|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
ja uzywam ich np. na przewijaku, do przykrycia małej jak jest ciepło, do położenia na kanapie pod małą itd. jak dla mnie przydatna sprawa.
|
|
#2072 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
U mnie oczywiście cisza ![]() Sposoby na przyspieszenie po kolei stosowane i nic... Teść dziś stwierdził, że jakiegoś leniwca urodzę
|
|
|
|
|
#2073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A dr. jak mnie 3ci raz zobaczy w czwartek na KTG to padnie, bo już był zdziwiony, że ja drugi raz. W sumie to nie wiem czemu. Dodam, że u mnie w okolicy we 3 miałyśmy terminy na czerwiec, ja na 19nastego, a kolezanki na koniec czerwca - obie już urodziły, a ja chodzę dalej.
waga 3730 wzrost 56cm Edytowane przez czerwcowa1985 Czas edycji: 2011-06-11 o 19:13 |
|
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Do tego samego co tetra tyle, że są bardziej chłonne i milsze w dotyku, więc przyjemniejsze np do położenia na niej dziecka, no i są ładniejsze
![]() Cytat:
I mąż by się ucieszył
|
|
|
|
#2075 |
|
Raczkowanie
|
Jaka tu dzisiaj cisza...
Dębowa ![]() Lenka 03.08.2011. godz 15:40 |
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2077 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Faktycznie wczoraj niewiele się tu działo więc może dziś ja coś napiszę ![]() Rano zdążyłam już być na badaniach- to już ostatnie w tej ciązy Od dziś zaczynam też pić liście malin i brać olej z nasion wiesiołka Ogólnie jestem jakaś taka naładowana pozytywną energią, to chyba hormony szaleją albo już sama nie wiem co, generalnie taka wewnętrzna radość mnie ogarnia, że to właściwie już tak niedługo i zobaczę swoją kruszynkę
|
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
Hej .. tak tak weekendowa cisza
![]() Ja dzisiaj ide do gina zobaczę jak te wyniki moczu wyszły mam nadzieję ze to puchniecie to takie normalne i nic złego się nie dzieję. Bianeczkaa pytałaś czemu tak długo na wyniki w sumie to mogłam je odebrać w piątek po 14 ale nie chciało mi się drugi raz tylko po to jechać. no i nie wiedziałam że aż tak z tymi nogami wyjdzie, na dodatek miałam małe żylaki a teraz są wielkie i popekały mi naczynka i mam okropne nogi. Dzisiaj zaczeliśmy 37 tydzień według OM i 33tc 4 d według pierwszego USG I nie wiem kiedy te liscie malin zaczać pić, biorąc ten termin OM?? Nie chcę sobie zaszkodzić... ale skoro dzidzia teraz na USG pokrywa się z terminem OM to chyba znaczy ze zdrowo rośnie ??? słyszałam ze brunetka w szpitalu. Mam nadzieję ze nic jej nie będzie i szybciutko do nas wróci.
|
|
|
|
|
#2079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
angel109238 trzymam kciuki za Twoje wyniki, żeby wszystko tam było dobrze
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro dzidzia pokrywa się z om to chyba powinnaś ten termin brać pod uwagę A co jest z brunetką
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze trzymam się tylko terminu z OM, bo inaczej można sobie zamącić nieźle
|
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki - ja się nadal 2 w1 melduję. Zaczęłyśmy 40 tydzień. Moje Dziewczę w brzuchu jest mega uparte i chyba będzie siedziało do ostatniego gwizdka, albo dopóki jej stamtąd lekarze nie przepędzą.
Jak to stwierdził mój mąż "noga na nogę - ja stąd wyjść nie mogę". I koniec. Wczoraj miałam termin z usg - cisza, dzisiaj to w ogóle czuję się ok i na nic się nie zanosi. Jeszcze trochę to tu normalnie jajko zniosę, albo pierdzielca dostanę ![]() Ciekawe jak tam meeg i brunetka...
|
|
|
#2083 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przy tym bylam w I trym jak brałam wiec wiadomo ze duzo większe ryzyko jezeli chodzi o leki, dlatego konsultowalam z drugim ginekologiem i potwierdził ze to dobry lek. W ogóle w ciązy z lekami to jest tak ze mozna nawet antybiotyki brać dlatego że infekcja niewyleczona jest groźniejsza dla Ciebie i dziecka niz lekarstwa - tak mi tłumaczyła moja ginka jak mialam zapalenie oskrzeli a bałam sie brać antybiotyki. Dlatego nic sie nie bój, najważniejsze zeby to wyleczyć i bedzie dobrze |
|
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a brunetka Czytałam że brzuch ją bolał, miała 40% skurcze i pojechała na izbę. |
|
|
|
|
|
#2085 |
|
Raczkowanie
|
Cały weekend jakoś tak szybko zleciał...
Bianeczka ta dr Goszczyńska oczywiście na NFZ Od czwartku wybieram się na zwolnienie |
|
|
|
|
#2086 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
mam taki sam termin co Ty i też siedzę i czekam z jednej strony chce żeby się zaczęło, a z drugiej boje się tego co będzie:/ |
|
|
|
|
|
#2087 |
|
Raczkowanie
|
hej
fajna pogoda byla, co? w koncu mozna bylo pooddychac![]() zauwazylyscie zeby wam sie wiecej pieprzykow na ciele robilo?? ja jestem i tak dosyc popieprzona(oczywiscie chodzi o ilosc znamion ) a w ciazy ciagle znajduje jakies nowe...moze sie ktoras orientuje czy ten wymaz od gronkowca jest robiony w jakims przedziale tygodniowym??chodzi mi o to ze ostatnio lekarz pomylil sie z tygodniami ciazy o jeden do przodu i na nastepnej wizycie ma zrobic wymaz, czy to nie ebdzie mialo jakiegos wiekszego znajczenia ze bedzie to tydzien wczesniej niz robi sie normalnie?? mam nadzieje ze zrozumiecie o co chodzi
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam termin na połowę lipca, ale chcę rodzić za 10 dni żeby nie wiem co
Po tak długim pobycie w szpitalu już świruję i kiepsko się czuję fizycznie. Liczę skurcze, dobrze że je już mam, może rzeczywiście coś się będzie działo Wymazy się robi w 34-37 tc.
|
|
|
#2089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda, że moja opuchlizna ze stóp nie poszła precz razem z upałem![]() ja też zauważyłam na ciele wysyp pieprzyków
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2090 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedz
czyli sie lapie na 34 tydzien, to ok
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
kupujecie półśpiochy?
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
tak bynajmniej ja kupię tylko czekam już teraz na poród żeby kolorki wybrać . Za pół godziny muszę wyjśc do gina a mój mąż łaskawie dopiero poszedł się golić i kąpać. a ja jeszcze też nie ogolona no co za debil a prosiłam od godziny to on mi teraz łazienkę zajął
|
|
|
|
|
#2093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2095 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli Ela wypuścili Cię ze szpitala, myślałam że już Cię przetrzymają do końca, ale to lepiej że na wypakowanie będziesz czekać w domu, zawsze to milsze otoczenie No i cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło i że przetrwaliście najgorsze ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
Brak cierpliwości to moja największa wada, u mnie wszystko powinno być na już ! A najlepiej na wczoraj Ale kurcze co nam pozostaje, tyle już czekamy, to i tą końcówkę trzeba jakoś przetrwać Trzymam kciuki żebyś już nie musiała długo czekać Też się zastanawiam jak tam meeg_, ona miała dziś spakowana jechać do szpitala więc może już się za nią wezmą, pewnie nie będzie miała nic przeciwko
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
Skopiuje wam to co pisałam na innym wątku bo to długa wypowiedz: Dzisiaj skurcze ustąpiły, kłucie narazie się nie pojawiło. Jedyny ból jaki odczuwam to przy siusianiu. Lekarz zrobił mi wczoraj jaką rankę wziernikiem Rano poszłam się wysikać, a tam papier we krwi. Spanikowałam z płaczem poleciałam do położnej, ta od razu wezwała lekarza, który akurat przyszedł na dyżur. Powiedział, że to nie z szyjki bo ona jest zamknięta, tylko z ranki, którą mam. To mu powiedziałam, że to pieczenie mam od wczoraj po badaniu . Posmarował mi czymś i kazał odpoczywać. Na dodatek mam zapalenie pęcherza i liczne bakterie Dostałam antybiotyk dożylnie. Jutro będę miała usg nerek bo podejrzewają kamice nerkową (to ten ból w pipce) Jestem załamana, ale jakoś się trzymam |
|
|
|
|
#2097 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
współczuję serdecznie! trzymaj się dzielnie
|
|
|
#2098 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tego lekarza!!Ja w ciąży ze 3 razy miałam zapalenie pęcherza, na dodatek mam w nerce piasek, który mi się przemieszcza, więc coraz to o infekcje nie trudno. Ostatnio brałam Furaginę i teraz już do końca ciąży jadę na urosepcie i żurawinie. Tak, że wiem, co przezywasz - dasz radę, aby te bakterie wygonić.
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam dzisiaj sukienkę, która zamówiłam na all nie dość, że jest sprana, to jeszcze cała brudna! Ma niedoprane plamy, kołnierzyk żółty, na spódnicy duża żółta plama i mała dobrze widoczna, jak po soku jakimś różowym, powyciągana, no jak psu z gardła. A jaki gratis dostałam! Pofarbowana bluzka! To w ramach rekompensaty?
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-06-13 o 14:21 |
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Raczkowanie
|
brunetka2000 nie zalamuj się, trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze
Na pewno wszystko się dobrze skończy, mocno trzymam kciuki żeby tak było ! ![]() A swoją drogą Ci lekarze Człowiek im ufa bo w sumie co pozostaje a oni czasami tak rutynowo podchodzą do swoich obowiązków, że tak to się właśnie potrafi skończyć, że jeszcze człowieka mogą chcący- nie chcący uszkodzić !
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.

Od dziś zaczynam też pić liście malin i brać olej z nasion wiesiołka
Ogólnie jestem jakaś taka naładowana pozytywną energią, to chyba hormony szaleją albo już sama nie wiem co, generalnie taka wewnętrzna radość mnie ogarnia, że to właściwie już tak niedługo i zobaczę swoją kruszynkę

Na pewno wszystko się dobrze skończy, mocno trzymam kciuki żeby tak było !