|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Witam poniedziałkowo
![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Na pewno wszystkie będą udane ![]() A teraz zmykam nadrabiać
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa no ciekawe jakby im tak włożyć palucha w ich ptaszka
![]() pewnie trzeba by było wzywać ERkę A tak a propos tych objawów to mam luźniejszą kupkę od kilku dni. A i brzuch jest na bank niżej bo mnie Dzidziol po żebrach nie kopie już tylko niżej.Wiecie co ? Myślę, ze po 15 któraś z nas może się posypać, bo pełnia będzie podobno po pełni porody ruszają:P
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-13 o 11:12 |
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
ja 15go odpadam, bo mam wizyte elektryka w koncu wiec nie ma bata - musze wytrzymac!!!
a tak serio, martwie sie bo dzis niby na suwaczku mam 35tc, ale to jeszcze wczesnie a dzis wszystko mnie boli (moze po kiepskiej nocy...). jutro wizyta, dowiem sie wiecej na szczescie... ide na sieste chyba... |
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
biedna.. mój gin na szczęście ma szczuplutkie rączki i paluszki i badanie robi dosyć delikatnie, ale wiem że niektórzy z takimi grubymi łapskami to potrafią boleśnie poranić podczas badania..
|
|
#3875 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oszczedzam sie, zal mi Zuzi, bo siedzi dzis w domu (w nocy miala goraczke i nie poslalam jej do zlobka), ale nie mam sily na spacer. Dopiero pojdziemy po poludniu po Wike. Brunetka trzymaj sie dzielnie w szpitalu! Marina 40 tc to juz powaznie brzmi. Ciekawe jak dlugo jeszcze pochodzisz? |
||
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
noc minęła fajnie, tylko jakoś tak dziwnie mi było spać w nowym miejscu
lecę ogarnąć trochę bo reszta rzeczy dowieziona wczoraj się przewala po pokoju ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
kurcze tak kusicie tym chlebkiem... może bym upiekła jakiś bo uwielbiam piec takie chlebki a już dawno takiego nie robiłam.. może się skuszę dziś żeby wypróbować nowy piekarnik - tylko muszę go umyć bo nowy i przepalić "na pusto" bo pewnie śmierdzieć z nowości będzie
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że z kamicą jeśli się potwierdzi sobie szybko poradzą !!!przekaż kciuki i pozdrowionka proszę !! |
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
no to kochana gratulacje - cieszę się razem z Tobą że bedziecie mieć wymarzonego chłopaczka
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Przekaże pozdrowienia. Idę na zakupy i do brunetki. Nie piszcie za dużo
|
#3880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brunetko trzymaj się antybiotyk pomoże a temu draniowi trzeba dać po łapskach kretyn!!
|
|
#3881 |
|
Zadomowienie
|
Kajool, Moniczka, Marina gratuluję kolejnych tygodni
A szczególnie tobie Marina i tobie Kajool, bo to już te najpoważniejsze tygodnie Beata super że już w swoim gniazdku Teraz już wszystko będzie cudownie na pewno ![]() Vaniliova u mnie w laboratorium to niestety samo chamstwo Poszłam w piątek, a tam z 10 bab siedziało i żadna nawet nie miała zamiaru przepuścić ciężarówki, tylko każda dziwnie patrzyła, żeby czasem laborantka mnie nie zawołała jak zobaczy. Jedna to wprost drzwi zatarasowała swoim cielskiem, żeby babka nie wyjrzała do tej poczekalni
|
#3882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mówie Ci ciacho jest pycha.... co z tego że będę miećzgagę na bank od 9 miesiacy to zgaga to moja najlepsza przyjaciółka prawie wcale się nie rozstajemy![]() Brumku jak twoje kwiatki kwitna??
|
|
#3883 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte....... za ten sympatyczny relaks z mezem Cytat:
a jesli to alergiczne to jak skonczy pylic paskudztwo na ktore ma alergie to i kaszel przejdzie badz silna z malym bedzie wszystko oki... chodz wiem ze serce sie kraje jak dziecko cierpi ![]() Cytat:
za nowy tc Cytat:
swoja droga to dziwne ze nie ma jakiejs normy wagowej ktora powinna obowiazywac wszedzie! ![]() Cytat:
cholera jasna! bidulka ........ zawsze ja cos z nienacka dopada jest dobrze dobrze i nagle jak nie to podejrzenie o cholestaze to teraz to! Cytat:
Cytat:
![]() ty to ostatnio zalatana jestes ze ojej..... chcialas sprzedac autko to czemu sie teraz smucisz? czyzby sentyment sie odezwal.................. ![]() Najlepszego dla Twojego D moj R dziekuje Ci za zyczonka ( zapomnialm Ci napisac a szwagierki nie sluchaj......jakis dziwny ten jej lekarz chociaz moj tez nie lepszy....... Cytat:
![]() w sumie ja uwazam ze i tak facet jest delikatniejszy od baby bo bylam u kobiety i wcale nie byl omilo ![]() ale tu to normalnie cham! przydaloby saie zrobic wjazd na oddzial i odwiedzic tego doktorka ![]() o tak mowisz..... no to moze to sypanie zaczniemy od Ciebie zreszta ja mysle ze i tak lada dzien dolaczysz do brunetki do szpitala tylko ty z akcja porodowa ![]() A tak wogoel to dzien dobry............. ja juz rano bylam u lekarza po skierowanie do dibetologa na jutro.... zaszlam do rodzicow a raczej taty bo mama w pracy..... noi wrocilam do domku.... zjadlam II śniadanie i biore sie za sprzatanie bo brudem zaroslam
|
||||||||
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za pacan, to jak on te łapy tam pchał ![]() Kamica chyba nie powinna wpłynąć na wcześniejszy poród? pozdrów Brunetkę. Dobrze będzie. Gratuluję nowych tygodni ![]() Beatka zadowolenie aż bije z Twoich postów z powodu przeprowadzki ![]() Czytam Was ale myśli mi krążą nie wiadomo gdzie, czarne chmury się zbierają nade mną oststnio wszystko się komplikuje.. Egzamin niestety oblałam Chcąc ją wziąść na litość odpisałam, że jestem w zaawansowanej ciąży i nie wiem jak do poniedziałku będzie, jak mi się nie uda przybyć to będę się kontaktować w późniejszym terminie. Nie wiem czy dobrze zrobiłam ze tak jej odpisałam, pomyśli ze coś na niej wymuszam moją ciążą. Jak myślicie? Będę cały tydzień znowu w stresie żyć. Dzisiaj miałam robić kolejne badanie do pracy ale zadzwonia promotorka ze nie bo deszcz padał i badanie nie wyjdzie, robaki pouciekały z roślinek. Jeszcze allegrowicz u którego zamawiałam kilka rzeczy odpisuje mi po tygodniu ze przelałam za mało kasy o 8 zł. Tylko ja liczę i mi dobrze wychodzi. Nie wiem kto tu nie umie liczyć!! W nocy miałam skurcze. Aga G uważaj na siebie, 30tc to jeszcze za wcześnie na takie atrakcje. |
|
|
|
|
#3885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ps. 10 kg na plusie, a do porodu 47 dni. strach już mnie oblatuje. wciąż mi się marzy bycie kurą
|
|
|
|
|
#3886 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Ja tak na szybko bo muszę brać się za obiad, a potem doprowadzić się do porządku, bo o 16tej wizyta. Wieczorem Wam napiszę jak poszło, bo potem jadę do koleżanki pomóc jej pracę pisać. Brunetka trzymaj się dzielnie Beatka gratuluję przeprowadzki Wiem jak to cieszy ![]() Trzymam kciuki za wszystkie Wasze dzisiejsze wizyty i swoją
|
#3887 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze tylko wrzucam Wam zdjęcie brzuszka i mojego Fela, który relaxował Zosię swoim mruczeniem
|
|
|
|
#3889 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=patik87;27479739]
Egzamin niestety oblałam Chcąc ją wziąść na litość odpisałam, że jestem w zaawansowanej ciąży i nie wiem jak do poniedziałku będzie, jak mi się nie uda przybyć to będę się kontaktować w późniejszym terminie. Nie wiem czy dobrze zrobiłam ze tak jej odpisałam, pomyśli ze coś na niej wymuszam moją ciążą. Jak myślicie? Będę cały tydzień znowu w stresie żyć. Pati co się martwisz dobrze napisałąś trzeba korzystać z okazji może nie na wielkie oczy ale na wielki brzuch się uda nie smutaj Skarbuniu lecę na kawkę do szawgierki ta też w ciąży 6 miesiać zlot brzuchów
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale boskie zdjęcie!!!!!
|
|
#3892 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż trzeva przetrwać![]() Cytat:
swoją drogą akurat ginekolog powinien być jednym z najdelikatniejszych lekarzy.... z podejściem i w ogóle... znajoma rodziła przy takim babsztylu, że bała się nawet dźwieku z siebie wydobyć.......ehh jak ja bym chciala przy mojej gin rodzic... ale to we wtorek albo w czwartek bo wtedy ma dyżur w szpitalu![]() Cytat:
![]() Własnie tego się obawiam że mi wody zaczną odchodzic jak będę gdzieś między ludźmi:d zakupy, kościoł itd hehe no ale cóż... wplywu to my na to akurat nie mamy![]() Właśnie jem często a malutko... jak jestem mega głodna to mieści mi się 1 kanapka i nic więcej.... Cytat:
Wymysliłyśmy z siostrą prezent dla pary mlodej będziemy robić tort weselny z papieru toaletowego taki na 80cm średnicy, kilku pietrowy heheJeszcze jutro mężulek ma egzamin... więc wstępnie proszę o kciuki bo one cuda działają |
||||
|
|
|
#3893 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Widzę, że dziewczyny hurtowo zaczynają kolejne tygodnie to zaczynam: Cytat:
Cytat:
. Pomyślę, małż też mówi, że mam dzwonić.![]() Cytat:
![]() Kurcze, ja też nigdy nie wiem jak się zachować w takich trudnych sytuacjach, bo wszystko co mogłabym powiedzieć wydaje mi się banalne (tak samo jak w sytuacji pogrzebu). Cytat:
Cytat:
![]() Przypomniałaś mi o tym, że torby nie mam ![]() Shira za 38 tydzień!Cytat:
czy my tam mamy iść i zrobić porządek?Cytat:
![]() I jeszcze największe dla Mariny za 40 tc!Dziewczyny jak ten czas leci - już zaczynamy mieć donoszone ciąże. No masakra jakaś. Ktoś jeszcze oprócz mnie nie gotowy? Proszę podnieść rękę ![]() Beata super, że udało Wam się przeprowadzić! Wyspałaś się w końcu na dużym łóżku? ![]() A ja mam podobno w niedzielę przeprowadzkę a tam nie ma internetu... Może będzie od początku lipca. I jak ja Was będę czytać? Muszę coś wymyślić . Zbieram się do sklepu. Do później
|
|
|
#3894 | |
|
Zadomowienie
|
Patik, moim zdaniem dobrze że napisałaś tego maila, przecież nie kłamiesz, a sytuacja jest taka, że naprawdę możesz nie stawić się na kolejnym wyznaczonym terminie - podejrzewam, ze zrozumie.
Cytat:
Ponoć słyszy ![]() Wyłączam się, bo nic nie zrobię. Miłego dnia!!!! Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-06-13 o 12:02 |
|
|
|
|
#3895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim.
U mnie dzis samopoczucie nie najlepsze. Jakaś nieprzytomna chodzę. Chyba przez nie wyspanie. Mam ostatnio problemy ze snem. Raz ze nie moge zasnąć a dwa jak juz mi sie uda to jest mi mega nie wygodnie. Wstaje obolala. Pocieszam sie ze juz bliżej jak dalej i nie ja jedna tak mam U nas leci 30 tc a ja nie ma jeszcze torby i czesci rzeczy potrzebnych. Czekam na zajęcia w SR bo tam powiedzą co trzeba zabrać ze sobą wiec bede mogła zacząć zakupy. Z zoladkiem tez tak mam jak wy. Nie moge zjeść za duzo na raz. Lepiej czesciej a w mniejszych porcjach. Chociaz słodycze to mi ładnie wchodzą he he Brunetka bądź dzielna. Napewno sie wszystko dobrze ułoży. Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i gratulacje rozpoczętych tygodni. Lece Troche popracować. Juz mi nie duzo zostało. W zeszłym tygodniu złożyłam podanie o urlop macierzyński od 1 sierpnia. Tp mam na 22.08 co ja bede robic w domu przez ten czas?? Umrę z nudow chyba. To do pozniej |
|
|
|
#3897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na pewno słyszy
co najwyżej sie dziwi co to za dziwne dźwięki Cytat:
![]() pomysł na prezent super, pochwal się jak zrobisz! i za męża!Cytat:
Ja już z torbą w bagażniku jeżdżę
|
|
|
#3898 |
|
Zadomowienie
|
Biedna BRUNETKA, ja mialam dwa razy w szpitalu takie badanie. Ostatnio jak bylam to Pani doktor (kobieta), tak mnie badala, ze az czulam ja wgardle. Myslalam, ze sie porycze z bolu.
Beatko ja mam kota Toffika
|
|
#3899 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za kolejny tc Cytat:
![]() Cytat:
Jak pójdziesz ją odwiedzić to ją uściskaj My tu wszystkie zaciskamy Cytat:
zaciśnięteCytat:
zaciśnięte
|
|
#3900 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
następnym razem bedzie ok, a kobieta no co, poinformowalas ją ze mozesz urodzic zeby wiedziala ze moze cie nie byc i tyle, no chyba lepiej tak niz jakbys miala faktycznie nie przyjsc i nic nie powiedziec ![]() a allegrowiczem sie nie przejmuj, doplac mu te kilka zlotych i niech się wypcha, powiedz mu zeby sobie kalkulator za to kupil. Cytat:
slodko, chociaz ja nie lubie kotów, irytują mnie ![]() Dziewczyny a boicie sie porodu?? ![]() Bo ja o dziwo się nie boje, boję się cc. Wiem ze bedzie bolec ale to ze bede sie bac i tak nic nie zmieni, trzeba urodzic i tyle. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.

Na pewno wszystkie będą udane 

od kilku dni. A i brzuch jest na bank niżej bo mnie Dzidziol po żebrach nie kopie już tylko niżej.

Teraz już wszystko będzie cudownie na pewno 

cholera jasna!