Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-13, 19:23   #3601
pestka78
Rozeznanie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Witajcie Muszę Was nadrobic ale jak to zrobic?????

Natka tulam mocno

Aa2 daj link moze cos kupię
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 19:25   #3602
BordAna
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

aa2: no ja tez w siatkach spotkałam się z kilkoma sztukami szpiochow w kolorze biało-rożowym ale stwierdzilam że je zostawie... jak nie będę miała w co maleństwa ubrać to ubiorę nawet w to różowe (oczywiście jak nie będziemy nigdzie wychodzić tylko w domku zostaniemy)

ja po przejrzeniu kilku siat i posegregowaniu kaftaników to kaftaników, śpiochów do spiochów padam normalnie na pysia

może zostaw sobie te dziewczęce..kto wie może sie jeszcze przydadzą
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 19:29   #3603
agnyska81
Zakorzenienie

Natko, bardzo mi przykro z powodu dziadka

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 19:43   #3604
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ale dobrze widze ze obie mamy ten sam termin usg?
będziemy się wspierać

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
ja wybrałam na poczatek taki
http://allegro.pl/smoczek-z-termomet...643581417.html
bo nie chcę dziecku wkładać nic do ucha, bo to niezbyt przyjemne, ale jak on jest też do czoła to fajny
ale czad nie widziałam jeszcze takiego
widze mało rzeczy jeszcze widziałam, coraz coś pokazujecie, a ja korzystam

Wiecie co ? Pecha ciąg dalszy, a ja się głupia ciesze nie wiadomo z czego
Mojemu małżowi wycenił gościo auto do naprawy na 1200zł
a ja wracałam do domu i moje mi padło, i mąż teraz holuje....
a ja mam dobry humor, kobiety w ciąży nie przewidzi
Jestem pozytywnej myśli wszsytko się uŁoży.... KIEDYŚ

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 19:48   #3605
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
aa2: no ja tez w siatkach spotkałam się z kilkoma sztukami szpiochow w kolorze biało-rożowym ale stwierdzilam że je zostawie... jak nie będę miała w co maleństwa ubrać to ubiorę nawet w to różowe (oczywiście jak nie będziemy nigdzie wychodzić tylko w domku zostaniemy)

ja po przejrzeniu kilku siat i posegregowaniu kaftaników to kaftaników, śpiochów do spiochów padam normalnie na pysia

może zostaw sobie te dziewczęce..kto wie może sie jeszcze przydadzą
kochana ja nie mam tego gdzie trzymać wiec raczej nie zostawię, a u mnie to nawet nie spichy itd tylko bluzki sukienki spodnie wszystko z kwiatkami , różowe itd wiec nie mam co próbowac ubierac w to Marcela zreszta mój mąż juz by mi dał he he

Pestuś nareszcie jestes
a jak chcesz to wpisz sobie nick: seba_asia i Ci powinno pokazac-na razie dałam takie pojedyncze rzeczy potem musze zrobic paczuszki -dzis juz nie mam weny
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 19:49   #3606
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Natka tulam mocno
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Natko, bardzo mi przykro z powodu dziadka
Pocieszam się tym, że teraz jest mu na pewno lepiej, że nie cierpi... Najgorsze są chyba te dni do pogrzebu a potem to już jakoś idzie...
No ale nie będę wam tu smucić...

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 19:56   #3607
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

Pestuś nareszcie jestes
a jak chcesz to wpisz sobie nick: seba_asia i Ci powinno pokazac-na razie dałam takie pojedyncze rzeczy potem musze zrobic paczuszki -dzis juz nie mam weny
Juz oglądam Asiu jestem jestem....wieczorami codziennie Was czytam ale jakos juz siły na pisanie brak.

Byłam dzis u lekarza, zwolnienie mam do 11 lipca, z szyjką ok, ale jakies bakteryje grzybymi sie przyplatały i mam jakas masc a tż tabsy

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Pocieszam się tym, że teraz jest mu na pewno lepiej, że nie cierpi... Najgorsze są chyba te dni do pogrzebu a potem to już jakoś idzie...
Jest mu lepiej...i czuwa nad tobą teraz napewno....
Stary 2011-06-13, 20:03   #3608
DzastaW
Zadomowienie

martusia teść i Mój tata wyszli wtedy, a narzeczony się kłócił z matką. Mieszkamy z Moimi rodzicami i będziemy z Nimi mieszkać, może gdy drugie dziecko będzie w drodze to wtedy się wyprowadzimy

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 20:20   #3609
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

19natka88

MalgosiaM8 tak trzymaj ułoży się

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
jejku dziewczyny, Wy tu kupujecie wózki, foteliki... a ja jestem na etapie segregowania używanych ubranek, cześć z nich zamoczyłam dziś w Vanishu i szorowałam tak, że palce mam białe i nieźle mnie szczypie

w Vanishu?? kurcze ja to w sumie nie bardzo wiem w czym prać, może by tak w samych płatkach mydlanych?

mam takie pytanie: od jakich rozmiarów zaczynacie zbierać ubranka? cyz kupowanie tych najmniejszych zostania się na ost chwilę czyli po porodzie żeby wiadomo było jaki rozmiar konkretnie??

ja 56 nie kupuje wcale, jak się urzodzi malutkie to mąż coś na szybko dokupi a tak to od 62 mam w górę

naczytałam się w necie różnych opinii o wyprawce dla dziecka.. m.in że środki czystości i do higieny typu : ręczniki, oliwka, kremy, pudry, wanienkę, pieluchy tetrowe, pościel...itp
może kosztować nawet ok 1000zł liczyć, to prawda??
prawda jeśli zamierzasz kupić wszystko co tylko piszą że koniecznie trzeba mieć bo bez tego ani rusz ja nie zamierzam kupować oliwki wcale, krem jakiś jeden delikatny przeciw odparzeniom - inne jak będzie potrzeba, zasypka jakaś ewentualnie, pieluszki tetrowe kupiłam narazie 10szt za 24zł, pościel (w sensie poszewki, kołderka, podusia prześcieradło, kocyk myślę max dać 250zł) a i to nie musisz odrazu kupować bo początkowo dziecko nie śpi na poduszce

Termometr zakupiony też myślałam o takim w smoczku ale potem doszłam do wniosku że może nie będzie taki dobry skoro dzieciom nie każdy smoczek pasuje to taki termometr też może wypluwać (?) poza tym nie chciałam osobno kupować kilku termometrów do różnych pomiarów a tu mam odrazu pomiar temp. w otoczeniu, jak przyjdzie to sprawdzę czy będzie też mierzył temp. wody . Niestety mamy mały pokoik i muszę kombinować jak jednym urządzeniem załatwić kilka spraw

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
mój bratanek też miał być Julką, niezła niespodziewanke mieli przy porodzie
Właśnie znam to i choć sama widziałam że moja córcia nie ma "przecinka" dwa razy to gdzieś z tyłu głowy taka myśl siedzi

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 20:21   #3610
DzastaW
Zadomowienie

A Ja jutro zaszaleje z narzeczonym i idziemy do kina na kung fu panda =))) he he

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 20:23   #3611
aa2
Zakorzenienie

co do termometrów to ja chce taki pistolet co z odległości przystawia sie do główki-miałam takim w szpitalu mierzona temp no ale taki kosztuje ale dla dziecka chyba najlepszy bo nie trzeba mu go nigdzie wsadzac
Stary 2011-06-13, 20:25   #3612
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
co do termometrów to ja chce taki pistolet co z odległości przystawia sie do główki-miałam takim w szpitalu mierzona temp no ale taki kosztuje ale dla dziecka chyba najlepszy bo nie trzeba mu go nigdzie wsadzac
Ja właśnie tego "wsadzania" chciałam uniknąć przy okazji ten który pokazywałam mierzy z czoła więc spoko

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-13, 20:32   #3613
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Ja właśnie tego "wsadzania" chciałam uniknąć przy okazji ten który pokazywałam mierzy z czoła więc spoko
no własnei widziałam ten co pokazałas ale mi chodzi o jeszcze inny taki co w ogóle nie przytyka sie go do czoła tylko mierzy z odległosci tak ze nei trzeba przykładac tylko wycelowac
w szpitalu jak byłam to własnei kobita tak we mnie wcelowała a ja nie wiedziała o co chodzi potem okazało sie ze to termometr he he fajne to było
Stary 2011-06-13, 20:40   #3614
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
no własnei widziałam ten co pokazałas ale mi chodzi o jeszcze inny taki co w ogóle nie przytyka sie go do czoła tylko mierzy z odległosci tak ze nei trzeba przykładac tylko wycelowac
w szpitalu jak byłam to własnei kobita tak we mnie wcelowała a ja nie wiedziała o co chodzi potem okazało sie ze to termometr he he fajne to było
haha ja tam nie chcę żeby czymś we mnie celowali w szpitalu, no chyba że za długo będę przeć

ciekawe ile taki bajerek kosztuje

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-13, 20:52   #3615
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
haha ja tam nie chcę żeby czymś we mnie celowali w szpitalu, no chyba że za długo będę przeć

ciekawe ile taki bajerek kosztuje
wtedy jak patrzyłam na ceny a było to ponad rok temu było cos ponad 200 mam nadzieje ze teraz bedzie taniej-a własnei musiałabym poszukac he he

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

o cos takiego mi chodzi
http://www.medica91.com/pl/p/Termome...Checker-II/602
musze poszukac na allegro-moze bedzie jeszcze taniej

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

w szpitalu mieli waśnei cos takiego:
http://allegro.onet.pl/termometr-bez...644680421.html
no ale cena jest niezła
Stary 2011-06-13, 20:58   #3616
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny Musiałam tu zajrzeć żeby czymś innym myśli zająć. Nie mogę się na nauce skupić
Widzę, że wszystkie ostro za wyprawki się wzięłyście. My w przyszłym tygodniu zamawiamy wózek - ale jak patrzyłam na all to zdrożał o prawie 200zł, ciekawe jak w sklepie
Ja jesczze nie bo ciagle czekam az ktos mnie kopnie w tylek i mnie zmotywuje

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
będziemy się wspierać

ale czad nie widziałam jeszcze takiego
widze mało rzeczy jeszcze widziałam, coraz coś pokazujecie, a ja korzystam

Wiecie co ? Pecha ciąg dalszy, a ja się głupia ciesze nie wiadomo z czego
Mojemu małżowi wycenił gościo auto do naprawy na 1200zł
a ja wracałam do domu i moje mi padło, i mąż teraz holuje....
a ja mam dobry humor, kobiety w ciąży nie przewidzi
Jestem pozytywnej myśli wszsytko się uŁoży.... KIEDYŚ
Jej, masakra jakas

Cytat:
Mozesz smucic ile chcesz, od tego jestesmy jakos dasz rade a my bedziemy Cie tu w tym wspieraly

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Juz oglądam Asiu jestem jestem....wieczorami codziennie Was czytam ale jakos juz siły na pisanie brak.

Byłam dzis u lekarza, zwolnienie mam do 11 lipca, z szyjką ok, ale jakies bakteryje grzybymi sie przyplatały i mam jakas masc a tż tabsy

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Jest mu lepiej...i czuwa nad tobą teraz napewno....
Pestus a co za paskudztwo Ci sie przyplatało? a masz clotrimazolum czy jakos tak? bo to jest dobre na grzybki

A ja sie chcialam w ogole pochwalic ze pierwszy raz w zyciu wystawilam cos na all
Stary 2011-06-13, 21:01   #3617
BordAna
Zadomowienie

aa2: mi się wydaje, że taki termometr o którym piszesz był ostatnio w lidlu, tylko nie pamiętam ceny...
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:01   #3618
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Niezłe ale 200 to dla mnie za dużo choć niewątpliwie jest wart swej ceny.

lullaby_ml trzymam za sprzedaż

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-13, 21:02   #3619
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Też bym taki chciała. On chyba jest na podczerwień (?).
Zastanawiam się też nad smoczkiem, ale wiele dzieci w ogóle nie toleruje smoczka i może się okazać to zbędnym wydatkiem. Muszę to z tż przedyskutować

Kurde macie już wybrany szpital? Ja stoję w miejscu. Waham się ciągle między dwoma a co gorsze, mój faworyt- Kamińskiego ma jakąś masakrę z położnymi w szkołach rodzenia a tam bym chciała jakąś dorwać

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:05   #3620
DorotaMaria
Raczkowanie

MalgosiaM8- choć dobre podejście masz. Ja to płaczliwa się zrobiłam...
19natka88 - kondolencje składam
pestka78podobno takie zachwianie flory dolnej jest częste w zaciążeniu. Nie przejmuj się
BordAna nie kupuj za duzo. Jeszcze ze szpitala wyprawkę dostaniesz. Sudokrem na odparzenia i oliwkę i mydełko chyba. Wszystko w testowych tubkach ale wystarcza na trochę.
irmith dokładnie boję się tego samego, że dziecię nie będzie chciało do buzi smoka. Podobnie miałam z synem. Przetwał na zwykłym rtęciowym ale teraz czołowo-uszny zakupimy. Łatwiej
aa2- jej, jakbym zobaczyła pigułę celującą do mnie z czegoś to bym zwiewała pod wyrko chyba
DorotaMaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:06   #3621
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ja jesczze nie bo ciagle czekam az ktos mnie kopnie w tylek i mnie zmotywuje

Pestus a co za paskudztwo Ci sie przyplatało? a masz clotrimazolum czy jakos tak? bo to jest dobre na grzybki

A ja sie chcialam w ogole pochwalic ze pierwszy raz w zyciu wystawilam cos na all
Ja tez czekam na kopa bo nic nie mam a czas leci.... Aktualnie zajełam sie szafkami do łazienki i firanami, ale nie moge nic wybrac

Nie wiem co mi sie przyplatało, ale lekarz powiedział ze to normalne w ciazy i nie martwic sie.... a nie moge doczytac tej recepty własnie...jutro wykupie to napisze co to.... Tabletki dla tz - sztuk 6, ma wziac dwie a reszte kazał zostawic bo sie przyda. Dobrze ze przytulanek nie zabronił....
Stary 2011-06-13, 21:09   #3622
DorotaMaria
Raczkowanie

lullaby_ml gratuluję pierwszego wystawienia
cotynato nie mam wyboru, u nas tylko jeden szpital, ale teraz po remoncie to i ładnie a lekarzy przynajmniej znam i położne, to nie strach rodzić. Choć to będzie i tak drugie CC z powodu mojej niepełnosprawności....
Stary 2011-06-13, 21:09   #3623
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Zastanawiam się też nad smoczkiem, ale wiele dzieci w ogóle nie toleruje smoczka i może się okazać to zbędnym wydatkiem. Muszę to z tż przedyskutować

Kurde macie już wybrany szpital? Ja stoję w miejscu. Waham się ciągle między dwoma a co gorsze, mój faworyt- Kamińskiego ma jakąś masakrę z położnymi w szkołach rodzenia a tam bym chciała jakąś dorwać
no wlasnei na podczerwien
co do smoczka to ja kupie na wszelki wypadek ale nei chciałabm aby dziecko go uzywało-oczywiście ze bede dawac jak bedzie płakac albo cos ale nie mam parcia zeby smoka ssał

co do szpitala to byłam zdecydowana ale mąż mneinamwaia na taki 5 min drogi od nas i tak sie zastanawiam-no ale zamierzamy pojechac zobaczyc te dwa i zdecydujemy
Stary 2011-06-13, 21:12   #3624
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

cotuś ja też ciągle się wacham, w moim mieście podobno szpital ma złą sławę więc prawdopodobnie będę rodzić w innym mieście (jakieś 30km dalej) ale nie znam tam nikogo nie chce mi się jeździć specjalnie tam do gina - jakoś wolę mojego który nie pracuje w żadnym szpitalu. Szkołę rodzenia wybrałam też u mnie na osiedlu (miałam nie iść wcale ale okazało się że jest tak blisko że żal nie iść ). Więc ide na spontan i albo mnie przyjmą jak będę rodzić albo rozpakuję się a) u nich na parkingu b) w korku w drodze do nich

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-13, 21:16   #3625
DorotaMaria
Raczkowanie

irmith Jej, parking jest the best
Stary 2011-06-13, 21:22   #3626
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez DorotaMaria Pokaż wiadomość
irmith Jej, parking jest the best
jestem realistką

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-13, 21:31   #3627
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
cotuś ja też ciągle się wacham, w moim mieście podobno szpital ma złą sławę więc prawdopodobnie będę rodzić w innym mieście (jakieś 30km dalej) ale nie znam tam nikogo nie chce mi się jeździć specjalnie tam do gina - jakoś wolę mojego który nie pracuje w żadnym szpitalu. Szkołę rodzenia wybrałam też u mnie na osiedlu (miałam nie iść wcale ale okazało się że jest tak blisko że żal nie iść ). Więc ide na spontan i albo mnie przyjmą jak będę rodzić albo rozpakuję się a) u nich na parkingu b) w korku w drodze do nich
różne okoliczności trzeba brać pod uwagę
słyszałyście o tej kobiecie co chyba z Łodzi była i urodziła na ulicy?

a ja zjadłam tosty z dżemem rabarbarowo waniliowym i już bym mogła zjeść następne dwa tylko bym jadła i jadła
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:43   #3628
lullaby_ml
Zakorzenienie

Skończylam, uffff
Stary 2011-06-13, 21:54   #3629
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja właśnie też się zastanawiam czy nie wybrać szkoły rodzenia obok i jechać na spontanie na oddział czy może jednak zakręcić się koło jakiejś położnej i być "swoja"

A ja właśnie zajadam się ogórkami kiszonymi teściowej.
Dzisiaj podpisywałam się pierwszy raz nowym nazwiskiem i powiem wam, że masakra. Ile zajmuje przestawienie się na nowy tryb

Swoją drogą jeszcze nie byłam w urzędzie i głupio mi się tak podpisywać Inaczej skoro na dowodzie dalej stare nazwisko. Mam ndzieję że mnie nie zamkną że paczki spod starego wysyłam

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:56   #3630
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Ja mam zamiar rodzić na klinikach na chałubińskiego bo moja lekarka tam pracuje, ale jak tam jest z opieką to zbytnio nie wiem, szpital obskurny ale chyba nie to jest najważniejsze. A Ty jaki jeszcze bierzesz pod uwagę prócz kamińskiego?

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości