|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Witajcie
Muszę Was nadrobic ale jak to zrobic?????Natka tulam mocno ![]() Aa2 daj link moze cos kupię
|
|
|
|
#3602 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
aa2: no ja tez w siatkach spotkałam się z kilkoma sztukami szpiochow w kolorze biało-rożowym ale stwierdzilam że je zostawie...
jak nie będę miała w co maleństwa ubrać to ubiorę nawet w to różowe (oczywiście jak nie będziemy nigdzie wychodzić tylko w domku zostaniemy)ja po przejrzeniu kilku siat i posegregowaniu kaftaników to kaftaników, śpiochów do spiochów padam normalnie na pysia ![]() może zostaw sobie te dziewczęce..kto wie może sie jeszcze przydadzą
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Natko, bardzo mi przykro z powodu dziadka
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
będziemy się wspierać
![]() Cytat:
![]() widze mało rzeczy jeszcze widziałam, coraz coś pokazujecie, a ja korzystam ![]() Wiecie co ? Pecha ciąg dalszy, a ja się głupia ciesze nie wiadomo z czego Mojemu małżowi wycenił gościo auto do naprawy na 1200zł a ja wracałam do domu i moje mi padło, i mąż teraz holuje.... a ja mam dobry humor, kobiety w ciąży nie przewidzi ![]() Jestem pozytywnej myśli wszsytko się uŁoży.... KIEDYŚ
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pestuś nareszcie jestes a jak chcesz to wpisz sobie nick: seba_asia i Ci powinno pokazac-na razie dałam takie pojedyncze rzeczy potem musze zrobic paczuszki -dzis juz nie mam weny
|
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
No ale nie będę wam tu smucić... |
|
|
|
#3607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Asiu jestem jestem....wieczorami codziennie Was czytam ale jakos juz siły na pisanie brak. Byłam dzis u lekarza, zwolnienie mam do 11 lipca , z szyjką ok, ale jakies bakteryje grzybymi sie przyplatały i mam jakas masc a tż tabsy![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Jest mu lepiej...i czuwa nad tobą teraz napewno.... |
|
|
|
|
#3608 |
|
Zadomowienie
|
martusia teść i Mój tata wyszli wtedy, a narzeczony się kłócił z matką. Mieszkamy z Moimi rodzicami i będziemy z Nimi mieszkać, może gdy drugie dziecko będzie w drodze to wtedy się wyprowadzimy
|
|
|
|
#3609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
19natka88
MalgosiaM8 tak trzymaj ułoży się ![]() Cytat:
jeśli zamierzasz kupić wszystko co tylko piszą że koniecznie trzeba mieć bo bez tego ani rusz ja nie zamierzam kupować oliwki wcale, krem jakiś jeden delikatny przeciw odparzeniom - inne jak będzie potrzeba, zasypka jakaś ewentualnie, pieluszki tetrowe kupiłam narazie 10szt za 24zł, pościel (w sensie poszewki, kołderka, podusia prześcieradło, kocyk myślę max dać 250zł) a i to nie musisz odrazu kupować bo początkowo dziecko nie śpi na poduszce ![]() Termometr zakupiony też myślałam o takim w smoczku ale potem doszłam do wniosku że może nie będzie taki dobry skoro dzieciom nie każdy smoczek pasuje to taki termometr też może wypluwać (?) poza tym nie chciałam osobno kupować kilku termometrów do różnych pomiarów a tu mam odrazu pomiar temp. w otoczeniu, jak przyjdzie to sprawdzę czy będzie też mierzył temp. wody . Niestety mamy mały pokoik i muszę kombinować jak jednym urządzeniem załatwić kilka spraw ![]() Cytat:
i choć sama widziałam że moja córcia nie ma "przecinka" dwa razy to gdzieś z tyłu głowy taka myśl siedzi
|
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
A Ja jutro zaszaleje z narzeczonym i idziemy do kina na kung fu panda =))) he he
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
co do termometrów to ja chce taki pistolet co z odległości przystawia sie do główki-miałam takim w szpitalu mierzona temp no ale taki kosztuje ale dla dziecka chyba najlepszy bo nie trzeba mu go nigdzie wsadzac
|
|
|
|
#3612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten który pokazywałam mierzy z czoła więc spoko
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w szpitalu jak byłam to własnei kobita tak we mnie wcelowała a ja nie wiedziała o co chodzi potem okazało sie ze to termometr he he fajne to było |
|
|
|
|
#3614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe ile taki bajerek kosztuje
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- o cos takiego mi chodzi http://www.medica91.com/pl/p/Termome...Checker-II/602 musze poszukac na allegro-moze bedzie jeszcze taniej ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- w szpitalu mieli waśnei cos takiego: http://allegro.onet.pl/termometr-bez...644680421.html no ale cena jest niezła
|
|
|
|
|
#3616 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja sie chcialam w ogole pochwalic ze pierwszy raz w zyciu wystawilam cos na all
|
|
|
#3617 |
|
Zadomowienie
|
aa2: mi się wydaje, że taki termometr o którym piszesz był ostatnio w lidlu, tylko nie pamiętam ceny...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
Niezłe ale 200 to dla mnie za dużo
choć niewątpliwie jest wart swej ceny.lullaby_ml ![]() trzymam za sprzedaż
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się też nad smoczkiem, ale wiele dzieci w ogóle nie toleruje smoczka i może się okazać to zbędnym wydatkiem. Muszę to z tż przedyskutować ![]() Kurde macie już wybrany szpital? Ja stoję w miejscu. Waham się ciągle między dwoma a co gorsze, mój faworyt- Kamińskiego ma jakąś masakrę z położnymi w szkołach rodzenia a tam bym chciała jakąś dorwać ![]()
|
|
|
|
|
#3620 |
|
Raczkowanie
|
MalgosiaM8- choć dobre podejście masz. Ja to płaczliwa się zrobiłam...
19natka88 - kondolencje składam pestka78podobno takie zachwianie flory dolnej jest częste w zaciążeniu. Nie przejmuj się ![]() BordAna nie kupuj za duzo. Jeszcze ze szpitala wyprawkę dostaniesz. Sudokrem na odparzenia i oliwkę i mydełko chyba. Wszystko w testowych tubkach ale wystarcza na trochę. irmith dokładnie boję się tego samego, że dziecię nie będzie chciało do buzi smoka. Podobnie miałam z synem. Przetwał na zwykłym rtęciowym ale teraz czołowo-uszny zakupimy. Łatwiej ![]() aa2- jej, jakbym zobaczyła pigułę celującą do mnie z czegoś to bym zwiewała pod wyrko chyba
|
|
|
|
#3621 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co mi sie przyplatało, ale lekarz powiedział ze to normalne w ciazy i nie martwic sie.... a nie moge doczytac tej recepty własnie...jutro wykupie to napisze co to.... Tabletki dla tz - sztuk 6, ma wziac dwie a reszte kazał zostawic bo sie przyda . Dobrze ze przytulanek nie zabronił....
|
|
|
|
|
#3622 |
|
Raczkowanie
|
lullaby_ml gratuluję pierwszego wystawienia
![]() cotynato nie mam wyboru, u nas tylko jeden szpital, ale teraz po remoncie to i ładnie a lekarzy przynajmniej znam i położne, to nie strach rodzić. Choć to będzie i tak drugie CC z powodu mojej niepełnosprawności.... |
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do smoczka to ja kupie na wszelki wypadek ale nei chciałabm aby dziecko go uzywało-oczywiście ze bede dawac jak bedzie płakac albo cos ale nie mam parcia zeby smoka ssał co do szpitala to byłam zdecydowana ale mąż mneinamwaia na taki 5 min drogi od nas i tak sie zastanawiam-no ale zamierzamy pojechac zobaczyc te dwa i zdecydujemy |
|
|
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
cotuś ja też ciągle się wacham, w moim mieście podobno szpital ma złą sławę więc prawdopodobnie będę rodzić w innym mieście (jakieś 30km dalej) ale nie znam tam nikogo
nie chce mi się jeździć specjalnie tam do gina - jakoś wolę mojego który nie pracuje w żadnym szpitalu. Szkołę rodzenia wybrałam też u mnie na osiedlu (miałam nie iść wcale ale okazało się że jest tak blisko że żal nie iść ). Więc ide na spontan i albo mnie przyjmą jak będę rodzić albo rozpakuję się a) u nich na parkingu b) w korku w drodze do nich
|
#3625 |
|
Raczkowanie
|
irmith
Jej, parking jest the best
|
|
|
|
#3626 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
słyszałyście o tej kobiecie co chyba z Łodzi była i urodziła na ulicy? a ja zjadłam tosty z dżemem rabarbarowo waniliowym i już bym mogła zjeść następne dwa
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Skończylam, uffff
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie też się zastanawiam czy nie wybrać szkoły rodzenia obok i jechać na spontanie na oddział czy może jednak zakręcić się koło jakiejś położnej i być "swoja"
![]() A ja właśnie zajadam się ogórkami kiszonymi teściowej. Dzisiaj podpisywałam się pierwszy raz nowym nazwiskiem i powiem wam, że masakra. Ile zajmuje przestawienie się na nowy tryb Swoją drogą jeszcze nie byłam w urzędzie i głupio mi się tak podpisywać Inaczej skoro na dowodzie dalej stare nazwisko. Mam ndzieję że mnie nie zamkną że paczki spod starego wysyłam |
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

Muszę Was nadrobic ale jak to zrobic?????

jak nie będę miała w co maleństwa ubrać to ubiorę nawet w to różowe (oczywiście jak nie będziemy nigdzie wychodzić tylko w domku zostaniemy)

widze ze obie mamy ten sam termin usg?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za sprzedaż