|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Bartessa 13 ogórasów
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadnych skurczy, bóli, nic.... a pewnej nocy wstałam na siusiu i jak wracałam do łóżka to poczułam takie "pyk" i jak mi coś po nogach pociekło...od razu wiedziałam że to TO potem tak chlustało że aż ręcznik włożyłam między nogi i lało się i lało ![]() włożyłam sobie taką wkładkę poporodową jak jechaliśmy do szpitla ale ta też przeciekła i spodnie musiałam na IP zmieniać ![]() na skurcze musiałam trochę poczekać... Ja dziś dokonałam małej akrobatyki, manicure i pedicure a jutro wizyta u gina... Bardzo ciekawa jestem jak tam moja szyjka i rozwarcie ![]() Trzymajcie pliss kciuki
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
youyou mocne
![]() Nie ma chyba żadnych zwiastunów na odejście wód, prawda?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie ma żadnych zwiastunów, nie znasz dnia ani godziny
![]() ale ja przez to mam teraz schizy i za każdym razem jak w nocy wstaję to boję się że mi wody odejdą
|
#3755 |
|
BAN stały
|
zwiastunami to chyba moze byc odejscie czopu, czy poczatek porodu, no to wiadomo ze wtedy juz odejdą/
znalazlam fajnie zilustrowaną stronkę o zwiasunach porodu: http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm no to ja mam skurcze przepowiadające, większe uplawy, od 4 dni nie mogę przespac calej nocy no i od jakichs 2 tygodni mam mega przemiane materii, no i czuje nacisk na dol, a i mam wrazenia jak tam napisali: występuje również uczucie pełności w okolicy sromu. czyli mam wypuklą od jakiegos tygonia.Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-06-12 o 21:24 |
|
|
|
#3756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale do wytrzymania. Obiecuje nie wbijac sie w kolejke, tylko nie wiem czy moj syn jest na tyle wychowany i poslucha matki ![]() Cytat:
![]() bartessa a za mna caly dzien chodza ogorki, jak ja bym zjadla.
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i ja się melduję w wieczór niedzielny... dzień spędzony najpierw na relaksie i błogim lenistwie, siedzieliśmy sobie z mężusiem na balkonie, on z lapkiem ja z książką potem późny obiad (zrobiłam papryczkę faszerowaną ) bo śniadanko też było późne a ok 19 zaczęłam ubierać łóżeczko Szymka, porozkładałam ciuszki do szuflad, przygotowałam ciuszki na wyjście... chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda ![]() w międzyczasie brzuszek pobolał coś tam pokłuło w wiadomym miejscu ale tak to nic się nie dzieje jutro się dowiem bo mam wizytę i też o kciuki
|
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
dziubku mocne
![]() Ciekawa jestem, co tam u Was słychać
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oczywiscie kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!! ![]()
|
|
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
oj uwierz mi że ja też jestem ciekawa i to baaardzo
![]() ale i tak mam wrażenie że się dowiem że się nic nie dzieje... jakieś dziwne przeczucie ... chociaż wolałabym tak jak Ty już w zasadzie wiedzieć co i jak przy okazji to fakt że w polsce waga dziecka u pierworódki powyżej 4kg to wskazanie do cc !! więc pogoń lekarza bo na bank taka szczuplutka jak Ty powinna mieć cc -to moje skromnie zdanie ciekawe ile ten mój wielkolud utył przez te dwa tygodnie ale na bank teraz usg mi nie zrobi więc się nie dowiem ale do 4kg to mu chyba będzie daleko
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dosyc - dziecko ma taki suchy kaszel ze mi sie prawie krztusi... inhaluje go (ma leki antyalergiczne i cos tam jeszcze) juz dwa dni i chyba jest tylko gorzej... mam dosyc tegojego wiecznego kaszlu... sorki, ale tylko ryczec mi sie dzis chce, bo nie mam siły... zycze wam zdrowych dzieci, bo moje niby nic nie ma a ciagle choruje....
|
|
|
|
#3764 |
|
Wtajemniczenie
|
Arturek ma alergie?? astmę?? czy to z przeziębienia tak kaszle??
|
|
|
|
#3765 |
|
Zadomowienie
|
No to wróciliśmy z poprawin
Posiedzieliśmy tylko, bo jakoś ani sił ani ochoty do tańców nie mieliśmy - zresztą my zawsze tacy antydance ![]() A zapomniałam prędzej napisać - dziś zaczęliśmy 36 tc )No i oczywiście - Dziubek, Youyou mocne
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-06-12 o 22:06 |
|
|
|
#3766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3767 |
|
Zadomowienie
|
Aania-gdzie jesteś?? rodzisz?? co z tymi skurczami,ustały??
|
|
|
|
#3768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Malowanie skończone!!!
Rany, ale jestem zmęczona! Ale tak miło zmęczona Teraz lecę do wanny, a potem sobie pazurki u rąk i nóg zrobię, bo to malowanie ciut im zaszkodziło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A o której wizyta? Cytat:
Cytat:
|
|
#3769 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi tu muzyczka leci za darmo na żywo wczoraj u nas w mieście grały czerwone gitary teraz gra wideo nie jestem fanka ale ......
|
|
|
|
#3770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy z mężem u moich rodziców, jutro tatko z siostrą jadą ze mną do ikei bo wypatrzyłam parę ciekawych rzeczy a nie chcą mnie samej puścić (chyba się boją, że urodzę
Mój brzuszek też się coraz bardziej stawia... A Mały mi tak strasznie buszuje w brzuszku, że aż niesamowite uczucie! Uwielbiam go obserwować. Już widać, że to taki mały człowieczek ![]() Poprasowałam trochę rzeczy Dominika, jeszcze ze 3 prania i koniec ![]() Ahh Marina już myślałam, że rozpoczniesz ten maraton porodowy ![]() Cytat:
Youyou mocne Cytat:
Poszoruj okna, podłogi na kolanach, współżyj Tż i wygoń Karolka! Dziubek za Twoją wizytę ![]() Monia
|
||
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na SR mówili mi ze juz powyzej 4kg ale moze tylko tak powiedzieli...??? |
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
ze wzgledu na czeste zapalenia oskrzeli w 1 roku zycia dostal sie pod opieke alergologa i troche na prosta wyszlismy. nie wiemy na co i czy wogole ma alergie bo w testach nic nie wychodzi... pediatra nie chciala by te naweroty wlasnie do astmy doprowadzily wiec jestem jej wdzieczna za dosc szybka interwencje. a alergologa mamy najlepszego w miescie. i tak twierdzi ze juz wlasciwie wyleczony. teraz doraznie inhaluje w razie takich akcji... ale serce i tak sie kraje... dalam przeciwkaszlowy sinecod i chyba jest lepiej... zobaczymy jak noc...
|
|
|
|
#3773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3774 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie Ty mieścisz takiego dużego faceta? ![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze nie rodzę skurcze troszkę przystopowały, choć całe popołudnie czułam i to dośc mocno, całe podbrzusze i krzyże, zaczęłam liczyć przez kilka godzin to wychodziło mi co 7 minut Żeby było śmieszniej to stwierdziłam że jadę z mężem bo musiał coś załatwić, no i 150 km jeszcze jako kierowca wieczorem zrobiłam ![]() Ale powiedziałam mężowi że mam gdzieś, nie ruszam się na żadną porodówkę bo opowiadają że bóle porodowe są silne więc to na pewno nie to
|
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
U nas o CC decyduje lekarz, który akurat ma dyżur i z tego co położna nam mówiła to jeden decyduje się na cięcie już powyżej 4 kg, a inny przy wadze 4,5 kg. Więc mam trochę stracha, bo nasze maleństwo może czasem mieć powyżej 4, a jakoś mimo wszystko wolałabym naturalnie rodzić
![]() Dzisiaj zresztą rozmawiałam ze znajomą, której synek urodził się SN i miał 4750 gram
|
#3776 |
|
Wtajemniczenie
|
a co do kaszlu to najgorzej bylo właśnie jak usypiała bo organizm się rozgrzewał i to powodowało kaszel też miala dosyć jakbym mogła to bym wzieła od niej ten kaszel bo dziecko też sie męczyło bo spać sia chciało a tu sie nie da bo kaszel ale teraz jej daje szczepi0nke ribomunyl zobaczymy czy coś to da bo w zeszłym roku miała jakąs inną nie pamiętam ale jak zachorowała na anginę ropną to nie bolało ja gardło i temp. nie miała tak że jakiś skutem uboczny jak sobie przypomne to napiszę co to było nie polecam
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze....podziwiam że dała radę!
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
agadus - rybomunyl u nas nie dzialal, ale pediara mowila ze i tak pewnie dlatego ze organizm wyjałowiony był antybiotykiem... najgorsze jest to ze artur nawet przy ostrym zapaleniu oskrzeli, anginie czy ospie nie gorączkuje. z dwa razy moze mial goraczke tylko (raz przy jelitowce). a zwykle wlasnie to pierwszy z objawów. mu od razu sie wszystko na szybko robi -dzien kataru, dzien kaszlu, oskrzela... leci hurtem. troche zwalalam na szczepienia -ile razy szczepiony to zaraz mial kaszel... teraz nieszczepiony, bo nei ma żadnych w jego wieku, i rzeczywiscie mniej choruje. ale nie wiadomo czy to dojralosc systemu, czy nadmiar szczepionek tak dzialal... ech, króliki doswiadczalne z nas, rodzicow, i ich - dzieci...
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciukasy
![]() dziubek a ja trzymam kciuki za Twoją wizytę ![]() kurcze ciekawe która się pierwsza rozpakuje? ![]() aania widze że u Ciebie to się coraz lepiej rozkręca
|
#3780 |
|
BAN stały
|
Nie piszę na czerwono by Was za bardzo nie denerwować.
Brunetka pojechała na IP i Ją zostawili ![]() Ma skurcze 40% i dostała leki. Psychicznie niestety czuje się źle.Trzymajcie kciuki za Alunię. ![]() I za Brunetkę by nie płakała i dzielnie się trzymała ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

ale do 4kg to mu chyba będzie daleko 
skurcze troszkę przystopowały, choć całe popołudnie czułam i to dośc mocno, całe podbrzusze i krzyże, zaczęłam liczyć przez kilka godzin to wychodziło mi co 7 minut