|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
moniczka2123 dużyyy masz brzusio
|
#3722 |
|
Zadomowienie
|
a jeszcze 6 tygodni
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to gdzie jest Marina ? ;>
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam sobie koszulkę do karmienia
![]() http://alles.pl/sklep//produkty/mama...szulka_357.php
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
brumek sexii
ale cena powalająca
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3729 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz bym w szpitalu siedziała ![]() że jak ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3731 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Od pt mnie nie było a tu tyle stron??? Przejrzałam ostatnią i widzę, że chyba żadna się nie rozpakowała ![]() W pt byłam u teściów i teściowa wreszcie odważyła się znów zapytać o imię dla małej, z nadzieją, że nie usłyszy imienia swojej teściowej... Zawiodła się! Wiecie, no naprawdę aż śmiesznie było, bo chyba wszystkie żeńskie imiona wymieniła, żeby cos innego niż Zosię do głowy nam wbić Teściu super, powiedział, że to nasza sprawa, a ta dalej szalała z Majeczkami, Marysiami i Kasiami Nie wiem kiedy się z tym pogodzi, ale mam to w Poza tym, nie wiem - może jestem przewrażliwona, ale jak mi powiedziała, że widać że rosnę to się zdenerwowałąm - nie można powiedzieć że brzuszek pięknie rośnie czy coś, tylko kutwa zawsze taką szczerą prawdę??? Rosnę, bo mam taką urodę, że idzie mi w tyłek, biodra i uda, ale czy od razu trzeba o tym mówić Wczoraj natomiast byliśmy u mamy na imieninach i jej znajomi nie szczędzili komplementów, że mi ciąża służy, że bardzo ładnie wyglądam, że cera taka ładna (wprawdzie mama zaraz przypomniała mi moje wrzody z pierwszych miesięcy A dzisiaj to już leniwie, wprawdzie poujeżdżałam naszą nową Haneczkę, ale na spacer jest nieprzyjemnie, więc po przejażdżce siedzimy już w domku. Zosia szaleje w brzuszku ile wlezie, w nocy aż mnie obudziła - zaczyna mnie to przerażać! Czy w życiu płodowym dzieci mogą mieć już ADHD??? Muszę poszukać ![]() Dobra, dobra, wracam do 109 str i nadrabiam. |
|
|
|
#3733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem baza jest zbędna do tych wyższych wagowo fotelików, bo przecież takiego rocznego (i starszego) dziecka nie wyjmuje się w foteliku i nie przenosi w nim, tylko bierze na ręce lub brzdąc na własne nogi staje ![]() Dla starszych dzieciaków taki fotelik jest montowany w zasadzie na stałe, bo nigdzie się go nie wypina i nie przenosi, no chyba że są 2 samochody w rodzinie i 1 fotelik... Natka gratki za egzaminy ![]() Cytat:
uuułaaa seksi
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-12 o 18:35 |
||
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek fajna koszula
Co do fotelików to Cabrio powinien starczyć na dłużej niż citi bo jest większy. U Nas MC Tobi się nie sprawdził bo My czasami przekładamy go do innego auta a go się dziwnie montuje.Kupiliśmy Romer King Plus
|
|
|
|
#3735 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
zmalowana, moniczka, natka hehe
![]() jestem kochane, miałam gości i nie miałam czasu na kompa. Jeszcze nie na porodówce, ale brzuch okresowo ćmi cały czas, i pachwiny zaje***scie bolą. Cytat:
Powiem Ci, że myślę o tym coraz intensywniej, a skoro waga dziecka jest już taka duża, może się upomnę we wtorek na wizycie... A co do tego mierzenia miednicy, to nie wiem na czym to polega. Ja zmierzyłam własnie centymetrem krawieckiem obwód bioder- 88 cm, ale chyba tak sie nie mierzy ![]() Cytat:
A z wymiotami jak, dalej wymiotujesz, prawda? Cytat:
![]() mężowie niestety, często nie rozumieją takich naszych problemów ( mój tez nie ) Wydaje im się, że wymyślamy itp...a tu przecież raz huśtawka hormonów, dwa strach przed nieznanym i inne obawy. Ciężko jest być w ciąży ![]() Myślę, że czasem po prostu boją się, nie mniej niż my i jak zmalowana napisała, po porodzie i gdy zobaczą maluszka, wezmą na ręce, zobaczą i pomyślą, że nic więcej się nie liczy, zapomną o grillach itp ( oczywiście nie wszyscy, bo niestety są różne gatunki chłopów ) Ale podsumowałam na koniec![]() Cytat:
![]() A tak poważnie, uważaj na siebie ! Na pewno się wystraszyłaś... Cytat:
Cytat:
Myslę, że to po odstawieniu Asmagu, gin. kazał już nie brać po 37 tygodniu. Ah zazdroszczę wycieczki. Musiało być naprawdę fajnie. Marzę o takim wypadzie, może już z małym się wybierzemy. Cytat:
![]() Bardzo się cieszę, że sesja do przodu! A i zmalowana dziękuję za komplement Ciekawe co u zanki i jak się czuje...Pozdrawiam nerolka śliczna Twoja Izunia. A ten naczyniaczek widział lekarz, czy nie, bo chyba nie doczytałam. Oj ząb mnie dziś boli cały dzień.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||||||
|
|
|
#3736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też mi kiedyś koleżanka mówiła, że Cabrio na pewno większy, ale w sklepie od sprzedawcy usłyszałam coś innego. Więc postanowiłam sprawdzić i dokładnie je oba wymierzyłam! I są identyczne! Zresztą najlepszy dowód masz tu - na stronie producenta. Tam są rysunki z podanymi wymiarami. I oczywiście oba foteliki sa co do 1 cm identyczne ![]() Proszę, to linki: http://maxi-cosi.com/Products/Car-se.../Features.aspx http://maxi-cosi.com/Products/Car-se.../Features.aspx
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Oo Marinka
![]() Kurde laski znowu mnie boli jak miesiączka i mam wrażenie że każdego dnia jest mocniej. Chociaż np. wczoraj miałam spokój.
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku miałam oba i widać różnicę na pierwszy rzut ok ale nie wiem jakie mają wymiary.Cabrio jest też porządniej zrobiony.
|
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ehh myślę, że te bóle to już nas tak teraz będą męczyły niestety...Wiadome, byle nie takie skurcze regularne, ale takie przed-miesiączkowe to już chyba aż do rozwiązania...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tym miejscu dokładnie: http://fotelik.info/fotelikimages/le...ni_gorny_m.jpg ale juz nie pamietam, jaki wymiar kwalifikuje do cesarki
|
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej już mi się to jakoś rozjaśniło w głowie.
|
|
|
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam przed soba wyniki(co mnie niepokoi )
Mocz : leukocyty - slad bialko negatywny barwa zolta nablonko plaskie -liczne w.p.w leukocyty 3,5 w.p.w baterie dosc liczne w.p.w Morfologia rbc mam ponizej normy, hct ponizej normy, lym% ponizej normyy wbc powyzej normy ,neut powyzej i neut% powyzej Ja k ktos sie zna niech poradzi doradzi a jutro i tak chyba do gina zadzwonie
|
#3743 |
|
Wtajemniczenie
|
witam jeszcze raz
moniczka- taki ładny brzuszek masz i ślicznie wyglądasz widze że ciąża Ci służy tylko mam prośbę oby ten uśmiech był jak najdłużej na buzi bo ładna z Ciebie dziewczyna ![]() a co do porodu to jak owejdą wody i czop całkiem to od razu trzeba jechać do szpitala a jak sa skurcze to spokojnie jeszcze można wziąć kąpiel rozluźnić się, ja przed pierwszym porodem nie miałam zadnych bóli tak jak czytam u Was poprostu wstałam w nocy do wc położyłam sie spowrotem i tak mnie mocniej zakuło i poczułam mokro pomyślałam że popuściłam zdążyłam dolecieć do wanny i tam mi już czop odpadł i poszły wody ale lały się jakbym 2 dni nie sikała ![]() oki wdepnę później idę sobie zrobić peeling kawowo-cynamonowy własnej roboty lepszy niż nie jeden kupny |
|
|
|
#3744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Mam bole jak na okres rodze??
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
moniczka2123 ja mam od jakiegoś tygodnia i nie rodzę
Marina też to ma i inne laski też
|
#3746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta tylko ze ja dopiero w 34 tydzien jutro wchodze to normalne??
|
|
#3747 |
|
Rozeznanie
|
weekend a pomimo tego tyyyle do czytania
no pieknie ![]() my z tz bylismy dzis u tesciow na obiedzie,potem znajomi do nas wpadli, brat z zona..i tak zlecialo. znowu koniec weekendu, buuu.. Wy tu piszecie o jakis bolach,skurczach a ja nic doslownie nic,zadnych skurczy przepowiadajacych,no chyba ze ten moj twardniejacy brzuch to to we wt spytam lekarza..zaneta tak,maka pszenna babuni czy jakos tak -z biedronki- nadaje sie do zrobienia tego chlebka pszennego co podalam (mojewypieki) |
|
|
|
#3748 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ufff.......... właśnie wróciłąm z basenu..... mąż ze mna poszedł i kochany czekał całą godzinę na mnie ja sobie troszke pocwiczylam bo to aerobic wodny noi jestem glodna i wykonczona ale przyjemnie wykonczona ![]() no nic zmykam sie wykapac zjesc kolacje i jak nie padne to Was nawiedze
|
|||
|
|
|
#3749 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny zjadlam 13 ogorkow malosolnych, ale przepadzita jestem
![]() ale to pierwsze w tym roku, no i male byly, ale juz wiecej nic nie wcisne.
|
|
|
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy się już na końcówce weekendu..mój chłop chodzi po domu i marudzi, że jutro do pracy musi wstać, a ja sie mogę legalnie obijać to żebym mu Haneczkę na jakiś czas "pożyczyła" to on sobie posiedzi z nią w domu a ja pozarabiam na rodzinę
![]() weekend byliśmy poza domem i tak sobie fajnie odpoczęłam upałów nie było tylko tak przyjemnie ciepło... wczoraj wieczorem pogrilowalismy (to był dopiero mój 2 gril w tym roku!), a dzisiaj popływałam z mężem łódką (miał otwarcie sezonu w klubie żeglarskim, do którego należy) rzeczywiście szkoda, że już po weekendzie, bo znowu się zacznie siedzenie w domu, sprzątanie, gotowanie, no i nuda, bo wszyscy w pracy i nie ma do kogo gęby otworzyć ![]() w ogóle to mamy już w domu łóżeczko i kojec dla Haneczki jeszcze musimy odświeżyć tzn. pomalować pokój i można wszystko wnosić i urządzić malutkiej kącik
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

ja juz bym w szpitalu siedziała 
zębole
Nie wiem kiedy się z tym pogodzi, ale mam to w 

) Ale podsumowałam na koniec
A na 15 do koleżanki na poprawiny wesela
no pieknie