Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-12, 16:27   #391
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)

Dziewczyny, dziękuję za dobre rady i w ogóle , na dzień dzisiejszy nie wiem co robić w związku z chłopakiem. Dzis brat ze swoja dziewczyna zrobili niespodziankę i przyjechali dużo duzo wczesniej z Holandii niż zapowiadali O ciąży sie dowiedzieli i wszyscy się cieszą. Jeszcze mój tata został... non stop mi się po nocach już to śni jak mu to powiedzieć...

mam takie pytanie. Łykam tabletki "PregnaPLUS" (olej rybi, wit b6, wit b12,kwas foliowy, zelazo , cynk, jod) Tak mi kazała Pani doktor. Gdy od razu dowiedziałam sie o ciazy kupiłam jak najwieksze opakowanie "Foliku",a od kilka dobrych miesiecy łykam magnez z wit b6. I mam takie pytanie, czy mogę brac te lekarstwa "pregnaPLUS" a do tego ten megnez z wit b6 i ten folik co kupiłam? Czy to za dużo? Narazie Was tutaj pytam, oczywiscie Pani lekarz zapytam ,ale wizyte mam dopiero za 2 tygodnie. Albo jednak nie łykac aż tak dużo?

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-06-12 o 16:29
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 17:26   #392
aguu00
Zadomowienie

zoskasamoska a czy to cały skład tych witamin? e jeśli łykasz jedne witaminy w których jest b6 to z drugich musisz zrezygnować bo będzie za dużo.. tzn tak na 50 % jestem pewna tego. Folik.. czyli kwas foliowy? Jak tak to powinnaś mieć go w witaminach tych co bierzesz. Natomiast nie jestem pewna.

Co do ciąży ja nie wiem jak tam twój tata ale ja bałam się reakcji mamy, powiedziałam im dopiero w marcu a był chyba końcówka 4 miesiąca to zbluzgali mnie że nie powiedziałam wcześniej. To Ty powinnaś wiedzieć przynajmniej mniej więcej jak zaaraguje ale nie odkładaj tego wnieskończoność bo im później się dowie tym bardziej będzie mu przykro czy coś takiego.
Stary 2011-06-12, 17:30   #393
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję za dobre rady i w ogóle , na dzień dzisiejszy nie wiem co robić w związku z chłopakiem. Dzis brat ze swoja dziewczyna zrobili niespodziankę i przyjechali dużo duzo wczesniej z Holandii niż zapowiadali O ciąży sie dowiedzieli i wszyscy się cieszą. Jeszcze mój tata został... non stop mi się po nocach już to śni jak mu to powiedzieć...

mam takie pytanie. Łykam tabletki "PregnaPLUS" (olej rybi, wit b6, wit b12,kwas foliowy, zelazo , cynk, jod) Tak mi kazała Pani doktor. Gdy od razu dowiedziałam sie o ciazy kupiłam jak najwieksze opakowanie "Foliku",a od kilka dobrych miesiecy łykam magnez z wit b6. I mam takie pytanie, czy mogę brac te lekarstwa "pregnaPLUS" a do tego ten megnez z wit b6 i ten folik co kupiłam? Czy to za dużo? Narazie Was tutaj pytam, oczywiscie Pani lekarz zapytam ,ale wizyte mam dopiero za 2 tygodnie. Albo jednak nie łykac aż tak dużo?
W tych witaminach, ktore lekarka zalecila masz wszystko, czego potrzeba kobiecie w ciazy i w odpowiednich ilosciach. Nie radze brac nic dodatkowo bo nadmiar witamin tez nie jest dobry.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 18:14   #394
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aguu00 Pokaż wiadomość
zoskasamoska a czy to cały skład tych witamin? e jeśli łykasz jedne witaminy w których jest b6 to z drugich musisz zrezygnować bo będzie za dużo.. tzn tak na 50 % jestem pewna tego. Folik.. czyli kwas foliowy? Jak tak to powinnaś mieć go w witaminach tych co bierzesz. Natomiast nie jestem pewna.

Co do ciąży ja nie wiem jak tam twój tata ale ja bałam się reakcji mamy, powiedziałam im dopiero w marcu a był chyba końcówka 4 miesiąca to zbluzgali mnie że nie powiedziałam wcześniej. To Ty powinnaś wiedzieć przynajmniej mniej więcej jak zaaraguje ale nie odkładaj tego wnieskończoność bo im później się dowie tym bardziej będzie mu przykro czy coś takiego.
Folik.Szkoda, no trudno , bede łykała to co zaleciła pani doktor, szkoda, bo dałam za tamte troche kasy, a trzeba bedzie z nich zrezygnowac.

Ja mamie powiedziałam od razu, w pierwszy dzien jak sie dowiedziałam. U mnie boję sie bardziej reakcji taty, dlatego tak zwlekam i zwlekam z tym.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
W tych witaminach, ktore lekarka zalecila masz wszystko, czego potrzeba kobiecie w ciazy i w odpowiednich ilosciach. Nie radze brac nic dodatkowo bo nadmiar witamin tez nie jest dobry.
No na pewno jak i niedobór tak i nadmiar może zaszkodzić.
Stary 2011-06-12, 18:45   #395
KarlaNobody
Zadomowienie

ja mamie powiedzialam dzien po tym jak sie dowiedzialam a tacie jakis miesiac pozniej :P

myslalam ze mama mnie zrozumie bo urodzila mnie jak miala 18 lat a taty balam sie jak ognia. myslalam ze bedzie niezla awantura. a tu wszystko na odwrot :P to mama krzyczala na mnie 3 dni ( pozniej jej przeszlo i byla ze mna ) a tata prawie ze sie ucieszyl haha

KarlaNobody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 18:47   #396
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarlaNobody Pokaż wiadomość
ja mamie powiedzialam dzien po tym jak sie dowiedzialam a tacie jakis miesiac pozniej :P

myslalam ze mama mnie zrozumie bo urodzila mnie jak miala 18 lat a taty balam sie jak ognia. myslalam ze bedzie niezla awantura. a tu wszystko na odwrot :P to mama krzyczala na mnie 3 dni ( pozniej jej przeszlo i byla ze mna ) a tata prawie ze sie ucieszyl haha
Kurde moja mama zawsze mówiła, ze chcialaby wnuka, dlatego z mama problemu nie ma.

A tata? Staroświecki jest. Wychował się w bardzo katolickiej rodzinie, a jak jeszcze się dowie, ze dziecko chce wychowac sama, bez faceta, ze slubu nie bedzie? Ah wojna będzie jak się dowie...
Stary 2011-06-12, 20:15   #397
Patiisia
Wtajemniczenie

Dziewczyny a ja rozmawiałam dziś z tż i jednak nie zamieszkamy razem Przynajmniej na początku, o ile dziadkowie się zgodzą na mieszkanie u nich, a potem tż jak odłoży jakąś kasę to wynajmie nam mieszkanie, kupi potrzebne rzeczy itp. i zamieszkamy razem.. trochę mi się nie widzi to samotne wychowywanie dziecka Co mi z tego że będzie codziennie odwiedzał synka i po nas przychodził, jak i tak nigdy nie będzie kładł go do snu, nie będzie kąpał, nie usłyszy pewnie pierwszego słowa itp. Mam nadzieję że to nie potrwa długo.. i tak w ogóle to ja nie wiem kiedy my cokolwiek kupimy dla naszego Skarba, tż nie myśli jeszcze o tym tak jak ja, dla niego wszystko "się kupi", tylko ciekawa jestem kto to zrobi, bo ja nie mam własnych dochodów, a on nie pali się do zakupów (przynajmniej na razie)..

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-06-12 o 20:38
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-12, 20:20   #398
aguu00
Zadomowienie

zoskasamoska
Moi rodzice byli już w Szkocji jak się stało. Mój tata ma dobre serce do dzieci więc zawsze wiedziałam że będzie rozpieszczał i ogólnie że będzie się cieszyć za to mama.. eh, ona jest dziwna, tzn. nigdy nic nie wiadomo.. a że było tak że gościu przyjechał po rzeczy to napisałam im list i wsadziłam zdjęcie z usg. Okazało się że tata płakał cały dzień ze szczęścia a mama z siostrą chodziły i oglądały ubranka a ja się strasznie bałam, nie mogłam spać po nocach bo nie wiedziałam czy ich nie rozczaruje itp. Tak jak mówiłam mama była w lutym w Polsce i była zła że wtedy jej nie powiedziałam.. ale bałam się. Teraz się cieszą i raczej nie chcieliby żeby dziecka nie było.

Widzisz mojej znajomej rodzice a w sumie tata wyrzucał ją z domu jak się dowiedział że będzie miała dziecko.. co się okazało jak się urodziło to wnuczek dziadka.. co chce to ma bo dziadek jest najszczęśliwszy na świecie.

Patiisia ojć współczuje, ale będzie miał motywacje to może mu się uda. A to nie da rady do ciebie?

Edytowane przez aguu00
Czas edycji: 2011-06-12 o 20:22
aguu00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 20:34   #399
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aguu00 Pokaż wiadomość
Patiisia ojć współczuje, ale będzie miał motywacje to może mu się uda. A to nie da rady do ciebie?
Niestety nie ma takiej możliwości Od początku było powiedziane że ja się wprowadzam raczej do niego (bo on mieszka w domu, a ja w bloku), zresztą nie wiem jak dziadkowie przyjmą mnie z ich prawnukiem, a co dopiero jakby jeszcze tż był Tak więc będę tutaj z nimi mieszkać i czekać aż tż uzbiera trochę na mieszkanie i jako takie życie.. A co do tej wyprawki dla dziecka to dla niego jest jeszcze dużo czasu, i zawsze są ważniejsze rzeczy Mam nadzieję że oprzytomnieje w końcu i zaczniemy powoli coś kupować dla synka..

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Swoją drogą, tż jak zwykle nie doczekał się dziś kopniaków, hihi nasz Felippe coś się go wstydzi
Stary 2011-06-12, 20:41   #400
KarlaNobody
Zadomowienie

Patiisia ja radze Ci powiedziec odrazu TŻtowi ze wyprawka to ni takie hop siup i ze lepiej kupowac powoli wszystko niz wydac ponad tysiac na raz...bo te rzeczy nie sa niestety tanie.

Stary 2011-06-12, 20:46   #401
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Patiisia ja radze Ci powiedziec odrazu TŻtowi ze wyprawka to ni takie hop siup i ze lepiej kupowac powoli wszystko niz wydac ponad tysiac na raz...bo te rzeczy nie sa niestety tanie.
Wiesz, mówiłam mu już ostatnio o tym, ale muszę próbować do skutku.. Mam nadzieję że w końcu weźmiemy się za dzieciowe zakupy. Chociaż w sumie ja mam termin na połowę października, to jeszcze przez całe wakacje mamy czas, a do września wszystko oprócz wózka powinniśmy mieć kupione, tym bardziej że początek przemieszkam u dziadków to będę musiała mieć wszystko wcześniej przygotowane.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-12, 21:03   #402
KarlaNobody
Zadomowienie

No ja kolekcjonuje od 4 miesiecy wyprawke i lekko nie bylo bo to naprawde spore wydatki... najdrozsze to ciuszki bo tego trzeba troche miec. ja na wyprawke wydalam ze 2000zł. nie wliczajac wozka, wanienki i lozeczka.

Stary 2011-06-12, 21:23   #403
aguu00
Zadomowienie

U mnie właśnie ubranka chyba nie są najdroższe.. chociaż jakby na to nie patrzeć.. łączny koszt to w sumie tak.. ale tak po trochu to nie.
Najdroższe za to będzie łóżeczko, tak mi się wydaje.. chociaż jakbym chciała kupić ten monitor oddechu czy nianie to to.. jakos właśnie wydaje mi się że wszystko jest takie za tanie. o.O

Patiisia : zaciągnij go do jakiegoś sklepu z ubrankami albo pokaż na allegro czy gdzieś jak coś mu się spodoba to może kupi i to go zmotywuje.

właśnie kupiłam sterylizator, fakt używany ale nie wiem czy mi się w ogóle przyda..

Edytowane przez aguu00
Czas edycji: 2011-06-12 o 21:24
aguu00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 21:34   #404
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja kolekcjonuje od 4 miesiecy wyprawke i lekko nie bylo bo to naprawde spore wydatki... najdrozsze to ciuszki bo tego trzeba troche miec. ja na wyprawke wydalam ze 2000zł. nie wliczajac wozka, wanienki i lozeczka.
Co do ciuszków, to moje koszty na początek są o połowę mniejsze, bo mam mieć od taty nowe ubranka przywiezione zza granicy dla chłopczyka, oraz jakieś tam inne od znajomych po małych dzieciach, tak więc troszkę tego będzie, po dokupujemy tylko te najważniejsze potem no i resztę wyprawki + łóżeczko, wózek i wanienka. Gadałam właśnie z tż, chyba się już zrozumieliśmy jeśli o ten temat chodzi

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Jednym słowem- lubię kompromisy i rozmowy przynoszące zamierzony cel

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:

Myślę że to będzie za dużo. Składniki w tych witaminkach dla mam są tak skoncentrowane, aby zapełniały dzienną normę. Tak więc branie dodatkowych uważam w tym przypadku za zbędne (no chyba, że lekarz zaleci inaczej)

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

A my zapisałyśmy już 14 stron, odkąd mamy nowy wątek to aż tu tętni życiem hihi
Stary 2011-06-12, 21:58   #405
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

hej Wam

wróciłam weekend minął tak szybko,że aż szok. odpoczęłam, odetchnęłam świeżym powietrzem, ale cóż... trzeba było wracać.
przeczytałam Was wszystkie, ale nie nadrobię tego dzisiaj, bo za dużo postów, hehe

Mam nadzieje,że wszystko się u każdej ułoży i będzie ok to tak w skrócie.

znikam się kąpać i spać. jutro napiszę więcej. dobranoc

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 22:04   #406
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
hej Wam

wróciłam weekend minął tak szybko,że aż szok. odpoczęłam, odetchnęłam świeżym powietrzem, ale cóż... trzeba było wracać.
przeczytałam Was wszystkie, ale nie nadrobię tego dzisiaj, bo za dużo postów, hehe

Mam nadzieje,że wszystko się u każdej ułoży i będzie ok to tak w skrócie.

znikam się kąpać i spać. jutro napiszę więcej. dobranoc
Hej Dobrze słyszeć że wypoczęłaś, i z tego co napisałaś wywnioskowałam też że weekend był udany, a więc też fajnie Dobranoc
Stary 2011-06-12, 22:53   #407
martynka89
Zakorzenienie

Patiisia twoj TZ po czesci ma racje, ze zdazycie z zakupami. Do terminu masz naprawde duuzo czasu. Napisalas, ze ubranka bedziesz miala a rzeczy typu wozek, lozeczko i pieluchy kupuje sie na samym koncu. Ja kupilam wozek 4 mies przed terminem ale nie kupowalam nowego i trafilam naprawde swietna okazje a kupienie tego wozka uzywanego za taka cene to naprawde trudna sprawa i tylko dlatego sie skusilam. Jak chcesz nowy to najlepiej kupic przed samym porodem bo gwarancja na wozek leci od dnia zakupu i szkoda stracic kilka miesiecy. Z lozeczkiem tez nie ma potrzeby sie spieszyc. Kupilam dwa tygodnie temu bo termin juz bardzo blisko.
Naprawde nie ma co sie za bardzo spieszyc z takimi rzeczami. Najczesciej sie okazuje, ze jak sie wszystko szybko kupi to do czasu porodu trafi sie 10 promocji i mozna naprawde duzo zaoszczedzic. Tym bardziej, ze TZ ma odkladac na wspolne mieszkanie dla was wiec kazdy grosz sie liczy.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 23:02   #408
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Patiisia twoj TZ po czesci ma racje, ze zdazycie z zakupami. Do terminu masz naprawde duuzo czasu. Napisalas, ze ubranka bedziesz miala a rzeczy typu wozek, lozeczko i pieluchy kupuje sie na samym koncu. Ja kupilam wozek 4 mies przed terminem ale nie kupowalam nowego i trafilam naprawde swietna okazje a kupienie tego wozka uzywanego za taka cene to naprawde trudna sprawa i tylko dlatego sie skusilam. Jak chcesz nowy to najlepiej kupic przed samym porodem bo gwarancja na wozek leci od dnia zakupu i szkoda stracic kilka miesiecy. Z lozeczkiem tez nie ma potrzeby sie spieszyc. Kupilam dwa tygodnie temu bo termin juz bardzo blisko.
Naprawde nie ma co sie za bardzo spieszyc z takimi rzeczami. Najczesciej sie okazuje, ze jak sie wszystko szybko kupi to do czasu porodu trafi sie 10 promocji i mozna naprawde duzo zaoszczedzic. Tym bardziej, ze TZ ma odkladac na wspolne mieszkanie dla was wiec kazdy grosz sie liczy.
Być może jestem przewrażliwiona, bo wokół mnie tyle przyszłych mamusi robi zakupy a ja jeszcze nic nie mam Wózek kupimy dopiero przed samymi narodzinami, naczytałam się już o tej gwarancji Ale łóżeczko wolałabym mieć już w lipcu/sierpniu u siebie Zobaczymy zresztą jak to będzie, wszystko wyjdzie z czasem

Ja już idę spać, dobranoc
Stary 2011-06-13, 04:28   #409
me myself & I
Raczkowanie

Jezzu. Już prawie 5:30 a ja nie zmrużyłam oka. Grrrr! Nawał myśli w głowie= bezsenne noce. ehh

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Być może jestem przewrażliwiona, bo wokół mnie tyle przyszłych mamusi robi zakupy a ja jeszcze nic nie mam Wózek kupimy dopiero przed samymi narodzinami, naczytałam się już o tej gwarancji Ale łóżeczko wolałabym mieć już w lipcu/sierpniu u siebie Zobaczymy zresztą jak to będzie, wszystko wyjdzie z czasem

Ja już idę spać, dobranoc

Co do ciuszków to u mnie wyjatkowo tanio wyszło. Mam ich aż za dużo bo sie rozpędziłam. Polecam kupienie ciuszków w lumpeksach. Za jeden ciuszek zapłacisz jakąś złotówkę, a i tak większość jest nieużywanych bądź używanych max tydzień(przecież niemowlaczki tak szybko wyrastają). W sklepach dla dzieci jest teraz strasznie drogo! Ubranka dla dzieci mają ceny porównywalne do ubrań dla dorosłych.
Popytajcie w rodzinie czy ktoś ma wóze lub łóżeczko po swoich maluchach.
Takie rozwiązanie jest o wiele lepsze niż kupowanie w sklepach. Szybciej uzbieracie na mieszanko...
me myself & I jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-13, 05:56   #410
KarlaNobody
Zadomowienie

no ja tez sporo ubranek dostalam ale od rozm. 68.... Wiec musialam dokupic mniejszych troche. i smoczki, butelki skarpetki, rekawiczki itp itd ... to wszystko kosztuje.

Ja sie ciesze, ze zaczelam wprawke kolekcjonowac wczesniej..bo podzielilam wydatki a nie na raz sporo kasy wydalam.

Stary 2011-06-13, 08:24   #411
zlosnica22m
Raczkowanie

hej

a ja wróciłam ze szpitala. w nocy tak mnie chwyciło, że zaczęłam aż wrzeszczeć.. wstyd jak cholera bo sąsiadów pobudziłam ale tak piekielnych bóli jak przy tych skurczach jeszcze nie miałam.
brrrr
tylko za cholerę nie chciały być częstsze niż 20 min.
pojechalismy, p. dyzurujacy stwierdzil 2 cm, ale na ktg skurcze wyszly jakby ich wogule nie bylo takie słabe (wiec nie wiem co tak bolalo cholernie) powiedział "ze mam slaby pułap bólu" ale że nie może mi dac nic przeciwbólowego bo muszę czuć co się dzieje w2 organiźmie :/
no i nasza decyzja do podjęcia- albo do domu mieliśmy wracać albo zostać w szpitalu już do rozwiązania..
a wiadomo, w domu przyjemniej- zawsze chociaż herbatkę Tż doniesie
teraz już jest troszkę lepiej ale czuje się jakby mnie ciężarówka w nocy rozjechała ze 3 razy :/

Syneczek daje mamusi popalić strasznie

WYPRAWKA
my mieliśmy to szczęście się dzieciaczki na przestrzeni ostatnich 2 lat w rodzinie porodziły i kupa rzeczy nam spadła z nieba prosto do pokoiku dziecięcego
więc w sumie z ciuszków jakie kupowałam to jedynie 2 zestawy bialuteńkie do lekarza bez żadnych ozdób i skarpeteczki.
całej reszty na różne rozmiary miałam taka masę, że na portalu miastowym wystawiałam ogłoszenie że oddam potrzebującej mamie za darmo ( żadna się nie zgłosiła- wszystkie bogate)
wózki dostaliśmy 2 - to mogliśmy sobie wybrać tak samo z łóżeczkami.
pościeli całą masę a i ja sama cos tam uszyłam dla maleńkiego.

i jeszcze do tej pory połowa rzeczy stoi nie potrzebnych w kartonach pod łóżeczkiem

a faktycznie robienie zakupów dziecięcych nawet jeśli chodzi o samą chemię i kosmetykę + te wszystkie dodatki, pieluszki, smoczki, buteleczki na ostatnią chwilę to strasznie daje po kieszeni...

biorąc pod uwagę np, że za jedna dobrą butelkę ze smoczkiem trzeba zapłacić około 35/40 złotych (ja akurat kupowałam aventy)

a no i dla mamuśki przyszłej tez trzeba przecież jakieś rzeczy pokupować - a to też tanie nie jest.

poszłam wczoraj do sklepu po jakieś słodkości bo już wytrzymać nie mogłam a że obok zaraz szkoła to masa dzieciaczków w środku.
podeszłam do kasy a za plecami słyszę jak jedna 2-go klasistka mówi do drugiej :
"-jaka gruba !!!
-noooo!!! chyba, ze 150 kilo waży...! "

dzieci są kochane

dziewczynki bardzo starały się szeptać tak żeby nikt nie słyszał- pół sklepu łącznie z częścią panów pijczków na drugim końcu ryknęło śmiechem :P

a ja poczułam się jak słonica :P byle tylko ta ciąża jak u słoni 5 lat nie trwała....
Stary 2011-06-13, 09:55   #412
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zlosnica22m Pokaż wiadomość
hej

a ja wróciłam ze szpitala. w nocy tak mnie chwyciło, że zaczęłam aż wrzeszczeć.. wstyd jak cholera bo sąsiadów pobudziłam ale tak piekielnych bóli jak przy tych skurczach jeszcze nie miałam.
brrrr
tylko za cholerę nie chciały być częstsze niż 20 min.
pojechalismy, p. dyzurujacy stwierdzil 2 cm, ale na ktg skurcze wyszly jakby ich wogule nie bylo takie słabe (wiec nie wiem co tak bolalo cholernie) powiedział "ze mam slaby pułap bólu" ale że nie może mi dac nic przeciwbólowego bo muszę czuć co się dzieje w2 organiźmie :/
no i nasza decyzja do podjęcia- albo do domu mieliśmy wracać albo zostać w szpitalu już do rozwiązania..
a wiadomo, w domu przyjemniej- zawsze chociaż herbatkę Tż doniesie
teraz już jest troszkę lepiej ale czuje się jakby mnie ciężarówka w nocy rozjechała ze 3 razy :/

Syneczek daje mamusi popalić strasznie

WYPRAWKA
my mieliśmy to szczęście się dzieciaczki na przestrzeni ostatnich 2 lat w rodzinie porodziły i kupa rzeczy nam spadła z nieba prosto do pokoiku dziecięcego
więc w sumie z ciuszków jakie kupowałam to jedynie 2 zestawy bialuteńkie do lekarza bez żadnych ozdób i skarpeteczki.
całej reszty na różne rozmiary miałam taka masę, że na portalu miastowym wystawiałam ogłoszenie że oddam potrzebującej mamie za darmo ( żadna się nie zgłosiła- wszystkie bogate)
wózki dostaliśmy 2 - to mogliśmy sobie wybrać tak samo z łóżeczkami.
pościeli całą masę a i ja sama cos tam uszyłam dla maleńkiego.

i jeszcze do tej pory połowa rzeczy stoi nie potrzebnych w kartonach pod łóżeczkiem

a faktycznie robienie zakupów dziecięcych nawet jeśli chodzi o samą chemię i kosmetykę + te wszystkie dodatki, pieluszki, smoczki, buteleczki na ostatnią chwilę to strasznie daje po kieszeni...

biorąc pod uwagę np, że za jedna dobrą butelkę ze smoczkiem trzeba zapłacić około 35/40 złotych (ja akurat kupowałam aventy)

a no i dla mamuśki przyszłej tez trzeba przecież jakieś rzeczy pokupować - a to też tanie nie jest.

poszłam wczoraj do sklepu po jakieś słodkości bo już wytrzymać nie mogłam a że obok zaraz szkoła to masa dzieciaczków w środku.
podeszłam do kasy a za plecami słyszę jak jedna 2-go klasistka mówi do drugiej :
"-jaka gruba !!!
-noooo!!! chyba, ze 150 kilo waży...! "

dzieci są kochane

dziewczynki bardzo starały się szeptać tak żeby nikt nie słyszał- pół sklepu łącznie z częścią panów pijczków na drugim końcu ryknęło śmiechem :P

a ja poczułam się jak słonica :P byle tylko ta ciąża jak u słoni 5 lat nie trwała....
Współczuję Ci skurczy Ja jestem mało odporna na ból i najbardziej mnie one przerażają.. Ale mam nadzieję, że będzie jak to wszystkie mamy opisują, że gdy zobaczyły swoje dziecko to od razu zapominały o bólu

A co do tej sytuacji w sklepie to masakra Hihi inteligencja niektórych mnie czasem przeraża A Ty na pewno nie wyglądasz na 150kg, zresztą w ciąży przybywające kilogramy to chyba sama przyjemność, bo są bardzoo chciane i oczekiwane (mój tż np. mnie wczoraj zasmucił faktem, że mój brzuch na 5 miesiąc ciąży jest za mały i go prawie nie widać )
Stary 2011-06-13, 10:00   #413
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Kochane do którego miesiąca, bądź tygodnia można chodzić w szpilkach? Krótko przed tym jak się dowiedziałam o ciąży kupiłam sobie 10 cm szpilki, jak nigdy , strasznie sa wygodne. Ogólnie rzadko chodze w szpilkach, ale na te sie jakos skusiłam i strzał w dziesiątkę.
A może w ogóle nie mozna chodzic w szpilkach? Jak to jest ?

A może to jest po prostu tak, że jak brzuszek urośnie to może być mi już za ciężko chodzic na wysokim obcasie? Jakie opinie na ten temat macie?

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-06-13 o 10:03
Stary 2011-06-13, 10:09   #414
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane do którego miesiąca, bądź tygodnia można chodzić w szpilkach? Krótko przed tym jak się dowiedziałam o ciąży kupiłam sobie 10 cm szpilki, jak nigdy , strasznie sa wygodne. Ogólnie rzadko chodze w szpilkach, ale na te sie jakos skusiłam i strzał w dziesiątkę.
A może w ogóle nie mozna chodzic w szpilkach? Jak to jest ?
Ja rozmawiałam z lekarką na ten temat jak byłam jakoś w 3/4 mc, to powiedziała mi że jeśli nie boli mnie kręgosłup i nogi to mogę przez wakacje chodzić Co prawda każdy do okoła gada że to głupota nosić buty na obcasie podczas ciąży, ale i tak mam w planie zakup butków na koturnach w lipcu Z moim 156cm wyglądam w koturnach o 100% korzystniej, no i nogi nawet lepiej wyglądają Zresztą spójrz na celebrytki, one ciągle latają po jakiś galach na obcasach i żyją, ich dzieci też są zdrowe Wszystko zależy od Twojego kręgosłupa i od tego czy "dasz radę" w nich chodzić podczas ciąży.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Dla pewności jeszcze porozmawiaj o tym z lekarzem, on Ci odpowie "fachowo", ale myślę że powie Ci tak jak mi moja lekarka

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

A ja się niestety dziś w ogóle nie wyspałam, całą noc bolał mnie kręgosłup i nie umiałam się ułożyć do snu
Stary 2011-06-13, 10:17   #415
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja rozmawiałam z lekarką na ten temat jak byłam jakoś w 3/4 mc, to powiedziała mi że jeśli nie boli mnie kręgosłup i nogi to mogę przez wakacje chodzić Co prawda każdy do okoła gada że to głupota nosić buty na obcasie podczas ciąży, ale i tak mam w planie zakup butków na koturnach w lipcu Z moim 156cm wyglądam w koturnach o 100% korzystniej, no i nogi nawet lepiej wyglądają Zresztą spójrz na celebrytki, one ciągle latają po jakiś galach na obcasach i żyją, ich dzieci też są zdrowe Wszystko zależy od Twojego kręgosłupa i od tego czy "dasz radę" w nich chodzić podczas ciąży.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Dla pewności jeszcze porozmawiaj o tym z lekarzem, on Ci odpowie "fachowo", ale myślę że powie Ci tak jak mi moja lekarka

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

A ja się niestety dziś w ogóle nie wyspałam, całą noc bolał mnie kręgosłup i nie umiałam się ułożyć do snu
Mi się wydaje, ze mozna chodzic dopóki da sie rade

Poza tym własnie szpilki bardzo wyszczuplaja i w ogóle.
Zapytam lekarki, mam isc za 2 tygodnie, wtedy dopiero założymy karte ciąży.

A mnie dzis zgaga męczy strasznie
Stary 2011-06-13, 10:31   #416
zlosnica22m
Raczkowanie

Patiisia ja mam 155 wzrostu i gdyby nie to że mnie kręgosłup łupał to dalej bym w szpilach zasuwała
faktycznie o 100 % lepiej nogi wyglądają

zoskasamoska
mi podobnie jak Patiisi gin powiedział, że to zalezy od moich możliwości i odczuć a nie od tego co gadają ludzie.
jak się czuje na tyle dobrze, żeby chodzić na szpilkach to mogę chodzić nawet do 9 miesiąca- jeśli chodzi o ciążę.
ale powiedział tez, że z drugiej strony jeśli chodzi o kręgosłup to teraz tego nie odczujemy ale po 20 latach może się okazać, że w momencie, kiedy był największy ciężar do udźwignięcia dla kręgosłupa nie miał on odpowiedniej podpory i że poczujemy te szpilki po dłuższym czasie....

dziewczyny a tak z innej bajki, myślałyście nad tymi "chustami:" do noszenia niemowlaczków ?
ja się zastanawiałam nad tym ale jak pooglądałam zdjęcia w necie jak te dzieciaczki sa tam całe schowane, jak w workach na ziemniaki to koszmar jakiś...
przecież w tym się żadne funkcje (chociażby motoryczne) nie mogą rozwijać u maleństwa...
a Wy co myślicie ?
Stary 2011-06-13, 11:24   #417
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zlosnica22m Pokaż wiadomość
Patiisia ja mam 155 wzrostu i gdyby nie to że mnie kręgosłup łupał to dalej bym w szpilach zasuwała
faktycznie o 100 % lepiej nogi wyglądają

zoskasamoska
mi podobnie jak Patiisi gin powiedział, że to zalezy od moich możliwości i odczuć a nie od tego co gadają ludzie.
jak się czuje na tyle dobrze, żeby chodzić na szpilkach to mogę chodzić nawet do 9 miesiąca- jeśli chodzi o ciążę.
ale powiedział tez, że z drugiej strony jeśli chodzi o kręgosłup to teraz tego nie odczujemy ale po 20 latach może się okazać, że w momencie, kiedy był największy ciężar do udźwignięcia dla kręgosłupa nie miał on odpowiedniej podpory i że poczujemy te szpilki po dłuższym czasie....

dziewczyny a tak z innej bajki, myślałyście nad tymi "chustami:" do noszenia niemowlaczków ?
ja się zastanawiałam nad tym ale jak pooglądałam zdjęcia w necie jak te dzieciaczki sa tam całe schowane, jak w workach na ziemniaki to koszmar jakiś...
przecież w tym się żadne funkcje (chociażby motoryczne) nie mogą rozwijać u maleństwa...
a Wy co myślicie ?
To widzę że nie jestem jedyną taką malutką mamusią Hihi ale małe jest piękne i zawsze będę to powtarzać

Co do tej chusty.. to myślałam nad tym, ale nie podoba mi się to w ogóle, bo funkcjonalne to może jest ale tak na dłuższą metę to nie wiem czy bym potrafiła.. Nie chciałabym żeby mój filipek był zabandażowany, bo takie praktyki czyniono jedynie w starożytnym egipcie, a my żyjemy w końcu w XXI wieku
Stary 2011-06-13, 11:29   #418
KarlaNobody
Zadomowienie

WIELKOŚĆBRZUSZKA- u mnie nie bylo widacciazy do 5 miesiaca. w ogole :P po 5 miesiacu bzuszek zaczal rosnac... no i teraz jestem w 7 miesiacu i juz mi ciazy:P

OBCASY - nigdy sie do nich nie przekonam ;p zakladam bardzo okazjonalnie... maksymalnie 3 razy w roku :P mam 174cm wzrostu wiec nie potrzebuje ich jakos sppecjalnie

CHUSTY - mam znajoma, ktora uczy wiazania ale ja jakos nie moge sie przekonac... wiec ja odpadam :P

Stary 2011-06-13, 12:00   #419
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Cytat:
Ja jestem mało odporna na ból i najbardziej mnie one przerażają.. Ale mam nadzieję, że będzie jak to wszystkie mamy opisują, że gdy zobaczyły swoje dziecko to od razu zapominały o bólu

(mój tż np. mnie wczoraj zasmucił faktem, że mój brzuch na 5 miesiąc ciąży jest za mały i go prawie nie widać )
Ja też jestem mało odporna na ból i jestem ciekawa jak zniosę skurczę i sam poród
a co do wielkości brzucha, mój TŻ też powiedział,że jak na 5 miesiąc jest za mały i że powinien być większy ale wymyślają

Cytat:
Co do tej chusty.. to myślałam nad tym, ale nie podoba mi się to w ogóle, bo funkcjonalne to może jest ale tak na dłuższą metę to nie wiem czy bym potrafiła..
też się zastanawiałam nad chustą, ale po dłuższym zastanowieniu stwierdziłam,że jej nie chcę

Cytat:
OBCASY - nigdy sie do nich nie przekonam ;p zakladam bardzo okazjonalnie... maksymalnie 3 razy w roku :P mam 174cm wzrostu wiec nie potrzebuje ich jakos sppecjalnie
174cm zawsze o tym marzyłam
ja mam 165cm i czasem założe jakieś porządne buty ale zamiast obcasów wolę koturny
w niedzielę będe miała okazje założyć , bo jedziemy na komunię

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 12:41   #420
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
a co do wielkości brzucha, mój TŻ też powiedział,że jak na 5 miesiąc jest za mały i że powinien być większy ale wymyślają

174cm zawsze o tym marzyłam
ja mam 165cm i czasem założe jakieś porządne buty ale zamiast obcasów wolę koturny
w niedzielę będe miała okazje założyć , bo jedziemy na komunię
Jak już brzuszek porządnie urośnie to będzie pewnie prze-szczęśliwy, no bo w końcu będzie widać że ktoś tam sobie żyje Ale za to dla mnie to nie będzie powód do takiej radości, bo dźwiganie takiego brzucholka to będzie masakra

A co do porównania koturny-obcasy też wolę koturny, bo wygodniejsze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości