia
Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2011-06-12 o 10:05 |
|||||||||||
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
jak kupowała Yasminelle to za jedno 58
![]() chyba, że jakieś tańsze, ale teraz lekarze z uporem maniaka Yasminelle przepisują
|
|
#3202 |
|
kobieta za ladą
|
dziewczyny ja urodziłam w wieku 34 lat i ze tak powiem żyje
![]() jest ryzyko przy porodzie pózniejszym ale przy każdym porodzie są moja mama mnie urodziła w wieku 35(4 dziecko gdzie między mną a rodzeństwem jest 18,17 i 14 lat różnicy)a jak miała 23 lata miała 3 dzieci (a wyszła za tate jak miała 17 lat i wcale nie była w ciążysiostra też urodziła 2 dzieci pierwsze w wieku 18 lat a drugie w wieku 35 ![]() i nie dajcie sobie wmówić ze zle jest rodzić po 30tce bo tak nie jest ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- mi jasminelle nie odpowiadały i cenowo i na organizm zamieniłam sobie je za zgodą lekarza na microgynon i za 3 opakowania płace około 20 zł bo reszte finansuje państwo
|
#3203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to mi wszystkie rachunki kseruje w porządku mam właściciela, no ale przelewem kasy nie chce ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
kiedyś stosowałam Novynette- ze względu na nieregularne okresy tylko , bo to było dawno i na mnie działały super, tzn. nie odczuwałam ich działania
|
|
|
#3204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mu sugeruję to powie "ok, jasne" tylko to nie jest takie proste, bo Mała śpi około 1,5h dziennie i cały czas trzeba z nią siedzieć (jak nie śpi). A on bardzo dużo pracuje, około 2 etatów wychodzi, więc jak wraca to chce odpocząć. Wiadomo, niech odpocznie, ale często jak ma wolne i go proszę to "muszę?" alebo "zaraz" albo nie wiadomo co... Cytat:
Od 3 godzin boli mnie serce i lewa pacha, mama mieszka 3 bloki dalej a jak zadzwoniłam, żeby przyniosła ciśnieniomierz to się wkurzyła, że mogłam 5 minut wcześniej zadzwonić, bo teraz ona jest zajęta W końcu tata przyszedł i mówi "sama sobie zmierz, ja się spieszę". Zero zainteresowania w ogóle
|
|
#3205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- człowiek zdąży się wyszaleć, bardziej dorośnie do bycia matką, nie ma poczucia, że to za wcześnie, że coś stracił ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() jak Twój 40 km dojeżdża to nic dziwnego, że zmęczony mój to tylko kilka km dojeżdżał, a teraz 1/4 tego co Twój
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3207 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupilam przedwczoraj 3 opakowania Yasminelle i zaplacilam niecale 102 zl, dokladnie to 101 z groszami ![]() Mi one bardzo pasuja, swietnie sie po nich czuje i przepisuje sobie sama Badania oczywiscie tez sobie sama robie we wlasnym zakresie, znajomi z gin mi mowia ze poki mam dobre wyniki to moge brac Teraz z uporem maniaka przepisuja Yaz A Novynette to byly moje pierwsze, jeszcze na studiach mi gin przepisal ale bardzo mnie po nich glowa bolala Potem zmienilismy na Yasminelle i jestem im wierna ![]() Dla kazdego cos dobrego ![]() Ja ogolnie sobie wszystko sama przepisuje, jak jestem chora to kolezanka wpadnie i mnie oslucha czy antybiotyk mi potrzeby czy nie ![]() Ostatnio cos potrzebowalam z przychodni, wchodze a tam kumpel z roku Cytat:
![]() Lili - no to super, zawsze masz potwierdzenie ze zaplacilas
Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2011-06-12 o 10:22 |
||
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, myślałam, że dziś będzie fajna pogoda na spacer, a jak na złość jest zimno i mocno pochmurno
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() była jedna apteka, co były taniej, ale ona jest daleko i trzeba autem dojechać, a obok nie ma zadnego parkingu i jest zawsze kolejka poza drzwi ![]() poza tym mi one nie służą każdy ma inny organizm, dlatego tyle jest tych tablet różnych
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-12 o 10:24 |
|
|
|
|
#3209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po takim długim dyżurze jest kilka dni w domu. I tak w kółko. I nie wiem czy to fair, że oczekuję pomocy?
|
|
#3210 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry SPD
![]() Dudi strasznie mi przykro Tym bardziej, że ja sama mam dziecko 9-letnie, po komunii właśnie i strasznie mnie to poruszyło. Najszczersze kondolencje.Dziewczyny co do wieku, kiedy się zostaje mamą, to chyba nie ma znaczenia. Mama 20-letnia, ma tyle gorzej, że zostaje wrzucona na głęboką wodę. Mama dojrzalsza, jest za to spokojniejszą mamą, mniej się denerwuje. To tak z moich doświadczeń.Wszystkiego są plusy, jak i minusy. ![]()
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

jestem wykończona
każdy dzień jest pełen wrażeń, jest bardzo ciężko niestety, bolą mnie nogi i kręgosłup, ale muszę dać radę

), a ja na lapku
nie oglądałam pogody i nie wiem jak tam się zapowiada w świętokrzyskiem.
ja to aż się dziwię bo tabletek nie używałam nigdy, tylko gumki , naprawdę wolałabym żeby to los wziął sprawy w swoje ręce i mi trochę dopomógł 

)
bo o 11 umówiłam się z koleżanka

Zazdroszcze, chcialabym miec tez juz swoje i remontowac i urzadzac ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)