Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1205 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-12, 10:42   #36121
blackeye79
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
z tego co pamietam Caskada uzywa szamponu gdy myje (a chyba myje 2 razy tygodniowo)

bez przesady, zdrowym wlosom, ktore nie maja problemow z gospodarka lojotokowa, nie zaszkodzi, a tym ktore wymagaja pomocy w zatuszowaniu niedostatkow moze pomoc, sls tak naprawde nie jest wrogiem No1, trzeba wiedziec kiedy uzyc, trzeba tez pamietac ze nie dla kazdego dobre jest mycie odzywka chocby nie wiem jak bardzo sie starac

właśnie o to chodzi że "trzeba wiedzieć kiedy silikonu użyć" ale wydaje mi się że jednak codzienne używanie mijało by się z celem, przecież kupujemy produkty bez silikonów, i innych ... można pójść na łatwiznę i nakupować produktów w typie pantene, i po sprawie, ale w takim razie po co porady na wizażu?
Stary 2011-06-12, 11:20   #36122
Festris
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 123sciri Pokaż wiadomość
moje falki przetrwały wczoraj ładnie cały dzień -natomiast nocy już nie.
Wiesz co, ja dbam od niedawna - 2-3 miesiace - i w zasadzie tylko tak, ze mam szampon bez sls i odzywki bez silikonu. I musze Ci powiedziec, ze od kilku tygodni moje fale (tam gdzie są falami) przetrzymują spanie nienaruszone. A jeszcze na wiosnę po nocy miałam wszystko płaskie i proste! Uratowała mnie Alterra morelowa, w zasadzie to jedyna póki co odżywka która nawilżyła moje po-prostownicowe włosy

Zrobiłam dziś eksperyment i umyłam Kallosem, dałam lekkiego żelu lnianego na mokre i huzia z dyfuzorem - omg mam lwia grzywe i loki. Jestem zachwycona, bo próbowałam suszenia z dyfuzorem miesiąc temu i nic z tego nie było. Chociaż wtedy był rosmanowski żel zamiast lnianego i mycie babydreamem a nie odżywką, może po prostu znalazłam swój zestaw

W ogóle, Kallos jako maska robi mi szopę i oklapłe siano, a jako myjadło - włosy gładkie, nie spuszone i błyszczące. O co chodzi
Bogowie, jak sprawdzi mi się mycie odżywką to będę wniebowzięta!

cel 2: 50cm do końca 2012
Festris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 11:23   #36123
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Hmm no właśnie tak suszę z tym wyjątkiem, że 'z największą mocą', bo mi się spieszy(suszę włosy tylko w przypadkach kiedy nie mam tych 3-4h na samodzielne schnięcie, czyli bardzo sporadycznie, aczkolwiek teraz chodzę na basen także raz-dwa razy w tygodniu), a mam włosy długie do bioder. Nie wiem czy to może mieć taki wpływ? Na pewno oczywiście spróbuję .
I włosy mam 100% naturalne, nigdy nie ruszane :P.
Do bioder? Są gdzieś zdjęcia Twoich włosów?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 11:35   #36124
rude loki
Raczkowanie

blackeye79, przecież nie jest tak, że pielęgnacja CG jest jedyną właściwą. trzeba dopasować ją do swoich włosów. to prawda, że raczej unikamy tu silikonów, ale to tylko raczej wynika z ogólnej filozofii podejścia do pielęgnacji - wiemy jakie właściwości mają określone składniki i jak ich używać. silikony nie odżywią ani nie zadziałają w żaden magiczny sposób na włosy, natomiast wygładzą powierzchnię włosa tworząc na niej film, który trzeba zmywać co najmniej betainą. ale np. latem, kiedy pogoda jest niesprzyjająca dla loków i trudno im jest utrzymać wodę, to takie zabezpieczenie, jakie dają silikony właśnie, jest pożądane.
no i druga sprawa: popadanie w skrajności. ktoś tu już pisał wcześniej (chyba Eloe), że warto na początek odstawić całkowicie silikony i podobne im substancje i zobaczyć jak zareagują włosy. dopiero wtedy można sprawdzić jakie składniki rzeczywiście działają. uprawianie ortodoksyjnej CG jest jedną opcją, na drugim skraju jest pielęgnacja napakowana silikonami. trzeba mieć doświadczenia z oboma przypadkami, żeby znaleźć drogę dla siebie
rude loki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 12:09   #36125
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Do bioder? Są gdzieś zdjęcia Twoich włosów?
Wrzucałam ze dwa miesiące temu, więc były jeszcze krótsze(szybko mi rosną), ale są w tym wątku :P (tzn. w poprzedniej części)

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 12:41   #36126
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Festris Pokaż wiadomość
Mam takie głupie pytanie do tego video. Jak ta pani ma wilgotne włosy, to są pofalowane i poskręcane, ogółem taki nieład - tak powinno być, czy ktoś je wcześniej układał? Bo moje po spłukaniu wodą są idealnie na gładko przy głowie, nawet jak je potargam palcami to całą górną warstwę = do ucha, mam prostą. Może dlatego mi się skręt nie trzyma i góra zawsze poprostuje?
W zasadzie jak zostawię włosy same sobie, bez czesania itd, to mam niezłe fale od karku w dół, przy uszach tylko wywinięte, a reszta jak po żelazku.
czyli masz klasyczne fale ktore po zmoczeniu sa proste, ja mam niby loki ale jak splukuje odzywke rowniez sa proste (jak sa takie ociekajace woda), ja robie tak ze zakrecam prysznic i najpierw odciskam wode rekami (w sposob jakbym wgniatala zel), wlosy wracaja do ksztaltow, potem zawijam turban ale nie tak byle jak tylko biore koszulke, nachylam sie tak jak przy plunkingu, wlosy skladaja sie gdy przyblizam glowe do koszulki, jak juz czubek glowy lezy na koszulce to zawijam koszulke na glowie i mam ja 5-10 minut, po zdjeciu wlosy sa jeszcze dosc wilgotne, na takie daje zel

Cytat:
Napisane przez rude loki Pokaż wiadomość
blackeye79, przecież nie jest tak, że pielęgnacja CG jest jedyną właściwą. trzeba dopasować ją do swoich włosów. to prawda, że raczej unikamy tu silikonów, ale to tylko raczej wynika z ogólnej filozofii podejścia do pielęgnacji - wiemy jakie właściwości mają określone składniki i jak ich używać. silikony nie odżywią ani nie zadziałają w żaden magiczny sposób na włosy, natomiast wygładzą powierzchnię włosa tworząc na niej film, który trzeba zmywać co najmniej betainą. ale np. latem, kiedy pogoda jest niesprzyjająca dla loków i trudno im jest utrzymać wodę, to takie zabezpieczenie, jakie dają silikony właśnie, jest pożądane.
no i druga sprawa: popadanie w skrajności. ktoś tu już pisał wcześniej (chyba Eloe), że warto na początek odstawić całkowicie silikony i podobne im substancje i zobaczyć jak zareagują włosy. dopiero wtedy można sprawdzić jakie składniki rzeczywiście działają. uprawianie ortodoksyjnej CG jest jedną opcją, na drugim skraju jest pielęgnacja napakowana silikonami. trzeba mieć doświadczenia z oboma przypadkami, żeby znaleźć drogę dla siebie
swieta prawda, jak cos komus sluzy to nie powinien odrzucac tylko dlatego ze teoria CG tak glosi, sama sie ostatnio skusilam sie na serum silikonowe bo zaczal sie sezon wedkarski i co weekend jedziemy lowic i coz, tutaj (jezdzimy do Polnocnej Irlandii) jest albo piekace slonce i sredni wiatr (bo tu zawsze wieje) albo silne wiatry i deszcze, mam za krotkie wlosy do spiecia i teraz jak ubiore czapke to i tak wystaja, wczoraj wrocilam w normlanych wlosach i mysle ze to wlasnie serum pomoglo bo to byl tylko jeden nowy element, normlanie to szkoda gadac jak wygladam po takiej wyprawie

Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 12:58   #36127
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
nie mow! Serio taki np. babydream zmyje silikony(on chyba betaine ma)?? cudownie by bylo, ja i wlosy sie z sls nie lubimy..
W Pigułce masz
BD ma najpierw Lauryl Glucoside potem Betainę. Glukozydy są jednak łagodniejsze, ale WYDAJE MI SIĘ że możesz zaryzykować odstawienie SLS, ale niech to będzie raz w miesiącu, nie? Oczywiście - zależy ile tych silikonów chcesz używać, jeśli to będzie przysłowiowa kropla na końcówki to nie ma obaw.

Kojarzysz już pewnie jak wygląda moja pielęgnacja - zazwyczaj używam różnych dziwnych myjadeł, 100% chaos. Mogę powiedzieć że nie pamiętam kiedy ostatnio używałam SLS, co nie znaczy że nie używałam głównie jeszcze delikatniejsze niż Betaina - Sodium Cocoamphoacetate lub napar z przechów piorących = glucosidy. Wróciłam do silikonów a włosy nadal zachowują się jak moje naturalsy: reagują na każdą pojedynczą porcję emolientów i protein, znaczy nie zostały obklejone na amen.
Cytat:
Mam takie głupie pytanie do tego video. Jak ta pani ma wilgotne włosy, to są pofalowane i poskręcane, ogółem taki nieład - tak powinno być, czy ktoś je wcześniej układał?
Dla mnie wyglądają jak po wyręcznikowaniu / odciśnięciu głową w dół, może były przeczesane palcami.
Cytat:
W zasadzie jak zostawię włosy same sobie, bez czesania itd, to mam niezłe fale od karku w dół, przy uszach tylko wywinięte, a reszta jak po żelazku.
Popróbuj co się da głową w dół. A nuż ruszą te od ucha w górę
Cytat:
Bardzo dobrze powiedziane, podpisuję się pod tym moim loczkiem zausznym

Tylko odstawiając silikony na początku dowiesz się, jak się Twoje włosy zachowują gdy są takie "gołe". Efekt może zaskoczyć, moje okazały się zupełnie inne niż przez całe życie myślałam, np są o wiele delikatniejsze a ich sztywność wynikała z wiecznego przesuszenia.
Drugą kwestią jest wyrobienie świadomości na temat składów i składników. Np jak dla mnie skład typowego drogeryjnego szamponu to sprzeczność sama w sobie: fundowanie huśtawki pH, szczotka druciana (SLS) i szpachla (silikon) w jednym?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 13:02   #36128
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się
Cytat:
Wrzucałam ze dwa miesiące temu, więc były jeszcze krótsze(szybko mi rosną), ale są w tym wątku :P (tzn. w poprzedniej części)
A możesz wstawić juz te dłuższe?

Stary 2011-06-12, 13:36   #36129
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się

A możesz wstawić juz te dłuższe?
Jak się będzie czym pochwalić to pewnie wstawię . Ale póki co nawet nie mam możliwości zrobienia zdjęcia.

XOXO
Stary 2011-06-12, 13:59   #36130
blackeye79
Raczkowanie

Rozumiem że każda z nas powinna znaleźć swój złoty środek, chodzi mi tylko o to czy codzienne stosowanie silikonów w typie pantene może włosom zaszkodzić?
sama używam panten do loków ale od czasu do czasu.
Stary 2011-06-12, 14:21   #36131
nusia114
Zadomowienie

Użyłam dziś do mycia włosów (całości) Babydream i zacznę od tego co zrobiło się z moimi rękoma, mianowicie dosłownie po chwili zrobiły się takie jakbym cały dzień moczyła je w wodzie, całe pomarszczone i przez to w sumie ciężko mi stwierdzić czy włosy były takie szorstkie i drapiące od szamponu czy po prostu ręce takie miałam i mi się tylko wydawało Nie wiem, ale nigdy po niczym nie miałam takich rąk. Oczywiście o splątanych włosach już nic nie powiem... No chyba, że właśnie tak powinien ten szampon działać?

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 14:48   #36132
rude loki
Raczkowanie

blackeye79, jeśli będzie zmywany regularnie i stosowany w połączeniu z odżywkami i maskami, które faktycznie odżywiają, a nie tylko maskują uszkodzenia, to nie sądzę, żeby zaszkodził
rude loki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 14:59   #36133
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
parę dni temu Bryzejda wklejała zdjęcia swoich loków, po umyciu idealne sprężynki mocno skręcone(naturalne) a po wietrze lub nocy to kompletna klapa, ja zresztą też tak mam, więc jednak mogą się prostowac,

Z tego co czytałam to uzywasz panten do loków(naładowany silikonami)to może to pomaga twoim włosom nie prostować sie tak na wietrze.???to znaczy trzyma fason

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

myślę że w pierwszym poście tego wątku znajdziesz info. na temat żabek, tukanów...
i co z tego ze jest naladowany silikonami przeciez one wlosa mi nie zjedza a jesli pomagaja w ostatnim produkcie jaki nakladam na wlosy to czemu nie nakladac
tak wydaje mi sie ze ten pantene na koniec trzyma fason moich wlosow probowalam nakladac cos bez silikonow i klapa w postaci siana sztywnosci
moje wlosy nie maja tendencji do prostowania ...

Cytat:
Caskada, jak suszysz suszarką z dyfuzorem? Może wzorowałaś się na jakimś filmiku, do którego możesz odesłać albo po prostu opiszesz?
Ja zawsze jak używam dyfuzora to od spodu mam loczki, a z wierzchu mam proste/falowane brzydale :P.
susze wlosy glowa w dol dyzor nie dotyka wlosow wiec moze byc to kazda jedna suszarka ..susze i ugniatam reka i tyle
duzy ksztalt nadaje moim wlosom plunking pozniej wlasnie to suszenie/ podsuszanie i mam loki

Edytowane przez caskada
Czas edycji: 2011-06-12 o 15:00
caskada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 17:29   #36134
Festris
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Użyłam dziś do mycia włosów (całości) Babydream i zacznę od tego co zrobiło się z moimi rękoma, mianowicie dosłownie po chwili zrobiły się takie jakbym cały dzień moczyła je w wodzie, całe pomarszczone i przez to w sumie ciężko mi stwierdzić czy włosy były takie szorstkie i drapiące od szamponu czy po prostu ręce takie miałam i mi się tylko wydawało
Babydream tak ma, że włosy są zespolone ze sobą, że nie da się ich przeczesać nawet palcami, sa takie niemiłe i splątane. Nie ma nic, co daje poślizg i koniecznie wymaga odżywki, żeby je odkołtunić.
Ale z tymi rękami mnie zdziwiłaś, bo uzywam BD od samego początku, to jedyny szampon który mi właśnie NIE niszczy rąk, ba, wreszcie zapuściłam paznokcie. I włosy też - w końcu to ten sam budulec. Stosuję go do ogólnego ciała znacznie dłużej niż do włosów i on ma jedną charakterystyczną cechę: Jak coś jest w kiepskim stanie, to po kąpieli będzie masakra. Dla nawilżonej i zadbanej skóry jest neutralny i delikatny, ale wystarczy coś podsuszyć czy na słońcu, czy na mrozie, i będzie się sypać. Jak stosuję kwasy to twarzy nim nie umyję za żadne skarby

Roztoczyła mi się dzisiaj przed oczami wizja pięknych loków dzięki suszarce z dyfuzorem, ale nie jestem pewna, czy spłukana odżywka + żel lniany to wystarczająca ochrona przed gorącem. Myję włosy codziennie i nie miałyby nawet czasu na regenerację. W Pottersie mam silikony spłukiwane wodą, byłyby fajne, ale toto robi mi straszne siano : (

cel 2: 50cm do końca 2012

Edytowane przez Festris
Czas edycji: 2011-06-12 o 17:30
Festris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 17:36   #36135
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się będzie czym pochwalić to pewnie wstawię . Ale póki co nawet nie mam możliwości zrobienia zdjęcia.
Ok,ja poczekam ile trzeba

Stary 2011-06-12, 17:51   #36136
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
i co z tego ze jest naladowany silikonami przeciez one wlosa mi nie zjedza a jesli pomagaja w ostatnim produkcie jaki nakladam na wlosy to czemu nie nakladac
tak wydaje mi sie ze ten pantene na koniec trzyma fason moich wlosow probowalam nakladac cos bez silikonow i klapa w postaci siana sztywnosci
moje wlosy nie maja tendencji do prostowania ...

susze wlosy glowa w dol dyzor nie dotyka wlosow wiec moze byc to kazda jedna suszarka ..susze i ugniatam reka i tyle
duzy ksztalt nadaje moim wlosom plunking pozniej wlasnie to suszenie/ podsuszanie i mam loki
Kurczę, po plunkingu mam to samo - fajne loki pod spodem ale z wierzchu proste :|. Już nie wiem jak się do nich dobrać :P.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Ok,ja poczekam ile trzeba
Ach, tylko zapomniałam, że w zasadzie wybieram się w najbliższym czasie do fryzjera, bo może te moje prostujące się wierzchnie warstwy to kwestia złego cięcia. Nie planuję ścinać zbytnio z długości, ale niestety to że ja nie planuję, nie znaczy, że fryzjer mi nie zetnie 10cm (mam traume!!).

Swoją drogą te moje włosy to nic spektakularnego, więc nie ma na co czekać .

XOXO
Stary 2011-06-12, 18:01   #36137
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Babydream tak ma, że włosy są zespolone ze sobą, że nie da się ich przeczesać nawet palcami, sa takie niemiłe i splątane. Nie ma nic, co daje poślizg i koniecznie wymaga odżywki, żeby je odkołtunić.
Ale z tymi rękami mnie zdziwiłaś, bo uzywam BD od samego początku, to jedyny szampon który mi właśnie NIE niszczy rąk, ba, wreszcie zapuściłam paznokcie. I włosy też - w końcu to ten sam budulec. Stosuję go do ogólnego ciała znacznie dłużej niż do włosów i on ma jedną charakterystyczną cechę: Jak coś jest w kiepskim stanie, to po kąpieli będzie masakra. Dla nawilżonej i zadbanej skóry jest neutralny i delikatny, ale wystarczy coś podsuszyć czy na słońcu, czy na mrozie, i będzie się sypać. Jak stosuję kwasy to twarzy nim nie umyję za żadne skarby
Czyli po prostu mam niezadbane ręce? To dlatego tak mi się zrobiło?

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 18:06   #36138
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Ach, tylko zapomniałam, że w zasadzie wybieram się w najbliższym czasie do fryzjera, bo może te moje prostujące się wierzchnie warstwy to kwestia złego cięcia. Nie planuję ścinać zbytnio z długości, ale niestety to że ja nie planuję, nie znaczy, że fryzjer mi nie zetnie 10cm (mam traume!!).

Swoją drogą te moje włosy to nic spektakularnego, więc nie ma na co czekać .
No nie wiem.... Nie jestem pewna czy nie widziałam kiedyś daaawno temu Twoich włosów jak pokazywałaś co robisz z grzywką. Masz bardzo ciemne włosy, prawda?
Nie idź do fryzjera, ja się boję o Twoją długość.

Stary 2011-06-12, 18:29   #36139
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem.... Nie jestem pewna czy nie widziałam kiedyś daaawno temu Twoich włosów jak pokazywałaś co robisz z grzywką. Masz bardzo ciemne włosy, prawda?
Nie idź do fryzjera, ja się boję o Twoją długość.
Nie, ja jestem blondynką .
Muszę iść do fryzjera, bo chcę zaszaleć z cieniowaniem :P.

XOXO
Stary 2011-06-12, 19:39   #36140
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
parę dni temu Bryzejda wklejała zdjęcia swoich loków, po umyciu idealne sprężynki mocno skręcone(naturalne) a po wietrze lub nocy to kompletna klapa, ja zresztą też tak mam, więc jednak mogą się prostowac,

Z tego co czytałam to uzywasz panten do loków(naładowany silikonami)to może to pomaga twoim włosom nie prostować sie tak na wietrze.???to znaczy trzyma fason [COLOR="Silver"]
Ja własnie takie okropne włosy mam po nocy A na wietrze jak swieżo umyte i potraktowane panten trzymają się dosc ładnie.
Może nie taki panten straszny
Fakt wolałabym aby ładnie się trzymały bez silikonów

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
czyli masz klasyczne fale ktore po zmoczeniu sa proste, ja mam niby loki ale jak splukuje odzywke rowniez sa proste (jak sa takie ociekajace woda), ja robie tak ze zakrecam prysznic i najpierw odciskam wode rekami (w sposob jakbym wgniatala zel), wlosy wracaja do ksztaltow, potem zawijam turban ale nie tak byle jak tylko biore koszulke, nachylam sie tak jak przy plunkingu, wlosy skladaja sie gdy przyblizam glowe do koszulki, jak juz czubek glowy lezy na koszulce to zawijam koszulke na glowie i mam ja 5-10 minut, po zdjeciu wlosy sa jeszcze dosc wilgotne, na takie daje zel
Moje są zupełnie proste jak mocno namoczone (tak, że woda spływa). Ale jak tylko wycisnę nadmier wody w ręcznik/koszulkę to zaczynają sie falować, a następnie kręcić. Nawet jak przeczeszę to wracają do skrętów.
Częsć z nich prostuje się jednak po wysuszeniu na mocnym wietrze, w nocy lub jak są spięte. Ale nie są to zupełnie proste włosy, końce nadal skręcone i jest puch, nigdy lsniąco-gładkie, nawet po wyprostowaniu prostownicą. Po zwilżeniu ich wodą natychmiast wracają do swojej pokręconej postaci

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 20:39   #36141
czikibam
Raczkowanie

GG do czikibam Send a message via Skype™ to czikibam

Cytat:
O, to dziwne . A może masz po prostu ciepło w domu .

Ale ta pantene ma silikony, więc trzeba ją zmywać szamponem, prawda?
oj, ciepło jest, uroki poddasza

no u mnie ze zmywaniem nie ma problemu, bo moje włosy nie tolerują mycia bez sls ;/

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Wcale się nie dziwię bo jest szansa że u wszystkich loczków się sprawdzi, ale codzienne stosowanie to pewnie "morderstwo włosowe"
Nie, czemu? Przy odpowiednim zmywaniu i dodatkowej pielęgnacji nic włosom nie robi, a dobrze się sprawdza jako zabezpieczenie u mnie ;p
czikibam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 21:54   #36142
ojp
Wtajemniczenie

Ja właśnie dzisiaj zakręciłam włosy na moje "papiloty aluminiowe" Jeśli ktoś będzie ciekawy efektu, to mogę jutro wrzucić zdjęcie (bo zostawiam je na noc). Zastanawiam się czy skręt będzie mocniejszy, bo po zmianie sposobu pielęgnacji mam bardziej kręcone włosy, więc liczę na to, że przy takiej stylizacji też będzie bardziej trwalszy efekt

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".

Edytowane przez ojp
Czas edycji: 2011-06-12 o 21:55
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 22:55   #36143
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dink Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubię używać oleju kokosowego do ciała, na wilgotną skórę po kąpieli, fajnie nawilża i podoba mi się zapach. mam Parachute niebieski
Cytat:
Dokładnie Skóra po olejku kokosowym jest fantastyczna.
Dziewczyny, ja mam OLEJ KOKOSOWY DABUR VATIKA: http://allegro.pl/dabur-vatika-kokos...655644422.html. On jest z dodatkami, czy można go używać do twarzy/szyi czy raczej nie?

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Filmiki są w FAQ.
Kurczę, ja już któryś raz tam wchodzę i działają tylko 3 linki

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Użyłam dziś do mycia włosów (całości) Babydream i zacznę od tego co zrobiło się z moimi rękoma, mianowicie dosłownie po chwili zrobiły się takie jakbym cały dzień moczyła je w wodzie, całe pomarszczone i przez to w sumie ciężko mi stwierdzić czy włosy były takie szorstkie i drapiące od szamponu czy po prostu ręce takie miałam i mi się tylko wydawało Nie wiem, ale nigdy po niczym nie miałam takich rąk. Oczywiście o splątanych włosach już nic nie powiem... No chyba, że właśnie tak powinien ten szampon działać?
Moje włosy po BD też splątane, szorstkie, straszne, ale ręce normalne. Zdecydowanie wolę HIPPA
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 22:59   #36144
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość

Kurczę, ja już któryś raz tam wchodzę i działają tylko 3 linki
Zauważyłam. Miałam pisać do Eloe, ale zapomniałam. Teraz Eloe sama zobaczy wpis w Twoim poście

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 23:25   #36145
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam OLEJ KOKOSOWY DABUR VATIKA: http://allegro.pl/dabur-vatika-kokos...655644422.html. On jest z dodatkami, czy można go używać do twarzy/szyi czy raczej nie?
Kwc mówi że to stara wersja - albo niedowidzę Stara wersja nie ma składu, nowa jest na parafinie. Podaj skład albo link do składu. Parafinę na twarz odradzam

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 23:35   #36146
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cześć, jeszcze Was nie nadrobiłam, ale spieszę się pochwalić, zdjęcia sprzed chwili znów się zakochałam w swoich włosach (ale narcystyczne )...użyłam dziś Amli (niestety źle ją rozrobiłam, bo nie doczytałam, ale chyba zadziałała...) i to będzie moje kolejne KWC coś czuję.
Widzę lekkie prześwity, ale nie żabkowałam dziś, więc i tak jest cacy. Jeszcze lekko mokre i żel nie jest odgnieciony.
Jestem ciekawa ile z tych loków zostanie rano...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2891.jpg (154,2 KB, 120 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2892.jpg (123,3 KB, 123 załadowań)

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-06-12 o 23:39
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 23:39   #36147
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Cześć, jeszcze Was nie nadrobiłam, ale spieszę się pochwalić, zdjęcia sprzed chwili znów się zakochałam w swoich włosach (ale narcystyczne )...użyłam dziś Amli (niestety źle ją rozrobiłam, bo nie doczytałam, ale chyba zadziałała...) i to będzie moje kolejne KWC coś czuję.
Widzę lekkie prześwity, ale nie żabkowałam dziś, więc i tak jest cacy. Jeszcze lekko mokre i żel nie jest odgnieciony.

Ale ładne loczki

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 23:42   #36148
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ja jestem blondynką .
Muszę iść do fryzjera, bo chcę zaszaleć z cieniowaniem :P.
Od zawsze masz blond? Przepraszam że tak się dopytuję

Stary 2011-06-12, 23:48   #36149
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Od zawsze masz blond? Przepraszam że tak się dopytuję
Tak, od zawsze, naturalne blond, nigdy nie farbowane .

XOXO
Stary 2011-06-12, 23:52   #36150
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, od zawsze, naturalne blond, nigdy nie farbowane .
O To się pomyliłam... Wydawało mi się, że kiedyś była tu dziewczyna "Winyl" z ciemnymi loczkami... Przepraszam Ale na foty i tak czekam - długość do bioder...mmm...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości