Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-12, 17:24   #3301
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX

dobry My tez juz po weselu Bylismy krotko bo się fatalnie czułam ,ale było miło
Tylko wróciłam z wesela głodna wg mnie jedzenie to jedna z najwazniejszych kwestii na weselu orkiestra byla ta sama co u nas tylko z wokalistką- moim zdaniem nie ten urok bo fałszowała i spiewała bardzo niewyraznie ale to pewnie kwestia gustu
Młodzi zestresowani, wszystko chcieli perfekcyjnie zrobic. Widac ze impreza zaplanowana w najmniejszych szczegółach. chociaz nie wyszlo im to najlepiej bo mieli pare wpadek
teraz wszystkie wesela bede porownywac z naszym, ale moim zdaniem dobrze ze duzo mielismy "na spontanie" bo nie bylo tego spięcia ze się coś nie uda i było jakoś tak luźniej tutaj nawet po wyjsciu z kosciola goscie mieli na 3 razy rzucać platki róż zeby bylo idealnie.
Młodzi wyglądali ładnie , chociaz suknia nie w moim stylu:P

Oczywiscie pittbull mnie wkurzył. Brat Tz, sie spoznił i dojechal dopiero na sale. W kosciele i po kosciele t. latała za nami jak za sraczka i tylko nadawała o sobie. Nie zapytała co u nas , jak sprawy sie maja jak się czuje . A ostatnio widziala nas 1 czerwca przez 5 min, kiedy to oznajmilismy jej miłą nowine. Zatem moim zdaniem zapytac mogła ale - Nic. A jak tylko zobaczyla brata tz to wpol zdania przerwała, zostawiła nas i poleciala do nich. I tak całe wesele. Nawet nie podeszła. Tylko chodziła to brata tz ktory siedzial obok nas
Zazdrosna nie jestem, ale wg mnie tak się nie robi

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-06-12 o 17:26
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 17:30   #3302
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
hehe zapraszam wszystkie chętne na pyszny koktail z truskawek i jogurtu naturalnego z lodem podany w wysokich szklankach i przystroiony parasoleczką i rurką kolorową do picia
straczy dla wszystkich
to ja się wpraszamD

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Mi na dzień dzisiejszy nie pasuje jedynie 16-17 lipca (będę się pakowała)
ok, to zapisuje w kalendarzu

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
braciszka przysłała do nas byśmy mu do piątku pożyczyli 50 zł bo sama nie ma
w 2 dni po wypłacie ona nie ma pieniędzy
niedługo na drzwiach napisze bankomat
✂✂✂✂a mać
maupa! nie złośc się dudi, to nic nie pomoże to takie chore myślenie
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dobry My tez juz po weselu Bylismy krotko bo się fatalnie czułam ,ale było miło
Tylko wróciłam z wesela głodna wg mnie jedzenie to jedna z najwazniejszych kwestii na weselu orkiestra byla ta sama co u nas tylko z wokalistką- moim zdaniem nie ten urok bo fałszowała i spiewała bardzo niewyraznie ale to pewnie kwestia gustu
Młodzi zestresowani, wszystko chcieli perfekcyjnie zrobic. Widac ze impreza zaplanowana w najmniejszych szczegółach. chociaz nie wyszlo im to najlepiej bo mieli pare wpadek
teraz wszystkie wesela bede porownywac z naszym, ale moim zdaniem dobrze ze duzo mielismy "na spontanie" bo nie bylo tego spięcia ze się coś nie uda i było jakoś tak luźniej tutaj nawet po wyjsciu z kosciola goscie mieli na 3 razy rzucać platki róż zeby bylo idealnie.
Młodzi wyglądali ładnie , chociaz suknia nie w moim stylu:P

Oczywiscie pittbull mnie wkurzył. Brat Tz, sie spoznił i dojechal dopiero na sale. W kosciele i po kosciele t. latała za nami jak za sraczka i tylko nadawała o sobie. Nie zapytała co u nas , jak sprawy sie maja jak się czuje . A ostatnio widziala nas 1 czerwca przez 5 min, kiedy to oznajmilismy jej miłą nowine. Zatem moim zdaniem zapytac mogła ale - Nic. A jak tylko zobaczyla brata tz to wpol zdania przerwała, zostawiła nas i poleciala do nich. I tak całe wesele. Nawet nie podeszła. Tylko chodziła to brata tz ktory siedzial obok nas
Zazdrosna nie jestem, ale wg mnie tak się nie robi
ojej, czemu źle się czułaś? szkoda że się nie pobawiliście a pitbullem się nie przejmuj... wiadomo, że się zle zachowała,ale nic na to nie poradzisz
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 17:37   #3303
Haniula
Zakorzenienie

ssnow bylam bardzo zmeczona i glowa mnie bolała a przyczyna na priv ;>
Stary 2011-06-12, 18:04   #3304
ijaa
Zakorzenienie

Łooo matko, co za dzień!
Spałam pół dnia, a drugie pół marudzilam. Już mi trochę lepiej, ale.. trochę.

Mam przefatalne załamanie dietowe i Bóg mi świadkiem, że gdyby nie TŻ który zabrał mi portfel i trzyma w domu pod kluczem, już 18 razy byłabym w sklepie i zjadłabym 18 różnych rzeczy których mi zjeść nie wolno.
Dobrze, że w domu nie ma nic, czym mogłabym zrobić sobie krzywdę.

W ramach czegoś słodkiego, popijam coca-colę ZERO i zrobiłam kokosanki. (oczywiście zgodne z SB). Pycha są ale cholera mnie się chce czegoś mocno obrzydliwie czekoladowego, podanego najlepiej w towarzystwie pizzy i piwa!

Na spacer planujemy zaraz iść, a później ciąg dalszy nic nie robienia z marudzeniem w tle.

Nie sądziłam, że kiedykolwiek to powiem, ale chcę już bardzo jutrzejszy poniedziałek!!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-06-12 o 18:08
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 18:16   #3305
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
abby własnie dalczego wesele nieudane poza jedzeniem?orkiestra goście czy co nawaliło?
i mam dla was rade na weseleznajdzcie chociaż chwile by z kazdym z gosci(w sensie par)chociaż na moment porozmawiać zapytać jak sie bawią podziękować ze przyszli
gościom będzie miło i zapewniam ze wam też
i poza tym macie sie dobrze bawić
dudi, jedzenie było właśnie mocną stroną wesela... Nawet dziś z TŻem stwierdziliśmy, że można by zaryzykować stwierdzeniem, iż lepsze, aniżeli na naszej sali. A o to ciężko... Miejmy jednak nadzieję, że nasze będzie też pyszne
Opisałabym Wam całość (ze szczegółami ), ale to raczej na PW, bo tu ktoś niepowołany może trafić
A co do tego, co napisałaś, to nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej! Zdaję sobie sprawę, że czasu będzie mega mało, ale chcielibyśmy do jak największej ilości gości podejść i choćby podziękować za przybycie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Mam przefatalne załamanie dietowe i Bóg mi świadkiem, że gdyby nie TŻ który zabrał mi portfel i trzyma w domu pod kluczem, już 18 razy byłabym w sklepie i zjadłabym 18 różnych rzeczy których mi zjeść nie wolno.
Dobrze, że w domu nie ma nic, czym mogłabym zrobić sobie krzywdę.

W ramach czegoś słodkiego, popijam coca-colę ZERO i zrobiłam kokosanki. (oczywiście zgodne z SB). Pycha są ale cholera mnie się chce czegoś mocno obrzydliwie czekoladowego, podanego najlepiej w towarzystwie pizzy i piwa!
Kochana, wiem, że powinnam Cię wspierać, ale powstrzymać się nie mogę Czytam TŻowi o Twoich zachciankach, dotarłam do końca (pizza i piwo), a TŻ na to "Powiedz, że to dowożą. Tylko niech szybko przez drzwi odbiera, zanim TŻ wygoni pizzaman'a"

Haniulka, a Ty masz jakieś foto swojego look'a?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 18:29   #3306
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Kochana, wiem, że powinnam Cię wspierać, ale powstrzymać się nie mogę Czytam TŻowi o Twoich zachciankach, dotarłam do końca (pizza i piwo), a TŻ na to "Powiedz, że to dowożą. Tylko niech szybko przez drzwi odbiera, zanim TŻ wygoni pizzaman'a"
Nie powiem, żebym o tym nie pomyślała, ale TŻ również.. dlatego też zawczasu zabrał mi portfel.
Chyba w naturze musiałabym pizzermanowi zapłacić.

On dodatkowo zdaje sobie sprawę, że gdybym coś takiego dorwała, to sam też by się skusił. Walczy więc podwójnie.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-06-12 o 18:30
Stary 2011-06-12, 18:53   #3307
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Nie powiem, żebym o tym nie pomyślała, ale TŻ również.. dlatego też zawczasu zabrał mi portfel.
Chyba w naturze musiałabym pizzermanowi zapłacić.

On dodatkowo zdaje sobie sprawę, że gdybym coś takiego dorwała, to sam też by się skusił. Walczy więc podwójnie.
TŻ podsuwa jeszcze jeden pomysł: szybko odbierz pizzę i zamknij drzwi, zanim pizzaman zażąda kasy

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 19:06   #3308
Haniula
Zakorzenienie

aaby mało mamy zdjęc, ale kawałek mojego imagu zaraz dodam do albumu
Tymczasem nasz pituch
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0008.jpg (101,4 KB, 36 załadowań)
Stary 2011-06-12, 19:22   #3309
marta1986222
Zakorzenienie

Hello Seksowne

Wczoraj miałam podły humor dziś jest trochę lepiej.

Dzień spędziliśmy intensywnie,byliśmy w górach potem obiadek,kawka u rodzinki i niedziela zleciała.

Nadia za egzamin

Dodaja fajnie ze imprezka się udała

Ijaa nie daj się pokusie

Haniula czyżby Leoś u Was zawitał?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 19:23   #3310
Nadia5
Zakorzenienie

Wrócilimy
Tż znalazł nową trasę - wszystko ok poza przenoszeniem rowerów przez nasyp. Gites
Czuje się przyjemnie wymęczona
Teraz (Ijaa nie czytaj) piję zimną wareczkę

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Hello Seksowne

Wczoraj miałam podły humor dziś jest trochę lepiej.

Dzień spędziliśmy intensywnie,byliśmy w górach potem obiadek,kawka u rodzinki i niedziela zleciała.

Nadia za egzamin

Dodaja fajnie ze imprezka się udała

Ijaa nie daj się pokusie

Haniula czyżby Leoś u Was zawitał?
Martu a Tobie kiedy by pasowało spotkanko w lipcu ?

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 19:45   #3311
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Teraz (Ijaa nie czytaj) piję zimną wareczkę
Powiem Ci, że już mi lepiej i wareczka nie jest taka pożądana. Nawet postawionej przed nosem bym nie wypiła.

Wszystko dlatego, że w ramach nudzenia się powywalałam ciuchy z szafy, zaczęłam przymierzać i bez problemu wlazłam w dwie pary spodni, w które nie mogła się w ogóle zapiąć od dłuuuuuugiego czasu.
Kolejne dwie pary czekają na swoją kolej.
W ogóle garderoba mi się chyba mocno powiększy, bo do niedawna miałam kilka zestawów w których chodziła, a teraz większość rzeczy zaczyna pasować! Ba! Niektóre leżą wręcz idealnie.

Tym samym mój wredny humor prysł, a ja idę zarządzić jakaś dietkową kolację.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-06-12 o 19:46
Stary 2011-06-12, 19:59   #3312
golden_eye
Wtajemniczenie

Dudi - przykro mi podwójnie, i za chłopaków, i za wredną t. olej babona, ale tak w ogóle to pożyczyliście? pewnie się zwiedziała o kredycie i teraz nie odda tego co pożyczyła...
Hania - też olej pitbula, szkoda Twoich nerwów, obca baba, co się będziesz przejmować, czy się interesuje, czy nie, jak zacznie, to dopiero będzie problem, wieczne kazania, porady sprzed 500 lat, rodem z "dzieńdobrytvn" i "ewa gotuje" albo z niedzielnej ambony
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
TŻ podsuwa jeszcze jeden pomysł: szybko odbierz pizzę i zamknij drzwi, zanim pizzaman zażąda kasy
dobreeeeeee
Lili - chcesz mnie wyzwać na pojedynek? bo ja ostatnio w domu siedzę przez to ucho, mogę wyprodukować monstera postera

Ijaa - sprawdź maila

u mnie bez zmian, antybiotyk na tyle podziałał, że boli tylko troszkę, ale spać nadal na prawym boku nie mogę, jutro odbieram wyniki badań krwi i chyba się przejdę do lekarza z nimi, jak tylko będzie przyjmował do południa. gorzej, bo jestem taka słaba, że tylko leżałabym w łóżku, w głowie mi się kręci gardło mnie rozbolało dzisiaj, brzuch czuję cały czas mimo brania 3-ch kolejnych leków po to, żeby nie bolał nienawidzę być choraaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i chcę na rower

P. złowił dziś okonia i mieliśmy rybkę na kolację, bardzo dobra skarży się biedny, że nie ma mu kto żywców łowić i że jak mnie nie ma, to mu nie biorą, a tego złowił jak mu obiad zaniosłam nad zalew
idę do łóżka już, do jutra dziewczynki
Stary 2011-06-12, 20:04   #3313
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
Dudi - przykro mi podwójnie, i za chłopaków, i za wredną t. olej babona, ale tak w ogóle to pożyczyliście? pewnie się zwiedziała o kredycie i teraz nie odda tego co pożyczyła...
Hania - też olej pitbula, szkoda Twoich nerwów, obca baba, co się będziesz przejmować, czy się interesuje, czy nie, jak zacznie, to dopiero będzie problem, wieczne kazania, porady sprzed 500 lat, rodem z "dzieńdobrytvn" i "ewa gotuje" albo z niedzielnej ambony

dobreeeeeee
Lili - chcesz mnie wyzwać na pojedynek? bo ja ostatnio w domu siedzę przez to ucho, mogę wyprodukować monstera postera

Ijaa - sprawdź maila

u mnie bez zmian, antybiotyk na tyle podziałał, że boli tylko troszkę, ale spać nadal na prawym boku nie mogę, jutro odbieram wyniki badań krwi i chyba się przejdę do lekarza z nimi, jak tylko będzie przyjmował do południa. gorzej, bo jestem taka słaba, że tylko leżałabym w łóżku, w głowie mi się kręci gardło mnie rozbolało dzisiaj, brzuch czuję cały czas mimo brania 3-ch kolejnych leków po to, żeby nie bolał nienawidzę być choraaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i chcę na rower

P. złowił dziś okonia i mieliśmy rybkę na kolację, bardzo dobra skarży się biedny, że nie ma mu kto żywców łowić i że jak mnie nie ma, to mu nie biorą, a tego złowił jak mu obiad zaniosłam nad zalew
idę do łóżka już, do jutra dziewczynki
Rybka

Zdrówka kochana

Nie chwaliłam się, tż zabiera mnie za tydzień na galę boku Nauczę się czegoś i jak będzie niegrzeczny to mu przywalę

Edytowane przez Nadia5
Czas edycji: 2011-06-12 o 20:07
Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 20:05   #3314
dudipopka
kobieta za ladą

golden ona 300 to z kredytu pożyczyła :/

jesuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu jak mi sie nudzi

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 20:15   #3315
senioritta19
Rozeznanie

Cytat:
golden ona 300 to z kredytu pożyczyła :/

jesuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu jak mi sie nudzi

mi też się nudzi
pojadłam skrzydełek, dobre mi wyszły
na dwójce dzisiaj Gwiezdne Wojny 3 więc zalegnę na łóżeczku

— Maria Kalergis
senioritta19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 20:38   #3316
201701300931
Konto usunięte

Beznadziejny weekend miałam Wczoraj cały dzień bolała mnie głowa, dzisiaj cały dzień mnie brzuch boli. A trzeba było mieszkanie wysprzątać i pranie porobić. Na prasowanie już nie miałam siły - postaram się jutro tym zająć.

Wieczór spędziłam na zabawie moim czytnikiem ebooków - zgrałam cały cykl książek i od jutra zacznie się czytanie w autobusie Spędzam w nim koło godziny dziennie, więc trzeba jakoś zabić czas.

No i sprawdziłam sobie wyniki krwi (z wczorajszych badań) i jak patrzę na te przedziały, to na szczęście wszystko się mieści, więc chyba dobrze A pojutrze rezonans...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 21:06   #3317
marcia45
Zadomowienie

Wróciłam z pracy(ruch, że masakra i wszyscy się pytali kiedy wreszcie galerie otworzą, jeden dzień i ludzie wariują zamiast np na rowery iść), zrobiliśmy i zjedliśmy obiad, małe sprzątanie, pranie, rowery i zaraz siadam do notatek przy musie z truskawek, TZ przed chwilą zmiksował, mniam

Daneeaa i golden zdrówka kochane.

Dudi trzymaj sie i nie dawaj się t. wyprowadzać z równowagi, nie rozumie takich rodziców

Ijaa gratulacje

Dodaja zapodaj przepis na ciasto z truskawkami, bo mi trochę ich zostało.

Snow kciuki dla Ciebie

Bordowa zaganiaj TZ do pomocy, bo później z dnia na dzień się nie nauczy jak pójdziesz do pracy. Nie ma co mieć wyrzutów sumienia, zmycie paru naczyń to nie noszenie kamieni. Co studiowałaś, jeśli można wiedzieć? Planujesz powrót?

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 21:12   #3318
201701300931
Konto usunięte

I w ogóle zapomniałam się pochwalić, że w końcu kupiłam wczoraj opiekacz do kanapek. W Kauflandzie za całe 23zł Szukałam od dawna, ale wszędzie ceny były od 70zł w górę, a tyle nie chciałam wydawać, bo wiadomo ile się tego używa.

Dzisiaj przetestowałam, wszystko ok
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 21:21   #3319
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
I w ogóle zapomniałam się pochwalić, że w końcu kupiłam wczoraj opiekacz do kanapek. W Kauflandzie za całe 23zł Szukałam od dawna, ale wszędzie ceny były od 70zł w górę, a tyle nie chciałam wydawać, bo wiadomo ile się tego używa.

Dzisiaj przetestowałam, wszystko ok

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 21:30   #3320
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Byliśmy dzisiaj z TŻ cały dzień u znajomych. Ale było fajnie. Najpierw się wyleżelismy na słońcu,a pod wieczór zrobiliśmy grilla. Super było.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 22:02   #3321
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że już mi lepiej i wareczka nie jest taka pożądana. Nawet postawionej przed nosem bym nie wypiła.

Wszystko dlatego, że w ramach nudzenia się powywalałam ciuchy z szafy, zaczęłam przymierzać i bez problemu wlazłam w dwie pary spodni, w które nie mogła się w ogóle zapiąć od dłuuuuuugiego czasu.
Kolejne dwie pary czekają na swoją kolej.
W ogóle garderoba mi się chyba mocno powiększy, bo do niedawna miałam kilka zestawów w których chodziła, a teraz większość rzeczy zaczyna pasować! Ba! Niektóre leżą wręcz idealnie.

Tym samym mój wredny humor prysł, a ja idę zarządzić jakaś dietkową kolację.
gratuluje utraty wagi i idealnie leżących ciuszków

ja właśnie biore się za metodologie na środowy egzamin
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 22:30   #3322
motylek1
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj cały dzień spędziłam u babci, niestety trochę chłodno było i większość czasu siedzieliśmy w domu ale i tak poleciałam na pole i objadłam się pysznych truskawek. Były wielkie i słodziutkie

Ijaa wysłałam ci wiadomość.

Zmykam spać bo o 6 muszę wstać. Dobranoc

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 22:51   #3323
Martita88
Rozeznanie

Witajcie

Chyba niestety nie uda mi się Was nadrobić ...

Pędzicie jak szalone

Przez parę dni byłam niedostępna - TŻ zabrał mnie nad morze

Zbytnio nie wypoczęłam, bo musiałam się uczyć na egzamin, który miałam wczoraj.

Poza tym dostałam staż

Nie tam gdzie chciałam, ale teraz nie mogę wybrzydzać

Pozdrawiam Was
Martita88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 23:02   #3324
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
bordowa- myślę, że powinniście z tż ustalić jakie ma domowe obowiązki i powinien Ci pomagać w domu, kiedy ma wolne.
przepraszam Cię, jeśli Cię urażę tym co teraz napiszę, ale.. naprawdę nie wiem jak można się zastanawiać nad tym czy można od partnera wymagać pomagania w domu??? Przecież opieka nad dzieckiem to też praca i to pełnoetatowa i znacznie bardziej odpowiedzialna niż jakakolwiek inna.
Poza tym chyba decydując się na założenie rodziny tz wiedział "z czym to się je", że to nie tylko radosne chwile sam na sam, ale i obowiązki ???I że jeśli chce mieć w domu szczęśliwą kobietę to nie wystarczy się do niej przytulać w nocy? Strasznie irytują mnie tacy faceci... Co najgorsze trudno też liczyć że "kiedy dziecko podrośnie, a Ty pójdziesz do pracy" on magicznie się dowie że gary po obiedzie trzeba pozmywać, a kurze zetrzeć. Obstawiam raczej, że uzna że skoro robiłaś to przez tak długi czas to będziesz to dalej robić.
Życzę Ci kochana powodzenia w "wychowaniu tżta" i trzymam kciuki żeby się zreflektował i w kocu zaczął pomagać.
Nie uraziłaś mnie
On to jest cieżki przypadek. Wiem, że musi mi pomagać, chce mi pomagać, ale nie pomaga bo "nie wie czemu". próbowaliśmy ustalać obowiązki i tak nic z tego nie wyszło. Naczyń nie każę mu zmywać bo myje cholernie niedokładnie a nie mam czasu poprawiać a na brudnych jeść nie będę Próbowałam już chyba wszystkiego i nie mam pomysłu.
On nie jest z tych co uważają, że kobieta ma wszystko robić, wręcz przeciwnie. Ale i tak nie pomaga
Ma bardzo odpowiedzialną pracę, długie dyżury, więc też muszę się dać mu wyspać. I zazwyczaj jak wstanie, zje, chwilę pobawi się z Małą i tak dzień zlatuje...

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
dzieci wyrastają, ale właśnie często są opinie, że teraz to mam luz i że zobaczę co będzie jak do szkoły mała pójdzie
mi się wydaje, że etap szkoły jest łatwiejszy, ale może faktycznie się mylę i będzie gorzej
A ja się łudzę, że będzie łatwiej i proszę mi tej nadziei nie odbierać

Cytat:
chyba faktycznie o tą pomoc się rozchodzi, bo znajoma mi raz pisała, że ona zostawia małą z mamą i może wszędzie wyjść , a ja swojej nawet na minutę nie mam komu zostawić
coraz częściej żałuję, że nie mieszkam w swoich stronach

dochodzi do absurdów, bo nawet wykąpać się mogę dopiero jak mała śpi
Ja też się kąpię tylko jak Mała śpi
A z tą pomocą to też różnie bywa. Zostawiam Małą mojej mamie i jadę np. do Urzędu Pracy, ale jak tylko miałabym się spóźnić 5 minut to muszę dzwonić i przepraszać i prosić, żeby jeszcze została

Cytat:
no właśnie mi takiego odpoczynku brakuje, bo jeszcze jak chodziłam do liceum to np. lubiłam usiąść z książką, zrobić sobie herbatę i tak siedziałam kilka godzin
Ja przez 3 ostatnie miesiące ciąży od 5 rano do 22 czytałam non stop Z resztą zawsze uwielbiałam czytać. A teraz nie ma opcji

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
mozecie się smieć bo ja tu jestem najmłodsza i wogóle i tak na prawdę to nie wiem moze czym jest ten instynkt macierzyński ale wydaje mi się, że u mnie występuje niby wiem, ze to głupie i nierozważne bo studia brak pracy itd ale ja czuje potrzebe mienia dziecka nawet gdyby to teraz mialo byc
A ile masz lat?

Cytat:
poza tym oglądam ostatnio z uporem maniaka galerie na deccorii i uświadomiłam sobie, jak strasznie wyglądają porozstawiane kosmetyki teraz moje leżą grzecznie w koszyczkach, a na wannie tylko 1 żel , 1 szampon i odżywka
niestety pierdółki inne mam poustawiane
wcześniej miałam przy lustrze pełno kosmetyków , ale dziewczyny mi w zeszłe lato do rozumu przemówiły
Chyba też zainwestuję w koszyczki, bo drażni mnie ściąganie tych kosmetyków jak tylko chcę przetrzeć wannę.

Cytat:
ów - zgrałam cały cykl książek i od jutra zacznie się czytanie w autobusie Spędzam w nim koło godziny dziennie, więc trzeba jakoś zabić czas.
Ja się chyba nigdy do tego nie przekonam. Dla mnie książki istnieją tylko w formie papierowej

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Bordowa zaganiaj TZ do pomocy, bo później z dnia na dzień się nie nauczy jak pójdziesz do pracy. Nie ma co mieć wyrzutów sumienia, zmycie paru naczyń to nie noszenie kamieni. Co studiowałaś, jeśli można wiedzieć? Planujesz powrót?
Zootechnika spec. hodowla koni i jeździectwo.
Studia moich marzeń. Nie kontynuuję, bo zrobiłam niecały semestr, daleko od miejsca zamieszkania A tak o nich marzyłam
Stary 2011-06-12, 23:13   #3325
irenkaaa
Zakorzenienie

dziewczyny wybaczcie ale was doczytam i od dzis chyba jakies 2 tyg bede odpisywac tak w miare mozliwosci ale czytac sie was bede starala
teraz to ledwo z pracy wrocilam i musze spakowac caly pokoj przed remontem
jeszcze tz sobie wymyslil ze mam go sciac jutro
a potem urlopik

EDIT:
czytam was zrobilam sobie przerwe w ogarnianiu szaf itp

odnosnie dzieci
ja pamietam jak mialam moze 4 lata moi rodzice pracowali albo i wczesniej tyle ze az tak wszystkiego nie pamietam
rodzenstwo mam starsze
tyle ze wtedy jeszcze 2 bloki dalej mieszkala moja kochan babcia
niby brat wieksze problemy stwarzal ( najstarszy ) ale trudno powiedziec bo tak naprawde to jak skonczylam jakies 9 lat to matki zaczelo brakowac w domu bo po prostu przestala sie interesowac
owszem czasem przychodzila do domu ale co z tego jak ja interesowalo cos innego niz my wiec ojciec jakos musial dawac rade ze wszystkim jak praca, opieka nad 3 dzieci i wogole prowadzenie domu
wszystko w sumie zaczelo sie bardziej psuc jak tylko zabraklo babci mojej kochanej bo jak ona jeszcze kochana byla na swiecie ( juz 19 lat minelo ) to z nia nawet mialam lepszy kontakt niz z mama
co do tego czy jak dzieci pojda do szkoly bedzie gorzej .. ja tak nie uwazam
swoich niemam ale jakies tam obserwacje i doswiadczenie w niankowaniu mam i uwazam ze moze nie bedzie gorzej ale napewno inaczej

sama nie bede miala jakiejkolwiek pomocy ( siostra miala bo ojciec ciagle z nimi mieszka i za nianke dlugo robil i napewno bylo jej latwiej)
no chybaze sie wyprowadzimy do Francji

chcemy oczywiscie dziecko ale narazie z finansami i sytuacja kiepsko wiec jeszcze troszke poczekamy mam nadzieje ze nie za dlugo ale moze jakies 2 latka

oj jak czytam jak mlodo wasi rodzice odeszli to sie lezka w oku kreci
bardzo mi przykro dziewczyny

trzymam kciuki za wszelkie potrzebujace/ zdajace egzaminy itd i poprosze o kciuki dla tz-a na wtorek i wogole na ten urlop bo mnostwo kontaktow bliskich z dentysta go czeka

goldenku i danaea zdrowka zycze

Martita gratuluje stazu

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2011-06-13 o 00:42
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 06:01   #3326
Haniula
Zakorzenienie

poniedzialek ja chce do łózka a do pracy trzeba isc
Stary 2011-06-13, 06:47   #3327
Anastazja86
Zakorzenienie

witam

ja już uciekam do mamy, Tż przed chwilą wrócił z nocki
ja wstałam o 6 jak zwykle kończę kawę i idę\

zapomniałam się pochwalić że wygrałam na Wizażu zestaw Vipery w tym konkursie smsowym co był do 3 czerwca
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 07:07   #3328
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Wieczór spędziłam na zabawie moim czytnikiem ebooków - zgrałam cały cykl książek i od jutra zacznie się czytanie w autobusie Spędzam w nim koło godziny dziennie, więc trzeba jakoś zabić czas.
Danusia powiedz proszę jakiego rzędu to jest koszt taki czytnik ebooków? sama o czymś takim myślę od jakiegoś czasu, chętnie bym zanabyła tylko nie wiem czy to nie za droga zabawka jak dla mnie

Dzień dobry

przyjechałam do pracy z Tatą bo byłam wczoraj u rodziców, bardzo fajnie ale 1 dzień to jest tak akurat na mojej zabitej dechami wsi
byliśmy wczoraj u dziadka w szpitalu mam nadzieję, że poraz ostatni bo dziadek wychodzi dzisiaj w końcu do domu nie macie pojęcia jak bardzo się cieszył, że nareszcie stamtąd wyjdzie

trochę się martwimy jak to będzie z opieką czy babcia da radę, ale rodzina to jest siła więc wspólnymi staraniami na pewno wszystko da się ogarnąć Dziadek chodzi samodzielnie (ale trzeba mieć na niego oko) zastanawiamy sie tylko jak będzie z załatwianiem sie, mamy nadzieje, ze nie przywykł aż tak bardzo do cewnika i pampersów mówi też coraz lepiej niestety okazuje się, że częsci słów po prostu nie pamięta chce coś powiedzieć ale nie wie jak najważniejsze, że jest w dobrym nastroju i żarty się go trzymają

sobota była super, randka nr 5 baardzo udana cały czas mam wrażenie, że jestem tą ślepą kurą, której trafiło się ziarno, ale coraz bardziej wierzę w to że z tej mąki może wyjść bardzo smaczny chleb

miłego poniedziałku moje Drogie
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 07:07   #3329
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Dlaczego już poniedziałek . Ledwo na oczy widze .

No nic trzeba do pracy jechać. Do później piękne

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 07:33   #3330
ssnowdrop
Zadomowienie

oj poniedziałek- zaraz wstaję i idę na egzaminy- 2 tak więc kciuki bardzo wskazane
dobrego dnia wszystkim Spd życzę
nuruś- za dzisiejsze zaliczenie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
byliśmy wczoraj u dziadka w szpitalu mam nadzieję, że poraz ostatni bo dziadek wychodzi dzisiaj w końcu do domu nie macie pojęcia jak bardzo się cieszył, że nareszcie stamtąd wyjdzie
sobota była super, randka nr 5 baardzo udana cały czas mam wrażenie, że jestem tą ślepą kurą, której trafiło się ziarno, ale coraz bardziej wierzę w to że z tej mąki może wyjść bardzo smaczny chleb

miłego poniedziałku moje Drogie
o! jakie dobre wiadomości od rana bardzo dobrze że dziadek już wychodzi i na pewno wspólnymi siłami dacie radę
i z randki się cieszę oczywiście na szczególy czekam

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
poprosze o kciuki dla tz-a na wtorek i wogole na ten urlop bo mnostwo kontaktow bliskich z dentysta go czeka
dla tż
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości